PDA

Pokaż pełną wersje : Co to są RUNY????

Lord Aragorn
18-12-2004, 20:40
Jestem w Carlin i niewiem co to są runy. Wszyscy piszą że kupią runy a ja stoje i sie pytam co to są te runy??? Mam 8 lev dopiero sie przeniosłem na Main Land.Piszcie . POZDRAWIAM Voluriva

Adolphus Elbragol
18-12-2004, 20:46
1) runy mozna kupic od npc
2) jesli masz odpowiedni mlvl i znasz odpowiednie czary mozesz nasycic blank rune czarem zmieniajac ja w spell rune
3) poza tym proponuje poszukac szerszych odpowiedzi

elite
18-12-2004, 20:46
Eeeeee.... Jakies jaja sobie robisz czy co? Runy to sa czary ale na kamyczkach takich :P. Np. masz blank runa i druid, sorc lub palek jezeli maja wykupiony czar i odpowiednia ilosc many wypowiedza odpowiednie zaklecie to blank rune (taki kamyk) zamieni sie w rune np. hmm nie chce mi sie tlumaczyc bo jets duzo tematow i poradnikow! Sprawdz je!

Jetbum
18-12-2004, 20:50
Runy są to magiczne kamienie, na które można przenieść naszą magiczną moc. Ich użycie jest bardzo proste: bierzemy taką runę do ręki i wymawiamy słowa czaru - moc zostaje "przelana" na rune, która możemy wykorzystać lub sprzedać.

Slagolash
18-12-2004, 21:01
Ekhm.................
Runy to podstawa magii jeżeli jesteś magiem albo druidem.
Załóżmy ze czary w tbii dzielą się na 2 grupy: runiczne i spontaniczne.
Czary spontaniczne to czary, których używasz tylko wypowiadając inkantację zaklęcia (np. utevo lux-czar rzucający światło, exura-lekkie uzdrawianie, exana pox-odtrucie itp.)
Czary runiczne to czary, których możesz użyć majac runę, na której wcześniej musisz wyryć odpowiednie znaki (oczywiscie za pomocą zaklęcia).
Runy mogą robic tylko druidzi i magowie, ponieważ czary do robienia run są dostępne tylko dla nich. Oczywiście aby wyczarowac lepszy rodzaj runy, musisz miec wyższy mlvl (magic level=poziom magiczny).
Runy dziela się na ofensywne (np. HMM, GFB) i defensywne (runy lecznicze , np. UH, IH).
wszystkie runy: tutaj (http://www.tibia.pl/czary.php?prof=15&typ=1&s=5)
To tyle :P

marek_cycuch
19-12-2004, 10:36
Runy są ofensywne i defensywne :p

Jedne leczą (robią je druidźi)

Drugie strzelają magiczną energią 8o (robią je madzy ja sam jestem magiem mam 41mlvl) :cup:

POWODZENIA :baby: