Pokaż pełną wersje : Zaprogramuj budzik w swoim mózgu, czyli jak wykorzystac.
Witam wszystkich ponownie.
Czy masz problemy ze wstawaniem?
Moze twoj budzik cie zawodzi?
Mam dla ciebie o wiele lepszą metode budzenia sie, w tym celu musimy uzyc swojego.. mózgu!
Kiedyś słuchałem jakiegos nagrania na wywoływanie LD, i na koncu nagrania autor sugerował aby podczas zasypiania powtarzać "Obudze się o XX:XX (zamiast X godzina/min ), i wyobrazać sobie wielki zegar ze wskazówkami ustawionymi na godzine o której chcemy sie obudzić. Myślałem na początku ze to nie jest za bardzo mozliwe, lecz postanowiłem to wypróbować.
Przed zasnieciem wyobraziłem sobie zegar ze wskazówkami ustawionymi na godzine 5:30. Jakie wielkie było moje zdziwienie gdy się obudziłem wczesnie nad ranem a zegar wskazywał godzine 5:24...
Moj brat od miesiąca budzi sie w nocy okolo 4:40 Hehe... ale tego już nie kontroluje i stało się trochę uciązliwe.
Sądze jednak ze to dość ciekawe, pokazuje nam jak wiele mozliwosci ma nasz mózg.
Ciekawe, aczkolwiek stare.
Ja tego używam od dobrych dwóch lat ;D
Spróbuję dzisiaj, może się uda xd
Lechista
23-12-2008, 12:41
No i raz ci się nie uda i zaśpisz na bardzo ważne zebranie
Pozdro..
Yoh Asakura
23-12-2008, 12:43
Tu niczego nie trzeba sobie wyobrażać, ja sobie po prostu mówię - wstaję o 7:30 i o tej godzinie się budzę.
Serious Sam
23-12-2008, 12:48
Albo afirmować swoją podświadomość(?), czyli powtarzać ciągle ''obudzę się o xx:xx''. Ja próbowałem i raz się udało.
Gesundhit
23-12-2008, 13:09
Mi się tak udawało już nie raz ;]. Świetna sprawa ^^.
Vasudanin
23-12-2008, 13:12
Metoda wydaję się ciekawa, aczkolwiek ja tak nie muszę robić. Utkwiło mi, że jak mam wolne mogę spać do 12-13, a jak do szkoły to 07:15. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodło. :D
To ja Wam powiem że nawet jak się obudzę o 7:30 to gnije jeszcze kupę czasu, bo mi się wstawać nie chcę =* (Łóżko 3ma)
Ja mam inną dość ciekawą metode. Biore do ręki urządzenie nazywane telefonem komórkowym, i korzystając z magicznego systemu alarmu* wybieram godzinę o której ma zadzwonić.
*-dostępny w sekcji "organizator"
GargoinX
23-12-2008, 14:20
Ja mam inną dość ciekawą metode. Biore do ręki urządzenie nazywane telefonem komórkowym, i korzystając z magicznego systemu alarmu* wybieram godzinę o której ma zadzwonić.
A już myślałem, że jestem ostatnim człowiekiem używającym tak skomplikowanych metod budzenia. ;o
Ja mam jeszcze ciekawszą metode...
idz do > budzik.
Tym samym sposobem mozemy spowodowac ból glowy, brzucha, etc. testowalem pare razy...
Metoda wydaję się ciekawa, aczkolwiek ja tak nie muszę robić. Utkwiło mi, że jak mam wolne mogę spać do 12-13, a jak do szkoły to 07:15. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodło. :D
Ja mam tak samo, od poniedzialku do piatku ZAWSZE budze sie o 6:30
A w weekendy o 9:00
Dr.Unknown
23-12-2008, 15:39
Jeżeli musisz wstać, a wiesz, że nie chcesz, bo czeka Cie jakaś przykra czynność, której wcale nie masz ochoty robić, to podświadomie będziesz tego unikał. Co innego, jak jedziesz, np. na jakąś wyczekiwaną wycieczkę - choćby i o piątek pobudka, to 4:55~5:05 jesteś na nogach.
Kurczakos
23-12-2008, 15:43
wyobraziłem sobie zegar ze wskazówkami ustawionymi na godzine 5:30. Jakie wielkie było moje zdziwienie gdy się obudziłem wczesnie nad ranem a zegar wskazywał godzine 5:24...
No to z Ciebie interaktywny zegarek, ciekawe czy jak powiesz Sobie obudzę się o 23:56 to czy obudzisz się o 00:02...
To ja od siebie polecę książeczkę "Potęga podświadomości" (- Joseph Murphy).
Tam jeszcze więcej takich bajerów jest. ^^
Mi wstawanie codziennie o 6:30 weszło w nawyk i po jakimś czasie bez budzika zacząłem się o tej porze budzić... O dziwo kiedy wiem, że jest dzień wolny to śpię do oporu... xD Chociaż czasem mi się powali z zrywam się wtedy jak oparzony dopiero po chwili uświadamiając sobie swoją pomyłkę, ale nie mam problemu z ponownym zaśnięciem wtedy... : P
Dr.Unknown
23-12-2008, 16:40
P.S: Ja codziennie wstaję pomiędzy 11:00~13:00 ;d.
Ja tam pozostane przy komorce, gdyz tak czy siak czasem musze wstac raz o 6 a na 2gi dzien wogole. A co do takiego wstawania to tez kilka razy mialem takie cos, ze musialem wstac dajmy na to o 5 i wstawalem i to w dodatku pelny energii. Oczywiscie wieczorem myslalem, zeby nie zaspac itp. A to ze sie ktos budzi codziennie o 7 30 jest naturalne , bo po pewnym czasie organizm sie przyzwyczaja, tak samo z zasypianiem. Gdy jednego dnia zasniesz o 3 to ci sie przestawia wszystko i pozniej znow zasypiasz w granicach tej godziny. Ja tak mam na wakacje xdd
To się nazywa zegar biologiczny, i rzeczywiście można organizm 'nauczyć' wstawania o danej godzinie, ale to nie jest zbyt dokładne (np. grałeś całe popołudnie w gałe, i organizm potrzebuje dłuższego wypoczynku).
Dj Fara0n
23-12-2008, 17:54
Od poniedziałku do piątku matka budzi mnie do szkoły o 7:00. Po obudzeniu jestem niewyspany jak cholera i bym zapewne spał jeszcze z 2 godziny. Przychodzi sobota i jak na zlosc wstaje o 7:00 bez niczyjej pomocy, czuje się rześki, wypoczęty i radosny.
Gorzej jeśli ktoś musi wstac a nie chce :>. wtedy czasami nie pomaga budzik w głowie, ani w jakimkolwiek innym urządzeniu.
Kurczakos
23-12-2008, 20:42
Od poniedziałku do piątku matka budzi mnie do szkoły o 7:00. Po obudzeniu jestem niewyspany jak cholera i bym zapewne spał jeszcze z 2 godziny. Przychodzi sobota i jak na zlosc wstaje o 7:00 bez niczyjej pomocy, czuje się rześki, wypoczęty i radosny.
Bo od poniedziałku do piątku chodzisz do szkoły, nie chce Ci się wstawać dlatego że masz świadomość że idziesz do szkoły, w weekendy wiesz że cały* wolny dzień przed Tobą i wstajesz szybciej. iksde
Matmnich
23-12-2008, 22:59
Voodo magic!.
ps:dziecinni jesteście wierząc w takie rzeczy o.0
Voodo magic!.
ps:dziecinni jesteście wierząc w takie rzeczy o.0
Panu juz dziekujemy.
Matmnich
24-12-2008, 00:28
Bo przestałem wierzyć w mikołaja i wiem że mózg nie reaguje na takie bodźce i w taki sposób? mózg nie jest budzikiem drogie dziecko.
Ale podświadomość jest potężnym narzędziem, dzięki któremu możemy kontrolować mózg :> Próbowałem, tak samo jak kontrolowanie snu i takie tam. Fajna zabawa, ale nie zawsze się udaje.
Niestety, na takiego mnie, który się kładzie o 3ciej a musi wstać o 6tej, to nie działa ;p.
Hahaha... To działa xDD kolejny raaz!
neopostman
24-12-2008, 09:42
dupa. miałem się obudzić o 9 a obudziłem się o 8 ._.
dupa. miałem się obudzić o 9 a obudziłem się o 8 ._.
To z podniecenia pewnie. ;)
Bo przestałem wierzyć w mikołaja i wiem że mózg nie reaguje na takie bodźce i w taki sposób? mózg nie jest budzikiem drogie dziecko.
Są święta, więc bądź milszy chociaż ten jeden dzień.
Ta metoda na mnie nie działa wyobraziłem sobie wczoraj wieczorem ten wielki zegar ze wskazówkami i tak dalej ale zaspałem. To naprawdę na mnie nie działa, może dlatego że godzinę umiem odczytać tylko z zegarka elektronicznego ?
Rethfing on Aldora
24-12-2008, 22:27
Ja mam jeszcze ciekawszą metode...
idz do > budzik.
A ja jeszcze ciekawszą, mam ustawiony budzik na górny klawisz joystick'a, więc tylko go przyciskam, daje OK i koniec.
Kurczakos
24-12-2008, 22:33
Ale podświadomość jest potężnym narzędziem, dzięki któremu możemy kontrolować mózg :> Próbowałem, tak samo jak kontrolowanie snu i takie tam. Fajna zabawa, ale nie zawsze się udaje.
Jak już innych starasz się pouczać to rób to dobrze, podświadomością to Ty sobie najlepiej pokieruj nogę, a i nie wiedziałem że sny mogą być kierowane podświadomością, coś nowego, napewno te sny, w fazie rem.
Jeżeli mózg, to ta galareta w głowie, to niestety zjadłem wczoraj \o7
Zaniżam się...
Nie wiem czy to działa, ale sobie myślę raz 'Muszę się obudzic o 6:00' i się udało, i nadal działa.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.