zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dlaczego przeciętny polak nie wierzy w zjawisko UFO

Ambaro
23-12-2008, 11:10
No dobra. Mój poprzedni temat (o Nibiru) spowodowal naprawde wiele sprzeczek, dlatego sądze ze teraz niebędzie lepiej.
Uzytkowników tego forum wyraznie draznia tematy tego typu dlatego prosze o pisanie na temat i nie klucenie sie.
A teraz do rzeczy.

Dlaczego przeciętny polak nie wierzy w zjawisko UFO

1.) Nasz model rzeczywistości oraz interpretowanie go wedle tego jak go stworzyliśmy.

Dlaczego?

Prosty przykład:
Niewidzący od dziecka lub daltonisci. Od tych pierwszych dzieli nas wielka przepaść w interpretowaniu naszego modelu rzeczywistości który jest częścią nas. Spróbuj im wytłumaczyć że świat wygląda tak a nie inaczej i powiedzieć o rzeczach, które widzisz i w które wierzysz.

2) Telewizja, prasa i inne media masowe.

Dlaczego?

Nie ma chyba lepszego narzędzia do manipulowania społeczeństwem niż nasza kochana telewizja, posiadająca nieograniczoną władzę nad ludzkimi umysłami.
Bo kto, jeśli nie ona, dopuscił się największych przekrętów w które ludzkość bezgranicznie uwierzyła? Np. słynne lądowania na księżycu i dziesiątki innych przykrywek dla zbrodni państwowych. Polska telewizja emituje od czasu do czasu jakiś żałosny reportaż, w którym konkretne dane są pomijane lub modyfikowane. Wszystko po to aby utwierdzić nas w przekonaniu, że UFO nie istnieje bo przecież 'telewizja nie kłamie'.
UWAGA ! WSZYSTKIE STACJE TELEWIZYJNE MOGĄ NAM, NIEŚWIADOMYM WIDZOM, PODSUWAĆ SYGNAŁY O CHARAKTERZE PERCEPCJI PODPROGOWEJ. OSOBA KTÓRA MA TROCHE ROZUMU POWINNA DOMYŚLIĆ SIĘ KTO I PO CO POCIĄGA ZA TE SZNURKI!

3.) Filmy science fiction

Dlaczego?

Jestem pewien, że wiele filmów o tematyce UFO i podobnej ma na celu przekonanie nas, iż owe zjawisko występuje jedynie w filmach i nie ma nic wspólnego ze światem rzeczywistym. Wątpie, aby te filmy wydane zostały z czystej idei powstania filmu w którym nie ma nawet cząstki prawdy. Napewno na wielu produkcjach swoje łapy połozyli ludzie odpowiedzialni za ukrywanie prawdy na temat istnienia setek cywilizacji które odwiedzają naszą planete.

4.) Rządy państw (zwłaszcza USA) i inne chore instytucje.

Dlaczego?

Bez żadnych wątpliwosci rząd amerykański ukrywa przed dane na temat zjawiska UFO. Przemawiają za tym tą tezą setki dowodów, o których wiedzą jedynie wtajemniczeni. Bo czy ktokolwiek wie jakie cele uwzględniali amerykanie podczas projektowania tarczy antyrakietowej? NIE, więc się się kurwa dowiedz!

5. Brak edukacji w zjawisku UFO i zainteresowania tym tematem

Hmmmm???

Spytaj na ulicy obojętnie jakiego przechodnia o definicje UFO lub NOLA. Zapewne spyta czym jest NOL. <śmiech>

W Polsce brak zainteresowania zjawiskiem UFO wynika raczej z tego, iż nie dotyczy ono nas w takim stopniu jak inne kraje, np. w USA ponad połowa populacji wierzy w zjawisko UFO i w istnienie obcych cywilizacji (żródło: Dan Aykroyd o UFO). A reszta świata? Również podobnie! Ponad połowa naszej cywilizacji wierzy w UFO! Zainteresowanie jest tak słabe ponieważ w tej naszej, szarej, gównianej, polskiej rzeczywistości ci zabiegani ludzie nie mają nawet czasu pomyśleć nad własnym życiem, a co dopiero nad zjawiskiem UFO. Na to już kompletnie nie ma miejsca w tych ich nafaszerowanych depresjami głowach!

A teraz usiądź wygodnie (pewnie siedzisz, tylko nie wiem czy wygodnie) i pomyśl na spokojnie, czy na pewno nikt nie ingerował znacznie w twoje postrzeganie świata? Jak sądzisz, kto cię zmusił do takiego wyobrażenia o Bogu, jakie wpaja obecna religia lub wiare w horoskopy? Sądze że niektórzy uwierzyli by, że zginą jutro, jeśli napisanoby tak w niemającym żadnej wartosci horoskopie dołączonym do programu TV. Pomyśl nad swoim obecnym stanem, jakie czynniki ukształtowały twój sposób patrzenia na świat? Zastanów się a zobaczysz wierzchołek tego całego gówna!

neopostman
23-12-2008, 11:18
a skąd wiesz, że przeciętny polak nie wierzy? Nie robiłeś żadnych analiz, tylko po prostu napisałeś to pod działaniem heurystyki : d.
Napewno na wielu produkcjach swoje łapy połozyli ludzie odpowiedzialni za ukrywanie prawdy na temat istnienia setek cywilizacji które odwiedzają naszą planete.
: OOOOO!
Taka moja rada- nie nadużywaj słowa "napewno".
Wszystko po to aby utwierdzić nas w przekonaniu, że UFO nie istnieje bo przecież 'telewizja nie kłamie'.
Ale pomyśl logicznie- czy gdyby puściliby reportaż na temat "Ufo istnieje i rzą USA ukrywa to przed nami" nie pojawiłyby się spekulacje? Zresztą nigdzie nie ma potwierdzenia, że UFO istnieje.
Niewidzący od dziecka lub daltonisci. Od tych pierwszych dzieli nas wielka przepaść w interpretowaniu naszego modelu rzeczywistości który jest częścią nas. Spróbuj im wytłumaczyć że świat wygląda tak a nie inaczej i powiedzieć o rzeczach, które widzisz i w które wierzysz.
a co ma piernik do wiatraka?

Spytaj na ulicy obojętnie jakiego przechodnia o definicje UFO lub NOLA. Zapewne spyta czym jest NOL. <śmiech>
bo nie każdy polak wchodzi na strony typu w w w.jótrobendziekoniecświata.zafriko.pl.

A więc krótko i treściwie- może oglądałeś filmy z NOL-ami, ciekawe artykuły, ale teraz TY usiądź i pomyśl- może to Ciebie zmanipulowano, abyś uwierzył w ten (być może) stek bzdur jakim jest UFO : d?

No ja nie wiem =/ Chodzi Ci o jedną, konkretną osobę? Prezydent jakiegoś supermocarstwa?
pewno chodzi mu o klan Rocketfellerów albo Bildenbergów czy inny przereklamowany shit.

Serious Sam
23-12-2008, 11:20
A teraz usiądź wygodnie (pewnie siedzisz, tylko nie wiem czy wygodnie) i pomyśl na spokojnie, czy na pewno nikt nie ingerował znacznie w twoje postrzeganie świata? Jak sądzisz, kto cię zmusił do takiego wyobrażenia o Bogu, jakie wpaja obecna religia lub wiare w horoskopy? Sądze że niektórzy uwierzyli by, że zginą jutro, jeśli napisanoby tak w niemającym żadnej wartosci horoskopie dołączonym do programu TV. Pomyśl nad swoim obecnym stanem, jakie czynniki ukształtowały twój sposób patrzenia na świat? Zastanów się a zobaczysz wierzchołek tego całego gówna!

Na serio, nigdy nie wierzyłem w żadne horoskopy i te rzeczy... Trzeba mieć po prostu dystans do tego co mówią w telewizji i w gazetach.

OSOBA KTÓRA MA TROCHE ROZUMU POWINNA DOMYŚLIĆ SIĘ KTO I PO CO POCIĄGA ZA TE SZNURKI!

No ja nie wiem =/ Chodzi Ci o jedną, konkretną osobę? Prezydent jakiegoś supermocarstwa?

Nari
23-12-2008, 11:20
To nie jest tak, że Polacy w to nie wierzą... Po prostu nie przykładają jakiejśtam wagi do tego faktu, czy też właśnie jego braku. Mnie osobiście nie obchodzi czy jest ufo, czy istnieją obcy, gdyż jest za dużo argumentów za i przeciw. A nawet jeśli bym wierzył, że ufo istnieje to wiedza (wiara) ta nic by mi nie dała.

Shanhaevel
23-12-2008, 11:26
Autorze, przestań oglądać film 'Oni żyją', m'kay?

Taka gadka od razu przywołuje mi obraz takich nawiedzonych bezdomnych z Nowego Jorku, czasami widywanych w filmach.

Nie ma chyba lepszego narzędzia do manipulowania społeczeństwem niż nasza kochana telewizja

To prawda.

, posiadająca nieograniczoną władzę nad ludzkimi umysłami

A to już nie do końca.

Ambaro
23-12-2008, 11:27
A więc krótko i treściwie- może oglądałeś filmy z NOL-ami, ciekawe artykuły, ale teraz TY usiądź i pomyśl- może to Ciebie zmanipulowano, abyś uwierzył w ten (być może) stek bzdur jakim jest UFO : d?

Nie wykluczam i takiej opcji.
Ale, ty tez powinienes dopuscic do glowy mysl ze kosmici istnieja...

Nari
23-12-2008, 11:28
Ciągle próbujesz nam wmówic, że Twoja racja jest bardziej prawdziwa i lepsza od naszej.

Serious Sam
23-12-2008, 11:29
Ciągle próbujesz nam wmówic, że Twoja racja jest bardziej prawdziwa i lepsza od naszej.

Ależ skąd, przeczytaj sobie jeszcze raz jego post.

Glannath
23-12-2008, 11:35
Ktoś tam up ma zdecydowaną rację. Mi się wydaje, że Polacy mają tak dużo własnych problemów i zmartwień, że nie przywiązują dużej wagi do tego, czy właśnie trwa inwazja istot pozaziemskich na naszą planetę.

Ulrikk
23-12-2008, 11:38
Z tego co mi wiadomo, kiedyś kosmitów nie było, więc czemu nagle się pojawili?

Ambaro
23-12-2008, 11:40
@UP

Wg. niektorych, np. mnie, to kosmici pomogli nam sie rozwinac.
Swiadcza o tym chodzby starozytne hieroglify, na ktorych widnieja obce postacie.

GargoinX
23-12-2008, 11:54
Z tego co mi wiadomo, kiedyś kosmitów nie było, więc czemu nagle się pojawili?

Bo np. kiedyś nie mieli wystarczającej technologii na podróże międzyplanetarne?
Albo jak to ujął autor tematu; pomogli nam się rozwinąć, a teraz np. pojawili się, by zobaczyć jak się rozwinęliśmy.

Xevez
23-12-2008, 11:59
W UFO nie wierzę, ale w istoty pozaziemskie jak najbardziej.

Argen
23-12-2008, 12:04
@2up

Żartujesz? Ty naprawde w to wierzysz? Buaahahahhahahahahah. : /

To nie jest śmieszne panowie, dajcie sobie siana. Ej, a może to wy jesteście szpiegami obcych wysłanymi żeby szerzyć prawdę o naszych-przyjacielach-kosmitach?

Nie ma chyba lepszego narzędzia do manipulowania społeczeństwem niż nasza kochana telewizja, posiadająca nieograniczoną władzę nad ludzkimi umysłami.
Bo kto, jeśli nie ona, dopuscił się największych przekrętów w które ludzkość bezgranicznie uwierzyła? Np. słynne lądowania na księżycu i dziesiątki innych przykrywek dla zbrodni państwowych. Polska telewizja emituje od czasu do czasu jakiś żałosny reportaż, w którym konkretne dane są pomijane lub modyfikowane. Wszystko po to aby utwierdzić nas w przekonaniu, że UFO nie istnieje bo przecież 'telewizja nie kłamie'.
UWAGA ! WSZYSTKIE STACJE TELEWIZYJNE MOGĄ NAM, NIEŚWIADOMYM WIDZOM, PODSUWAĆ SYGNAŁY O CHARAKTERZE PERCEPCJI PODPROGOWEJ. OSOBA KTÓRA MA TROCHE ROZUMU POWINNA DOMYŚLIĆ SIĘ KTO I PO CO POCIĄGA ZA TE SZNURKI!

Buuuuu strzeżcie się ziemianie! Nadciąga epoka darmowej(!) telewizji mającej władzę nad waszymi nieszczęsnymi mózgami (precel ma rywali). Ty twierdzisz, że fake z lądowania na księżycu miał zapobiegać poznaniu prawdy o 'obcych'? LOL
A co do tych "żałosnych reportarzy", to są one z pewnością mniej żałosne niż rozmazane zdjęcia z komórki pokazujące światełka na niebie. O tak, marsjanie atakują...
No i na koniec: nie mam ani trochę rozumu więc oświeć mnie, kto i po co 'pociąga za te sznurki'? ODPOWIEDZ!

GargoinX
23-12-2008, 12:17
Wierzę w kosmitów, ale nie przebywających na naszej planecie.
Co do mojej wypowiedzi, pokazywałem tylko możliwe sytuacje.

Dan the Automator
23-12-2008, 12:27
No dobra. Mój poprzedni temat (o Nibiru) spowodowal naprawde wiele sprzeczek, dlatego sądze ze teraz niebędzie lepiej.
Uzytkowników tego forum wyraznie draznia tematy tego typu dlatego prosze o pisanie na temat i nie klucenie sie.
A teraz do rzeczy.

1.) Nasz model rzeczywistości oraz interpretowanie go wedle tego jak go stworzyliśmy.

Dlaczego?

Prosty przykład:

Dlaczego?

Dlaczego?

Jestem pewien, że wiele filmów o tematyce UFO i podobnej ma na celu przekonanie nas, iż owe zjawisko występuje jedynie w filmach i nie ma nic wspólnego ze światem rzeczywistym. Wątpie, aby te filmy wydane zostały z czystej idei powstania filmu w którym nie ma nawet cząstki prawdy. Napewno na wielu produkcjach swoje łapy połozyli ludzie odpowiedzialni za ukrywanie prawdy na temat istnienia setek cywilizacji które odwiedzają naszą planete.

Dlaczego?

Bez żadnych wątpliwosci rząd amerykański ukrywa przed dane na temat zjawiska UFO. Przemawiają za tym tą tezą setki dowodów, o których wiedzą jedynie wtajemniczeni. Bo czy ktokolwiek wie jakie cele uwzględniali amerykanie podczas projektowania tarczy antyrakietowej? NIE, więc się się kurwa dowiedz!

Hmmmm???

W Polsce brak zainteresowania zjawiskiem UFO wynika raczej z tego, iż nie dotyczy ono nas w takim stopniu jak inne kraje, np. w USA ponad połowa populacji wierzy w zjawisko UFO i w istnienie obcych cywilizacji (żródło: Dan Aykroyd o UFO). A reszta świata? Również podobnie! Ponad połowa naszej cywilizacji wierzy w UFO! Zainteresowanie jest tak słabe ponieważ w tej naszej, szarej, gównianej, polskiej rzeczywistości ci zabiegani ludzie nie mają nawet czasu pomyśleć nad własnym życiem, a co dopiero nad zjawiskiem UFO. Na to już kompletnie nie ma miejsca w tych ich nafaszerowanych depresjami głowach!

A choinka już ubrana? Nie? To klikaj "wyloguj się" i fru!

Edit:
A tak btw:
http://vader.joemonster.org/upload/zsn/bc8538f06asrzud.jpg

sphinx123
23-12-2008, 12:34
A teraz do rzeczy.

Dlaczego?

Prosty przykład:

Dlaczego?

Dlaczego?

Dlaczego?

Hmmmm???

Oczywiście Twój pogląd jest najbardziej trafny, przecież masz tyle wiarygodnych dowodów żeby go poprzeć. Jeżeli chodzi o UFO, ciekawe, że ludzie zaczęli być "porywani" dopiero gdy zaczęto emitować filmy o małych chudych ludzikach z latających spodków. Whatever, nawet jeżeli pozaziemskie cywilizacje istnieją, to sram na nie, zanim się oficjalnie nie zamanifestują. Także lepiej idź pomóż mamie lepić pierogi, niż zastanawiać się nad takimi rzeczami i wywoływać tzw. "tematy typu kutas".

Ambaro
23-12-2008, 13:18
Buuuu strzeżcie się ziemianie! Nadciąga epoka darmowej(!) telewizji mającej władzę nad waszymi nieszczęsnymi mózgami (precel ma rywali). Ty twierdzisz, że fake z lądowania na księżycu miał zapobiegać poznaniu prawdy o 'obcych'? LOL
A co do tych "żałosnych reportarzy", to są one z pewnością mniej żałosne niż rozmazane zdjęcia z komórki pokazujące światełka na niebie. O tak, marsjanie atakują...

@Jap** jaki ty jestes tepy.. Wogole nie zrozumiales tego co napisalem... Coz tacy sa teraz mlodzi polscy tibijczycy (nie wszyscy), SZKOLA/TIBIA -> TIBIA -> SPANIE... i tak na okraglo...

Voon
23-12-2008, 13:25
Czy ten temat został założony, bo większość piszących w temacie o Nibaru (?) Cię wyśmiała?

''Polak nie wierzy w ufo!'', ''Media nie dopuszczają istnienia ufo''
Bullshit

Serious Sam
23-12-2008, 13:25
http://vader.joemonster.org/upload/zsn/bc8538f06asrzud.jpg

A to może być niepodważalny dowód.
Kosmiczni krętacze!

Suhayl
23-12-2008, 13:32
Co to za, kur*a, teorie spiskowe tu dajesz?
Toż w moim kochanym ( :* ) Ośrodku psychiatrzycznym Gostyń-Zalesie, było mniej takich chorych gadek! Muahahana! Nie, stop, sorki.

Może istnieje coś takiego jak kosmita. Bo wrzechświat jest ogromny i szanse na to, ze jesteśmy jedynymi istotami myślącymi jest głupia. Ale po kiego hvja mają do ans przylatywać. I kto powiedział, że muszą mieć zayebiście rozwiniętą tewchnologię? Może żyją w małych tipi (takie szałasy indiańskie), i toczą walki plemienne? Myśl logicznie!

Chociaż, krążdy też inna teoria o istnieniu ufoludków.
Osoba pisząca lub kręcocąca film ma wgląd w swoim umyśle do innego świata i wszystko co psize/filmuje dzieje się naprawdę.

Imho, Niezidentyfikowany Obiekt Latający to czysta bzdura - kosmiici nie.

Regeusz
23-12-2008, 13:32
Ja nie wierzyłem w ufo, do momentu aż zobaczyłem ten filmik - myśle że wiele osób zacznie inaczej patrzeć na tą sprawe

http://www.joemonster.org/filmy/11605/UFO_pierwszy_raz_z_bliska

<hmm>
23-12-2008, 13:36

A ja myślałem że zielone ludziki, lasery i magiczne talerze to straszak z czasów zimnej wojny. To właśnie rząd amerykański ujawnił najwięcej na temat.. jak ty to nazywasz "UFO": pogłosek, mitów, plotek i nie potwierdzalnych informacji. Rosja zresztą nie pozostawała w tej kwestii w tyle.

Brak edukacji w zjawisku UFO i zainteresowania tym tematem

Edukacja? Jak można edukować o czymś niezidentyfikowanym?
Piszesz o UFO, a faktycznie ciągle masz na mysli "zjawisko UFO" wykreowane przez media - istoty z innej planety latające nad naszymi głowami i porywające od czasu do czasu biednych głupich ziemian.

Idź na odpowiednie studia to będziesz się uczył o tym czego chcesz, nie każdy musi być edukowany na wszystkie możliwe strony.

Bananowy_Korniszon
23-12-2008, 13:39
Do autora tematu:
A czemu miałby wierzyć? No powiedz. Dlatego że ty tak uważasz, to znaczy że tak jest i wszyscy inni kłamią i są głupi albo próbują ukryć prawdę, bo ktoś tym wszystkim manipuluje, a ty i wspaniałe strony typu www.ufoistnieje.friko.pl albo www.jutrokoniecswiata.fora.pl mówią prawdę? Hahaha.
A z tą planetą Nibru to już naprawdę wymiatałeś.
"-zamiast gadać że to wina jakiejś durnej planety zacznijcie segregować śmieci.
-a co segregacja śmieci ma do planety Nibru?! Cicho siedź bo się nie znasz, segregacja śmieci nic nie zmieni, planeta Nibru nas zniszczy, ignorancie, bo w nią nie wierzysz!"
Zresztą, już w pierwszym zdaniu tego tematu próbowałeś pokazywać jakąś swoją wyższość. Zinterpretowałem je mniej więcej tak:
Widzę, że w poprzednim temacie pokazaliście swoją ignorancję i nie chcieliście mi wierzyć, więc tu niech piszą tylko ci co się ze mną zgadzają

Zalgadis
23-12-2008, 13:41
A co ma piernik do wiatraka?
Tyle samo liter xDD

Topic@
Ja tam w ufo wierze.
Bardziej wiarygodne od Boga. Rotfl.

Lasooch
23-12-2008, 13:46

Co najwyżej, że mogą istnieć. I niech sobie istnieją, nadal nie ma powodów by sądzić, że jakikolwiek z nich kiedykolwiek dotarł/dotrze na Ziemię.

Ambaro, Ambaro, za kilka lat - najpewniej na początku roku 2013 - sam będziesz się śmiać z rzeczy, które teraz uważasz za koniecznie prawdziwe.

Fred_Flintston
23-12-2008, 14:03
Wg. niektorych, np. mnie, to kosmici pomogli nam sie rozwinac.
Swiadcza o tym chodzby starozytne hieroglify, na ktorych widnieja obce postacie.

No oczywiście, zero samodzielnej interpretacji, bo przecież słowo Danikena jest niepodważalne.

Wyglądasz mi na kolejnego "ateistę" pragnącego wywalić ze szkół tą odmóżdżającą religię a zamiast niej wprowadzić kolejny obowiązkowy przedmiot - UFOlogię. Biblią objawioną tego przedmiotu będą oczywiście "dzieła" Danikena.

kto i po co 'pociąga za te sznurki'?

Żydzi.

Argen
23-12-2008, 14:08
@Jap** jaki ty jestes tepy.. Wogole nie zrozumiales tego co napisalem... Coz tacy sa teraz mlodzi polscy tibijczycy (nie wszyscy), SZKOLA/TIBIA -> TIBIA -> SPANIE... i tak na okraglo...

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Jesteś zerem, poprostu zerem. Zrozumiałem to co napisałeś, ale się nie zgadzam, więc jestem tępy haha. _/
P.S.: Nie gram w tajbie, ale to tak na marginesie.

@up

Aaaa, żydzi. OK, teraz wszystko jasne.

@HOT EDIT

Ja nie wierzyłem w ufo, do momentu aż zobaczyłem ten filmik - myśle że wiele osób zacznie inaczej patrzeć na tą sprawe

http://www.joemonster.org/filmy/11605/UFO_pierwszy_raz_z_bliska

To nie jest prawdziwe, widać ślady edycji w photoshopie. Ale robota pierwszorzędna!

Ambaro
23-12-2008, 14:45
@Do wszystkich co pomnie jada.

A gdzie jest w temacie napisane ze wy MUSICIE w to wierzyc?? Ja tu tylko napisalem moja opinie na temat tego, czemu polacy w to nie wierza..

A co do Nibiru, kazdy glupi wie ze polowa tego tam napisalem jest zmyslona..
Faktem jest ze jakas planeta sie tam kryje, ale niejest pewne co to jest...

neopostman
23-12-2008, 14:52
Ambaro ma ten problem, że po większej przekminie po seansie spirytusowym doszedł do wniosku, że kosmici istnieją i, że ci co nie wierzą to heretycy. No ale po raz kolejny powiem, że to hipoteza, kudę jego mać pieprzona hipoteza, więc po cholerę chcesz w to bagno mieszać edukację ; d?

Zresztą cholera, uczysz ludzi a sam nie odróżniasz UFO od kosmity. UFO na pewno istnieje bo to są niezidentyfikowane obiekty latające, niekoniecznie należące do obcej rasy. A to, do kogo należą to już głębszy problem.

Zamor1
23-12-2008, 15:28

Bo ktos taki jak ty na sile probuje przekonac wszystkich forumowiczow, mowiac im, ze nie maja racji nie wierzac w UFO.

Dr.Unknown
23-12-2008, 15:37
Wg. niektorych, np. mnie, to kosmici pomogli nam sie rozwinacNiema to jak rzetelne źródło.

P.S: Jeżeli szukasz oszołomów, którzy będą Ci przytakiwać, cokolwiek byś nie powiedział, to polecam paranormalne.pl - nie twierdzę, że to złe miejsce, sam często czytam artykuły, jednak nie o UFO, a o kryptozoologii/duchach. Co nie zmienia jednak faktu, że poza rozumnymi użytkownikami, znajdziesz wierną grupę wyznawców.

neopostman
23-12-2008, 16:00
P.S: Jeżeli szukasz oszołomów, którzy będą Ci przytakiwać, cokolwiek byś nie powiedział, to polecam paranormalne.pl - nie twierdzę, że to złe miejsce, sam często czytam artykuły, jednak nie o UFO, a o kryptozoologii/duchach. Co nie zmienia jednak faktu, że poza rozumnymi użytkownikami, znajdziesz wierną grupę wyznawców.

Tam go wyśmieją bardziej od nas ; |.

FlisApola
21-01-2009, 21:44
No więc: ja wierzę w kosmitów i w UFO (bo niezidentyfikowanym obiektem latającym może być równie dobrze rzycona piłka widziana z daleka).
@Ci, co jadą po Ambaro:
to, ze nie wierzycie w to, o czym jest ten temat, to wasza sprawa. ale co wy macie do tych, co twierdza odwrotnie? i od kiedy przekonywanie do własnyck poglądów jest zue? Zastanówcie się zanim napiszecie.

Ulrikk
21-01-2009, 21:54
Dlaczego przeciętny Polak nie wierzy w zjawisko UFO?

Widocznie przeciętny Polak jest mądrzejszy niż się przypuszcza.

MatiCFC
21-01-2009, 22:23
Ja wierze jak najbardziej, ale z takimi stwierdzeniami jak to, że filmy SC-FI i wszyściutkie media knują, jakby to nam wybić z głowy jest śmieszne.
Każdy rozgarnięty człowiek potrafi podejść do tego z dystansem.

Kosmici istnieją.

Aphino
22-01-2009, 04:28
Tam go wyśmieją bardziej od nas ; |.

True

#Ambaro....
Myślałem że jesteś trochę mądrzejszy..ale myliłem się :|
Działasz jak O.Rydzyk tzn. Kto nie wierzy musimy mu wpoić że to istnieje, to jest wielkie, wszech potężne. A jeśli się nie uda.....wyśmiać, i wmówić że to właśnie on się myli.
UFem może być wszystko np rzucone gówno widziane z daleka wygląda jak "coś" i brane że to pochodzi z kosmosu a to tylko gówno :).
Osobiście wierze w kosmitów w UFO w jakimś stopniu ;)

Rethfing on Aldora
23-01-2009, 16:35

Przyznaj sie na ktorym filmie to widziales :/

MatiCFC
23-01-2009, 16:44
Przyznaj sie na ktorym filmie to widziales :/

To akurat prawda.
Są hieroglify przedstawiające nawet helikoptery.
Także żarówka jest przedstawiona na takowych hieroglifach.

Wielkimanitu
23-01-2009, 17:26
Są hieroglify przedstawiające nawet helikoptery.
Także żarówka jest przedstawiona na takowych hieroglifach.

Ciekawe, czy doszedłbyś do tego wniosku sam, gdyby nie pseudonaukowa interpretacja Danikena, Twojego guru...

MatiCFC
23-01-2009, 17:37
To jak ma na imię moja siostra? ;>

Michoss
23-01-2009, 17:54
Moja opinia:

-Wierzę w istnienie pozaziemskiej inteligencji
-Wierze, że kiedyś pozaziemska inteligencja mogła odwiedzić naszą planetę
-Wierzę, że mogła pozostawić jakieś ślady
-Wierze, że USA, Rosja albo ktoś inny może o tym wiedzieć i to ukrywać
-Wierze, że jesli to robią-robią dobrze.

-Nie wierzę, by pozaziemska inteligencja odwiedzała regularnie naszą planetę
-Nie wierzę w zielone ludziki (w spodki prędzej).
-Nie wierzę w ogólnoświatowy spisek i pranie mózgów
-Nie wierze w porwania (przynajmniej te, w których porwani wrócili)
-Nie wierzę w pozaziemską inteligencję na którejkolwiek ze skalistych planet układu słonecznego
-Nie wierzę w inteligencję Ambaro

PS. Używam słów 'pozaziemska inteligencja' oraz liczby pojedynczej, ponieważ 1)Obcych niekoniecznie musi być wielu, 2)Obcy niekoniecznie muszą posiadać świadomość jednostki ("Jesteśmy Borg, zostaniecie zasymilowani i dodani do kolektywu!")

Wylansowany
23-01-2009, 19:09
@up
Jeden błąd; powinno być: "-Nie wierzę w pozaziemską inteligencję na którejkolwiek ze skalistych planet naszego układu słonecznego", bo Układów Słonecznych we wszechświecie może być dużo ;].
Reszta - nic dodać nic ująć, w 100% zgadzam się z Michossem.

@topic
A skoro temat jest o tym, dlaczego przeciętny Polak nie wierzy w UFO, a nie ja, to przedstawiam swoje propozycje (wiem, że stylistycznie skopane zdanie):
- nie wie o co chodzi
- ma to gdzieś
- jeśli wie to nie rozumie
- nie chce mu się zrozumieć

Wielkimanitu
23-01-2009, 19:22
-Wierzę w istnienie pozaziemskiej inteligencji

Tu akurat nie potrzeba wierzyć. Skoro na kostce do gry znajduje się np. liczba 6, to wystarczy tylko odpowiednio długo kulać, by tą szóstkę wyrzucić. Analogicznie jest z życiem na Ziemi, czy też innych planetach. Uwaga, mam tu na myśli życie - bakterie i prymitywne zwierzęta, nie cywilizację.

-Wierze, że kiedyś pozaziemska inteligencja mogła odwiedzić naszą planetę

Może, ale nie ma na to dowodów.

-Wierzę, że mogła pozostawić jakieś ślady

Może, ale nie ma na to dowodów

-Wierze, że USA, Rosja albo ktoś inny może o tym wiedzieć i to ukrywać

Koliduje to z tym:

-Nie wierzę w ogólnoświatowy spisek i pranie mózgów

Obcy niekoniecznie muszą posiadać świadomość jednostki ("Jesteśmy Borg, zostaniecie zasymilowani i dodani do kolektywu!")

:o
Może przedstawisz, jak ma wyglądać taka "kolektywna świadomość" (?).

To jak ma na imię moja siostra? ;>

Przyznam, że głębia tej metafory jakoś mi umknęła ;)

Arcan
23-01-2009, 19:32
Tu akurat nie potrzeba wierzyć. Skoro na kostce do gry znajduje się np. liczba 6, to wystarczy tylko odpowiednio długo kulać, by tą szóstkę wyrzucić.

Tutaj bym się nie zgodził. Istnieje możliwość, że nigdy 6 nie wypadnie.

GargoinX
23-01-2009, 20:05

Ale ta możliwość jest nikła, a ów porównanie trafne.

Michoss
23-01-2009, 20:16
@Wylansowany
Układów GWIEZDNYCH jest wiele. Układ sloneczny, jak sama nazwa wskazuje, to ten z gwiazdą 'słońce'.

@Wielkimanitu
Po pierwsze, nie chce się z nikim kłócić, przekazuję tylko moją opinię.

A tamte dwa punkty nie kolidują. Ukrywanie gazetki porno to nie jest spisek przeciw rodzinie.
A poprzez 'ukrywanie czegoś' na temat obcych rozumiem wymazanie tego z dzienników i nie podawanie do opinii publicznej, a nie hipnozę poprzez M jak Miłość.

Co do kolektywnej świadomości:
Ja takiej nie mam, więc nie wiem jak to wygląda. Ale spodziewam się, że jesli coś takiego istnieje, to to coś jak armia robotów służących jednemu dowódcy, których odczyty i przekazy z kamer trafiają wprost do mózgu szefa.

MatiCFC
23-01-2009, 20:24
WielkiManitu, biega o to, że piszesz że mym guru jakiś tam D~~~ a tego to ja nawet niewiem :>. Chcąc sprawdzić z kąd bierzesz takie informacje o mnie o których pojęcia nie mam, zadałem Ci pytanie.

Swoją drogą siostry nie mam :D

...whatever

Ale możliwość że żadnej inteligencji "tam" nie ma, też jest. Nikła jak ta, że 6 nigdy nie wypadnie, ale to też trzeba brać pod uwage.

Ale oczywiście jestem za tą teorią, że 6 wkoncu wypadnie :)

Wielkimanitu
23-01-2009, 20:50

Jeśli rzucamy jeden jedyny raz to tak. Jednakże jeśli rzutów wykonamy nieskończoną, lub bardzo dużą ilość - to tylko kwestia czasu.

Jeden błąd; powinno być: "-Nie wierzę w pozaziemską inteligencję na którejkolwiek ze skalistych planet naszego układu słonecznego", bo Układów Słonecznych we wszechświecie może być dużo ;].

Układ Słoneczny jest tylko jeden - nasz. Natomiast układy planetarne, czy tam gwiezdne to takie, które zawierają w sobie gwiazdę. Nasze Słońce również jest taką gwiazdą. Niemniej nie jest to poprawny termin na opis układów pozasłonecznych, których masz rację, jest dość dużo (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_extrasolar_planets).

WielkiManitu, biega o to, że piszesz że mym guru jakiś tam D~~~ a tego to ja nawet niewiem :>. Chcąc sprawdzić z kąd bierzesz takie informacje o mnie o których pojęcia nie mam, zadałem Ci pytanie.

W każdym razie natknąłeś się na "teorię" Danikena. Bo żaden inny szanujący się naukowiec (Daniken do nich nie należy) nie napisałby podobnych bzdur.

Misza
23-01-2009, 21:12
A czy ktoś pomyślał, że to my możemy być przyszłym 'UFO'?

Bo może być tak, że nawet, jeśli na innych planetach jest życie, to jeszcze nieinteligentne, itd.
Może być tak, że tylko bardzo niektóre planety są w stanie wykształcić inteligentne życie (a nasza akurat sobie z tym radzi; wpływ na to może mieć położenie od Słońca, akuratna temperatura, odpowiedni wpływ Księżyca, wreszcie sama inteligencja i jej przetrwanie). I akurat z tych kilku nasza jako pierwsza osiągnie właściwy poziom. A inne 'UFO' pojawią się dopiero później od nas, bo są tacy wolni, głupi, reszta, która miała szansę być szybsza, sama się zniszczyła, ich Gwiazda eksplodowała zanim zdążyli się wykształcić, cokolwiek. A ci, co się wykształcą po nas, będą nas czcić i się nas bać. Bo my będziemy już starożytni i niezwyciężeni.

A w ogóle, problemem mogą być też takie błahostki, jak na przykład brak surowców - już teraz wiemy, że lot na sam Księżyc kosztuje nas bardzo dużo paliwa i zasobów, a co dopiero loty międzyplanetarne. Możemy nie mieć wystarczająco dużo energii na to. I inne 'nacje' też mogą nie mieć. Mogą mieć nawet mniej, patrz poprzedni akapit.

'UFO' użyłem tutaj w sensie 'rasa kosmiczna', itp.

A najlepszym przykładem kolektywnej świadomości mogą być owady jak mrówki czy pszczoły. Ale znowu takie 'rasy' raczej nie mają dużych szans na rozwój - to jednostki popychają naukę do przodu.

MatiCFC
23-01-2009, 21:21
Zanim odkryjemy życie pozaziemskie, zanim zdobędziemy choćby badanego Marsa, prędzej padną nam surowce, a wtedy będzie już zapóźno na jakiekolwiek loty i badania kosmosu.
Wtedy będziemy mogli tylko wpatrywać się w kosmos i oczekiwać aż ktoś znajdzie nas, a nie my kogoś. Zresztą długo czekać byśmy nie mogli(brak surków...)

Ale to tylko takie gdybanie. Nie bierzcie go całkiem serio.

Erhion
23-01-2009, 21:37
A najlepszym przykładem kolektywnej świadomości mogą być owady jak mrówki czy pszczoły. Ale znowu takie 'rasy' raczej nie mają dużych szans na rozwój - to jednostki popychają naukę do przodu.

Raczej nie. One nie mają świadomości to raz, dwa nie mają jej wspólnej, trzy działają na zasadzie społeczeństwa/grupy gdzie każdy ma swój rozkaz i go wykonuje.

Co do tematu.

Czemu pp nie wierzy w UFO? Bo gdy powie, że w nie wierzy to go społeczeństwo wyśmieje. A nikt chyba nie lubi byś wyśmiewany prawda? Dlatego nawet jak ktoś wierzy w UFO to zachowuje to dla siebie. Ja wierze w UFO, bo ignorancją byłaby wiara w to, że w ogromnym kosmosie jedynymi żywmi istotami są ludzie i inne gatunki z naszej planety.

Wielkimanitu
23-01-2009, 21:54
Bo może być tak, że nawet, jeśli na innych planetach jest życie, to jeszcze nieinteligentne, itd.

Może być tak, że życie w postaci prymitywnych organizmów jest dość powszechne we Wszechświecie. Na Ziemi pierwsze oznaki życia pojawiły się już w pierwszym miliardzie lat po uformowaniu planety.

Może być tak, że tylko bardzo niektóre planety są w stanie wykształcić inteligentne życie (a nasza akurat sobie z tym radzi; wpływ na to może mieć położenie od Słońca, akuratna temperatura, odpowiedni wpływ Księżyca, wreszcie sama inteligencja i jej przetrwanie). I akurat z tych kilku nasza jako pierwsza osiągnie właściwy poziom.

To, że formowanie się życia zdaje się być nieuniknione nie znaczy, że tak łatwo powstają cywilizacje. Na naszej planecie tylko gatunek ludzki utworzył cywilizację. Od pojawienia się pierwszych hominidów minęły miliony lat do czasu stworzenia przez nich rozwiniętej kultury. Na dodatek tylko jeden okręg kulturowy na Ziemi stworzył naukę jako taką, a tym samym położył podwaliny pod współczesną cywilizację.
Człowiek może być pierwszą lub jedną z pierwszych cywilizacji we Wszechświecie. Co za tym przemawia? Przede wszystkim silentium universi - brak gości z kosmosu, brak jakichkolwiek sygnałów radiowych itp. Po prostu cisza. Nasza planeta znajduje się w jednym z ramion Drogi Mlecznej, na uboczu galaktyki - to mogłoby tłumaczyć ową ciszę. Wyjaśnień jest zatem kilka - albo inne cywilizacje znajdują się w bardzo dalekiej odległości od nas, albo nie są dostatecznie zaawansowane i nie dysponują radiem (inteligencję z radiem moglibyśmy usłyszeć z np. Epsilon Eridani, najbliższego nam układu pozasłonecznego), albo faktycznie jesteśmy sami.

A w ogóle, problemem mogą być też takie błahostki, jak na przykład brak surowców

Surowców ci u nas dostatek, zapewniam :)

Też tak myślałem. Ale czy mrówki i termity utworzyły cywilizację? Zresztą jak wszyscy wiem, człowiek na myśleniu kolektywnym zdecydowanie źle wyszedł :)

Kurczakos
23-01-2009, 22:10
A ci, co się wykształcą po nas, będą nas czcić i się nas bać.
Może będą chcieli nas zjeść.

Smerfekk
23-01-2009, 22:11
@topic
Sznyty, szkity chu* przebity, siedmiu rannych dwóch zabitych

Nie wierzy ponieważ boi się wierzyć, tak trudno zrozumieć?
Każdy nieraz rozmyśla o UFO, śmierci, Bogu (czy naprawde istnieje). koniec świata itp łudzi się lub ma nadzieje, że to jest po jego myśli lecz ma tą niepewność, iż to wszystko to jedna wielka bujda.

Raczej te pytania to pytania filozoficzne a filmy Sci etc nic nie mają do UFO, jak ktoś wierzy to wierzy.

~ (:

Argen
23-01-2009, 22:11
Czemu pp nie wierzy w UFO? Bo gdy powie, że w nie wierzy to go społeczeństwo wyśmieje. A nikt chyba nie lubi byś wyśmiewany prawda? Dlatego nawet jak ktoś wierzy w UFO to zachowuje to dla siebie. Ja wierze w UFO, bo ignorancją byłaby wiara w to, że w ogromnym kosmosie jedynymi żywmi istotami są ludzie i inne gatunki z naszej planety.

Chyba w środowisku skrajnych tępaków i ignorantów.

MatiCFC
23-01-2009, 22:18

A takich środowisk na świecie wiele, za wiele.

Ze'To
23-01-2009, 22:29
Zanim odkryjemy życie pozaziemskie, zanim zdobędziemy choćby badanego Marsa, prędzej padną nam surowce, a wtedy będzie już zapóźno na jakiekolwiek loty i badania kosmosu.
Wtedy będziemy mogli tylko wpatrywać się w kosmos i oczekiwać aż ktoś znajdzie nas, a nie my kogoś. Zresztą długo czekać byśmy nie mogli(brak surków...)

Ale to tylko takie gdybanie. Nie bierzcie go całkiem serio.

z tymi surowcami przesadziłeś, złóż mamy bardzo dużo jak to ktoś wyżej napisał, poza tym technologia jaką dzisiaj znamy za 100 lat może się zmienic i nie będzie to problemem... równie dobrze możemy odkryc planetę o podobnych warunkach co Nasze i z tamtąd czerpac surowce

Michoss
24-01-2009, 01:47
>Kolektywna świadomość
A bo my wiemy, czy hipotetyczni kolektywni obcy byli tacy od początku? Może poruszają się tylko niczym mordercza chmura i asymilują kolejne planety. Borgowie w lekko zmienionej formie są bardzo logicznym pomysłem.

>Surowce
Słyszał ktoś o orbitalnej windzie? Stacja kosmiczna krążąca wokół planety, połączona z konkretnym miejscem niesamowicie mocną stalową lina. Oraz elektryczna winda, poruszająca się po tej linie i transportująca ludzi oraz surowce. Obiekty startujące z takiego miejsca potrzebowałyby dużo mniej paliwa.
A jeśli mówiąc 'surowiec' macie na myśli metal do budowy statku- chyba żartujecie, przez najbliższy tysiąc lat na ziemi będzie tego dostatek.

>Silentium universi
Kosmici mogli nie wynaleźć sygnału radiowego, może im nie być potrzebny. Mogą mieć wrodzony system porozumiewania, albo mieć wyżej wspomnianą kolektywną świadomość. Poza tym-wiele lat lecą do nas sygnały z innych układów planetarnych, z sasiadujących ramion jeszcze dłużej, a pomiędzy nami a druga strona milkiwaya jest hipermasywnana dziura, która takie sygnały może wsysać. Poza tym, droga mleczna to nie jedyna galaktyka we wszechświecie.

One nie mają świadomości to raz, dwa nie mają jej wspólnej, trzy działają na zasadzie społeczeństwa/grupy gdzie każdy ma swój rozkaz i go wykonuje.

Wszystko co żywe ma świadomość mniej lub bardziej rozwinięta. Jeśli coś nie działa na zasadzie powtarzania absolutnie identycznych czynności (czyli nie jest robotem) musi mieć jakąś świadomość.

S-75
24-01-2009, 03:06
kurva znalazł się socjolog od siedmiu boleści. Tacy jak ty powinni interesować się dziewczynami, a nie katować innych swoimi chorymi teoriami o których sam nie masz pojęcia. Bo niby skąd? Nooo taa z internetu lub książki pseudo znawcy od spraw UFO itp.. Jak nie wiesz to nie obrażaj innych. No chyba, że miałeś bliski kontakt z ufomenami.

Wylansowany
24-01-2009, 09:49
@Wielkimanitu
Ja jakoś nie widzę szansy na wykształcenie się inteligentnego życia na ciemnych zad.... Za bardzo fantastyka zaczyna śmierdzieć.

@Michoss
I nagle Ruski przylatują i...ciach tą linę. Twoje teoria jest za bardzo wzięta "na chłopski rozum".

@Misza
My jako UFO? Całość nawet sensowna i logiczna. Podoba mi się, hehe.

Erhion
24-01-2009, 12:54

Czyli wszędzie?

Erhion
24-01-2009, 14:36
Up:

To nie po chrześcijańsku. Tak jestem złośliwy.

Erhion
24-01-2009, 14:50
to co z tego?

Domyśl się i przypomnij sobie co napisałeś w moim temacie.

S-75
24-01-2009, 14:53
Myślę, że gdzieś we wszechświecie istnieje życie, a nawet kilka cywilizacji. Myślę też, że do nas dotarli i rząd USA coś ukrywa. No i żeby do nas dotrzeć to albo musieli bardzo długo lecieć albo osiągnęli prędkość światła.

Prawdopodobnie coś istnieje. NASA ostatnio podała informacje, że na marsie istniało życie. Nawet moja babcia uważa, że coś tam musi być tylko po co tworzyć całą teorie spisku?! Czy wiesz o czymś, o czym większość z nas nie wie?

Erhion
24-01-2009, 14:55
Up:

http://wiadomosci.onet.pl/1794286,12,item.html

MatiCFC
24-01-2009, 15:39
(...)Nawet moja babcia uważa, że coś tam musi być (...)

To ja już wierze bezgranicznie :D
Nie no, to tylko głupi żart.

Wiecie czego najbardziej żałuje... niestety nie wierze w jakieś tam życie pozaziemskie, wiecie, i strasznie mi źle z myślą, że gdy nastapi jakieś rewolucyjne odkrycie w stylu odkrycia pożądnej dawki organizmów, odkrywcze badania planety na dużą skalę, może i coś nas wreszcie odwiedzi... to mnie może już tu nie być :l. Znaczy śmierć ze starości poprostu.

Chociaż licze, że rozwój technologi będzie ciągle rósł i czegoś dożyje :)

Erhion
24-01-2009, 15:50
Mati dożyjemy jeszcze wielu niesamowitych rzeczy. Kto to wie tak naprawdę. :)

Michoss
24-01-2009, 16:22
@Wylansowany
To nie jest moja teoria.
Ang (http://en.wikipedia.org/wiki/Space_elevator), Pol (http://pl.wikipedia.org/wiki/Winda_kosmiczna).

@MatiCFC
Nie martw się, technologia rozwija się tak szybko, że, jak bloodwin mówi "zobaczymy jeszcze wiele wspaniałych rzeczy".

>sprawa ukrywania UFO
A teraz pomyślmy, co by się stało, jakby publicznie ogłosili 'Tak, mamy kontakt z obcymi'. Już teraz ludzie panikują i wymyślają teorie spiskowe, a wtedy? Chaos, milion ludzi protestujących i przepowiadających wojnę 'bo obcy są źli', drugi milion 'bo obcy są dziełem szatana', trzeci milion korzystający z zamieszania i okradający sklepy, gówniarze piszące sprayem 'Huj w dupe kosmitom', 24godzinne awantury w parlamentach o to, czy powinniśmy się przyjaźnić z obcymi, muzułmanie bombardujący lotniska i stacje antenowe i wzrost cen chusteczek higienicznych 'Velvet'.

Społeczeństwo trzeba przyczajać powoli. Lepiej najpierw powiedzieć że się znalazło mikroby, potem ze chwasty, potem że Małpiatkę Merkuriańską, a jak już ludzie to uznają za normalne, zrobić fetę 'znaleźliśmy inteligentną cywilizacją w kosmosie (z która w magiczny sposób mamy wspólny język).

MatiCFC
24-01-2009, 17:11
A teraz pomyślmy, co by się stało, jakby publicznie ogłosili 'Tak, mamy kontakt z obcymi'. Już teraz ludzie panikują i wymyślają teorie spiskowe, a wtedy? Chaos, milion ludzi protestujących i przepowiadających wojnę 'bo obcy są źli', drugi milion 'bo obcy są dziełem szatana', trzeci milion korzystający z zamieszania i okradający sklepy, gówniarze piszące sprayem 'Huj w dupe kosmitom', 24godzinne awantury w parlamentach o to, czy powinniśmy się przyjaźnić z obcymi, muzułmanie bombardujący lotniska i stacje antenowe i wzrost cen chusteczek higienicznych 'Velvet'.

Wtedy świat przypominał by Wastelands z Fallouta, nie narzekałbym :D
Ofc nie na serio

Studiując wikipedie znalazłem...
"Mars-500 to rosyjski eksperyment, który rozpoczyna się w IV kwartale 2008 roku i ma za zadanie przygotować do lotu na Marsa. Polega on na przetrzymywaniu przez 500 dni (stąd nazwa) 6 ochotników w zamknięciu, by zbadać ich psychikę"

Wie ktoś coś o tym?

EDIT
Argen: Wszędzie napewno nie, ale za wiele, to tak.

Argen
24-01-2009, 17:42
A takich środowisk na świecie wiele, za wiele.

Czyli wszędzie?

Wybacznie, ale wasza opinia o środowisku nas otaczającym jest 'trochę' błędna. A pisząc, że ignorancja i głupota występują wszędzie obrażasz mnie. Ale to w sumie nie temat od tego, więc nvm.

Wielkimanitu
24-01-2009, 17:45
Kosmici mogli nie wynaleźć sygnału radiowego, może im nie być potrzebny.

Czyli nie są bardziej rozwinięci od nas. I takiej cywilizacji nie potrafilibyśmy wykryć inaczej, niż przez bezpośrednie lądowanie na planecie.

Erhion
24-01-2009, 17:53
Wybacznie, ale wasza opinia o środowisku nas otaczającym jest 'trochę' błędna. A pisząc, że ignorancja i głupota występują wszędzie obrażasz mnie. Ale to w sumie nie temat od tego, więc nvm.

Nie mówie o konkretnych osobach, ani o Tobie.

Mówie o ludziach jako o gatunku.

Wie ktoś coś o tym?

Powiem Ci coś o tym - oni tam poszaleją. Nie dałbym się tak zamknąć.

Glannath
24-01-2009, 18:02
Proponuję się zastanowić nad jedną ważną kwestią. Skoro nawet kosmici przylecieliby na naszą Ziemię i w jakiś sposób skontaktowali się z ludźmi, występuje jeden problem. No właśnie, "skontaktowali". Niby jak kosmici mieliby się z nami porozumiewać? Teoretycznie, oni nie muszą mieć nawet aparatów mowy. Nie znają naszego języka, a ich mowa ciała może być całkowicie inna. Poza tym ich myślenie może skrajnie różnić się od naszego, przez co całkowicie nie będą wiedzieć, o co nam chodzi. Wszystko zależy od tego, jak ewoluowali i jak przystosowani są do życia.

Michoss
24-01-2009, 18:12
Czyli nie są bardziej rozwinięci od nas. I takiej cywilizacji nie potrafilibyśmy wykryć inaczej, niż przez bezpośrednie lądowanie na planecie.
1)Równie dobrze mógłbyś powiedzieć, żen ie wynaleźli szczoteczki do zębów, więc nie są bardziej rozwinięci. Potrzeba ciągnie za soba wynalazek, jesli potrafią się porozumiewać bez pomocy radia (mają to wrodzone, lub od razu odkryli coś lepszego) to nie będą go badać.
2)Są inne sygnały i impulsy które można wykryć, wątpię by organizacje od szukania ufo sprawdzały tylko sygnał radiowy.

Powiem Ci coś o tym - oni tam poszaleją. Nie dałbym się tak zamknąć.
Jeśli chcemy skolonizować jakakolwiek inną planetę, musimy znaleźć ludzi którzy pozwolą się tak zamknąć.

@up
Racja. I to jest największy problem. Pozostaje nam liczyć na to, że kosmici potrafią skanować ludzki mózg żeby poznać nasze zwyczaje xd.

Erhion
24-01-2009, 18:14
Jeśli chcemy skolonizować jakakolwiek inną planetę, musimy znaleźć ludzi którzy pozwolą się tak zamknąć.

Nie. Musimy się nauczyć wprowadzać ich w coś na kształt śpiączki lub długotrwałego snu. Filmy s-f z tego typu pomysłami, że załoga śpi w specjalnych pojemnikach to nie głupota.

CsCiacho
24-01-2009, 18:19

Zbyt pewny siebie jestes. Patrz co napisal. A jesli oni wynalezli cos o wiele lepszego jak jakies gowniane radio?

@ Edit
Co do porozumiewania się macie calkowita racje. Ale co jesli oni nie beda przyjaznie nastawieni :)

Michoss
24-01-2009, 18:23
Nie. Musimy się nauczyć wprowadzać ich w coś na kształt śpiączki lub długotrwałego snu. Filmy s-f z tego typu pomysłami, że załoga śpi w specjalnych pojemnikach to nie głupota.

I jaka bedzie z nich korzyść podczas spania w pojemnikach? Jeśli się nie mylę, ten projekt ma testować nie tylko ich podróż, ale też życie na planecie.

Erhion
24-01-2009, 18:27
I jaka bedzie z nich korzyść podczas spania w pojemnikach? Jeśli się nie mylę, ten projekt ma testować nie tylko ich podróż, ale też życie na planecie.

A jaki będzie z nich pożytek w czasie lotu? Przecież przygotowania do życia na planecie robi się przed startem a nie w czasie lotu. W czasie lotu nie mają nic do roboty, poza pilnowaniem by wszystko działało, a za dużo wolnego czasu, mała przestrzeń i ci sami ludzie stworzą w końcu problemy.

Lepiej by przespali podróż.

CsCiacho
24-01-2009, 18:30
Ale mozliwe jest to ze zrobia taka aparature ktory przytrzyma ich przy zyciu przez taki czas? Poda pozywienie, wode i leki w razie potrzeby?

@down
Wyobrażałem to sobie, że wsadza ich do jakichs pojemnikow i po prostu zasna. Ciekawe czy im sie uda cos takiego. Zainteresowales mnie tym :P

Erhion
24-01-2009, 18:32
Up:

A jak myślisz jak podtrzymują przy życiu ludzi w śpiączce? Podają wszystko.

Może w przyszłości nie będzie to wyglądać jak dziś, ale to nie jest niemożliwe.

Misza
24-01-2009, 18:40
Może być tak, że życie w postaci prymitywnych organizmów jest dość powszechne we Wszechświecie. Na Ziemi pierwsze oznaki życia pojawiły się już w pierwszym miliardzie lat po uformowaniu planety.

To, że formowanie się życia zdaje się być nieuniknione nie znaczy, że tak łatwo powstają cywilizacje. Na naszej planecie tylko gatunek ludzki utworzył cywilizację. Od pojawienia się pierwszych hominidów minęły miliony lat do czasu stworzenia przez nich rozwiniętej kultury. Na dodatek tylko jeden okręg kulturowy na Ziemi stworzył naukę jako taką, a tym samym położył podwaliny pod współczesną cywilizację.
Człowiek może być pierwszą lub jedną z pierwszych cywilizacji we Wszechświecie. Co za tym przemawia? Przede wszystkim silentium universi - brak gości z kosmosu, brak jakichkolwiek sygnałów radiowych itp. Po prostu cisza. Nasza planeta znajduje się w jednym z ramion Drogi Mlecznej, na uboczu galaktyki - to mogłoby tłumaczyć ową ciszę. Wyjaśnień jest zatem kilka - albo inne cywilizacje znajdują się w bardzo dalekiej odległości od nas, albo nie są dostatecznie zaawansowane i nie dysponują radiem (inteligencję z radiem moglibyśmy usłyszeć z np. Epsilon Eridani, najbliższego nam układu pozasłonecznego), albo faktycznie jesteśmy sami.
Dokładnie o coś takiego mi chodziło - że inne planety się zatrzymują na jakimś stopniu rozwoju, w ogóle się nie rozwijają, czy wysiadają w połowie w wyniku wielkiego wybuchu. Pomyślcie, jak blisko ludziom do wyginięcia - jedna wielka wojna. Z drugiej strony, nic nie wskazuje, żeby miała jakaś wybuchnąć niedługo. Ale zawsze.
Surowców ci u nas dostatek, zapewniam :)
Miałem raczej na myśli ogólne surowce i uzależnienie postępu od nich, np. ropy i jej pochodnych (mimo, że jeszcze na długo starczy) - ale oczywiście możliwe, że niedługo kompletnie już zutylizujemy energię nuklearną, której mamy jeszcze pod wielkim dostatkiem, wtedy problemu akurat z nimi nie ma. Albo odkryjemy duże złoża czegoś takiego w bliskim układzie planetarnym lub chociażby na takim Marsie, skąd moglibyśmy to pobierać.
Albo będziemy mocno ograniczeni przez brak możliwości zabrania nieskończonego zapasu paliwa ze sobą w kosmos?
I też mówiłem o surowcach w przykładzie potencjalnych kosmicznych ras - może akurat te inne rasy nie rozwinęły się przez brak takich ilości surowców? Bo skończyło się to wszystko i nie mogą już latać więcej, nie mają też skąd tego wziąć?
Też tak myślałem. Ale czy mrówki i termity utworzyły cywilizację? Zresztą jak wszyscy wiem, człowiek na myśleniu kolektywnym zdecydowanie źle wyszedł :)
No wiesz, właśnie o to chodzi - nie wykształciły. Bo to umysł zwierzęcy. Zależy mu tylko na przetrwaniu, nie na postępie. Będzie mu na tym tak długo zależało, jak będzie kolektywny, bo to właśnie, jak wskazałem, jednostki kreują postęp - nieważne, czy to bezimienny jaskiniowiec wskrzesi ogień po raz pierwszy, czy kilkoro ludzi wpadnie na budowanie 'sztucznych jaskiń', albo wieki później ktoś pomyśli o zaczęciu uprawy ziemi.
Czytałem całkiem dobrą książkę niedawno, Klan Niedźwiedzia Jaskiniowego, tam można było ujrzeć różnicę między ludźmi pierwotnymi, a rasą odrobinę 'lepszą'. Różnicę w podejściu, w myśleniu. Jasne, fikcja, ale bardzo prawdopodobna. Tam ludzie Klanu, czyli ludzie pierwotni, nie potrafili myśleć abstrakcyjnie, nie potrafili zmienić stylu życia, postępowali dokładnie tak samo przez dziesiątki tysięcy lat robili to ich przodkowie, z małymi odchyłami zależnymi od klimatu.
I może jednak nie trafiłem zbyt dobrze z przykładem z owadami, ale to też dlatego, że w naturze dobrego się nie znajdzie.

Vivarus
24-01-2009, 19:00
Każda cywilizacja, która do nas przyleci będzie o wiele bardziej rozwinięta od nas i napewno ma taką technikę, której nawet nie możemy sobie wyobrazić.

Temu nie da się zaprzeczyć, jeśli by przylecieli do nas, to musieliby być bardziej rozwinięci.

Glannath
24-01-2009, 19:08
Co do hibernowania ludzi, ostatnio był na ten temat artykuł w "Focusie". I jest całkiem prawdopodobne, że będziemy to wykorzystywać w przyszłości. W końcu podróż na potencjalną planetę może zabrać trochę czasu, a najprawdopodobniej, będzie leciało się tam dłużej, niż żyje człowiek. Nawet, jeśli do tego czasu trochę przedłużymy sobie życie.

@Michoss
I co im da sondowanie naszego mózgu? I tak nie będą wiedzieli o co loto, bo nasze rozumowanie całkowicie różni się od ich. Nasz tok myślenie może ich trochę zaskoczyć, no nie? Ale sondowanie mózgu podchodzi już pod S-F.

Wielkimanitu
24-01-2009, 20:58
1)Równie dobrze mógłbyś powiedzieć, żen ie wynaleźli szczoteczki do zębów, więc nie są bardziej rozwinięci.

No i to byłaby prawda (jeśli oczywiście kosmici mieliby być odpowiednikami ludzi).

jesli potrafią się porozumiewać bez pomocy radia (mają to wrodzone, lub od razu odkryli coś lepszego) to nie będą go badać.

Technologia radiowa i umiejętność konstruowania radioteleskopów jest uważana za naturalną dla pewnego stopnia zaawansowania cywilizacji. Pewne technologie są po prostu uniwersalne.

2)Są inne sygnały i impulsy które można wykryć, wątpię by organizacje od szukania ufo sprawdzały tylko sygnał radiowy.

SETI sprawdza tylko fale radiowe i świetlne - bo co innego można wykryć w promieniu iluś tam lat świetlnych?

MatiCFC
24-01-2009, 21:02
Rozwijając myśli z kilku postów w góre, kosmici mogą rozumować całkiem inaczej niż my, tak, że tego sobie nie wyobrażamy.
I takie gdybanie że mogą być "wrogo" lub "przyjaźnie" nastawieni. Kto powiedział że u Nich coś takiego jest? Może poprostu nie ma u nich czegoś takiego, poczuć win, uczuć jako takich, mogą być czymś całkiem odmiennym niż My.

Technologia radiowa i umiejętność konstruowania radioteleskopów jest uważana za naturalną dla pewnego stopnia zaawansowania cywilizacji. Pewne technologie są po prostu uniwersalne.

Jak to potwierdzone jest, skoro jedyną cywilizacją znaną jesteśmy my.

Tharion
24-01-2009, 21:16
Rozwijając myśli z kilku postów w góre, kosmici mogą rozumować całkiem inaczej niż my, tak, że tego sobie nie wyobrażamy.
I takie gdybanie że mogą być "wrogo" lub "przyjaźnie" nastawieni. Kto powiedział że u Nich coś takiego jest? Może poprostu nie ma u nich czegoś takiego, poczuć win, uczuć jako takich, mogą być czymś całkiem odmiennym niż My.

Jak to potwierdzone jest, skoro jedyną cywilizacją znaną jesteśmy my.
No i tu się zgadzam, czemu każdy myśli o nich, o rozwinięciu cywilizacji etc porównując to z ziemią?

I też mówiłem o surowcach w przykładzie potencjalnych kosmicznych ras - może akurat te inne rasy nie rozwinęły się przez brak takich ilości surowców? Bo skończyło się to wszystko i nie mogą już latać więcej, nie mają też skąd tego wziąć?

A może im wystarcza "kamyczek" wielkości pięści żeby zasilić całą planetę np. w prąd, czy coś podobnego, przez 500 lat?

"oni" mogą mieć technologie, źródła energi itp takie których nie jesteśmy wstanie sobie nawet wyobrazić.

Wielkimanitu
24-01-2009, 21:21
No i tu się zgadzam, czemu każdy myśli o nich, o rozwinięciu cywilizacji etc porównując to z ziemią?

Bo z czymś porównywać trzeba?

MatiCFC
24-01-2009, 21:53
Oczywiście, porównania, ok, ale za dużo ludzi porównuje Ich do Nas.
A to może być bardzo błędne.

Misza
24-01-2009, 22:55
A może im wystarcza "kamyczek" wielkości pięści żeby zasilić całą planetę np. w prąd, czy coś podobnego, przez 500 lat?
Tutaj już wykraczasz poza nasz wymiar, kolego. Takie bajery nie istnieją w naturze, raczej w ogóle nie istnieją. Prawa fizyki obowiązujące na Ziemi w przytłaczającej większości obowiązują też na innych planetach. Jasne, mogą być jeszcze nie odkryte pierwiastki, ale raczej 'kamyczek' z takim 'kopem' jest na tyle niestabilny, że samo wzięcie go w rękę mogłoby rozjebać pół ichniego miasta. Sad fate.
"oni" mogą mieć technologie, źródła energi itp takie których nie jesteśmy wstanie sobie nawet wyobrazić.
Musieli do nich jakoś dojść. Pewnymi kosztami. Równie dobrze mogą tych źródeł nie mieć, a to nasza rasa jest zajebista.

MatiCFC
24-01-2009, 23:04
Możliwe. Że jesteśmy 'najzajebistszą' rasą ever.
Ale wolałbym by tak nie było :P

Michoss
25-01-2009, 00:55
@Wielkimanitu
Jeśli znamy tylko i wyłącznie jedna, jedyną cywilizację, to nie zapędzajmy się z 'uniwersalnością'.
Może istnieć wiele zjawisk niewystępujących w układzie słonecznym, a które są powszechne w świecie, w którym żyją obcy.

Jasne, mogą być jeszcze nie odkryte pierwiastki, ale raczej 'kamyczek' z takim 'kopem' jest na tyle niestabilny, że samo wzięcie go w rękę mogłoby rozjebać pół ichniego miasta
To może mają komorę wielkości miasta, zbudowaną z anten i przechwytywaczy prądu, a w samym środku jest ten kamyczek.

Lasooch
25-01-2009, 01:46
Panowie, mam wrażenie, że w tym temacie nie do końca chodzi o to, żeby wymyślać pseudonaukowy bullshit, nie poparty niczym. Bo jeśli bawimy się tak, można dojść do wniosku, że kosmici nie potrzebują energii, bo cośtam.

Argen
25-01-2009, 01:51
Podpisuję się pod powyższym zdaniem

@edit

Powyższymi dwoma zdaniami.

Michoss
25-01-2009, 02:44
Dobra, Lasuh ma racje, koniec, przepraszam ;P.

Ale i tak nie przyznam racji temu o 'uniwersalności sygnału radiowego'. Z naszą wiedza o cywilizacjach kosmicznych (czytaj: z naszym absolutnym brakiem wiedzy) nie można stwierdzać co jest normalne a co nie.

@Down
To Wielkimanitu twierdzi ze sygnał radiowy jest uniwersalny, nie ja. ;]

Lasooch
25-01-2009, 03:08
Dobra, Lasuh ma racje, koniec, przepraszam ;P.

Ale i tak nie przyznam racji temu o 'uniwersalności sygnału radiowego'. Z naszą wiedza o cywilizacjach kosmicznych (czytaj: z naszym absolutnym brakiem wiedzy) nie można stwierdzać co jest normalne a co nie.

Nie ma czegoś takiego jak uniwersalność jakiejś technologii. Przynajmniej dopóki nie znajdziemy i nie poznamy jakiejś liczby obcych cywilizacji (które nie wiadomo, czy w ogóle istnieją, a jeśli nawet - najpewniej nigdy się z nimi nie spotkamy).

Nawet koło nie jest uniwersalnym wynalazkiem, rdzenne plemiona Murzynów w Afryce nadal go nie znają...

Piotrek Marycha
25-01-2009, 11:02

stwierdzić na 100% nie można, ale można sobie pogdybać co jest najbardziej prawdopodobne, a z tym radiem wydaje mi sie ze jest bardzo prawdopodobne

Snick
27-01-2009, 16:55
Szansa na wyrzucenie szóstki jest równa 16,666666666666666666666666666667. To nie jest za dużo.
Trzeba doliczyć do tego że rzut kostką nie odbywa się co 5 sekund tylko co parę (set/tysięcy/milionów/miliardów/bilionów/biliardów/...) lat.
W UFO nie można nie wierzyć to przecież to tylko unidentified flying object.
O cywilizacji pozaziemskiej nie wiem co mam sądzić.
W życie poza ziemią wierze. Może nawet nawet na marsie. Choć w to wątpię.

Kasiek123321123
27-01-2009, 18:39
Od razu mowie ze nie czytalam tego calego tematu. Chce tylko wyrazic swoja opinie.
A wiec :
Jak dla mnei trzeba byc glupcem zeby myslec ze w calym wszechswiecie jestesmy jedyna cywilizacja. Przykro mi bardzo taka jest smutna prawda.
Ludzie nie uwieza w to czego niewidza.
Rząd USA wszystko zataja na ten temat. Gdybyscie na ten temat troche poczytali to byscie wiedzieli. Zwykly czlowiek niechce miec takich informacji poniewaz wiezy ze lepiej zyc w spokoju, byc nie poinformowanym i dozyc poznej starosci.
Prosze bardzo dowody:
- Tajemnicze porwania ludzi ktorzy pozniej wracali i mowili ze byli porwani przez UFO... : tutaj malo prawdopodobne: - wykorzystywane w celach krzyzowki gatunkow o0.
- Morderstwa zwierzat. Skora przecieta laserem pomiedzy komorkami czego normalny czlowiek niebylby w stanie zrobic. Widzialam zdjecia widok naprawde przykry. Poza tym jaki normalny czlowiek wycina krowom nazady rozrodcze ;/ http://img153.imageshack.us/img153/4083/r0300258zq2.jpg
- Strafa 51. Strafa na ktora za samo wejscie dostaje sie kulke w leb.
Nikt niewie co tam sie znajduje. Natomiast w Roswell ( czy jak to sie pisze) ludzie mowia ze widzieli rozne niewytlumaczalne zjawiska. Po co rzad mial by tak to wszysto ukrywac? cos tam musi byc.
- Rozbicie tajemniczego pojazdu latajacego kolo Roswell( czy jak to tam) .
Na poczatku pewien swiadek wyznal ze material byc dziwny. Nie z tej planety. Cienki jak folia i twardy tak ze sie nie dalo przeciac nieczym.
Tajemnicze ciala nie ludzi. Po 1h zmienil zeznania powiedzial ze to byly urojenia. I wszystko co mowil to nieprawda.
Teraz ludzie pomyslcie kto za tym wszystkim stoji? My zwykli ludzie nieczego niegdy sie nie dowiemy bo....ehh...USA all zataja.
a i jeszcze jedno. Zobaczcie sobie ze w Autralii gdzies na polnocny zachod gdzie powstala nowa baza USA (czy cos takiego) powstalo cos co przypomina pentagram a raczej nim jest. Podobna stamtad odbijaja sie dziwne swiatla. Zobaczcie na google maps.

Teraz zastanowcie sie...ludzie to tragedia.

MatiCFC
27-01-2009, 18:44
Od razu mowie ze nie czytalam tego calego tematu. Chce tylko wyrazic swoja opinie.
A wiec :
Jak dla mnei trzeba byc glupcem zeby myslec ze w calym wszechswiecie jestesmy jedyna cywilizacja. Przykro mi bardzo taka jest smutna prawda.
Ludzie nie uwieza w to czego niewidza.
Rząd USA wszystko zataja na ten temat. Gdybyscie na ten temat troche poczytali to byscie wiedzieli. Zwykly czlowiek niechce miec takich informacji poniewaz wiezy ze lepiej zyc w spokoju, byc nie poinformowanym i dozyc poznej starosci.
Prosze bardzo dowody:
- Tajemnicze porwania ludzi ktorzy pozniej wracali i mowili ze byli porwani przez UFO... : tutaj malo prawdopodobne: - wykorzystywane w celach krzyzowki gatunkow o0.
- Morderstwa zwierzat. Skora przecieta laserem pomiedzy komorkami czego normalny czlowiek niebylby w stanie zrobic. Widzialam zdjecia widok naprawde przykry. Poza tym jaki normalny czlowiek wycina krowom nazady rozrodcze ;/ http://img153.imageshack.us/img153/4083/r0300258zq2.jpg
- Strafa 51. Strafa na ktora za samo wejscie dostaje sie kulke w leb.
Nikt niewie co tam sie znajduje. Natomiast w Roswell ( czy jak to sie pisze) ludzie mowia ze widzieli rozne niewytlumaczalne zjawiska. Po co rzad mial by tak to wszysto ukrywac? cos tam musi byc.
- Rozbicie tajemniczego pojazdu latajacego kolo Roswell( czy jak to tam) .
Na poczatku pewien swiadek wyznal ze material byc dziwny. Nie z tej planety. Cienki jak folia i twardy tak ze sie nie dalo przeciac nieczym.
Tajemnicze ciala nie ludzi. Po 1h zmienil zeznania powiedzial ze to byly urojenia. I wszystko co mowil to nieprawda.
Teraz ludzie pomyslcie kto za tym wszystkim stoji? My zwykli ludzie nieczego niegdy sie nie dowiemy bo....ehh...USA all zataja.
a i jeszcze jedno. Zobaczcie sobie ze w Autralii gdzies na polnocny zachod gdzie powstala nowa baza USA (czy cos takiego) powstalo cos co przypomina pentagram a raczej nim jest. Podobna stamtad odbijaja sie dziwne swiatla. Zobaczcie na google maps.

Teraz zastanowcie sie...ludzie to tragedia.

You have a shit in twoja głowa.

Mówisz, jaki normalny człowiek by to robił... wiesz, ponad połowa 'człowieków' nie jest normalna :l...

Glannath
27-01-2009, 18:52
@2up
Proponuję Ci puknąć się ze cztery razy w głowę.
Strefa 51? Największa bzdura o jakiej słyszałem. Na bank to właśnie tam Amerykanie trzymają swoje natajniejsze projekty. W końcu co im przeszkadzają zwrócone na to miejsce oczy pseudo-naukowców itd.? O miejscu, w którym prowadzą najważniejsze eksperymenty wie zapewne tylko niewielka grupa ludzi.
Na Google Earth? Jeśli USA wszystko zataja, to czemu nie zataiło swojej nowej-tajnej-jak-chooj-bazy?

Kasiek123321123
27-01-2009, 19:00
@2up
Proponuję Ci puknąć się ze cztery razy w głowę.
Strefa 51? Największa bzdura o jakiej słyszałem. Na bank to właśnie tam Amerykanie trzymają swoje natajniejsze projekty. W końcu co im przeszkadzają zwrócone na to miejsce oczy pseudo-naukowców itd.? O miejscu, w którym prowadzą najważniejsze eksperymenty wie zapewne tylko niewielka grupa ludzi.
Na Google Earth? Jeśli USA wszystko zataja, to czemu nie zataiło swojej nowej-tajnej-jak-chooj-bazy?

Sam sie puknij. ;)
"na bank trzymaja tam najtajniejsze projekty" ... tak uwazasz?
"Najpopularniejsze teorie spiskowe związane ze Strefą 51 dotyczą przetrzymywania i badania pozaziemskich form życia pochodzących z obiektu, który rozbił się w 1947 roku w pobliżu Roswell stanu Nowy Meksyk. Częste są również spekulacje o samolocie hipersonicznym o nazwie Aurora, osiągającym kilkakrotną prędkość dźwięku. Oprócz tego, twierdzono że odbywają się tam badania na temat nowoczesnych broni energetycznych, kontrolą pogody, podróży w czasie."

wdg. wikipedii...Nie tylko ja tak sadze. ;)

Dobra. Nie bd. sie wypowiadac wiecej w tym temacie bo normalnie z niktorymi pogadac i wyrazic opini niemozna. Nawet niewiecie co sie dzieje za waszymi plecami.
Chciales pokazac jaki jestes pro...trudno niewyszlo
Co do autora tematu to zupelnie sie z toba zgadzam.

pozdr. dla normlanych ;*

do do iles tam up@
nie rozumiem co chciales pokazac tym postem.

Rocket Slayer
27-01-2009, 19:06
W UFO nie można nie wierzyć to przecież to tylko unidentified flying object.
O cywilizacji pozaziemskiej nie wiem co mam sądzić.
Właśnie. Ile razy okazało się, że te były prototypy samolotów...
Weźcie także pod uwagę, że te opowiadania ludzi mogą być wyssane z palca z wielu powodów.

W życie poza ziemią wierze. Może nawet nawet na marsie. Choć w to wątpię.
Na Marsie odkryto formy życia, nie? Gdzieś pod kopułą.

Poza tym jaki normalny czlowiek wycina krowom nazady rozrodcze ;/
To nie wiesz, skąd się biorą "krówki"? -.^

Częste są również spekulacje o samolocie hipersonicznym o nazwie Aurora, osiągającym kilkakrotną prędkość dźwięku.
SR-71 ~3500 km/h to dotychczasowo najbardziej znane osiągnięcie. Widziałeś jego turbiny?
Jeżeli miałby osiągać 6000km/h to by musiano zastosować albo większe turbiny, albo nowe paliwo lub rodzaj napędu. Cóż, USA nie od teraz stara się zachować przewagę. I dobrze. Kiedyś to było F/A - 117A (?), teraz byłaby to Aurora.

Fajnie tak spekulować =)

Snick
27-01-2009, 19:12
@2xUP
Na wikipedii może pisać każdy nawet taki idiota jak ty.
Widzę po tym co piszesz że twój intelekt nie jest zbytnio rozwinięty i wierzysz we wszystko co ci ktoś powie/napisze. :baby:
Dawno nie widziałem tak łatwo wiernego człowieka. (uznaj to za komplement)
A teraz wyjdź i nie trzaskaj. ;( Najbliższe otwarte drzwi stoją na www.paranormalne.pl może tam cię docenią.

Glannath
27-01-2009, 19:14
@3up
Błagam cię... Jeśli swoją Twoim "rzetelnym źródłem informacji" jest Wikipedia, to już nie ma sensu Cię wyprowadzać z błędu.
Jedno co mówisz, wyklucza drugie. Nie możesz wierzyć w to co jest napisane na wikipedii, bo przecież sam mówisz, że USA kontrolują świat. Prawda?
Dobry pomysł, radzę ci nie zaglądać do tego działu, a poszukać kilku nowych teorii na wikipedii, albo nowych tajnych baz wojskowych na Google Earth.

Kasiek123321123
27-01-2009, 19:22
@2xUP
Na wikipedii może pisać każdy nawet taki idiota jak ty.
Widzę po tym co piszesz że twój intelekt nie jest zbytnio rozwinięty i wierzysz we wszystko co ci ktoś powie/napisze. :baby:
Dawno nie widziałem tak łatwo wiernego człowieka. (uznaj to za komplement)
A teraz wyjdź i nie trzaskaj. ;( Najbliższe otwarte drzwi stoją na www.paranormalne.pl może tam cię docenią.

Koles...sluchaj. Nie wpadlam na te forum zeby z toba gadac wiec wyloozuj.
Idiota?...ok. Ja niebede sie zniezala do twojego pozomu.
Ohhhh.. rozumiem. Myslisz ze jestes fajny, chcesz sie dowartosciowac na forum. Spox rob co chcesz.
Ales ty mądry nono...:P
Co do tego ze wierze w to co napisane.
I tutaj Cie zaskocze. Nooo..nieuwierzysz.
Ale wyzej napisalam ze "ludzie nie uwieza w to czego niezobacza" i to podwaza twoja wypowiedz. Bo wierze w to na co sa fotki mimo ze to moga byc fake ;P
Poza tym ufo to juz nawet na marsie jest, malo rozwiniete bo malo ale jest :baby:

Przykro mi ze niewyszlo twoje podwyzszenie samooceny.
;*

@3up
Błagam cię... Jeśli swoją Twoim "rzetelnym źródłem informacji" jest Wikipedia, to już nie ma sensu Cię wyprowadzać z błędu.
Jedno co mówisz, wyklucza drugie. Nie możesz wierzyć w to co jest napisane na wikipedii, bo przecież sam mówisz, że USA kontrolują świat. Prawda?
Dobry pomysł, radzę ci nie zaglądać do tego działu, a poszukać kilku nowych teorii na wikipedii, albo nowych tajnych baz wojskowych na Google Earth.

lubie takich kretynow jak ty co widza @up post i probuja byc fajnym. ;*
Poprostu wiki~~ byla pod reka wiec skopiowalam. :]
a co do google maps to na innym forum byl link do tego miejsca niechce mi sie szukac ;)
I nigdzie nie napisalam ze wierze wikipedii

Dark Sven
27-01-2009, 19:27
Skoro Kasiek 12345654765231231241231243124132423423412341212111 ~ mówi, że tak jest, bo skopiowała to z wikipedii, z czego połowy pewnie nie rozumie, to tak jest i chuj.

Rocket Slayer
27-01-2009, 19:28
Koles...sluchaj. Nie wpadlam na te forum zeby z toba gadac wiec wyloozuj.
Pisz w normalny sposób, uspokój się. Plx

wdg. wikipedii...Nie tylko ja tak sadze.
I nigdzie nie napisalam ze wierze wikipedii
Pozdro

Idiota?...ok. Ja niebede sie zniezala do twojego pozomu.
Pisz spokojnie, po polsku. Nie ma co się denerwować.

Ohhhh.. rozumiem. Myslisz ze jestes fajny, chcesz sie dowartosciowac na forum. Spox rob co chcesz.
Bez urazy ale takie gadki już wyszły z mody :/

Ale wyzej napisalam ze "ludzie nie uwieza w to czego niezobacza"
Wiara - wierzyć

Poza tym ufo to juz nawet na marsie jest, malo rozwiniete bo malo ale jest :baby:
Błąd
UFO - Udentified Flying Object - Niezidentyfikowany obiekt latający. To co rzekomo znaleziono na Marsie to formy życia.
tą emotkę powinno się wykluczyć :P

Przykro mi ze niewyszlo twoje podwyzszenie samooceny.
;*
Dorośnij...

lubie takich kretynow jak ty co widza @up post i probuja byc fajnym. ;*
patrz wyżej

to tak jest i chuj.
I chuj. >.<
Ok, nie drażnijcie jej już bo przyjdzie do was 100 MS i wam wywali w ryja z SD.

Kasiek123321123
27-01-2009, 19:37
Pisz w normalny sposób, uspokój się. Plx

Pisz spokojnie, po polsku. Nie ma co się denerwować.

Bez urazy ale takie gadki już wyszły z mody :/

Wiara - wierzyć

Błąd
UFO - Udentified Flying Object - Niezidentyfikowany obiekt latający. To co rzekomo znaleziono na Marsie to formy życia.
tą emotkę powinno się wykluczyć :P

Dorośnij...

patrz wyżej

I chuj. >.<
Ok, nie drażnijcie jej już bo przyjdzie do was 100 MS i wam wywali w ryja z SD.

Niezbyt rozumiem ostatnia wypowiedz. Tą z 100MS-em. To Cie nie powinno obchodzic. Z wyrazem "wierze" zeczywiscie zrobilam bląd. Gomen ;P
No mniejsza z tym. Ty zaczeles klotnie ;] Forum jest po to aby wyrazac swoja opinie. Z definicji przynajmniej to oznacza ;)
Już dawno doroslam. No moze nie do konca ale jednak.
UFO na marsie w sensie ze obca cywilizacja ;P

2up@
Nie rozumiem co trudnego w niku : Kasiek 123321123...liczby sa obok siebie na klawie wiec jest latwo zapamietac ;P
I ja niewierze w wikipedii. poprostu skopiowalam to co mialam pod reka.
Po to aby pokazac ze nie tylko ja sadze ze w strefie 51 byly/sa badania nad ufo ktore rozbilo sie w Roswell.

Rocket Slayer
27-01-2009, 19:48
Niezbyt rozumiem ostatnia wypowiedz. Tą z 100MS-em. To Cie nie powinno obchodzic.
To co to za info w profilu? Skasuj jak nie powinno obchodzić. Nie musiałaś wypełniać i tyle -.^

Z wyrazem "wierze" zeczywiscie zrobilam bląd. Gomen ;P

No mniejsza z tym. Ty zaczeles klotnie ;]
Jaką znowu kłótnię?

Już dawno doroslam. No moze nie do konca ale jednak.
Daleko do tego "końca" oj daleko >.<

UFO na marsie w sensie ze obca cywilizacja ;P
Czy ja do cholery niewyraźnie napisałem znaczenie skrótu UFO?

Nie rozumiem co trudnego w niku : Kasiek 123321123...liczby sa obok siebie na klawie wiec jest latwo zapamietac ;P
Nikomu się nie chce pisać całego nicku, bo po co skoro wiadomo o kogo chodzi? Mój nick piszą "Roket"... I ch*j.

I ja niewierze w wikipedii.
To czemu napisałaś, że tak wiki twierdzi a także nie tylko ty tak sądzisz?

Po to aby pokazac ze nie tylko ja sadze ze w strefie 51 byly/sa badania nad ufo ktore rozbilo sie w Roswell.
Ślepo wierzysz. Jesteś bardzo młoda tak z 14~ bądź mniej, naiwna, bo nie potrafisz dogłębniej analizować, szukać motywów. Nie wierz mediom na 100%.

Po to aby pokazac ze nie tylko ja sadze ze w strefie 51
Tylko ja przeczytałem "Po to by pokazać, że nie tylko ja siedzę w strefie 51" ? :<

Dr.Unknown
27-01-2009, 19:49
Dobra. Nie bd. sie wypowiadac wiecej w tym temacie
Słowo na dziś: konsekwentność.

Glannath
27-01-2009, 19:51
@3up
Dobra, dobra, nie pluj się i żyj sobie w swoim wyimaginowamy świecie.

@topic
Nie ma to jak błąd w nazwie tematu. Wszyscy "znawcy", którzy tu piszą (pokroju Kaśka1231233123) nie rozróżniają nawet UFO od pozaziemskiej cywilizacji.

Voon
27-01-2009, 19:53
Skoro Kasiek 12345654765231231241231243124132423423412341212111 ~ mówi, że tak jest, bo skopiowała to z wikipedii, z czego połowy pewnie nie rozumie, to tak jest i chuj.
Tu Cie poprę.

Widać, że brak szkoły na kilka dni nie robi nic dobrego. Właściwie nic nie robi. A jak nic nie robisz to się cofasz.

Kasiek123321123
27-01-2009, 19:57
@3up
Dobra, dobra, nie pluj się i żyj sobie w swoim wyimaginowamy świecie.

@topic
Nie ma to jak błąd w nazwie tematu. Wszyscy "znawcy", którzy tu piszą (pokroju Kaśka1231233123) nie rozróżniają nawet UFO od pozaziemskiej cywilizacji.

A ty jestes znawca? ehhh... Buehehehe ;P Tak sobie mysle ze ty praktycznie powtarzasz co pisze "kolega" up :)

Ślepo wierzysz. Jesteś bardzo młoda tak z 14~ bądź mniej, naiwna, bo nie potrafisz dogłębniej analizować, szukać motywów. Nie wierz mediom na 100%.

Mam 17 lat. Wiec nie duzo mniej od ciebie. Nie to ze wierze media czy cos. Wiem ze potrafia zmanipulowac kazdego, ale nikt niewie co rzady USA , NASA itp. wiedza. Wiadome jest ze sie nigdy niedowiemy i tyle.

Rocket Slayer
27-01-2009, 20:14
Mam 17 lat. Wiec nie duzo mniej od ciebie.
Powiedz, że jesteś blondynką to ci wybaczę.

Nie to ze wierze media czy cos. Wiem ze potrafia zmanipulowac kazdego
Może nie każdego...

Wszyscy "znawcy", którzy tu piszą (pokroju Kaśka1231233123) nie rozróżniają nawet UFO od pozaziemskiej cywilizacji.
Ale UFO to takie zielone ludziki co siem nazywajom marsjanki!!11

@topic, żeby nie było offtopu
Dla mnie "Ufem", może rok temu siedząc na hamaku i gapiąc się w niebo w nocy, był widzialny na niebie sygnalizator taki jak w samolotach, tylko, że ten zrobił prawie idealne "Z" z dużą prędkością. Nie mówcie, że to gwiazda, czy samolot nam znany czy meteor. Świetliki czy inne rzeczy tego typu też nie wchodzą w grę. Szybkość około dwukrotna prędkości samolotu pasażerskiego. Nie sądzę by technika tak daleko poszła do przodu - Jakby ciało człowieka zniosło w małym obiekcie nagły skręt o 80~ stopni przy prędkości 1600 km/h? Nie porównujcie tego z G w kosmosie czy przy starcie wahadłowca - grawitacja robi swoje. Jeśli technika tak daleko doszła do przodu to "ja p******ę!"

Takie opowieści drzewa sandałowego...

Użytkowników czytających ten temat: 16 (zarejestrowanych: 13, gości: 3)
OM NOM NOM NOM

Czyja to zasługa? :>

Dr.Unknown
27-01-2009, 20:16
ale nikt niewie co rzady USA , NASA itp. wiedza
Tak. Ty także. A USA ma jeden rząd. Miałaś się już nie odzywać w tym temacie.

Mam 17 lat.
Tym gorzej, bo zachowujesz się nieadekwatnie do wieku.

MatiCFC
27-01-2009, 20:19
Kasiek 10znaków jest niepodważalnym dowodem słuszności mojej teori.
Mówi ona[teoria] o tym, że mózg nie u każdego rozwija się równo z wiekiem...

Litawor
27-01-2009, 20:22
Na Marsie odkryto formy życia, nie? Gdzieś pod kopułą.

Nie. Ostatnio pisano o pewnych przesłankach, które sugerowałyby istnienie prostych form życia gdzieś w głębi Marsa:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6166882,NASA__Mars_nie_jest_martwa_planeta .html
Ale nie są to żadne dowody, bo źródła np. metanu mogą być inne (może też pochodzić ze szczątków organizmów, które pochodzą z bardzo ogległej przeszłości i nie przetrwały do dzisiaj). Stanowią jedynie zachętę do dalszych badań.

GargoinX
27-01-2009, 20:24
Proponuję, żebyście się wszyscy uspokoili. Temat jest o ufo, czy tam kosmitach, a w tej chwili rozmowa tyczy się kilku użytkowników i ich inteligencji.

Ambaro
27-01-2009, 20:25
Naprawde musze przyznac,
to forum to jakies ZOO..!

Rocket Slayer
27-01-2009, 20:26
Nie. Ostatnio pisano o pewnych przesłankach, które sugerowałyby istnienie prostych form życia gdzieś w głębi Marsa:

My bad, pewnie to wina tego, że słuchałem jednym uchem "Wydarzeń".

Proponuję, żebyście się wszyscy uspokoili. Temat jest o ufo, czy tam kosmitach, a w tej chwili rozmowa tyczy się kilku użytkowników i ich inteligencji.
Kilka osób też śmieci, nie wnosząc nic do tematu.

MatiCFC
27-01-2009, 20:29
Naprawde musze przyznac,
to forum to jakies ZOO..!

Muu Muu. Uga buga!
To tak jakbym odkrył Ameryke. Teraz.

Co do życia na Marsie- sądzę, że kiedyś było. A przynajmniej jakiekolwiek wodne organizmy.
Na Marsie była wkońcu woda, warunki nie najgorsze, więc pewnie w wodzie się conieco kiedyś wykształciło...

Lasooch
27-01-2009, 23:01
Kasiek3,14*10^37: weź ty cholera złap się za słownik zamiast za idiotyczne teorie spiskowe i pieprzenie na forum. I dorośnij.

Michoss
27-01-2009, 23:19
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6166882,NASA__Mars_nie_jest_martwa_planeta .html
Ale nie są to żadne dowody, bo źródła np. metanu mogą być inne (może też pochodzić ze szczątków organizmów, które pochodzą z bardzo ogległej przeszłości i nie przetrwały do dzisiaj). Stanowią jedynie zachętę do dalszych badań.

Metan powstaje z rozkładających się szczątków istot żywych, ale po okuło 3 miesiącach metan sam się rozkłada i wchodzi w inne związki.
Warunki na marsie wcale nie są takie straszne, i nie zdziwiłbym się, gdyby poza bakteriami znaleźli gdzieś w lodowcu szczątki jakiś ryboksztaltów.

Ambaro
28-01-2009, 12:43
@UP

Oto dlaczego to forum ma gorszy poziom od forum onet.pl ^^

Argen
28-01-2009, 12:56
@up

I na co ten fejkowy cytat? Bo ni to mądre ni śmieszne.

Kasiek123321123
28-01-2009, 13:22
2@up

to bylo bardziej zalosne niz smieszne.

Ze'To
28-01-2009, 15:51
Bo mu stara przypala dupe tosterem i sika do sloikow po ogorach AHSAUSHAUSAHuaH ale sie usmialem i raz mialem taka sytuacje, ze siorze na ryj pierdlem uauahahahahahaha i pozdro dla wszystkich kolesi ziomy elo pozdro ilo ilo;(;(;(;(;(:cup::cup::cup::cup::cup::confused::c onfused::confused::confused:X(X(X(8o8o8o:D:D

no i tym pozytywnym akcentem zakończmy temat :D

CsCiacho
28-01-2009, 17:26
Wzruszylem sie ... :(