Pokaż pełną wersje : Jak po update
Dużo się naczytałem na gerym (jak tibia.pl nie chodziła)
ale jestem ciekawy waszych opinii i pierwszych wrażeń po update ...
Moje to tak:
- ladne są kolorowe bp (szczególnie różowy ładnie pasuje do scarfa)
- za proste questy (np. każdy > 20 lvl ma 10 k za free)
- za mądre potwory :) (dzisiaj mnie rano prawie gs ubił bo bez żadnego powodu przerzucił się z palla na mnie)
- kicki za nieaktywność < moim zdaniem bomba, dzięki temu czas logowania się w godzinach szczytu to jak na razie max. 10 min (a nie jak kiedyś 1,5 h)
- czaszki < dno (w sytuacji thiefa, pk, albo jak ktoś wyrzyna wszystkich trenujących)
- koniec blokowania bombami (dla mnie druida kiepsko)
Podsumowując niby zwalony ten update, ale inaczej stwierdzę: po prostu zwiększyli poziom trudności gry ... ale daje ona teraz więcej satysfakcji (np. jak udało mi się uciec przed gs-em < adrenalina na maxa)
moje zdanie jest takie:
- brak AOL - super sprawa
- mądrzejsze potworki - choć dziś przez to padłem, to uważam, że bardzo dobra zmiana
- questy - niektóre dobrze, inne niedobrze, że są takie, jak po zmianie, ale ogólnie na plus oceniam zmianę
- czaszki - choć wierzę, że intencje były dobre, system nie zdał egzaminu i moim zdaniem jest to porażka.
- zmiany kosmetyczne typu BP i nowe outfity oraz wygląd przedmiotów - to normalne, że jakieś zmiany są, nic dziwnego. Oceniam je na plus, choć bez żadnych rewelacji
- mapy - tyle gadali, a w sumie nie wiele zmienili, zmiany zdecydowanie za małe
Jeszcze dodam od siebie:
Zmiany w grafice - zgroza
Na stronie w info postaci widac 10 ostatnich smierci nie 5.
Nowy teren kolo Carlin, super nawet, ale latwo tam zlurowac grupke DS do Ghuli - DUZY "-"
Kolorowe BP - pomaga sie zorganizowac, ale trzeba latac od miasta do miasta po plecaki, pozatym niektore kolory sa brzydkie.
Powiekszony depo w Carlin oraz wejscia do niego - miodzio, wreszcie nie ma tam zatorow z chodzacych tam i spowrotem szukajacych wolnej skrzynki.
Stworki sa duzo mocniejsze - jak juz minie szal questow to ceny powinny wrocic do normalnosci a nie FS ponizej 10k (teraz juz lvl 30 smoka sam raczej nie da rady zabic).
Nowy sprzet - moj rycerz wywija lsniacym na niebiesko nowiutkim Bright Swordem :) (a myslalem ze nigdy nie bede miec nic lepszego niz FS).
Nowe Questy - teraz wiadomo ile mamy quest spoilerow w tibi, ale z drugiej strony teraz kazdy ma szanse tez rozwiazac quest uczciwie a nie ze ludzie ktozy znaja quest robia go zaraz po restarcie servera dzien w dzien.
Brak Amullet of Life - nareszcie kazdy ginie tak samo a nie high lvl zostaje teleportowany za 50k.
Czaszki - gram na non Pvp wiec sie nie wypowiem, ale wyglada na dobry system dla mass ludowych ktore byly krzywdzone przez power abuserow ktorym akurat sie nudzilo albo potrzebowali run - nie chcesz zostac zabity przez dual mode nie wlaczaj go, trenuj na potworach.
Hmm...to jeszcze niemoznosc zrulowania GS do Ab i Carlin poprzez dodanie schodow w Motls...BIG +
-czaszki - dni
-grafika- nową grafike mogles sciagnec bez zednego glupiego updata
-za madre potwory - smok ucieka jak ma malo zycie i sie jescze leczy, potwory uciekaja z bomb - s******lona
robota
-o wieeeeeeeeeeeele za malo powiekszona mapa
-coraz wyrazniejsze faworyzowanie pacców
-nie mozna summonowac monka - niedluga tylko szczury bedzie mozna przyzwac
Wszystko jest zje**ne i nie naprawili tego ze sumowane potwory przez inne potwory nie daja ex (porazka), teraz czarodziej musi bic roty az bedzie silniejszy bo na nic innego liczyc nie moze
Oryginalnie dodany przez Jedi
-czaszki - dni
-grafika- nową grafike mogles sciagnec bez zednego glupiego updata
-za madre potwory - smok ucieka jak ma malo zycie i sie jescze leczy, potwory uciekaja z bomb - s******lona
robota
-o wieeeeeeeeeeeele za malo powiekszona mapa
-coraz wyrazniejsze faworyzowanie pacców
-nie mozna summonowac monka - niedluga tylko szczury bedzie mozna przyzwac
Wszystko jest zje**ne i nie naprawili tego ze sumowane potwory przez inne potwory nie daja ex (porazka), teraz czarodziej musi bic roty az bedzie silniejszy bo na nic innego liczyc nie moze
czaszki - o co chodzi w wyrazeniu "dni"? dla mnie dno, bo jakis thief mi cos zakosi czy mnie zwyzywa a ja sie boje cos mu zrobic, bo zaraz opadnie mnie grupa czekajacych na kogos z czaszka:/
grafika - to nie jest kopia fanowskiej grafiki
za madre potwory - wg. mnie wielka zmiana na + wreszcie smoka nie bija jakies 20 lvl , przeciez w kazdym swiecie fantasy jest on jednym z najpotezniejszych stworow, wiec bdb ze teraz tylko silni gracze moga go zabic, tak samo jak do inych potworow, ktore bezmyslnie wladowywaly sie na np. e bomby, bylo to bez sensu dla mnie wielki +
mapa - wiadomo ze mogli bardziej powiekszyc, ale szczerze mowiac po zapowiedziach nie przygotowywalem sie na wiecej
pacc - no cooz, te outfity sa super, szkoda ze tylko dla premium, ale z drugiej strony teraz mozna rozroznic gracza z pacc od free ( chociaz duzo pacc nadal uzywa starych outfitow )
summony - jest to tylko chwilowe, ghoula i monka bedzie mozna przyzywac, byl bug z przyzywaniem ich ( bodajze przy odpowiednim ustawieniu mieli makro leczenia sie^^ )
kolorowe bp - super
brak aol - z jednej strony dobre, z drugiej zle ( czyt. bedzie duzo mniej wypraw na najlepsze monsterki )
Ogólnie wszystko dobrze, ale niepodoba mi się jedna rzecz: questy. Rozumiem, że CIPowie chcieli zrobić tak, żeby każdy mógł wykonać każdego questa, ale teraz są za łatwe!!! Np. chodzę sobie po rooku na valorii i widzę takie txty: "Selling carlin sword (atk:15 def:13) 35 gp" 8o A copper shieldy to sobie na ziemi leżą. Zupełnie bez sensu. CIPowie powinni lepiej ukryć skrzynki z takimi iteami jak carlin sword i/lub postawić strażników, np 3 spearmany, tak żeby jakiśtam 2lvl nie mógł sobie tylko podejść i wziąć.
Dan the Automator
23-12-2003, 19:48
Questy - nareszcie nie domena PG~, ale troche przesadzili, zdecydowania za łatwe. Wspólczuje np takiemu Lightbringerowi... Pozatym kompletnie rujnuje gospodarkę~
Czachy - dno, tłumaczyc nie muszę.
Nowy teren - gdyby tylko DSów nie lurowali ;p
Mądrzejsze potwory - ojj przejechałem się na tm dzisiaj ;p Za mądre są xD
15 minut disconect - wielki + za to ;p
Trapy nie zabijają - :( czym będe AFK zabijał?
10 śmierci na deathlogu, oraz wpis "osoby towarzyszącej" - Big +
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.