Pokaż pełną wersje : Neostrada 128
Czesc!
Od dluzszego czasu mam lagi w tibi (przeczytalem temat o lagach w artykulach a port tibi jest upriorytetowany na max) nawet nie moge trenowac... Chce wziasc neostrade 128 ale klopotem jest to ze mam 2 kompy w domu :/ Czy wtedy bede miec totalne lagi? czy raczej dam rade potrenowac a jak 2 komp jest off spokojnie pograc? Mam nadzieje ze wykombinuje neo 512...
Witam :)
Na poczatku wylacz wszystkie programy np: Emule , Kazza , itp. te programy najbardziej szkodza tibi :P hmmm jezeli masz 2 kompy i neostrade 128 moc tej neostrady bedzie podzielona na 2 kompy ale jezeli 1 komp bedzie off to moc przechodzi na 1 komputer ale wiesz mi sa czasem dni ze internet chodzi szybko i sa dni ze internet chodzi wolno... :( :p ehhe a jezeli wykobinujesz neostrade 512 to ja juz nie widze zadnego problemu NET bedzie szybko chodzil nawet na 2 kompach.. Ahh jeszcze jedno jezeli na 1 kompie NET dziala wolno to nie znaczy ze na 2 kompie tez dziala wolniej wrecz odwrotnie moze dzialac szybciej ...:) ok to juz koniec mam nadzieje ze rozwiazalem twoj problem :]
Vormencik
19-12-2004, 12:25
Skabinuj sobie switcha i ruter, popodlaczaj kabelki (wieszo co chodzi ? Jesli nie to powiem: Podlaczasz do rutera kabelek od neostrady, z rutera do switcha i rozdzielasz dwoma kabelkami necior. Powinno byc wszystko OK ja tak mam i jest dobrze dopoki ktos nie zasysa czegos :] Ja mam 256 ale nie neo wiec w sumie nie wiem czy bedzie dzialac ale sporobuj ! :] Goodluck Guy
Monoskar
19-12-2004, 13:45
Skabinuj sobie switcha i ruter
Lepiej od razu kup sobie router z funkcją switch'a (2 w 1), ceny między 270-300 zł wydają się rozsądne, poszperaj na allegro bo często opychają te rzeczy. Z góry uprzedzam, że nie każdy router nadaje się do podzielenia neo. Miej pewność, że wiesz co bierzesz.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.