zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ancient Scaraby?

Lepas93
27-12-2008, 08:27
Witam czy opłacałoby mi się "hunćic" Ancient Scarab na 50 ed? Czy by było waste? napisałem 2 razy topic na górze ale nikt mi nie odpisał więc proszę o wyrozumiałość.

50 ed, p set, jaką rożdzke użyć? i czy bym był na plus wreszcie ;d ? i ile expa by wpadało? czy pozostac na tarpit tomb i -3 ?

Bristan
27-12-2008, 17:12
Rób gfb i idz na peninsula tomb, pierwszy poziom za tp, mam tam 60-70k/h.
Na ancientach sam expilem MS 50lvl/48mlvl i powiem ze fajnie sie expilo i dobra kasa. Tylko ze musisz miec szczescie do nich, mnie 3 gonily i nie wyrobilem z paralizem :/

black326
27-12-2008, 19:20
Witam,
na Ancient Scarabach bys raczej sam nie solowal.Ponieważ ja ledwo expilem 41 Elder druidem narazie expij na tombach do 50 ,a pozniej sproboj na ancientach expic.

Valest
27-12-2008, 19:24
Witam,
na Ancient Scarabach bys raczej sam nie solowal.Ponieważ ja ledwo expilem 41 Elder druidem narazie expij na tombach do 50 ,a pozniej sproboj na ancientach expic.

Dobry jesteś, normalnie gz

Kup se Elfa i botuj ;P

Max_33
27-12-2008, 19:28
@black

rozwaliles mnie tym ;] czytaj ze zrozumieniem ....

@topic

raczej dasz radę, tylko uważaj na większe grupy, bo jak cie zparaliżują i ze 3 dopadnie to temple :) co do waste to nie wiem :)

pzdr

Inferno3031
27-12-2008, 20:53
Na ancienty bardziej nadaje się MS (fire). Druidowi za to łatwiej przyjdzie hunt na dragach (ice) - exp ten sam ale loot nieporównywalnie lepszy, w dodatku bezpieczniej. Jeśli jednak chcesz poexpić na scarabach to nie masz się co bać, powinieneś je solować bez najmniejszych problemów loot to w większości kasa + śmieci które sprzedaje się rashidowi. Ale ja uparcie polecam Ci dragi ;)

kombossik123456
27-12-2008, 22:13
UP
HAHA na dragach na tym lvl ten sam exp co na ancientach?? Ja na 53 lvlu wyciągałem tam 50-65k/h (expa) i nigdy nie wyszedłem na waste a na dragach ? Pełno noobów exp 30-40k/h i jak nic ci nie poleci to masz waste...

Pan_Katt
27-12-2008, 23:35
Jak masz skilla,owszem dasz rade,zysk będzie.
Jak nie masz skilla,nie dasz rady,poniesiesz straty.
Tyle.

Lepas93
28-12-2008, 07:16
Wbije lvl i idę na te ancienty. Możecie powiedziec gdzie one się znajdują? tam gdzie larvy i scaraby ale nizsze poziomy tak? U Rashida trzeba miec quest?

oK SPRÓBUJE I WAM dam relacje. Jeszcze jakieś wskazówki? i czy czesto się respia ?

Vasth
28-12-2008, 08:08
Na ancienty bardziej nadaje się MS (fire). Druidowi za to łatwiej przyjdzie hunt na dragach (ice) - exp ten sam ale loot nieporównywalnie lepszy, w dodatku bezpieczniej. Jeśli jednak chcesz poexpić na scarabach to nie masz się co bać, powinieneś je solować bez najmniejszych problemów loot to w większości kasa + śmieci które sprzedaje się rashidowi. Ale ja uparcie polecam Ci dragi ;)

Tak tak a druid wcale nie moze uzywac exori flam ; X

robek
28-12-2008, 09:48
Wbije lvl i idę na te ancienty. Możecie powiedziec gdzie one się znajdują? tam gdzie larvy i scaraby ale nizsze poziomy tak? U Rashida trzeba miec quest?

oK SPRÓBUJE I WAM dam relacje. Jeszcze jakieś wskazówki? i czy czesto się respia ?

Tak, znajduja sie na nizszych poziomach jaskin z larvami i scarabami, poszukaj sam lub zawsze jest t~.pl/earth. Quest? na co? nie, nie trzeba ; P

Respia sie wystarczajaco zebys poexpil ponad 50k/h, musisz chodzic wolno i nie wpasc wiecej niz w 2+, paraliz co 2 sek i nie wyrobisz;p Ja na 50~ ed sie polozylem na 3 asach, summony+paralize... a tylko 400hp mialem

@up
bardziej chyba o woi chodziło

Inferno3031
28-12-2008, 11:01
Tak tak a druid wcale nie moze uzywac exori flam ; X
Tak jak napisał Robek bardziej chodziło o Woi ;)

UP
HAHA na dragach na tym lvl ten sam exp co na ancientach?? Ja na 53 lvlu wyciągałem tam 50-65k/h (expa) i nigdy nie wyszedłem na waste a na dragach ? Pełno noobów exp 30-40k/h i jak nic ci nie poleci to masz waste...
A jak na scarabach nic Ci nie poleci? Tak samo się może zdarzyć jak na dragach... A co do noobów to zajmij sobie cave a nie na public biegasz... W każdym razie expiłem tu i tu i podtrzymuje to co napisałem dragi > scaraby... exp jest bezpieczniejszy, lepszy loot a exp dokładnie ten sam ;]

Asker
28-12-2008, 11:44
Co do ancientow polecam ci cave kawalek od przejscia miedzy ank a tiquanda hunc od wejscia w gore i w lewo poniewaz na prawo mozesz nie wyrabiac z respem a uciekajac zrespi ci sie kolejny od tylu i podroz w temple, na 50 ed zbyt duzo hp to ty nie masz a 2 na klate potrafia czasem przywalic <333 paraliz.

#Ktorys pan up co za roznica czy ed ancienty czy dragi? Ancienty sa troche mniej podatne na lód niz na ogien wydaje mi sie, ze jest to 10% ale zawsze o te 7 wali wiecej.

#Porownujac dragi i ancienty tzreba rowniez wziasc pod uwage serv na jakim ten pan gra :), jesli non-pvp to wiadomo, ze ancienty wg. mnie bardziej oplacalne poniewaz na smoki co chwile wbijaja ci sie nooby i podkradaja expa.

Sarphex
28-12-2008, 11:46
=) niedawno huncilem ale 55 EK xD loot bp p armorow Ed tam bedziesz mial zapewne waste ale powiem ci.... ZAJE***** tam jest xD extra sie hunci =d

black326
28-12-2008, 17:55
@black

rozwaliles mnie tym ;] czytaj ze zrozumieniem ....

@topic

raczej dasz radę, tylko uważaj na większe grupy, bo jak cie zparaliżują i ze 3 dopadnie to temple :) co do waste to nie wiem :)

pzdr
Max33 Mowie ci jak ja z 41 ed ledwo pokonalem + kolega (zluzylem 40 potow)...

Kurczakos
28-12-2008, 20:34
Opłacałoby Ci się, ale na lagu [jeżeli bijesz bez utamo] łatwo byś mógł paść.

Inferno3031
28-12-2008, 20:44
Opłacałoby Ci się, ale na lagu [jeżeli bijesz bez utamo] łatwo byś mógł paść.
Na lagu to można paść nawet na bersekerze sorcem/druidem ;) A na utamo z ancientami nie pożyjesz wcale dłużej niż bez. Wyjdą Ci 2 scaraby i każdy poczęstuje Cię paralize w międzyczasie zadając niezły dmg... mija 10 sekund a ty jesteś bez many, sparaliżowany i do tego do wyjścia masz jeszcze pół jaskini. Ja już wolę lag i brak utamki xD

Mahomet
28-12-2008, 20:49
Moim zdaniem duze ryzyko deada, chociaz zalezy jak bijesz i jakiego masz neta ;>

Lepas93
28-12-2008, 21:29
wpadło mi 5% w 15 minut ale olbrzymi waste jest. Więc na razie nie ma sensu bawienie się w ancienty. Pozostają mi tomby, więc jakie od 50 lvla ?

robek
28-12-2008, 21:36
stone -4 (nie doslownie, dokladnie za tp -2), stone za tp, mozesz z innymi.. albo gon na barby, piratki, cyclo, hero czy cokolwiek innego

Max_33
29-12-2008, 11:51
@black

ale on sie nie pyta czy da rade tylko czy by mu się opłacało >.<

Kojotes
29-12-2008, 12:10
wpadło mi 5% w 15 minut ale olbrzymi waste jest. Więc na razie nie ma sensu bawienie się w ancienty. Pozostają mi tomby, więc jakie od 50 lvla ?

Co najmniej dziwne że masz tam waste, posiedź dłużej niż 15 minut. Cięzko mi uwierzyć, żeby 50 ed miał tam na dłuższą metę waste, skoro druid przed 40 lvlem zarabia tam dobrą kasę. Daj tym potworom szansę.

A tomby, to może oasis -1 za tp? Uważaj tylko na liche.

####

Tak jeszcze od siebie, to na asach dobrze się bawić z terra setem, jeśli masz/masz od kogoś pożyczyć. Zbieraj wszystko i posiedź dłużej niż 15min, a na pewno zarobisz, a przy tym nieźle przyexpisz

Właśnie, dzieki że przypominasz :P Warto także nosić silver amulety, bardzo pomagają a łatwo zdobyć.

Patysiak
29-12-2008, 12:33
Tak jeszcze od siebie, to na asach dobrze się bawić z terra setem, jeśli masz/masz od kogoś pożyczyć. Zbieraj wszystko i posiedź dłużej niż 15min, a na pewno zarobisz, a przy tym nieźle przyexpisz ;)

Inferno3031
29-12-2008, 13:19
wpadło mi 5% w 15 minut ale olbrzymi waste jest.

Expić nie umiesz... najlepiej na fibule idź rotwormy pozabijać...

kropik
30-12-2008, 17:13
Raczej sie opłaca, wala paralyze więc trzeba ciągle używać run leczniczych żeby sie "wykupić" od paralyzu ale jak już opanujecie to i przyzwyczaicie sie do tego to może być całkiem ciekawie, na knighcie waste będzie średnie bo trzeba kupić dużo UH'ów