Pokaż pełną wersje : Czy kupić aol?
Carlos-Master
27-12-2008, 18:06
Witam.
Czy kupić aol? Moje eq to: blue robe, blue legs, demon shield, platinium amulet, crown helmet, woi oraz boh. W plecaku mam elvenhair rope, light shovel oraz około 3 backpacki mana potionów. Gram na świecie non-pvp.
Pozdrawiam.
Simba_Knight
27-12-2008, 18:14
hmm... jak z nikim nie zadarłes i expisz bezpiecznie to nie :) mozesz jedynie dokupic bp health potionow jc ;) na pk nie musisz uwazac bo no-pvp więc może szkoda kasy ;> mozesz kupic ale narazie nie zakładaj ;) to moje zdanie pzdr!
jeżeli aol kosztuje ~40k to nawet jak spadnie z Ciebie coś to i tak bardziej waste chyba masz na AOLu ;)
Zależy jaki to świat... Na non pvp ceny zazwyczaj są niskie, więc aol przy takim eq jest nieopłacalny.
Witam.
Czy kupić aol?
Kup. ..................
nie ma sensu kupowania w szczegulności na n-pvp
Nie kupuj, przynajmniej dopoki softow nie bedziesz mial :D Nos UHy, ratuja zycie gdy nie ma many.
Richard56
27-12-2008, 19:50
Nie kupuj. Jak padniesz to więcej stracisz z AoLem niż bez
No to ja się podłącze pod temat.
Czy mi sie opłaca kupić AOL przy eq: Rh, Dsm, Demon shield, Noble axe(jeszcze jeden lvl i zmieniam na Heroic Axe), Boh
Kamilq96
27-12-2008, 20:09
@up
Kup. Przyda Ci sie
W obu przypadkach radze jednak kupic moze i aol kosztuje wiecej niz jakikolwiek item z osobna ale moze poleciec wiecej niz 1 :) ;)
Kup. ..................
No i to chyba cały komentarz. Masz kasę - kup.
Inferno3031
27-12-2008, 20:46
Musicie sami decydować czy bardziej opłaca się kupić aola czy chodzić bez... kto lepiej od was wie co wy robicie, gdzie chodzicie, expicie i czy pkujecie? Nie ma sensu kupować aola jeśli strata bp + możliwie costam z eq nie będą równe cenie amuletu (50k). Prosta kalkulacja na parę możliwych scenariuszy...
Autor-Nie
Ktoś tam-Tak
Aol jest drogi a ty autorze masz noobskie eq (bez obrazy chodzi mi o to, że jest tanie), kolega mój 2 razy pad i w 2 przypadkach tylko bp poleciał...
IronMaidenPL
27-12-2008, 21:31
Ja ostatnio wspaniałomyslnie nie kupiłęm aola przy update EQ i przy deadzie poszło: DSM i DH ;x 22cc waste ;/
Inferno3031
27-12-2008, 21:44
Ja ostatnio wspaniałomyslnie nie kupiłęm aola przy update EQ i przy deadzie poszło: DSM i DH ;x 22cc waste ;/
No to już jest przykład nie mniej nie więcej jak tylko zwykłej głupoty..
aola zazwyczaj sie kupuje jak twoje eq przekracza wartość 50k. Chociaz jak expisz bezpiecznie to ci sie nie przyda chyba ze Huncisz czesto =X
No to ja się podłącze pod temat.
Czy mi sie opłaca kupić AOL przy eq: Rh, Dsm, Demon shield, Noble axe(jeszcze jeden lvl i zmieniam na Heroic Axe), Boh
ja z takim eq jak twoim i g legami mystic bladem
nie nosilem aola
nigdy potem juz nie padalem
a i zawsze jakos mialem szczescie
ze jak padlem to mi nic nie lecialo tylko bp ;p
to już głupota nosić dh bez aola...
Miałem takie samo eq jak ty nawet lepsze i po tym jak mi polecial aol po dedzie stwierdzilem ze lepiej jak by mi cos z eq poleciało a tak to 50k w plecy -,-, nie kupuj.
Kurczakos
28-12-2008, 20:36
Nie opłaca Ci się przy Twoim ekwipunku kupować AoLa.
Kup jeśli:
-masz kasę
-net cię nie zawiedzie
-na twoim serwie nie ma dużo pk
-nie expisz na jakichś uber pro potworkach
i tyle :baby:
reasonTHC
28-12-2008, 21:10
kup se musk - tyle powiem
Shellerini
28-12-2008, 22:03
nie nie kupuj ja tam wole blessy za ta kase kupic :p
kup se musk - tyle powiem
Huahuahauahuahauahuahua padłem ze śmiechu <ironia>
Nie kupuj AOL'a
Ja od czasu jak kupiłem dh i paladin armor to nie chodzę expić bo nie mam AOL'a:]. Chodzi o to że gdy jeden item z eq przekracza wartość 50k to warto nosić AOL'a.
Zalgadis
29-12-2008, 11:04
Aol to strata kasy na non-pvp. Nie kupuj.
Lunara to jaki typ świata?
@up No niby czemu strata kasy???
Lunara-Pvp.
Sry pomyłka.
dzbanoln
29-12-2008, 15:13
Lunara to normalny swiat pvp.
Chcesz to kup, nie chcesz nie kupuj.
Ja kupilem dopiero jak dopadlem mms i gl.
pozdro.
jansar14
01-01-2009, 01:43
to lepiej kup se mozg
Dark_Exhado
01-01-2009, 02:04
Mam DSM[45k] , RH [33k] Bohy [33k] Demonke [35k] Blue legi [20k] Dreaded cleaver [20k] I teraz : warto nosić aola? w bp przewaznie 100 health potkow i 40 mana potków,light shovel itd...opłaca sie kupić aola? mam 60k kasy..
Szef_Ryby_i_Etorica
01-01-2009, 02:47
Mam DSM[45k] , RH [33k] Bohy [33k] Demonke [35k] Blue legi [20k] Dreaded cleaver [20k] I teraz : warto nosić aola? w bp przewaznie 100 health potkow i 40 mana potków,light shovel itd...opłaca sie kupić aola? mam 60k kasy..
Czasem można mieć pecha i spadnie prawie wszystko tak jak na rsie. Ja bym kupił, te 50k to szybko można na przykład w lootbagach odbić. Ja mam takie eq jak ty tylko, że mam mms i golden legs więc już muszę, a druga sprawa to backpack w którym często są obsidian knife i inne duperele które podedzie bez aola trzeba kompletować czyli tracić czas i pieniądze, ale jak nie chcesz to przynajmniej noś time ring lub stealth ring, zależy co Cię będzie gonić, ale zawsze to coś da :P To nie jest tak, że jak masz dobry net i chodzisz na słabe potworki to nie padniesz, będzie głupi najazd orców w Thais lub Old Widow, lub zlurowany banshee i leżysz. Czasem lag na zerkach lub witchach i dead :)
Ubijałem często boty na fibuli dsami i beholderami więc mam trochę statystyk i powiem wam, że najczęściej lootowałem crown helmety i wampirki, tylko raz bohy więc często leciały hełmy i tarcze, ale różnie to bywa. Czasem nic, czasem 3 itemy z eq + fibuliański klucz z arrows slota :D
Dark_Exhado
01-01-2009, 03:02
To może kupie mms a potem uzbieram na aola?
DexteroO
01-01-2009, 09:45
kup aola, gdy wiecej niz 2 rzeczy w twoim eq sa warte 50k+, przynajmniej ja tak robie.
@up
Jeżeli są droższe niż 50k, a nie są. Zwastujesz na aolu. Lepiej padnij i strać item
BryqHero
01-01-2009, 12:19
Witam.
Czy kupić aol? Moje eq to: blue robe, blue legs, demon shield, platinium amulet, crown helmet, woi oraz boh. W plecaku mam elvenhair rope, light shovel oraz około 3 backpacki mana potionów. Gram na świecie non-pvp.
Pozdrawiam.
Ja również gram na świecie no-pvp, a moje eq to :
- Crusader Helmet
- Paladin Armor
- Demon Shield
- Blue Legs
- BOH
Nie mam AOL'a ! ! !
Dlatego myśle, że lepiej przeznacz ta kase sobie na waste. Chyba, że expisz na monsterach, na których masz zagrożenie, że padniesz to kup, aczkolwiek ja odradzam kupno :)
Pozdrawiam :D
Damanneq
01-01-2009, 21:02
100 razy lepiej kupić sobie blessy albo lepsze eq niż aol w takich noobowskich setach! Nie kupuje się aol'a gdy eq przekracza 50k tylko gdy masz min. 2-3 itemki które sa warte 80k+ bo jak masz 2 itemy po 50k to jest minimalne prawdopodobieństwo żeby akurat te dwa ci spadły a najprawdopodobniej spadną ci tylko bp xD
Taka moja rada ale róbcie jak chcecie...
A tak w ogóle to nawet jak padniesz to lecisz fastem do deda i w 80% zdążasz
Grasz na NoN-PVP , więc skoro wiesz jak grać , a internet masz w miare stabilny , to AoL nie jest ci potrzebny, Takie eq drogie :P Szczególnie że na NoN-PVP są zaniżone ceny. No chyba że jesteś takim paralitą , który nie potrafi buta zawiązać ... wtedy to nad AoLem bym się zastanowił
Ja sadze, ze aola powinno sie kupywac jesli wartosc samego bp przekracza 30k (nie mowiac juz o eq). W twoim przypadku na pewno bym nie kupil aola, predzej wydalbym 50k na blessy.
Dark_Exhado
02-01-2009, 00:25
Moje eq:
http://img167.imageshack.us/img167/6320/eq12ez6.jpg (http://imageshack.us)
To mam nosic aola,czy nie ? NON PVP (50~ ek)
necer1992
02-01-2009, 01:20
Temat bez sensu.
Trochę logiki panowie. Jeżeli 2 itemy są warte więcej niż 50k to warto, jeżeli nie, nie warto.
Proste.
Dark_Exhado
02-01-2009, 01:22
kk,latam za aolem,raz mialem ze mi all spadlo nei chce ryzykowac xD
czy kupic aol?
mam: HOTM, Blegi Brobe, W of Voodoo oraz BOH oraz V shilda :D
pisac (najlipij PW):)
Moje eq:
http://img167.imageshack.us/img167/6320/eq12ez6.jpg (http://imageshack.us)
To mam nosic aola,czy nie ? NON PVP (50~ ek)
ta, masz nosić
PabloMage
02-01-2009, 05:29
nie, nie noś
BryqHero
02-01-2009, 11:34
2x UP
Wszystko zależy od tego na czym sie expi :)
Jeżeli expisz na potworkach lajtowych na, których wiesz, że napewno nie padniesz to nie noś.
Ale, gdy już expisz na Dragach to zawsze może być jakiś KICK :(
Dark_Exhado
02-01-2009, 14:21
czy kupic aol?
mam: HOTM, Blegi Brobe, W of Voodoo oraz BOH oraz V shilda :D
pisac (najlipij PW):)
Nie noś -,- , ja chodzilem w blue secie + demonka + bohy + royal helmet i nie nosilem,raz padlem to spadla only rod..i bp ;)
czy kupic aol?
mam: HOTM, Blegi Brobe, W of Voodoo oraz BOH oraz V shilda
pisac (najlipij PW)
Exhado ma rację, nie opłaca się.
Tak w ogóle-powinni zrobić przyklejkę "czy warto nosić AoL" ;]
coolbati
03-01-2009, 00:06
Możesz kupić napewno ci się przyda :)
Ghost419
03-01-2009, 10:38
Możesz kupić napewno ci się przyda :)
Tja, na non-pvp. Do tego jak dednie to więcej straci z aolem niż bez.
Duch Niespokojny
03-01-2009, 11:03
to już głupota nosić dh bez aola...
Eee tam, na Refugii demon helmet kosztuje jakieś grosze.
Wzór wygląda tak:
cena backpacka i jego zawartości + 10% wartości całego eq > 50k
Jeżeli powyższa nierówność jest prawdziwa, kupujemy AoL-a, w przeciwnym przypadku nie. Oczywiście dochodzi jeszcze komfort psychiczny używania amuletu, ale to już kwestia indywidualna.
Dawny wojownik
03-01-2009, 16:29
Knight lvl 53
Skille 75-shield 76-sword
eq: Royal Helmet , DSM , kngiht legs, p ammy , bright sword+demon shield lub dragon slayer steel boots golden ring
kupić aol??
Duch Niespokojny
03-01-2009, 17:18
Wzór wygląda tak:
cena backpacka i jego zawartości + 10% wartości całego eq > 50k
Jeżeli powyższa nierówność jest prawdziwa, kupujemy AoL-a, w przeciwnym przypadku nie. Oczywiście dochodzi jeszcze komfort psychiczny używania amuletu, ale to już kwestia indywidualna.
Aha, jeszcze wyjaśnię, jak ktoś nie wie skąd to 10% - to oczywiście szansa wypadnięcia pojedynczego przedmiotu w razie śmierci postaci.
Żeby być całkowicie precyzyjnym, trzeba by jeszcze uwzględnić, że w przypadkach granicznych (np. wartość plecaka i 10% wartości eq wynosi 55k) może się mimo wszystko opłacać nie nosić AoL-a, bo mamy jeszcze szansę odzyskać stracone rzeczy. Na dobrą sprawę wzór powinien wyglądać tak:
(1-p) * (B + 10% * E) > 50k
gdzie:
p - prawdopodobieństwo, że odzyskamy ekwipunek (czyli 1-p to prawdopodobieństwo, że go nie odzyskamy)
B - wartość plecaka (albo plecaków, a także key ringów itp.) i jego zawartości
E - wartość całego ekwipunku
Dawny wojownik
03-01-2009, 18:18
Knight lvl 53
Skille 75-shield 76-sword
eq: Royal Helmet , DSM , kngiht legs, p ammy , bright sword+demon shield lub dragon slayer steel boots golden ring
kupić aol??
???? ponawiam pytanie?
???? ponawiam pytanie?
Ja bym na twoim miejscu kupił. Możesz kupic.
Jak już jest taki temat to spytam mam 40 lvl jestem knight'em i czy mam kupywać AOl . EQ : Demon shield , Crusader Helmet , Noble Axe , BOH , Blue Legs , DSM . Na Mojim ostatnim deadzie wypadl mi armor legs i shield wiec nie wiem ? Kase Na AOL MAM .
Mariuszqe
07-01-2009, 08:23
Jak dobrze grasz w tibie i nie ruzykujesz jak niektorzy to nie kupuj aol ale jak ciezko idzie Ci z tibia ta kup aol :D
Dark_Exhado
07-01-2009, 13:37
Jak już jest taki temat to spytam mam 40 lvl jestem knight'em i czy mam kupywać AOl . EQ : Demon shield , Crusader Helmet , Noble Axe , BOH , Blue Legs , DSM . Na Mojim ostatnim deadzie wypadl mi armor legs i shield wiec nie wiem ? Kase Na AOL MAM .
Jak masz na aol,to kup royal helmet,zarób [jak masz to nie musisz] na czymś kase,a potem kup aola. Wtedy stanie sie b opłacalny
Zgadzam się z panem @up to głupota kupić aola do takiego eq.
Piotrekluzak
09-01-2009, 19:44
Ja osobiście nie chodziłbym w aolu. Jak pisał już kolega będziesz miał większe waste jak poleci aol za 50k niż np blue robe co kosztuje ~10k B)
sztraszny wydatek 50 k na aola ;]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.