zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pomocy ! WTF ?

Dj Nekro
19-12-2004, 11:51
Dziś usunąłem 2 wirusy w moim systemie i gdy już po usnięciu musiałem kompa uruchomić ponownie... wpisuje sobie hasło profilu i nagle wyskakuje mi okno, że mam sie skontaktować z adminem systemu:(
I dłużej sie mój profil logował i patrzę, a tu jest jakby nowy profil wszystko z pulpitu zniknęło, tylko kosz był na pulpicie:P, czyli zniknęły moje mp3 i obrazki wszedłem w folder mojego profilu w "pulpit" i tam też nie było moich plików.
Ale jak wszedłem w program files to wszystkie programy są nadal, ale po każdym uruchomieniu komputera musze jeszcze ustawiać od nowa internet (wpisuje IP itd.)
Na razie nie moge zrobić re-install systemu bo nie mam płytki , dlatego pisze tutaj bo może znacie sposób żeby tego błądu nie było;(
Pomóżcie !

Vanhelsen
19-12-2004, 12:13
Domyślam się, że razem z virusami usunołeś jakieś ważne pliki systemowe, ale niewiem dlaczego masz "wyczyszczony" profil :| Ja bym zalecił formata, ale niewiem, może istnieje inna droga.

EDIT:
Skoro nic niemasz na dycku (sprawdzałeś ??) to nic już chyba niestracisz przy formacie

EDIT 2:
Eureka !!!!
Mam nadzieje, że nie wyłączyłeś "przywracania systemu" ?? Jesli nie, to odpal przywracanie, i wybierz najwcześniejszy punkt przywracania. :) Ale jak niepodziała -.-'

Ashlon
19-12-2004, 12:20
Skopiuj wszystkie pliki, ktore miales na pulpicie z katalogu program files do innego folderu na dysk. Potem zrob drugi profil uzytkownika. Usun ten zepsuty i zrob go jeszcze raz. Przekopiuj pliki na pulpit.Powinno dzialac.

@UP : Wystarczy usunac profil i zrobic go jeszcze raz....a przywracanie systemu zjada strasznie duzo miejsca :/ I tak go nie uzywam ;)

Vanhelsen
19-12-2004, 12:26
@up: ale on pisał, że all co na pulpicie powiedziało my "papa" i znikło :P więc jesli chce odzyskać pliki to tylko przywracanie...

A ten format to gdyby ten błąd występował nadal...

Ashlon
19-12-2004, 12:37
Ja mialem tak samo, ale wszystko, co bylo na pulpicie, bylo gdzies w program files > document and settings. Wystarczylo usunac i zrobic profil i all wracalo do normy.

Dj Nekro
19-12-2004, 13:05
Ja mialem tak samo, ale wszystko, co bylo na pulpicie, bylo gdzies w program files > document and settings. Wystarczylo usunac i zrobic profil i all wracalo do normy.

W "program files > document and settings" też patrzyłem bo wszedłem w "pulpit" i też nic niema;(
Pomóżcie...

P.S !!!

AHA I ZAPOMNIAŁEM DODAĆ ŻE PO KAŻDYM URUCHOMIENIU KOMPUTERA CAŁY CZAS ROBI SIE TAK JABY NOWY PROFIL (TO SAMO CO U GÓRY) !!!

Vanhelsen
19-12-2004, 14:26
To pozostaje ci tylko format :(

Ashlon
19-12-2004, 17:20
I w kolko....a mozesz usunac STARY PROFIL i zrobic NOWY? Mi to pomoglo~ Napisz, czy tobie tez....