zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Shakował czterech, teraz ja... :/

Bajapa
19-12-2004, 17:59
Witajcie!

Gość coś do mnie zagadał po angielsku później powiedział BYE. wszedłem na jego profil > http://www.tibia.com/community/?subtopic=character > Sir Leonis i jak widać shakował 4 osoby (które faktycznie były haknięte) a następny na liście jestem ja (Vijeg). Jak myślicie - co moge zrobić :(

zaznaczam że nie używam żadnych progsów typu tibia gg, mc czy cokolwiek.

Dr.Unknown
19-12-2004, 18:03
Lol? 8 lvl koleś blefuje, a jak nie to poprostu report, pozatym jeśli nie urzywałeś żadnych programów, nie dawałeś nikomu acc i pass, itd to nie masz się czego bać.

p.l
19-12-2004, 18:03
jeżeli nie podawałeś mu ani numeru ani hasła ... jeżeli nie ściągnąłeś nic z linka który Ci podał itp... to nic nie musisz robić ... ale jeżeli tak panicznie się boisz to wszystkie cenne rzeczy które nie są Ci aktualnie potrzebne przerzuć do kolegi/ second chara

Bajapa
19-12-2004, 18:04
jednak jakoś shakowali tego ponad 100lvl z demon setem a on tibia gg pewnie też nie używał... :(

Belefiz
19-12-2004, 18:10
Jak nie słuchasz takich ludzi typu:" Hello Tibia MC for 7.4 Client" to nie masz się czego bać. Ja sam używam progsów co wykrywają kayloggery, przed każdym lognięciem się na serwa, bo boje się o moje 200 k :P i narazie 0 hacków :P:P:P Aaaa i Ozziego napewno nie hacknął bo Ozzy nie jest takim n00bem żeby się na co kolwiek nabrał 8 levelowi :)
Re:down
A kto ci powiedział że stracił ?? :>

Bajapa
19-12-2004, 18:20
ozzy był haknięty i stracił MPA...

irek
19-12-2004, 18:23
ale to niejest zaden problem chaknąć kogos wystarczy ze masz maila do bloga albo zwykłego maila kogos i juz....

Fatevux
19-12-2004, 18:34
jeśli koleś nie zna przede wszystkim twojego acc nr i maila to jesteś bezpieczny ! pozatym wymyśl se jakies 20 znakowe chasło (ale coś w tym stylu: xvt67wrtyui001atrewq234) to nie ma mozliwości aby cie hakli !
Chociarz na upartego to kto wie !

Bajapa
19-12-2004, 18:48
tzn on może zdobyć mój mail bo jest na stronie która podana jest w profilu... :/

roland
19-12-2004, 18:52
Jeśli kiedyś, kiedykolwiek ściągałeś jakiś plik tibijski(można ściągać tylko z www.tibia.com, nie ufaj nawet tibi.pl:P) to wiadamo, że ktoś może mieć twój numer... A z numerem to już bardzo prosto, bierzesz brut forca... Sam stworzyłem brut forca i włamywałem się na swoje kontopracował 51 godzin i złamał 30 znakowe hasło, wybierane losowo.

Afinor
19-12-2004, 18:54
Dla dobrego hackera nic trudnego. Wystarczy ze zna twoj e-mail.

Btw. Przypomina mi to fabule Final Destination :).
Giniecie jeden po drugim...

A na serio to sie nie przejmuj. Hacker jakis dobry to napewno nie jest, on po ang nie umie jednego zdania napisac bez bledu.

Tibiasz
19-12-2004, 18:54
@re: p.l

Co to za program co wykrywa keyloggery? Zdal by sie bo ostrożności nigdy za wiele.. plz plz plz :P

Valoria
19-12-2004, 19:03
Rada nie odbieraj e-mail od nieznajomych!!

roland
19-12-2004, 19:05
@ re tibiasz
Poszukaj i ściągnij jakiś dobry anty-adware, są to właśnie programy wykrywające tego typu syfy. A do tego dochodzą jeszcze Zapory windowsa.

Gangrel
19-12-2004, 19:44
@Tibiasz: To programy typu Search and Destroy. Znalesc go mozna na ktorejs plycie Komputer Swiat lub w ich downloadzie.

Bajapa
19-12-2004, 19:54
no to zobaczymy co będzie... ja osobiście naprawde sie boje ale życie pokaże jak sie dalej potoczy... ;/

gorgi
19-12-2004, 20:15
oj vijeg , vijeg tak o moja postac lovozu ma 8lvl i opanuje nim cały świat !!!!!!!!!!!!!! XD joke , nie martw sie jeśli cie hacknie poedziemy do niego tak jak było z airesem , chyba że przy tym nie byłeś :P

Tibiasz
19-12-2004, 20:16
heh dziekuje wam :) teraz bede mógł czuc sie bezpieczniej :D Chyba se postawie Windowsa XP i zainstaluje Service Packa 2 Nara ludziska ide poczytac inne fora bo już jestem 200 w kolejce po tym jak sie zalogowałem i za 5 minut kick... afff
nera

gorgi
19-12-2004, 20:29
heh dziekuje wam :) teraz bede mógł czuc sie bezpieczniej :D Chyba se postawie Windowsa XP i zainstaluje Service Packa 2 Nara ludziska ide poczytac inne fora bo już jestem 200 w kolejce po tym jak sie zalogowałem i za 5 minut kick... afff
nera

Że co?
Que paso?
What did you say?
nie ten temat?
not this subject

tasamko
19-12-2004, 20:57
a czy mial jakis powod aby Cie shackowac? bo w jego profilu pisze cos ble ble ble nie podpadac mi.Wiec o co mu chodzi? a tak btw to Ozzy de'vile nie zostal shackowany tylko lord richi za***** mu Mpa proszac o zdjecie lootu.Cya in Pacera

Bajapa
19-12-2004, 21:05
znalazłem loot w dead human Tyrolez De'Vile on mi kazał oddać i chyba nasłał tego hackera...

Shater
19-12-2004, 21:24
Jeśli kiedyś, kiedykolwiek ściągałeś jakiś plik tibijski(można ściągać tylko z www.tibia.com, nie ufaj nawet tibi.pl:P) to wiadamo, że ktoś może mieć twój numer... A z numerem to już bardzo prosto, bierzesz brut forca... Sam stworzyłem brut forca i włamywałem się na swoje kontopracował 51 godzin i złamał 30 znakowe hasło, wybierane losowo.

lol?
przeciez po max 3 pomylkach jest blokada na 30 minut

Edit: właśnie znalazłem sposób na bruca bez bana :]
offtop: plz wie ktos jak w delphi (jezyk) zrobic screen shota?

btw: 30 znakowe haslo wymaga 3 tygodni "brucowanie" pomijajac calkowicie lagi zwiazane z łączem... (wyświetlanie listy/odświerzanie strony)

Hengar
20-12-2004, 08:57
Ja mam calkiem inny mail od acca i od tego ktory podaje i nie ma problemu,
w hasle uzywaj literki duze jak i male np. VijEG

Shater
20-12-2004, 09:02
Ja mam calkiem inny mail od acca i od tego ktory podaje i nie ma problemu,
w hasle uzywaj literki duze jak i male np. VijEG

taa, to bardzo mądre uzywać jako hasła imienia postaci... gratz kreatywności

tasamko
20-12-2004, 11:42
on mu to podal jako przyklad chyba ;/

roland
20-12-2004, 14:30
lol?
przeciez po max 3 pomylkach jest blokada na 30 minut

Edit: właśnie znalazłem sposób na bruca bez bana :]
offtop: plz wie ktos jak w delphi (jezyk) zrobic screen shota?

btw: 30 znakowe haslo wymaga 3 tygodni "brucowanie" pomijajac calkowicie lagi zwiazane z łączem... (wyświetlanie listy/odświerzanie strony)
Po pierwsze, można próbować na stronie tibi.com, po drugie, ja mam neostradę, więc mam dynamiczne IP, po trzecie fakt, ty masz lagi, jak się jedzie na modemie to niezłe lagi muszą być(ja mam neostradę najdroższą wersję, i zero lagów!!!)

Gracz Tibii
20-12-2004, 15:49
Ale tam nie jest napisane coś że cię shakował tylko pisze "in proces" więc może da się jakoś to uratować jeśli tam naprawdę jest takie ryzyko, albo też tak tylko napisał żebyś oddał te rzeczy (a i jeszcze jedno jestem tutaj nowy więc chcę się zapytać dlaczego niektóre słowa są napisane na czerwono).