zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Medal Honoru - Allied Assault

Czaja_93
03-01-2009, 13:57
Zapraszam do ogladania i proszę gorąco o oceny (jest to nowy fake z tymi samymi osobami ,ponieważ w starym fabuła była bez sensowna)

Sezon 1
Część 1 - "zadanie" (1/3) - dosć krótka część - wciągnie nas w mozolną fabułe
1. 6, Czerwiec, 1944r, Plaża Omaha
http://img74.imageshack.us/img74/4052/cz11vf0.png (http://img74.imageshack.us/my.php?image=cz11vf0.png)
2.
http://img216.imageshack.us/img216/2505/cz12as0.png (http://img216.imageshack.us/my.php?image=cz12as0.png)
3.
http://img229.imageshack.us/img229/3916/cz13fw3.png (http://img229.imageshack.us/my.php?image=cz13fw3.png)
4.
http://img229.imageshack.us/img229/2412/cz14mb1.png (http://img229.imageshack.us/my.php?image=cz14mb1.png)

Prosze o oceny , także w opcjach tematu
Pozdrawiam

Pacz_knight
03-01-2009, 14:13
Boshe, graficznie wyglada tragicznie. All sprity nie pocieniowane, kolorystyka i samo wykonanie lezy.
Czy ci zolnierze plyna jakims kartonem czy co to jest, bo jakos nie moge sobie tego z niczym skojazyc...
Ogolnie all sux. Moze fabula bedzie ciekawa ale popracuj nad elementami graficznymi.

@down
I co z tego ze o grze!? Przeciez Koper i Speed tez robia fakea z gry. Jakos nikt im nic nie zazucal wiec o cokaman? o.O

Rase
03-01-2009, 14:15
Ale przetłumaczona nazwa... Na dodatek tylko w połowie.
Zrobiłeś jednego fake o WWII to poco 2-gi?
Ten efekt wypadania ze łodzi :cup:
Poza tym fake o grze... ;<

Shivek
03-01-2009, 14:35
Oni płyną w puszkach od sardynek :>

irwin546x2
03-01-2009, 14:51
To samo co wcześniej tylko trochę brzydziej:
Nie pocieniowany karton
sztucznie
Sztywno..

Weź, rób dłuższe i sensowniejsze części.

bleachz
03-01-2009, 15:12
Z początku nie patrząc na robaki w kartonie to JPG ;O. Reszta co powiedziała miała rację.

You_Ying
03-01-2009, 16:11
Graficznie-dno
Ale fabuła może być ciekawa

Gonzen
03-01-2009, 16:16
Oglądnął "Szeregowiec Ryan" wczoraj i robi fake ;d

Glannath
03-01-2009, 16:25
Graficznie nie jest fatalnie, ale źle. Fabularnie chyba tak samo.

@up
On robił podobne fake'i już dawno temu, tak dla twojej informacji.

Dhomar
03-01-2009, 16:28
Dialogi też do dupy i nienaturalne, ten Matthew to im wykład o uzbrojeniu robi czy co? Gdy pociski napie***lają obok nich i w barke, nie byli by w stanie się porozumieć będąc po przeciwnych bokach. Ogólnie jak wszędzie wokół łba latają pociski jest trudniej zrozumieć nawet krzyk z odległości większej niż 1m, a oni tam sobie pogawędke na 15-20m sobie urządzają. To białe "coś" jak idą, to oczywiście bałwany fali, którą oni wytwarzają? LoL
EDIT:
I jak już co robisz, to najpierw sprawdź, jak były ustawione te metalowe trójnożne cyngwajsy, a żebyś się nie namęczył, kadr z filmu: http://www.nerf-herders-anonymous.net/images/PvtRyanOmahaBeach.jpg
EDIT 2: Na 1 kwadraciaku są same śladu uderzenia pocisku o wodę, na 2 ślady lotu i uderzenia o wodę, w 3 każe im czekać, aż przestanie strzelać i będzie przeładowywać, ale chyba właśnie to robi, patrząc na brak jakichkolwiek śladów po pociskach.
EDIT 3: "Skaczcie przez bok barki" - burtę, kur*a burtę.
"Strzelają do nas jak do kaczek" - a ten co, obudził się, że na wojne go wysłali?
Panowie z barki po lewej - Super wyszkoleni żołnierze, których nie nauczono, żeby kitrali się za najbliższą osłoną, lecą sobie gdzieś dalej wystawiać się na strzały?

qq2
03-01-2009, 16:55
Wczoraj emitowany był na TVN Szeregowiec Ryan, czy nie jest to inspirowane właśnie tym filmem? Bo fake imo robiony na szybkiego. ;[

Triplonq
03-01-2009, 20:08
czy to xD? Wolf ET? Daje -> licz kropki . . . . . . . . .
podobalo mi sie ;d bo cos w stylu takich gier fajnych

Drakon
03-01-2009, 20:44
Tak jak mówiłem... lepiej było kończyć stary fake.

Ameriov
03-01-2009, 21:12
Gdyby nie te łodzie... A fabuły na razie nie ma. Lecz zapewne to się rozwinie prawie identycznie jak w grze/filmie.

Kethor
07-01-2009, 10:17
Dlamnie sie podobało , przynajmniej lepsze niż jakies gowna o Z13 ... Chlopak mówiac dno zazdrosci ze twoje jest lepsze :)

Shivek
07-01-2009, 15:13
Ja pierdziu! Ja przynajmniej coś nowego stworzyłem, a on zgapia z gry.
mówiac dno zazdrosci ze twoje jest lepsze
lol...

Matixek007
07-01-2009, 15:42
@Fake
Nie ma się tu co rozpisywać. Te ludki płyną w nawet nie pocieniowanych puszkach. Żołnierze niosą na plecach tarcze czy co to do cholery jest? Fabuła z gry/filmu... n/c(i niech mi nikt nie mówi, że Koper i Speed też robią na podstawie gry i ich nikt nie bluzga, bo nawet nie komentowałem ich fake'a).
Ogólnie słabo...

Ocena: 6,5/10

Dlamnie sie podobało , przynajmniej lepsze niż jakies gowna o Z13 ... Chlopak mówiac dno zazdrosci ze twoje jest lepsze

Buhahaha... człowieku nie kompromituj się.

@down
Baka... ... niech mi nikt nie mówi, że Koper i Speed też robią na podstawie gry i ich nikt nie bluzga, bo nawet nie komentowałem ich fake'a...

I jak zajdzie taka potrzeba to go skomentuje...

Didek
07-01-2009, 15:55
@up co sie czepiasz speed i koper tez robia z gry ;s i nic niepiszesz
fake troche te ludki kartonowate ;D i ten efekt wyskoku smieszny fake 7,5/10:cup:

Mikes1
07-01-2009, 16:21
@up
Omg...
Kartonowe ludki?
Ludki (l. mn.) ludek (l.poj.) czyli człowieczki aka ludziki?
Czy chodziło ci może o łódki? -,-

Smoczek8228
07-01-2009, 16:51
Mi się podoba... ;]
Szeregowiec Ryan tak?? ;]

Rase
07-01-2009, 18:59
@Smoczek8228
Nie twój stary!!!!
@Offtop
Ludzie nauczcie się czytać!!
Przeczytajcie nazwę tematu!

Medal Honoru - Allied Assault
Tutaj chodzi o grę Medal of Honor Allied Assault. A to że plaża Omaha
tam występuje to nic dziwnego. Gdzieś czytałem ale nie jestem pewien że to była największa inwazja
Akermańska w czasie WWII.
@down
Ja też do... dzisiaj

Mikes1
07-01-2009, 19:22
A to że plaża Omaha
tam występuje to nic dziwnego. Gdzieś czytałem ale nie jestem pewien że to była największa inwazja

Ej kurde a ja myślałem, że tą plaże Omaha, Utah i w ogóle całe lądowanie w Normandii wymyślił Spielberg na potrzeby filmu Szeregowiec Ryan ;<

Sezowaty
09-01-2009, 12:32
@Rase
Gdzieś czytałem ale nie jestem pewien że to była największa inwazja
Lądowanie w Normandii czyli operacja Overlord i D-Day, tak było to największa inwazja Amerykańska.
@Mikes1
Ej kurde a ja myślałem, że tą plaże Omaha, Utah i w ogóle całe lądowanie w Normandii wymyślił Spielberg na potrzeby filmu Szeregowiec Ryan ;<
Yyy to jest sarkazm ? O.o Jeśli nie to o losie... Historie w szkole masz ?
@Topic
Za dużo to tutaj jednak nie pokazałeś ;/ Szkoda...
Ogólnie słabe cieniowanie :s (Chociaż kontury mogą być),
Outfity takie Sobie, gdzie oni mają broń ?
Lokalizacja to tylko jedną pokazałeś. Mogłeś bardziej tak realistycznie, że podpływają bliżej no i więcej żołnierzy powinno być. Co chwile dopływali inni.
I gdzie są wybuchy ? Co chwile świstały tam jakieś strzały z dział. Krzyki ludzi, krew, strach. Tego tutaj nie widzę. Postaraj się wprowadzić ten klimat wojenny. Więcej żołnierzy, więcej krwi, więcej krzyków. Niektórzy ludzie bali się biec i zostawali w tyłach kryjąc się wszędzie gdzie mogą. I nie zapomnij o pociskach z dział, które wybuchały. Postaraj się. Będę śledził ten Fake i mam nadzieję, że się poprawi ;]

@Down
Ładny opis ;]

Charin
09-01-2009, 15:26
Ludzie! Jeśli to naprawdę nie był sarkazm, to po prostu zostaliśmy na poziomie średniowiecza! Jak mówił mój przedmówca inwazja na plażę Omaha (zwana operacją D-Day) była to największa inwazja II wojny światowej. Alianci zaatakowali plażę celem zdobycia jej i przedostania się w głąb okupowanej Francji. Niemcy poprzez dezinformację nie byli przygotowani na atak z tej strony (min. też z powodu złych warunków pogodowych). Mówiono że to będzie spacerek po plaży, ponieważ nie powinno tam być niczego. Niestety ostrzał fortyfikacji ze statków był niemożliwy, a nalot kompletnie nie trafił w cel. W gruncie rzeczy tysiące alianckich żołnierzy wypadło z barek desantowych (które swoją drogą nieźle dostały od nadbrzeżnej altylerii) wprost pod lufy ciężkich niemieckich karabinów maszynowych. Jedyną osłoną były zapory przeciwczołgowe. Kolejnym niepowodzeniem był desant cięzkiego sprzętu. Tylko 5 z 65 czołgów dotarło nad brzeg (reszta zatonęła).

Wstecz. Przed rozpoczęciem szturmu na plażę, na tyły wroga zostały zrzucone oddziały spadochroniarskie w celu zniszczenia ważniejszej infrastruktury. Oddziały jednak (znowu przez złą pogodę) zostały rozsiane poza rejonami zrzutu.

I tym niefartem na samej plaży zginęło ponad 3 tysiące ludzi. Nie wspomnę o ilości wszystkich zabitych (a już w szczególności z Niemcami). I na pewno nie jest to temat do żartów. I wcale nie powinno się też uznawać tutaj Niemców za głównych złych, ponieważ cóż mieli robić? Biedny żołnierz imieniem Hans musiał zabić tych na plaży, a biedny snajper imieniem Jack tych w bunkrach. I obaj najpewniej (jeśli przeżyli) to przeżyli piekło. Sami sobie wyobraźcie jaki to musiał być stres będąc na plaży, pod ostrzałem ciężkich kaemów, dział, snajperów i wszystkiego co tylko strzelało.

3 tysiące ludzi. A każdy z nich miał swoje gusta, historię, rodzinę, troski, marzenia, ulubiony utwór. Słowem jest to największy dramat tej całej cholernej wojny.

Co do Fake'a.
No cóż, jak już niestety zdecydowałeś się na FAKE o tym, to przynajmniej się postaraj. Te postacie to co, śpią? Człowieku tam było więcej krwi niż wody. Ludzie szukali swoich kończyn, flaki leżały na ziemi, ludzi darli się, a lekarze nie wyrabiali. Żołnierze ginęli od zabłąkanej kuli. Tam był CHAOS! A nie 2 barki na krzyż. (ale nie musisz aż takiej masakry jak te flaki itp robić. [ale krew no to jednak minimum-mają wiedzieć, że to nie była sielanka]). To po 1.

Po 2.
Nie zaczynaj FAKE od najlepszej sceny. A jak ją robisz to przynajmniej całą. I zwiastun musi być dłuższy. W ogóle to wszystko zwaliłeś. Wywal to i zacznij od odprawy chociaż.

Po 3.
Nie zawsze powinieneś się wzorować TYLKO na grze. A poza tym MOH:AA inaczej się zaczynał. D-Day to dopiero była 3 misja. Tyle.

Czaja_93
06-02-2009, 20:47
Czy takiego efektu chcieliscie ?
(1st fotka z 2 części - ps , w tym czasie przerabiałem wszystko o lądowaniu w normandii.) - next part juz w nastepnym tygodniu

http://img89.imageshack.us/img89/9628/cz15cn9.png

dalione
06-02-2009, 23:38
Bije po oczach jak tibjiczyk po swojej matce. Wszystko takie pokręcone i wogóle dam ci 2/10

Riccardo_
07-02-2009, 12:38
Mi się to nawet podoba, a te statki to takie prostokątne pudełka ;P

i to tyle...

Shivek
07-02-2009, 12:43
Pociski odrywają głowy, a nawet pół ciała...
Za dużo krwi... jakby wszyscy w tętnice dostali...

Didek
08-02-2009, 14:58
O to właśnie chodziło ale te pociski brzydkie jakieś :/
7/10

Charin
27-02-2009, 17:03
Pociski odrywają głowy, a nawet pół ciała...
Za dużo krwi... jakby wszyscy w tętnice dostali...
Właśnie źle mówisz. Tam strzelały MG42. One tak waliły, że właśnie było mnóstwo krwi, ale nie rozrywały (głowy i owszem). Ale to nie moździerze, które swoją drogą też ostro waliły (oczywiście siekały plażę).

@Co do fake
Daj więcej krwi, leje, czołgi (mimo wszystko później dotarły-głównie Shermany), oraz "Meszerszmity" i Condory. One też tam sobie luzacko latały i robiły piekło.

DK-LOG.911
27-02-2009, 18:56
dam 3/10. tylko ladnie teren posklejany i fajnie ludziki poprzerabiane. cala fabula jest w ogole pozbawiona sensu. tylko sie zabijaja. popieram przedmowcow - za duzo krwi. nawet w iraku tyle nie bylo.

Ghernie
27-02-2009, 23:16
@Up
Byłeś w Iraku, że wiesz ile tam krwi było?
Przecież oni mogli tam pływać we własnej krwi. (mowie o fake'u)

Michoss
28-02-2009, 00:27
Musicie odświeżać to stare, tandetne fejczysko?

Shivek
28-02-2009, 19:38
Popieram Kapłana Preclańskiego.
A co do krwi, to człowiek ma jej 5 litrów w sobie. Piach wchłania krew, a więc krew nie mogła się tak rozlać. I tak jest jej za dużo, a o Iraku się nie wypowiadam, bo nie widziałem wojny na żywo.

Gormitas
28-02-2009, 20:56
Up@
popieram też naszego drogiego Kapłana Preclańskiego
Top@
denny fake

Langolo
18-03-2009, 13:24
Świetne !! oby tak dalej :D8o8o

SmOoTHas
30-07-2009, 15:15
@Rase

Lądowanie w Normandii czyli operacja Overlord i D-Day, tak było to największa inwazja Amerykańska.
@Mikes1

Yyy to jest sarkazm ? O.o Jeśli nie to o losie... Historie w szkole masz ?
@Topic
Za dużo to tutaj jednak nie pokazałeś ;/ Szkoda...
Ogólnie słabe cieniowanie :s (Chociaż kontury mogą być),
Outfity takie Sobie, gdzie oni mają broń ?
Lokalizacja to tylko jedną pokazałeś. Mogłeś bardziej tak realistycznie, że podpływają bliżej no i więcej żołnierzy powinno być. Co chwile dopływali inni.
I gdzie są wybuchy ? Co chwile świstały tam jakieś strzały z dział. Krzyki ludzi, krew, strach. Tego tutaj nie widzę. Postaraj się wprowadzić ten klimat wojenny. Więcej żołnierzy, więcej krwi, więcej krzyków. Niektórzy ludzie bali się biec i zostawali w tyłach kryjąc się wszędzie gdzie mogą. I nie zapomnij o pociskach z dział, które wybuchały. Postaraj się. Będę śledził ten Fake i mam nadzieję, że się poprawi ;]

@Down
Ładny opis ;]

Przepraszam za wznawianie starego tematu, jednakże muszę się z kolegą niezgodzić, ponieważ największą amerykańską inwazją, bądź desantem, był desant na Okinawę w 1945r. , wogóle była to największa tego typu akcja podczas IIwś.

Shivek
30-07-2009, 15:21
Nie lepiej było mu to napisać na PW?

n0_name
30-07-2009, 20:56
@up
Nie bo wtedy reszta userow nie mogła by dostrzec jakim on jest pro...

SmOoTHas
30-07-2009, 21:48
@Shivek
Masz rację, nie pomyślałem, sorry za spam.

Mr.Pszczola
30-07-2009, 21:55
@Shivek
Pozwolę sobie zauważyć że Ty też mogłeś napisać swoją uwagę na PW do SmOoTHas'a, skoro Cie tak boli jego wypowiedź.
Wiem, mogłem też użyć pw.

@down
Wykluczone, wszystko sobie mogę darować, ale nie spama.

Shivek
31-07-2009, 08:18
A ty trutniu mogłeś se darować tego spama.
Składam reporta na zamknięcie tematu.

@up, ta jasne...