Pokaż pełną wersje : Poradnik Druida
Kromka123
03-01-2009, 16:17
Poradnik Dla Druida
Witam. Chciałbym podzielić się własnym doświadczeniem i napisać poradnik dla druida. Zanim zacznę chcę dodać że poradnik jest w trakcie tworzenia więc nie krytykujcie mnie surowo ;).
Spis treści :
-Rook
1.Świeży na main
2.Expowiska <FACC>
3.Mlvl
4.Czary
5.Huncenie z Knightem
A WIĘC DO RZECZY!
1- Rook
Co tu pisać , najlepiej przejść jak najszybciej . Po wbiciu 8 lvl , polecam wybranie miasta Venore.
2- Świeży na main
Po wybraniu miasta ( VENORE )
Przydało by się kupić p set oraz 3 manaski , i udanie się na roty.
3- Expowiska <FACC>
Roty venore znajdują się tutaj (polecam tu expić od 8 do 20 levela ;) ):
http://img171.imageshack.us/img171/8898/beztytuu51di8.png
Też oczywiście :
Średnio popularne trolle z szybkim respem i małą liczbą ludzi :)
http://img141.imageshack.us/img141/6504/beztytuuzu0.png
Amazon Camp :
http://img101.imageshack.us/img101/4852/beztytuu2uw7.png
Cyklopy (low lvl) jest bezpieczny ponieważ jest dużo miejsca do uciekania ;) (żółtym kolorem zaznaczyłem wejście na fibulę :
http://img101.imageshack.us/img101/6388/beztytuubv8.png
Fibula , Wspaniała do expienia druidem w granicach poziomu 9-15 , na Fibuli można także wspaniale trenować magic level poniważ jest cała otoczona wodą oraz ta wyspa jest pełna wolfów które często mają w sobie dużo jedzienia. ( Kolorem zółtym zaznaczyłem zejście do rotwormów przez studnię , aby nabyć klucz należy udać się do npc Simona ... za jedyne 800 gp ;) )
http://img383.imageshack.us/img383/9277/beztytuu2eg6.png
4-Mlvl
Tutaj przedstawię wam tabelkę wg której można lecz nie należy się kierować ;) ( Jeżeli macie zastrzeżenia jakieś co do mojej tabeli proszę pisać! ) :
http://img254.imageshack.us/img254/6821/beztytuu3rv6.png
5-Czary
Jest to spis wszystkich czarów jakie posiada obecnie druid ( Tibia 8.40 ) oraz Przepraszam za to że jest w JPG ale png oraz bmp nie chciało uploadować na image shack ponieważ był to za duży plik ;/.
http://img231.imageshack.us/img231/4474/beztytuu4up4.jpg
6-Huncenie z knightem
Druid i Knight , najlepsi współpracownicy. Najlepiej ustawić Share expa i Druid Siocha oraz uderza z SD/Exori ( frigo/flam/mort/vis/tera ) a knight bije z broni oraz czasem z exori(gran). Nie będę jednak opisywał tu tajników blokowania knightem ponieważ jest to poradnik dla Druida a dla Knighta jest osobny ;). Niezależnie od potworków , taktyka jest zawsze ta sama.
http://img10.imageshack.us/img10/1891/taktykablokowaniaui2.png
Na pierwszy rzut oka , wydaję się to bardzo skomlikowane (dla nowych). Już wyjaśniam ten obrazek.
Czerwony znaczek - Monster
Zielony znaczek - Druid ( sio )
Niebieski znaczek - Bloker ( knight ofc )
Zapamiętaj!!! :
-Bloker blokuje potwora
-Druid stoi zawsze za blokerem , wrazie czego bloker może zajść drogę potworkowi gdy ten zmieni swój cel na druida lub użyć exety res , w innym wypadku zakończy się prawdopodobnie waste bądź nawet dedem.
-Bloker bije na full defie potwora + exori ( gran ) , a druid bije z Runek oraz Exori (xxx) oraz Rózgi.Druid także leczy blokera.
-Pamiętaj , blokerzy mogą się niezgadzać blokować za nic , jeżeli cię nie stać na potiony , zaproponuj najlepiej Share Exp.
Ps : Nie jest to takie straszne ;) , owiele gorzej czuje się bloker ( chyba że h lvl ) i pamiętaj. Kasa nie zawsze się zwraca. Na hunty nie warto chodzić z poziomem mniejszym niż 20.
Pytania i odpowiedzi.
Newbie : Co mogę huncić na 10 lvl?
Autor : Przeczytaj poradnik jeszczę raz i wyciągnij z niego wnioskek. Odpowiem ci że jeżeli masz 10 lvl to byś mógł bić jedynie z rózgi.
Newbie : Muszę zawsze stać za blokerem?
Autor : Nie musisz stać za blokerem , ale jeżeli stoisz za nim to oczywiście są dużo mniejsze szanse na deda. Ja polecam stać za blokerem , nawet jeżeli czujesz się że tego potworka byś ubił , wkońcu od czego są lagi.
Newbie : Jak nie mam pacc to nie mogę chodzić na hunty?
Autor : Możesz. Ale zawsze biorą tych z pacc bo chodzi o sio. Jeżeli masz dobry lvl i mlvl to pewnie ciebie wezmą na jakiś poh albo coś. Wkońcu od czego są stare sd ;). (Klasyka)
Newbie : Jakie skille powinienem mieć knightem na xxx lvlu by zbloczyc xxx potwora?
Autor : Nie ten temat...
Po bardzo długiej przerwie , dodałem nowy dział. Już pracuję nad kolejnym. Proszę abyście zkomentowali nowy dział i co najwyżej poprawic ;) ( W NASTĘPNEJ AKTUALIZACJI PORADNIKA DODAM DZIAŁ EXPOWISK DLA PACC ORAZ NIESPODZIANKE ) Kromka123.
Spis treści
1- Rook
Co tu pisać , najlepiej przejść jak najszybciej z ok. 1k. Po wbiciu 8 lvl , polecam wybranie miasta Venore.
2- Świeży na main
Przepraszam ale musze lecieć , proszę nie kasujcie tego dokończe to jutro rano plxxx.
Przejść... 1k ktoś ci da jak rozumiem? 8 level od razu mamy?
Po co ci plate armor? ciężki jest tylko a z dystansu bijemy więc tylko dwarvenke kupić na wszelki wypadek
jak reszte tak napiszesz to nawet się nie wysilaj - dodaj kolory większy wstęp gdzie te roty i że nie warto na nie chodzić bo wisp cie na bagnach napadnie...
Spójrz na poradnik w moim podpisie - ciągle ludziom czegoś brakuje - tobie brakuje wszystkiego
Szykuje sie swietny poradnik. Nie mozesz najpierw napisac a potem calosc wrzucic na forum? Jezeli reszta bedzie wygladac tak jak to, co juz napisales (czyli szczerze mowiac nic) to lepiej daruj sobie.
@edit
Cos dodales wiec moze nie bedzie az tak zle. Skoro jednak moze cos z tego byc, to powiem co na razie mi nie pasuje:
1.
Spis treści
1- Rook
Co tu pisać , najlepiej przejść jak najszybciej z ok. 1k. Po wbiciu 8 lvl , polecam wybranie miasta Venore.
2- Świeży na main
...
Chodzi mi o to, ze niby piszesz spis tresci, ale od razu opisujesz punkty, ktore sa zawarte w poradniku (chyba ze robisz to celowo, ale moim zdaniem moglbys najpierw podac pelny spis tresci zebysmy mogli wiedziec, czego sie spodziewac)
2.Moglbys popracowac nad wygladem (kolory, naglowki itp.). Dzieki temu bedzie chociaz troche wiadomo, jak ten poradnik ma wygladac.
3.Niepotrzebnie wrzuciles ten drugi screen z jaskinia rotow. Radzilbym ci zostawic tylko jeden, a zamiast drugiego wrzucic screen z minimapki (albo droge jak tam dotrzec).
@edit2
Kolejna dawka moich "ale":
1.
Poradnik Dla Druida
Niekoniecznie musi to komus nie pasowac, ale radzilbym zlikwidowac podkreslenie.
2.Wedlug mnie lepiej bys zrobil, gdybys wyrownal tekst do lewej bo wysrodkowany troche dziwnie wyglada.
3.Naglowki radzie pogrubic lub zastosowac inny kolor (albo to i to). Oprocz tego proponowalbym zamiast np. "1-Rook" napisac "1.Rook", ladniej wyglada.
4.W spisie tresci uzyj cyferek zamiast myslnikow, estetyczniej i praktyczniej.
5.Tabelke mlvla moglbys zmniejszyc tak, zeby nie zajmowala za duzo miejsca i jednoczesnie byla czytelna (chodzi mi o to, ze teraz jest troche za duza)
Nie mysl, ze czepiam sie o jakies duperele, po prostu uwazam, ze te zmiany korzystnie wplynelyby na wyglad i wygode (zeby sie nikt nie czepial, takie jest moje zdanie).
Możliwe, że jest to poradnik Druida, ale na poradnik dla Druida to mi nie wygląda. Jak edytujesz to ja też.
(ale coś mi się zdaje, że będzie to kolejna zlepka innych poradników)
Kromka123
03-01-2009, 21:29
będę edytował , dodam ss'y z tibia earth oraz prawdziwych podróży dodam inne expowiska i mlvl oraz niespodzianki ;)
poprawiłeś.. i tam mamy expić na zawsze? bo tam to jest nie więcej niż 20 rotów w porywach...
na nich level będziemy wbijać kilka dni - ja znam miejscówkę co sie nazywa amazon camp, fibula, dwarfy, trolle
Dodaj kolory, expowiska, co to jest druid, czary(podstawa) EQ, screeny, expienie z summonami, PK, hunt na hydrach, wady i zalety, inne miasta, porady, pacc... to chyba wszystko
Kromka123
05-01-2009, 19:24
ok postaram sie ;)
umiesz napisać coś na czerwono, niebiesko,zielono ? jak nie to to skasuj bo kolory w tekście to podstawowa podstawa
Kromka123
05-01-2009, 20:09
Szykuje sie swietny poradnik. Nie mozesz najpierw napisac a potem calosc wrzucic na forum? Jezeli reszta bedzie wygladac tak jak to, co juz napisales (czyli szczerze mowiac nic) to lepiej daruj sobie.
@edit
Cos dodales wiec moze nie bedzie az tak zle. Skoro jednak moze cos z tego byc to, powiem co na razie mi nie pasuje:
1.
Chodzi mi o to, ze niby piszesz spis tresci, ale od razu opisujesz punkty, ktore sa zawarte w poradniku (chyba ze robisz to celowo, ale moim zdaniem moglbys najpierw podac pelny spis tresci zebysmy mogli wiedziec, czego sie spodziewac)
2.Moglbys popracowac nad wygladem (kolory, naglowki itp.). Dzieki temu bedzie chociaz troche wiadomo, jak ten poradnik ma wygladac.
3.Niepotrzebnie wrzuciles ten drugi screen z jaskinia rotow. Radzilbym ci zostawic tylko jeden, a zamiast drugiego wrzucic screen z minimapki (albo droge jak tam dotrzec).
Oczywiście gdy ukończę poradnik poprawię spis treści by potem zamieszania nie było ;)
Zapowiada się przyzwoity poradnik. Dodaj kolory, expowiska ( mało ich), hunt na hydrach, jak wspomniał Grilu, coś o paccu, PK, PG. Pisz dalej ten poradnik, powinno z niego powstać coś dobrego :D
juran_se_spychowa
05-01-2009, 21:43
Co tu pisać , najlepiej przejść jak najszybciej . Po wbiciu 8 lvl , polecam wybranie miasta Venore.
Oczywiście kupujemy kamyki i rozpoczynamy trening.
To zaraz lece kupić kamyki na mojego druida...
Avallach
05-01-2009, 21:47
Powiedzcie czy warto to kontynuować?
@edit
zkomentujcie jak to narazie wygląda
@down
Dzięki jutro dodam ;)
I co napiszesz poradnik dla druida do 40 lvla? Moze nabierz troche doswiadczenia w grze ta postacia, ew pobaw sie obrobka grafiki i dopiero pisz poradniki.
Btw najpeirw pisze sie poradnik potem wstawia sie go na forum...
Kromka123
05-01-2009, 21:59
@up
nie koniecznie do 40...
z biegiem czasu dodam , gdy zakończe poradnik :)
Patriota1990
06-01-2009, 13:52
Tutaj przedstawię wam tabelkę wg której można lecz nie należy się kierować
to się zastanów czy mamy odnosić się do niej czy nie
Kromka123
06-01-2009, 14:03
@up
Można lecz nie trzeba... Jak ktoś woli , chyba ci nie powiem " Musisz mieć taki mlvl !" :D
Galiniaczek
06-01-2009, 15:43
"aby nabyć klucz należy udać się do npc Simona"- zaznacz gdzie jest ten npc na mapce skad newbiema wiedziec gdize go kupic?
a reszta jest opisana przez innych uzytkownikow up.
elo
Kromka123
06-01-2009, 15:48
@up
Tylko , nie którzy piszą żebym pisał dalej a inni że nie , powiedz jak tobie się to podoba :)
@edit
Ok.Zaznaczylem npc Simona.
Taki sredni poradnik 5/10 ale...
plate armor jest za ciezki dla druta (lepiej chodzic tym z tutoriala)
Na plate legsy i manasy to kto mi da? (mam sprzedawac raty na rooku?)
Jak idziesz do amazon camp itp. to sa wispy ktore znikaja i latwo mozna pasc na low lvl
to tyle... Pozdr0
Smoczek8228
10-01-2009, 10:55
Dawaj, dawaj... ;]
Poradnik jest taki sobie dobrze że są chodziarz zdięcia
4/10
Icethrow
13-01-2009, 21:44
@Kromka123
Kromuś nie żywie do ciebie urazy ale muszę
cię trochę pobluzgać :D
Ok no to Kryrtkę czas zacząć:
1- Rook
Co tu pisać , najlepiej przejść jak najszybciej .
Po wbiciu 8 lvl , polecam wybranie miasta Venore.
-Wtf? Może byś poradził zbieranie kasy, albo
sprzedanie eq przed wyjściem?
-A niby czemu Venore? Co jak ktoś woli Carlin?
Lepiej by było gdybyś np napisał:"Thais-na low lvl dobre
expowisko (trolle), Kazordoon-szeroki wybór dwarfów"
2- Świeży na main
-Ja pojęcie poradnik rozumiem jako pomoc dla
nowych graczy, więc wyrażaj sie konkretnie :P
A więc nie p set tylko Plate Set.
-Venore-up-wspominałem o propozycjach -||-
-Potiony, hmm z jednej strony zabezpieczenie, a
z drugiej wydatek. My 150gp traktujemy jako 5 minut
expienia. Ale 8 lvl? Będzie tyrał te marne pieniążki
na trollach.
-Plate Set? :O Wiesz ile to CAP'a? Proponuje pozostanie
przy Sprit Cloack'u.
3- Expowiska
-Kolego tutaj muszę cię ukarcić. Na oko, na tych expowiskach
to ja będę expił do 35lvl, ba do 30. Więc wbijamy ten 30 i co?
Czarna dziura? A co z 45,50,60,75 lvl etc.?
-Nie każdy gra na FACC, koledzy z Premmium też chcą
co nieco od tego poradnika.
+ Pierwszy plus za ss'ki, ale nie wiem czy doszukam się następnego plusa.
4 - Mlvl
- To jest śmieszne :P. Po update druid stał się maszyną do
zabijania, dostał UE. Bez obrazy ale, skille powinny być
trochę wyższe, bo z nszeo druida zrobimy maszynkę do
mielenia mięsa.
Czarów nawet nie będę komentował. Chyba niektórzy chcą
wiedzieć które czary kupić.
+Plus za dobre chęci. Jednak proszę popracuj nad nim
bo widzę wiele poradników a mało z nich zasługuje w
ogóle na przeczytanie.
Tyle! Jeszcze nie musisz płakać:P Wystarczy że zbierzesz trochę
więcej informacji bo ten poradnik jak na moje oko był robiony
na odwal się :P
Pozdro!:evul:
A ja czuje sie zawiedziony. Mialem nadzieje, ze cos z tego bedzie, ale tak zagladam tu od czasu do czasu i nic nowego. Jak tak dalej pojdzie, to ten poradnik bedzie nieaktualny zanim zostanie skonczony. Mam jednak nadzieje, ze wezmiesz sie wkoncu do roboty i bede mial co oceniac.
Ja mam małe "ale" do tabelki mlvl'u.
Wg. mnie powinna wyglądać następująco:
lvl mlvl
08 10
15 20
20 25
30 35
40 40-45
a później wedle uznania :baby:
LookamZzaRogu
24-01-2009, 14:43
@up
Można lecz nie trzeba... Jak ktoś woli , chyba ci nie powiem " Musisz mieć taki mlvl !" :D
nie należy = nie powinno się, nie można
nie trzeba = jeśli chcesz, to możesz, ale nie jest to koniecznością
Napisałem to, gdyż wydaje mi się, że nie potrafisz tego odróżnić (OMFG!)...
Co do samego poradnika - no niby są zdjęcia, informacje są zawarte, lecz brakuje podstaw - opisu druida, żywiołów, szczegółów i ogólnie nie ma tutaj tego czegoś, co wyróżnia poradniki od innych tekstów... Popracuj jeszcze, zapnij na ostatni guzik i myślę, że będzie dobrze. Btw, stylistycznie to wszystko nie wygląda super ;p Do tego opisz czary, jakich używać i kiedy, jak expić, oprócz tego przydałoby się troche info na temat pvp, questów, które warto zrobić i na którym lvlu, do tego wyposażenie, wiesz, musisz ukierunkować jakoś młodych druidków ^^ Przekształć poradnik tak, aby druid ze średnim lvlem też mógł z niego skorzystać (mam na myśli ~60-80 lvle)
juran_se_spychowa
24-01-2009, 15:12
JaK tak patrze na ten "poradnik" to myśle, że ja bym napisał lepszy, nie mając zbytniego doświadczenia w grze nim... (druidem ofc)
PS Po co next poradnik? Ten od Emoka jest bardzo dobry
edit@
Ja mam małe "ale" do tabelki mlvl'u.
Wg. mnie powinna wyglądać następująco:
lvl mlvl
08 10
15 20
20 25
30 35
40 40-45
a później wedle uznania
Ta, idź pod dp i rób na 8 lvlu, 10 mlvl cwaniaczku... To samo tyczy się 15 lvl'a i 20 mlvl'a jak i 20 lvl'a i 25 mlvl'a. Co do reszty się zgadzam
Olicas_Nimus
28-01-2009, 00:45
Mi ten poradnik pasuje 11/10 ale do innego dzialu wstawic ,jest jakis o homorze? Z 4razy spadlem z krzesla smiejac sie :D
Kromka123
28-01-2009, 17:55
PS:
ja go produkuje ciągle ;d
Oooo na 70 lvlu 60+ mlvl no naprawde super :>
100+ lvle mają 60+ mlvle... Uczysz innych grać druidem, a sam pewnie nie miałeś wyższego nim niż 40.
Bardzo ciekawe, 40 lvl uczy grać 100.
Kromka123
08-02-2009, 19:27
@up
mialem 89 ed -.- , jak mialem 60 lvl mialem 60 mlvl i przestałem skillować , kiedyś jak grałem na saphirze... ehh...
Maaniuko3
09-02-2009, 15:24
No nie dokladny ten poradnik :(
AdiZgOlekk
14-03-2009, 23:16
nevermind.
Mr.Bloody
17-04-2009, 11:44
OMG nie znam się ale lepiej to ja bym już zrobił.
to jest bardziej "Jak zacząć grać Druidem" niż "Efektywna gra Druidem"
To jest moje zdanie, każdy ma swoje...
Kromka123
18-04-2009, 15:41
@Up
Temat to "Poradnik Dla Druida" a nie "Efektywna Gra" ...
Albanxxx
25-04-2009, 23:05
jak dla mnie poradnik dobry ;) ale wypisales troche malo miejsc do expienia
Niemampomyslunanick
08-07-2009, 21:30
A WIĘC DO RZECZY!
1- Rook
2- Świeży na main
1. Czemu Venore??? Przecież w Thais jest Acient Temple i trolle, Przecież w Carlin są gobliny, Przecież w Kazoordon'ie są Kopalnie
Uzasadnij i daj jak najwięcej opcji wyboru nie narzucaj swojej woli.
Opowiadasz tylko o Venore i o expie tam tak więc to poradnik o Venore...
2. Co do p seta się zgodzę i to co kolega 14xUP ktoś kto pierwszy raz gra w tibie nie wie co to P set i nie wie ile on może kosztować. Manasy?? po co?? na rotach spokojnie bez manasów można drutem. Wystarczy food.
JAK DLA MNIE PORADNIK ROBIONY NIE WIĘCEJ NIŻ 10 MINUT 2 MINUTY MYŚLAŁEŚ A 8 PISAŁEŚ...
Nie mówię , że zrobiłbym lepszy jednak widziałem lepsze poradniki
lukas100
09-07-2009, 11:25
poradnik pisany przez jakiegos newba :o
powiem ci ze zjebany ten twoj poradnik 1/10 to za duza ocena ale nizszej juz nie ma
btw. kto z tibii pl zgodzil sie na przeniesienie tego noob poradnika z propozycji na normalne? Oo
Niemampomyslunanick
09-07-2009, 13:57
Biorę się za reszte
Roty venore znajdują się tutaj (polecam tu expić od 8 do 20 levela ;) ):
Też oczywiście :
Średnio popularne trolle z szybkim respem i małą liczbą ludzi :)
Amazon Camp :
Cyklopy (low lvl) jest bezpieczny ponieważ jest dużo miejsca do uciekania ;) (żółtym kolorem zaznaczyłem wejście na fibulę :
Fibula , Wspaniała do expienia druidem w granicach poziomu 9-15 , na Fibuli można także wspaniale trenować magic level poniważ jest cała otoczona wodą oraz ta wyspa jest pełna wolfów które często mają w sobie dużo jedzienia. ( Kolorem zółtym zaznaczyłem zejście do rotwormów przez studnię , aby nabyć klucz należy udać się do npc Simona ... za jedyne 800 gp ;) )
Więcej expowisk daj
800 gp każdy ma na wstępie??? magiczne profy musza płacić za czary rózgi...
Tutaj przedstawię wam tabelkę wg której można lecz nie należy się kierować ;) ( Jeżeli macie zastrzeżenia jakieś co do mojej tabeli proszę pisać! ) :
Jest to spis wszystkich czarów jakie posiada obecnie druid ( Tibia 8.40 ) oraz Przepraszam za to że jest w JPG ale png oraz bmp nie chciało uploadować na image shack ponieważ był to za duży plik ;/.
Mógł byś uaktualnić czary
Druid i Knight , najlepsi współpracownicy. Najlepiej ustawić Share expa i Druid Siocha oraz uderza z SD/Exori ( frigo/flam/mort/vis/tera ) a knight bije z broni oraz czasem z exori(gran). Nie będę jednak opisywał tu tajników blokowania knightem ponieważ jest to poradnik dla Druida a dla Knighta jest osobny ;). Niezależnie od potworków , taktyka jest zawsze ta sama.
Na pierwszy rzut oka , wydaję się to bardzo skomlikowane (dla nowych). Już wyjaśniam ten obrazek.
Czerwony znaczek - Monster
Zielony znaczek - Druid ( sio )
Niebieski znaczek - Bloker ( knight ofc )
Zapamiętaj!!! :
-Bloker blokuje potwora
-Druid stoi zawsze za blokerem , wrazie czego bloker może zajść drogę potworkowi gdy ten zmieni swój cel na druida lub użyć exety res , w innym wypadku zakończy się prawdopodobnie waste bądź nawet dedem.
-Bloker bije na full defie potwora + exori ( gran ) , a druid bije z Runek oraz Exori (xxx) oraz Rózgi.Druid także leczy blokera.
-Pamiętaj , blokerzy mogą się niezgadzać blokować za nic , jeżeli cię nie stać na potiony , zaproponuj najlepiej Share Exp.
Ps : Nie jest to takie straszne ;) , owiele gorzej czuje się bloker ( chyba że h lvl ) i pamiętaj. Kasa nie zawsze się zwraca. Na hunty nie warto chodzić z poziomem mniejszym niż 20.
Na wstępie ma się pacc?? i 45 lvl?? na SD
[QUOTE]
Newbie : Co mogę huncić na 10 lvl?
Autor : Przeczytaj poradnik jeszczę raz i wyciągnij z niego wnioskek. Odpowiem ci że jeżeli masz 10 lvl to byś mógł bić jedynie z rózgi.
Newbie : Muszę zawsze stać za blokerem?
Autor : Nie musisz stać za blokerem , ale jeżeli stoisz za nim to oczywiście są dużo mniejsze szanse na deda. Ja polecam stać za blokerem , nawet jeżeli czujesz się że tego potworka byś ubił , wkońcu od czego są lagi.
Newbie : Jak nie mam pacc to nie mogę chodzić na hunty?
Autor : Możesz. Ale zawsze biorą tych z pacc bo chodzi o sio. Jeżeli masz dobry lvl i mlvl to pewnie ciebie wezmą na jakiś poh albo coś. Wkońcu od czego są stare sd ;). (Klasyka)
Newbie : Jakie skille powinienem mieć knightem na xxx lvlu by zbloczyc xxx potwora?
Autor : Nie ten temat...
Wiele nie potrzebnych pytań...
Od co huncić też jet inny temat
KrEmAs KAc
12-07-2009, 18:42
Może być tylko powiedz jaki cel miało zastosowanie tych czerwonych literek na końcu wyrazu (początek poradnika)??
maropl67
22-07-2009, 15:43
Niestety i z tego poradnika nie dowiedzialem sie zbyt wiele jak zaczac grac druidem. Jesli wciaz nad nim pracujesz to pamietaj ze poradniki sa raczej dla zupelnie niedoswiadczonych graczy.
"Roty venore znajdują się tutaj (polecam tu expić od 8 do 20 levela ):"
Obawiam sie, ze po tej informacji na 8 levelu mialbym darmowy przelot do swiatyni.
Krotko mowiac, jak ktos juz gra to wie to wszystko, a ktos taki jak ja, co chcialby dopiero zaczac gre druidem wciaz nie wie nic. W dodatku ja bym sie przesiadal z 88 kina wiec zanim zmienilbym styl walki to juz bym byl zrookowany. Czyli tlumacz noobkom wtej profie, takim jak ja dokladnie co i jak:baby:
PS. Nie czepiajcie sie braku polskich znakow, nie mam ich poprostu.
Poradnik nie najgorszy,nie napisałes na czym expic od danego levela dobrze,że go napisałes bo to jeden z niewielu :)
A ja mam takie pytanie, 50 ED z 48 mlvl chodzi mi o expienie na Tombie tarpit, czy uzywac zwyklych manasow czy tych strong?
Kromka123
19-09-2009, 13:25
A ja mam takie pytanie, 50 ED z 48 mlvl chodzi mi o expienie na Tombie tarpit, czy uzywac zwyklych manasow czy tych strong?
Zalezy na jakim poziomie. Kup 1 bp strongow i reszte zwyklych tak dla bezpieczenstwa, zalezy jak ci sie expi. Mozesz postawic monka zawsze ;) lub isc z blokerem.
Świetny poradnik naprawdę polecam. Tylko te dwa ostatnie screeny trochę "poszarpane".
Thorgus95
06-10-2009, 19:14
wg. mnie jest kilka błędów po pierwsze wskaż mi 1 playera co z samych potworków zrobi 6mlvl na 8lvl... to nie możliwe... po drugie druidem najlepiej iść do Carlin tam posiedzieć na goblinach na ok. 15lvl iść na cyklopy poexpić tam do 25lvl [ok.] i iść na coś lepszego gdyż z cyklopów leci dużo kaski jak na niski lvl a z goblinów ss więc mona kaski zarobić, trzeba kupować czary a te kosztują
wywiadupszeprowadzacz
07-10-2009, 17:09
zly PORADNik
Jak Ty masz 24 lata to albo ja jestem Matka Teresa z Kalkuty albo zdziecinniałeś ;) Poradnik do kitu. :D
co to kurwa jest huncenie druida z knightem pokaz mi ludzi ktorym teraz sie oplaca tak robic co to za poradnik kurwa, wbij ten 100+ i dopiero pisz poradniki bedziesz wiedzial jak sie gra drutem czlowieku
EmerytowanyTibijczyk
08-10-2009, 22:10
Nic specjalnego...
pacerapid
10-03-2010, 19:35
Dla mnie ZAWSZE druid bez premium account jest jak knight by skilował dista :D
Bobek1964
23-05-2010, 15:32
Druid rox jest
Bardzo fajny poradnik przyda się takiemu noobkowi jak mi ,a szczególnie ,że są screeny 9/10.Mam pytanie pokazałeś bardzo fajne expowisko na cycach ,ale niedaleko są mino guardy,często są zlurowane?A nawet jeśli są dużym wyzwaniem dla low levelowego drucika?A gdyby nawet na ,którym poziomie dałbym sobie z nimi rade i czy szybko biegaja ,bo mógłbym troszkę po huncić ;)
bardzo zły poradnik ... nic konkretnego
ZonaRomana
19-10-2010, 00:21
co Za GŁupi Poradnik. MoŻemy ZauwaŻyĆ W Nim Totalny Brak Wiedzy Naszego MaŁego Newbie. A Co To Za Przymus Żeby Na 40 Lvlu MieĆ Akurat 39 Mlvl? Co Za GŁupota ! SkoŃcz Z Pisaniem, PrzerzuĆ SiĘ Na CoŚ, Gdzie Nie Trzeba MyŚleĆ
Nie zachwycil w sumie.
Po co brac na 8 lvlu manasy jak i tak nic Ci nie dadza (chyba ze chcesz sie leczyc utevo luxem )
Gdybym mial isc do jednego z tych expowisk znudzilo by mi sie po polowie drogi.
Co do mlvla , ja nigdy na sile go nie robilem .
Co do czarow ktore sie nie wczytuja - na poczatek kupil bym tylko exure i pozniej exane pox tylko to sie przydaje do 20+ lvla.
A bym zapomnial co do EQ .
Ja do 40 lvla chodzilem z tym co znalazlem . Gdyz teraz postaciom magicznym nie jest potrzebne eq ze wzgledu na atakowanie z daleka(chyba ze cos do mlvla ) lecz tu rowniez nie polecam spellbookow gdyz zwykly demon shield jest o wiele lepszy.
Guttural24
12-12-2010, 11:17
Więc widzę "parę" błędów. 5/10 na zachętę :)
1/10
Przykro mi ,że to mówię ale to 1 z gorszych poradników, po 1 nie napisałeś nic o paccu, a wszyscy dobrze wiemy, że gra druidem lub sorkiem bez pacca jest bez sensu,po 2 słabo rozwinięty, nie ma dalszych sugestii na temat expienia, w sumie, moim zdaniem ten poradnik jest tylko do naprowadzenia noobow jak grać.
dzony9669
21-12-2011, 09:30
Średniawy ten poradnik
adrianww
22-12-2011, 21:26
Troszkę dopracować i będzie git :)
Bochen096
23-12-2011, 10:11
Moglo by być lepiej ale może komus sie nada 6/10
4/10 troszkę z magic levelem przesadziłeś. :P
6/10 według mnie to całkiem dobry poradnik ;d
XenonPaladin
25-12-2011, 21:22
Niedokładny trochę ale jest good
tadzik.jankowski.elektryk
19-03-2012, 13:42
bardzo slaby. wrecz tragiczny takie info moge dostac od brazylijczykow
Quimerback
08-04-2012, 15:20
Taki sredni poradnik 5/10 ale...
plate armor jest za ciezki dla druta (lepiej chodzic tym z tutoriala)
Na plate legsy i manasy to kto mi da? (mam sprzedawac raty na rooku?)
Jak idziesz do amazon camp itp. to sa wispy ktore znikaja i latwo mozna pasc na low lvl
to tyle... Pozdr0
Plate armor sie przewaznie nosi na kazdej postaci do +12 lvl jezeli nikt ci nie pomaga.
Poradnik 7/10
:baby:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.