zaloguj się

Pokaż pełn± wersje : Guildhall

Majki987
03-01-2009, 23:06
Na poczatku mowie ze szukalem i nie znalazlem.

1.Co jesli nie zaplace ktoregos miesiaca za gh?Odobiora mi go i gdzie wysla itemki z calego GH?
2.Czy np. jesli dam komus dostep do jakiegos pokoju to czy on bedzie mial dostp tylko do pokoju czy do caledo domu?
3.Co jesli kupilbym gh a nie mial gildi?
4.Jak zrobic zeby jak sie kliknie na drzwi od gh pisalo ze to moja gildia?
5.Moze ktos podac jakis artykul czy poradnik o domkach?

Arfyd
03-01-2009, 23:14
1. Przez 7 dni będzie przychodził list z ponagleniem zapłaty. Jeżeli nie zapłacisz GH przepadnie, a itemki zostan± wysłane do Twojego depo.
2. Jeżeli dasz komu¶ dostęp do GH (najczęsciej dostęp daje się od razu całej gildii) to będzie mógł poruszać się po całym GH, ale nie będzie mógł otwierać drzwi. Czyli np. jeżeli kto¶ zamknie drzwi w swoim pokoju, już tam nie wejdzie. Możesz mu dać dostęp do jakich¶ drzwi tzw. jego pokój do, którego będzie mógł wchodzić oraz otwierać drzwi.
3. Nie idzie kupić GH jeżeli nie jeste¶ liderem jakiej¶ gildii.
4. Nie, nie idzie.

Patysiak
04-01-2009, 00:07
I jeszcze mały szczegulik, jak stracisz gh (czy tam też house) przez niezapłacenie, to bodajże przez miesi±c nie możesz licytować.

Wylansowany
04-01-2009, 09:46
5. W poradnikach jest chyba jeszcze "wszystko o domku". Jak za mało to polecam www.wiki.hunted.pl; wpisz hasła "domek", albo "guildhall".

Majki987
04-01-2009, 10:10
A co je¶li zrezygnowalbym z lidera gildi lub wogol wyszedl z gildi to co wtedy?

I jesli chce komus dac jeden pokj to jaki czar mam wypowiedziec?

LUDZIE BO JA CHCE WYJSC Z TEJ GILDI A LICYTUJE GH , TO DOSTANE JAKIGOS BANA CZY COS ?PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ.

Arfyd
04-01-2009, 14:39
http://www.wiki.hunted.pl/wiki/Domek#Komendy_w.C5.82a.C5.9Bcicieli_dom.C3.B3w

Naprawdę, tak trudno tam zajrzeć? Jeżeli komu¶ chcesz dać pokój to stajesz w przed drzwiami tego pokoju i dajesz komu¶ możliwo¶ć otwierania tylko i wył±cznie tych drzwi. Jeżeli jednej osobie chcesz dać więcej pokoi to robisz w ten sam sposób.

Tj. komenda: aleta grav

Wyskoczy Ci taka tabeleczka i możesz tam edytować listę osób mog±cych otwierać drzwi. oczywi¶cie każdy nick w osobnej linijce ( jeżeli chcesz dać dostęp do pokoju więcej niż jednej osobie)

Na pozostałe pytania Ci nie odpowiem, ponieważ dawno nie grałem w Tibie i poprostu zapomniałem. ;-)