zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Klient Tibii na komórce

YyyeeyIsBack
04-01-2009, 18:50
Zanim weźmiesz się za pisanie odpowiedzi, przeczytaj mój post kilka razy, gdyż jest możliwość, że nie zrozumiałeś pytania za pierwszym razem (piszę całkiem poważnie). Z czystej ciekawości szukałem ostatnio w internecie klienta tibii, którego da się odpalić na komórce (Nie zapominaj o tym co pisałem na początku!). Słyszałem niegdyś o czymś takim, ale jak wiadomo, na różne tematy słyszymy różne pogłoski. Teoretycznie powinno się coś takiego dać napisać w symbianie (co do javy nie jestem już pewien). Więc moje pytanie brzmi: Czy któryś użytkownik słyszał o wspomnianym kliencie (Pamiętaj o przypomnieniu!)? Gorliwie proszę o zrozumienie po raz n-ty, gdyż nie chce mi się odpisywać na głupie posty głupich użytkowników (a znamy mentalność większości fanów ukochanej gry:)), lecz otrzymać klarowną informację na pytanie.

Eura
04-01-2009, 18:55
Z tego co wiem, istnieje coś takiego jak tibia ME, pozatym nie napisałeś np. 'nie chodzi mi o tibia me' więc zgaduje, że o ową aplikacje chodzi.

wg. mnie po prostu chcesz kogoś zagiąć, i tyle.
słuchaj. jeśli chcesz mieć klienta tibii na komórce, pozostaje Ci pobrać tibia Me lub napisać sam tibie na telefon. koniec kropa. TIBIA ME to JEST klient NA KOMÓRKE.

YyyeeyIsBack
04-01-2009, 18:55
Nie, nie o to mi chodzi. Dlatego prosiłem o kilkakrotne przeczytanie posta.

Arfyd
04-01-2009, 20:35
Innej aplikacji nie ma. Panu już dziękujemy.

YyyeeyIsBack
04-01-2009, 20:38
Nie wypowiadaj się za innych :)

Lechista
04-01-2009, 20:43
Innej aplikacji nie ma. Panu już dziękujemy.
No dureń no...
@Topic
Ja również nie za bardzo zrozumiałem pytanie. Chodzi ci o inny klient(być może inne gry) na komórke?? Czy znamy taki?? Pytanie może też być skierowane do "pro" dlatego nie zabardzo wiem o co kaman :> Jak możesz to wyjaśnij lepiej a jeśli pytanie skierowane do "pro" to nie odpisuj na mój post :>

pi0trus
04-01-2009, 22:28
Jemu chyba chodzi o normalnego klienta tibi taki jak na komputer żeby działał na komórce. Np. Tibia 8.4 w komórce, ale to chyba nie możliwe.

Grelix
04-01-2009, 22:33
A na Tibia ME nie można grać na postaciach z Tibii na komputer ? I mam też pytanie czy na Tibia ME można grać zarówno przez internet jak i bez internetu ... ;]? Pytam bo nigdy w nią nie grałem xDD

Arcan
04-01-2009, 22:38
A na Tibia ME nie można grać na postaciach z Tibii na komputer ? I mam też pytanie czy na Tibia ME można grać zarówno przez internet jak i bez internetu ... ;]? Pytam bo nigdy w nią nie grałem xDD

Tibia ME to zupełnie inna gra.

Co do tematu, to nawet jeśli istnieje sposób na napisanie takiego klienta w javie, to będzie on łamał regulamin Tibii. Zresztą co taki klient by dał? Bez myszki raczej trudno by było grać.

Jagred
04-01-2009, 23:11
nie ma takiej mozliowosci. Bo tibia wyswietla grafie za pomoca DirectX albo OpenGL. Nie ma narazie zadnych telefonow ktore obsluguja opengla albo Dxa. Sa wprawdzie jakies projekty ktore maja na celu zrobienie gier z openglem ale to wychodzi srednio.

Pozatym jak sobie wyobrazasz grac w tibie bez myszki? Jak bedziesz zaznaczac potworki, rzucac czary itp?

To jest niewykonalne. (inaczej, duzym nakladem pracy mzna by bylo zrobic, ale kompletnie nie dalo by sie na tym grac)

pzdr

YyyeeyIsBack
05-01-2009, 06:41
nie ma takiej mozliowosci. Bo tibia wyswietla grafie za pomoca DirectX albo OpenGL. Nie ma narazie zadnych telefonow ktore obsluguja opengla albo Dxa. Sa wprawdzie jakies projekty ktore maja na celu zrobienie gier z openglem ale to wychodzi srednio.

Pozatym jak sobie wyobrazasz grac w tibie bez myszki? Jak bedziesz zaznaczac potworki, rzucac czary itp?

To jest niewykonalne. (inaczej, duzym nakladem pracy mzna by bylo zrobic, ale kompletnie nie dalo by sie na tym grac)

pzdr

No zdarzają się hardkorowcy. A co do grafiki to racja, o tym nie pomyślałem. Chociaż z drugiej strony kto mówi by klient odrazu Wykorzystywał Dxa czy open gla, tu chodzi jedynie o 'właściwe zrozumienie pakietów' wysyłanych przez serwer. :P

Shivek
05-01-2009, 08:46
postać ma 32px na 32px. Ekran komórki? Zależnie, ale nie słyszałem o 640x480. Jakbyś chciał grać w Tibie na komórce to byś miał:
-lagi,
-nicki by przysłaniały ekran, nie mówiąc już o spamujących noobach,
-super game chat :0,
-około 20 przycisków nie gwarantujących dobrej gry,
-deady.

Zbyt trudna aplikacja do zrobienia...
Do tego nielegalna w świetle praw tibijskich.

w tibie bez myszki
Dżojstik! A hotkeye kombinacja przycisków 8o

Grelix
05-01-2009, 16:43
No tak tylko że dżojstiki o ile się nie mylę są tylko w SE ... Mogli by też zrobić taką małą myszkę którą można by było podczepiać do nowych telefonów ... ;]

Shivek
05-01-2009, 16:48
najlepiej jeszcze wejście usb, do klawy i monitora.

Co chcesz z komy zrobić? Stacjonarny gadzet? :0 !!!
Temat do zamknięcia, bo wszystko wyjaśnione.

Smerfekk
05-01-2009, 16:49

pzdr

Nie wypowiadaj się jak nie masz pojęcia. Jest coś takiego jak tibia na komórke -.- failu ty jeden
TibiaME (Tibia Micro Edition) działa przez JAVA i jest JEDYNYM orginalnym clientem na komórke wydanym przez kochaną załogę Cipsoftu. Nie ma tam czegoś takiego, że można grać charem z rl tibi. Najpierw była na Nokie 6~~jakieś tam wersje teraz jest dostępna w java.
Informacja 100% prawdziwa. A tobie chłopie nie wiem o co chodzi. Próbujesz dyskutować jak masz 0 informacji na owy temat. Nie masz pojęcia? Wyjdź

Mogli by też zrobić taką małą myszkę którą można by było podczepiać do nowych telefonów ... ;]

Lord palestyna mógłby grać bez prądu! Genialne! Normalnie teraz 28/7

Robin
05-01-2009, 17:14
Chyba, że ktoś ma I-phona, Omnie albo jakiś inny telefon z dotykowym wyświetlaczem. Wtedy gra byłaby fajna ;]

YyyeeyIsBack
05-01-2009, 18:16
postać ma 32px na 32px. Ekran komórki? Zależnie, ale nie słyszałem o 640x480. Jakbyś chciał grać w Tibie na komórce to byś miał:
-lagi,
-nicki by przysłaniały ekran, nie mówiąc już o spamujących noobach,
-super game chat :0,
-około 20 przycisków nie gwarantujących dobrej gry,
-deady.

Zbyt trudna aplikacja do zrobienia...
Do tego nielegalna w świetle praw tibijskich.

Dżojstik! A hotkeye kombinacja przycisków 8o

Właśnie chodziło mi o całkowicie własnego klienta, wtedy dało by radę wyciąć co nieco, tak by klient poszedł. Wystarczyło by z 10x5 na postać, a obecnie standardem jest wyświetlacz 320x280 więc jakby się uprzeć to można po prostu pomniejszyć sprite'y. Ale jak już wspomniałem, chodzi tu o zupełnie nowy program, więc ogranicza jedynie wyobraźnia.

Jagred
06-01-2009, 10:54
Nie wypowiadaj się jak nie masz pojęcia. Jest coś takiego jak tibia na komórke -.- failu ty jeden
TibiaME (Tibia Micro Edition) działa przez JAVA i jest JEDYNYM orginalnym clientem na komórke wydanym przez kochaną załogę Cipsoftu. Nie ma tam czegoś takiego, że można grać charem z rl tibi. Najpierw była na Nokie 6~~jakieś tam wersje teraz jest dostępna w java.
Informacja 100% prawdziwa. A tobie chłopie nie wiem o co chodzi. Próbujesz dyskutować jak masz 0 informacji na owy temat. Nie masz pojęcia? Wyjdź

Cytuj:
Mogli by też zrobić taką małą myszkę którą można by było podczepiać do nowych telefonów ... ;]

Powiem tylko "LOL" - nie pajacuj jak nie wiesz o czym wogole tutaj mowimy.

Co do zrobienia nowego klienta tibii teoretycznie jest to mozliwe. pameitam jak kiedys ktos zrobil nieoficjalnego klienta w 3D. wprawdzie mozna bylo grac na otsach, ale prawidlowo interpretowal pakiety. Wiec jakby ktos przysiadl daloby sie zrobic klienta na komorke, tylko pytanie po co.
I tak jak siadziesz w telefonie, na 10 min nie bedzie sie oplacac ci zaczynac grania w tibie. bedzie niewygodne. zanim wycelujesz ktorego potworka chcesz atakowac juz padniesz. Ciezkie leczenie itp.

pi0trus
06-01-2009, 12:16
Ale gdyby była tibia na takiego iPhone'a z dotykowym ekranem to już co innego. Zamiast myszki używał byś palca.;)

Satanik
06-01-2009, 13:02

chciałeś być zabawny? nie wyszło ci... wracaj na swoje non-pvp gdzie nie trzeba myśleć bo to akurat ci nie wychodzi. Autrowi nie chodziło o tibie ME która z resztą została już wspomniana w tym temacie, tylko o normalnego klienta tibi zrobionego tak by działał na komórce.

@topic
Taki klient nie istnieje, chcesz się bawić w tibie w podróży kup sobie laptopa albo palmtopa (chociaż nie wiem czy da się tibie na palmtopie odpalić, raczej nie ^^) B)

Kromka123
06-01-2009, 14:30
a jak pobrać tibia ME?

Shivek
06-01-2009, 14:41
http://www.tibiame.pl/
Masz tam wszystko o tibiaME
Gry nie polecam, lepiej pykać w zwykłą tibie.
Temat do zamknięcia, bo wszystko wyjaśnione.
Czemu teraz wszyscy spamują o tym co by było, jakby było. Na razie nie ma takich rzeczy, więc "Noł spam plix".

Smerfekk
06-01-2009, 20:09
Powiem tylko "LOL" - nie pajacuj jak nie wiesz o czym wogole tutaj mowimy.

Co do zrobienia nowego klienta tibii teoretycznie jest to mozliwe. pameitam jak kiedys ktos zrobil nieoficjalnego klienta w 3D. wprawdzie mozna bylo grac na otsach, ale prawidlowo interpretowal pakiety. Wiec jakby ktos przysiadl daloby sie zrobic klienta na komorke, tylko pytanie po co.
I tak jak siadziesz w telefonie, na 10 min nie bedzie sie oplacac ci zaczynac grania w tibie. bedzie niewygodne. zanim wycelujesz ktorego potworka chcesz atakowac juz padniesz. Ciezkie leczenie itp.

Jeśli ja nie wiem o czym tu mówimy to ty tym bardziej.
Nie ośmieszaj się. Nie wiesz o co chodzi, nie wypowiadaj się szkoda słów.
Gadasz o nie stworzonych rzeczach nie czytając treści tematu.
Żal takich ludzi.
Jeśli mi chcesz coś powiedzieć wal na pw nie tutaj.
A, że wtrąciłem dla wiadomości forumowiczów o TibiaME, że takie coś istnieje i że mam 100% potwierdzone informacje to mi nie wyskakuj, że błaznuje. Tyle mogę Ci powiedzieć. Wejdź w temat, poczytaj i się zastanów czy odpowiedzieć czy zostawić to w spokoju.

chciałeś być zabawny? nie wyszło ci... wracaj na swoje non-pvp gdzie nie trzeba myśleć bo to akurat ci nie wychodzi. Autrowi nie chodziło o tibie ME która z resztą została już wspomniana w tym temacie, tylko o normalnego klienta tibi zrobionego tak by działał na komórce.

Nie mieszaj do tego rl tibi, bo gdzie gram i jak gram to wyłącznie moja sprawa. Zostaw te uwagi dla siebie. Czytając moje zdanie musisz mnie wyzywać, nie ma co, polska szara rzeczywistość.
Nie wiem co ty masz z tym forum wspólnego. Powiedziałem, że NIE MA żadnego porządnego clienta Tibi na telefon. Ale DODAŁEM też informacje o TibiaME dla ciekawości użytkowników.
Nie wiem o co Ci chodzi. Idź do diabła

Tyle ode mnie.

Jagred
07-01-2009, 10:52
Mozna odpalic tibie na smartphonach z wgranym linuxem. Jednak jest to naprawde kompletnie niewygodne. Steruje sie myszka za pomoca joya. wiec jak chcesz wycelowac w potworka, to jest na serio masakrycznie.

Jedynie w czym sie sprawdza to stanie w dp i gadanie na trade ;p ewentualnie czatowanie z kumplami. Bo nic innego sie nie da. Do tego nie chodzi plynnie. Przeniesienie itemka z dp do bp to meczenie sie z 2 min nad 1 przedmiotem.

Jedyne co mozna zrobic to napisac wlasny interpreter pakietow tibii. ale to by bylo strasznie czasochlonne zeby odkryc znaczenie kazdego pojedynczego pakietu.

To tyle w temacie

Smerfekk
07-01-2009, 14:07
Wszystko można streścić w jednym zdaniu.

_Klient Tibi na komórke, Fail_

mathew666
07-01-2009, 19:54
tak jak już ktoś powiedział jest klient tibi ale na smartphony (widziałem filmik na tibi gdzie gostek sam zrobił sobie takiego klienta! ALE niestety grafik było bardzo mało - chyba mu się nie chciało przerabiac , czy lagi ma nie wiem ale przy najnowszych fonach spoko da rade różne rzeczy zrobic... podac przykład? np. na pospolitej n95 8gb można grac w quake I-III TAKIEGO JAK NA KOMPIE! nie jest to jakaś marna gierka na javie zajmująca 100kb ale prawdziwa gra na kompa tylko przerobiona - zajumuje +300mb + prawie cała pamięc telefonu ;p

pzdr

ojj sorry ale w quake II (w takiego na swojej n95 8gb grałem) w opcjach były do wyboru DirectX i OpenGL co prawda DirectX kijowo chodził ale na OpenGL Quake śmigał bez najmniejszego laga!

(granie na poziomym ekranie + w ciemnym miejscu + dobrze ustawione przyciski i muszę powiedziec że gra się zawaliście! nawet wbudowane głośniki stereo [dźwięk 3d] zawaliście dawały radę) - Pozdrawiam Nokia fanów i noobów od SE (sony ericsson) którzy nie wiedzą co to Symbian i jakie daje on możliwości Yo Man!

Jagred
08-01-2009, 11:39
No to przeczytaj jeszcze raz:
Sa wprawdzie jakies projekty ktore maja na celu zrobienie gier z openglem ale to wychodzi srednio.

Pozatym quake 1, doom 1,2, dukenuke3d mozna grac na windowsach mobile juz od 5 lat. (spv e100 nawet daje rade)

Dragonit
08-01-2009, 19:19
Pozdrawiam Nokia fanów i noobów od SE (sony ericsson) którzy nie wiedzą co to Symbian i jakie daje on możliwości Yo Man!

Biedny, chory, zakompleksiony człowiek który swoje frustracje wyładowuje na forum. Nawet znaczenia noob nie znasz. Wyjdź, proszę.

mathew666
08-01-2009, 21:43
LOL duke nuke porównujesz do Quake 3? Tam chociaż można patrzec w górę w dół a grafa jest porównywalna do Unreal Turnament... to tak jak pod kątem wyłącznie graficznym porównywac tibie do WoWa/Lineage

.N3pt3r.
09-01-2009, 00:52
Właśnie chodziło mi o całkowicie własnego klienta, wtedy dało by radę wyciąć co nieco, tak by klient poszedł. Wystarczyło by z 10x5 na postać, a obecnie standardem jest wyświetlacz 320x280 więc jakby się uprzeć to można po prostu pomniejszyć sprite'y. Ale jak już wspomniałem, chodzi tu o zupełnie nowy program, więc ogranicza jedynie wyobraźnia.

Omg ... Nie mogłeś po prostu zapytać czy tibia 8.4 z kompa pujdzie na fonie?;D

Btw. all co do tibia ME
Całkiem inna gra + płaci się ok 5 zł za 1h gry... Ale grę polecam! jest po prostu genialna! nie wspominając o graniu przez neta!

<hmm>
09-01-2009, 08:58
Jest(było?) coś takiego jak YATC (Yet Another Tibia Client). Klient napisany od zera i `działał` na PDA (http://www.youtube.com/watch?v=5IuvXZ6Wis8).

Jest jeszcze inne rozwiązanie - zdalne pulpity, np VNC.
Klient Tibii uruchomiony na normalnym komputerze kontrolowany z telefonu przez klienta VNC. Testowałem i działa. Dochodzi tu kwestia szybkości łącza... ;)

Lechista
09-01-2009, 18:31
To jest dla mnie zadziwiające jak długo można ciągnąć temat, który powinien być zamknięty po 6 postach..

reasonTHC
09-01-2009, 20:51
debil, no debil

Meferot
06-02-2009, 09:38
Odpalić Tibie można na każdej komórce która ma minimum Javę (RL Tibie, nie ME). Można to zrobić za pomocą zdalnego pulpitu. Podam mini poradnik jak to zrobić.

1) Na Windowsa XP ściągasz program o nazwie TightVNC 1.3.9, znajdziesz go na google.pl (xD).

2) Instalujesz go oczywiście.

3) Wchodzisz w Start > Wszystkie Programy > Tight VNC > Lunch TightyVNC Server.

4) W programie zaznaczasz opcje "Accept socket connections" oraz podajesz hasło poniżej.

5) Program możesz już zminimalizować i zajść się komórką.

6) Pod tym adresem http://j2mevnc.sf.net/downloads/VNCdebug.jar znajdziesz instalke programy na komórkę.

7) Wgrywasz do fona i instalujesz.

8) Odpalasz go podajesz IP kompa oraz hasło i zaznaczasz opcje "Share Desktop".

_________

Aby to wszystko działało twój domowy PC musi być włączony wtedy gdy będziesz chciał włączyć Tibie na komórce.
Transfer za zdalny pulpit w komórce jest bardzo duży, na samo logowanie stracisz z 3mb. Jest to najlepsze rozwiązanie na komórki z WiFi oraz dotykowym ekranem (najlepiej HTC Touch HD z rozdzielczością 800x480).

Grać się na bank nie da, pisać też nie. Możesz wpisać wiadomość, ale jej nie wyślesz bo nie ma entera. Nie ma opcji żeby przeciągnąć itema z bp do dp, bo nie da się tu przytrzymać lewego przycisku. Takim czymś to se możesz najwyżej bota włączyć...

YyyeeyIsBack
09-02-2009, 19:37
Mozna odpalic tibie na smartphonach z wgranym linuxem. Jednak jest to naprawde kompletnie niewygodne. Steruje sie myszka za pomoca joya. wiec jak chcesz wycelowac w potworka, to jest na serio masakrycznie.

Chyba pierwszy post ktory mi pomógł.

Wszystko można streścić w jednym zdaniu.

_Klient Tibi na komórke, Fail_

Newfag

Omg ... Nie mogłeś po prostu zapytać czy tibia 8.4 z kompa pujdzie na fonie?;D

Btw. all co do tibia ME
Całkiem inna gra + płaci się ok 5 zł za 1h gry... Ale grę polecam! jest po prostu genialna! nie wspominając o graniu przez neta!

Nie, chodziło mi o nowego klienta.

Jest(było?) coś takiego jak YATC (Yet Another Tibia Client). Klient napisany od zera i `działał` na PDA (http://www.youtube.com/watch?v=5IuvXZ6Wis8).

Jest jeszcze inne rozwiązanie - zdalne pulpity, np VNC.
Klient Tibii uruchomiony na normalnym komputerze kontrolowany z telefonu przez klienta VNC. Testowałem i działa. Dochodzi tu kwestia szybkości łącza... ;)

Ot co miałem na myśli. Dzięki.
@EDIT
A jednak nie. To był zwykły klient o typowym wykonywalnym windowym rozszerzeniu, wiec nie na komórkę.

Odpalić Tibie można na każdej komórce która ma minimum Javę (RL Tibie, nie ME). Można to zrobić za pomocą zdalnego pulpitu. Podam mini poradnik jak to zrobić.

To już by była emulacja. Mi chodziło o nowego klienta.