zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Spears czy crossbow?

SoulShade
07-01-2009, 14:58
Witam. Czym najlepiej expić paliem na początku? Speary czy Crossbow, nie chodzi mi o skillowanie tylko exp

Enif
07-01-2009, 15:06
spiry i te inne zbiry, nimi poexpujesz :D

Nie no lepiej spearami :> Bo xbow to na niskich skillach bedziesz tlyko ammo marnowac :P

Hiver
07-01-2009, 15:08
Wszystko zależy jakie masz skille, poniżej 40 z kuszy i luku sie nie pyli bo zbyt dużo strzałów jest niecelnych. Dopiero od 40+ exp z kuszą i łukiem ma jakiś sens, na razie polecam Ci speary. :)

Madziaq
07-01-2009, 15:10
zalezy na czym expisz
ale na poczatek najlepsze spear'y tak do 60 dista Ci sie nie oplaca zmieniac na crossbow :P
ale sa wyjatki
np. jak idziesz na EF to bierzesz luk zeby sobie z elfow ammo lotowac
a jak na mino w miejscach z duzailoscia archerow to crossbow bo z nich sporawo boltow leci

SoulShade
07-01-2009, 15:40
A jest jakaś różnica w expieniu spearami na full deff lub full atack?

SoulShade
07-01-2009, 15:53
A i dodatkowo. Co z throwing knife?? Zużywają się tak jak speary?? Czyli mamy w nich wiele uderzeń?? I co z obrażeniami?

Xaax
07-01-2009, 16:07
pytanie nr 1.
jesli na full def to slabiej bijemy, a na full atk mocniej, proste.
2. throwing knife zuzywaja sie po kilku strzalach, nieco szybciej niz speary. obrazenia sa podobne, ale z knifow troche czesciej sie trafia.

booom
07-01-2009, 17:42
Najpierw najlepiej ze spear'ów gdzieś od 60 dista opłaca się dopiero z łuku

Madziaq
07-01-2009, 21:26
luku albo kuszy zalezy gdzie expisz :>
Wiele palkow nacodzien expi z royal spearow dopiero na poszczegolne hunty zakladaja lepszza bron :)
takze wybor nalzey do Ciebie
jezeli chcesz taszczyc kupe amnicji to bow/crossbow
jezeli wolisz proste w uzyciu +shielding to speary :D nie musis na tym 60 discie koniecznie zmieniac

Mariuszqe
08-01-2009, 15:14
To zalezy jakie masz eq i ile masz kasy bo na belty trzeba sporo wydawac i duzo capa zabiera

Ale radze ci speary narazie :D

kubaz15
14-01-2009, 21:16
polecam normalne speary do 25lvl'a a potem przerzucic sie na royale do 40 lvl'a a jak chcesz strzelac crossbowem to od okolo 14 lvl'a radze ci chodzic na minosy archery albo na soldiery i zbierac beltyB)

Maciekxd
14-01-2009, 22:44
Speary Speary i jeszcze raz Speary
najbardziej oplacalna i tania bron
x bow, na jakies hunty w teamie albo jak dle i frosty z dista bierzesz
bow - moim zdaniem bezuzyteczny

SirLasmix
15-01-2009, 19:17
pytanie nr 1.
jesli na full def to slabiej bijemy, a na full atk mocniej, proste.
2. throwing knife zuzywaja sie po kilku strzalach, nieco szybciej niz speary. obrazenia sa podobne, ale z knifow troche czesciej sie trafia.
ine prawda, bo spirami walisz tak samo, a zawsze dajemy palem na full def bo jak cie lagnie to ci minje hp zabierza

Mar3iN
16-01-2009, 16:27
ine prawda, bo spirami walisz tak samo, a zawsze dajemy palem na full def bo jak cie lagnie to ci minje hp zabierza

Chyba w raty tak samo bo na hita^^

Fajny avatar

LookamZzaRogu
16-01-2009, 16:45

I TO PISZE 128 RP

HAHAHAHAHAHAHA
rozwaliles mnie :D

Mam takie pytanie: Dlaczego do ch*ja w takim razie trenując na niskim skillu przerzucamy się stopniowo z full attack, poprzez balance, do full defence? Żeby właśnie zadawać mniejszy dmg, bo rośnie on wraz ze wzrostem skillu w dystansie!

==============

Full attack - Lepszy atak, ale gorsza obrona (chodzi o obrażenia fizyczne z broni - łuk, kusza, noże, gwiazdki, włócznie, broń obuchowa, topory, miecze)...
Full defence - Gorszy atak, lepsza obrona (z łukiem i kuszą, czy w ogóle bronią oburęczną nie warto tego używać, gdyż i tak nie jesteśmy w stanie tego wykorzystać nie mając tarczy)
Balance - Tak jakby po środku między full attack/full defence... (opłacalne praktycznie tylko dla knightów, paladynom to nie potrzebne)

Jak biegasz paladynem na full defence to wielkie GZ 4 YOU... Jak się boisz laga to nie graj w Tibię, bo od dawna ta gra polega tylko na tym - wbijasz lvl, disconnect/lag/kick i wszystko od nowa :O To właśnie magami i druidami biega się z full defence bo zadają obrażenia od MAGII, tak więc full attack nie wpływa na zadawane przez nich obrażenia, a z full defence mają lepszą obronę ;-)

Full defence bierzesz tylko kiedy:
a) Goni Cię kilku knightów/paladynów
b) zostałeś trapnięty
c) sporo mobów na klacie i szybka ucieczka

Mam takie pytanie: Dlaczego do ch*ja w takim razie trenując na niskim skillu przerzucamy się stopniowo z full attack, poprzez balance, do full defence? Żeby właśnie zadawać mniejszy dmg, bo rośnie on wraz ze wzrostem skillu w dystansie!

@Topic

Zdecydowanie SPEARY! Dlaczego? To proste! Po pierwsze możesz nosić tarczę, co BARDZO się przydaje (w trudnych sytuacjach przełączasz na full defence mode i już dmg, który zadają Ci mobki/gracze jest zredukoway, oczywiście mówię tutaj o fizycznym dmgu!), a poza tym speary są tanie i dobre, do tego lecą z orków, które pewnie bijesz, bo zakładam, że nie masz wyższego lvla. Fakt, że sporo capacity potrzeba na nie, ale na prawdę szybko się nie łamią także z powodzeniem można ich używać już od najmniejszych lvli.

SirLasmix
17-01-2009, 08:16
I TO PISZE 128 RP

HAHAHAHAHAHAHA
rozwaliles mnie :D

==============

Full attack - Lepszy atak, ale gorsza obrona (chodzi o obrażenia fizyczne z broni - łuk, kusza, noże, gwiazdki, włócznie, broń obuchowa, topory, miecze)...
Full defence - Gorszy atak, lepsza obrona (z łukiem i kuszą, czy w ogóle bronią oburęczną nie warto tego używać, gdyż i tak nie jesteśmy w stanie tego wykorzystać nie mając tarczy)
Balance - Tak jakby po środku między full attack/full defence... (opłacalne praktycznie tylko dla knightów, paladynom to nie potrzebne)

Jak biegasz paladynem na full defence to wielkie GZ 4 YOU... Jak się boisz laga to nie graj w Tibię, bo od dawna ta gra polega tylko na tym - wbijasz lvl, disconnect/lag/kick i wszystko od nowa :O To właśnie magami i druidami biega się z full defence bo zadają obrażenia od MAGII, tak więc full attack nie wpływa na zadawane przez nich obrażenia, a z full defence mają lepszą obronę ;-)

Full defence bierzesz tylko kiedy:
a) Goni Cię kilku knightów/paladynów
b) zostałeś trapnięty
c) sporo mobów na klacie i szybka ucieczka

@Topic

Zdecydowanie SPEARY! Dlaczego? To proste! Po pierwsze możesz nosić tarczę, co BARDZO się przydaje (w trudnych sytuacjach przełączasz na full defence mode i już dmg, który zadają Ci mobki/gracze jest zredukoway, oczywiście mówię tutaj o fizycznym dmgu!), a poza tym speary są tanie i dobre, do tego lecą z orków, które pewnie bijesz, bo zakładam, że nie masz wyższego lvla. Fakt, że sporo capacity potrzeba na nie, ale na prawdę szybko się nie łamią także z powodzeniem można ich używać już od najmniejszych lvli.
Bo czytałeś poradnik jak skillowac?? Wyśmiany jestes palkiem ZAWSZE gramy na full defo

Mahones
18-01-2009, 09:43
jak chcesz skilowac to bierz speary i trenuj na trollach bo jak ci sie 1 polamie to zara mozesz se go lotnac a jak chcesz juz expic to xbow bo spearem rzadziej sie trafia i slabiej od xbowa

Ulrikk
18-01-2009, 14:23
SirLasmix
Grałeś kiedyś w tibie?

SirLasmix
18-01-2009, 16:33
SirLasmix
Grałeś kiedyś w tibie?
nom gram od 7 lat nie to co ty grales 3 min i ci sie znudzilo

baczekk
18-01-2009, 22:50
Więc zacząłeś grać w Tibię w wieku 6 lat ? Ostro :)

SirLasmix
19-01-2009, 07:32
Więc zacząłeś grać w Tibię w wieku 6 lat ? Ostro :)
albo jesteś tak tępy, i nie widzisz że mam 18 lat, to idź do okulisty, albo nigdy na tym forum nie byłeś i nie wiesz gdzie co jest dla twojej wiadomości jestem w technikum logistycznym na 2 roku

Heatvich
19-01-2009, 13:06
Osobiście używam Britney Spears ale Cross-bow to się przydaje na mass expy raczej

Charin
19-01-2009, 14:23
albo jesteś tak tępy, i nie widzisz że mam 18 lat, to idź do okulisty, albo nigdy na tym forum nie byłeś i nie wiesz gdzie co jest dla twojej wiadomości jestem w technikum logistycznym na 2 roku

Coś nie wierzę, że masz to 18 lat. Jeśli nie widzisz w tamtym zdaniu oczywistej aluzji do tego że twój sposób zachowania definitywnie dowodzi, iż masz 13 lat. No i strasznie musiały teraz spaść wymagania do technikum... Każdy umie sobie wpisać "18" w wiek i szpanować. Ale nie każdy umie się tak zachowywać. Btw. Ci którzy naśmiewają się z 13 latków są również żałośni. Wydaje się wam że jak macie to 16 lub 18 lat, to już przeżyliście swoje, o życiu wiecie wszystko, 13 latki to dzieci, a wy jesteście dorośli? Strasznie prymitywna i egoistyczna teoria.

Borucao
19-01-2009, 14:33
To zalezy jakie masz eq i ile masz kasy bo na belty trzeba sporo wydawac i duzo capa zabiera

Ale radze ci speary narazie :D

Spoko, bełty nie są drogie jakieś 4zł za Amarene z biedry. ;D

Używaj spearów bo jak dogoni Cie potwór masz mniejsze szanse na śmierć.

LookamZzaRogu
19-01-2009, 15:00
Bo czytałeś poradnik jak skillowac?? Wyśmiany jestes palkiem ZAWSZE gramy na full defo

Wole czytać Tibie.com jeśli mam się już czymś sugerować, dodatkowo pomaga mi logiczne rozumowanie i umiejętność wyciągania wniosków z gry! :O
Jeszcze raz przeczytaj DOKŁADNIE mój poprzedni post, następnie wejdź do gry na swojego śmiesznego paladyna, i zacznij bić potworki na full attack'u - zobaczysz, że dmg będzie wyższy! Nie dziękuj ;*
PS: a, sory, zapomniałem, że Ty expisz na trollach i nie widzisz różnicy, bo i tak zawsze zejdzie na hita <możesz się tym pochwalić, nie krępuj się>!
Teraz wyjdź, zanim się bardziej ośmieszysz...

Borucao
19-01-2009, 15:17
Wole czytać Tibie.com jeśli mam się już czymś sugerować, dodatkowo pomaga mi logiczne rozumowanie i umiejętność wyciągania wniosków z gry! :O
Jeszcze raz przeczytaj DOKŁADNIE mój poprzedni post, następnie wejdź do gry na swojego śmiesznego paladyna, i zacznij bić potworki na full attack'u - zobaczysz, że dmg będzie wyższy! Nie dziękuj ;*
PS: a, sory, zapomniałem, że Ty expisz na trollach i nie widzisz różnicy, bo i tak zawsze zejdzie na hita <możesz się tym pochwalić, nie krępuj się>!
Teraz wyjdź, zanim się bardziej ośmieszysz...

A gdzie on napisał że expi na trolach? Nie jesteś ważną osobą która może mówić komuś że ma wyjść.

kropik
21-01-2009, 15:12
Szkoda gadać, n00bów na tym forum jest w cholerę a szczególnie jego młody brat

P.S bij spearami bo mniejszy wydatek, crossbowy na wyższym lvlu kiedy spear to za mało

Funkmen
21-01-2009, 15:16
Moim zdaniem Speary!

bimasterek
23-01-2009, 15:57
Ogólnie rzecz biorąc exp'iąc solo pal zawsze bije z broni miotanej, jedynie na niższym poziomie idąc na hunta ze znajomymi bierze się cross bow i p-bolty gdy już osiągniesz 80 poziom (bo takie ograniczenie lvlowe maja assassin stary) posługujesz się już jedynie bronią miotaną. Wyskopoziomowi palladyni expia z xbow głównie jeśli maja mało funduszy ponieważ p-bolty wychodzą taniej niż assassin stars.

Jimmy_Reaper
26-01-2009, 18:52
Ja bym ci radzil crossbow... ;D

Mostolix
15-08-2010, 09:17
Ja palkiem wale ze spike sworda, legolas tez niby był takim palladynem ale czasem napiepszał z luku. Tez nosze przy sobie speare, jakby mnie goniło stado dzikich komarów.