zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co myślicie o CD ACTION?

Volerasi
19-12-2004, 22:52
Interesują mnie wasze opinie na to czasopismo. Ja uważam, że jest dobre, piszą w nim fachowcy, fajne konciki są np. na luzie albo AR :)
I nie czepiać mi sie tu Smugga bo on właśnie po to jest żeby hamsko ar prowadzć i sporej ilości ludzi się to podoba :)
Czekam na wasze opinie.

Gewof
19-12-2004, 23:13
Pismo dla dzieci(9-13lat)... -.- Ty pewnie tez jestes w okolicach tego wieku bo widac to po twoim pismie...

sesaj
19-12-2004, 23:43
Pismo dla dzieci(9-13lat)... -.-
I na dodatek kosztuje ok 20zl...

Vegefa Ziom
20-12-2004, 08:24
@Gewof
A mi to wygląda na 10 lat, góra 11, ale nie 13, listości.. A widziałem kiedyś nawet list do CDA kogoś powyżej 30 lat (już nie pamiętam) :P LOOL

@Sesaj
20 zł. to nie tak dużo, jak miałeś kasę na neta, na kompa, na buciki (jakie widziałem w jednym z topiców, kiedyś..:P) to i te 20 zł. co miesiąc by sie znalazło.

@Topic
Czytałem, już nie czytam, znudziło mi się, po necie chodzą 100 razy ciekawsze rzeczy i to za free.

Matek
20-12-2004, 08:42
Pismo dla dzieci(9-13lat)... -.- Ty pewnie tez jestes w okolicach tego wieku bo widac to po twoim pismie...

Nie tylko dla dzieci... Dla wszystkich, którzy lubią pograć i to w coś orginalnego za tanioche...

Kiedyś czytałem, teraz juz nie... przezuciłęm sie na bardziej prof. pisemka... Ostatnio kupiłem numer... I wiesz... porównaj teraźniejsze AR do AR z np 2003 roku... było o niebo lepsze... tam czuło się smak i sens jechania po pewnych osobach a teraz. Nie wiem czy to czytelnicy czy redaktorzy, ale wśród 150000 czytelników napewno jest więcej "normalnych"...

Ashlon
20-12-2004, 09:02
Ja czytam. Wg mnie jest do dosc dobre pismo...Lubie poczytac sobie o grach, nieraz calkiem przyzwoita gierke dadza, a lepsze to niz jakies Komputer Swiaty Gry albo inne Playe....

Ghost Nieudany
20-12-2004, 09:38
CD-Action: Uwielbiam narzekania na cenę... Może zaraz ujrzę posta, w którym jest roszczenie na temat braku reklam?
Czytuję, owszem. Kiedyś byłem maniakiem, od pierwszego numeru do końca 2002, ale teraz mi środki finansowe nie pozwalają na prenumeratę, niestety.

Co do AR... Czasem tylko będzie coś fajnego, jak np. Krzysztof Krzyżowiec, ale coraz bardziej mnie nudzi. Głównie z powodu braku polotu autorów listów, bo Smuggowi jakoś niczego nie umiem zarzucić.

Nekro: a dali przyzwoite gierki już, teraz będzie UFO: Aftermath, było Nosferatu: Wrath of Malachi, a wcześniej dali jeszcze dwie części Soul Reavera i Commandos...
Co do Komputer Świat GRY, to kupuję czasami jak dobrą grę dadzą. Ostatnio dali np. Disciples II: Mroczne Proroctwo i Port Royale, więc się kupić opłacało (a kiedyś dali np. Watchmakera i dobrego polskiego Starmageddona...).

Maksiu
20-12-2004, 15:09
osobiscie uwazam ze cd-action to lipa
najlepszym czasopismem tego typu bylo moim zdaniem ss pozniej sie przezucilem na Reset'a bo tanio i dawali plytke niestety upadlo

ale i tak wszystkie te gazety razem wziete nie dorownaja gazetce poswieconej playstation to jest psx extreme ta gazetka miala klimat i wogule za***isci redaktorzy

dziekuje za uwage

Cd-Action to najlepsze czasopismo w polsce o grach ale biorac po uwage ze nie ma konkurencji to trudno tu oceniac w porownaniu do innych innym ciekawym czasopismem moglbybyc gamestar ale niestety jest malo popularny
ja osobiscie nie kupuje zadnej gazetki bo po co mi recenzja czyjas jak zagram to bede mial swoja a nie wydalbym kasy na gazete w ktorej napisza to samo co ja mysle ( ofkoz w cda jest na odwrot niz ja mysle dlatego nie kupuje ) jak mnie cos interesi to se zobacze co jest na gamershellu lub innej stronce z polskiej to chociazby wp i sie sciagnie demko albo sie "pozyczy" od kogos z sieci

@down
czemu nie lubisz takich postow fakt ze tzra patrzec w pszyszlosc ale dla mnie ss i psx extreme to czasopisma kultowe moze szerszej i mlodszej publicznosci nie znane

Shanhaevel
20-12-2004, 15:38
@Maksiu
Jak ja nie znoszę rzeczy w stylu "najlepsze pisma już upadły"...

I a propos, CDA to nie gazeta...

@Gewof
Może jakiekolwiek uzasadnienie?

@Sesaj
Chcesz pewnie dostać około 160 stron i płytki z (czasami) fajnymi grami za 2 zł, co?

Jak kto chce, to mogę to wrzucić na 'Forum Actionum' i macie szansę być w następnym numerze w AR. :D

LOLO
20-12-2004, 15:43
Ja myśle że CD ACTION niejest bardzo popularną gazetką bo troche drogo kosztuje -.-

Centaurek
20-12-2004, 15:45
CD-ACTION to według mnie najlepsze pismo komputerowe na rynku. Mam 14 lat a czytam je od dośc dawna (co prawda nie zawsze kupuje co miesiąc ale ostatnio tak :D). Nie kupuje go dla jakiejś części np dla AR, tylko głównie dla recenzji - a one są napisane tak, żeby łatwo zroozumieć a nie "Aby podłączyć kabel kosmopedalota, musisz kompromitywnie odczepić aeurodynamiczną wtyczke termojądrową" :confused:. Fajny jest też Click, lecz CD-action jest grubszy...brakuje w nim czasem tylko dobrych gier :/ 1!

Ashlon
20-12-2004, 15:46
@UP : "CDA to nie gazeta" . W AR mialbys duze szanse na zaistnienie ;)

I takie male btw. Niby CDA jest takie dupne, itp...ale na rynku polskiej prasy i tak najlepsze. Jest najwieksze objetosciowo, ma najwiecej textow, cena tez nie jest jakas wygorowana (75% polskich gazet kosztuje ok. 20zl), dosc duzo plytek, co jakis czas super pelne wersje (zazwyczaj dosc srednie, ale tez sie fajnie pogra).Wiec konkurencji zbytniej na rynku nie ma...Pozatym - kazdy ma swoj gust, a o gustach sie nie dyskutuje. Sami sobie decydujecie, co wam odpowiada i co kupujecie :)

BadDuck
20-12-2004, 15:58
Mnie denerwuje jak ludzie to kupuja tylko po to bo daja 3 a czesm 4 plyty 8o
Ja wole sobie poczytac ale juz nie kupuje bo jesli wedlug was to pismo dla 13-sto latkow to ja juz sie nie mieszcze do skali wiekowej :p

Virius
20-12-2004, 15:59

Hmmmmm... no wiesz, oj brat ma 22 lata i czyta CDA... hmmmmm...

CDA RULEZZZZ! SMUGGIE Tesh :D ale najlepszy jest Ghost

HAIL CDA!

Qpuje co miesiąc moim zdaniem jest to najlepsze pismo o grach w Polsce.

BadDuck
20-12-2004, 16:03
A moj kuzyn ma 17 lat i tez kupuje co miesiac - widac wyraznie kto jest przeciwnikiem cd-action jesli sadzi ze to pismo od 9 do 13 lat
P.s Jako chyba pierwszy mam Yeti :P

sesaj
20-12-2004, 16:41
@Maksiu

@Sesaj
Chcesz pewnie dostać około 160 stron i płytki z (czasami) fajnymi grami za 2 zł, co?

OMG
Nie, wole 300 stron z 5 najnowszymi grami.

Chodzilo mi tylko o to, ze 20zl to nie jest mala cena. A kazdego stac na wydanie tylu polskich zlotych -.-"

$corcerer
20-12-2004, 16:49
miedzy rokiem 1997 a 2002 byli niezli, teraz stali sie za ardzo trendy, komercha wszedzie, itd. Ogólnie kiedys ich lubilem, teraz jest wszystko bardzo naćkane i takie.. hmm... KOMERCYJNE.

Gewof
20-12-2004, 16:54
Otoz jak jeden z panow zauwazyl "Nie kupuje go dla jakiejś części np dla AR, tylko głównie dla recenzji - a one są napisane tak, żeby łatwo zroozumieć a nie...", recenzje sa pisane dla dzieci zeby mogly je zrozumiec... Po za tym te ich pelne wersje, ehh. Zbieralem ta gazete przez 3 lata(koncowka 98 - koniec 02, pod koniec juz sporadycznie kupilem raz na kilka miechow) i musze stwierdzic ze gazeta coraz bardziej sie psula. Upadal w niej klimat, powstawaly nowe bez sensowne dzialy a recezje robily sie coraz bardziej "bez jaja". Ciezko zreszta znalezc osoby w wieku 16-17lat i wyzej czytajacych CDA bo w polsce jest wiecej i bardziej profesjonalych gazet... CDA czytaja zazwyczaj dzieci dlatego ze opisywanych jest tam duzo gier i daja "ql" pelne wersje -.- Po za tym ta cena 20zl potrafi odstraszyc(mozna zobaczyc na jak w ciagu kilku lat cena wzrosla, pojawilo sie wiecej reklam, pismo zmiejszylo obietosc a pelne wersje sa na tym samym poziomie...).

PiXik
20-12-2004, 18:13
Najlepszym czasopismem jest dla mnie "Click"CDA jest wg mnie średnią gazetą może by tak jeden temat która gazeta komputerowa jest najlepsza:)?

joey
20-12-2004, 18:25
oo Volerasi jeszcze grasz na julerze? -.^ ??
co do pisma....... czasami rzadko kupuje

Ghost Nieudany
20-12-2004, 19:10
(...) ale najlepszy jest Ghost

Na kolana! I buty mi pastować! ;)

@pawełq, gazeta to jest Wyborcza (Faktu i Super Expressu nie wliczam, bo to nie kandyduje nawet do szmatławca...). CDA, Click!, KŚG to CZASOPISMA.

W CDA obcinali teksty i wszystko w głównej mierze z powodu recesji, która jak na razie nie ma końca...

Co do komercji w CDA... Wszystko jest komercyjne. Tibia też jest komercyjna, bo nie jest tworzona dla idei.

Bruenor
20-12-2004, 19:41
CD-ACTION to moim zdaniem G****!!!!!!! Na grach się nie znają, dają płyty z bzdurami, a jak czytam ten debilny dział z listami to mi sie chce żygać!!!!! Ci goście robią se jaja ze wszystkich co do nich piszą, a jeżeli ktoś chce jakiś porad wyśmiewają go!!! pozatym to jeszcze istnieją inne idiotyczne gazety takie jak np "komputer świat GRY" BOŻE TO NAWET NIE JEST GAZETA/CZASOPISNMO DLA POCZĄTKUJĄCYCH!!!!!!!! JAK WIDZE ICH RECENZJE TO... STAWIAJĄ KANGURA KAO NAD FALLOUTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEŻELI NIE UMIEJĄ PISAĆ O GRACH TO NIECH SIĘ OD NICH TRZYMAJĄ DALEKO I NIECH ZOSTANĄ PRZY SWOICH PORADNIKACH PT JAK POSPRZĄTAĆ PULPIT!!!! Clicka juz zostawie, ponieważ nie jest to prawdziwa gazeta dla graczy, ale to nie taki kicz.

Jedynym dobrym pismem jest SGK, czyli ŚWIAT GIER KOMPUTEROWYCH!!!!!!!
Jest, a raczej z tego co mi wiadomo BYŁO, bo nie wiem czemu przerwali pisać!!!!!!

JEŻELI KTOŚ WIE, KIEDY ICH MILCZENIE SIĘ SKOŃCZY TO PROSZE NAPISZCIE!!!!!!!

Virius
20-12-2004, 20:00
Na kolana! I buty mi pastować! ;)

@pawełq, gazeta to jest Wyborcza (Faktu i Super Expressu nie wliczam, bo to nie kandyduje nawet do szmatławca...). CDA, Click!, KŚG to CZASOPISMA.

W CDA obcinali teksty i wszystko w głównej mierze z powodu recesji, która jak na razie nie ma końca...

Co do komercji w CDA... Wszystko jest komercyjne. Tibia też jest komercyjna, bo nie jest tworzona dla idei.

Jaaaaasne. Ale to jestem tutaj KING of POLAND :D NA KOLANA PSIE!

;)

Ghost Nieudany
20-12-2004, 21:02
CD-ACTION to moim zdaniem G****!!!!!!! Na grach się nie znają, dają płyty z bzdurami, a jak czytam ten debilny dział z listami to mi sie chce żygać!!!!! Ci goście robią se jaja ze wszystkich co do nich piszą, a jeżeli ktoś chce jakiś porad wyśmiewają go!!! pozatym to jeszcze istnieją inne idiotyczne gazety takie jak np "komputer świat GRY" BOŻE TO NAWET NIE JEST GAZETA/CZASOPISNMO DLA POCZĄTKUJĄCYCH!!!!!!!! JAK WIDZE ICH RECENZJE TO... STAWIAJĄ KANGURA KAO NAD FALLOUTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEŻELI NIE UMIEJĄ PISAĆ O GRACH TO NIECH SIĘ OD NICH TRZYMAJĄ DALEKO I NIECH ZOSTANĄ PRZY SWOICH PORADNIKACH PT JAK POSPRZĄTAĆ PULPIT!!!! Clicka juz zostawie, ponieważ nie jest to prawdziwa gazeta dla graczy, ale to nie taki kicz.

Jest, a raczej z tego co mi wiadomo BYŁO, bo nie wiem czemu przerwali pisać!!!!!!

Spokojnie. Otrzyj brodę z żółci i śliny, odpocznij, zjedz sobie bigos i ochłoń.
Po pierwsze, nie "żygać", a "rzygać". Uwentualnie możesz zrobić zióśó.
Po drugie, 65% "poważnych" listów w CDA to "dajcie gierki XXX i XXX", "prześlijcie mi plik OpenGL*****" (OWNZ!) i inne śmiecie. A przyznaj się, co TY napisałeś, że teraz się buzdrzysz?
Po trzecie, Komputer Świat GRY nie ma żadnego związku z Komputer Światem. Redakcja KŚG jest zupełnie inna, jedyne co łączy te dwa miesięczniki to nazwa i wydawca. Stawiają Kangurka Kao nad Falloutem bo mają cholernie dziwny system oceniania - wygląda to jak wyciąganie średniej jak w szkołach.
Po czwarte, Click! nie jest gazetą. Podobnie jak KŚG i CDA.
Po piąte, skoro jest taki dobry, to czemu został bankrutem? Tylko proszę, nie pieprz o żadnych debilach, zboczeńcach i masonach zaślepionych CDkami w CDA...
Po szóste, ŚGK został bankrutem.

JEŚLI KTOŚ WIE, CZEMU LUDZIE PISZĄ POSTY Z CAPS LOCKIEM I MNÓSTWEM WYKRZYKNIKÓW TO PROSZĘ, NAPISZCIE!!!!!!!

BadDuck
20-12-2004, 21:22
Ciekawe skad wie jakie listy sa w cd-action ? Bo jesli twierdzi ze to gowno to po co czyta ? :p Dobrze mowisz gdyby cda bylo takie do dupy to zeszli by z rynku tak samo jak inny !!! Np. moj kuzyn gdy byl jeszcze ŚGK to mowil ze cda to gowno itp a jak ŚGK upadlo to nawet jednego zlego slowa nie powie a tlumaczy to tym ze jak ŚGK upadlo to nie ma co czytac :p Jak ja bym tak mowil to po upadzie ŚGK nie kupowal bym nic a on ... :]

Co do caps locka to chyba kompleks mniejszosci albo strach ze nikt nie przeczyta jego posta jesli bedzie normalnie pisal :D

Shanhaevel
20-12-2004, 21:23
@Bruenor
Każdy wykrzyknik powyżej trzech= -7 IQ od 100 (reguła Smugglera). Chyba jesteś gdzieś na minusie... Podaj mi jakikolwiek przykład WYŚMIEWANIA się z poważnych nadawców.

Na grach się nie znają, dają płyty z bzdurami, a jak czytam ten debilny dział z listami to mi sie chce żygać!!!!!

To się nazywa 'ocena obiektywna', dziecinko. Ale widać jedno twoje słowo zmieni całą recenzję.

Płyty- poczytaj FAQ, cholera (wyręczam Cię, Smuggler ;) )

Widać nie umiesz nawet zapamiętać nazwy 'Action Redaction'...

Widać jesteś typowym antyfanem. Jak chcesz, możesz trafić do 'schwytane w sieci' i zostać 'wyśmianym' przez Smugglera. ;)

Rinseregion
20-12-2004, 21:27
CD ACTION sux... wogole jakis porobany jest teraz. dostalem odd mikolaja nr. 13.. oprocz tego fajnego opakowania na CD, to do !@#$ moglem se wsadzic...

Adaras
20-12-2004, 21:43
Cóż, mam swoje zdanie i według mnie CDA jest nadal najlepszym czasopismem komputerowym. Co tam płytki..Najlepsza jest zawartość. Oczywiście NaLuzie nadal rozbraja, AR też ciekawe (choć nie ten klimat co kiedyś, prawda). W każdym bądź razie kupuję i nadal mi się podoba.

Ghost Nieudany
20-12-2004, 21:56
CD ACTION sux... wogole jakis porobany jest teraz. dostalem odd mikolaja nr. 13.. oprocz tego fajnego opakowania na CD, to do !@#$ moglem se wsadzic...

Może jakieś argumenty?

Ale popatrz, jaki ci Święty Mikołaj prezent załatwił! Będziesz mógł wykorzystać ten numer CDA do podcierania tyłka, ale, jak widzę, na to już wpadłeś! Co prawda, papier jest śliski, ale tobie i tak wszystko jedno, czym zadek wycierasz, więc Mikołaj wybrał to, co miał pod ręką.

P.S.
Tylko uważaj, jak dostaniesz w przyszłym roku katanę, z nią może być trudniej!

Rinseregion
20-12-2004, 22:36
Może jakieś argumenty?

Ale popatrz, jaki ci Święty Mikołaj prezent załatwił! Będziesz mógł wykorzystać ten numer CDA do podcierania tyłka, ale, jak widzę, na to już wpadłeś! Co prawda, papier jest śliski, ale tobie i tak wszystko jedno, czym zadek wycierasz, więc Mikołaj wybrał to, co miał pod ręką.

P.S.
Tylko uważaj, jak dostaniesz w przyszłym roku katanę, z nią może być trudniej!
prosze o to argumenty, ale po co mam je pisac, skoro ludzie juz wczesniej o nich pisali?
1). Komercja
2). duzo reklam.
3). nie ciekawe recenjze.
4). action redaction ostatnio nie smieszy mnie
5). Smuggler kiedys byl fajny, a teraz nie.
6). Cena n/c...
7). Ale za to, twoim postem mnie rozbawiles, bo widac ze wiekszosc ludzi na tym forum jest w takzwanym "intelektualnym korycie"...

Matheous
20-12-2004, 23:36
Sigh... Teraz wszystkie gazety to tylko maja CD z 1000 gierek. Jak kupilem CDA kilka miechow temu(ten co mial Q2 na CD) to po prostu te recenzje nudne jak ja pitole, taki madry artykul o atrakcyjnosci biustow zenskich bohaterek gier(MEGA ROTFL)... Co to ma qrwa jego w dupe zakepana mac byc??? A Action Redaction to juz kompletne debilstfo, zreszta pewnie oni sami pisza se te listy i sie z nich wysmiewaja, ewentualnie na cale AR jest jeden autentyczny, napisany przez najbardziej nastawione na CDki w czasopismach dziecko, bo jakby zamiescili prawdziwe to z gory na dol by bylo 'TA GAZETA TO G...'. Podzielam opinie kogostam, ze najlepsez gazety to byl Reset(48 stron ownz!!!:D) i Secret Service. To byly PRAWDZIWE gazety. Dobre recenzje, w Resecie mnostwo artykulow o rzeczach nie tylko zwiazanych z kompami(prawie codziennie czytam artykul o Brusie Lee:P)... No ale nadeszla era ultra komerchy i gazety bez CDkow z tysiacem gier odpadly. Trudno. Od tego czasu nie kupuje zadnej.

BadDuck
20-12-2004, 23:58
LoL !! Duzo Reklam nie wiem czy wiez ale dzieki reklamom mozna sporo zarobic. Np taki Malysz kiedys pusty kombinezon a jak zaczol wygrywac to jak choinka wygloda z tymi wszystkimi reklamami.
Ale ja nie bede sie z wami klucil i obrazal bo kazdy ma swoj gust i moze czytac i kupowac co chce :]
Racja ze era komerchy ale ta era pokazala ktora czasposimo jest na tyle mocne i potrafi utrzymac sie na rynku a ktore nie i bardzo mi przykro ze wasze pisemka updaly :P Ale moje ciagle jest a Ar juz mnie nie smieszy :( Najlepiej jak jeszcze byl Mr. Jedi !

Ghost Nieudany
21-12-2004, 10:36
1). Komercja

Yep! Nie wiem, czy wiesz, ale CDA nie jest jedyną rzeczą komercyjną na tym świecie. Tibia jest komercyjna, bo za nią się płaci. Gry są komercyjne, bo są reklamowane i trzeba je KUPIĆ. Jakbyś założył sam czasopismo, to też byś był chodzącą komerchą, bo za czasopismo chcesz forsę.

2). duzo reklam.

W punkcie niżej narzekasz na cenę, że to zdzierstwo WoGle tyle płacić. Wolałbyś brak reklam i kolejny bonus do ceny?

Co to są "recenjze"?

Ten argument pominę, zależy, co kto lubi.

KIEDY był fajny? Kiedy dostawał tonę debilnych listów, i musiał na nie grzecznie odpowiadać?
Czy może wtedy, kiedy TWÓJ list został przez niego zjechany?

6). Cena n/c...

Winę ponosi recesja, spadek wartości złotówki (chociaż ostatnio ta sytuacja się zmienia).

7). Ale za to, twoim postem mnie rozbawiles, bo widac ze wiekszosc ludzi na tym forum jest w takzwanym "intelektualnym korycie"...

Po pierwsze, ja sam nie jestem większością, więc nie obrażaj reszty użytkowników tego forum.
Po drugie, w takim razie nie dawaj mi powodów, bym po tobie musiał chamsko jechać.
Po trzecie, co to jest "takzwanym"?
Po czwarte, wyjaśnij mi pojęcie "intelektualne koryto". Koryto może być w rzece, a ja mogę być dumny, że jestem wodą płynącą przez to koryto inteligencji.

Sigh... Teraz wszystkie gazety to tylko maja CD z 1000 gierek.

Wyborcza, Fakt i Super Express mają CDki z grami? Czemu ja nic o tym nie wiem?!
CDA, KŚG, PLAY, Click! itp. to czasopisma...

Jak kupilem CDA kilka miechow temu(ten co mial Q2 na CD)

Rok to nie kilka miesięcy. Raczej kilkanaście.

to po prostu te recenzje nudne jak ja pitole, taki madry artykul o atrakcyjnosci biustow zenskich bohaterek gier(MEGA ROTFL)...

Tu się akurat zgodzę, nie było w tym numerze nic interesującego, prócz artykułu o Quake'ach. A za ten tekst Czarnemu Iwanowi należy się biczowanko...

Co to ma qrwa jego w dupe zakepana mac byc???

Potrafisz się wyrażać bez używania "qrwy" w co drugim poście i słów "dupa zakepana" (które się z resztą pojawiają średnio jeden, dwa razy na dwa twoje posty)? Wierzę, że tak.

A Action Redaction to juz kompletne debilstfo, zreszta pewnie oni sami pisza se te listy i sie z nich wysmiewaja, ewentualnie na cale AR jest jeden autentyczny, napisany przez najbardziej nastawione na CDki w czasopismach dziecko, bo jakby zamiescili prawdziwe to z gory na dol by bylo 'TA GAZETA TO G...'.

Napij się barszczyku z Knorra, zaraz ci lepiej będzie.
Może byś napisał POWOLI, SPOKOJNIE czemu uważasz że SMG sam pisze listy do AR? Bo jak na razie, wyczuwam że sam zostałeś zjechany przez Smugglera i teraz się wkurzasz...

Matek
21-12-2004, 12:15
Podzielam opinie kogostam, ze najlepsez gazety to byl Reset(48 stron ownz!!!:D) i Secret Service. To byly PRAWDZIWE gazety. Dobre recenzje, w Resecie mnostwo artykulow o rzeczach nie tylko zwiazanych z kompami(prawie codziennie czytam artykul o Brusie Lee:P)... No ale nadeszla era ultra komerchy i gazety bez CDkow z tysiacem gier odpadly.

Taaa.... łatwo pisać o czymś co juz nie istnieje co?? Nikt przecież nie udowodni, ze SS, Reset czy nawet Gambler jest gorszy od CD-A. Ale wiesz co... SS nie przetrwał, Reset tez nie... Gambler tez... myslisz, ze oni nie byli komercyjni?? Byli tylko mieli mniej w głowie niż bossowie CD-Action, którzy wadli na to, ze przyciągną konsumenta Cdekami.

Jak się czegoś nie lubi to najlepiej powiedzieć: komercha. A chwytasz może wogóle co to słowo oznacza?? Chyba raczej nie:)

Ja tam dzięki wam znowu zacze czytac CDA. Sensowna gazeta obroni sie sama: argumenty typu: AR jest do d***, Smuggler juz nie taki jak kiedys itp to NIE SĄ ARGUMENTY.... Czas płynie: ludzie się zmieniaja, gazety tez. o tym, ze CDA jest dobre świadczy nakład...

BTW: CDA jest nastawione na rozrywke... nie porównujcie, które chcą także czegoś nauczyć....

Adaras
21-12-2004, 12:38
Ja sobie tak tutaj komentarze antyfanów czytam, na biurku obok mam kilka numerów CDA..Wystarczy otworzyć AR i...parararam! Wszystkie zarzuty są takie same! To reklamy, to cena, to XXX było lepsze...Załamać się można.
Ghost podał wyżej odpowiedzi parktycznie takie same (i dobrze) jak Smuggler wciąż powtarza, a Antyfani dalej swoje.

Rinseregion
21-12-2004, 14:14
Ghoscie, moze w tibi jest komercja, ale nie na taka skale jak w CD-ACTION.... (w tibie mozna grac nie placac za nia, a CD-ACTION trzeba kupic, wiec nie mozna porownywac tibi do czasopisma)...

Po drugie, wez sie nie czepiaj jak ktos zle napisal... Zwykla literówka, przez szybkie pisanie na komputerze... (dot. recenzji...)

P.S.
Nigdy, ale to nigdy nie wyslalem listu do ar. Powód? Po co mam marnowac czas na pisanie listu do ar, skoro i tak do mnie nikt nie odpisze, albo nawet nie zostanie przeczytany?

P.S.2.
Wiadomo, ze dzieki reklamom mozna zarobic sporo $$, ale to co sie dzieje w tym czasopismie to sie w glowie nie miesci... ;)

irek
21-12-2004, 14:35
jest całkiem fajne i mam troche więcej niż 13 lat i co z tego. Jeśli wam sie niepodoba to wasza opinia i niemacie prawa komentować i wyzywac ludzi dlatego ze to zbierają chociaby od krasnlai i mało latów. Pozatym sa dobrzy testeży oraz na lepsze okazje daja dobre gry. Jeśli jesteście lamerami i sie nieznać najpierw kupcie raz i przeczytajcie. I dopiero potem wgłąszajcie swoją opinie
B)

Zielevitz
21-12-2004, 14:36
taaak

na każdym forum jest normalna dyskusja, kulturka itd dopuki nie padnie magiczne słowo CD-ACTION - najśmieszniejsze jest to że antyfani znajdują cda na śmietniku - nie no jak ONI, ONI WIELCY mogliby się splamić kupnem CDA, przecież kazdy wie że te sprzedawczyki są sługami szatana. Tyle że kurde oni chiba nmają jakieś umówione miejsca bo ostatnio biegałem po mieście i w żadnym kuble nie było CDA :)

Shanhaevel
21-12-2004, 14:52
@Matheous
ze najlepsez gazety to byl Reset(48 stron ownz!!!) i Secret Service. To byly PRAWDZIWE gazety.

Pozwólcie, że przytoczę teskty z ostatniego "Słownika Antyfana" z CDA:

"Kultowe pisma- wszystkie pisma o grach, które zbankrutowały w przeciągu ostatnich 10 lat oraz które zbankrutują w ciągu następnych lat 10. Naturalnie z wykluczeniem CDA, które kultowe być nie chce, zadowalając się tym, że jest ponad 8 lat i ma zamiar być co najmniej drugie tyle."

CD ACTION sux...

"CDA suxx!!!- moje ulubione pismo o grach jest dużo gorsze, co tu kryć. Albo padło dawno temu. Wkurza mnie to! :( "

to po prostu te recenzje nudne jak ja pitole

Patrz niżej...

@Rinseregion
1). Komercja
2). duzo reklam.

"Komercja- coś, co mi się nie podoba, coś, z czym się nie zgadzam. Ew. uniwersalny epitet, którym obrzucam wszystko i wszystkich dookoła."

"Połowa pisma to reklamy!- za cholerę nie umiem obliczyć, ile procent od 150 stron stanowi stron 30-40. Zresztą i tak przecież chodzi tylko o to, by wam dowalić."

"Recenzje są nudne- za długie wyrazy tam są. W ogóle to recenzja powinna być na 1 stronie najwyżej, bo potem mnie głowa boli od czytania!"

I co wy na to? :>

Pexazowe
21-12-2004, 14:57
Dla mnie CDa jest The Best ;) oczywiscie sa tam niekiedy tzw. "Babole" ;-)

Co do anty fanów i niektorych nie obcykanych w swiecie CDA: CDA to nie GAZETA -.- to tak jakby miecz nazwac nozykiem lub BMW polonezem...

Hail Fani CDA!

Hail Ghost Nieudany! ;D

Thimburd
21-12-2004, 15:55
CDA RULEZ!!! CDA ROX!!! CDA IS THE BEST!!! Kocham to CZASOPISMO! Redaktorzy są super ( pozdro dla Czarnego Iwana, Smuggiego i Eld'a ;) ), recenzje są świetne, przeróżne artykuły, poradniki i testy sprzętu... no i oczywiście Action Redaction! Czyli to, od czego zawsze zaczynam lekturę. A CDA kupuje od numeru numer 2 ( czerwiec, 1997 r. ) :) Uważajcie, bo Was dadzą w "Schwytane w sieci". HAHAHAHAHAHA!!! :D

Ghost Nieudany
21-12-2004, 16:49
Ghoscie, moze w tibi jest komercja, ale nie na taka skale jak w CD-ACTION.... (w tibie mozna grac nie placac za nia, a CD-ACTION trzeba kupic, wiec nie mozna porownywac tibi do czasopisma)...

O tóż można. Komercja jest zjawiskiem polegającym na to, że firma robi wszystko, żeby ich produkt się sprzedawał. CIP Soft robi TO SAMO co CDA, udostępniając nowe tereny i inne bonusy posiadaczom konta premium, aby inni płacili za te konta właśnie. CDA dodaje co jakiś czas prezenty i dodatki, żeby też się sprzedało.
"w tibie mozna grac nie placac za nia, a CD-ACTION trzeba kupic, wiec nie mozna porownywac tibi do czasopisma" - za darmo by się chciało, pane Hawranek?

Po drugie, wez sie nie czepiaj jak ktos zle napisal... Zwykla literówka, przez szybkie pisanie na komputerze... (dot. recenzji...)

Mam jedną radę - pisz wolniej. A co, ktoś stoi obok ciebie i celuje w twoją głowę z Magnum .44?

P.S.
Nigdy, ale to nigdy nie wyslalem listu do ar. Powód? Po co mam marnowac czas na pisanie listu do ar, skoro i tak do mnie nikt nie odpisze, albo nawet nie zostanie przeczytany?

Spoko. Pisz takie szmiry co teraz, a na pewno cię drukną. Smuggler będzie miał kolejny soczysty okaz buca do kolekcji.

P.S.2.
Wiadomo, ze dzieki reklamom mozna zarobic sporo $$, ale to co sie dzieje w tym czasopismie to sie w glowie nie miesci... ;)

To trzym to, co się nie mieści, w szafce.
Ja mam pytanie... Czemu ci aż tak bardzo te reklamy przeszkadzają? Brzydko wyglądają? -_-

Matheous
21-12-2004, 17:14
@Ghost Nieudany-Ty, a pomyslec ze cie lubilem kiedystam? Jestes tak UPIERDLIWY ze to jest niemozliwe. Na cholere sie czepiasz ze CDA to czasopismo nie gazeta? Wiadomo o co chodzi, ale musisz sie przyczepic bo ci sie argumenty koncza. Najbardziej lamerska rzecza jaka mozna zrobic jest lapanie za slowka...Ech...
No i kazdy komu nie podoba sie CDA jest wg ciebie kims, kto napisal do AR i zostal zjechany przez Smugglera. Ja nawet nie wiem co to za jeden ten Smuggler caly, domyslam sie ze jakis redaktor z CDA, ale go nie kojarze. Mania przesladowcza? A moze TY BYLES ZJECHANY PRZEZ SMG I WSZYSTKIM MOWISZ ZE ONI BYLI ZEBY ODCIAZYC SWA WYPACZONA PSYCHIKE? To sa posty w twoim stylu.
A co do tego, ze kultowymi pismami sa te ktore padly-noob plx? Gdyby SS dalej wychodzil, to dalej bym go kupowal. Gdyby reset dalej wychodzil, dalej bym go kupowal. Dalej bym uwazal,. ze te gazety rzadza, a CDA sux. Tylko takie ciuliki z CDA musza sie utrzymac na rynku to oczerniaja inne pisma...
No i co ci przeszkadza ze przeklinam? Wasze posty sa tak... UPIERDLIWE, ze inaczej sie nie da. Po prostu sa takie... Takie... ARRGHHHHHHHHHH!!!!

Vanhelsen
21-12-2004, 18:11
A mi ten magazyn* kiedyś się podobał, ale od 3 miechów niekupuje, wole kase wydać na np: kino lub mtg'i xD
Pamietam, kiedy zaczołem kupiować (coś około 2000) było to ~200 stron za ~15 PLN + 2-3 CD (Jeszcze nie było dvd :P) i wtedy dlamnie było gites, teraz jest ~140 stron za 19.90 + 4 CD / 1 DVD ale co z tego, że mam ten 1-2 dodatkowe CD, gdy niema na nich nic wartosciowego ?? Np: NA co mi CD pełne trailerów ?? -.-'

Z aktualnej wersji CDA podoba mi się tylko wstępniak, "kalejdoskop" (tak to się kiedyś nazywało, to zaraz po Cower CD) NDSN (nie daj sie nabrac - to dało się czytać) i niektóre recki (NIEKTÓRE czyli 1-2 recki/numer)

P.S. Niezgadzasz sie ze mną, siedz cicho, bo o gustach się nie gada -.-'

---------------
*-dla odmiany, gazeta była, czaspoismo też, to tera magazyn :P

Adaras
21-12-2004, 18:13
@Matheous
Megahyperpwnrotfl'n'lol~ Upierdliwy jest, bo podaje sensowne argumenty ? Człowieku, w jakich czasach ty żyjesz ?

CDA musza sie utrzymac na rynku to oczerniaja inne pisma... Na wszystkie chomiki świata! Co jak co, ale ja NIGDY nie widziałem, żeby CDA oczerniało inne pisma, za to WSZĘDZIE (łącznie z tym tematem) widzę, jak ktoś wrzuca na CDA.

No i co ci przeszkadza ze przeklinam? Wasze posty sa tak... UPIERDLIWE, ze inaczej sie nie da. Po prostu sa takie... Takie... ARRGHHHHHHHHHH!!!!
Takie..jak Twoje ? No nie, w sumie do tego poziomu to jak na razie mało osób upadło. Poza tym co tu robi liczba mnoga "Wasze"?

Vanhelsen
21-12-2004, 18:24
ale ja NIGDY nie widziałem, żeby CDA oczerniało inne pisma Ile razy to ja czytałem teksty "A gazeta XXX/YYY upadła bo to gówno i nikt nieczytał" albo "XXX- tego gówna nikt nieczyta"

Ghost Nieudany
21-12-2004, 18:53
@Ghost Nieudany-Ty, a pomyslec ze cie lubilem kiedystam?

A wiesz, że mi to WISI, czy mnie lubiłeś czy nie? A ja właśnie przestawałem cię szanować ze względu na twoje zachowanie a'la wkurzony jedenastolatek - mnóstwo wykrzykników i "qrwy" w postach.

Jestes tak UPIERDLIWY ze to jest niemozliwe. Na cholere sie czepiasz ze CDA to czasopismo nie gazeta?

Na twój temat epitetów używać nie będę, nie chcę z tobą dalej prowadzić ŻADNYCH konwersacji, bo i tak w końcu wyjdzie, że ja jestem pochrzanionym debilem.
A przyczepiłem się, bo mam na to alergię. To jak Diablo nazwać RPGiem.

Wiadomo o co chodzi, ale musisz sie przyczepic bo ci sie argumenty koncza. Najbardziej lamerska rzecza jaka mozna zrobic jest lapanie za slowka...Ech...

Może. Za to ja nie podam przykładu największej dziecinady, bo do mnie krzykniesz, że lamuch pieprzony jestem.

No i kazdy komu nie podoba sie CDA jest wg ciebie kims, kto napisal do AR i zostal zjechany przez Smugglera.

Tak zazwyczaj jest. Wierzę, że normalni ludzie którzy po prostu nie lubią jakiejś rzeczy potrafią to wyrazić kulturalnie.

Ja nawet nie wiem co to za jeden ten Smuggler caly, domyslam sie ze jakis redaktor z CDA, ale go nie kojarze.

Z tego by wynikało, że czytałeś ten jeden numer z lipca ubiegłego roku, ew. czytałeś tylko wstępy do recenzji.

Mania przesladowcza? A moze TY BYLES ZJECHANY PRZEZ SMG I WSZYSTKIM MOWISZ ZE ONI BYLI ZEBY ODCIAZYC SWA WYPACZONA PSYCHIKE? To sa posty w twoim stylu.

Dziękuję za komplement. Nareszcie ktoś zauważył, że mam wypaczoną psychikę! Wiesz, bycie idiotą to trudny zawód, bo cię wszyscy podnoszą na duchu i wmawiają, że idiotą nie jesteś. :(
A czy są na to podstawy? Gdybym był TYPOWYM osobnikiem zjechanym przez Smugglera, w tym temacie z mojej strony byłyby tylko soczyste bluzgi.
Nigdy nie napisałem listu do CDA. Nie czułem takiej potrzeby, ani nie miałem jakiegoś specjalnego tematu na list.

A co do tego, ze kultowymi pismami sa te ktore padly-noob plx? Gdyby SS dalej wychodzil, to dalej bym go kupowal. Gdyby reset dalej wychodzil, dalej bym go kupowal.

Wiesz, gdzie mam to, że TY byś to kupował?
W TYŁKU!
Skoro TY byś kupował, jaśnie panie, nie oznacza, że inni też by to robili. Nie sprzedawały się - więc upadły, co by im było z jednego czytelnika?
Nie twierdzę, że te magazyny były złe, bo nigdy ich nie czytałem. Ale widać coś nie pasowało czytelnikom, że przestali je kupować.

Dalej bym uwazal,. ze te gazety rzadza, a CDA sux. Tylko takie ciuliki z CDA musza sie utrzymac na rynku to oczerniaja inne pisma...

Tak, to już słyszeliśmy. CDA jest winne upadkowi Resetu, Gamblera, Secret Service'u, Top Secreta i innych. Jest także winne upadkowi ZSRR i wojnie w Iraku.

Nie mam nic przeciwko jednemu przekleństwu kiedy jesteś CHOLERNIE wkurzony i nie możesz wytrzymać. Ale ty w większości postów używasz ich jako przerwy między niektórymi częściami tekstu.
Z resztą - nie pieprz, że miałeś do mojego posta problemy. Nie skierowałeś go do mnie, ani do nikogo innego. Dopiero teraz uruchomiłeś kosiarkę i zacząłeś po mnie jeździć.

Ile razy to ja czytałem teksty "A gazeta XXX/YYY upadła bo to gówno i nikt nieczytał" albo "XXX- tego gówna nikt nieczyta"

Jesteś pewien, że w tak agresywnej formie? Ja czytałem tylko krótkie teksty, że "padły, bo się NIE zmieniały", albo "czytelników ubywało - więc zbankrutowali".

Obłedny Rycerz
21-12-2004, 19:23
Nie ,no ludzie !!! Skończcie wreszcie ten cyrk , i zachowujcie się jak istoty rozumne* ! .Jak wogóle można pocinać teksty w stylu "A CDA to jest po***ana gazeta" , "nie dosc ze komercha , to jeszcze za ile" itp. Jeden lubi piwo , drugi nie lubi ; ale do jasnej choroby! .....Czy to że ktoś czegoś/kogoś nie lubi , to zaraz ma na to jechać , jak mu się podoba?! .To jak jakby mówić że ksiązki są głupie , bo są za grube.jak ktoś mąrdze powiedział : O gustach się nie dyskutuje !! .A co d tematu , to rzeczywiście...... Kiedyś (2002-2003) normalnie porykiwałem przy lekturze AR , jak żaba , a teraz ? Raz czy dwa na krzyż.A reklamy są przeciez w mażdym magazynie/czasopiśmie/gazecie, bo przecież muszą jeszce z czegoś utrzymywac pismo , nie z samej sprzedaży.Weźcie się uspokójcie wreszcie , bo jak jakiś z modków wkońcu straci cierpliwość do uższkodników, to wkoncu zamknie ten temat ;)

Shanhaevel
21-12-2004, 19:26
Ghost, jak czytam Twoje posty, to stwierdzam, że jesteś podobny do Smugglera... ;) ( to był komplement) :)

Gewof
21-12-2004, 20:07
Ciekawe ilu z was czytalo CDA gdy ukazywalo sie ono w 98 roku? Osoby te powinny zauwazyc jak stopniowo poziom spadal a ilosc reklam i cena rosla(tak tak, teraz praiwe co 3 strona to reklama -.-) Ile takich reklam jest w innych czasopismach? Jezeli maja taki naklad i tylu zwolennikow to po kij ciskac reklame co 3 strone? Chwala sie ze maja ~180 stron(nie jestem pewien ile bo juz nie czytuje) z czego jakies 40-50 to reklamy... Nie wiem tez czy jechanie kazdego w ar jest takie zabawne(a listy typu "prosze o opengl***** swiadczy tylko o poziomie uzytkownikow...), dlaczego np. w innych gazetach redaktorzy potrafia normalnie odpowiadac na listy nie robiac z siebie debili?

Ghost Nieudany
21-12-2004, 20:19
Ciekawe ilu z was czytalo CDA gdy ukazywalo sie ono w 98 roku?

Ja? Chociaż nie mam na to dowodu, bo wszystkie numery z tego okresu kolekcjonerom posprzedawane, nie licząc numeru pierwszego.

Osoby te powinny zauwazyc jak stopniowo poziom spadal a ilosc reklam i cena rosla(tak tak, teraz praiwe co 3 strona to reklama -.-)

Poziom, kurczę... Zależy, jak dla kogo, więc tu dyskutować nie będę.
Teraz reklam jest sporo, ale nie same ich istnienie mnie denerwuje. Najgorsze jest to, że często przerywają długie recenzje w połowie słowa...

Ile takich reklam jest w innych czasopismach? Jezeli maja taki naklad i tylu zwolennikow to po kij ciskac reklame co 3 strone?

To już wina reklamodawców, że wymagają dużego stężenia reklam... Najgorsze jest to, że pozycja złotówki jest cholernie niestabilna i mimo dużej ilości reklam, cena tak bardzo nie spada.

Chwala sie ze maja ~180 stron(nie jestem pewien ile bo juz nie czytuje) z czego jakies 40-50 to reklamy...

Reklam jest dużo, ale nie przesadzajmy...

Nie wiem tez czy jechanie kazdego w ar jest takie zabawne(a listy typu "prosze o opengl***** swiadczy tylko o poziomie uzytkownikow...)

Czemu tak jest, zaraz tłumaczę.

dlaczego np. w innych gazetach redaktorzy potrafia normalnie odpowiadac na listy nie robiac z siebie debili?

Nie licząc Clicka!, naturalnie.
Widać do innych czasopism nie trafia taka duża ilość kretynów, po których trzeba jechać... Z resztą, wiem, czemu jadą. Ja bym nie był w stanie grzecznie odpowiadać na bluzgi, np. "Muszę się nie zgodzić z Pańską opinią na temat tego, że jestem @#$!#^ i *4#@!%&."...

Gewof
21-12-2004, 20:29
@ Ghost

Zacznijmy od ar... CDA ma na tyle duzo zwolennikow jak i ludzi ktorzy pisza do ar ze mozna bylo by spokojnie chciaz polowe ar zapelnic sensownymi listami. Jezeli przychodzi list typu "Muszę się nie zgodzić z Pańską opinią na temat tego, że jestem @#$!#^ i *4#@!%&." to nie czyta sie takiego listu dalej tylko wywala sie go do smietnika/niszczarki. Jezeli chodzi o ilosc reklam, to wez jakis nowszy numer cda i przelicz ich ilosc i stron ktore zajmuja... I jaka wina reklamodawcow? To chyba CDA decyduje o tym ile ma reklam i ile na tym zarabia i tlumaczenie sie glupim kursem zlotowki nic nie da...

Ghost Nieudany
21-12-2004, 20:35
@Zacznijmy od ar... CDA ma na tyle duzo zwolennikow jak i ludzi ktorzy pisza do ar ze mozna bylo by spokojnie chciaz polowe ar zapelnic sensownymi listami.

Może... AR ponoć nigdy nie miało być zwykłą, normalną rubryką z listami.

Jezeli przychodzi list typu "Muszę się nie zgodzić z Pańską opinią na temat tego, że jestem @#$!#^ i *4#@!%&." to nie czyta sie takiego listu dalej tylko wywala sie go do smietnika/niszczarki.

Jw.

Jezeli chodzi o ilosc reklam, to wez jakis nowszy numer cda i przelicz ich ilosc i stron ktore zajmuja...

Nie wiem, może i masz rację. Nie zwracam zbytniej uwagi na reklamy, chyba że mi ich urocza strona przerywa w czytaniu jednego wyrazu.

I jaka wina reklamodawcow? To chyba CDA decyduje o tym ile ma reklam i ile na tym zarabia i tlumaczenie sie glupim kursem zlotowki nic nie da...

Nie wiem, nie znam się na przysyłaniu reklam i ich umieszczaniu w czasopismach. Co do głupiego kursu złotówki... Ten ma na pewno jakiś wpływ, ale nie jest jedyną przyczyną wysokiej ceny, tego człowiek może być pewien. Pewnie jest wiele czynników wpływających na to.

Vanhelsen
21-12-2004, 21:00
postanowiłem policzyć, na 142 strony CDA jest 35 stron reklam, czyli około 27% całej gazety to reklamy.

A jeśli chodzi o AR, to wina niskiego poziomu jest u redaktorów. To oni wybierają jakie listy dają do druku i to oni na nie odpowiadają "na forum" gazety.

p.s: skończcie te głupie gadanie qrna mac bo to zaczyna świadczyć o waszym poziomie........

Makrela
21-12-2004, 21:08
p.s: skończcie te głupie gadanie qrna mac bo to zaczyna świadczyć o waszym poziomie........
Może się dostaną do "schwytane w sieci", Smuggler lbu tam umieszczac wypowiedzi przeciwko Cda:p

Vanhelsen
21-12-2004, 21:13
Może się dostaną do "schwytane w sieci", Smuggler lbu tam umieszczac wypowiedzi przeciwko Cda:pAle tylko z forum actionium na stronie cda (a forum itrak sie sypie co 10 min :P)

Ashlon
21-12-2004, 21:50
Ale tylko z forum actionium na stronie cda (a forum itrak sie sypie co 10 min :P)

Niestety, nie ;) Co znajdzie ciekawszego, to walnie. Nawet, gdyby to bylo z jakiejs strony porno, ale dosc powazniejsze i o CDA ;)

Matheous
21-12-2004, 22:14
@Ghost-taki mam charakter. Moze to dziecinne, moze glupie, ale ja ZAWSZE bede sie wyklocal o najmniejsza nawet pierdołe, dopoki nie wygram lub dopoki modek nie zamknie tematu... Lub dopoki nie strace wladzy w rekach.
A wiesz, że mi to WISI, czy mnie lubiłeś czy nie? A ja właśnie przestawałem cię szanować ze względu na twoje zachowanie a'la wkurzony jedenastolatek - mnóstwo wykrzykników i "qrwy" w postach
To tylko taka moja refleksja byla. A szacunek? Gowno mi z szacunku. Jedyni ludzie ktorzy mnie lubia, lub szanuja, to nalogowi gracze w Tibie, ktorzy sie ucieszyli ze ktos napisal cale opko w tym swiecie. A jezeli reszte postow mam na niskim poziomie? Wole 'uczciwie' uchodzic na forum za nooba niz za kogos wazniejszego z powodu glupiego opka.
Na twój temat epitetów używać nie będę, nie chcę z tobą dalej prowadzić ŻADNYCH konwersacji, bo i tak w końcu wyjdzie, że ja jestem pochrzanionym debilem.
Aaa, to zalezy od twoich argumentow. Jezeli podajesz madre-to ok. Ale jezeli chwytasz kogos za slowka, ze CDA to czasopismo nie gazeta, to cos mnie strzela. Po kiego grzyba to gadasz? Wiesz, jest roznica pomiedzy uwazaniem ze Diablo jest RPGiem, a nazywaniem CDA gazeta. Ludzie nazywajacy Diablo RPGiem to ludzie a)nie znajacy definicji RPGa b)uwazajacy Diablo za gre kultowa, ktora zasluguje na kazdy tytul c)uposledzone dzieci. A CDA prawie kazdy nazywa gazeta, bo tak sie... Przyjelo. Jest duzo zwrotow w jezyku polskim, ktore sa niepoprawne, ale kazdy ich uzywa bo sie tak przyjelo. Bedziesz sie wyklocal o kazda taka rzecz? Zal mi ciebie.
Tak zazwyczaj jest. Wierzę, że normalni ludzie którzy po prostu nie lubią jakiejś rzeczy potrafią to wyrazić kulturalnie
Po pierwsze, panuje wolnosc slowa. Po drugie, kazdy ma swoj styl pisania. Po trzecie, wole czytac posty niegrzeczne-jak moje-niz grzeczne ale upierdliwe-jak twoje. Poza tym, to ja jeszcze nie klne tak badzo(praawdaaa?:P). Sa tu takie agenty czasem, ze caly post to zbiorka gwiazdek. No i ja staram sie jakos argumentowac, a nie jedynie powsadzac qrew tak zeby post pekal w szwach i sie cieszyc. Jezeli jestes wrazliwy na przeklenstwa(jak nasza kochana Estrie-.-), to twoj problem. Przeklenstwa to czesc kazdego jezyka. A jezeli twoje wrazliwe oczka nie moga zniesc ich widoku, to nie moja wina.
Z tego by wynikało, że czytałeś ten jeden numer z lipca ubiegłego roku, ew. czytałeś tylko wstępy do recenzji.
Nigdy nie zwracam wiekszej uwagi na to, KTO pisze, ale JAK pisze. Gdy sie patrzy na xywke czyjas, to potem ta osoba moze pisac najwieksze debilstwa swiata, a i tak wszyscy przyzwyczajeni do wysokopoziomowych wczesniejszych recenzji beda go wychwalac pod niebiosa. Zreszta, wydaje mi sie ze ten caly SMG(tak sadze z waszych postow) juz nieco popadl w samozachwyt i poziom mu spadl.
Przyznam, ze za duzo numerow CDA nie mam. Na pewno nie mam wszystkich od 98 roku. Ale mam kilka z kazdego rocznika, wiec... Chyba wystarczy.
Dziękuję za komplement. Nareszcie ktoś zauważył, że mam wypaczoną psychikę! Wiesz, bycie idiotą to trudny zawód, bo cię wszyscy podnoszą na duchu i wmawiają, że idiotą nie jesteś. A czy są na to podstawy? Gdybym był TYPOWYM osobnikiem zjechanym przez Smugglera, w tym temacie z mojej strony byłyby tylko soczyste bluzgi.
Nigdy nie napisałem listu do CDA. Nie czułem takiej potrzeby, ani nie miałem jakiegoś specjalnego tematu na list.
No to dlaczego sadzisz, ze kazdy w tym temacie napisal list i zostal zjechany? Wbrew pozorom malo osob pisze takie listy. Niby zawsze przychodzi gora takich listow do redakcji, ale na pewno nie jest tak, ze na kazdym osiedlu mieszka po 20 osob, ktore maja na koncie wystep w AR.
Wiesz, gdzie mam to, że TY byś to kupował?
W TYŁKU!
Skoro TY byś kupował, jaśnie panie, nie oznacza, że inni też by to robili. Nie sprzedawały się - więc upadły, co by im było z jednego czytelnika?
Nie twierdzę, że te magazyny były złe, bo nigdy ich nie czytałem. Ale widać coś nie pasowało czytelnikom, że przestali je kupować.

Chodzilo mi o wczesniejszy post, ten cytujacy Slownik Antyfana. Dlaczego ma mnie oceniac, jezeli mnie wogole nie zna? Mowie tylko, ze dla mnie SS i Reset nie sa kultowe dlatego, ze upadly, tylko dlatego, ze byly swietnymi gazetami.(HA HA HA NAPISALEM GAZETAMI... WNERWIAJ SIE TERAZ ZE MAM BLAD) Wiec caly ten SA to jedno wielkie gowno z CDA, wiec won mi z tym...
Tak, to już słyszeliśmy. CDA jest winne upadkowi Resetu, Gamblera, Secret Service'u, Top Secreta i innych. Jest także winne upadkowi ZSRR i wojnie w Iraku.

A ten dalej swoje. Czy ja pisze ze CDA jest temu WINNE? Pisze tylko ze oczernia inne pisma. A ze tamte pisma padly... Czy to, ze nie udalo im sie na czas poszerzyc grona czytelnikow, znaczy ze byly ciankie? A moze byly bardziej 'elitarne'? Torment rowniez nie jest przeznaczony dla szerokiego grona odbiorcow-wiekszosc ludzi uzna go za gowno, ale ci, ktorzy ujrza jego piekno w pelnej krasie, uwazaja go za najlepsza gre swiata. A znowu inna gre-np takie Diablo-wszyscy uwazaja za bardzo dobra gre. Ale ci, ktorzy grali w Tormenta i im sie on spodobal, to od razu powiedza ze Diablo w porownaniu z tym to jest szmatka do czysczenia butow. I tak sam jest z SSem i Resetem w porownaniu do CDA.
Nie mam nic przeciwko jednemu przekleństwu kiedy jesteś CHOLERNIE wkurzony i nie możesz wytrzymać. Ale ty w większości postów używasz ich jako przerwy między niektórymi częściami tekstu.
Z resztą - nie pieprz, że miałeś do mojego posta problemy. Nie skierowałeś go do mnie, ani do nikogo innego. Dopiero teraz uruchomiłeś kosiarkę i zacząłeś po mnie jeździć.

Bo JESTES upierdliwy. Spojrz na swoje posty z perspektywy przecietnego forumowicza, patrzacego na post zupelnie sobie nieznanego innego goscia. Ja sie ledwo powstrzymalem przed roztrzaskaniem monitora.
A przeklenstw uzywam gdy jestem wkurzony-ale ja sie czesto wkurzam-aby zaakcentowac pewne czesci tekstu. Wedlug mnie lepiej brzmi 'JESTES ****A UPIERDLIWY' niz "Jest pan odrobine denerwujacy'. To pierwsze lepiej do czlowieka...Przemawia:)
@Matheous
Megahyperpwnrotfl'n'lol~ Upierdliwy jest, bo podaje sensowne argumenty ? Człowieku, w jakich czasach ty żyjesz ?

Cytuj:
CDA musza sie utrzymac na rynku to oczerniaja inne pisma...
Na wszystkie chomiki świata! Co jak co, ale ja NIGDY nie widziałem, żeby CDA oczerniało inne pisma, za to WSZĘDZIE (łącznie z tym tematem) widzę, jak ktoś wrzuca na CDA.

Cytuj:

Takie..jak Twoje ? No nie, w sumie do tego poziomu to jak na razie mało osób upadło. Poza tym co tu robi liczba mnoga "Wasze"?
Podaje sensowne argumenty? Buahaha, najsensowniejszym argumentem swiata jest to, ze CDA to nie gazeta tylko czasopismo. Na pewno.
Boo rulez;P Ale gdyby byl temat dajmy na to o Secret Service to na pewno niektorzy by na niego wrzucali tak jak tu sie wrzuca na CDA. Po prostu-to jest temat o CDA, to piszemy o CDA, chwalimy je lub na nie bluzgamy. Przynajmniej nie ma offtopa.
A co do mojego poziomu-wg mnie tak makabrycznie nisko jeszcze nie upadl. Ja przynajmniej ciagle argumentuje. A ze czasem zaakcentuje to grubszym slowkiem? To juz moja natura.

No, to chyba tyle....
@Obledny rycerz-wiesz, po to jest forum zeby podyskutowac o pewnych sprawach. A ze te sprawy dotycza gustow? A pokaz mi jakas sprawe ktora gustow nie dotyczy. Polityka? Jedni lubia SLD, inni Samoobrone. Jedzenie? To juz wogole. Hmmmm... Samochody? Jedni wola opancerzone VAny, inni szybkie formulki 1:)

Matek
22-12-2004, 10:13
@up: a ty podajesz sensowne argumenty... po czytac i nie moge sie doczytac:)

Shanhaevel
22-12-2004, 10:28
Chodzilo mi o wczesniejszy post, ten cytujacy Slownik Antyfana. Dlaczego ma mnie oceniac, jezeli mnie wogole nie zna? Mowie tylko, ze dla mnie SS i Reset nie sa kultowe dlatego, ze upadly, tylko dlatego, ze byly swietnymi gazetami.(HA HA HA NAPISALEM GAZETAMI... WNERWIAJ SIE TERAZ ZE MAM BLAD) Wiec caly ten SA to jedno wielkie gowno z CDA, wiec won mi z tym...

Może cię oceniać, bo jak sam mówiłeś jest wolność słowa, a ocenić człowieka można na podstawie jego pisma. Jak ktoś napisze "Wy @^@@%$%!!", to chyba go poważnie nie potraktujesz, nie?

Zielevitz
22-12-2004, 10:53

Spoko zrób lepsze czasopismo to pogadamym, a jak ci sie coś w CDA nie podoba to mów spokojnie a nie pluj sie na całe forum kurna, kiedy widziałeś poradnik w stylu "jak posprzątać pulpit". Co do recenzji; dokładnie - dostali w łape 1 mln $ żeby dostał coś wyższego niż 1 - e tam co te recenzjie Dooma III czy HL 2 - był kangur kao to już całe CZASOPISMO jest o nim, co?
Jeśli ktoś chce porad to niekoniecznie go wyśmieją ale jeśli ludzie zwykle piszą zwykle prośby które mają taki sam sens jak "dajdzie gurs ropienia kokli mokli f farunkah ekstrenalnych" to co innego możesz odpisać? Może "Przykro mi drogi kubusiu ale cda to jest czsopismo o grach, nie ukrywamy żalu że nie możemy spełnić twojej prośby.." itd.?! Pozatym nawet jeśli śmieją się z normalnych ludzi to wole taki dział z listami nić ultrapoważna komisja panów w garniturkach siedzi i pisze "proszę pana, niestety nie możemy obniżyć ceny naszego magazynu ponieważ to będzie cios dla finansów bla bla bla..."

Kurna zastanów się zanim coś naszkicujesz a nie "CDA TO GÓWNO BLA BLA NIE MAM ARGUMENTÓW ALE TO WIDZE BLA BLA ZARA SOBIE NAPISZE ARGUMENTY ŻEBY LUDZIE NIE MYŚLELI SOBIE BLA BLA" skąd sie tacy ludzie biorą? powiedz to se adoptuje jednego i bede codziennie męczył po śniadaniu

Shanhaevel
22-12-2004, 11:25
@Zielevitz
Słusznie prawisz, kolego.

A poza tym, Kangurek Kao dostał taką ocenę w SWOJEJ KATEGORII, a że platformówek na PC jest mało i dobre jest, to co chcecie porównywać Kangurka Kao do Fallouta??! "Do d..., bo tam skillów nie ma i NPC"... Rety... A jak chcecie poważnych i sztywnych jak kij odpowiedzi to w konkurencyjnych pismach jest tego od cholery i trochę...

Ghost Nieudany
22-12-2004, 12:56
@Ghost-taki mam charakter. Moze to dziecinne, moze glupie, ale ja ZAWSZE bede sie wyklocal o najmniejsza nawet pierdołe, dopoki nie wygram lub dopoki modek nie zamknie tematu... Lub dopoki nie strace wladzy w rekach.

No to fajnie, ja nie jestem twoim ojcem by cię wychowywać, ani księdzem-egzorcystą żeby z ciebie wykopać złego ducha wykłócania się. Kłótnie popieram - ale na sensownym poziomie.

To tylko taka moja refleksja byla. A szacunek? Gowno mi z szacunku. Jedyni ludzie ktorzy mnie lubia, lub szanuja, to nalogowi gracze w Tibie, ktorzy sie ucieszyli ze ktos napisal cale opko w tym swiecie. A jezeli reszte postow mam na niskim poziomie? Wole 'uczciwie' uchodzic na forum za nooba niz za kogos wazniejszego z powodu glupiego opka.

W tyłku mam to, że napisałeś Hiper Super Duper Mega Ekstra Geez Wypaśne Opowiadanie. Szanowałem cię za sensowne i inteligentne wypowiedzi, a teraz zachowujesz się jak mały, rozpuszczony bachor...

Aaa, to zalezy od twoich argumentow. Jezeli podajesz madre-to ok. Ale jezeli chwytasz kogos za slowka, ze CDA to czasopismo nie gazeta, to cos mnie strzela. Po kiego grzyba to gadasz?

Bo non-stop popełniasz ten jeden cholerny błąd i jeszcze dalej go popełniasz "na złość cioci". Jeśli w następnym poście zobaczę tekst, że każdy może nazywać rzeczy tak jak chcę, to ci powiem, żebyś zaczął nazywać Tolkiena raperem albo zaczął mówić "laki-laki" na jedzenie.

Wiesz, jest roznica pomiedzy uwazaniem ze Diablo jest RPGiem, a nazywaniem CDA gazeta. Ludzie nazywajacy Diablo RPGiem to ludzie a)nie znajacy definicji RPGa b)uwazajacy Diablo za gre kultowa, ktora zasluguje na kazdy tytul c)uposledzone dzieci.

Słowo "gazeta" kojarzy mi się z czymś na szmatławym, szarym papierze, a to coś się potem wywala po przeczytaniu. Dlatego właśnie porównałem nazywanie CDA i innych pism gazetami z nazywaniem Diablo RPGiem. A ludzie tak nazywają wszystkie magazyny, bo są:
a) tępi.
b) mają gdzieś poprawne używanie zwrotów.
c) bo tak.

A CDA prawie kazdy nazywa gazeta, bo tak sie... Przyjelo. Jest duzo zwrotow w jezyku polskim, ktore sa niepoprawne, ale kazdy ich uzywa bo sie tak przyjelo. Bedziesz sie wyklocal o kazda taka rzecz? Zal mi ciebie.

Yeah, ja mogę np. na wszystkich ludzi na tym forum mówić "n00by", bo tak się przyjęło. A czemu tak nie mówię? Bo potrafię odróżnić usera od n00ba i gazetę od czasopisma.

Po pierwsze, panuje wolnosc slowa. Po drugie, kazdy ma swoj styl pisania. Po trzecie, wole czytac posty niegrzeczne-jak moje-niz grzeczne ale upierdliwe-jak twoje. Poza tym, to ja jeszcze nie klne tak badzo(praawdaaa?:P).

Człowieku, nie wyjeżdżaj mi z wolnością słowa, bo kierując się twoim tokiem rozumowania, ty nie powinieneś mieć do mnie żadnych problemów, bo mogę cię poprawiać i jechać po tobie jak chcę, bo przeca panuje wolność słowa.
Poza tym, panuje tu też coś takiego jak kultura wypowiedzi...

Sa tu takie agenty czasem, ze caly post to zbiorka gwiazdek. No i ja staram sie jakos argumentowac, a nie jedynie powsadzac qrew tak zeby post pekal w szwach i sie cieszyc. Jezeli jestes wrazliwy na przeklenstwa(jak nasza kochana Estrie-.-), to twoj problem. Przeklenstwa to czesc kazdego jezyka. A jezeli twoje wrazliwe oczka nie moga zniesc ich widoku, to nie moja wina.

Jestem wstanie znieść. Ale nie jestem w stanie znieść, jak ktoś powoli zaczyna sypać "qrwami" jak typowy dres.

Nigdy nie zwracam wiekszej uwagi na to, KTO pisze, ale JAK pisze. Gdy sie patrzy na xywke czyjas, to potem ta osoba moze pisac najwieksze debilstwa swiata, a i tak wszyscy przyzwyczajeni do wysokopoziomowych wczesniejszych recenzji beda go wychwalac pod niebiosa.

Pominę ten tekst, zły argumencik, zwracam honor.

Zreszta, wydaje mi sie ze ten caly SMG(tak sadze z waszych postow) juz nieco popadl w samozachwyt i poziom mu spadl.

Wydaje mi się, że niedźwiedzie polarne mają skrzydła... Mnie się też COŚ wydaje.
Poza tym, zwróć uwagę na stare i nowe listy w AR, i zobacz sobie, czyj poziom spadł.

No to dlaczego sadzisz, ze kazdy w tym temacie napisal list i zostal zjechany? Wbrew pozorom malo osob pisze takie listy. Niby zawsze przychodzi gora takich listow do redakcji, ale na pewno nie jest tak, ze na kazdym osiedlu mieszka po 20 osob, ktore maja na koncie wystep w AR.

Wiesz, czemu? Bo oczekiwałem właśnie takiej reakcji, "JA NIE NAPISAŁEM!"... A teraz mi powiedz, czemu tak bardzo ci nie pasuje, że SMG umieszcza w AR listy z bluzgami? Tylko mi nie mów, że powinna panować kultura, bo chyba umrę...

Chodzilo mi o wczesniejszy post, ten cytujacy Slownik Antyfana. Dlaczego ma mnie oceniac, jezeli mnie wogole nie zna? Mowie tylko, ze dla mnie SS i Reset nie sa kultowe dlatego, ze upadly, tylko dlatego, ze byly swietnymi gazetami.

Chodziło mi o to, że nawet nie zwróciłeś się do konkretnej osoby i wypowiedź wyglądała na wyrwaną z kontekstu.

(HA HA HA NAPISALEM GAZETAMI... WNERWIAJ SIE TERAZ ZE MAM BLAD)

Naprawdę tego chcesz? Ależ proszę, dla ciebie 20% taniej...

AHAhahaAHHA BŁĄD BŁĄD BŁĄĄĄĄD!

Nie pisze się "gazeta" tylko "czasopismo"! AHAHAHAHAHH!!

Rachunek wyślę ci pocztą.

A ten dalej swoje. Czy ja pisze ze CDA jest temu WINNE? Pisze tylko ze oczernia inne pisma.

Podaj mi kilka KONKRETNYCH przykładów, przepisanych bezpośrednio z czasopisma oraz ze zdjęciem tego cytatu, a zwrócę ci honor.

A ze tamte pisma padly... Czy to, ze nie udalo im sie na czas poszerzyc grona czytelnikow, znaczy ze byly ciankie?

Znaczy, że nie przypadły do gustu czytelnikom. Nie ma sensu dalej prowadzić czasopisma dla niewielkiej grupy czytelników.

Torment rowniez nie jest przeznaczony dla szerokiego grona odbiorcow-wiekszosc ludzi uzna go za gowno, ale ci, ktorzy ujrza jego piekno w pelnej krasie, uwazaja go za najlepsza gre swiata. A znowu inna gre-np takie Diablo-wszyscy uwazaja za bardzo dobra gre. Ale ci, ktorzy grali w Tormenta i im sie on spodobal, to od razu powiedza ze Diablo w porownaniu z tym to jest szmatka do czysczenia butow. I tak sam jest z SSem i Resetem w porownaniu do CDA.

Wiesz, tutaj nie ma co porównywać, bo sytuacja jest w wypadku gier i czasopism inna.

Bo JESTES upierdliwy.

Ukochałeś to słowo nad miarę. A ty wulgarny i gorączkowy - teraz zwyzywaj mnie.

Spojrz na swoje posty z perspektywy przecietnego forumowicza, patrzacego na post zupelnie sobie nieznanego innego goscia.

Proszę bardzo... Dokonałem analizy dzięki mojemu bratu (który myślał, że ja tu nic nie pisałem) i stwierdził, że użytkownik Ghost Nieudany w niektórych miejscach się pomylił, ale używał dobrych argumentów w większości poruszanych tematów.
Dodał też, że użytkownik Ghost Nieudany ma debilny nick.

Ja sie ledwo powstrzymalem przed roztrzaskaniem monitora.

Nikt ci nie broni...

A przeklenstw uzywam gdy jestem wkurzony-ale ja sie czesto wkurzam-aby zaakcentowac pewne czesci tekstu.

Nie mów mi, że jesteś 24 godziny na dobę wkurzony, bo powoli zaczynasz korzystać z przekleństw zamiast enterów.

Wedlug mnie lepiej brzmi 'JESTES ****A UPIERDLIWY' niz "Jest pan odrobine denerwujacy'. To pierwsze lepiej do czlowieka...Przemawia:)

Do którego człowieka? Do ciebie, czy do wyzywanego? Bo do mnie to WoGle nie przemawia i uważam to za przejaw chamstwa i prostactwa.

Pominę to, o czym mówiłeś Adarasowi, bo nie będę za niego prowadził dyskusji.

Spoko zrób lepsze czasopismo to pogadamym

NIEE! TYLKO NIE TO!

Bastek
22-12-2004, 13:22
Nie tylko dla dzieci... Dla wszystkich, którzy lubią pograć i to w coś orginalnego za tanioche...

Kiedyś czytałem, teraz juz nie... przezuciłęm sie na bardziej prof. pisemka... Ostatnio kupiłem numer... I wiesz... porównaj teraźniejsze AR do AR z np 2003 roku... było o niebo lepsze... tam czuło się smak i sens jechania po pewnych osobach a teraz. Nie wiem czy to czytelnicy czy redaktorzy, ale wśród 150000 czytelników napewno jest więcej "normalnych"...

Ssij, ja czytalem cd-action od 2k~ roku i bylo o niebo lepsze niz w 2003 .><

Pozdro Vanessa >.<
Thx za ostrzezenie ZNOWU LOL

MayGyver
22-12-2004, 13:55
chcialem zwrocic uwage iz modek czuwa
jesli dyskusja nadal bedzie sie toczyc w takim klimacie to temat zostanie zamkniety a odpowiednie osoby ukarane

Matheous
22-12-2004, 15:42
@Ghost(sorx, ale nie chce mi sie wszystkiego cytowac:)
1.Kazdy sie lubi klocic, nawet caly skecz Monty Pythona o tym powstal;)
2.Ja pisalem sensowne wypowiedzi? Gdzie?;) Ja tylko pisze, ze wiekszosc ludzi ktorzy mnie znaja to mnie znaja z mojego opka. W sumie, nie spodziewalem sie ze ktos moze mnie pamietac z powodu jakis moich postow 0_o Dzieki?xP
3.Laki-laki mnie polozylo;) No ale dobra, tak cie to wnerwia to przestane.
4.Twoje skojarzenia-twoja sprawa. Jedni tak samo sie czepiaja nazywania np BG2 RPGiem bo to nie jest RPG tylko cRPG, etc. Ale to dla mnie jest praktycznie jedno i to samo... E tam, lac to. Kazdy ma jakies skrzywienia:P
5.No, nie wiem. Wiekszosc ludzi jakich znam to bez oporow nazywa CDA, SS, etc. gazetami, ale nikt nie mowi na Bogu ducha winnych ludzi nooby. To znowu kwestia wrazliwosci na tym punkcie:P
6.I znowu sie gadka zmieni w taka, jaka byla na IRCu-ze przeklenstwa sa be... I znowu to sie zakonczy czyims odejsciem?:P Dobra, niewazne. Owszem, przeklinam. Ale twoje posty na pewno nie sprawia, ze przestane. OK? Odejdzmy od tego tematu.
7.Qrwa nie pieprz qrwa ze ja qrwa sypie qrwami jak qrwa dres bo to qrwa bujdy!!!;P <-----Przeciez az tak jeszcze nisko nie upadlem... Chyba...:)
8.Spox;)
9.To tylko mala dygresja byla:P
10.Wiesz, jezeli sie czyta uwaznie to sie zauwazy te szczegoliki:P Szczerze mowiac nie chce mi sie co chwila pisac '@nick' i jeszcze sprawdzac jaki nick mial dany gostek... Jak pisalem-nie zwracam wiekszej uwagi na to, kto pisze... Wiec jezeli zwracam sie do kilku osob w jednym poscie to sorkas, ale taki juz jestem:P
11.Bylem wnerwiony, sorry...
12.Ktostam juz podal jakis cytacik, wyszukiwac mi sie go nie chce.(mi to sie duzo rzeczy nie chce, nie?:P)
13.Patrz nizej...
14.Ano wlasnie NIE JEST tak BARDZO inna. Elitarnosc to elitarnosc, komercha to komercha, obojetnie czy w dziedzinie gier, czasopism, jedzenia, telewizji czy czegostam jeszcze.
15.Jestem wulgarny, jestem goraczkowy. Zadowolony? Przyznaje ci racje, bo ja jestem OKROPNIE nerwowy, a jak jestem wnerwiony, to sadze przeklenstwami... Jak chyba kazdy w stanie dokumentnego wnerwienia.
16.A co powiedzial o moich?^^
Nick nie jest az tak debilny, nie martw sie:P
No to teraz spojrz na swoje posty z perspektywy... Hmmm... Nerwowego, nie do konca zrownowazonego psychicznie 13 latka...:P Moze poskutkuje?:D
A na serio-mi sie wydawaly, wydaja i raczej jeszcze jakis czas beda wydawac irytujace, no i wydalo mi sie ze nie tylko mi sie tak wydaje:P Zwracam honor.
17.<TRZASK!>ups...
18.Nie 24, tylko 16, bo przez 8 spie... Ja naprawde latwo sie denerwuje...
19.A wg mnie gdyby do kazdego denerwujacego czlowieka mowic tak przesadnie kulturalnie, to by bylo jeszcze gorzej niz jest teraz. Taka kurtuazyjnosc przesadna jest az dziwna 0_o

@Zielevitz-lama plx? Czy to, ze komus sie nie podoba opko/czasopismo/obrazek/film od razu znaczy ze sam umialby zrobic lepszy? Najgorszy argument jakiego mozna uzyc. Kazdy ma prawo do wlasnej opinii...

Ghost Nieudany
22-12-2004, 16:50
2.Ja pisalem sensowne wypowiedzi? Gdzie?;) Ja tylko pisze, ze wiekszosc ludzi ktorzy mnie znaja to mnie znaja z mojego opka. W sumie, nie spodziewalem sie ze ktos moze mnie pamietac z powodu jakis moich postow 0_o Dzieki?xP

Trafiłeś na gościa, który trackował posty chyba połowy userów na forum.
"Historii Matheosa" chyba nawet nie czytałem...

3.Laki-laki mnie polozylo;) No ale dobra, tak cie to wnerwia to przestane.

Thx.

4.Twoje skojarzenia-twoja sprawa. Jedni tak samo sie czepiaja nazywania np BG2 RPGiem bo to nie jest RPG tylko cRPG, etc. Ale to dla mnie jest praktycznie jedno i to samo... E tam, lac to. Kazdy ma jakies skrzywienia:P

Eee, tam, ty lamuch jesteś, bo nie wiesz co to znaczy RPG!!!!!!!!!!!!!! X(X(X(X(X(X(

6.I znowu sie gadka zmieni w taka, jaka byla na IRCu-ze przeklenstwa sa be... I znowu to sie zakonczy czyims odejsciem?:P Dobra, niewazne. Owszem, przeklinam. Ale twoje posty na pewno nie sprawia, ze przestane. OK? Odejdzmy od tego tematu.

Nasz klient, nasz pan. Zszedłem z tematu tera... Ta sytuacja wyglądała kiedyś tak:

G M
TEMAT

A teraz wygląda tak:

G TEMAT M

Zszedliśmy z tematu. :P

7.Qrwa nie pieprz qrwa ze ja qrwa sypie qrwami jak qrwa dres bo to qrwa bujdy!!!;P <-----Przeciez az tak jeszcze nisko nie upadlem... Chyba...:)

Łat a dres ju ar men! Szadafakap bicz!

:P

10.Wiesz, jezeli sie czyta uwaznie to sie zauwazy te szczegoliki:P Szczerze mowiac nie chce mi sie co chwila pisac '@nick' i jeszcze sprawdzac jaki nick mial dany gostek... Jak pisalem-nie zwracam wiekszej uwagi na to, kto pisze... Wiec jezeli zwracam sie do kilku osob w jednym poscie to sorkas, ale taki juz jestem:P

Spoko, to kolejne moje skrzywienie. Popieprzańca mogę dostać, kiedy nie wiem, do kogo dyskutant mówi...

14.Ano wlasnie NIE JEST tak BARDZO inna. Elitarnosc to elitarnosc, komercha to komercha, obojetnie czy w dziedzinie gier, czasopism, jedzenia, telewizji czy czegostam jeszcze.

Wiesz, chodziło mi o rynek. Czasopisma są wydawane zazwyczaj w jednym kraju i jeśli tam się nie sprzedają - gleba. Gry komputerowe przeznaczone są na rynek światowy, i jeśli w jakimś kraju się np. ze względów obyczajowych nie sprzeda, to może się sprzeda w innych miejscach świata i twórcy zarobią.

Jaki postęp! Napisałeś "czasopism" zamiast "gazet"! To trzeba oblać! :P

16.A co powiedzial o moich?^^

Nic. Brałem pod uwagę tylko swoje.
Jak mu powiedziałem, że to były moje posty to mi powiedział, że ja kretyn jestem i gdyby wiedział wcześniej, to by nigdy takiej opinii nie wydał. :P

Nick nie jest az tak debilny, nie martw sie:P

No patrz go... Ja chcę idiotą roku być, a ty mnie podnosisz na duchu i przestaję wierzyć, że idiotą jestem. ;(

19.A wg mnie gdyby do kazdego denerwujacego czlowieka mowic tak przesadnie kulturalnie, to by bylo jeszcze gorzej niz jest teraz. Taka kurtuazyjnosc przesadna jest az dziwna 0_o

Znam lepsze sposoby od bluzgów... Ja lubię sprowadzać ludzi do tego stanu, kiedy zaczynają bluzgać bo nie mają nic do powiedzenia...

Kilka punktów pominąłem, bo mi się nie chciało quotować i przytakiwać albo emota wstawiać. :P

Matheous
22-12-2004, 18:29
Bierz ze mnie przyklad i lej na quotowanie, zwykle i tak da sie kapnac o co chodzi:)
A wogole to drobny offtop sie zrobil, nie? W ostatnich dwoch postach chyba nic nie bylo o CDA;) Przynajmniej sie temat zrobil...Zyczliwszy?xP
Jaki z tego moral? Nie czytajcie CDA to bedziecie zyczliwsi!!!:P

Zielevitz
22-12-2004, 20:51
@Zielevitz-lama plx? Czy to, ze komus sie nie podoba opko/czasopismo/obrazek/film od razu znaczy ze sam umialby zrobic lepszy? Najgorszy argument jakiego mozna uzyc. Kazdy ma prawo do wlasnej opinii...

ekhm.. chodziło mi o to że gościu to chyba pisze z zasady że CDA TO GÓWNO!!! a nie dlatego że tak sądzi - wypowiedzi antyfanów ą na niskim poziomie i jedna na milion ma jakeiś argumenty - przeczytaj to co on napisał, to standardowa gadka antyfanów "cda to gówno, nie umieją pisać recenzji, obrażają czytelników" itd. itp. Kurna goście sie męczą za całkiem niewielką kase (chyba standardowi redaktorzy nie dostają nawet 1100 zł/miech) wydają najlepsze w sumie (najwięcej ludzi kupuje) czasopismo o grach w polsce a tu pisze jakis typ takie teksty - ręce, nogi i inne członki opadają. Jak gościowi tak łatwo jechać ich prace to niech wyda sobie własne czasopismo - ciekawe jak zareaguje jak zobaczy "eee tam kurna xxx lepsze a to to gówno, recenzje cienkie itd." pewnie powie "ćwok sie nie zna" a tutaj kurde wielki szef forum i myśli pewnie że jak bluzga na CDA to jest wielki.

Dowizul z Inferny
22-01-2005, 14:04
CDA jest niezle dzial BONUS (na plycie) i na luzie (w gazecie) ale ich testy gier sa do du.. do niczego

roland
22-01-2005, 14:49
prosze o to argumenty, ale po co mam je pisac, skoro ludzie juz wczesniej o nich pisali?
1). Komercja
2). duzo reklam.
6). Cena n/c...
1.No tka, rządzi Metro(taka gazetka, darmowa, rozdają ją koło mojej szkoł)
2. Na tibi.pl tez jest dużo reklam, a tobie to nie przeszkadza
3. Nie podoba się- nie kupuj.
4. To nie czytaj+patrz wyżej(pozatym słowniczek antyfana. "Nie śmieszy mnie to"- Bo nie zrozumiesz niczego lepszego niż "przychodzi baba do lekarza")
5. Ty kiedyś byłeś niefajny, teraz tez...
6. Patrz punkt "3".
7. Akurat on pisałdobrze- Ty źle, ale tak to bywa... Debila rozpoznaje się po tym, że we wszystkich widzi debili...(i wszystko bo bawi)

Matheous
22-01-2005, 15:34
@roland-ty tez w kazdym widzisz debili... Domysl sie co sugeruje.
@topic-wg mnie gazetka powinna byc dobra jako gazeta, a nie dobra jako CD. CD powinien byc dodatkiem, a nie glowna czescia gazety!!! A tu w kazdej gazecie po 5 CDkow z cool-grami, a recenzje takie ze pozal sie Boze. Sigh:/

Bambuko
22-01-2005, 15:35
Roland, jeśli ktoś mówi co się nie mu nie podoba, to stwierdzenie, że mu się nie podoba nie jest kontrargumentem;] Co do Metra to koło mojej szkoły też rozdają;]

Czesky
13-10-2005, 20:42
Cd-action nie kupuję już od ok. 2 lat. Tak więc nie będę się wypowiadał na temat obecnej formy czasopisma. Powiem tylko, że mi osobiście czasopismo podobało się, a to za sprawą mocnego jak dla mnie argumentu, mianowicie chodzi o "Action Mag". Magazyn internetowy znajdującej się na jednej z płytek w "Cd-action". Powiem szczerze, że "Action Mag" przypadł mi do gustu. Wiele artykułów, w większości prezentujących bardzo dobry poziom, do tego kąciki(w tym filmowy, muzyczny). Mógłbym wymieniać jeszcze wiele, ale to nie ma sensu, najlepiej zobaczyć i samemu ocenić.
Magazyn ten czytuję do dziś, pisma zaś nie. Z powodu braku funduszy na tego typu rzeczy,a po drugie "Action Mag-a" mogę sobie spokojnie ściągnąć z internetu. Wiem, że takich magazynów jest w internecie wiele, ale ten jest dla mnie jakiś sczególny, sam nie potrafię tego określić:). Wiem, że opisałem tylko jeden element składający się na czasopismo, ale jak już pisałem, "Cd-action" już od dawna nie czytam, więc nie będę oceniał czegoś, co na pewno się zmieniło a czego ja już dawno nie widziałem(recenzje itp.). Pozdrawiam

Kubek
14-10-2005, 12:43
Ehh archeolodzy.... ;)

Shanhaevel
15-10-2005, 17:55
@up
Z drugiej strony odgrzebał fajny temat... ;)

@down
Co masz do Smugglera? -.-

Grzello Masterro
15-10-2005, 22:29
Ja sądzę że ten kolo co odpisuje na listy (na końcu gazety) jest całkowicie porombany :P Gazetka całkiem loozacka ale cóż ... on poniża. :baby:

Adrian15
16-10-2005, 10:01
Nie czytałem całego topicu ale:
1.Cd-action z DVD kosztuje 14.50 teraz
2.Mówicie, że inne pisma były kultowe świetne itp. Skoro takie były, to czemu ich już nie ma?
3.W ostatnim numerze dali F:Tactics :)
4.Czesto dają premiery (polskie) gier.
5.Świetne teksty, nie to jakieś nudne pisanie ala Komputer Świat.

To tyle :cup: CDA The Best :cup: :cup: :cup:

Humak
16-10-2005, 18:40
Blózgó blózgó nie mam muzgó !

Z antyfanami nie ma sensu rozmowa na temat CDA. Oni nigdy nie dadzą za wygraną ...

Vanhelsen
16-10-2005, 19:18
@Bruenor
CD-ACTION to moim zdaniem G****!!!!!!Nie ma to jak niezbite argumenty... Na grach się nie znają, dają płyty z bzdurami, a jak czytam ten debilny dział z listami to mi sie chce żygać!!!!!Sudeki, Fallout, WarCraft II, Deus Ex, Gunlok, Homeworld... no dosłownie same bzdury ;) AR to już sprawa gustu, mi tam pasuje.Ci goście robią se jaja ze wszystkich co do nich piszą, a jeżeli ktoś chce jakiś porad wyśmiewają go!!!Jak ktoś szuka pliku OpenGL***** to im się nie dziwie... to nie jest kącik porad Pani Domu by musieli poradzać, od porad masz fora i inne czasopisma o tematyce komputerowej, technicznej.STAWIAJĄ KANGURA KAO NAD FALLOUTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie powinineś porównywać gier z dwóch różnych gatunków... to tak jak by stawiać obok siebie GTA:SA i Cheesmaster 10th. Cheesmaster miało 10, GTA nie... było wiele skarg, że jakiś shitzior ma 10 a qltowe GTA nie... ale co z tego, że Cheesmaster jest najlepszą grą w swym gatunku? He? Jedynym dobrym pismem jest SGK, czyli ŚWIAT GIER KOMPUTEROWYCH!!!!!!!
Jest, a raczej z tego co mi wiadomo BYŁO, bo nie wiem czemu przerwali pisać!!!!!!A ja wiem... bo upadło... nie miało czytelników... nie opłacało im się... kiedyś kupiłem dwa numery, ale niestety, dla ciebie, CDA jest lepsze... jest, a ŚWG nie ma... niestety ;)

Rinseregion[/b]]prosze o to argumenty, ale po co mam je pisac, skoro ludzie juz wczesniej o nich pisali?
1). Komercja
2). duzo reklam.
6). Cena n/c...
1, 2) CDA to nie TV Trwam/Radio M. by utrzymywać się z dobrowolnych datków całych zastępów staruszek... z czegoś musi zarabiac, licencja na wypuszczenie na cover cd wielu gier tania nie jest...
3, 4, 5) Tu się nie czepiam, twój gust :)
6) 15zł za 180 stron + DVD to dużo?
Z antyfanami nie ma sensu rozmowa na temat CDA. Oni nigdy nie dadzą za wygraną ...To po części jak z konsolowcami ;) Przykład? Listy PSFana w dwóch ostatnich numerach :)

Humak
16-10-2005, 20:03
To po części jak z konsolowcami ;) Przykład? Listy PSFana w dwóch ostatnich numerach :)

No tak ale on reprezentuje sobą jakiś poziom no i ma jakotakie argumenty :D

Baron Kaldrick
16-10-2005, 20:15
Z antyfanami nie ma sensu rozmowa na temat CDA. Oni nigdy nie dadzą za wygraną ...
Za to wy od razu przyjmujecie do wiadomości wszystkie argumenty przeciwne waszym poglądom, oraz wcale ich nie kontrujecie. Czemu widzicie drzazgę w oku waszego adwersarza w dyskusji?
@topic
Jak już kiedyś mówiłem - CDA zeszło na, powiedzmy, szczury. O ile tak 'na oko' do 2002 roku recenzje trzymały klimat, Smug trzymał fason, a DTP trzymało gust... O tyle teraz recenzje są *****sko sztampowe, AR jest żałosny, nie zabawny, a wystrój graficzny wygląda jakby był projektowany przez kogoś pod dość sporym 'wpływem'. Poza tym, jest komercja i komercja. O ile kiedyś czuć było, że teksty są pisane z pasją, o tyle teraz pismo śmierdzi artami skrobanymi dla $$. Dlatego też wolę ziny - jako że to jest niejako 'wolontariat', ludzie którzy tam piszą - piszą dla 'idei'...

Yarpen Zigrin
16-10-2005, 22:16
CD-Action to nie gazeta!!! Zapamiętajcie to plx0r...

Xirgan
17-10-2007, 17:51
CDA RLZ, i wogole wymiata:P

Arfyd
17-10-2007, 18:05
Heh mam parę numerów z 2002-03, a nawet się i z 2000 roku jakiś znajdzie. : P

Irons
17-10-2007, 18:08
Gratuluje archeologom ;).

KrEmAs KAc
17-10-2007, 19:25
Mam 87 numerów i jakiś rok temu przestałem kupować :D
Kiedyś był klimat a teraz dadzą full gierkę co ściągnę albo pożyczę od kumpla dzień po premierze światowej gry.
Wiem ,że się zdążają premierki w CDA ale to jest raz na rok +może urodzinki:(

Descartes
17-10-2007, 21:31
Kupuję regularnie od 01.2002