Pokaż pełną wersje : Update-Palkowie
Piotrekluzak
10-01-2009, 21:04
Cipsoft za bardzo sfaworyzował palka. być może dlatego że palek był najsłabsza profesją. Ale palek na 30lvlu walący na 65 dyście za 200 to już przesada... a na 250 palku walenie za 1000~ z assassin stara to już przesadaX( Cipsofty powninien coś z tym zrobić bo inne profy wymiękają na 100+ bo palek zamyka ich na 5 assassin starów a oni nie mogą nic zrobić. Kin jeszcze się wybroni.;(;(
--Cienius--
10-01-2009, 21:19
Bravo.pl....
Duch Guardi
10-01-2009, 21:44
Piotrusiu luzaku: Wbij sobie porządne skille twoim 10 knightem a później narzekaj ,że 30 pal zabija tobie rotwormy 1 hitem oraz wskaż mi pala który potrafi oddać hit z assassin stars za 1000 na 250 lvl
Ale palek na 30lvlu walący na 65 dyście za 200 to już przesada...
ale druid/sorc na 45 lvl walacy z sd na 50 mlvl za 300 to juz przesada...
ew. combo rod+exori~ za 200...
a na 250 palku walenie za 1000~ z assassin stara to już przesadaX(
cos ci sie pomylilo z otsem - taki palek wiecej niz 600~700 nie walnie, chyba zeby mial z 350 lvl i 120~ skill dist i wyjatkowe szczescie
Cipsofty powninien coś z tym zrobić bo inne profy wymiękają na 100+ bo palek zamyka ich na 5 assassin starów
5 hitow - 10 sek
sorc: e vita/uh - 2 sek
druid: e sio/uh - 2 sek
knight: zjedzie go na luzie, ale kto o zdrowych zmyslach wali sie 1vs1?
porownanie do otsa..
a oni nie mogą nic zrobić.
wyleczyc sie, jak mowilem na gorze
Kin jeszcze się wybroni.;(;(
jakim cudem? tymi szajskimi potami?
za duzo grales na OTSie...
teraz albo wary albo nic, 1vs1 (+100lv)... b. rzadko spotykany okaz pvp ; o
Pudiknight
10-01-2009, 21:57
cos ci sie pomylilo z otsem - taki palek wiecej niz 600~700 nie walnie, chyba zeby mial z 350 lvl i 120~ skill dist i wyjatkowe szczescie
277 RP nowy czar na skilla + assinki = best hit 1102 w infernalista.
ten sam palek bez czaru z assinki w darka 774.
nie gralem na 8.4 (oprocz testa), nie uzywalem buffow - moj blad ; p
no ale taki sorc 300~ tez walnie za te 600~ jak nie wiecej, wiec nie ma co przesadzac
@down
ta, na tkaim lv z takimi skillami walnal 550+... huaseuesahuehuas
150 lvl z 100~ dista ma hity z assassinki kolo 500 (max 650~, missy, hity po 100~), wiec takie bajki mozesz wmawiac komu innemu;]
wiecej niz 450 nie walnie wg mnie.
prosze filmik xd
moj kumpel na 83lvlu z 85-86 dista w dle besta mial 550+
wiec czemu kurwa 250pallek by niemial jebnac za 700~?
oczywiście że 250 palek tyle walnie jednak równie dobrze może nie trafić, może udeżyć za 100, za 50... a sorc na tym samym lvlu ma każdego hita z sd po 600+ jak nie więcej w moba więc średnią ma o wiele większa... z resztą 1 assassin star wcale nie jest taki tani więc pal nie biega na wszystko z assinkami... powiem więcej, żeby je mógł kupować musi sobie zrobić assassin outfit (wiem że słaby argument ;] ale to też zawsze jakiś wydatek)
ZapodajMuze
11-01-2009, 01:17
Pall to najwiekszy syf w tej grze bo jakiego by lvlu nie mial nigdy nie zabije 100 sorca solo . Oczywiscie biorac pod uwage ze sorc umie na czas nacisnac f2.
to samo można powiedzieć o sorcu... nie zabije sam 50 knighta/pala ;)
takie mamy czasy w tibi... cipy dążą do tego by wszystko robić w teamie, dlatego teraz już knight się sam nie wyuha, potrzebuje siochera... sorc sam nie zabije wszystkich na 1 ue, potrzebuje jeszcze 2 sorców zeby zrobić combo... itd itp B)
Jak uwazasz ze palek jest lepszy to czemu nim nie zaczniesz grac>?? Lvl i skille 50/50 mozna miec w 1 dzien jak sie poswiecisz wiec goog PG i niedlugo masz 250 i walisz po 2kk z kamieni mowie Ci warto!!
Cipsoft za bardzo sfaworyzował palka. być może dlatego że palek był najsłabsza profesją.
Wydaje ci sie. Profesje są teraz bardziej zbalansowane niż w 7.6-7.9.
A żeby w ogóle wypowiadać się na temat zbalansowania profesji, warto by było mieć level wyższy niż 10. I to więcej niż jedną.
Ale palek na 30lvlu walący na 65 dyście za 200 to już przesada...
Walnie 200... jak będzie miał farta i akurat nie trafi mu się seria 10 missów pod rząd.
a na 250 palku walenie za 1000~ z assassin stara to już przesada
Walnie 1000... raz na rok, jak wrzuci Sharpshootera i pójdzie na Sea Serpenty. I rzecz jasna te 4 czy 5 hitów które zada w czasie działania czaru nie będą wyglądały tak: miss, 198, 311, miss, 17.
Cipsofty powninien coś z tym zrobić bo inne profy wymiękają na 100+ bo palek zamyka ich na 5 assassin starów a oni nie mogą nic zrobić. Kin jeszcze się wybroni.
100 lev średnią z asska w ludzi będzie miał na poziomie ~120 dmg. Magik się exurą wyleczy.
moj kumpel na 83lvlu z 85-86 dista w dle besta mial 550+
wiec czemu kurwa 250pallek by niemial jebnac za 700~?
Choćby dlatego, że 83 level i 86 dist nie walnie w dla więcej niż ~490 z asska.
Także, zapytaj się "kolegi" jeszcze raz.
Zresztą, 250 sorc jest w stanie sieknąć ~1100 w tyle frostów, ile mu się zmieści na ekranie/wejdzie w zasięg. Cóż wobec tego znaczy marne 700 raz na rok w jednego moba?
Pall to najwiekszy syf w tej grze bo jakiego by lvlu nie mial nigdy nie zabije 100 sorca solo . Oczywiscie biorac pod uwage ze sorc umie na czas nacisnac f2.
A jaka profa na 500 lvlu zabije inna na 100? żadna, o ile ten kogo bije potrafi wciskać f4.
Piotrekluzak
11-01-2009, 12:41
hmm wydaje się wam że nie miałem większego lvla i że jestem newbie?zaczynałem grać na 7.92 i wtedy było dla mnie najlepiej. Miałem wtedy 60 msa ale tibia mi się znudziła a teraz zaczołęm przygode kinem i patrzyłem jak było solo sorka i pala i jak go pal walił a sork nienadążał
--Cienius--
11-01-2009, 13:58
Powinien byc maxymalny level ot co moje zdanie
Piotrekluzak
11-01-2009, 14:03
też tak uważam 500 lvl to max ale to mmorpg więc nie ma maxaX(
hmm wydaje się wam że nie miałem większego lvla i że jestem newbie?zaczynałem grać na 7.92 i wtedy było dla mnie najlepiej. Miałem wtedy 60 msa ale tibia mi się znudziła a teraz zaczołęm przygode kinem i patrzyłem jak było solo sorka i pala i jak go pal walił a sork nienadążał
To rzeczywiście jesteś newbie, bo część osób, które wypowiedziały się w tym temacie grała na Tibii nawet 7.3/7.4, i dobrze wiedzą jaka różnica między profesjami była między 7.4 a 7.6.
Jak juz powtarzam po raz 1000ny, to wtedy (7.6) zaczął się pierdolnik związany z balansacją postaci- jeśli naprawdę lubisz ten okres to bardzo prawdopodobne że zaczynałeś wtedy grę i nie wiedziałeś co było wcześniej albo wtedy przestawiłeś się na maga, albo jedno i drugie.
Jasne że za 7.92 magiki mieli najlepiej, 7.6-7.92 to ich złoty wiek.
A co do tego duela... jakie to były levele? Bo podejrzewam że bardzo niskie a obaj przeciwnicy byli newbie.
ZapodajMuze
11-01-2009, 16:53
A jaka profa na 500 lvlu zabije inna na 100? żadna, o ile ten kogo bije potrafi wciskać f4.
na 500 lvl walnie za 200 z sd a watpie zeby 450 ze stara uderzyl . Mysle zebym uciekl 500 pallowi 100 sorcem z cyclopolis do edron depo o ile bym nie dostal buly za 650 (co jest malo mozliwe).
to samo można powiedzieć o sorcu... nie zabije sam 50 knighta/pala
Glupie 2 fe przywolujesz i spamujesz ue , a druidem starasz sie na wskosie paraliza puscic i kolo spi .
chcecie sie żalic to wynocha na otsa
na 500 lvl walnie za 200 z sd a watpie zeby 450 ze stara uderzyl . Mysle zebym uciekl 500 pallowi 100 sorcem z cyclopolis do edron depo o ile bym nie dostal buly za 650 (co jest malo mozliwe).
O tym mówie, nie da się w tibi ubić kogoś solo nawet jakby mieć taką przewage - 500lvl vs 100...
Albertus
17-01-2009, 11:26
cip porownuje tibie do walki w rl. no i bardzo dobrze logiczne jest chyba ze :
1 chlop powiedzmy 180 wzrostu waga 80 kg umie sie srednio bic vs 5 chlopow
170 wzrostu 70 kg ktorzy tez jako tako umieja.
no wiadomo ze jest 1 roztrzaskalby kazdego solo ale w grupie to oni majka wieksze szanse , bo jeden dostanie drugi sie na niego rzuci trzeci cos tam innego i przekopka
Nowohucianin
20-01-2009, 09:49
no wiadomo ze jest 1 roztrzaskalby kazdego solo ale w grupie to oni majka wieksze szanse , bo jeden dostanie drugi sie na niego rzuci trzeci cos tam innego i przekopka
co ty pizdzisz
w tibi powiedzmy taki 500 rp to kolo 2m 120kg a i tak nie zabije solo 100 ek 60kg,160cm
owned :cup::cup:
Paladyn jest teraz za mocny powinni go udupic
Michnik of Celesta
20-01-2009, 14:41
Ms jest teraz dużo za mocny , powinni go bardzo udupić.
CytrynowySorbet
20-01-2009, 15:22
Ek jest teraz najbardziej za mocny, powinni go maksymalnie udupić.
Ja mysle, ze powinni udupic wszystkich a zwlaszcza rookslajerow bo maja za lajtowo kiedy hunca na bocie jakies orki czy inny syf.
Wylansowany
20-01-2009, 18:34
Już widzę temat po update 8.5:
"knajt jest za silny co to ma byc ja hce rzeby sie ekspilo tak jak palem lub drutem X(X(X(X(X(X(X(X(X(X("
A po update 8.6:
"sorc jest za silny co to ma byc ja hce rzeby ekspilo sie tak jak knajtem lub drutem X(X(X(X(X(X(X(X(X("
itd.
itp.
Balansacja profesji to jeden z najbardziej kontrowersyjnych tematów, a jakoś do nikogo nie chce to dotrzeć i kłótnie są nadal...
Bakazukez
20-01-2009, 23:05
dla mnie smiechem jest to ze sie robi w tydzien 60 lvl knigtem na bocie a potem wystarczy przez tydzien poustawiac bota na minosach i jest 500 k.... Rozumiem ułatwienia w grze ale nei takie cos... potem noob 140 lvl ma i kozak a nie wie co to Tibia -.-'
Albertus
20-01-2009, 23:42
co ty pizdzisz
w tibi powiedzmy taki 500 rp to kolo 2m 120kg a i tak nie zabije solo 100 ek 60kg,160cm
bo moze ten chuderlak jest dobry technicznie i zrecznie unika ciosow tego bydlaka ? ;D
LookamZzaRogu
21-01-2009, 01:02
@Up
O, Matulu!
@topic
Wg mnie postacie są teraz w miarę dobrze zbalansowane, chociaż przydałoby się kilka poprawek... Niby RP teraz taki dobry... ale spójrz na to - i tak i tak nikt nikogo 1vs1 nie rozwali, no chyba że na niskim lvlu, kiedy nie nosi się potionów... Tibia jest dlatego grą jedyną w swoim rodzaju (no i dlatego, że jest 2D a cieszy się dużą liczbą fanów... może dlatego, że łatwo na tym zarobić?... kto wie)
dla mnie smiechem jest to ze sie robi w tydzien 60 lvl knigtem na bocie a potem wystarczy przez tydzien poustawiac bota na minosach i jest 500 k.... Rozumiem ułatwienia w grze ale nei takie cos... potem noob 140 lvl ma i kozak a nie wie co to Tibia -.-'
bravo ! widac jak sie znasz ! jezeli umiesz zrobic w 7 dni 60 lv knightem to gz !
policz sobie ...
czemu nie? 2h rook, 10-20 lvl - 12h~, 20-30 lvl z dobrym eq na efie - 10h, 30-40~ na efie 15h (z arcanami), 40~50 na efie z 30~40h , a pozniej juz nawet bota mozna na efie dragi+arcany+wszystko
ten czas moze ulec zmianie, zalezy od ludzi na serwie/expowisku (w tym wypadku w nocy/rano najlepszy czas)
Bakazukez
21-01-2009, 16:17
bravo ! widac jak sie znasz ! jezeli umiesz zrobic w 7 dni 60 lv knightem to gz !
policz sobie ...
no to sobei policz jak masz sporo kasy i zajety dobry resp + elfbot lub NG to zaden problem -.-'
Knight ma najlepiej na początku bo można sobie ustawic bota ale na większych lvl ma gorzej od innych Profesi bo nie może bic takich potworów jak Palladyn
Bakazukez
21-01-2009, 16:34
Knight ma najlepiej na początku bo można sobie ustawic bota ale na większych lvl ma gorzej od innych Profesi bo nie może bic takich potworów jak Palladyn
zgadzam sie z up ale ale bycie blokerem to tez fajna sprawa a pozatym pomysl o behe z exori jaki ma knight exp wiec nei ma w cale tak zle...
no to sobei policz jak masz sporo kasy i zajety dobry resp + elfbot lub NG to zaden problem -.-'
Stamina nie wyrobi, rly.
Albertus
21-01-2009, 20:38
knight może cale życie bocic , poza tym knajciki to milionerzy maja kasy jak lodu
knight może cale życie bocic , poza tym knajciki to milionerzy maja kasy jak lodu
Sorc niby nie może? nie dość ze ma więcej expa z tego bocenia to często i kasy również.
nie rozumiem dlaczego w tym temacie toczy się rozmowa "jaki to ek jest bogaty i w ogóle ma zajebiście bo może bocic"
zacznijmy od tego, że bot jest nie legalny i cipsoft nie bierze go pod uwagę a czytając wasze posty wynika że są oni w pełni świadomi i zadowoleni z tego że ma taką możliwość. Aby porządnie zarobić knightem trzeba sporo czasu poświecić expiąc na lamerskich mobach, jest to bardzo monotonne i wytrzymać tydzień na takim respie to trzeba mieć naprawdę dobre nerwy. Żeby porządnie poexpic to ek wcale nie wychodzi na większy + niż inne profesje....
Richard56
22-01-2009, 13:43
Moim zdaniem wszystko jest ok, a po za tym nie można porównywać jednej profesji do drugiej, ponieważ każda jest inna np. knight ma lepszą obronę niż sorc, ale ma słabsze czary itp.
Albertus
22-01-2009, 14:02
Sorc niby nie może? nie dość ze ma więcej expa z tego bocenia to często i kasy również.
nie rozśmieszaj mnie , grałeś kiedyś sorcem? ja gram nigdy nie bocilem ale nie wyobrażam se tego jak by sorc mógł se bocic na takich monsterkach jak knajt
i nie mówcie ze knajt przy boceniu nie ma kasy , 80 % moich kolegów kanjtow boci i każdy z nich jest bardzo bogaty.
@UP
masz w 100 % racje
nie rozśmieszaj mnie , grałeś kiedyś sorcem? ja gram nigdy nie bocilem ale nie wyobrażam se tego jak by sorc mógł se bocic na takich monsterkach jak knajt
i nie mówcie ze knajt przy boceniu nie ma kasy , 80 % moich kolegów kanjtow boci i każdy z nich jest bardzo bogaty.
Nie, może bocić na 3x mocniejszych ;>
Acient scaraby, dragi na 50-60 lvlu np.
Frosty na 120~
i takie tam :>
Albertus
22-01-2009, 20:41
o tak tak takkk... na 50/60 to on moze expic na asach czy dragach , ale nie bocic . ty chyba nie wiesz co mowisz mysmlac ze 120 ms BOCI na frostach...
bot to niedorobiona wersja czlowieka. wiec boci sie na potworach slabych co sorc robi z cluba...
PS. wogle boterzy to poje... ludzie a pozatym od uzywania bota maleje przyrodzenie co juz udowodnilem na przykladzie kolegow
Nie, może bocić na 3x mocniejszych ;>
Acient scaraby, dragi na 50-60 lvlu np.
Frosty na 120~
i takie tam :>
Podczas czytania twojego posta i popijania herbaty oplułem ekran :D
też tak uważam 500 lvl to max ale to mmorpg więc nie ma maxaX(
jak turbozjebie nie ma "maxaXXxaxaxaxa" w mmorpg? (czytaj. sprawdź przygłupie z 10lvl'em nazwę gry World of Warcraft)
Oraz
wiec boci sie na potworach slabych co sorc robi z cluba...
Boty to nie tylko tibia auto :<
Co do frostów - pewne części mozna na bocie jechać od 100 lvla~
Albertus
22-01-2009, 23:42
to mow ze ci chodzi tez o bot do leczenia itp. mi chodzi o ta opcje ze koles idzie spac a postac sama expi
to mow ze ci chodzi tez o bot do leczenia itp. mi chodzi o ta opcje ze koles idzie spac a postac sama expi
O to mi własnie chodzi, postać sama expi.
Tu masz targeting z elfbota na hydry
http://i499.photobucket.com/albums/rr353/_Thar_/elftarget.jpg
czerwone dopiski moje.
Albertus
23-01-2009, 00:11
nigdy nie widzialem bota to ie wiem , ale ja bym sie bal zostawic mego msa na hydrach jednak ja umiem wiecej od bota
nigdy nie widzialem bota to ie wiem , ale ja bym sie bal zostawic mego msa na hydrach jednak ja umiem wiecej od bota
Nie umiesz expić przez 30h bez przerwy np. ;p
/spac ;p
@up bot też nie umie -.- save server??
Ja także nie używałem nigdy bot full afk, nie podnieca mnie wydawanie kasy na coś na czym mogę także stracić (ban, ded itp.). Jak chcecie mieć więcej kasy w tibi to chakujcie ludzi:D:cup: Tak samo nielegalne jak bocenie..
@up bot też nie umie -.- save server??
Mój elfbocik umie :<
Ja także nie używałem nigdy bot full afk, nie podnieca mnie wydawanie kasy na coś na czym mogę także stracić (ban, ded itp.). Jak chcecie mieć więcej kasy w tibi to chakujcie ludzi Tak samo nielegalne jak bocenie..
Swoje powody bocenia wyjaśniłem tu :
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2431899&postcount=63
Glupie 2 fe przywolujesz i spamujesz ue , a druidem starasz sie na wskosie paraliza puscic i kolo spi .
jak zaspamujesz ue to fe zabijesz
Nie ucz go. On gra na PvP - Wie lepiej.
chyba , ze walniesz ogniste ue ^^
a kasy nie mozna zarabiac rozwalajac w pizdu botknajty na zolwiach zamiast wlasnego stawiac? szybciej chyba sie zarabia kase :baby:
Dopoki nie zobaczylem elfbota, tez myslalem ze nie da sie botowac magiem na ancientach.
Mozna mozna. Zreszta przed update antybotowym ludzie zajmowali u mnie ancienty czasem po 10 godzin a po upie staly sie zupelnie puste, czyli jednak ktos tam bocił, i byli to magowie.
ZapodajMuze
15-02-2009, 15:29
Wiem jak spamuje mas flama zabijam fe .
--Cienius--
15-02-2009, 22:19
W sumie elf z warbota stal sie wszechstronny... i tak z czasem beda ludzie bocic afk na demcach
Eikozlan
17-02-2009, 10:11
Postacie są prawidłowo zbalansowane, z tymże hity kina ciężko wchodzą, palek lepiej bo praktycznie nie wastuje i dobry exp, a sorc i drut najlepszy exp ale waste, no i magiczne zawsze z czaru trafią, balansacja została dobrze przeprowadzona, więc nie mam pojęcia dlaczego zakładane są takie tematy, BTW. Idź na Otka -.-
Astilinek
17-02-2009, 11:40
Postacie są prawidłowo zbalansowane, z tymże hity kina ciężko wchodzą, palek lepiej bo praktycznie nie wastuje i dobry exp, a sorc i drut najlepszy exp ale waste, no i magiczne zawsze z czaru trafią, balansacja została dobrze przeprowadzona, więc nie mam pojęcia dlaczego zakładane są takie tematy, BTW. Idź na Otka -.-
no właśnie żeby expienie magikiem miało jakiś sens to albo trzeba przez tydzien lootbagować na minosy na darashi albo tydzień robić runy pod depo a i tak możesz wyjść na zero, a taki rp może expić do usranej śmierci i będzie miał +...
*Carlsberg
17-02-2009, 16:33
no właśnie żeby expienie magikiem miało jakiś sens to albo trzeba przez tydzien lootbagować na minosy na darashi albo tydzień robić runy pod depo a i tak możesz wyjść na zero, a taki rp może expić do usranej śmierci i będzie miał +...
Pokaż mi JEDNO miejsce w którym taki 130 ms ma waste.
ZapodajMuze
17-02-2009, 18:17
Po za demonami pokaz mi miejsce gdzie 130 ms ZAWSZE nie ma waste . Tylko nie mow mi roty w venore albo assy bo nie w tym rzecz.
Tak mi sie zdaje, że powie byś próbował lac dragi z exori flama
*Carlsberg
17-02-2009, 23:08
Po za demonami pokaz mi miejsce gdzie 130 ms ZAWSZE nie ma waste . Tylko nie mow mi roty w venore albo assy bo nie w tym rzecz.
Hffy mogą być ?
ASSY, crystal spajdery, GSY , djiny,dragi w każdym tym miejscu idzie zrobić lekko 80k/h expa.
Mała możliwość wejsta jest na fro, behe..
Postacie są prawidłowo zbalansowane
nie sa zbalansowane, dziwnie rozumiecie pojecie balansu.
ZapodajMuze
18-02-2009, 09:03
Hffy mogą być ?
ASSY, crystal spajdery, GSY , djiny,dragi w każdym tym miejscu idzie zrobić lekko 80k/h expa.
Mała możliwość wejsta jest na fro, behe..
80k/h to sie wyciaga 35 ms/ed z lekkim wastem a nie 130 msem .
@zbalansowane postacie
Jak postacie sa zbalansowane to ja jestem Naruto z krainy fasoli i dobrobytu , Sorc / Druid nie dosc ze wyciagaja astronomiczne ilosci expa bez zadnych bzdurnych skillowan , to miazdza wszystko co sie rusza w paro osobowym teamie. A Paladyn czy knight? Prosze was , koles mi dal ostatnio 34 pallka z skillem 82 zebym poszedl mu na stone tombe chwile poexpic . Oczywiscie wzialem passy i poszedlem .Wchodze w tp zabilem jednego scaraba na 3 hity a na drugim 4 missy . Tak wlasnie skonczyla sie moja historia z pallkiem na zawsze . Co do knighta to zycze wyciskania 50k/h to 999 lvla a pozniej jeszcze jestes pierogiem ktorego pare druidow z ogarem zdejmie .
siamano tyle na ten temat.
*Carlsberg
18-02-2009, 17:52
80k/h to sie wyciaga 35 ms/ed z lekkim wastem a nie 130 msem .
No cóż, jeśli chcesz robić 130 msem 500k/h bez waste to nie moja wina.
Astilinek
18-02-2009, 19:06
dobra 130 MS może i będzie miał 300k/h ale dla przykładu 50 ED i 50 RP: podajcie mi JEDNO expowisko gdzie ED nie będzie miał waste, przy w miarę przyzwoitym expie (50k/h). A taki 50 RP pójdzie na piraty i wbij z 80k i będzie miał profit 5k...
*Carlsberg
18-02-2009, 19:11
dobra 130 MS może i będzie miał 300k/h ale dla przykładu 50 ED i 50 RP: podajcie mi JEDNO expowisko gdzie ED nie będzie miał waste, przy w miarę przyzwoitym expie (50k/h). A taki 50 RP pójdzie na piraty i wbij z 80k i będzie miał profit 5k...
Jedno? Tylko 50k/h? Asy, dragi, gsy, djiny?
na piratach to ty masz może 40k/h, 50 rpkiem.
Magiem jest lepiej niz palem, jak sie nie jest skonczonym debilem to kasa to nie problem.
ZapodajMuze
18-02-2009, 22:31
Workery cisne 120-150k/h na 4 hunty 2 mi sie zwrocily 1 waste i 1 profit ? Jak wycisniesz 150k/h 50 pallem bez blokera to zrobie kapliczke z twoim zdjeciem w domu i wyryje sobie na klacie twoje inicjaly.
@
Assy cisne 80k-100k/h bez wastacza.
ty chyba mnie nie zrozumiales.
Nie czytalem wszystkich postow i nie jestem pro elo mastah gracz ale gram od ok. 7.6 nawet wczesniej ale to byly czasy mojego noobienia tzn przechodzenie rooka trwalo tydzien a na red hp puszczalem exita ale to nie o tym rzecz. Ktos tu powiedzial ... ze czasy sorca to czasy od 7.6 do 7.92 o ile sie nie myle tibia 8.0 to kompletny czas palladynow dlaczego? ludzie zmieniajace prof to tzn dzieci updatu.... pallek i knight w czsach 7.6 - 7.92 to byla kompletna masakra, pallek ktory z bolta walna w draga na ok. 100 lvlu hit. 150- to bylo cos:) sorc w draga z visa po 200+ to bylo nic:) dla niego ofc. Ogladalem niegdys film nemtora lub kogos z jego teamu wtedy mial ok. 220 ms podszedl do 100 rpka nacisnal swoj pro elo hotkey z ue i bylo po nim gdy knightowie i palkowie biegali za nim po calej mapie nie mogac go zlozyc. 8.0? palladyn najlepsze profesja- royal speary mialy cala odleglosc i wlasnie wtedy walniecie 250+ z rsa ktory kosztuje 25? czy 15 gp w sklepie (nie pamietam juz bo w tibie nie gram, na rlu ofc:P) to bylo nic, sorc w draga z visa ledwo po 150 wjezdzal:>> a teraz? teraz wg mnie jest balans profesji, faktem jest iz sorc moze wbic troszke wiecej expa niz pall czy knight ale to nie sa takie wielkie "sumy expa". Jak i gdzie? sorc- frosty ue, drud- wrle z sd, knight-forsty exori gran z sio lub bez, pallek to samo na frostach z assow + exori san. W pvp nie ma rowniez az takie duzej roznicy. Faktem jest ze pallek niestety ma najslabsze leczenie jednak mysle ze cipsoft to jakos poprawi i dla knighta nowe lub o wiele lepsze potiony:))
Nie czytalem wszystkich postow i nie jestem pro elo mastah gracz ale gram od ok. 7.6 nawet wczesniej ale to byly czasy mojego noobienia tzn przechodzenie rooka trwalo tydzien a na red hp puszczalem exita ale to nie o tym rzecz. Ktos tu powiedzial ... ze czasy sorca to czasy od 7.6 do 7.92 o ile sie nie myle tibia 8.0 to kompletny czas palladynow dlaczego? ludzie zmieniajace prof to tzn dzieci updatu.... pallek i knight w czsach 7.6 - 7.92 to byla kompletna masakra, pallek ktory z bolta walna w draga na ok. 100 lvlu hit. 150- to bylo cos:) sorc w draga z visa po 200+ to bylo nic:) dla niego ofc. Ogladalem niegdys film nemtora lub kogos z jego teamu wtedy mial ok. 220 ms podszedl do 100 rpka nacisnal swoj pro elo hotkey z ue i bylo po nim gdy knightowie i palkowie biegali za nim po calej mapie nie mogac go zlozyc. 8.0? palladyn najlepsze profesja- royal speary mialy cala odleglosc i wlasnie wtedy walniecie 250+ z rsa ktory kosztuje 25? czy 15 gp w sklepie (nie pamietam juz bo w tibie nie gram, na rlu ofc:P) to bylo nic, sorc w draga z visa ledwo po 150 wjezdzal:>> a teraz? teraz wg mnie jest balans profesji, faktem jest iz sorc moze wbic troszke wiecej expa niz pall czy knight ale to nie sa takie wielkie "sumy expa". Jak i gdzie? sorc- frosty ue, drud- wrle z sd, knight-forsty exori gran z sio lub bez, pallek to samo na frostach z assow + exori san. W pvp nie ma rowniez az takie duzej roznicy. Faktem jest ze pallek niestety ma najslabsze leczenie jednak mysle ze cipsoft to jakos poprawi i dla knighta nowe lub o wiele lepsze potiony:))
ta ale w tedy palkiem się lepiej grało niż teraz
Wylansowany
22-02-2009, 18:43
A możecie się przestać kłócić, bo rozmowa toczy się tylko:
"XX sorc wyciąga na XXX expowisku XXX kasy i XXX expa/h, a XX knight tylko XXX i XXX."
"Tak, ale XX knight nie pokona w PvP XXX sorca"
"Ale XX sorc przegra z XX pallem!"
Itd. itp. Etc.
Lysy_Pedal
23-02-2009, 00:47
nie sa zbalansowane, dziwnie rozumiecie pojecie balansu.
Dla mnie jest tak:
Rycerz - Bloker ale nie jest juz supermenem - OK
Paladyn - Dobra postac ofensywna jednak juz najczesciej bez trzymania dystansu, shielding dla palla za wysoki - do poprawy
Druid - Ma wszystko co ms plus leczenie - do poprawy
Sorc - Postac ofensywna nic do dodania - OK
mezowski86
26-02-2009, 23:09
Dokładnie jak się chcecie żalić to do mamusi, a nie tu bo się komedia robi powoli. Nie podoba się = ots.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.