zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Key logger

Druid
20-12-2004, 15:23
Czy antywirus (mam nortona 2004 aktualizowanego) wykryje key loggera wbudowanego w plik??

Ps. Mozecie se mnie wyzywac od noobów bo mnie to nie obchodzi. Wystarczy mi 1 normalna odpowiedz.

Belefiz
20-12-2004, 15:29
Niestety, norton nie wykryje kayloggera ponieważ kaylogger nie jest typem robaka, wirusa (chociaż jest bardzo podobny do trojana). Niektóre trojany mają funkcję kayloggerową. Tyle. Cya.

Nestel
20-12-2004, 15:37
Sprobuj Spybot - Search and Destroy (taki programik :)) Mi wykrylo keyloggera. Ale on nie byl wbudowany w plik :confused: . Sprobuj moze wykryje... Pozdrawiam

Gracz Tibii
20-12-2004, 15:37
Wykreje. Mojemu kumplowi wykryło jakiegoś Keyloggera Perfecta.

Belefiz
20-12-2004, 15:40
Re:up
Bo Perfect Kaylogger to nie jest kaylogger tylko trojan :)

$corcerer
20-12-2004, 17:27
Różnie. Czasami może, czasami nie.

Vegefa Ziom
20-12-2004, 17:33
Różnie. Czasami może, czasami nie. Też zależy od typu czy trojan i jaki itp.
Radzę skanować na bieżąco komp Nortonem i złatw sobie jakiś programik wykrywający keyloggi (pełno takich, więc nie powinieneśą mieć problemów ze znalazieniem). Powinno pomóc.

PS. Jak masz zainstalowanego keylogga to nic już nie pomoże.

Byczek
21-12-2004, 16:24
Search and Destroy

Bardzo dobry program do wyszukiwania i usuwania komponentów szpiegujących typu spyware, dialerów, keyloggerów itp. Zawiera więcej sygnatur komponentów niż najpopularniejszy Ad-aware dzięki czemu jest skuteczniejszy w ich usuwaniu. Program wyposażony jest także w zneutralizowanego klienta Cydoor, który zastępuje oryginalny plik, dzięki czemu jego neutralizacja nie powoduje skutku w postaci zablokowania działania programu, który go zawierał.

Osobiście polecam ;)

PiXik
21-12-2004, 17:24
Spybot wykrył mi 57programów, nie wiem nawet jakich mniejsza z tym a tibia pw była czysta:PUsunąłem wszystkie komputer działa także chyba nawet kompa nie skopiesz sobie przez ten progs:)

roland
21-12-2004, 19:36
Wedługo mnie to pytanie było bez sensu, bo skąd wiadomo, czy właściwie mamy tego keylogera?? Bo nam program wykruje wtedy mamy?, a jeśli nie wykryje, co wtedy, wtedy też mamy?? LOL
A co do programiku to zależnie od keylogera.

Tibiasz
27-12-2004, 13:13
a mozna prosic jakis konkretny link do execa?
Nie chce mi sie szukać na Komputer Świecie :)