zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Enchanted Sapphires

Gollumek
12-01-2009, 18:40
Mam pytanie dotyczące Enchanted Sapphires. Czy jako knight na 54 lvlu mogę je sam wbić w przedmiot czy potrzebna mi pomoc sorca/druta?
Wiem tylko tyle, że te kamyki mogą robić druty i sorce od 30+ lvla.
Tak więc z góry dzięki za odpowiedź. :):):)

Smoczek8228
12-01-2009, 18:52
Jak juz je masz możesz ich użyc na broni, TY możesz, nie musi sorc/drut... aha nastepnym razem szukaj !! Było.pl... Close plx

Gollumek
12-01-2009, 18:59
Ok dzięki.

PS: Nie chce mi się szukać, bo jakoś tak muszę spadać i nie mam czasu :X.

boniedwa
12-01-2009, 20:06
Odpowiedź już padła, jednak żeby było jaśniej, szafirki enhantować może tylko drutex:P

hefifij
14-01-2009, 00:06
Mozesz uzyc dowolnego kamyczka na broni do tego przeznaczonej...bowiem nie wszystkie da sie "zaczarowac"

Gollumek
14-01-2009, 08:36
Tzn. jak nie wszystkie? :P Heroic axe wiem, że zaczaruję, ale i tak muszę wpierw dobić 60 ;P.

Avidek
14-01-2009, 08:40
Troszke checi do szukania i ten temat wogole nie musialby powstawac.

Poradnik jak uzywac i ladowac kamyczki:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=159817

boniedwa
14-01-2009, 21:19
@up
Wszystkie twoje posty są o tym samym, a mianowicie o szukaniu, zaciołeś się czy poprostu nie znasz odpowiedzi na pytania zadane przez innych użytkowników?

@2up
Enchantować da sie tylko: spike sword, relic sword, mystic blade, blacksteel sword, dragon slayer, barbarian axe, headchopper, knight axe, heroic axe, war axe, clerical mace, crystal mace, orcish maul, cranial basher i war hammer. Nic więcej.

Gollumek
14-01-2009, 21:35
Ja chcę akurat Heroic Axe'a enchantować na lód by biegać na dragi :P lub DL o ile zamożność i skille pozwolą :D8o:o:D:o8o.

Avidek
14-01-2009, 22:06
@2up

Tak sie sklada, ze nie wszystkie moje posty sa o szukaniu. ;d
Znam odpowiedzi na pytania uzytkownikow w tematach, w ktorych sie udzielam (a przynajmniej moge cos poradzic). Problem w tym, ze nawet jesli bym ich nie znal, to moge szybko znalezc odpowiedz w poradnikach. Wiec skoro ja moge, to czemu ten co zaklada temat nie moze co?

boniedwa
14-01-2009, 23:22
@up
hehe, no jest w tym 100% prawdy, jednak musisz brać poprawke na to że duża liczba użytkowników nie zna pojęcia "przyklejony temat" bądź "szukaj", tak że wydaje mi się że lepiej dać odpowiedź niż mu powiedzieć co powinien zrobić bo w takich przypadkach kończy sięto bluzganiem na ciebie i twoją rodzine.
A tak to jesli mój post był obraźliwy to przepraszam, ale naprawde wiesz, co coś czytam to widze żeby te dzieci szukały:D

@2up
Jeśli nadal masz takie skille jakie masz podane to dragi nie będą zbyt dobre, myśle ze minimum to 80, dragon lordy odpuść, nic tylko waste, gdy poleci dsm albo rh to potiony może zaczną się zwracać (chyba że będziesz miał szczęście).

Avidek
15-01-2009, 12:29
@up

Czesto tlumacza sie gadaniem, ze w przyklejonym temacie trzeba dlugo czekac na odpowiedz, a jezeli nie znaja takiego pojecia, to trzeba ich uswiadomic. Zauwaz tez, ze staram sie w miare mozliwosci podac link do tematu/poradnika w ktorym mozna znalezc odpowiedz a nie tylko rzucam tekstami w stylu "noob, szukaj" lub "bylo.pl".

Jezeli masz ochote dalej o tym dyskutowac to na PW, bo juz i tak maly offtop sie zrobil. ;d

#edit

A tak to jesli mój post był obraźliwy to przepraszam, ale naprawde wiesz, co coś czytam to widze żeby te dzieci szukały

Nie byl obrazliwy. A co do "tych dzieci", to nie po to ludzie mecza sie, zeby napisac poradnik, ktory zostanie dobrze przyjety na forum tylko po to, zeby potem pisac to samo jeszcze 10 razy w pojedynczych tematach.