PDA

Pokaż pełną wersje : Wow czy L2

MiXer
13-01-2009, 14:18
która gra wg. Was jest ciekawsza, lepsza, bardziej dopracowana???
Ja osobiście mam ogromny dylemat....Zassać WoWa i grać czy zassać L 2 i grać. Wow waży trochę ponad 6 GB z patchami, a L 2 chyba 3 GB ( mam rację? ) W co radzicie grać? (jak by ktoś mógł niech da link do L 2 nie z oficjalnej strony bo tam prywatne serwery)

maxen13
13-01-2009, 14:24
Jeśli chcesz grać w WoW'a na privach to zapomnij o nim bo privy to szajs. Lepszy ten L2.

MiXer
13-01-2009, 14:57
Z l2 jest pewien problem, są różne wersje i serwy podlegają albo pod cronicle 3 albo 4 albo 5 a ściągniecie trzech to troche czasu... Czy mógłby ktoś podać jakiś popularny i dobry serwer do L2?

Crenton
13-01-2009, 14:59
Ja osobiscie wolę wowa, jeśli grasz na jakims dobrym priw serwie to nie jest tak zle.
Polecam bloodworld.eu

CytrynowySorbet
13-01-2009, 15:16
Jeśli w oby przypadkach masz zamiar na privie to bez znaczenia co wybierzesz - i tak rozrywka będzie na żałosnym poziomie. I z tego co słyszałem, to w L2 grubo ponad połowa graczy to boty.

MiXer
13-01-2009, 15:29
Ojj. mylisz się, w Wowa mam wypaśny serwerek pod TBC ;].
Zasysam dodatek 0,2 Gb / 2,3 GB :D I najcięższy 2.4.0 patch ściągnięty 1,1 GB ;p

Grue
13-01-2009, 15:33
Ojj. mylisz się, w Wowa mam wypaśny serwerek pod TBC ;].
Zasysam dodatek 0,2 Gb / 2,3 GB :D I najcięższy 2.4.0 patch ściągnięty 1,1 GB ;p

Wow retail >>>>>>>>>>>>>> Wow prv

Granie na privach to porazka i strata czasu, a o WOTLK to zapomnij w ogole na prv haha ; )

MiXer
13-01-2009, 15:47
Porażka? Narazie nic nie mogę powiedzieć. Ściągnę, zagram na jakimś mało zbugowanym serwie, i się zobaczy.

eerion
13-01-2009, 16:14
Porażka? Narazie nic nie mogę powiedzieć. Ściągnę, zagram na jakimś mało zbugowanym serwie, i się zobaczy.
Nie ma.
Pomijam fakt, że gadamy tutaj o TBC.
Piraci nie byli w stanie naprawić całej masy nie działających skryptów/talentów czy modułów. W WotLK jest tego tak dużo, że tam nie będzie działało 75-90% rzeczy.
Jeśli chcesz się wypowiadać o jakości piratów - najpeirw pograj na globalu, wbij 80, porajduj, a później pójdź na pirata.
Gwarantuje, że poślesz go w diabły.

MiXer
13-01-2009, 16:23
No dobra, wróćmy do wątku. Czy lepiej grać w Lineage 2? Ile to w końcu waży? Kiedyś jak grałem, to 1 gb na jednej stronce widziałem 3 GB a na jeszcze innej 4 GB
To są chyba inne chronicle, ale czy najlepiej ściągnąć najnowszy? Czy ktoś zna fajny serwer do L2? To jak będzie ciekawy, ściągnę wersję pod niego i kłopot z głowy

Bluray
13-01-2009, 16:26
Jeżeli naprawdę nie stać cie byś pograł na globcu, to bierz l2.

MiXer
13-01-2009, 16:30
double.............

MiXer
13-01-2009, 16:31
Tu nie chodzi, ze mnie nie stać... Nie chce wydawać pieniędzy na grę. Swoje oszczędności mam potrzebne na co innego A nowy komp, Wiedźmin i Gothic 3 z dodatkiem, troche glupio prosić rodziców o kasę :P
To może ktos podać fajny serw pod L2?

Bluray
13-01-2009, 16:47
A może Blizzard chciałby pieniądze za swoją prace?

No dobra, dobra.
existence?

McKornik
13-01-2009, 17:04
Graj w L2 najlepiej na low rate servach.
Polecam Lineage 2 Dex http://www.lineage.ro/
serwery prywatne ale po kilka tysięcy ludzi online na każdym. Zabawa zapewniona na długie miesiące.

_WrD_
13-01-2009, 17:34
Nie ma.
Pomijam fakt, że gadamy tutaj o TBC.
Piraci nie byli w stanie naprawić całej masy nie działających skryptów/talentów czy modułów. W WotLK jest tego tak dużo, że tam nie będzie działało 75-90% rzeczy.
Jeśli chcesz się wypowiadać o jakości piratów - najpeirw pograj na globalu, wbij 80, porajduj, a później pójdź na pirata.
Gwarantuje, że poślesz go w diabły.
Bez przesady. Wystarczy, aby wbił 20-30 lvl i poszedł na jakąś low-lvlową instancję, np. BFD albo SM. Mi to wystarczyło, aby stwierdzić, że privy nawet w 20% nie dorównują serwerom Blizzarda.

@topic
Tak czy tak w obu przypadkach - czy chcesz grać na globcu, czy też na privach - wybrałbym WoWa. L2 to shit.

eerion
13-01-2009, 17:57
Bez przesady. Wystarczy, aby wbił 20-30 lvl i poszedł na jakąś low-lvlową instancję, np. BFD albo SM. Mi to wystarczyło, aby stwierdzić, że privy nawet w 20% nie dorównują serwerom Blizzarda.

Ale na max lvlu widzisz skalę tych niedoróbek i żałosnego badziewia :P

MiXer
13-01-2009, 18:23
No dobra czy ktoś może podać wersje L2 na ten serw lineage.ro ?
Bo nie chce sie pomylić

MiXer
13-01-2009, 19:58
sory za duble ale musze pilnie odświeżyć
CZy muszę pilnie ściągać 4 GB gry, aby grać/ Bo na jednym serwerze widzialem plik ważący tylko 660 mb

Bluray
13-01-2009, 20:06
A nie możesz sobie po prostu znaleźć darmowego MMO? Gwarantuje że będzie mniej błędów...

_WrD_
13-01-2009, 20:42
Archlord i Perfect World są dobrymi darmówkami. Ew. MU Online. Na pewno będą lepsze od privów ;)

MiXer
13-01-2009, 20:57
Oczywiście, że mogę. Gralem w wiele z jich.
Teraz albo PW albo Last Chaos :p
Archlord znudzil mi się po 10 dniach

Arcan
13-01-2009, 20:58
Oczywiście, że mogę. Gralem w wiele z jich.
Teraz albo PW albo Last Chaos :p
Archlord znudzil mi się po 10 dniach

PW nie polecam ze względu na lagi.

CytrynowySorbet
13-01-2009, 23:02
A musi być koniecznie MMORPG? Jeśli tak, spróbuj Cabal, jeśli nie, oblookaj Gunz: The Duel.

Marcin24
13-01-2009, 23:40
Jeśli w oby przypadkach masz zamiar na privie to bez znaczenia co wybierzesz - i tak rozrywka będzie na żałosnym poziomie.
serwery prywatne ale po kilka tysięcy ludzi online na każdym.
L2 to shit.
Widzę, że tutaj sami "poważni" gracze, którzy zapewne od kilku lat grają w Lineage. Nie sugeruj się tymi odpowiedziami.
Po pierwsze, Chronicle to przeszłość. Teraz nastały czasy Kamael'a i Gracii i wszystkie najlepsze serwery już są zupdatowane pod te wersje.
Kolejna sprawa to rozrywka, której zapewne poszukujesz. Zależy to w całości od Ciebie, bo jeżeli będziesz spędzał całe dnie na expieniu, to może to być trochę nudne.
Jeżeli nie grałeś w Lineage, a zapewne nie grałeś, to proponuje serwer z ratami x40-50 pod Gracie bądź Kamaela, to dobry serwer na początek. No, a dalej to czas pokaże. I niech Cię niezniechęcą rzeczy takie jak Crafcenie, Spoilowanie (a raczej to, że ich "nieogarniasz") itp. Ja też do końca wszystkiego w tym nie pojmuję. Jak masz jakieś pytania to śmiało wal, postaram się pomóc w miarę możliwości.

Adob_xP
13-01-2009, 23:40
Archlord i Perfect World są dobrymi darmówkami. Ew. MU Online. Na pewno będą lepsze od privów ;)

W końcu ktoś kto wspomniał o Perfect World :P
Osobiście też to polecam :P

@Topic
W WoWa nie grałem ale miliony fanów i oceny jakie zbiera na pewno nie są bezpodstawne :P
A L2 rox :P

_WrD_
14-01-2009, 07:16
proponuje serwer z ratami x40-50
LOL!
x40?! Omg, człowieku. Skoro ty na początek proponujesz takie raty, to gg. Na globalu jest 1x, i to na tym powinno się grać. Ludzie narzekają, że wolno się expi na takich serwerach x50, a co jest na globalu?
Na privach nigdy w pełni nie zasmakujecie tego, co oferuje gra. A L2 tak czy tak sux.
Lepiej rzeczywiście zagrać na darmówkach, albo chociaż wydać te 50zł i grać w GW. Złe nie jest.

MiXer
14-01-2009, 08:54
Jak będe grać L2 to raczej na Alsseronie, jak tam któś mówi, większość serwów jest od Gracia, i tam w download taki klient jest, waży co prawda troche dużo, ale pare godzin i już.

CichyRumak
14-01-2009, 11:14
Do wszystkich pro graczy l2.
Do jakich wyników doszliście? 25lvl i 1 profka?
Czy chociaż spędziliście troche w niej czasu i mieliście sukcesy?
Prywatne serwery L2 są duzo bardziej zblizone do oryginału aniżeli WOW.
I z tego co czytałem, WOW też nie jest taki piękny jak wypowiada sie tutaj o nim 95% forumowiczów. Nie chce za bardzo o nim pisac bo nie grałem, ale spotkałem sie z wypowiedziami ze na 40 lvlu odechciewa sie grac bo robi sie ciagle to samo. No i priv w wowie= sux.
Ja osobiście wolę l2. Świetna grafika (i nie tak kolorowa jak ta w wowie), pvp, clan siege. To wystarczy. Grind i questy są niemal identyczne w takich mmo, dlatego nie ma co o nich tutaj pisać. Jeśli szukasz niezłej zabawy na privach, z pewnością bierz l2. I nie zgodze się że 50% to boty.
Btw. gram na frienz, czyli blizniak DEX'a. Serwer stabilny, osobiście nie mam lagów na nim, 2000+ graczy online, z czego jakieś 500 ma ustawiony sklep.
Osobiście nie spotkałem się jeszcze z botem. W każdym bądź razie polecam.

@wrd
na x50 się wolno expi? Haha.
Najpierw spróbuj potem pisz, widać właśnie jaki pro z Ciebie.

MiXer
14-01-2009, 13:29
A co sądzicie o Alesson?
A frienz klient waży 660 mb??? Bo pisze tam tak, czy to tylko launcher czy cos?

MiXer
14-01-2009, 14:00
Mam problem
Pościągalem wszystkie pliki, TBC też, instaluje go, klikam play, a tu wyskakuje żeby jeszcze raz ściągać, o co chodzi??

Cacciatore
14-01-2009, 14:29
Jak dla mnie nie ma lepszego MMO niz RYL (Risk Your Life). Ofc. "jedynka".

Co do tematu to WoW podoba mi sie bardziej niz L2. Mowie tu oczywiscie o globalu, priv servy jakos mnie nie pociagaja.

CytrynowySorbet
14-01-2009, 14:44
Prywatne serwery L2 są duzo bardziej zblizone do oryginału aniżeli WOW. Zgadzam się.
I z tego co czytałem, WOW też nie jest taki piękny jak wypowiada sie tutaj o nim 95% forumowiczów. Nie chce za bardzo o nim pisac bo nie grałem, ale spotkałem sie z wypowiedziami ze na 40 lvlu odechciewa sie grac bo robi sie ciagle to samo. Zarzucasz nam, że nic nie wiemy o L2 bo nie graliśmy, a sam wypowiadasz się o WoWie choć ty nie grałeś. Co za hipokryzja. Poza tym głównym celem w WoWie jest wbicie max lev. Możesz wtedy powiedzieć że spróbowałes... 40% gry? Wtedy dopiero zaczyna się zabawa. No i priv w wowie= sux. Zgadzam się.
Ja osobiście wolę l2. Świetna grafika (i nie tak kolorowa jak ta w wowie), pvp, clan siege. Powiedz mi, że w WoWie nie jest świetna grafika :> I mam rozumieć, że w L2 grafika jest czarno-biała? Wybacz, ale to gra MMORPG, a nie survival horror. PvP - może rozwiń? Clan siege - gdybyś w WoWie widział Wintergrasp, to zorientowałbyś się, że w tej sytuacji te gry są na równi. I nie zgodze się że 50% to boty. Mówiłem o globalu, info od kumpla który grał pół roku.

Bluray
14-01-2009, 15:46
Do wszystkich pro graczy l2.
Do jakich wyników doszliście? 25lvl i 1 profka?
A grałeś chociaż raz na globalu w L2? ha?

Prywatne serwery L2 są duzo bardziej zblizone do oryginału aniżeli WOW.
Nikt tego nie zaprzecza.

Nie chce za bardzo o nim pisac bo nie grałem, ale spotkałem sie z wypowiedziami ze na 40 lvlu odechciewa sie grac bo robi sie ciagle to samo. No i priv w wowie= sux.
Jak nie grałeś to się nie wypowiadaj, a ja usłyszałem że L2 ma grafikę 2D, że to bzdura? no właśnie :)

Ja osobiście wolę l2. Świetna grafika
Nie każdy lubi mangę.

(i nie tak kolorowa jak ta w wowie),
Denerwuje mnie to że grafika w WoW, jest przez większość uznawana za minus, a jednak dzięki takiemu stylowi, nie zestarzała się tak, jak np. w L2.
(Mnie się na przykład grafika WoW'owa podoba). Mówisz że jest kolorowa, to znaczy że l2 jak już wyżej ktoś napisał, ma grafikę czarno białą?

pvp,
No, tego w WoW'ie pewnie nie ma :<

To wystarczy. Grind i questy są niemal identyczne w takich mmo, dlatego nie ma co o nich tutaj pisać.
A jednak w WoW, zdarzają się bardzo fajne questy (ostrzeliwanie undeadów z maszyny goblinów rox!)

@down
Merciles gladiator set ;)

_WrD_
14-01-2009, 15:49
@wrd
na x50 się wolno expi? Haha.
Najpierw spróbuj potem pisz, widać właśnie jaki pro z Ciebie.
Odpowiem cytatem:
Ludzie narzekają, że wolno się expi na takich serwerach x50
Ja nie mówię, że taka prawda. Napisałem, co usłyszałem od kumpli.
Ty zresztą nie grałeś w żadną z tych gier. Granie na privach to nie granie (Pozdro dla bartusia - koleś gra na privach a wielce się w szkole szczyci, że gra w WoWa. Kłamstwo.).
Czy jest tu osoba, która osiągnęła coś w obu tych grach (na oficjalnych serwerach)?

Cygan Slejter
14-01-2009, 16:06
Ja ci powiem tylko jedno...Jeżeli chcesz naprawdę dobra grę rpg to z czystym sumieniem polecam ci Guild Wars :)
60 zl to nie jest duzy jednorazowy wydatek zeby grac :)

MiXer
14-01-2009, 16:22
Gram w WoWa na serwerze Avalon i mi się podoba
Jakby co to nick Modingo Tauren warrior na początek :P

McKornik
14-01-2009, 17:30
L2 Dex serwer jest pod Interlude

Ktoś wyżej powiedział że czas Chronicle minął,fakt.
Jeszcze do niedawna Dragon-Network był porządnym serwerem do czasu gdy zrobili donaty.
Ostatnim prawdziwym serwerm z klimatem jest właśnie L2 Dex (mówie tu o prywatnych serwach :P ) Nie warto grać nać na wysoko rate'owych serwach.
Gdy będziesz miał np top S grade nikomu to nie zaimponuje, tak samo będzie w wowie.
Jeśli zamierzasz grać sam to żadna gra nie da ci frajdy, L2 czy WoW szybko się znudzi.

MiXer
14-01-2009, 18:51
http://wow.gamefreedom.pl/
Może ktoś podać adres do tego serwa?? Bo mam bana na forum, nie wiem za co nigdy tam nie byłem...

_WrD_
14-01-2009, 20:08
@Mixer
Zomg, co chwile zmieniasz zdanie... Najpierw piszesz, że ściągasz WoWa, potem nagle, pytasz się o szczegóły downloadu L2, następnie gadasz, że obie gry odpadają i chcesz wybrać pomiędzy PWa jakimśtam innym mmo, potem znowu L2, teraz piszesz, że grasz w WoWa. Wtf?

Bluray
14-01-2009, 20:18
A może chce wszystko na raz?

Marcin24
14-01-2009, 20:30
Omg, człowieku. Skoro ty na początek proponujesz takie raty, to gg.
Jakbyś przeczytał całe moje zdanie, to byś zrozumiał, czemu akurat takie serwery polecam.
60 zl to nie jest duzy jednorazowy wydatek zeby grac :)
Jak się nie zna gry to jest duży.
Granie na privach to nie granie
Jest wiele bardzo dobrych serwerów prywatnych, gdzie granie to sama przyjemność. Nie wiem gdzie Ty zawitałeś.
Ja nie mówię, że taka prawda. Napisałem, co usłyszałem od kumpli.
Najlepsze wytłumaczenie to "słyszałem od kumpli". Ja grałem swego czasu na Foreverze gdzie exp wynosił x35. Level 78 to była kwestia max 5 dni.

_WrD_
14-01-2009, 20:35
Jest wiele bardzo dobrych serwerów prywatnych, gdzie granie to sama przyjemność. Nie wiem gdzie Ty zawitałeś.
Ty naprawdę nie grałeś na globcu.

Najlepsze wytłumaczenie to "słyszałem od kumpli". Ja grałem swego czasu na Foreverze gdzie exp wynosił x35. Level 78 to była kwestia max 5 dni.
I co to za granie? Widzisz w tym jakąś przyjemność, gdzie 80 level wbijasz w niecały tydzień? Ty to polecasz nowym graczom? Gówno się nauczysz, grając na takich serwerach.

Marcin24
14-01-2009, 20:53
I co to za granie? Widzisz w tym jakąś przyjemność, gdzie 80 level wbijasz w niecały tydzień? Ty to polecasz nowym graczom? Gówno się nauczysz, grając na takich serwerach.Jak nie umie grać, to zobaczy co mu się podoba. Jeżeli mu się spodoba expienie czy inne takie sprawy, to sobie potem wybierze serwer x5-10, a jak mu się spodoba PvP to x500. Serwery x50 to serwery mniej więcej po środku.
@down
Exp x10 jest duży dla DOŚWIADCZONYCH graczy. Dla początkujących, którzy nie mają pojęcia o miejscówkach nawet na x1000 wbicie 80 lvl'a nie będzie łatwe.

Erverse
14-01-2009, 21:01
Jak nie umie grać, to zobaczy co mu się podoba. Jeżeli mu się spodoba expienie czy inne takie sprawy, to sobie potem wybierze serwer x5-10, a jak mu się spodoba PvP to x500. Serwery x50 to serwery mniej więcej po środku.

Po środku?? Ahahaha
Ciekawe czego?
Exp 10x to już jest duży, na wyższych nie powinno się grać, bo gówno się z tego nauczysz. Co to za przyjemność wbijać 1 lvl w 5 minut?
To tak samo, jakbyś mówił, że ots w tibii z expem x 100 jest tak mniejwięcej po środku blxx.

MiXer
14-01-2009, 21:16
A czemu piszę tak oklepanie?
Bo już sam sobie poradziłem z ów, tamtymi problemami......

Gram na privie x1 od popołudnia i mam 6 lvl
To poda ktoś ip do tamtego?
http://wow.gamefreedom.pl/ (http://urlguard.net/l/http://wow.gamefreedom.pl/)

LookamZzaRogu
14-01-2009, 21:22
Z l2 jest pewien problem, są różne wersje i serwy podlegają albo pod cronicle 3 albo 4 albo 5 a ściągniecie trzech to troche czasu... Czy mógłby ktoś podać jakiś popularny i dobry serwer do L2?

Ściągasz jedną wybraną, na której chcesz grać (pod którą jest serwer) i grasz. Wg mnie L2 jest o wiele lepsze, jesli chodzi o prywatne serwery (na prywach WOWa jest duzo bugow, L2 - mniej). Jak zaczynasz przygode z L2 to polecam Ci www.l2reloaded.org (http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://www.l2reloaded.org) (hellbound) na prawdę fajny serwerek mid rate (l2 off, na javie nie ma co grać) ;D Btw, na pewno ogarnianie L2 troche zajmie, bo jest co ogarniać, nie to co Tibia. Najlepiej poczytaj troche :-)

MiXer
14-01-2009, 21:28
W piątek ściągnę L2, będę w szkole to wróce i będzie :P

PLague
15-01-2009, 06:34
Tu nie chodzi, ze mnie nie stać... Nie chce wydawać pieniędzy na grę.Ja pierd*, dziecko, kto Ci dał komputer?

maxen13
15-01-2009, 07:15
Rodzice? rofl

Mixer@

Wtf? To wkońcu co? Jak ściągasz obie to po cholere pytasz o nasze zdanie?

MiXer
15-01-2009, 08:33
Nie rozumiem o cpo wam chodzi?? Te wasze wszystkie pliki muzyczne, no może większość to niby skąd pochodzi??? Placiliście za nie? To co płaczecie, że nie płace za ich "pracę"... Zaraz sie znajdzie jakiś "mędrzec" i będzie sie tu ze mną kłócił, no ale czekam
L2 i WoW spodobaly mi się, więc nia zaszkodzi ściągnąć i L2 i zagrac

To w końcu poda ktoś realmist stąd?
http://gamefreedom.pl/forum/index.php?topic=5350.0

_WrD_
15-01-2009, 08:42
Jak nie umie grać, to zobaczy co mu się podoba. Jeżeli mu się spodoba expienie czy inne takie sprawy, to sobie potem wybierze serwer x5-10, a jak mu się spodoba PvP to x500. Serwery x50 to serwery mniej więcej po środku.
@down
Exp x10 jest duży dla DOŚWIADCZONYCH graczy. Dla początkujących, którzy nie mają pojęcia o miejscówkach nawet na x1000 wbicie 80 lvl'a nie będzie łatwe.
Żałosne. Wg. ciebie serwery x5-10 są low-ratowe? DZIESIĘĆ RAZY szybciej wbijasz level! To jest stanowczo za dużo. Ty naprawdę nie grałeś na globalu, nie wiesz co to są raty x1 i to na takich powinno się grać. x500... Zomg. Na globcu też jest pvp a jakoś jest x1.

LookamZzaRogu
15-01-2009, 11:35
@wrd

Jeśli ktoś nie ma tyle czasu na granie na x1 i szybko mu sie to nudzi to nie musi grac, od tego są serwery z wyzszymi ratami, nie ma rat na ktorych sie powinno grac, kazdy gra jak mu sie podoba

Oczywiscie prywaty sa nielegalne ;-)

Ja gram od x4 do x15 i powiem, ze takie sa wg mnie najlepsze, wystaffowanie sie nie zajmuje duzo czasu, a exp/pvp to sama przyjemnosc, oczywiscie jesli serwer nie jest emulatorem ^_^ tylko off

Vil
15-01-2009, 11:40

kompletna bzdura.

Zakladajac, ze nie mowimy o debilach, ktorzy przez tydzien ucza sie interfejsu - przy tak duzych ratach nie trzeba nawet grindowac, bo z reguly exp na odkrywanie mapy zalatwia levele i to szybciej niz potrzeba. Pomijajac juz nawet taki fakt, ze zazwyczaj w parze z expem ida powiekszone dropy ( zero koniecznosci czy nawet zachety do klepania trade skillow, po co skoro rynku zbytu nie bedzie ), oraz, z racji tego ze z reguly sa to serwery amatorskie, item vendorzy ktorzy zabijaja sens robienia instancow ( co do ktorych mozna sie spodziewac, ze nie dzialaja bo po co skoro latwiej zrobic vendora ).

Konkluzja jest taka, ze funserwery przydaja sie potencjalnemu graczowi glownie do tego, zeby zobaczyc czy gra nie bedzie mu przycinac w godzinach szczytu w SW.

Grue
15-01-2009, 12:26
Vil na prezydenta! Bedziesz walczyc z Buttersem ;) Jeszcze prv nadaja sie do tego zeby jakis raid obadac mniej wiecej jak idzie po koleji (o biciu bossow zapominamy, bo to sa jedne wielkie BUGI). Pozdrawiam!

Bluray
15-01-2009, 12:31
Te wasze wszystkie pliki muzyczne, no może większość to niby skąd pochodzi??? Placiliście za nie? To co płaczecie, że nie płace za ich "pracę"...
Najlepsza wymówka, ktoś coś robi, to ja też mogę...

MiXer
15-01-2009, 12:52
Nie chodzi o to, tylko że neiktorzy zarzucają mi to, a robią identycznie to samo
Dobra skończmy te kłotnie kto gra na globalu a kto na priv...

Ja przerzuciłem się na Hellbound raty x2.. Obsługi intefejsu nauczyłem się w godzinę. (no te podstawowe rzeczy) Czy uczyć się herlblore czy jakoś tak? Czy lepiej wydobywania skał (mining chyba)

Marcin24
15-01-2009, 16:38
DZIESIĘĆ RAZY szybciej wbijasz level!Przeczytaj ze zrozumieniem jeszcze raz moje zdanie, potem się wypowiadaj.
kompletna bzdura. Nie powiedziałbym. Sam dobrze pamiętam mój pierwszy serwer - początki C4 - typowy serwer PvP x500, gdzie 78 lvl to kwestia jednego dnia, a ja sam wbijałem go z 10 dni. Trochę mi zajęło ogarnięcie skilli i buff'ów.
takie serwery 50x niczego go nie nauczą, bo ciagle omija ważne questy itp. wbijając dwa levele na 1 moba.
Może ja nie grałem na globalu, ale za to Ty nie grałeś na prywatnych serwerach.

_WrD_
15-01-2009, 20:02
Przeczytaj ze zrozumieniem jeszcze raz moje zdanie, potem się wypowiadaj.

Nie powiedziałbym. Sam dobrze pamiętam mój pierwszy serwer - początki C4 - typowy serwer PvP x500, gdzie 78 lvl to kwestia jednego dnia, a ja sam wbijałem go z 10 dni. Trochę mi zajęło ogarnięcie skilli i buff'ów.
Od dwóch stron mówisz, abym przeczytał jakieś zdanie. Może dokładniej?
Jeżeli nie grałeś w Lineage, a zapewne nie grałeś, to proponuje serwer z ratami x40-50 pod Gracie bądź Kamaela, to dobry serwer na początek.
Kek, wybacz, ale moim zdaniem powinien zaczynać tylko i wyłącznie na ratach 1x. To tam nauczy się wszystkiego, a takie serwery 50x niczego go nie nauczą, bo ciagle omija ważne questy itp. wbijając dwa levele na 1 moba.

MiXer
15-01-2009, 21:31
No, ja gram na 2x, to chyba dobrze :P
Zacząłem grą Troll Hunterem, bo grając Human Magiem doszedłem do duskwood na 14 lvl i dostałem zadanie zabić 20 robotów..... I pół many ponad wypapram fireballem na 1 a one mają tylko 15 lvl :/... To na dziś mnie znudziło :f

eerion
15-01-2009, 21:38
Na piratach? (nie ma czegoś takiego jak prv - wydawcy nie udostępnili kodu oraz możliwości tworzenia własnych serwerów)
Ja sam miałem szczęście nie grać na tym ścierwie, ale sporo moich kumpli to robiło.
I wiesz jak komentują piraty?
Właśnie ścierwo.

Nie powiedziałbym. Sam dobrze pamiętam mój pierwszy serwer - początki C4 - typowy serwer PvP x500, gdzie 78 lvl to kwestia jednego dnia, a ja sam wbijałem go z 10 dni. Trochę mi zajęło ogarnięcie skilli i buff'ów.
I to właśnie przez rate *500. Gdybyś grał na *1 to nie miał byś problemu z ogarnięciem czegokolwiek. Zwłaszcza na piracie, gdzie tam masa rzeczy nie działa.

Marcin24
15-01-2009, 22:04
Ja sam miałem szczęście nie grać na tym ścierwie, ale sporo moich kumpli to robiło.
I wiesz jak komentują piraty?
Właśnie ścierwo.No to trafili na wyjątkowo słabe serwery. Niech spróbują zagrać powiedzmy na Dragonie, na pewno zmienią zdanie.
I to właśnie przez rate *500. Gdybyś grał na *1 to nie miał byś problemu z ogarnięciem czegokolwiek.Już bym nawet nie próbował ogarniać, od razu bym zakończył moją przygodę z L2. Nie lubię długo i mozolnie expić.

kołbaś
16-01-2009, 07:15
ta jednym z tych kumpli co jest z erionem na globie jestem ja. Szczerze ? Grałem na piratach od wersji 1.12.1 wiec w sumie mogę być traktowany jako porządny weteran i nigdy ale to nigdy nie trafiłem na server gdzie działało by chociaż 30% tego co jest na globie. Co do ratow serverow. Powiem tak, Jak ktoś się chce nauczyć ale nie chce mu sie expic to raty x5 są idealne. Będziesz na tyle wolno expil żeby poznać postać ale wystarczająco szybko żeby iść ciągle do przodu. Ale i tak odradzam ci piraciki.

_WrD_
16-01-2009, 07:16
Grałem, uwierz mi. Dość dawno, ale grałem.
No to trafili na wyjątkowo słabe serwery. Niech spróbują zagrać powiedzmy na Dragonie, na pewno zmienią zdanie.
Niech zagrają na globalu.
Już bym nawet nie próbował ogarniać, od razu bym zakończył moją przygodę z L2. Nie lubię długo i mozolnie expić.
No to o czym my tu mówimy? Grasz na pirackich serwerach, na których level wbijasz 50 razy szybciej, niż normalnie, bo granie w PRAWDZIWE L2 jest dla ciebie za trudne.
Człowieku, napiszę to jeszcze raz i będę to powtarzał - niczego się tam nie nauczysz. Omijasz wiele ważnych questów, wbijając level na mobach. Ty mówisz, że gdy grałeś na serwerze x500, nie ogarniałeś UI itp. I ty się dziwisz? NIGDY nie poznasz gry, grając na takim szicie.

eerion
16-01-2009, 08:24
No to trafili na wyjątkowo słabe serwery. Niech spróbują zagrać powiedzmy na Dragonie, na pewno zmienią zdanie.
http://img207.imageshack.us/img207/5870/funnypicturescatthinksykw1.jpg (http://imageshack.us)
Może najpierw, zrób coś na globalu, wtedy pogadamy?
Bo cały czas w kółko jedno i to samo ględzisz, tak naprawdę o globcu nie wiedząc nic.

Już bym nawet nie próbował ogarniać, od razu bym zakończył moją przygodę z L2. Nie lubię długo i mozolnie expić.

Idź graj w CSa czy CoDa. Tam nie trzeba czegoś takiego robić.
Jak nie lubisz do niczego spokojnie dążyć, to się źle na tobie odbije :P

No to o czym my tu mówimy? Grasz na pirackich serwerach, na których level wbijasz 50 razy szybciej, niż normalnie, bo granie w PRAWDZIWE L2 jest dla ciebie za trudne.
Aye, it may be teh point!

Człowieku, napiszę to jeszcze raz i będę to powtarzał - niczego się tam nie nauczysz. Omijasz wiele ważnych questów, wbijając level na mobach. Ty mówisz, że gdy grałeś na serwerze x500, nie ogarniałeś UI itp. I ty się dziwisz? NIGDY nie poznasz gry, grając na takim szicie.
Daz iz tru!

CytrynowySorbet
16-01-2009, 11:56
No, ja gram na 2x, to chyba dobrze :P
Zacząłem grą Troll Hunterem, bo grając Human Magiem doszedłem do duskwood na 14 lvl i dostałem zadanie zabić 20 robotów..... I pół many ponad wypapram fireballem na 1 a one mają tylko 15 lvl :/... To na dziś mnie znudziło :f

Brawa dla tych panów. Jednemu za głupotę, drugiemu za lenistwo.

Mixer, skoro na samym początku grasz ze zwiększonymi ratami, tym bardziej w WoWa, który wymaga przynajmniej PRZECIĘTNEGO iq, to głupota że głowa boli. Jak ty masz zamiar się nauczyć grać, skoro z tych pierwszych questów zrobisz może z 50%, a to właśnie one uczą grać? 14 lev i do Duskwood, o zgrozo...

Marcin24 - to idź grać w Simsy, tam nie ma takich trudności. Jak ci się tak szybko nudzą gry i nie potrafisz powoli wędrować do celu, to w żadnej grze nic nie osiągniesz. Te gry właśnie po to są MMO, żeby spędzać przy nich długo czasu. Jak taki leniwy, to pograj sobie też w jakiś Single player, wpisz kody i masz szybką grę, którą przejdziesz zanim ci się znudzi (jeśli to w ogóle możliwe).

MiXer
16-01-2009, 12:44
A nie sorry sorry, ja jestem w Westfall... Pomylilo mi sie bo zaraz obok jest duskwood :/

maxen13
16-01-2009, 13:45
Jeśli chcesz wiedzieć, to do dustwood doprowadziły mnie questy, ktore wykonywałem do 10 lvl bez quest helpera, a właśnie tam już sobie biegały 10 lvle...W tej peirwszej mapce zostały mi może 2/-3 questy do zakończenia.

Ah tak. A o Wetfall słysałeś? Bo tam same nooby tylko chodzą.

A propos to pewnie fajny serw tam jest bo zapewne spelle mobow nie działają.

@Marcin24

Ty uważasz że privy są lepsze od globca? (Tak ja zrozumiałem). Bój się Boga...

Vil
16-01-2009, 15:00
dobry priv blizzlike moze od biedy sluzyc do nauki gry, ale funservery to shit jakich malo.

MiXer
16-01-2009, 17:03
Ah tak. A o Wetfall słysałeś? Bo tam same nooby tylko chodzą.

A propos to pewnie fajny serw tam jest bo zapewne spelle mobow nie działają.

@Marcin24

Ty uważasz że privy są lepsze od globca? (Tak ja zrozumiałem). Bój się Boga...

Wiem, napisąlem tak wcześniej ale sie poprawilem, że WESTFALL...

Marcin24
16-01-2009, 18:35
Marcin24 - to idź grać w Simsy, tam nie ma takich trudności. Jak ci się tak szybko nudzą gry i nie potrafisz powoli wędrować do celu, to w żadnej grze nic nie osiągniesz. Te gry właśnie po to są MMO, żeby spędzać przy nich długo czasu. Jak taki leniwy, to pograj sobie też w jakiś Single player, wpisz kody i masz szybką grę, którą przejdziesz zanim ci się znudzi (jeśli to w ogóle możliwe).
Idź graj w CSa czy CoDa. Tam nie trzeba czegoś takiego robić.
Jak nie lubisz do niczego spokojnie dążyć, to się źle na tobie odbije :pNo to o czym my tu mówimy? Grasz na pirackich serwerach, na których level wbijasz 50 razy szybciej, niż normalnie, bo granie w PRAWDZIWE L2 jest dla ciebie za trudne.
Jak już chcecie na mnie wjeżdżać, to chociaż czytajcie ze zrozumieniem moje posty. Nie lubię =/= nie robię tego.
@Marcin24

Ty uważasz że privy są lepsze od globca? (Tak ja zrozumiałem).
To źle zrozumiałeś.

Dobra, koniec tej wymiany, bo się mały flamewar zrobił.

eerion
17-01-2009, 09:26
Jak już chcecie na mnie wjeżdżać, to chociaż czytajcie ze zrozumieniem moje posty. Nie lubię =/= nie robię tego.
Gdzie pokazałeś taką myśl?
bo ja nawet zobaczyłem odwrotną.

Bobi
19-01-2009, 09:07
Mimo, że grałem na privie, WoW mi specjalnie nie przypadł do gustu. Uprzedzając nagonkę- nie chodzi o kwestię mechaniki gry, ale o sam jej klimat.
Polecę Ci więc L2, do którego sam ostatnio wróciłem. Gram na serwerze Allseron, od bodajże 3 lat. Największą zaletą tego serwera jest to, że wymaga się na nim postawy prawdziwie RPG, należy odgrywać swoją postać. To wymaga pewnych umiejętności, ale i gwarantuje, że nie spotkasz 10 latków z ADHD. Wynagradza to też pewne możliwe braki w mechanice gry, które, nawiasem mówiąc, nigdy nie wpłynęły na moją przyjemność z gry.
Sama gra i jej grafika jest przyjemna, choć to na pewno kwestia gustu- kto co lubi. Każdy znajdzie profesję, która mu odpowiada. L2 jest nastawione na grę zespołową więc jeśli poznasz odpowiednich ludzi na pewno nie będziesz się nudził.
Dodam tylko, że aby móc grać na owym serwerze, należy napisać podanie w formie opowiadania RPG, ale jeśli Cię to nie odstrasza to zapraszam.

Pozdrawiam.

MiXer
20-01-2009, 14:35
Napisałem, myślę, że dobre, lecz od okolo tygodnia nikt nie odpowiada :/
Zna ktoś dobry serwerek +500 osób do WoWa x3- max x10 exp rate?

CytrynowySorbet
20-01-2009, 15:19
Skoro nikt nie odpisuje to znaczy że nie zna -.- Naucz się, dziecko, że nie zawsze dostaniesz wszystko na tacy. Sam sobie znajdź, a jak nie znajdziesz, to sobie nie pograsz, proste.

MiXer
20-01-2009, 16:27
Co ty sie tak czepiasz? Co, płaczesz bo gram na priv serwach? A ja nei wstydze sie swojego wieku, ciekawe ile ty masz lat, i jak nie wnosisz nic do tematu to trzym ryj

kołbaś
20-01-2009, 16:44
Jak na swój wiek jesteś zbyt pyskaty do starszych, zwłaszcza jak ci mówi dobrze. Nikt ci tutaj na tacy nic nie poda i jak sam sobie nie znajdziesz to bye bye.

MiXer
20-01-2009, 22:13
Nie musi odrazu na mnie naskakiwać, jak chlopak ma kompleksy czy coś to niech se je inaczej leczy, a znaleźć to nei znalazłem, bo trudno znaleść x5-x10 z graczami powyżej 200 ...

CytrynowySorbet
21-01-2009, 00:50
Wskaż mi gdzie ci naskakuję. Jeśli krytykę nazywasz naskakiwaniem, to wybacz, ale zacznę mieć podejrzenia co do twojego spokojnego dzieciństwa. A skoro NIKT nie daje tu takich serverów i TY nie możesz żadnego znaleźć to może taki NIE istnieje?

MiXer
21-01-2009, 13:34
Ja tu spytalem się o serwery i OPINIE, a nie prosiłem, żeby mnie tu "gnojono" za to, że gram na privach. No to moja sprawa już
.- Naucz się, dziecko, że nie zawsze dostaniesz wszystko na tacy. Sam sobie znajdź, a jak nie znajdziesz, to sobie nie pograsz, proste.
Proszę, jeśli nie miałes nic ciekawego tu do powiedzenia to po co w ogóle sie wypowiedziałeś. Rozumiem, że możesz mieć powody, by na forum wyżywać się na innych, ale ja tu tylko spytałem o serwer, sam szukałem ale cięzko znależć taki ludny serw

Fraggy
22-01-2009, 20:06
Ekhm,nie moge czytac tych bredni juz i az zalozylem konto.To jest jakas patologia,co wy za syf tu piszecie.Gralem na retailu w WoWa (Tbc) i na privach,ostatni raz kiedy gralem na privie byl to listopad,znalazlem server,gdzie kazdy jeden skill byl dobrze zrobiony,w questach nawet npc zachowywal sie tak jak na retailu(bynajmniej po stronie ally)a talenty w 99% tez dzialaly.Moze kilka bylo rozwalonych,ale bez przesady zeby az tak zanizac gre na prywatnych serverach,co do WotLK to inna sprawa,jest masa bugow jak narazie,lecz mysle,ze to kwestia czasu.Zegnam was i jeszcze raz moze zagrajcie na privach tbc 2.4.3.

CytrynowySorbet
22-01-2009, 21:40
co do WotLK to inna sprawa,jest masa bugow jak narazie,lecz mysle,ze to kwestia czasu

Oj dzieci. Czy do was jeszcze nie dotarło, że nie będzie już żadnego kolejnego dodatku na privy? Występując przeciwko privom Blizz z pewnością postarał się o taki system plików, którego nie można podrobić. Więc życzę wam miłych raidów na Sunwell Plateu.

MiXer
23-01-2009, 06:45
Będzie na Sunwellu, nie wiem ja będzie działać,i bo w tym tygodniu mają wprowadzić

Fraggy
23-01-2009, 21:40
Oj dzieci. Czy do was jeszcze nie dotarło, że nie będzie już żadnego kolejnego dodatku na privy? Występując przeciwko privom Blizz z pewnością postarał się o taki system plików, którego nie można podrobić. Więc życzę wam miłych raidów na Sunwell Plateu.
Oj facet,myslisz,ze wszedles na forum pokemonow gdzie dyskutowales z kazdym ponizej 12 roku zycia i tutaj tez tak jest?Mylisz sie,jestem dorosly i wiem co pisze.A Blizz sie raczej nie postaralal,bo juz nie ktore rzeczy dzialaja i jestem tylko ciekawy czemu nie zrobil tego,gdy wypuscil TBC,zastanow sie panie dorosly co tu piszesz,a najlepiej to nie pisz.Gralem na retailu lecz teraz kasy juz nie mam,a w WoWa pogrywam od czasu do czasu jak mi sie za chce.

CytrynowySorbet
24-01-2009, 10:50
Oj facet,myslisz,ze wszedles na forum pokemonow gdzie dyskutowales z kazdym ponizej 12 roku zycia i tutaj tez tak jest?Mylisz sie,jestem dorosly i wiem co pisze.A Blizz sie raczej nie postaralal,bo juz nie ktore rzeczy dzialaja i jestem tylko ciekawy czemu nie zrobil tego,gdy wypuscil TBC,zastanow sie panie dorosly co tu piszesz,a najlepiej to nie pisz.Gralem na retailu lecz teraz kasy juz nie mam,a w WoWa pogrywam od czasu do czasu jak mi sie za chce.

Kiedy wyszedł TBC Blizz nie miał nic do privów, dopiero ostatnio się im sprzeciwił, bo zaczynały osiągać za dużą popularność. Chyba nie jesteś na czasie, skoro nie wiesz, że wiele popularnych na całym świecie privów zostało zamkniętych. I daj linki do tych privów z WotLKiem, chętnie oblukam.

maxen13
24-01-2009, 14:07
Otóż niema takich bo padły. Może jakieś funy są. Np. taki quel-danas mówili, tłumaczyli się że system padł itd.

Mixer@

Sunwell to shit. Tam nic prawie nie działa a co mówić jak wotlk będzie. Jeszcze tam ludzie są nie teges a nie mówiąc o GM'ach.

MiXer
24-01-2009, 14:09
No teraz gram na Hellgroundzie. Bugów anrazie nie zauwazylem, ludzi ponad 2k i tylko troche przeciążony serw czasem i kolejki 300 osób, no i x2. Fajny serw

_WrD_
24-01-2009, 17:05
Gram na serwerze Allseron, od bodajże 3 lat.
[...]
Dodam tylko, że aby móc grać na owym serwerze, należy napisać podanie w formie opowiadania RPG, ale jeśli Cię to nie odstrasza to zapraszam.
Próbowałem tam wbić, napisałem to całe opowiadanie itp. No i małe zaskoczenie.
Otóż gdy im to wysłałem, nikt nie odpowiadał przez 2 tygodnie. Wysłałem im to więc jeszcze raz, no i wtf. Oskarżyli mnie o plagiat.

Co do tematu, moim zdaniem nadaje się do zamknięcia. Autor dostał już jasną odpowiedź i dokonał wyboru - WoW.

maxen13
25-01-2009, 09:28
Tak samo u mnie było. Nic nie przyszło.

A btw. ten temat to w ogóle nie powinien zostać stworzony bo autor sciągnał
obie gry i WoW mu się bardziej spodobał.

MiXer
25-01-2009, 10:47
Taak, lineage to szit, po prostu :S