Pokaż pełną wersje : Tibia Router
Arandelq
15-01-2009, 20:19
Mam problem ponieważ posiadam router(czyli internet podzielony na kilka komputerów) ja i mój brat gramy w tibie na tym samym świecie i problem jest w tym że mamy takie samo ip i gm może pomyśleć że MC używam. Jak dostane bana to mogę jakoś to wytłumaczyć?
redloheb
15-01-2009, 20:24
W sumie to pewnego koleś GM uważał z MC i kazał im powiedzieć cos jednocześnie, na co jeden z tych charów powiedział "Nie, bo drugi komputer mam zadaleko". Wątpię byś mogł to wytłumaczyć. Prosta rada na przyszłość: unikaj GM.
Arandelq
15-01-2009, 20:48
No właśnie nie pytał ani nic i nagle na czerwono mi napisało coś że ban na 30dni ;d ale jeszcze go nie dostałem czy jest możliwość że jeszcze dostane?
Up.
Lol? Niby gdzie ci pisało na czerwono, że ban 30 dni? O ile wiem, nigdzie tak nie pisze.
Aha i jeśli udowodnisz gmowi, że nie używasz mc to nie ma problemu, nie zbanuje cię odrazu. Przecież ludzie na osiedlach też mają to samo ip, więc byłoby głupotą odrazu banować.
Arandelq
15-01-2009, 20:53
no na default na pisało że dostane bana na 30dni. A jak mam udowodnić gm jak go nie ma ;// i też jest problem że mam dwa bany i dostane tera i konto idzie w pizdu ;/
Nie może tak mysłeć, jeśli mu wytłumaczysz. BTW, chyba nie macie tego samego ip...
Arandelq
16-01-2009, 22:19
Mam to samo ip bo to jest przez jeden modem na dwa komputery. Nawet jak wejde na jednym kompie sprawdze ip i na drugim to to samo mam.:)
Może akurat GM pobanował kogoś za boty itp. a Ty nie zauwazyles/nie zrozumiales ze nie chodzi o Ciebie?
To może ja dorzucę swoje 3 grosze.
1. Nigdy dwa komputery podłączone do routera nie mają tego samego IP. IP globalny może i będzie taki sam, ale IP lokalne zawsze dla każdego kompa będzie inne.
2. Nie ma możliwości, żeby jakiś GM sprawdził twoje IP. Wiele osób pociska w tibię na kafejkach internetowych i gra po kilka osób i jakoś nikt tego nie wyczaił.
3. Możesz grać spokojnie i nikt ci za to bana nie da.
To moje zdanie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.