PDA

Pokaż pełną wersje : Demon shield czy bohy

Dziubasek
16-01-2009, 14:03
Witam
Niedługo do dyspozycji będę miał około 35k. Zastanawiam się co kupić. Demon shield czy bohy. Może macie inne propozycje.
Gram na Candii.
lvl 330 skill 62/62
eqiu:leather bootsy,k-legi,g-armor,v-shield,warrior helmet,bright sword.

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

P.S Kupiłem Demonke(17k+vampier shield). Teraz zbieram na bohy, a potem sprzedam demonke i kupie MMS.

Fatori
16-01-2009, 14:07
ja tam bym kupil bohy ;p

bonkOo
16-01-2009, 14:07
Jak nie masz zamiaru skillować to lepiej nie kupuj ani DS ani BOH bo możesz je dość szybko stracić, ale skoro już kupisz to kup BOH'y może uda Ci się przed kimś uciec.

liszka98
16-01-2009, 14:53
ja ci proponuje boszki bo ,,może zdonzysz uciec" :]

Kinkazu
16-01-2009, 15:18
Napewno będzie przed kim uciekać zwłaszcza że Candia=Non-PVP.
Skoro grasz knightem to kup lepiej DS. Walczysz w zwarciu więc ten 1 punkt arma Ci się przyda. Na nogi kup sobie pirate bootsy.

K.Jay
16-01-2009, 15:37
Jesteś knightem i masz skille 62/62 więc Vampirka w zupełności wystarczy. Demonkę możesz kupić na ok. 45-50 lvlu. Bohy są bardziej opłacalną inwestycją. ;)

K.Jay

Dark_Exhado
16-01-2009, 15:37
Napewno będzie przed kim uciekać zwłaszcza że Candia=Non-PVP.
Skoro grasz knightem to kup lepiej DS. Walczysz w zwarciu więc ten 1 punkt arma Ci się przyda. Na nogi kup sobie pirate bootsy.

Signed.abcdeafkas

Gadzixor
16-01-2009, 15:44
A ja bym ci radził BOHy ;) Bo mysle ze ten 1 punkt obrony więcej nie zrobi dużej różnicy, a z BOHami możesz w razie niebezpieczeństwa uciec od silnych potworów.

Richard56
16-01-2009, 16:02
Ja bym kupił demon shield

LookamZzaRogu
16-01-2009, 16:05
boots of haste

dlaczego?

to proste - szybciej obiegasz respa, a co za tym idzie szybszy exp, dodatkowo zawsze speed Ci się przyda... demonka to drugorzedna sprawa, na razie masz vampirke ("tylko" 1 def mniej) ktora powinna Ci wystarczyc :)

Dark_Exhado
16-01-2009, 16:45
A ja bym ci radził BOHy ;) Bo mysle ze ten 1 punkt obrony więcej nie zrobi dużej różnicy, a z BOHami możesz w razie niebezpieczeństwa uciec od silnych potworów.

To po co sie wogole kupuje lepsze eq od p seta? przecież te 2 defa nie robi róznicy :s
Nie sluchaj ich,w 95% sa ta naby stojace depo w carlin.
Weź demonke,robi to duża różnice.

Piderek
16-01-2009, 17:25

Albo w thais;d

Seeleesee1992
16-01-2009, 18:14
Zgadzam się w 100% z Dark_Exhado. Argumenty typu „możesz uciec od niebezpiecznych potworów” są bezsensowne. Ja grając niedawno knightem miałem ten sam dylemat, kupiłem Bohy i po paru dniach zamieniłem się z kumplem za demon shield… Knightowi Bohy w sumie nie potrzebne, a lepsza tarcza zawsze się przyda.

@down
Afff znajdź inne argumenty niż „będzie szybciej uciekał”… Jak chłopak ma głowę to nie będzie expił w miejscach w których będzie musiał co 5min spierdzielać przed jakimś mobem, a wg. mnie nie opłaca się wyrzucać 35k żeby raz na miesiąc uciec przed jakimś zlurowanym monsterem, lepiej wydać tą kasę na shielda dzięki któremu będzie choć trochę mniej obrywać. Moja opinia, nie zmienię jej i koniec ;P No i rzeczywiście, po co kupować np. knight armor, kiedy ma się plate amror?! Przecież to tylko 2 punkty różnicy, lepiej zbierać od razu na mpa!

@3x down
Tjaaa i wydać 35k żeby na tym lvlu wbijać 2k expa więcej/h...

Aphino
16-01-2009, 18:21
#Up
Człowieku czy 1 punkt arma coś zmieni?...
Vampirka mu wystarczy do 35-40 lvl...
Powiem tak: Lepiej szybko uciec i nie paść niż mieć dobry item i paść.
(może ktoś tego nie zrozumie, ale jestem chory i nie kontaktuje...)
Chodzi mi oto że lepiej uciec niż paść...

Skylanek_95
16-01-2009, 18:34
omg ludzie... co wy :D to po co się kupuje lepsze eq? przeciez nikt nie nosi p seta a potem odrazu mpa g legi i mms...

@topic
demonka

Bykunn
16-01-2009, 18:52
@topic
Boots of haste!

Nie rozumiem co wy się tak uparliście na tą demonke. Przecież tak jak już było mówione dzięki bohom oszczędza się mnóstwo czasu. Czas = pieniądz (szybciej odrobi te 35k). Poza tym na dużysz respach bohy pozwolą wyciągnąć znacznie lepszy exp.
A no i jeszcze jedno. Nie wiem jak jest z cenami na Candii, ale na niektórych serverach można już kupić mmsa za 60k~. Więc chyba lepiej kupić bohy i uzbierać te 40-50k na mmsa (+ 15k z vampirki).
Pozdrawiam

Diablo91
16-01-2009, 19:33
Popieram pana up :)

Lepiej kupić bohy i zbierać na MMS (na serwie na którym pekuje max 65k za MMS)...

__Kaczorek__
16-01-2009, 20:57
Ja bym wybrał demon shield. Z początku też miałem ten dylemat. Kupiłem bohy, lecz stwierdziłem, że wcale dużo szybciej nie chodzę i wymieniłem się na demonke. Ja osobiście wziąłbym shield'a, ale wybór należy do ciebie.

CyA;)

Gadzixor
16-01-2009, 21:26
To po co sie wogole kupuje lepsze eq od p seta? przecież te 2 defa nie robi róznicy :s
Weź demonke,robi to duża różnice.
S*******aj, nie stoje pod depo w carlin X(
Fucker

Kamilq96
16-01-2009, 22:19
Rowniez jestem knightem.Polecilbym Ci bohy na twoim lvl nie oplaci sie kase tracic na 1 defa owszem ma sens 1def ale.. wszystko zalezy od ciebie

PS wiekszosc forumowiczow napisala ze bohy : P

Satanik
16-01-2009, 22:29
knightem kup zdecydowanie demonke, jeśli kupisz bohy będziesz miał o 2 arma mniej, chyba że wolisz szybciej biegać niż dostawać mniej damage

SirLasmix
17-01-2009, 08:20
knightem kup zdecydowanie demonke, jeśli kupisz bohy będziesz miał o 2 arma mniej, chyba że wolisz szybciej biegać niż dostawać mniej damage
lol chyba 1 armoa nie 2 vampirka ma 34 a demoka 35 idz do podstawowki i sie naucz pisac
@TOPIC
ja tam na palku (noobcharku) mam demonke bo jest lzejsza ale bohy tez ci sie przydadza a skoro piszesz ze "za niedlugo bede mial 35k" to kup se jeszcze jedno 35k na allegro.pl i se kup i to i to

Skylanek_95
17-01-2009, 09:05
@up
sam się naucz pisać, musiałem 3 razy czytać twoje zdanie żeby coś z niego wyciągnąć :S w dodatku dowaliłeś z tym allegro.pl... <amen>

@topic
demonka

Dragonit
17-01-2009, 09:55
Specjaliści od wszystkiego się znaleźli, bierz bohy - masz dobrą tarczę, na razie ten jeden punkt defa (defa! nie pierdzielcie że arma tylko pomyślcie) znaczy zdecydowanie mniej niż szybsze chodzenie. Bo z bohami szybciej się expi i ogólnie porusza, a łażenie po dużych terenach jest mniej nudne bo krótsze ;p

Bykunn
17-01-2009, 09:57
Ludzie, a w szczególności Sirlasmix... Jeśli kupi bohy zamiast demonki to będzie miał jeden punkt defa mniej (słabsza tarcza) i jeden punkt arma mnie (słabsze buty!). Ale i tak pozostaje przy opinii, że dużo lepiej jest kupić bohy.

K.Jay
17-01-2009, 11:00
Demonka jest dobra, ale na potwory co dają 500+ expa, np. na Wyverny bądź Dragony. A zauważywszy że autor tematu ma 30 lvl, można wywnioskować że nie będzie expił na w/w potworach. Vampirka w zupełności wystarczy jak na ten lvl. A z Bohami będzie szybciej obiegał respa, będzie mógł zaoszczędzić trochę czasu, gdy np. będzie chciał kupić jakiś item w innym mieście (np. z Venore do Thais). W sumie to kolega bije ze sworda, a na wyższym lvlu prawdopodobnie będzie używał dwuręcznej broni (GS bądź Avenger), a wtedy Demonka stanie się nie przydatna, a Bohy zawsze będą potrzebne.

K.Jay

Osks
17-01-2009, 11:41
Demonka jest dobra, ale na potwory co dają 500+ expa, np. na Wyverny bądź Dragony. A zauważywszy że autor tematu ma 30 lvl, można wywnioskować że nie będzie expił na w/w potworach. Vampirka w zupełności wystarczy jak na ten lvl. A z Bohami będzie szybciej obiegał respa, będzie mógł zaoszczędzić trochę czasu, gdy np. będzie chciał kupić jakiś item w innym mieście (np. z Venore do Thais). W sumie to kolega bije ze sworda, a na wyższym lvlu prawdopodobnie będzie używał dwuręcznej broni (GS bądź Avenger), a wtedy Demonka stanie się nie przydatna, a Bohy zawsze będą potrzebne.

K.Jay

W erze mystic bladow nie uzywa sie GSa ;( A avenger od 75 lvla. Ja bym wzial tarcze. Nikt cie nie bedzie gonic, bo to nonpvp, wiec bohy nie sa az tak potrzebne.

SirLasmix
18-01-2009, 16:31
Specjaliści od wszystkiego się znaleźli, bierz bohy - masz dobrą tarczę, na razie ten jeden punkt defa (defa! nie pierdzielcie że arma tylko pomyślcie) znaczy zdecydowanie mniej niż szybsze chodzenie. Bo z bohami szybciej się expi i ogólnie porusza, a łażenie po dużych terenach jest mniej nudne bo krótsze ;p
expi sie takc samo tlyko szybciej chodzisz no bo jak bijeasz zalozmy co 3 sekundy to nie bijesz nagle co 1 sekunde tylko szybciej expowisko oblatujesz

Bykunn
18-01-2009, 16:33
No czyli jeśli szybko expowisko oblatujesz, a potwory dają radę się w tym czasie normalnie respić to expisz szybciej nie ? ;d

SirLasmix
18-01-2009, 16:39
No czyli jeśli szybko expowisko oblatujesz, a potwory dają radę się w tym czasie normalnie respić to expisz szybciej nie ? ;d
w sumie to masz racje :P

Aphino
18-01-2009, 16:55
Kurwa nie wiesz co to Edycja?...-.-

#Topic
To co w końcu wybrałeś?....

#Edit
Data dołączenia: 27 12 2008
Lokacja: Bytom :P

Mam pewne zastrzeżenia co do prawdziwego wieku "pana" SirLasmix'a

baczekk
18-01-2009, 16:57
lol chyba 1 armoa nie 2 vampirka ma 34 a demoka 35 idz do podstawowki i sie naucz pisac
@TOPIC
ja tam na palku (noobcharku) mam demonke bo jest lzejsza ale bohy tez ci sie przydadza a skoro piszesz ze "za niedlugo bede mial 35k" to kup se jeszcze jedno 35k na allegro.pl i se kup i to i to

Leather bootsy mają jeden arm, bohy 0 - naucz się liczyć.

Kupiłbym demonkę, albo do zbierał do mms. 1arma dla knighta to dużo.

SirLasmix
18-01-2009, 18:32
@up
dobra ja juz sie pogubilem chyba zaczynam byxc no-life xD
@2x up
"Kurwa" to twoja stara
@ topic no wlasnie to co w koncu wzioles??

kubaz15
19-01-2009, 02:42
ja bym wziol bohy, jezeli ktos cie zabija to uciekniesz chyba ze tesz ma bohy ;)

Elerak21
19-01-2009, 02:43
Też bym bohy wziął ; ) przydadzą ci się na pewno : )) szybszy exp i w razie pk ;

Seeleesee1992
19-01-2009, 22:00
@up i 2x up
ON GRA NA NON-PVP! NIE MA TAM KU*WA PK’RÓW!

@topic
Temat już chyba do zamknięcia? Bye ;P

PS. Gratuluje trafnego wyboru ;)

RailChris
19-01-2009, 22:23
@SirLasmix

Ty masz 18 lat? Ja bym sie na twoim miejscu powiesił. Teksty typu
"Kurwa" to twoja stara
I te twoje wybuchy podniecienia
Za przekleństwa powinny leciec bany. Ja napisałem coś takiego z *** w środku i dostałem na tydzien. Ten tu taki dojrzały 18sto latek pisze se co chce...