Pokaż pełną wersje : Chyba mnie hackują
tomaszek09
17-01-2009, 15:22
Dzisiaj gram w tibie, jestem w miećcie a tu samo mi daje logout. Loguje się i zaś logout. I tak w kółko. Ja się nie poddawałem i dalej wchodziłem na tę postać. A czasami jak się zalogowałem to byłem w innym miejscu niż przed chwilą. I po 5 minutach mi przestało się to robić. Ale godzinę później zaś to samo i już nie moglem wejść od razu bo kolejka byla:/ Zdaje mi się, że hackują czy coś. Proszę o pomoc!
pawello32
17-01-2009, 15:24
Poprostu zmien haslo na t.com logując sie przez klawiaturę ekranową I powinno byc w porządku ;) a jak to cie juz shackuja FORmat i graSZ dalej ;)
Klawiatura ekranowa: START>WSZYSTKIE PROGRAMY>AKCESORIA>ULATWIENIA DOSTEPU>Klawiatura Ekranowa
Klawiatura ekranowa nic nie da. Jedyne wyjscie - usunac z systemu caly syf i dopiero wtedy zmienic haslo.
Btw. Niech juz nikt nie odpisuje, bo sie tylko niepotrzebny spam zrobi :P
tomaszek09
17-01-2009, 15:37
Ja za bardzo nie wiedziałem o co chodzi z tą klawiaturą:p ale zmieniłem hasło na stronie tibia.com. To coś da?
Jeśli masz keyloggera na kompie, to nie da. Przeskanuj komputer antywirusem, usuń wzsystie key'e i zmień jeszcze raz hasło.
tomaszek09
17-01-2009, 15:46
A mogę zeskanować programem Norton Internet Security 2009?
Ja myślę że to jednak coś da, bo keyloggery wysyłają hasła jak logujemy się przez klienta Tibi a nie przez stronę. Może się mylę ale powinno być wszystko dobrze. A tak w ogóle to ten haker to jakiś debil bo jak dostał hasło to powinien od razu je zmienić i hackować konto za nim ty zmienisz hasło znowu...
tomaszek09
17-01-2009, 16:04
Ale skąd mi mogli z hackować? Bo ja nic nie ściągałem od kilku dni. A mój antyvirus pewnie by to wykrył, bo raz miałem próbę włamania. Ale się nie włamali. Nie wiem czy to możliwe, ale kilka minut przed tym wylogowywaniem się jakiś koleś dał ze mną party. Więc ja też. I się zaczęło. A może to zbieg okoliczności?:confused:
A może porostu miałeś problemy z internetem? Albo to wina serwera na którym grasz? Ostatnio dużo się mówi o tych lagach i kickach. Może to wcale nie był hack.
tomaszek09
17-01-2009, 16:11
@up
Nie wiem, ale chyba nie. Owszem, miałem rano jak grałem lagi i to dość duże, ale mi potem przestało lagować. I nawet mam czasami problemy z internetem, ale przeglądarka mi dzisiaj fajnie działała. A po drugie to jak się ponownie zalogowałem to byłem w innym miejscu niż przed chwilą (1-3 m).:(
KroLiczeK93
17-01-2009, 16:21
Moze sie logowales u kumpla i on mial keylogera ;) lepiej zmienic haslo ;) i przeskanowac nawet 2-3 antywirusami;)) bezpieczenstwo najwazniejsze xDD a jak po tym znowu bedzie ktos wchodzil Ci na postac to format :)
Milej gry ;)
Ja myślę że to jednak coś da, bo keyloggery wysyłają hasła jak logujemy się przez klienta Tibi a nie przez stronę. Może się mylę ale powinno być wszystko dobrze. A tak w ogóle to ten haker to jakiś debil bo jak dostał hasło to powinien od razu je zmienić i hackować konto za nim ty zmienisz hasło znowu...
No nie. Wiesz jak działa keylogger?
Sprawdź komputer programem Hijackthis. By pozbyć się reszty syfu (typu adwarów) użyj Ad-Aware. Oba programy nie będą się "gryzły" z Nortonem, więc radzę to zrobić jak najszybciej, póki jeszcze ten pseudo haker nie ukradł nic z postaci.
No nie. Wiesz jak działa keylogger?
Akurat piotrus ma racje ; ) 90 % "tibijskich" keylogerow,uzywanych przez psuedo-hackerow wlasnie tak dziala,tylko niewielka czesc dziala tak,ze zapisuje i segreguje wszystkie wpisane hasle na komputrze itp.
Akurat piotrus ma racje ; ) 90 % "tibijskich" keylogerow,uzywanych przez psuedo-hackerow wlasnie tak dziala,tylko niewielka czesc dziala tak,ze zapisuje i segreguje wszystkie wpisane hasle na komputrze itp.
Dane z dupy wyjęte.
A nawet jeśli - trafi na te 10% i co?
A po drugie wywal programy wspomagające grę ;) i więcej ich nie używaj (przynajmniej z tej strony co ściągałeś)
Neflonde
17-01-2009, 22:58
Powiedz kumplowi niech cie skończy wkurzać :P
Ktoś ma twoje passy na 100% ale to pewnie jakiś twój kumpel żeby cie wkurzyc :>
Wiem bo kumplom tak robilem:] a potem ino pisza ze ktos ich hakuje i zeby im pomoc :d
@Edit
Hmm... troche to niegramatycznie napisane
tomaszek09
18-01-2009, 12:38
Neflonde chyba masz rację:) Bo dzisiaj kumpel się mnie spytał czy dam mu pasy to on mi wbije level bo mu się nudziło. No i mu dałem więc możliwe że to był on:D Ale ja go znam i chyba takiego czegoś nie umiał by zrobić:P Ale chyba pewnie był u kumpla czy coś:D Muszę z nim pogadać;)
Lechista
18-01-2009, 14:39
Auhauhauhauhauh, tibijskich keyloggerów ?? Ty myślisz, że ludzie robią keyloggery pod tak denną grę jak tibia ?? Mogę się założyć, że nie powstało więcej niż 4 keyloggery (np. Owntibia) pod tibie
90%*4=0,9*4=3.6, czyli 3
Kiedyś bawiłem się takim keyloggerem. Nie był rewelacyjny bo nie wychwytywał jak coś kopiowałeś, ale Wszystko co napisałeś poprzez klawiaturę zapisywało ci się. Np. ustawiasz sobie keyloggera żeby wysyłał ci logi co 1h albo 10 minut. Co dany czas wysyła ci na maila log od użytkownika który ściągnął i odpalił twojego wirusa na którym jest wszystko. Nawet jak grasz w Fife to wysyła ci log jak naciskasz co chwile klawisze "E", "W", "A" itd.
Piotrek Marycha
18-01-2009, 19:11
Ale ja go znam i chyba takiego czegoś nie umiał by zrobić:P
nie umialby zalogować? o.O
Kiedyś bawiłem się takim keyloggerem. Nie był rewelacyjny bo nie wychwytywał jak coś kopiowałeś, ale Wszystko co napisałeś poprzez klawiaturę zapisywało ci się. Np. ustawiasz sobie keyloggera żeby wysyłał ci logi co 1h albo 10 minut. Co dany czas wysyła ci na maila log od użytkownika który ściągnął i odpalił twojego wirusa na którym jest wszystko. Nawet jak grasz w Fife to wysyła ci log jak naciskasz co chwile klawisze "E", "W", "A" itd.
to jakiś szajs, bo już od dawna kazdy przecietny KL wysyla same passy ;/
Uran of Aurea
18-01-2009, 19:20
@up
przecietny keylogger wysyła WSZYSTKO nawet robi ss, a przecietny keylogger do tibii np owntibia przechwytuje same passy jak leca na server.
Wiec jak ktoś up powiedział, że klawiatura dotykowa nic nie daje itp to wszystko zalezy od keyloggera a nie kazdy prohaxor uzywa owntibii ;p
@up
przecietny keylogger wysyła WSZYSTKO nawet robi ss, a przecietny keylogger do tibii np owntibia przechwytuje same passy jak leca na server.
Wiec jak ktoś up powiedział, że klawiatura dotykowa nic nie daje itp to wszystko zalezy od keyloggera a nie kazdy prohaxor uzywa owntibii ;p
AAAA, no widzisz. To podobnie z moim kolegą.
Ma dwie postacie.
Sorcererererem wali z różdzki, natomiast Sorcererererem wali z roda.
Najlepiej przeskanuj programem Hijackthis cały komputer i log ,który pokaże Ci się w notatniki wklej na stronie www.hijackthis.de i kliknij ANALYZE. Potem sprawdź czy Ci czegoś nie wykrył
Najlepiej przeskanuj programem Hijackthis cały komputer i log ,który pokaże Ci się w notatniki wklej na stronie www.hijackthis.de i kliknij ANALYZE. Potem sprawdź czy Ci czegoś nie wykrył
Już to napisałem kilka postów wyżej...
Neflonde chyba masz rację:) Bo dzisiaj kumpel się mnie spytał czy dam mu pasy to on mi wbije level bo mu się nudziło. No i mu dałem więc możliwe że to był on:D Ale ja go znam i chyba takiego czegoś nie umiał by zrobić:P Ale chyba pewnie był u kumpla czy coś:D Muszę z nim pogadać;)
Sharing jest nielegalny i łamie jedną z zasad Tibia Rules. Twoje konto powinno zostać zbanowane na miesiąc.
Oczywiscie, ze Cię hakują, jest to nieustanna obawa dotykająca każdego niemego Ukraina. Osoby te chcąc poradzić sobie z tym jakże ustępującym objawem próbują zrzucić wszystko na prostatę, lecz niestety abohalizm zawarty w tymże powyższym jest tak ogromny, że oryginalność teguż jest obscylująca.
Gadzixor
19-01-2009, 22:54
Oczywiscie, ze Cię hakują, jest to nieustanna obawa dotykająca każdego niemego Ukraina. Osoby te chcąc poradzić sobie z tym jakże ustępującym objawem próbują zrzucić wszystko na prostatę, lecz niestety abohalizm zawarty w tymże powyższym jest tak ogromny, że oryginalność teguż jest obscylująca.
8o8o8o O kur.wa :D
@autor: twój kolega se żarty robi, pamiętaj: NIKOMU nie daje się passów...
Ojeju, a to pech chakują Ci 8 level? Straszne..:(:baby:;(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.