Pokaż pełną wersje : Porady dla "starego newbie", czyli przeskok z 7.8 na 8.4
Arathorn
18-01-2009, 22:10
Sprawa wygląda tak: Grałem kiedyś w tibię, nawet dość sporo, skończyłem na etapie 7.8. Teraz mnie jakoś wzięło i zacząłem sobie znowu trochę grać. No i nie da się ukryć że tibia naprawdę się sporo zmieniła. Podstawy są może dość zbliżone ale jednak różnic jest sporo. Byłby wdzięczny jakby trafił się ktoś kto ma jakieś wskazówki czy porady które mogłyby mi jakoś ułatwić ten "skok update'owy". Zamierzam grać knightem na 43lvlu ze skilami koło 70 i PACCem.
xPoniaTx
18-01-2009, 22:18
poradze CI jak ja gralem knightem... ;]
doskilluj do 85/85 bo naprawde teraz warto i na expie uzywaj wiecej manasow niz health potków... heatlthy uzywaj tylko w sytuacji krytycznej... ;] to Ci wystarczy do dobrej gry kina ;]
Arathorn
18-01-2009, 23:01
Skilować mi się nie chce, a ten trik z manasami to już działał od 7.6 chyba (wtedy co czary zaczęły więcej many brać).
A jakie są teraz topowe miejscówki dla takiego knighta? Kiedyś to były np. scaraby albo ew. tomby. Doszło coś ciekawszego? Warto samemu zapuszczać się w okolice liberty bay, svargrondu czy yalahar? A może jakieś stare miejscówki uległy znacznej poprawie?
Uran of Aurea
18-01-2009, 23:58
Z liberty to fajnie się expi na zółwiach jak jest mało osób :) no i oczywiscie radze Ci iść na barbariany :) exp i kasa miodzio ;D
Ja zaś polecam przejrzeć dział z poradnikami ;)
xPoniaTx
19-01-2009, 06:23
expowiska?? zolwie sa bardzo dobre i polecam małpy z kapke lepszym skillem ;] barbariany tez fajnie sie leje... :D
Heatvich
19-01-2009, 13:39
@ autor
Uważaj na Anty-Bot moby - tzn. idzie ci taki żółwik nie co wolniej i nagle hit za 300... na każdym expie tak jest więc uważaj
@up
teraz te potwory juz nie wala po 300.
Heatvich
19-01-2009, 17:11
@up
Jakoś wczoraj mi ŻóF zajebał za 260...
Kurczakos
19-01-2009, 22:24
Sprawa wygląda tak: Grałem kiedyś w tibię, nawet dość sporo, skończyłem na etapie 7.8. Teraz mnie jakoś wzięło i zacząłem sobie znowu trochę grać. No i nie da się ukryć że tibia naprawdę się sporo zmieniła. Podstawy są może dość zbliżone ale jednak różnic jest sporo. Byłby wdzięczny jakby trafił się ktoś kto ma jakieś wskazówki czy porady które mogłyby mi jakoś ułatwić ten "skok update'owy". Zamierzam grać knightem na 43lvlu ze skilami koło 70 i PACCem.
Przybyło jedynie więcej debili, a informacje o nowych terenach znajdziesz w poradnikach. ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.