Pokaż pełną wersje : Serwer 69 ED Infernalist hunt (profit)
Ziomalek'boss
19-01-2009, 20:21
tak jak w temacie 69 ed hunci infernalisty solo (czasami jego kolega mu się wpierdzielał ;p) obyło się bez waste :O
loot ->3 skull staff , red poc , kaska , 2 zaczarowane kamyczki (a waste 5 bp mp + troszke softów
a tak offtopic ma ktoś inne filmiki z huntów na owych potworkach ? (infernalistach)
http://www.tibiacam.tv/cams.php?id=6ly57u96jvt2uyek
Elesar Inferno
19-01-2009, 20:28
Że tak powiem podołał chłopak
Nowohucianin
19-01-2009, 20:46
dzisiejsza tibia ... 70 ed hunci infernalisty "rzal i bul"
Ziomalek'boss
19-01-2009, 20:48
Ten infernalist jest bardzo podobny do warlocka (np. tyle samo ma hp) więc jak 69 ed solo go hunci i to bez waste to można to nazwac ,,zalem'' i pomyślec że na tym lvlu ek to se może małpy/żółwie bic a ed już może pocinac na brata ,,bliźniaka'' warlocka xD
dzisiejsza tibia ... 70 ed hunci infernalisty "rzal i bul"
O Demonach nie wspominając...
Don_Kustosz
19-01-2009, 21:00
A co ma je na 150 bic ?
No i chuj z tym niech se hunci, jego sprawa.
No i chuj z tym niech se hunci, jego sprawa.
To nie chodzi o to, że nie powinienen itp, tylko o to, że jest w stanie lol.
Nowohucianin
19-01-2009, 21:09
up2,3 graty , nawet nie umiecie odczytać przesłania
70 ed bije jedne z najsilniejszych mobów w tibi (nie licząc bossów ) SOLO bez waste
dociera czy nadal nie ?
Ziomalek'boss
19-01-2009, 21:33
up
no niestety ale to prawda ;[ kilka miechów temu oglądałem filmik 81 ed na demcach up/down z botem... i można powiedziec że miał farta bo z drugiego mu demonka poleciała (wyszedł na plus) ale zobaczcie że taki 80ek to demkowi to może jajca podrapac... nawet na 150lvl nie wiem czy da radę bez użycia exori/exori gran - a i tak waste będzie ogromne.
Właśnie tak jak pan @up up
jakby expił na dragach to by musiał zabić 5 za 1 Infernalist a przy tym na dragach waste i zal lot więc chyba opłaca się bić xD
Ziomalek'boss
19-01-2009, 21:40
up
dobra ale znajdz mi 69 ek co będzie bił solo infernalisty i to bez waste oki?
Marecki666
19-01-2009, 21:40
Magowie wymiatają i dobrze, ale trochę przesadzili.
up
Owego nie ma xD tylko Druty i Magi xD no może jeszcze ewentualnie pall xd (convite creature czy jakos tak)
Master-Mada
19-01-2009, 21:45
A co ma je na 150 bic ?
Na starszych tibiach do 8.0 włącznie minimalnym lvlem na wrle był około 120 żeby nie paść na byle combo, więc ta ironia jest słaba, zwłaszcza, że infernalisty są jeszcze silniejsze od wrl.
@ 3up, 5up
A ilu knightów boci na afku i mają stały profit rzędu kilku, kilkunastu, a nawet więcej k przy przyzwoitym expie, a nawet nie siedzą przy kompie? Coś za coś.
Kup.Se.Musk
19-01-2009, 21:49
A wszystko spowodowane jest przez ten je... stairhopping. Nie biorąc go pod uwagę, szanse maga a knighta na 150 lvl w starciu z demonem są dosyć podobne. Tą metodę huncenia, cipsoft powinien jak najszybciej wyeliminować. Wywołuje oburzenie ze strony knightów, a także osłabia gospodarkę, ponieważ ceny takich golden legów, mpa, mms poleciały bardzo w dól właśnie przez skakanie ;s
A wszystko spowodowane jest przez ten je... stairhopping. Nie biorąc go pod uwagę, szanse maga a knighta na 150 lvl w starciu z demonem są dosyć podobne
Nie a wiesz dlaczego Mag może zawsze uciekać i walić na odległość a knight co on moze zrobić?? ;/ Exori i Male i nic więcej ;/ a taki 150 mag Icycle Sd( o ile sa opłacalne)
A co do wchodzenia i schodzenia to jednak powinni to wydłużyć jakoś bo 150 mag z Utani Gran Hurem i jeszcze bohy to 0.3 seknudy na dole i walnie z icycle xD
Cacciatore
19-01-2009, 21:55
21:39 Ridorpe [69]: uahAUIHAIUHAIHAIUAHIAUA
Eh, typowe dla Br :<
Co do filmu to ladnie tam ogarnial, ale troche zalosne, ze druid moze na takim lvlu klepac juz Infernalisty :S
kkkkkkkkkk?
Master-Mada
19-01-2009, 21:56
@ 3 up
DOKŁADNIE :) Poza tym wyeliminowanie huntów w teamie, bo wszyscy wychodzą ze założenia, że po co w teamie, skoro można solo (zresztą całkiem logicznie). Co prawda gdy grałem to nie miałem nic przeciwko temu, bo załapałem się na czasy gdy ceny tych itemów były jeszcze bardzo wysokie i nieźle się na tym dorobiłem, ale wiem, że jest to duża niesprawiedliwość :P
Ale muszę też zaznaczyć po raz 2, że postacie magiczne nie mają takich możliwości bocenia na afku jak knighci, sytuacja zmienia się dopiero na wysokich lvlach i potrzebny jest elfbot :p
@Up: Nie mówisz serio, prawda?
Master-Mada
19-01-2009, 22:02
Mówię serio. Nad którą częścią się zastanawiasz?
a mi to w sumie zwisa i powiewa, jak się knightom nie podoba, to niech zrobią nową postać
Ziomalek'boss
19-01-2009, 22:09
@ 3up, 5up
A ilu knightów boci na afku i mają stały profit rzędu kilku, kilkunastu, a nawet więcej k przy przyzwoitym expie, a nawet nie siedzą przy kompie? Coś za coś.
no dobra ale ma on jakąś frajde z grania? Miałem 113ek a teraz na swoim MSie więcej frajdy mam od 60+ lvl... Taki ek to se może małpy/lizardy/żółwie bic i reszte potworków co schodzą na hita , a taki 113 ed to leje se frosty/dl/wrl/infernale/demce.
ZapodajMuze
19-01-2009, 22:19
Panowie i panie profesje sa W OGOLE nie zbalansowane nie dosc ze mag jest najlepszy w pvp to najlepiej expi . Dla przykladu mam 57 lvl , mam kolege 49 palla i on sie cieszy jak uzyska wynik ok 55k/h , takze mam kolege 61 ek ktory wyciaga na zlowiach okolo 50-60k/h . Dodam ze ja robie na ancientach ok 90-100k/h czesto wychodzac na zero , na ancient ruins tomb 110k/h loteria z lootem (banshie ladnie czasami sypia) ale czasami plus czasami nie , stone tomb-2 125-130k/h waste 5-8k/h . Cos jeszcze ? Ale nie sorry , lepiej wprowadzmy tak jak xr3 chce 8 hp na lvl dla maga bo ma jeszcze zle (puknij sie w leb retardzie).
Ziomalek'boss
19-01-2009, 22:25
up
te żółwie u ek to chyba z exori gran ;p bo ja 113 ek na bocie uzyskiwałem max 30-40k i to na najgłębszych jaskiniach (i tak bociłem tam bo ta profesja była tak do dupy że ją w końcu zmieniłem)
a i jeszcze dodając kolejny argument ms/ed nie musi skilowac miecha żeby na np 30 lvlu bic dragi bez waste po prostu wbija 30 lvl (a mi to zajeło 1 dzien , 2 noce na bocie) i je leje luzem.Dodatkowo skilowanie u ms/ed jest o wiele bezpieczniejsze np. koło banku w ankh nie ma żadnego monstera ani nie można żadnego zlurowac a jak przyjdzie GM to można miec ustawionego skrypta na to że postac się lognie od razu jak zobaczy GMa - i nic ci wtedy nie mogą zrobic.
Master-Mada
19-01-2009, 22:43
Nie przesadzaj, 30-40k/h taką postacią na żółwiach to się robiło na tibiach do 7.92. Poza tym jak logniesz gdy zobaczysz gma to właśnie mogą Ci coś zrobić ;)
babcia666
19-01-2009, 22:44
22:23 Skice [150]: que nooob
Heh.
Magowie prawie zawsze byli przegięci i prawdopodobnie tak zostanie, cóż zrobić, najlepiej zmienić profe(ja na tym lvl co ten ed wyciągam palem na północnych dragach w ank 50-70k/h góra, przy czym takowy ed może na frostach lekko klepać 100~k+ - życie). A Ci którzy narzekają że ms/ed jest do dupy chyba żyją 8.0/8.1 .
Dla przykladu mam 57 lvl , mam kolege 49 palla i on sie cieszy jak uzyska wynik ok 55k/h , takze mam kolege 61 ek ktory wyciaga na zlowiach okolo 50-60k/h . Dodam ze ja robie na ancientach ok 90-100k/h czesto wychodzac na zero , na ancient ruins tomb 110k/h loteria z lootem (banshie ladnie czasami sypia) ale czasami plus czasami nie , stone tomb-2 125-130k/h waste 5-8k/h .
Dzieci expa na godzinę.
lepiej wprowadzmy tak jak xr3 chce 8 hp na lvl dla maga bo ma jeszcze zle
Dlaczego nie dodałeś, że miałem na myśli przypadek, w którym został by zabrany czar Utamo Vita? Moim zdaniem, osiem punktów życia na poziom, było by całkowicie trafnym posunięciem, biorąc pod uwagę, że sytuacja opisana w poprzednim zdaniu faktycznie miała by miejsce.
(puknij sie w leb retardzie)
Nie.
OldWerladyn
19-01-2009, 23:28
E tam pindolicie... Knight też jest spoko ;] tylko trzeba mieć dobre skrypty
Don_Kustosz
19-01-2009, 23:31
To sie nazywa madry czlowiek ! XD
Ziomalek'boss
19-01-2009, 23:40
nie każdy chce tylko do końca życie botowac (choc muszę przyznac że ek na bocie postawiony ładnie kase zarabie ;p - np. robiąc 100k dziennie na małpach w miecha mamy 30 x 100 = 3000k - 3kk przeciętna wartośc 10 k na allegro to 2zł więc w miecha mamy 600zł! Niektórzy sobie w ten sposób dorabiają a pomyślcie jakby miec 3-4 konta (ta wiem trza miec 4 pacce ale miesięcznie to 30zł (za jedne konto) więc i tak od 1 postaci będziemy mieli 570zł - koszty prądu (tutaj już trzeba na inne konta to rozłożyc) ale i tak wychodzi że na np. 4 kontach miesięcznie mamy powyżej 2000zł :O Nie licze kosztów bota bo to jednorazowa zapłata i dosyc mała.W sumie to po jakimś czasie byłoby nas stac na np. lepszy net/lepszy komp i wtedy możemy miec jeszcze więcej kont = jeszcze więcej kasy. ;p GOLD FARM ROX
aa_wymysl_cos
19-01-2009, 23:46
Ale muszę też zaznaczyć po raz 2, że postacie magiczne nie mają takich możliwości bocenia na afku jak knighci, sytuacja zmienia się dopiero na wysokich lvlach i potrzebny jest elfbot :p
Nom :) elfbot to swoisty kombajn...8o Przy nim to nie ma znaczenia czy jesteś EK czy MS:D
btw
Knight bez bota to idiota!
baa
Char bez bota to idiota
Overlord
20-01-2009, 10:23
Nie ma to jak przeliczyć wszystko w expie/h ;) Już klimat Tibii jest zupełnie zepsuty przez to, że wszyscy expią nie dla zabawy tylko z rutyny :( Kiedyś wyruszyło się zabić 3-4 cyce dla relaksu i nie przeliczało się ile expa wbiło :] Wtedy był klimat a postacie zbalansowane dużo lepiej niż teraz. Ehh...szkoda gadać
up
a po co porownujesz ek do ed?
Ziomalek'boss
20-01-2009, 11:24
Nie ma to jak przeliczyć wszystko w expie/h ;) Już klimat Tibii jest zupełnie zepsuty przez to, że wszyscy expią nie dla zabawy tylko z rutyny :( Kiedyś wyruszyło się zabić 3-4 cyce dla relaksu i nie przeliczało się ile expa wbiło :] Wtedy był klimat a postacie zbalansowane dużo lepiej niż teraz. Ehh...szkoda gadać
ok to powiedz mi jaka frajda jest z bicia małp/żółwi na 100 ek?Bo ja na tym 69 lvlu miałbym sporą frajdę lejąc prawie najlepsze potwory w tibi klony wrli
a po co porownujesz ek do ed?
porównuję ich siłę (w przypadku ek to raczej słabośc...) bo chcę pokazac że ed/ms/rp jest o wiele lepszy od ek.
Shass Enre
20-01-2009, 16:07
#ktoś tam z góry
Co pisze o exp/h. Idę powiedzmy na demonę(wrle dla niekumatych) i mam 250/h na 2h hunta wydaję około 100k~ i nie zawsze się zwraca, ek 150lvl~ idzie na behe wydając tyle samo kasy na 2h ale ma 350/h góra dól po 4-5 behe i też nie zawsze sie zwraca. Wy jeszcze narzekacie? Do tego dochodzi bocenie gdzie się chce i kiedy chce i na czym chce(no osobiście nie widziałem ek żeby bocił na demkach tylko<wyjątek>)
#Ktoś odnośnie skilli
Tylko w moim przypadku 1% z 75% mlvl na 76 to jest tyle (promoted): 5h 39m 10s (1% = 5h 39m 10s)
u knighta 15:59 Shass Enre [150]: ile czasu wpada 1% skilla na 95~15:59 xxxxxxxx [17x]: z 94 na 95 to z 1.5h~
Wiec dalej będziecie przy tym, że ed/ms ma najlepiej?? Każda profa jest na swój sposób wyrównana. Ek dużo hp średnie dmg ogromna ilość cap. Ed/Ms mało hp mało cap duże hity(i żeby bić te duże hity to też trzeba mieć jako taki mlvl), Rp sporo hp sporo cap spore hity
nie każdy chce tylko do końca życie botowac (choc muszę przyznac że ek na bocie postawiony ładnie kase zarabie ;p - np. robiąc 100k dziennie na małpach w miecha mamy 30 x 100 = 3000k - 3kk przeciętna wartośc 10 k na allegro to 2zł więc w miecha mamy 600zł! Niektórzy sobie w ten sposób dorabiają a pomyślcie jakby miec 3-4 konta (ta wiem trza miec 4 pacce ale miesięcznie to 30zł (za jedne konto) więc i tak od 1 postaci będziemy mieli 570zł - koszty prądu (tutaj już trzeba na inne konta to rozłożyc) ale i tak wychodzi że na np. 4 kontach miesięcznie mamy powyżej 2000zł :O Nie licze kosztów bota bo to jednorazowa zapłata i dosyc mała.W sumie to po jakimś czasie byłoby nas stac na np. lepszy net/lepszy komp i wtedy możemy miec jeszcze więcej kont = jeszcze więcej kasy. ;p GOLD FARM ROX
A bierzesz pod uwagę to, że cała kasa napewno nie zostanie sprzedana? Jka nie wierzysz to zobacz na allegro.pl i popatrz jak idzie sprzedasz kasy.
Ziomalek'boss
20-01-2009, 16:39
#ktoś tam z góry
Co pisze o exp/h. Idę powiedzmy na demonę(wrle dla niekumatych) i mam 250/h na 2h hunta wydaję około 100k~ i nie zawsze się zwraca, ek 150lvl~ idzie na behe wydając tyle samo kasy na 2h ale ma 350/h góra dól po 4-5 behe i też nie zawsze sie zwraca.
hehe nie zawsze się ek zwraca? Chyba nigdy... On tam wastuje o wiele więcej no chyba że expi bez exori/exori gran , a druga sprawa że bez siochera to on tam nie wyrabia... Do tego nie widziałem nigdy 150 ek expiącego SOLO na behe a ms/ed/rp bardzo często ;p
tak jak w temacie 69 ed hunci infernalisty solo (czasami jego kolega mu się wpierdzielał ;p) obyło się bez waste :O
loot ->3 skull staff , red poc , kaska , 2 zaczarowane kamyczki (a waste 5 bp mp + troszke softów
a tak offtopic ma ktoś inne filmiki z huntów na owych potworkach ? (infernalistach)
http://www.tibiacam.tv/cams.php?id=6ly57u96jvt2uyek
IN KEJS xD
HAHAHA najbardziej to mnie rozjebal ten Ziomalek~.
'on tam wastuje o wiele więcej no chyba że expi bez exori/exori gran'
Widac ze najwiekszy level jaki miales to 20. Jak moze knight bic behe z melee? n/c
@OT
Jak macie teraz plakac ze knight jest gorszy od maga to na chuj robiliscie knightow. Dla mnie sprawa jest jasna; masz rl life bierzesz knighta, nie masz rl life robisz sobie 100 sorka w miesiac, jestes super pro elo ziomek i kazdy w tibi Cie szanuje lecz nadal jestes cipka na rl.
Shass Enre
20-01-2009, 17:30
hehe nie zawsze się ek zwraca? Chyba nigdy... On tam wastuje o wiele więcej no chyba że expi bez exori/exori gran , a druga sprawa że bez siochera to on tam nie wyrabia... Do tego nie widziałem nigdy 150 ek expiącego SOLO na behe a ms/ed/rp bardzo często ;p
150ek nie wyrabia góra/dół z e-granem?? Wbije trafi e-gran zejdzie uleczy się do fulla wchodzi znów i tak w kółko
Ziomalek'boss
20-01-2009, 17:50
HAHAHA najbardziej to mnie rozjebal ten Ziomalek~.
'on tam wastuje o wiele więcej no chyba że expi bez exori/exori gran'
Widac ze najwiekszy level jaki miales to 20. Jak moze knight bic behe z melee? n/c
Chodziło mi o to że ma mniejsze waste jak expi z melee ale nie sam... bo solo to temu behe on może jajca podrapac
150ek nie wyrabia góra/dół z e-granem?? Wbije trafi e-gran zejdzie uleczy się do fulla wchodzi znów i tak w kółko
wyrabiac wyrabia ale jakie ma waste? exori gran zabiera prawie 400 many behe ma 4k hp ek z grana walnie gdzieś z 400-500 (nie wiem dawno ekiem nie grałem - jakieś pół roku) to żeby ubic tego behemota będzie musiał walnąc 10 razy (10 x 400 many = 4k many + mana na leczenie ,a taka exurka to dużo mu nie daje więc musi jej dużo użyc) więc nie sądzę żeby taki ek miał profit na behe i to solo...
Nowohucianin
20-01-2009, 18:04
na behe raczej expi się z exori które wymaga 3 razy mniej many od grana i jest jakieś 2 razy słabsze tylko
Ziomalek'boss
20-01-2009, 18:21
UP
no dobra ale będziemy musieli częsciej do behe schodzic (bo będziemy wolniej je bic) przez co będziemy musieli się częsciej leczyc , więc wyjdzie (prawie) na to samo.
na behe raczej expi się z exori które wymaga 3 razy mniej many od grana i jest jakieś 2 razy słabsze tylko
tos dowalil... jak solo bijesz up/down to tylko z granek, inaczej bedziesz je miesiac bil, chyba ze po 1 bijesz.... ja mowie o biciu 5-6 na raz
Overlord
20-01-2009, 18:36
Nikt nie widzi lekkiego offtopa?8o
#Ktoś odnośnie skilli
Tylko w moim przypadku 1% z 75% mlvl na 76 to jest tyle (promoted): 5h 39m 10s (1% = 5h 39m 10s)
u knighta 15:59 Shass Enre [150]: ile czasu wpada 1% skilla na 95~15:59 xxxxxxxx [17x]: z 94 na 95 to z 1.5h~
Jeśli Twój wniosek jest taki, że nam jest łatwiej wbić skilla niż Wam mlvl, to Cię trochę rozczaruję. Przecież gdy wypijacie te hektolitry manasów na jakimkolwiek expie, to mlvl leci 20x szybciej... a my nie mamy jakichkolwiek 'przyspieszaczy' skilla...
a i jeszcze dodając kolejny argument ms/ed nie musi skilowac miecha żeby na np 30 lvlu bic dragi bez waste po prostu wbija 30 lvl (a mi to zajeło 1 dzien , 2 noce na bocie) i je leje luzem.Dodatkowo skilowanie u ms/ed jest o wiele bezpieczniejsze np. koło banku w ankh nie ma żadnego monstera ani nie można żadnego zlurowac a jak przyjdzie GM to można miec ustawionego skrypta na to że postac się lognie od razu jak zobaczy GMa - i nic ci wtedy nie mogą zrobic.
Akurat do tych skilli 75/75 (z takimi można powoli lecieć na dragi) skilluje się przy pomocy bota w bardzo banalny sposób... Kilka nocek na trolle z knifem + full def i z głowy, więc nie mów mi, że miesiąc skillowania, bo w tyle czasu byś luźno 85-88 skill zrobił...
Ziomalek'boss
20-01-2009, 18:39
A ja chciałbym dodac jeszcze np. tak jak na tym filmiku -> http://www.tibiacam.tv/cams.php?id=wfjvnbkbstn7zonj 71 rp leje behe up/down (pewnie na bocie) nie tracac prawie że wcale hp.
Co prawda długo je bił ,ale na 150 lvlu będzie je klepal o wiele szybciej i z mniejszym waste niż ek. (no i ek na 71 lvlu to by temu behe dużo nie zrobił :])
Ziomalek'boss
20-01-2009, 18:47
Akurat do tych skilli 75/75 (z takimi można powoli lecieć na dragi) skilluje się przy pomocy bota w bardzo banalny sposób... Kilka nocek na trolle z knifem + full def i z głowy, więc nie mów mi, że miesiąc skillowania, bo w tyle czasu byś luźno 85-88 skill zrobił...
tak wiem troche przesadziłem ale nie zmienia to faktu że mag druid może od razu iśc ,,robic PG'' a knight musi trochę poskilowac + jeśli skiluje tak jak napisałeś czyli na bocie ma szansę padnięcia (jeśli chodziło Ci o swamp trolle to jest to nawet bardzo prawdopodobne) no i te skile 75 to raczej kwestia kilkunastu a nie kilku nocek - tak szybko skile nie idą a i ludzi na trolach dużo
edit
kurde sory za double posta
O kurwa i ty masz 80 ms'a? Wez lepiej sie nie wypowiadaj.
Wytlumacz mi jak mozna pasc na swamp trollach. Nawet jak wezmiesz na noc ten bp potionow i ustawisz zeby jadl samego fooda to nie masz szans pasc.
Co do skili to po co teraz komu skille. Jak wbijesz to 70/70 na poczatku to na 100 lvlu bedziesz mial z 86 a jak nie bedziesz wogole skilowal to z 82. Czy to taka wielka roznica ze trzeba siedziec i skilowac tych kilka dni? I tak Ci to duzo roznicy nie zrobi.
Na 80 lvlu palkiem robilem mniej wiecej tyle samo exp na godzine(behemoty) co na 120 lvlu wiec na 150 tez pewnie duzej roznicy nie bedzie widac
Ziomalek'boss
20-01-2009, 20:40
Wytlumacz mi jak mozna pasc na swamp trollach. Nawet jak wezmiesz na noc ten bp potionow i ustawisz zeby jadl samego fooda to nie masz szans pasc.
Na 80 lvlu palkiem robilem mniej wiecej tyle samo exp na godzine(behemoty) co na 120 lvlu wiec na 150 tez pewnie duzej roznicy nie bedzie widac
U mnie na serverze więcej jest anty boterów na swampach niż bottów a miejscówka z beholderem (ropasz goscia i pchasz go w te miejsce) jest zajęta prawie cały czas - cały czas kogoś tam ubijają.
A z tym lvl na palku to chodziło mi o to że wyższy lvl ma o wiele łatwiej - więcej hp , o wiele szybszy , lepsze skile = lepsze hity.
wiecie ludzie wy se robcie co zechcecie ale chyba powinnismy tu mowic o danym filmie a nie ze knight jest do doopy ,gdzie ma waste i inne pierdoly?; p
@topic
film moim zdaniem dosc nudny szoda ze robiony na pojedynczym respie ale z dsami lepszego wyjscia sam nie widze ; ]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.