Pokaż pełną wersje : Cabal online
Lord Evad
19-01-2009, 23:36
Świetna gra mmorpg.Gra ktoś?
Troche o grze:
W grze dostępnych jest 6 klas postaci:
* Warrior - klasyczny wojownik stawiający głównie na siłę. Korzysta z wielkiego miecza (Great Sword) lub daikatany (typ dwuręcznej katany zob.daikatana) oraz najcięższego pancerza (Armour Set,Pancerz)
* Blader - wojownik stawiający na szybkość ataków. Posługuje się dwoma mieczami (Blade, Ostrze) lub dwiema katanami.
(podłużny miecz z charakterystycznym, zakrzywionym końcem) oraz nosi lekki pancerz (Martial Set,Strój Wojenny) Wiele osób grających tą klasą tworzy wersję "haevy": rozkłada statystyki pod Armor sety, przez co znacznie zwiększa się ilość Defensa, jednak kieruje postać w kierunku PvP czyniąc ją słabszą w PvE.
* Wizard - klasyczny mag. Jego wyposażenie to dwa Orby (okrągłe kryształy ,od niedawna można też zobaczyć różdżkę ) zwiększające jego moc magiczną oraz lekki pancerz (Martial Set,Strój Wojenny)
* Force Archer - łucznik wykorzystujący magię do tworzenia pocisków. Posługuje się dwoma kryształami tworzącymi jego łuk
(Crystal, Kryształ), a jako zbroi używa średniego pancerza (Battle Set, Strój Bitewny). Może leczyć innych graczy.
* Force Shielder - wojownik stawiający na obronę. Używa miecza (Blade, Ostrze) i kryształu tworzącego jego tarczę (Crystal, Kryształ). Korzysta z najcięższego pancerza (Armour Set).
* Force Blader - klasa uniwersalna - łączy ataki fizyczne z magicznymi. Walczy za pomocą katany i kamienia skupiającego jego magiczną moc (Orb, zob. Wizard). Używa średniego pancerza (Battle Set, Strój Bitewny). Jest Drugą postacią którą łatwo jest zaadaptować pod build "heavy" (W tym przypadku używa oprócz użycia cięższej zbroi, używa Crystala zamiast Orba).
Screeny:
Wizard w trakcie robienia lake in dusk.
http://i147.photobucket.com/albums/r284/wielkii/CabalVer1252-080923-1259-0000.jpg
Forceblader z force archerem w trakce lake in dusk.
http://i147.photobucket.com/albums/r284/wielkii/CabalVer1253-081014-1252-0000.jpg
Blader na frozen tower of death.
http://i147.photobucket.com/albums/r284/wielkii/CabalVer1261-090116-1918-0000.jpg
Blader z force shielderem na frozen tower of death.
http://i147.photobucket.com/albums/r284/wielkii/CabalVer1261-090117-1351-0000.jpg
W grze znajduje sie combo system co ułatwia w pewnym stopniu pokonywanie graczy i potworów.
Jest wiele opcji polepszenia swojego seta jak np criticial dmg czy wiecej defense'a dzieki wolnemu slotu czy kamykowi dzieki ktoremu ulepszamy swojego seta z +0 do maksymalnie +9.
Istnieje wiele pierscieni,amuletow mozliwosc tworzenia itemow,potionow(craft,basic craft).
Peleryny,wybor nacji a nastepnie walka miedzy nacjami.
Za wygrane wojny dostaje sie honor a dzieki honorowi mozna zakladac coraz lepsze bizuterie(earring itp).
Dobra grafika i efektywnosc skilli,buffow jak i set (osmium itp armour,battle,martial)
Jest jeszcze wiele valorów tej gry ale o tym sie przekonacie jak zagracie.
Zachecam do grania.
Angerfist
20-01-2009, 08:29
Ja mialem tu 40 lvl FS, moj kuzyn FB 125, gralem troche jego charem,
powiem tyle dla mnie nudne, chodzisz w kólko na*******asz potwory z tych samych skili, questy jescze mniej skomplikowane niz w tibi, idziesz do npc, gadasz z nim naciskajac ciagle na jeden dialog > idziesz > zabijasz xxx potworkow zbieraj z nich jakies przedmioty > idziesz do npc > gadasz > koniec
albo po prostu idziesz przed siebie na quescie i rozpizdzasz jakies bramy i potwory.
+ bym dał za różnorodność itemów
Ja nie polecam, w dodatku jak jest update to klient sie rypie i trzeba od nowa sciagac.
Ziomalek'boss
20-01-2009, 09:48
Wszystkie gry tego typu : metin/silkroad/itp są do dupy... wszystko to samo... Grałem w lineage , silkroada (czasami 10h na zalogowanie się czeka) , Metina i wolę pograc w tibię niż te shity ;p (jeśli myślicie że w tibi dużo osób patrzy tylko na lvl to zagrajcie w jedną z gier których podałem bo tam jest tylko lvl i exp a questy to tak jak napisał pan up.
Lord Evad
20-01-2009, 10:22
@Angerfist
questy gadaj->zabij 50 potworów->wroc to questy poboczne ktorych nie musisz robic-robisz je tylko gdy potrzebujesz hajsu lub dla zabawy.
Tutaj questy mają fabułe jak np patren czy mutant clan - juz od 20 lvla musimy znajdowac ukryte tablice z informacjami,rozbijac clany złodzieji.
Zrobiłem 70lvl Bladera. Gra podobna do klonów typu Knight Online, Silkroad i Xiah, lecz mimo wszystko coś sprawia, że gra się nią całkiem przyjemnie. Chyba jedyne rzeczy, które mnie w niej irytują, to labirynty na Instancjach i Hidden Helpery.
Cabal = tyle co gówno do potęgi entej.
Niestety...
Kiedyś grałem, ujdzie.
Ale czym się ona różni od innych mmo 3D?
Niczym nie różni się od innych MMO oprócz tego że server jest prawie cały czas off-line.
Lord Evad
03-02-2009, 12:54
Zrobiłem 70lvl Bladera. Gra podobna do klonów typu Knight Online, Silkroad i Xiah, lecz mimo wszystko coś sprawia, że gra się nią całkiem przyjemnie. Chyba jedyne rzeczy, które mnie w niej irytują, to labirynty na Instancjach i Hidden Helpery.
Tak z labiryntami sie zgodzę ;)
Hidden helpery na początku to dobry zarobek na 40-50lvl'u.
Potem stają się coraz trudniejsze a nagroda za quest ciągle taka sama.
Niczym nie różni się od innych MMO oprócz tego że server jest prawie cały czas off-line.
Skąd ci to przyszło na myśl?
Teraz jest tak z helperami, ze nagroda jest fchh (na nizszych lvl) - na marsie po 200k~ schodza, a kiedys (przed update w grudniu) nagrodami byly uchy , ktore za 1kk~ szly, wiec mala jest roznica... wteyd to na 70 lvl mozesz sie dorobic nawet 15kk, a teraz to ciezko na 60 lvl titaniumy +5 kupic 2slotowe z pierdolami
ja sie dorobilem do 80 lvl bez rs (z lidem) z samych helperow i questow kolo 30~40kk, wiec zle nie jest.. a pozniej dawalem pg w rs na byczkach od 80 do 95 w 2 dni, z tym ze mialem eq z helperow - teraz jest trudniej
gdzies ty to przeczytal?
A nawet ściągnąłem instalkę bo pomyślałem że się nawrócę.
Co mi producenci zaserwowali?
Ściągalem te 858mb jak totalny idiota tylko po to, żeby uptader zuptadował je do 27% i się zaciął. Za każdym kolejnym razem także się zacina. Po prostu wstyd.
Lord Evad
08-02-2009, 19:42
sciagnij update z neta normalnie ;o
i graj na marsie, moge pograc z toba bo ostatnio gram troche : P btw tu sa strasznie tanie ceny, wiec zapraszam
Elocze, wczoraj zassałem tą gierkę i nawet mi się podoba :p tylko mam prośbę o jakieś wskazówki, jaka profesja na start, w co pakować etc :)
bl sie najlepiej gra na poczatku, dosyc latwa profesja wg mnie... ew. na dluzsza mete gralbym wizem
szkoda tlumaczyc tu, na forum - na jakim serwerze grasz?
Pierw zrobiłem bl i fs na mercury, ale później przeniosłem się na mars, mam tu 6 fa , pogram nim trochę, później zobaczę jak się gra warkiem, z tego co widziałem ma fajne skille na wyższym lvlu:P
daj nick i powiedz o ktorej bedziesz ; d
Lord Evad
13-02-2009, 20:21
Bladerem najlatwiej na początku i potem - ale praktycznie do niczego sie nie przydaje,wszedzie ich pełno.Żadna dobra gildia z mercury nie przyjmuje już bladerów.Sam mam 116 bladera i wiem jak to jest ;).
Najbardziej pożadane posatcie to ForceArcher i Wizard z powodu Healu i Buffa na regeneracje paska sp.
Wizardem gra się całkiem miło lecz trzeba wydać mase pieniedzy na dobry ekwipunek.
Polecam Magic FS,potem może się znudzic z racji że używa głownie 'canonow'.
Najbardziej pożadane posatcie to ForceArcher i Wizard z powodu Healu i Buffa na regeneracje paska sp.
tak, ale solo nigdzie FA sie nie ruszysz - musisz kombinowac z eq, zamiast ROLa pchac jakies lary, vamp gloves... do pt dobry, solo bleee, na 105 lvl ciezko b1fa zsolowac (z 570 def, bdb eq)... chyba ze w 1h po 1 potworku
Wizardem gra się całkiem miło lecz trzeba wydać mase pieniedzy na dobry ekwipunek.
powidz mi ze nikt inny nie musi wydac na eq? WSZYSTKIE profesje musza wydac na eq, bo fs nie ruszy sie nigdzie z 500 def , dotyczy to innych profesji
Polecam Magic FS,potem może się znudzic z racji że używa głownie 'canonow'.
a co, nie moze innych? kazdy moze uzywac czego chce, uzywa compa - jego wybor, czy tam transa.. omfg.. ja uzywam swoim fa TYLKO lance i cannonow, czasem gravity/shooting star i jest dobrze
ps. wlasnie mi plasma coating kit z rsa dropnela : P
Nick ErversePL <wiem, lamerski :D> pogram nim troche, później warriorem. Zobaczę co fajniejsze na wyrównanych lvl;P
Od zawsze uważam, że gry MMORPG i Strategiczne, przeniesione w realia 3D to najgorszy pomysł jaki jest, każda kolejna gra, to klon innej, po prostu w każdej chodzi o to samo. Zabijasz XXX mobów, biegniesz do miasta, obkupujesz się i znów zabijasz XXX potworków, a questy w tych grach to tragedia.
Dobrym porównaniem tego, że strategie 3D są słabe jest popularność.
Heroes III, do popularności Heroes V, widać wielką różnicę. To samo tyczy się innych gier, jak Age of Empires, itd.
W MMORPG jest to samo, im więcej jest bajerów tym gra bardziej się nudzi po dłuższym czasie, ciągle to samo, COMBO COMBO, XXXXXXX doświadczenia i tak w kółko. Powiedzmy też, że wojny w tych grach to kit jakich mało, biegnie kilkadziesiąt osób i nagle widzimy paletę kolorów, której nie powstydziłby się nawet Picasso, bo te wszystkie ataki i itp, to nic więcej jak animacja kolorystyczna i zadawane obrażenia. Tibia dzięki swojej prostocie i właśnie tym, że jest 2D zyskuje bardzo wiele. Przejrzysty interfejs, proste zasady i największa zalety [choć po apdejtach już nie taka wielka] PvP, po prostu wojny w Tibii miażdżą te w grach 3D, to normalna walka, bez kolorowych kombosów, tylko proste zasady. Rycerz bije z broni fizycznej, bez śmiesznych combo, Palladyn z łuku, kuszy czy gwiazdek i swoje czary, a Mag i Druid jak wiadomo SD i dodatkowo potężne czary, które są w minimalnej ilości, bo są chyba po 3 w każdej z profesji.
Pozdrawiam. BaxCrow.
porównuje ten tekst do cabala, do innych mmo/strategii sie zgodze
a questy w tych grach to tragedia.
Co do Cabala - jak nie klikasz byle minac questa to ta gra ma FABULE, nie to co inne - chociazby questy zwiazane z Siriusem, Aldebaranem, wojnami miedzy Capella a Procyonem , a na koncu (85~100) masz questy z Patrenem. Wszystko to jest zakonczone 'filmikiem' wyjasniajacym co/jak sie potoczylo, ale wiadomo ze kazdy daje ESC : )
Zabijasz XXX mobów, biegniesz do miasta, obkupujesz się i znów zabijasz XXX potworków
soz, ale to nie tibia ze 2h siedzisz by wbic 8-10.. questy sa ROZNORODNE, potworkow jest DUZO , urozmaica to piekna grafika, dobry system pvp i fajne skille i questy nie polegaja tylko na 'Kill 5 Wraiths , wiec sorry, nei wiem czy ty to ujmujesz w ogole do mmorpg bo nie w kazdej tak jest.
A co powiesz o starcrafcie? ale reszta to lipa, przyznaje racje
W MMORPG jest to samo, im więcej jest bajerów tym gra bardziej się nudzi po dłuższym czasie
Np roznorodnosc itemow nudzi? Dazysz do czegos nowego, zdobycia itema i wycraftowania go, bedzie JEDEN na serwerze , warty kilka kkk, ale to nie to samo co 50 mpa na serwerze w tibii
XXXXXXX doświadczenia i tak w kółko.
to nie tibia, nie zabijasz 100 demona tylko chodzisz w 5 osob na lepsze dungeony z nadzieja dropa pierwszego rw3
Powiedzmy też, że wojny w tych grach to kit jakich mało
lol, to mnie dowalilo.
http://forum.cabalonline.com/showthread.php?t=19106
trzeba miec taktyke a nie elfbota, sorry
Od zawsze uważam, że gry MMORPG i Strategiczne, przeniesione w realia 3D to najgorszy pomysł jaki jest, każda kolejna gra, to klon innej, po prostu w każdej chodzi o to samo. Zabijasz XXX mobów, biegniesz do miasta, obkupujesz się i znów zabijasz XXX potworków, a questy w tych grach to tragedia.
Heroes III, do popularności Heroes V, widać wielką różnicę. To samo tyczy się innych gier, jak Age of Empires, itd.
W MMORPG jest to samo, im więcej jest bajerów tym gra bardziej się nudzi po dłuższym czasie, ciągle to samo, COMBO COMBO, XXXXXXX doświadczenia i tak w kółko. Powiedzmy też, że wojny w tych grach to kit jakich mało, biegnie kilkadziesiąt osób i nagle widzimy paletę kolorów, której nie powstydziłby się nawet Picasso, bo te wszystkie ataki i itp, to nic więcej jak animacja kolorystyczna i zadawane obrażenia. Tibia dzięki swojej prostocie i właśnie tym, że jest 2D zyskuje bardzo wiele. Przejrzysty interfejs, proste zasady i największa zalety [choć po apdejtach już nie taka wielka] PvP, po prostu wojny w Tibii miażdżą te w grach 3D, to normalna walka, bez kolorowych kombosów, tylko proste zasady. Rycerz bije z broni fizycznej, bez śmiesznych combo, Palladyn z łuku, kuszy czy gwiazdek i swoje czary, a Mag i Druid jak wiadomo SD i dodatkowo potężne czary, które są w minimalnej ilości, bo są chyba po 3 w każdej z profesji.
Pozdrawiam. BaxCrow.
Uuu no naprawdę te gry są wszystkie jednakowe. Do niektórych masz rację, ale tibia to złe porównanie. Co w tibii się robi? Kupujesz 2 bp potionów i idziesz expić 2 godziny żeby wpadło Ci 50% expa. Co jeszcze można w tibii robić? No można także wziąść 3 bp potionów i iść expić 3 godziny i nabić swój upragniony lvl:>
Albo można też zapuścić bota i powiedzieć, że botujesz bo masz rl life a nie jak inni.
W tibii nie trzeba robić żadnych questów, puszczasz bota na 10 godzin dziennie i po miesiącu masz 80 lvl.
Lord Evad
14-02-2009, 12:57
tak, ale solo nigdzie FA sie nie ruszysz - musisz kombinowac z eq, zamiast ROLa pchac jakies lary, vamp gloves... do pt dobry, solo bleee, na 105 lvl ciezko b1fa zsolowac (z 570 def, bdb eq)... chyba ze w 1h po 1 potworku
vamp glovsy to podstawa :P na bladerze mialem do wyboru z ampem(nie stac mnie)lub crafcone osmium +16k atk i sloty.Vamp przydaje sie bardzo na dungeonach i na wszystkich lakesidach.
Co do FA.
Fa do grania solo to dupa,z tym się zgodze.
Ale na późniejszym poziomie,jest najbardziej przydatny do party,każda ekipa bierze takich na bossy jak Berderk itp.
powidz mi ze nikt inny nie musi wydac na eq? WSZYSTKIE profesje musza wydac na eq, bo fs nie ruszy sie nigdzie z 500 def , dotyczy to innych profesji
Sword fs : klata 7% sword ampa +50hp +6 to wydatek 500kk
Magic fs : klata 7% magic ampa +50hp +6 około 30kk
Tak samo z glovsami,butami i branzelotkami (bos+2 a bof +2)
a co, nie moze innych? kazdy moze uzywac czego chce, uzywa compa - jego wybor, czy tam transa.. omfg.. ja uzywam swoim fa TYLKO lance i cannonow, czasem gravity/shooting star i jest dobrze
Canony to postawa każdego fsa.I ofc jeszcze inne skille typu Blade of judgement i ten z completera z 100% crit damage.
ps. wlasnie mi plasma coating kit z rsa dropnela : P
Gratulacje,koledze dropla tam green deska :).
na 105 lvl ciezko b1fa zsolowac (z 570 def, bdb eq)... chyba ze w 1h po 1 potworku
Rly? FA przy odpowiednim dobraniu skilli ma miazdzacy stun-lock i mobki moga cie co najwyzej posmyrac..
P.S I tak betonowy by was napierdolil ; dd FB POWAH
Mówię z własnego doświadczenia, sam się co chwila nowymi MMORPG 3D jarałem, to Silkroad Online, to Warcraft, ale po 2 tygodniach to nuży jak nie wiem co. Wieje nudą, zastanówcie się, dlaczego jak ludzie odchodzą od gry 3D to spokojnie usuwają ją z kompa i tyle ją widzieli, a do Tibii ludzie wracają po pare razy, tutaj można poznać ludzi, a te gry 3D wybaczcie, ale tam nie ma jak poznać ludzi, grałem miesiąc w Silkroad Online i przez bity miesiąc nie poznałem nikogo kto byłby człowiekiem w miarę uczciwym i ciekawym do rozmowy. Mówisz o ulepszaniu uzbrojenia, a co w tym ciekawego? I z kąd wiesz, że masz ją jako pierwszy? Nie masz zielonego pojęcia. A te bosy o których mówisz, no faktycznie, ogromna drużyna idzie 5 osób na potwora, a w Tibii? Na takiego ferumbrasa, czy Ghazbarana idzie po 20 osób. Widziałem filmiki z wojen z gierek 3D, tam nie ma nic spektakularnego, po prostu combo, czary i tyle. W ogóle system PvP, w tych grach jest zły, po prostu ktoś ma świetnie rozwiniętą postać, to ktoś kto ma słabiej pada od niego na jedno combo, przecież to śmieszne jest. Nie ma siły na obronę, bo jebnie te swoje cudowne combo ataki i po prostu śpisz. A co do wojen w Tibii i Elf Bota, ja od dawna mówię, że dzisiejsza Tibia to syf, ale w Tibii 7.6 wojny to był prawdziwy majstersztyk. Ani Tibia, a ni gry 3D nie są warte straty czasu, lepiej pograć w gierkę, która można skończyć. Nie wiem np. Gothic czy The Elder Scroll, albo Fifa czy rajdówkę jakąś. Znudzi się wyłączasz exit i masz życie, a te gierki, które się nie kończą niestety, ale są tak jakby roznosicielami choroby, która nazywa się uzależnieniem.
Pozdrawiam. BaxCrow.
Mam pytanko, prosiłbym o szybką odpowiedź.
Mam 15 lvl w cabalu, fa.
Miałem 19/21 w skillach na novice, expiłem aż wpadnie 21/21, lecz wbiło się tylko 20/21, ten niebieski pasek jest cały zapełniony, miałem skill upa lecz nie jestem apprentice. O co chodzi? Muszę wbić 20 lvl czy jak? Ktoś gdzieś pisał, że fb na 80 lvlu miał assassination, czyli chyba nie musiał wbijać lvli żeby awansowaćw randze.
*Carlsberg
16-02-2009, 16:35
Mam pytanko, prosiłbym o szybką odpowiedź.
Mam 15 lvl w cabalu, fa.
Miałem 19/21 w skillach na novice, expiłem aż wpadnie 21/21, lecz wbiło się tylko 20/21, ten niebieski pasek jest cały zapełniony, miałem skill upa lecz nie jestem apprentice. O co chodzi? Muszę wbić 20 lvl czy jak? Ktoś gdzieś pisał, że fb na 80 lvlu miał assassination, czyli chyba nie musiał wbijać lvli żeby awansowaćw randze.
Relognąć próbowałeś? Musi się wbić, lvl nie ma znaczenia.
Btw, co to assassination? nowa ranga jakaś?
@Down
To faktycznie musisz 20 lvl wbić, ciekawe - coś nowego to jest, jak ja grałem tego nie było. class ranka wbijasz przy quescie na lvle - 20, 30. 40 itd
na jakim servie grasz btw?
Niee, ostatni skill dla fb :P spróbóję relognąć :>
Edit : nic ;/ to ja może dam ss :P
http://img16.imageshack.us/img16/9533/cabalver126109021615340aj8.jpg
kurcze już chyba wiem o co chodzi, trzeba class rank 3 a ja mam 2. Jak to nabić? ;|
*Carlsberg
16-02-2009, 17:12
Faktycznie zmienili - dosyć to durne teraz >.>
http://i499.photobucket.com/albums/rr353/_Thar_/Astera/lol.jpg
Angerfist
16-02-2009, 17:20
BaxCrow - popieram Cię w 100% procentach, sam grałem w wiele gier mmorpg 3D ( w cabal online też ) i nudziły mnie bardzo szybko.
teraz jest lepiej, bo jak 40 lvle latały z dual transem to za milo nie bylo, to mi sie podoba ^^
Jak to nabić? ;|
miec wymagany lvl - w tym wypadku 20 i zrobic class upa u oficera , w tym wypadku w green despair
co 10 lvl jest quest na class rank up
ps. to moje
http://img530.imageshack.us/img530/1762/cabalo20090216180922xk8.png
lipa, coz ^^ nigdy nie skillowalem, a w swordzie a master
Gram na marsie. Kuźwa, żeby nie było później, że nie mogę questa zrobić bo wcześniejszych kilku nie mam, niektóre są tak durnowato napisane, że nie wiadomo co trzeba zrobić ;|
A i jeszcze takie jedno pytanko dot. dasha.
Na dash potrzeba apprentice w swordzie, czyli muszę skillować skillami swordu, np fade step, aby nabić apprentice czy jakoś samo wskoczy? =P
Btw. te magic skill points to jak już ma się transa to nie można ich nigdzie wpakować i tak tylko sobie są ?
Gram na marsie.
a czy to ma jakies znaczenie? wszedzie wszystko jest takie same oprocz gospodarki ^^
Kuźwa, żeby nie było później, że nie mogę questa zrobić bo wcześniejszych kilku nie mam, niektóre są tak durnowato napisane, że nie wiadomo co trzeba zrobić ;|
jak nie anulujesz questow zwiazanych z fabula gry to sie nic nie dzieje...
A i jeszcze takie jedno pytanko dot. dasha.
Na dash potrzeba apprentice w swordzie, czyli muszę skillować skillami swordu, np fade step, aby nabić apprentice czy jakoś samo wskoczy? =P
teraz leci tak samo, mozesz uzywac i magic i sworda to dostajesz skill exp w magii i swordzie
Btw. te magic skill points to jak już ma się transa to nie można ich nigdzie wpakować i tak tylko sobie są ?
jak masz transa masz nowe skille i trzeba je jakos wbic - wiec dalej idzie , az do konca (200~)
Nie ma znaczenia, ale carlsberg się pytał ^^
Okej dzieki ;p
@Robek
Zrobilbys sklejke z eq? : PP
kolo 21 moge : D
@edit
albo nie chce mi sie, mam
osm battlehelm of db +6 5cr 20cd
osm battlesuit of amp (5%) +5 , +100hp (7% w chuj drogie, a na +6 jeszcze kasy nie mam ^^)
osm battlegloves of vampire +5 / of guard +6
osm matrialboots of will +6 (190hp)
2 topaz crystale +6 z crit 10%
aog+7
rol+1&lar+3
branzoletek nie mowie bo na 119 beda, o takie eq...
*Carlsberg
16-02-2009, 20:35
teraz jest lepiej, bo jak 40 lvle latały z dual transem to za milo nie bylo, to mi sie podoba ^^
Ale było fajnie, kto wbił ten miał ;p
mistrz99
16-02-2009, 21:16
ej podajcie linka do oficjalnej strony cabala!
bo coś mi cabalonline.com nie pasuje gdyż nie ma tam download
@down
thx.
A gdzie się rejestrować?
nie, nie ma...
http://www.cabalonline.com/data/
ej podajcie linka do oficjalnej strony cabala!
bo coś mi cabalonline.com nie pasuje gdyż nie ma tam download
@down
thx.
A gdzie się rejestrować?
Na górze , klik klik klik w register.
mistrz99
17-02-2009, 17:00
elo.
Mam pytanko.
Ściągam tą grę.
Na jakim serwie grać?
Czy ktoś wspomoże mnie finansowo?
No nie dużo tylko tak na start
A jaką profę wybrać?
@down
ale mnie chodzi jaka najlepsza profa nie jakie profy
@down2
ok 90% . Na początek zrobię se bladera a jak się spodoba to wizarda albo force bladera
emmm możę będę jutro gdzieś o 11.00-12.00(ferie)
Graj na marsie. Pomocy finansowej na samym początku nie trzeba, rób questy a nie będziesz biedował. Właściwie to leć na samych questach, najszybszy zarobek i exp.
Profesje masz opisane wyżej, napiszę Ci w skrócie.
Force Archer - mag z łukiem
Force Shielder - Wojownik z tarczą
Warrior - Wojownik z dwuręczną kataną albo wielkim mieczem
Force Blader - katana i magia
Wizard - Mag
Blader - Używa dwóch katan lub swordów.
www.cabal-online.4funs.pl wejdź tu wszystkie potrzebne info są :p
@down
ale mnie chodzi jaka najlepsza profa nie jakie profy
wszystkie sa mniej wiecej zbalansowane, zalezy do jakiego lvl dojdziesz ; P ale polecilbym bladera na poczatek, jak masz zamiar grac dluzej to wiz/fb
Jak już ściągniesz i sie rejestrniesz to podaj nick i o której będziesz :P
Być może gra nie będzie się chciała włączyć na początku, będzie się ładować i za chwile się zamknie. Jak tak to powiedz podam Ci link do updatera który działa;p
mistrz99
18-02-2009, 10:33
@up
emm ja klikam start cabal jak jest ten update.
jak klikne start cabal to się wyłancza normalnie i w procesach mam cabal online włączony a gra nie działa
będę dziś gdzieś o 11.00-12.00
@down
miałeś? więc jak rozwiązałeś
sphinx123
18-02-2009, 11:31
@up
Miałem ten sam problem, nie umiałem go rozwiązać ; /
@up
emm ja klikam start cabal jak jest ten update.
jak klikne start cabal to się wyłancza normalnie i w procesach mam cabal online włączony a gra nie działa
będę dziś gdzieś o 11.00-12.00
@down
miałeś? więc jak rozwiązałeś
^^ tak myślałem, mi też nie działało. Zaraz podam ci link do instalki updatera, nic nie reinstalujm sciagnij updater, zupdatuj i mozesz grac.
http://www.sendspace.pl/file/eOPpyeYN/
Ściągnij stąd i zainstaluj w folderze cabala. Odpal i poczekaj aż się zupdatuje, włącz cabala, jeśli problem nie zginie to zajrzyj tu.
Klik (http://forum.cabalworld.pl/index.php?PHPSESSID=0e3e8bc9f3584e9861bb0ccdc2b8a5 28&/topic,410.0.html)
Patrz od punktu 5.:p
mistrz99
18-02-2009, 18:13
kur niedziała ale będę jeszcze próbował
*Carlsberg
18-02-2009, 19:22
kur niedziała ale będę jeszcze próbował
na starym kompie musiałem przeinstalować system, i cofać go do stanu win + stery co parę dni, nie wiem czemu, na laptopie ojca chodził nawet bez instalowania cabala, kopiuj>wklej z kompa na pendriva i na laptopa...
I nie mam pojęcia czemu.
Na innym kompie, z praktycznie takimi samymi komponentami jak mój stary też chodził cabal bez instalowania ;p
Na pierwszy rzut oka takie gry są wspaniałe,ja pograłem 2 tyg i się zanudziłem tylko po prostu ciągle i to samo te gry silkroad,metin i te inne scierwa to jedno i to samo i tak samo się nudzi...
mistrz99
19-02-2009, 12:16
Eloo.
Ej zrobiło mi się tak.
Ja włączyłem cabala (wreszcie) loguje a tu problem wyskakuje że nie ma najnoweszej wersji i mnie wywaliło.
To instaluje to dalej od punktu 5 a tu się psuje i znów błędy wyskakują i się nie da włączyć
Wczoraj był jakiś update, może to przez to, ale nie wiem ...
@mistrzu
Bedziesz musial sie przyzwyczaic ,bo niestety to nie bedzie ostatni raz kiedy ci cabal sie zjebie ; dd
a ja dzis 3h~ na blade perytonach i fc nie wydropilem ^^ tylko 6 lampek, z czego mi wyszlo 2kk~, i 80% lvl
Niee, jakoś ostatnio nie mam czasu żeby przysiąść i pograć :P zawitam w tym tygu mam taką nadzieję:s
Ja chyba zaczne od poczatku w cabalka pykac ,zniecheca mnie jednak fakt ze jest ograniczenie skilli ,smieszne jest tez to ze nawet ruina station nie dam rady solo zrobic z dostepnym skillem na ten lvl XDDDDDDDDD
btw patrzcie tu
http://img22.imageshack.us/img22/162/8ad1578cd3445173b06eb23.png
w 10 min wszystko wykupione (map party po 500k) ^^ rsy po 600k szly wtedy
btw. dla tych co nie dziala
http://forum.cabalonline.com/showthread.php?t=87656
Co tak zacichło ;x odzywaj sie ktoś:P
Gra ktoś na marsie?
mistrz99
07-03-2009, 20:37
Thx robek za linka .
Podziałało.
@Everse
Dobra gram na marsie mam 10 wizarda ,1 force bladera ,2 force shieldera i ,2 bladera.
Grać wizem?
A kiedy bede online? To nie wiem.
Napisz na pw lub tu to sie umówimy
graj wizem, sie gra przyjemnie dosyc z fade stepem i freezem na malym lvl, poradzisz sobie ^^
btw. a ja to co, ja nie gram na marsie? : (
Jutro coś pogram, podaj swój nick :p
mistrz99
08-03-2009, 14:08
Nick szymon16
od imienia hehe
a jest do tego jakieś spolszczenie?
mistrz99
08-03-2009, 14:42
O MADA FAKA
Ej mam problem z questem mam ulepszyć jakieś treningowe ciuszki a ja je sprzedałem :/
Wie ktoś jak je zdobyć?
Albo możee da się zrobić noob hara dajmy na to drugiego wiza i zostawić czy przekazać komuś a potem znów na normalnego chara i iść tam gdzie zostawiło się czy przekazało komuś i wziąść ?
Można te rzeczy wziąśc z drugiego chara(chyba) lecz ja bym poprostu odrzucił ten quest. Nic się nie stanie, jeśli go nie zrobisz.
mistrz99
08-03-2009, 16:10
http://img27.imageshack.us/my.php?image=uo2.jpg
Look here ^^^
i mam jeszcze pare problemów z questami
na forum pisało że combo mode dostane na 10 lvlu
nie dostałem
nie mogę też awansować na wyższą rangę
co robić ?
Zrobić nowy har?
Jestes pewny, ze masz spelnione wymagania? Musisz sprawdzic (klawiszem "c" otwierasz okno statystyk i tam szukasz na gorze czegos takiego jak "Grow up" i sprawdzasz czy twoje satystyki sa identyczne z tymi podanymi, jesli nie to musisz levelowac az beda ;) ). Zakladam ze mozna combo mode na 10 lvl zrobic ( nie pamietam, dawno 10 lvl mialem). Poza tym cabal jest tak skonstruowany zeby nie dalo sie zaciac w jakims quescie (wystarczy kliknac abandon quest i pojsc ponownie do osoby od ktorej questa brales, ale wtedy zaczynasz go od poczatku).
On ma jakiś tam problem z wcześniejszym questem.
Miał dać training martial gloves, lecz wypadły mu training martialgloves (bez spacji) i nie może ich zdać do npc od questu.
Przy popsutym quescie zawsze robi się to samo: Odrzuć quest, weź go jeszcze raz = quest zresetowany, robisz od początku. Za to dziwi mnie czemu na początek radzicie brać bla/wizza. Wizz to nie jest prosta profka (chyba w żadnym mmo wizz nie jest prosty), a bl... hmm perfect solo char. Spokojnie można samemu expić i robić dungi jak się ma odpowiednie eq. Ale eq bladera jest cholernie drogie. Za broń płacisz jakieś 4x więcej niz WA (na marsie)
Macie tu jeszcze 2 fotki z Cabal Online:
http://img10.imageshack.us/img10/4844/cabalver126109013022430.jpg (http://img10.imageshack.us/my.php?image=cabalver126109013022430.jpg)
No i ja:
http://img13.imageshack.us/img13/226/gaidal.jpg (http://img13.imageshack.us/my.php?image=gaidal.jpg)
Mi właśnie jakoś wizem lepiej się gra na początku.
Duży dmg, łatwo się expi :>
EDIT:
dziś w 3 godziny 19-26 lvl wizem :p
FA jakoś bardziej opornie szło :d
Wizz/fa z tym ich "paper def" nadają się tylko do bicia... Nie mówię tu o wszystkich bo jest sporo takich graczy, którzy mnie potrafią przygwoździć do ziemi zanim dojdę do połowy combo, ale i tak znaczna większość jest do bicia. Na początek najlepiej warrior... atk i def wyższe niż u bladera. W zasadzie to przez wszystko przebijasz się jak czołg.
Zobacze tego wara :D
Napisz kiedy będziesz to spróbuję Cię złapać.
A i jeszcze taką propozycję mam - może by zacząć wklejać tu ssy? Temat taki troche nudny, bo ludzie piszą tu tylko jak coś im potrzeba lub mają problem=/
Aa mam takie pytanie jeszcze.
Mam 28 lvl wizem, zostały mi tylko 2 lvle do 30 i dostanę questy żeby awansować z apprentice na regular. Lecz w skillach mam dopiero 13/42(czy 40 nie pamiętam). Jak będę normalnie robił questy, expił itp to na 30 lvlu będę mieć max 20/40~~ i tu jest mój problem.
Co robić? Skillować? Robek mówił, żeby skillować dopiero na 40 lvlu lecz jak tak to dostanę skille z regulara dopiero przed 40 lvlem, a następna ranga będzie znów się ociągać.
Próbowałem coś skillować na kukłach lecz ani troszkę skill nie wchodzi =/ poradzi ktoś?
kukiełki kiedyś były tylko dla premium userów, teraz są dla wszystkich, ale od class rank 10(od class rank lvl up quest z 90lvl), sam sobie teraz wizza zrobiłem i powiem ci, że bez żadnego skillowania mam master/master na 65lvl, czyli większych na tym lvl się nie da. Oczywiście wszędzie w adeptach biegam i na razie na spokojnie wyrabiam z defense do expa. Różnie gram, napisz mi na pm swój nick to ja złapie ciebie :)
Czyli narazie nie skillować tylko grać normalnie?:P
tak, graj normalnie a skille z adeptami same wejda ^^
Darcollo
16-03-2009, 21:56
Devilloppers - 56 wizz :) \Jupiter
Zapraszam na party xD
odniose sie wyzej...
do nauki najlepiej garc Bladerem ;) dodaje sie do Staffu ... i sa najefektowniejsze skille :D ew. FB... dodoaje sie rowno PKT ,ale gorzej z eq :)
wiz tez jest nie taki trudny:P
Jak ktoś chce przyprawić mnie o zawał serca, to niech jeszcze raz napisze, że do nauki gry w cabal online najlepszy jest blader czy force blader. Prawda jest taka, że FB to chyba najtrudniejsza postać w grze, bo jeśli wasz typ gry polega na wyexpieniu postaci, poszukaniu na forum odpowiedniego combo, i stosowanie tego w grze to powodzenia. Będziecie się witać z ziemią po starciu z graczem o 20-30lvl niższym. Powtarzam po raz kolejny: Zaczynasz grać w jakąkolwiek grę online? Chcesz się nauczyć grać? Załóż postać, która ma dużo obrony i wysoki atak = warrior. Bardzo szybko i łatwo dowiecie się czego będziecie chcieli, po czym będziecie mogli przerzucić się na tą profesję, która wam się podoba.
do nauki najlepiej garc Bladerem dodaje sie do Staffu ...
No dobra, a to proszę przetłumaczyć mi na ludzki język, głównie to "dodaje się do staffu", bo nie bardzo to rozumiem.
Gdybym wcześniej wiedział, robiłbym wara ale teraz się nie chce ;S
Zrobiłem pierw 25 fa, przerzuciłem się na wiza i teraz od nowa nie mam ochoty ;p
omg, za przeproszeniem gadacie glupoty - kazdy gra tym, co mu sie podoba ! a nie narzucacie innym to, ze MUSI NA POCZATKU GRAC WARRIOREM, a wcale nie musi. ja gram od poczatku FA i mi sie gra bardzo dobrze, to samo moge powiedziec - GRAJCIE FA, JEST PRO EVUL HIPER MASTAH bo ja nim pierwszym gralem
moze i warrior ma ten duzy def i wysoki atak, ale nie kazdemu sie podoba - przez takich jak wy taki Erverse by mial juz 45+, a dalej sie pieprzy z 30 lvlem ... ja gralem fa ze wzgledu na sentyment do lucznikow, nie chcialem miec najlatwiejszej profesji - chcialem do czegos dojsc, udalo mi sie (gdyby nie drop blue bike'a to by mi sie nie udalo, ale mniejsza z tym)
poszukaniu na forum odpowiedniego combo
jak kto woli, mozesz bic z cannonow/lance lub skilli z gm/compa czy jakichs innych, kazdy jak kto woli - juz nie mozna sobie dpsu policzyc, co lepiej wyjdzie na pvp/pve?
sorry za przeklenstwa, ale nie moge sie na to patrzec co wy robicie...
Przepraszam cię bardzo robek... widocznie nie do końca zrozumiałeś o co tak naprawdę mi chodziło. Tak samo Erverse. NIGDZIE nie napisałem, że warrior jest najlepszy, bo tak się składa, że profesje w cabal online są w miarę zbalansowane. Chodziło mi o ogólnie o to, że jeśli chcesz poznać jakąś grę mmo(sprawdzić czy opłaca się na nią poświęcić troszkę czasu, etc) to dobrym pomysłem jest poświęcenie czterech czy pięciu dni na grę najłatwiejszą profesją. A w większości gier najprostsze są postacie walczące w zwarciu, bazujące na sile uderzenia. Bo potem się mnożą takie nooby co odpalą bota i pierdolą, że nie będą poświęcać czasu bo im się nie chce, a postaci potrzebują tylko do pvp.
jak kto woli, mozesz bic kurwa z cannonow/lance lub skilli z gm/compa czy jakichs innych, kazdy jak kto woli - juz nie mozna sobie dpsu policzyc, co lepiej wyjdzie na pvp/pve?
Gdyby każdy walczył tak jak mu się podoba to by to była bajka, ale niestety... W tym co zacytowałeś chodziło mi o to, że 3/4 graczy w Cabal Online wyszukuje sobie "pro evil combo" na forum, po czym woła na siebie "pro"... A jak takiemu combo przerwiesz to zaczyna obrzucać cie łajnem. Bo przecież nie przerywa się combo bo to jest "noobienie"... O to mi chodziło, taka postawa jest... tragiczna ;)
Ps.:
@robek: za przeproszeniem... zanim zaczniesz pierdolić takie głupoty to wczytaj się dokładniej w czyjś post.
Chciałem się zapytać czy ma ktoś z was może jakieś itemki z adept setu i ile mniejwięcej one kosztują na marsie?:P
Przepraszam cię bardzo robek... widocznie nie do końca zrozumiałeś o co tak naprawdę mi chodziło. Tak samo Erverse. NIGDZIE nie napisałem, że warrior jest najlepszy, bo tak się składa, że profesje w cabal online są w miarę zbalansowane. Chodziło mi o ogólnie o to, że jeśli chcesz poznać jakąś grę mmo(sprawdzić czy opłaca się na nią poświęcić troszkę czasu, etc) to dobrym pomysłem jest poświęcenie czterech czy pięciu dni na grę najłatwiejszą profesją. A w większości gier najprostsze są postacie walczące w zwarciu, bazujące na sile uderzenia. Bo potem się mnożą takie nooby co odpalą bota i pierdolą, że nie będą poświęcać czasu bo im się nie chce, a postaci potrzebują tylko do pvp.
Gdyby każdy walczył tak jak mu się podoba to by to była bajka, ale niestety... W tym co zacytowałeś chodziło mi o to, że 3/4 graczy w Cabal Online wyszukuje sobie "pro evil combo" na forum, po czym woła na siebie "pro"... A jak takiemu combo przerwiesz to zaczyna obrzucać cie łajnem. Bo przecież nie przerywa się combo bo to jest "noobienie"... O to mi chodziło, taka postawa jest... tragiczna ;)
Ps.:
@robek: za przeproszeniem... zanim zaczniesz pierdolić takie głupoty to wczytaj się dokładniej w czyjś post.
fajnie, kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie
@Erverse
ja mam dla WI, chcesz to moge Ci dac z 3 skill expa ^^ sam mam z 4 na moim nowym wi
Dać? Trochę głupio brać za darmochę, wolę chociaż trochę zapłacić;P
Napisz kiedy będziesz online;p aa i przy okazji podaj nick tego wi i jak tam lvl itp:P
teraz 39 wi, online jestem teraz/jutro rano, ew. wieczorem ^^
nick Punjena, wiem, pro ;d
Temat ucichł, więc wrzucam tu pare fotek z mojej pro evul haxor postaci.
http://img24.imageshack.us/img24/3860/cabalver127109032121580.jpg
http://img12.imageshack.us/img12/3814/cabalver127109032121590.jpg
http://img7.imageshack.us/img7/8707/cabalver127109032122000.jpg
No cóż, ja chwilowo przerzuciłem się na Runes of magic. Zapowiada się ciekawie, zobaczymy jak będzie dalej. Ale waga instalki może odstraszyć ;)
heh fanatyk Runes of magic najlepsza darmowa gra lecz nie waga instalki moze odstraszyc ,a to ,ze mozna tam max 50 lvl wbic i co najgorsze ten lvl sie baardzo szybko wbija... prawie jak guild wars..
Haha ;d no ten kolec u góry tak wygląda ;s
http://img209.imageshack.us/img209/7932/cabalver127109032320360.jpg
pro hiper evul mastah craft xd
Można wiedzieć skąd żeś masz takią pro evul hiper mastah skórkę?; d
http://www.elitepvpers.de/forum/cabal-main-discussions-questions/146965-share-s-h-i-n-o-b-i-skin.html
przy okazji proofa wycrafcilem i moge juz bluestinki crafcic ^^
mistrz99
24-03-2009, 15:13
wbije se troche.
Przerzuciłem się tera na 4story ale trochę wbije bo w 4story to lvl idzie jak żółw
Wrzucam wczorajszy awans na experta ;p
http://img293.imageshack.us/img293/9647/cabalver127109032319060.jpg
mistrz99
24-03-2009, 19:53
ej o co chodzi z tymi rangami?
Jak się awansuje?
ej o co chodzi z tymi rangami?
Jak się awansuje?
http://www.cabal-online.4funs.pl/skille/skill-rank
moje skille:
http://img14.imageshack.us/img14/2950/cabalver127109032419480.jpg
_/
byle do mastera, blink <3
o.O a Ty juz zdazyles cannony na 20 popodnosic :D
mistrz99
25-03-2009, 20:55
ej a jak się awansuje w battle style bo mam awansować w skillu ale mam mieć 3 battle style lv a nie za bardzo rozumiem o co chodzi
musisz robić wszystkie questy oprócz normal quest i hidden helper żeby awansować
Zaraz się wku...
Dopiero mam trochę czasu żeby pograć a nie mogę do cholery się zalogować. Miał ktoś podobny problem?
Wybieram jak najmniej zaludniony server, klikam OK i jak widzę, że pasek na dole się ładuje to już wiem, że sobie nie pogram...
Ładuje się do końca po czym "you have failed to connect the server"
Szansa 1 na 100 że uda się zalogować >.<
17.00 do 17.10, 21.00 do 21.10 sie nie zalogujesz bo sa wary i kazdy zmienia ch ^^
Ok ale nie mogę zalogować się także o innych porach ;/
Dobra, przeinstalowałem i dziala jak narazie.
@robek
Masz moze wycraftowane jakies adept bluestiny? Orby czy cuś, odkupiłbym ;]
ja mam 127 BL (moge go sprzedac). Na pocztek w cabalu jest SPOKO ale pozniej zenada, bo jak mamy z 2k HP to ci 1 mob wywali 600-900 to gra nie ma sensu >.<
2k hp na 127? taaa
a co do hitow dazy sie do lepszego eq, do zmniejszenia hitow zadanych przez potwora, a nie zniechecania sie ^^ btw od tego jest party zeby poexpic, a nie sie dziwisz ze na mfie na 1 potworze nie dajesz rady.
Jak teraz z CA jest po zmianie czasu? Cały czas są 4 8 12 16 20 24 czy godzinę wcześniej/później?
na tym moim BL mam 747 DEFA i 2700 HP a jak ide expic na MF to poczatkowy mob bo 600 wali >.< nie wspomne o wizardzie co ma najgorszego defa (BL 750* wiz ok. 600)
tralalala123
30-03-2009, 18:09
w Cabala to sie pocinalo:D ja mialem fb 107 lvl na marsie.
To zaczynaj znów ;]
Na tym forum chyba wlasnie wiekszosc ludzi gra na marsie :S
pierwszy LiD na WI ^^
http://img24.imageshack.us/img24/6239/cabalo20090403124534.png
http://img24.imageshack.us/img24/8759/cabalo20090403131131.png
Awans na a.experta :P
http://img153.imageshack.us/img153/167/cabalver127109040317400.jpg
cos nowego...
http://img117.imageshack.us/img117/2183/f1a88ae341f3f3fc24e03ef.jpg
a tu pro hiper evul mastah exp
http://www.xfire.com/video/9c4ef/
Jakby to powiedział narvuk "killer"
okzor, wrzucam tu ss mojej pięknej i seksownej postaci zaraz po update eq ;)
http://img15.imageshack.us/img15/455/cabalver127109040717400.jpg
pro hiper evul mastah char _/
wg mnie pro na 80 lvl.
http://img113.imageshack.us/img113/2012/cabalo20090407211840.png
mistrz99
08-04-2009, 20:52
aa dupaa
nie chce mi sie grać hehe.
milan-233
08-04-2009, 21:08
mam 146wa na marsie,
gra sie naprawde bardzo fajnie ale to już na wyższych lvlach
grafika niczego sobie, duża różnorodność itemów, świetny system craftu, mały % na dropnięcie naprawdę dobrych itemów, przez co rar ciągle pozostaje rarem
jak coś - nick xFuudx
http://img24.imageshack.us/img24/4602/cabalo20090410124046.png
zakup xD
Howl'Arx
23-04-2009, 22:18
Witam.
Hehe widzę że się rozwija coś:P
Obecnie mam 135BL Jupiter i powiem tak:
Gra fajna, najbardziej ciekawią skile (fajną grafikę dali na nią) ale robiąc 120x lidów z rzędu zaczyna się nudzić przy 130lvl+ są schody z eq..
Trzeba kupić glovsy z ampem 100kk buty z ampem 100kk bron jedna 200kk
druga bron 500kk to już jest b.trudne
Osobiście soluje SoD... z kasa jest cienko bo wydatki na lid i utrzymanie drogie...
Gra jest fajna jak masz kasę:>
Pozdr
Nick : Shinner
Class : Blader
Honor rank: 6 i 12% do 7
Skile Max Trans sword i 20 pkt do Max trans Magic
Server : Jupiter
Pozdrawiam
Pare ss
http://img25.imageshack.us/img25/9950/cabalver127109042416470.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/7729/cabalver127109042422100.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/701/cabalver127109042421470.jpg
BUMP.
Wrzucam znów parę ss.
http://img520.imageshack.us/img520/3598/cabalver127109043012450.jpg
http://img520.imageshack.us/img520/3122/cabalver127109043012530.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/8854/cabalver127109043012570.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/7131/cabalver127109043014100.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/1180/cabalver127109043019420.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/6112/cabalver127109043019440.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/4715/cabalver127109043019470.jpg
Widze, że też wiz to mam pytanie :P
Lepiej inwestować w lance czy cannony?:P
Aktualnie mam aqua lance i nie wiem czy inwestować w fire/terra lance czy czekać na cannony i w nie pakować
46/150 Ectoleaf killed.
no, jeszcze troche... lipa je pojedynczo zabijać, ale trzeba jak jeden po 600+ wali ^^ ew. skill z transa na 50 sekund włączyć, ale te 50 sek to 5 ectoleafów raz na 5 minut
Znuf pare ss na odświeżenie tematu.
http://img33.imageshack.us/img33/9424/cabalver127109051712130.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/365/cabalver127109051713110.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/7831/cabalver127109051713160.jpg
juz od dawna mam cd nupie. wrzuc jakies ss a nie tak na sucho odswiezasz ;d
mówisz i masz.. coś z nubvuka, tydzień temu ; P
http://img30.imageshack.us/img30/5374/cabalo20090513211048.png
http://img132.imageshack.us/img132/6519/cabalo20090511205609.png
Zasysnolem gre.Tylko chwilowo nie da sie zalozyc konta, nie wiem czemu
PS max w tej grze to 170 lv?
PS nie ma ktos jakiegos niepotrzebnego konta oddac?
Artur1Archer
23-06-2009, 14:33
No też się grywa w Cabala =) Oczywiście na Marsie =)
http://img91.imageshack.us/img91/4743/cabalver128509062209000.jpg
http://img83.imageshack.us/img83/585/cabalver128509062217000.jpg
Teraz będę wiedział i więcej ss robił =)
Pozdro
Zasysnolem gre.Tylko chwilowo nie da sie zalozyc konta, nie wiem czemu
PS max w tej grze to 170 lv?
PS nie ma ktos jakiegos niepotrzebnego konta oddac?
Tak, najwyższy lvl to 170 lecz zabiera to trochę czasu, aby go nabić, więc nie musisz się martwić ^^ Na każdym serverze ma go może z 50 osób.
Konta niepotrzebnego nie mam. Spróbuj założyć potem. Graj na marsie, później będę mieć wolną chwilę to trochę pogram. Pisz do mnie na nick Crenton.
tez cos wrzuce ^^
jakiś tam tank ; P ze skajverem <3
http://img44.imageshack.us/img44/8666/cabalo20090622085142.png
one majom czity : ( o sela ^^
http://img44.imageshack.us/img44/5674/cabalo20090623090319.png
penna critzor <3 ofc keek~ musial nam sksowac ;s
http://img3.imageshack.us/img3/3186/cabalo20090623092725.png
rota hunter
http://img200.imageshack.us/img200/3567/cabalo20090622083300.png
Tak, najwyższy lvl to 170 lecz zabiera to trochę czasu, aby go nabić, więc nie musisz się martwić ^^ Na każdym serverze ma go może z 50 osób.
Konta niepotrzebnego nie mam. Spróbuj założyć potem. Graj na marsie, później będę mieć wolną chwilę to trochę pogram. Pisz do mnie na nick Crenton.
Oko, juz dalo rade zrobic konto.Zrobilem sobie Blejdera, narazie 6 lv ;]
Oko, juz dalo rade zrobic konto.Zrobilem sobie Blejdera, narazie 6 lv ;]
przyzwyczaj się do masowego wykonywania questów, jak Ci się nie znudzą dungi to będzie dobrze.
gl
Artur1Archer
25-06-2009, 12:08
60% osób rezygnuje z CABALA ze względu na liczbę questów ;] Ale potem od 100 w sumie dopiero zaczyna się gra
Ja tam wole wykonywac questy i dostawac za nie expa, niz siedziec godzinami na nudnych spotach :) juz 12 lv !!!1111!!!111 koks
P.S Lepiej uzywac katan czy blejdów? bo ogolenie jestem za katanami ale nie chce byc na tym stratny ;p
Ja tam wole wykonywac questy i dostawac za nie expa, niz siedziec godzinami na nudnych spotach :) juz 12 lv !!!1111!!!111 koks
P.S Lepiej uzywac katan czy blejdów? bo ogolenie jestem za katanami ale nie chce byc na tym stratny ;p
Obojętnie, jeśli się nie mylę blade'y mają 1 ataku więcej od katan, ale za to katany mają 1 więcej attack rate. Noś to, co bardziej ci się podoba wizualnie ^^ podaj swój nick
Siema :)
Mam takie pytanie. Jak w tej grze jest z grywalnością? Jest to kolejna gra typu Silkroad/Metin itp. czy różni się to czymś oprócz grafiki?
Btw. zasysam. Zobaczę do czego się to nadaje :P. Ma ktoś dla mnie jakieś porady na początek?
Mam takie pytanie. Jak w tej grze jest z grywalnością? Jest to kolejna gra typu Silkroad/Metin itp. czy różni się to czymś oprócz grafiki?
Btw. zasysam. Zobaczę do czego się to nadaje :P. Ma ktoś dla mnie jakieś porady na początek?
efektywne skille, inna fabuła, inna fizyka gry, NIGDY nie porównuj metina do cabala!
60% osób rezygnuje z CABALA ze względu na liczbę questów ;] Ale potem od 100 w sumie dopiero zaczyna się gra
gra? eod b1f do 110, ls do 125, big spot w mf do 140, pozniej tylko pf.. ew. lobo w mf
do tego huncenie berdkow, plum, rot etc. z tym ze ktos Ci wpadnie i ks,ks.. ew. robienie z gildia jakichs b2f, ft b1f , sieny czy cokolwiek innego, co nie ma sensu
Artur1Archer
25-06-2009, 17:37
efektywne skille, inna fabuła, inna fizyka gry, NIGDY nie porównuj metina do cabala!
gra? eod b1f do 110, ls do 125, big spot w mf do 140, pozniej tylko pf.. ew. lobo w mf
do tego huncenie berdkow, plum, rot etc. z tym ze ktos Ci wpadnie i ks,ks.. ew. robienie z gildia jakichs b2f, ft b1f , sieny czy cokolwiek innego, co nie ma sensu
No wg mnie ciekawe jest odkrywanie i robienie nowych dungów... Nie wszystko zrobisz za 1 razem... W niektórych momentach potrzeba dobrej taktyki i znajomości dunga =) Do niektórych miejsc potrzebujesz silnego party ;) To jest to co lubię ;)
W cabalu 100 lvl ma ładniejszy armor od 10 lvla, czego o metinie nie można powiedzieć.
Expienie nie wygląda tak :spacja, spacja, spacja, potion, powtórzyć:
masz, porównaj sobie exp w metinie a w cabalu
http://www.youtube.com/watch?v=ZCDiYI7iLOo metin
http://www.youtube.com/watch?v=q41zhXGlKz4 cabal (przyspieszone tempo, ale bardzo dobry przykład imo)
http://www.youtube.com/watch?v=WWGyk5831UE łap jeszcze filmik ze skillami force bladera tak na zachętę, najładniejsze w grze wg mnie.
btw. do cabala logniesz się nawet w godzinach szczytu, ew. można mieć problemy z logowaniem przez pierwsze 10-15 minut trwania warów, ponieważ dużo ludzi wtedy zmienia channele. Nie ma tu samych polaczków tak jak w metinie. Myślę, że wymieniłem ci dość dużo zalet cabala ^^
pls buf ......
@Creniu
prawdziwy Cabal to takie cus: http://www.youtube.com/watch?v=DlZ11-i764Q , a nie jakis nub na ls
Moj nick Dziewior :) Mars ofc
sphinx123
25-06-2009, 19:58
Zanim się dojdzie do efektywnych skilli, gra znudzi Ci się sto razy ;] Pod tym względem jest podobna do Silkroada
Zanim się dojdzie do efektywnych skilli, gra znudzi Ci się sto razy ;] Pod tym względem jest podobna do Silkroada
Phew, grałeś chociaż? Mi się jakoś nie znudziła i ciągle gram jedną postacią.
Na poczatku jest się ciekawym gry i nie patrzy się tak odrazu na skille, a kiedy gra zaczyna powoli się nudzić dopiero dochodzi się do czegoś.
łapcie "ssa ^^"
http://img222.imageshack.us/img222/6434/cabalver128509062518040.jpg
a tu stan postaci, może później sklekocę sklejkę eku.
http://img222.imageshack.us/img222/8739/cabalver128509062520230.jpg
@robku
epauletka of badger
jaka to epauletka tej pierwszej babki?
sphinx123
26-06-2009, 12:11
Phew, grałeś chociaż? Mi się jakoś nie znudziła i ciągle gram jedną postacią.
Na poczatku jest się ciekawym gry i nie patrzy się tak odrazu na skille, a kiedy gra zaczyna powoli się nudzić dopiero dochodzi się do czegoś.
Grałem, po 40 lvlu zaczynały nasuwać mi się pytania "Po co ja w to gram?". Ciągły grind, brak interakcji pomiędzy graczami, małe mapy i przesadzonej długości labirynty zaczęły mnie nużyć, dlatego wróciłem do WoW'a.
Grałem, po 40 lvlu zaczynały nasuwać mi się pytania "Po co ja w to gram?". Ciągły grind, brak interakcji pomiędzy graczami, małe mapy i przesadzonej długości labirynty zaczęły mnie nużyć, dlatego wróciłem do WoW'a.
Loler, ciągły grind? Grind zaczyna się po 100 lvlu, kiedy nie ma już questów, a i tak najczęściej grinduje się w party. Do 99 lvla masz ciągle questy, zrobisz wszystkie z fabuły- masz jeszcze masę normalnych oraz hidden helperów.
Cukierkowa grafika w cabalu? ;> co do hitów - jakby stało naokoło Ciebie 20 mobów w tibii, byś walnął ue to też niezbyt mógłbyś się połapać który za ile dostał. Trudno, nie trzaskaj drzwiami.
@down
ilu kolegów opowiadało ci o "pelnych servach"? A co do "kwadratowej" grafiki (cokolwiek to znaczy) to chyba nie używasz muzku, popatrz na screeny.
btw. p otwoim stylu pisania i podpisie śmiem twierdzić, że masz "pod strzechą nie równo"
Triplonq
29-06-2009, 01:23
@Up
Moze i sa ladne postacie, ale okragle cycki to nie wszystko.
Nie polecam, Ch..owa, slaba, nie fajna, pelne servery.
<odglos miazdzenia kosci> Kwadratowa grafika?! taaa juz wole w tipije ciu**c niz grac w to gow...
wole ogladac spajdermena!
AVE METIN2!
Witam, też zacząłem grać w Cabala, namówił mnie do tego Fushion :P Narazie 29lvl FA.
Do tych co krytykują.
Co wy macie do Cabala? Ta gra jest bardzo ciekawa, masa questów,czarów,setów. Wszystko czego dusza zapragnie :P
Btw. Gram na marsie.
#Down
Dobra z tym może przesadziłem,ale reszta to prawda :P
masa(...)setów.
Muahahhahahaah xDDDDD dobre dobre :PP
@down
No w sumie racja, ale wepow jest troche malo
Muahahhahahaah xDDDDD dobre dobre :PP
???
Training martialsuit(początkowy)
Martialsuit
Reinforced Martialsuit
Silk martialsuit
Aramid martialsuit
Bluestin martialsuit
Titanium martialsuit
Shadowtitanium martialsuit
Osmium martialsuit
Mystic Martialsuit
Mithril martialsuit
wg mnie nie jest to mało, nie zapominajmy, że są 3 rodzaje tych setów.
W tibii nosi się pierw p seta>k seta>dsm,rh i takie tam>rare set, więc nie ma co narzekać.
Artur1Archer
30-06-2009, 10:16
???
Training martialsuit(początkowy)
Martialsuit
Reinforced Martialsuit
Silk martialsuit
Aramid martialsuit
Bluestin martialsuit
Titanium martialsuit
Shadowtitanium martialsuit
Osmium martialsuit
Mystic Martialsuit
Mithril martialsuit
wg mnie nie jest to mało, nie zapominajmy, że są 3 rodzaje tych setów.
W tibii nosi się pierw p seta>k seta>dsm,rh i takie tam>rare set, więc nie ma co narzekać.
Jeszcze SIGmetal ;]
wepow jest troche malo
ta, tyle ile setów...
te pierwsze katany, orby, blejdy i crystale; pozniej titanium/pherystin, shadowtitanium/aqua, osmium/lapis, redosmium/topaz, sigmetal, mithril
strasznie mało
@fushion
sądzę, że do tej pory nie wbiłeś wyższego lvl niż 30 bądź cos koło tego, wiec nie zbyt miałeś okazję widzieć lepsze bronie/sety ;>
W porownaniu do innych gier np.MU to dosc malo, ale nie wazne.
http://img530.imageshack.us/img530/9185/prog.png
Gram juz 3 dni i jeszcze mi sie nie znudzilo, jest dobrze :)
@down
Dobrze wiedziec, dziex
Na tym lvlu może jeszcze tego nie wiesz, a więc - weźmy sobie taki osmium armoursuit - może być jakieś 10 albo nawet i więcej rodzajów tego suitu. Jeden może ci dawać 100hp, drugi 200, a trzeci np 50hp i 7% skill amp. Proponuję posiedzieć w AH (auction house w bloody ice)
A co do twego title - widzę, że używasz "the fighter who leads the stars" Polecam zmienić go na colony trainee - będziesz używał go jakoś do 100 lvlu. Daje on 3 skill exp więcej za jedno uderzenie. Bazowo masz 1 skill exp(chyba) więc z tym tytułem skille będą ci skakały 3~ razy szybciej ;> A za pare lvli będziesz mógł używac adept setu, który także dodaje określoną ilość skill expu, więc z pełnym setem skille będą ci rosły jakieś 15 razy szybciej niż obecnie.
W takim razie ja też pokaże..
http://img394.imageshack.us/img394/6930/cabalver128509063012150.jpg
up
174 hp?! wtf? kup hp upgrade ;o
Triplonq
01-07-2009, 07:59
@Up
Lubie cie ;<
tak ta grafika jest kwadratowa a co do gry... to juz wczesniej mowilem :0
;< hmm?
up
174 hp?! wtf? kup hp upgrade ;o
Dokładnie... xf
Ogólnie cabala zj***li dodając wymagania lvlowe na skille ;s
To już kiedyś dodawałem, ale co tam:
http://i499.photobucket.com/albums/rr353/_Thar_/Astera/lol.jpg
wcale nie takie wspaniałe (jeszcze zza czasów gdy była panda, swinka etc). pamietam, ze jak zaczynałem gre, nieliczni ludzie na 60~ lvlach z dual transami w osmach biegali ^^
Kiedyś przestałem grać archererm na 45 lvlu. Udało mi się znaleźć passy do konta, ale nie ma na nim żadnej postaci. Moje pytanie- czy po jakimś czasie postać zostaje usunięta? Bo nie jestem pewien, czy to na pewno te passy, bo miałem kilka kont.
Gra ktoś jeszcze? =P ja narazie retired, może niedługo zacznę powoli grać, a na jesień wrócę prawie na pewno, ponieważ będę mieć lepszy sprzęt i będzie można robić TG bez problemu :s
Gra mi się strasznie podoba xd, ale nie wiem czy mi pójdzie na tym złomie.
http://img35.imageshack.us/img35/8875/dddddddddde.png
Do tego geforce 6200 turbo cache.
Jakaś osoba, która gra siedzi na podobnym złomie? jak tak do praktycznie od razu ściągam. :D
http://img43.imageshack.us/img43/4148/kompb.png
karta radeon 9200 64mb, twoja ma bodajże 128-256 więc powinno Ci pójść bez problemu. Tu raczej potrzebna karta graf a nie ramy. Na moim złomie grałem do 109 lvlu. Jest tu coś tkaiego jak honor rank, który się nabija m.in chodząc na wojny. Na wojnach dużo ludzi a mój komp zbyt słaby żeby to udźwignąć, więc przestałem na razie grać. Wrócę na lepszym sprzęcie, ale jeśli będziesz chciał to ci wytłumaczę co i jak i dam troche kasy czy coś tam ;p
@down
oke, tylko graj na marsie. Jak ściągniesz grę i się zarejestrujesz to daj znać, sypnę Ci trochę kasy jeśli chcesz ofc, bo mi na razie nie potrzebna : P
Sprzęt prawie taki sam więc chyba pozostaje mi tylko ściągać. Jeżeli na takim komputerze pociągnąłeś do 100+ to ja mogę spokojnie grać. Jeżeli będę mieć jakieś pytanko do gry to na priv napisze. Pzdr.
Mam pytanie, wy tutaj gracie all na jednym serverze, bo chciałem zacząć grać ale samemu coś nijako mi się to widzi :>
Up
taa, na marsie. Ja obecnie retired z powodu słabego sprzętu( czyt. bardzo słabego sprzętu), ale jazonik gra raczej regularnie. ;P
Witam, ściągnąłem klienta, zrobiłem konto, wszystko pięknie aż do czasu. Odpalam clienta, naciskam Start Cabal a po tym otwiera mi się okno:
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/CabalVer1285-090821-1917-0000.jpg
Mógłby mi ktoś pomóc, włączałem ponownie komputer i grę kilka razy lecz nie pomagało. Z góry dzięki za odpowiedź.
Hm, usuń folder Game Guard z folderu cabala, później włącz cabala, system zobaczy, że nie masz game guarda i pobierze go na nowo. Powinno pomóc.
Usuwałem, nic nie pomogło cały czas ten sam komunikat. Nawet system nie pokazywał że nie ma tego gameguarda. Ten folder jakby sam się odtwarzał.
Ponieważ gdy go usuwasz nie będzie nic napisane, że został usunięty. Zostanie automatycznie pobrany gdy odpalisz autostart. Hmm zajrzyj na www.cabal-online.pl dużo ludzi ma taki problem, więc powinieneś znaleźc to co Ci potrzeba, a jesli nie to sprobuj się ich tam zapytac, na pewno pomogą.
@down
spoko, np.
Dzięki już wszystko śmiga (wystarczyło wyłączyć antyvira i dopiero usunąć ten folder GameGuard), jeszcze raz dzięki wielkie :)
jak temat odświeżony to wrzucę ; P
http://img525.imageshack.us/img525/7012/cabalo20090821211609.png
Nie chce wyjść na nooba ale nie mogę zaznaczyć potworków żeby ja atakować :(
BTW. robek jaki server?
Na potworki klika się lewym a następnie używa skilli z paska wciskając 1-9 ;o
co do robka, gra na marsie.
jaka profesje polecilibyscie dla naabkow? xd najlepiej cos szybko expiacego
Szybki exp - wiz
Najłatwiejszy na początek - blader, tylko że bardzo dużo ludzi gra bladerami, więc możesz miec problem z dołączeniem do jakiejś gildii bladerem.
Warriorem raczej łatwo na początku, bo dużo hp i ciężko zaliczyc deduwe.
Na dłuższą metę polecam fb albo wi.
Zacząłem grać i mam problem, dosyć dziwny. Mam misje że mam zabić te Luxhorny ale na drodze stoi Skeleton który ściąga mnie na jedno uderzenie. Jest jakaś możliwość żeby go obejść? Quest od 6lvla jest natomiast skeleton patrzyłem od 27lvla. Nie daje rady go ubić. Z góry dzięki za odpowiedź.
Idziesz w złą stronę. Poszukaj przed miastem najwczesniejszego respa Scorluga, obok niego będzie mostek. Przechodzisz przez ten mostek i tam masz te lihorny czy jak tam się one zwały.
Dzięki, rzeczywiście, źle chodziłem :P
--- Dupca dodał 87 minut i 17 sekund później ---
Jeszcze jedno pytanko, nie wiem jaką profesją grać, próbowałem kilkoma, bladera od razu odrzuciłem, dużo ludzi nim gra. FS też bo to zbyt defensywna postać. Wizardem pograłem nawet ciekawa choć specjalnie mi nie przypadłą do gustu (wina zbyt niskiego lvla?). Zastanawiam się nad FA, FB i Warrior. Tym ostatnim gram teraz, całkiem fajnie, łatwo się zabija tylko nudny jest strasznie, wiz grało się ciekawiej na tym lvlu, może na wyższym to się zmieni. Pozostałymi dwoma nie grałem, ale chciałbym spróbować. Nie chodzi mi o szybko exp, tylko o dobrą zabawę. Która jest bardziej efektowna, którą ciekawiej się gra. Z góry dzięki za odpowiedź :).
Warriora nie polecam - na niższym lvlu może i jest łatwy, ale 100+ jest ciężko expic. Wi na samym początku nie ma żadnych przebojowych skilli, same arrowsy itp. Dopiero później te skille zaczynają jakoś wyglądac i mają duży dmg. FA gra się w prawdzie tak samo jak wizardem. Ja znając trochę już tą grę gdybym grał od nowa wybrałbym FB. Na początku trochę trudno, początkowe skille są nudne ( z resztą tak jak u każdej profesji), ale później z w miarę dobrym eq można wymiatac na pvp. FB ma wiele debuffów, w tym jeden miażdżący wiza, bo odbiera mu prawie całą manę na jakiś czas. Skille ładne, i ciekawie się gra. Z mojej strony to na tyle ;p
Jakbyś potrzebował jakieś pomocy np z kasą czy cuś, pisz pw albo gg. Jeśli grasz na marsie ofc.
Ok dzięki, to wszystko co chciałem wiedzieć hehe, pozdro :)
No wszystko pięknie, gram FB mam dopiero 16lvl ale to nie ważne. Patrze na pewnej stronce jakie spelle kupić. Niby nie ma problemu ale ciągle ja mam range novice i nie moge kupić innych spelli bo są dopiero od wyższych rang. Jak mogę podnieść tą rangę? Z góry dzięki za odpowiedź.
Było na wcześniejszych stronach, ale dobra. Na rangę apprentice musisz miec 20 lvl, wykonany quest który dostajesz od oficera green despair na 20 lvlu, oraz w okienku skilli twój skill exp musi wynosic 20/21 (oraz pasek musi byc zapelniony). Gdy wbijesz 20 lvl i zrobisz quest, wystarczy ze uzyjesz jakiegos skilla i odrazu wskoczy ci ranga apprentice.
To jeszcze jedno pytanko, da się jakoś przesłać itemy/kasę na drugą postać?
Wkładasz do depo.
Wiesz co, może napisz do mnie na gg, numer masz obok. Odpowiem Ci na takie podstawowe pytania o grę, nie będziesz musiał pisac na forum ;p
małe pytanko z mojej strony do czego służą soul ability czy jakoś tak ??
Soul ability? Chodzi ci o ten pasek nad expem, czy o te żółte kreski obok hp?
pasek na expem ostatni raz grałem w cabal'a gdzieś w maju zanim nie sprzedałem postaci ;s i jestem ciekaw do czego służy ;-)
Jest to jakby dodatkowy exp, który można zamienic(?) na skille pasywne(?), lecz można go zdobyc dopiero od 120(?) lvlu. Tak zrozumiałem ;p
Na rozruszanie. Tak się bawi,Tak się bawi,Tak się bawi, BLOODY ICE!
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/CabalVer1287-090829-1904-0000.jpg
Jest to jakby dodatkowy exp, który można zamienic(?) na skille pasywne(?), lecz można go zdobyc dopiero od 120(?) lvlu. Tak zrozumiałem ;pTak, ten pasek rośnie od 120lvl, później można wymieniać go na takie runy, czyli na przykład +2% Alz drop i inne takie shity, mam 115lvl na marsie, Wizard <3 Full skile, ale narazie nie gram bo nie chce mi sie, może nie długo zaczne :)
Tak, ten pasek rośnie od 120lvl, później można wymieniać go na takie runy, czyli na przykład +2% Alz drop i inne takie shity, mam 115lvl na marsie, Wizard <3 Full skile, ale narazie nie gram bo nie chce mi sie, może nie długo zaczne :)
i co z tego ze full skille? ; o toz to podstawa
Nie wiem co :P tak jakoś napisałem, eq mam hu*owe :P
Nie wiem co :P tak jakoś napisałem, eq mam hu*owe :P
wbij 125 to mozesz sie ze mna na jakies lobo wybrac.
115 Warrior
90 FA
124 Blader
114 Wizard
Ciągle dawałem tej grze szanse próbowałem różnych klas mając nadzieje ,że gra się jakoś rozwinie, będzie coś nowego i ciekawego, jedak zawiodłem się ta gra to jedno wielkie monotomne **** naprawde nie polecam, choć z początku tak do 50 lvla wygląda bardzo ciekawie.
wbij jak ja 147 fb i 154 wi i dopiero powiedz ze gra jest słaba z takimi lvl nie doświadczyłeś tego co jest najlepsze w tej grze czyli kumple i różne wypady z nimi
sphinx123
08-09-2009, 18:18
wbij jak ja 147 fb i 154 wi i dopiero powiedz ze gra jest słaba z takimi lvl nie doświadczyłeś tego co jest najlepsze w tej grze czyli kumple i różne wypady z nimi
Wypady, żeby bić moby, czyli to samo co przez całą grę. Wypad z kumplami na boisko pograć w kosza/cokolwiek jest chyba jednak bardziej zabawny :/
@down
Cabal to RPG? A to ciekawe xd
Rozmawiamy tu o RPG a nie o rl life. Tak samo moge napisac w temacie o tym jade dynasty czy jak to cos w co grasz się nazywa ...
Odświeżę temat ;p, jak można zmienić fryzurę i twarz aka ryj? (wygląd)
Edit.
Zapomniałem o jeszcze jednym, niektórzy mają takie pelerynki z tyłu, jak je zdobyć?
Pelerynki to epaulette~~
ryj i wlosy mozesz kupic w AH, change hairstyle kit i face kit czy cos takigo.
Gra ktoś jeszcze? Na odświeżenie wrzucę stan postaci (wiem wiem słabe skile :P)
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/CabalVer1287-090916-1536-0000.jpg
Zaczynaj skillowac, zeby miec nastepna range na max 42-43 lvlu.
Na kukłach? Próbowałem ale skill w ogóle nie wchodzi i nie mam adepta ;p
Kukly sa od 90 lvla i mozna na nich wbic tylko 1/3 rangi z tego co pamietam. Za 1 strzala do tego dostajesz 1 skill exp, czyli bardzo wolno... Chcesz, to ci moge dac te 1kk na adepty. Amulet (4), ringi (2+2), set (12), bron (6), tytul colony trainee (3), domyslny (1) i masz razem 30 skill expa jesli sie nie pomylilem, z czasem dochodzi set +4 , ringi i amu +1/+2/+3, adept bracalety. Czyli masz x razy szybciej. Biegaj po prostu w adept secie, skill exp sam sie wbije. Pozniej skilluj na dungach party, ew. na mobkach z katanami. Pisz pw to ci pomoge i najwyzej zafunduje ci te adepty.
Nie dzięki ;p zrobię helpery sprzedam lampki i kasa będzie, nie wiedziałem tylko gdzie skilować :)
Nie narzekaj, zaraz napisze do ciebie jak bedziesz online i ci dam ; p
btw http://img246.imageshack.us/img246/6882/cabalver128709091716130.jpg
Na wakacjach staly po 38-40kk, trzeba bylo kupic trzy i zysk kolo 100kk ;s
Jak coś to nick napisz jaki masz ja online puki co jestem.
Nie skapnąłem się ze do mnie piszesz lol jestem na beginner
--- Dupca dodał 38 minut i 59 sekund później ---
Dzięki :*** już kupiłem całego adepta jesteś super hehe tylko muszę jeszcze lvl dobić na ringi i amulet i parę leveli na armor. Jak coś to ja bd za 45 min :)
Ja nie bede online, nie gram w cabala od kilku ladnych miesiecy, wchodze sporadycznie. Np.
Simka
po niecalym tygodniu gry : p
http://img34.imageshack.us/img34/8742/cabalver128709091720300.jpg
jak zlapie wene bede sporadycznie wklejal ss'y xd
@Down
niet , mialem wczesniej fb, tak gram na marsie -.^
To twoja pierwsza postać? Wow szkoda że ja nie grałem regularnie hehe. Grasz na marsie?
Wypady, żeby bić moby, czyli to samo co przez całą grę. Wypad z kumplami na boisko pograć w kosza/cokolwiek jest chyba jednak bardziej zabawny :/
@down
Cabal to RPG? A to ciekawe xd
ulżyło Ci jak napisałeś że jestem no liferem ?? jeśli granie po max 2h dziennie to no liferowanie to lepiej idź do lekarza na jakąś terapie... tak wiem zazdrość zżera że ja mogę grać i mieć normalne życie a ty tych obu dziedzin nie możesz podzielić, wiec jest to twój problem a teraz spadaj bo twój sorc co skilluje na slime pada.
Napisał z rozpędu RPG a ty szukasz dziury w całym zwykły napinacz na forum ...
sphinx123
18-09-2009, 22:13
ulżyło Ci jak napisałeś że jestem no liferem ?? jeśli granie po max 2h dziennie to no liferowanie to lepiej idź do lekarza na jakąś terapie... tak wiem zazdrość zżera że ja mogę grać i mieć normalne życie a ty tych obu dziedzin nie możesz podzielić, wiec jest to twój problem a teraz spadaj bo twój sorc co skilluje na slime pada.
Napisał z rozpędu RPG a ty szukasz dziury w całym zwykły napinacz na forum ...
O nie, pokonałeś mnie, Kapitanie Anty-Troll :/ Ten tekst ze slimami to chyba prosto z Twojego towarzystwa, whatever. MaM ReAL LiFe !!111
@topic
Po prostu wyższe lvle w Cabalu wbija się jak dla mnie zbyt wolno, dlatego rzuciłem tą grę, nie będę trwał w czymś co mnie nuży i irytuje xd
Zacząłem wczoraj grać. 12 lvl wizard. Ale mlvl wolno wchodzi. Zaraz może walne screena.
Mlvl? grałem w to dobre 3 miesiące, a mlvla nie widziałem.
@ap
Nie czepiaj się ;( Do czego służy combo w cabalu :confused:??
@ap
Nie czepiaj się ;( Do czego służy combo w cabalu :confused:??
Nie mozesz miec jakiegokolwiek missa podczas wykonywania combo, postac wykonuje szybciej skille jak dobrze trafisz - bodajze za excellent masz kolo 1.3x skill expa, good tez cos bylo. Musisz poszukac na necie...
Widać, że gra się rozwija. Wydali ostatnio nowy dodatek: CABAL Online: Siena the Queen (http://www.monstrum.com.pl/tresci,aktualnosci,wszystkie,CABAL-Online-wypuszcza-nowa-aktualizacje:-Siena-the-Queen).
kochammame112
07-10-2009, 14:57
Nie lubie metina; p
Szkoła, mało czasu na grę to skiluje. Dobiłem experta teraz chcę wbić 83/84 żeby potem się nie męczyć wbijając a.experta. Stan z niedzieli (weaken podbiłem na 15 a magic blast usunąłem).
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/CabalVer1296-091004-1258-0000.jpg
@Dupca
Małe pytanko na takim lvl już można trenować na kukłach bo jak ja pamiętam to było od 90 lvl :P
@up
Tak, i z tego co pisali na boardzie to pozostanie to juz na zawsze chociaz mam nadzieje ze do konca eventu :C
jakis starszy ss : p
http://img527.imageshack.us/img527/6948/cabalver129609101109570.jpg
Ahh dziś wbity 50 lvl i a.expert. W końcu te skile jakoś wyglądają. Dam foto z stanem postacim :> (cudnie ten battle mode wygląda :D)
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/CabalVer1296-091023-1926-0000.jpg
Cos na odswiezenie
Trans
http://img504.imageshack.us/img504/8445/cabalver129609102413550.jpg
i jakas dynia z dareczkiem
http://img142.imageshack.us/img142/9035/cabalver129609110116060.jpg
no i jak juz Erverse pisal wczesniej retired z powodu slabego sprzetu :c
Ostatni screen póki c, nie ma czasu na grę. Retired.
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/CabalVer1296-091106-0809-0000.jpg
Pepeszka..
12-11-2009, 00:12
Ja mam jakiegoś 56 FA na jupiterze garlie lvl3 itp ;d
Może wróce,chociaz z moją kartą graficzną troche lagi
Zalogowałem się na chwilę i spotkałem mikołaja, słabe prezenty miał.
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/Badsanta.jpg
Za tydzien wielki kom bek krentona, szykujcie sie ;x
Oj czyli będzie się działo hehe ;)
Zeby sie dzialo najpierw musi mnie wyprosic o jego eq, ktore mam na swoim charze ;)
Zlodziej, pytalem sie czy cos brales to nieeeeeeeeeeeeeeeeee.
@dupa
grasz jeszcze?
Po formacie straciłem wszystkie mmorki, ale chyba znów ściągnę Cabala. ;p
Chyba jedyne mmo gdzie mam jakiś kontakt do ludzi, którzy tą grę ogarniają. No i z 512mb więcej chyba lepiej będzie się grało. : D
Ta gra jest na tyle git, ze samemu z pomoca poradnikow/ludzi z jakiegos forum (polecam cabal-online.org) mozna samemu do wszystkiego dojsc.
No ale coz, fajnie ze znow wszyscy beda grac : P
Zlodziej, pytalem sie czy cos brales to nieeeeeeeeeeeeeeeeee.
@dupa
grasz jeszcze?
Pogrywam, nie mam zbytnio czasu na grę ale jak go znajduje to gram (ostatnio się zmotywowałem i wbiłem 56 lvl :<).
Jak krętojn wraca to nie ma bata we wsi, trzeba grać póki czas
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/cabal57.jpg
Też zacząłem znów grać. : p 10 lvl wa ale jutro będzie większy.
Bijcie lvl bijcie to bede mogl wam pomoc w rs czy chociazby lid, jeszcze tydzien czasu zanim bede mogl grac ; P w sumie to jazonik - graj lepiej tamta postacia co wczesniej. Dupca - napisz mi na gg 9055526 jak bedziesz mogl : P
Ja już mam od dawna twoje gg hehe.
Jazda, jazda, jazda!
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/CabalVer1308-100202-1922-0000.jpg
Na jakim serwerze gracie?
oOoMiKooOo
03-02-2010, 10:48
po 1. Właśnie na jakich serveravch?
po 2. Nie mogę się zarejestrować:<
napisalem, ze mars. przeczytaj wszystko na stronie rejestracji, haslo nei moze byc jakies dziendobry123 tylko Dziendobry123!, jelsli nickname nie wchodzi sprobuj innego, tez kiedys mialem problemy z rejestracja ale teraz wprowadzili lepsze zabezpieczenia i haslo musi posiadac 1 wielka litere, 1 mala, 1 cyfre i 1 znak specjalny np #.
Wczoraj wbiłem ten lvl a dziś skilowałem przed masterem (2 godziny na wbicie 36 skill pointów, jak dobrze że są te kukły dla wszystkich)
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/CabalVer1308-100204-1438-0000.jpg
Edit.
60 lvl i master wbity :)
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/CabalVer1308-100204-1707-0001.jpg
i mój mastah char w nowym wyglądzie (ze skilli kupiłem hailstorm i force increase, blink kupie jak kasy znów odłożę)
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/CabalVer1308-100204-1733-0000.jpg
Błont z tym hailstormem. Force increase>blink>hailstorm, ale ja bym go nawet nie kupowal, pozniej i tak sie nie przyda, chociaz moze byc uzyteczny na buffalo na RS ale to jeszcze troche czasu. Kupuj jak najszybciej blink, zobaczysz jak sie smiga z dashem i blinkiem na raz ;]
btw, zaczynaj powoli kupowac osm eq i jesli chcesz to miksturki dex, zeby wpakowac cos w sile i szybciej zalozyc osmy ;p
@up
A tam co ma sie chlopak spieszyc, niech pakuje w inta narazie,i tak z rank up'ow dostanie dexy i str i spokojnie zalozy osmy na 70-75 lvlu chociaz z drugiej strony najlepiej by bylo gdyby juz do tego 100~ lvla pobiegal w jakims titaniumie i uzbieral te 50-60kk z questow i zaczal powoli cos kupowac
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.