Pokaż pełną wersje : Dragon Lordy....
Matizolizo
20-01-2009, 17:20
Witam. Wczoraj razem z kuzynami byliśmy na DL. Mieliśmy z nimi problem no ale wiecie czego sie nie zrobi by zabić silnego potwora. Nasze LvL Knight 28(JA), 30 Sorcerrer oraz 42 Knight. EQ mamy dobre. (Moje to K legs, K armor, Dragon shield, Warrior Helmet, oraz crismon sword). Wczoraj raz dedłem więc moje pytanie brzmi: Co zrobić by szybko tak szybko nie umrzeć? DL często z 42 knighta przechodzi na mnie więc wtedy daje Full def. Proszę o więcej porad xD PzDr:)
xPoniaTx
20-01-2009, 17:22
po pierwsze na takim lvlu napewno nie masz dobrego skilla po drugie na takim lvlu czesto mozesz isc na jedno mini combo po trzecie jak mobek sie na Ciebie przerzuca to musisz jak najszybciej uciec poziom do gory/na dol... ;] a eq na dl'a zdecydowanie za slabe :) pozdrawiam
Matizolizo
20-01-2009, 17:25
Za słabe?? Co byś proponował na takim lvl? Nie kupuje kasy na allegro itp. Więc trudno tak samemu uzbierać.... Skill 63/62.
xPoniaTx
20-01-2009, 17:27
skill 75++/75++ lvl tak z 40 albo nawet i 45 (chociaz 50 to juz byloby idealnie) eq hmm.... RH,DSM,K-/C-/Blue Legs,Demon shield i p-ammy... ;] ale i tak by bylo waste... :/ dobrze by bylo zebys mial kumpla ed to wtedy moze Cie siohac i masz fajny exp na dl'ach :)
Matizolizo
20-01-2009, 17:33
Waste to ja mam w D***E. Takie skille to by trzeba bylo używać boota chyba że bym siedział 24 na dobe. Wiadomo sen, szkoła...EQ takiego nie da sie zdobyć jeżeli nie masz kumpla +80. Ludzie na 50lvl nie mają takiego ekwipunku. Jeżeli Ty uzbierasz tyle kasy to będe zdziwiony xD PZDr
xPoniaTx
20-01-2009, 17:34
teraz uzbierac taka kase to naprawde nie jest problem mialem takie eq na 55~ lvlu a skille 75/75++ na 50 lvlu bez bota ale troche to trwalo hehehe
oOrafiOo
20-01-2009, 17:43
Omfg... Sam jestes "bootem" xD Nie mozesz przez pare dni poprostu poskilowac, a w miedzy czasie pouczyc sie? -_- ? Poza tym, zeby szybko nie padac trzeba brac potki... xD I nie rozumie jednego :
Matizolizo Waste to ja mam w D***E.
Matizolizo Za słabe?? Co byś proponował na takim lvl? Nie kupuje kasy na allegro itp.
hmmm:confused: Wiec albo masz kase albo nie? Chyba ze chodzi o jednego DL'a na zabicie to ok, rozumie.
Omfg... Sam jestes "bootem" xD Nie mozesz przez pare dni poprostu poskilowac, a w miedzy czasie pouczyc sie? -_- ?
Fajnie, jesli Ty tak umiesz, bo ja np. nie. Nie potrafię się skupić, nic nie zapamiętam, a tu trzeba zmienić potworka, czy komuś odpisać, co jakieś 2-3 minuty. Czego się nauczysz w 2-3 minuty? Malutka przerwa z Tibią i zapomniałeś ... Mozna kurfa robic kupe i sie uczyc, mozna jesc kotleta z ziemniakami, ale wedlug mnie uczenie i skillowanie, to gówno nie uczenie.
Co zrobić by szybko tak szybko nie umrzeć?
Mieć dobre umiejętności i poprosić kuzyna sorca aby Ciebie leczył (uh, ih). ;) I nie stać "twarzą w twarz" z Lordem.
K.Jay
Dobra po co teraz wchodzicie na temat nauki przy graniu. Każdy ma inną percepcję i podzielność uwagi dlatego nie ma co nad tym dyskutować.
Na tym levelu możesz sobie dla zabawy chodzić z kumplami na dle bo wiem, że jest to wielki fun jak gra się bez bota i pomocy "z góry". Jedyne co mogę poradzić to stawanie na skos kiedy dl się przerzuci i pilnowanie hp. Uważaj też jak rzuci f bombe i się ruszy. Nie raz mi się zdarzyło, że dostałem silny atak od dla, zostawało mi mniej niż 20hp i od razu automatycznie ruszałem się w bok i ginąłem od ognia ;) Radzę uwage i szybkie reakcje.
Powodzenia.
Matizolizo
20-01-2009, 20:54
Mówiąc szczerze jeśli czytam jakąś książke i słyszę siostrę rozmawiającą przez telefon lub głupi telewizor tej książki nie przeczytam.
@oOrafiOo
Kase mam ale nie tyle bym sobie kupił przedmioty za +50k ; / Jeżeli dzisiaj stracę dajmy 4k to rano zdążę zrobić 3k... Ewentualnie moge pożyczyć od kuzyna lub sprzedać jakieś śmieci.. I proszę nie nazywaj mnie botem to to mnie w*****a !!!
@Bykunn
Dzięki za poparcie ;]
PzDr
Gierubesoen
20-01-2009, 21:08
zostaw te DL'e i idź na dwarfy czy coś. To czy przeżyjesz starcie zależy już tylko od szczęścia, jedyne co możesz zrobić to stać na ukos i spamować hotkey z potionem :)
Waste to ja mam w D***E. Takie skille to by trzeba bylo używać boota chyba że bym siedział 24 na dobe. Wiadomo sen, szkoła...EQ takiego nie da sie zdobyć jeżeli nie masz kumpla +80. Ludzie na 50lvl nie mają takiego ekwipunku. Jeżeli Ty uzbierasz tyle kasy to będe zdziwiony xD PZDr
No ba, pewnie, że nie mają.
Chodzą w k armie, który kosztował ich majątek, p legach, scarf bo przecież p ammy kosztuje aż 1-3k, Dragon shield, bo jak masz dobre skille to tarcza nie potrzebna, i bez helmetu bo "ma mało cap" a buciki to crocodile, przecież bohy kosztują majątek, nawet na 100 lvlu nie stać ludzi na bohy.
Kasiek123321123
20-01-2009, 23:14
No ba, pewnie, że nie mają.
Chodzą w k armie, który kosztował ich majątek, p legach, scarf bo przecież p ammy kosztuje aż 1-3k, Dragon shield, bo jak masz dobre skille to tarcza nie potrzebna, i bez helmetu bo "ma mało cap" a buciki to crocodile, przecież bohy kosztują majątek, nawet na 100 lvlu nie stać ludzi na bohy.
POWN3D
Ale tak szczerze to wez idz wbij skille, kup eq, wbij lvl a pozniej chodz na dle ;)
Rozumiem wspolne hunty itd. ale na to jeszcze Ci przyjdzie czas :p
:cup:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.