zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pytania

Smoczek8228
20-01-2009, 18:19
Mam parę pytań.
1. Czy World Trade jest legalne?
2. Czy opłacalne jest World Trade (1:2) jeżeli mam około 50k na wymianę?
3. Czy sposób skillowania paladynem na goblinach może wypalić (do jakiego skilla da radę) ?
4. Jakie eq kupić 9 Paladynem jeżeli będę miał około... 25k+?
5. Czy sposobem trenowania z goblinami dam radę pozbierać kilka Small Stone'sów więcej ( czy coś zostanie)?
No, to chyba wszystko, jak coś jeszcze mi się przypomni to dodam pytanie.
Z Góry dziękuję. :)

Richard56
20-01-2009, 18:22
World Trade jest legalne, ale druga osoba może Cie okraść

Smoczek8228
20-01-2009, 18:32
Raczej mnie nie okradnie, ten sprzedawca na allegro ma więcej niż 7000 pozytywów... a reszta pytań??

Smoczek8228
20-01-2009, 19:54
Refresh...

Bykunn
20-01-2009, 20:09
Oczywiście odpowiedź kolegi nade mną nijak ma się do rzeczywistości.
1. Oczywiście, że WT jest nielegalne.
2. To zależy jakie servery wymieniasz, ale zazwyczaj wymienia się 1:1
3. Fajny sposób, ale raczej na niskich skillach (potem gobliny szybko padają), nie jestem w stanie określić do jakich dokładnie jest to dobry i nienużący sposób.
4. Hmm wydaje mi się, że nie należy kupować za dużo : p legi, belted cape, crown helmet, dragon shield, p ammy. A reszte albo odłożyć albo kupić kamienie.
5. Wydaje mi się, że na dużym respie (np. Edron) dałbyś rade trenować i jednocześnie je zbierać. Na małych respach pewnie nie, ale nie sprawdzałem.
Pozdrawiam, powodzenia.

Smoczek8228
20-01-2009, 20:24
Już nie wiem komu wierzyć :/

Emcess
20-01-2009, 21:31
nie ma nigdzie w prawach tibii napisane ze wt nie jest legalne.

Bykunn
20-01-2009, 21:39
No nie wiem jak tak teraz czytam na tibii.com regulamin. Ale jestem pewien, że kiedyś WT był zakazany, a teraz na pewno nie jest przez Cipsoft popierany. Myślę, że za pisanie takich ofert na trade można dostać bana, nikt nie jest się jednak w stanie dowiedzieć o Twoim WT przeprowadzonym na innych zasadach niż poprzez ogłoszenie na publicznych kanałach rozmów w tibii bądź na stronach poświęconych grze.
Nie chcę się jednak upierać gdyż nie jestem pewien. Radzę Ci jednak uważać ;)

palhajs
20-01-2009, 21:41
Smoczek - że tak zaoftopuje - coś z bashem masz wspolnego? :)

pejek
21-01-2009, 09:47
Jeżeli mieszkasz w thais to skiluj na warriorach nad miastem, zbieraj loota i sprzedawaj w mieście, sklep jest blisko. Do 50-55 spokojnie wytrzymasz na spearach. Przeżuć się następnie na kamyki dalej zbieraj loota(sabry, chain army) i kupuj za to kamyki:) Zawsze ze sobą weź jakieś parcele, kwiatki do bloczenia orców żeby Cię nie atakowały wiecej niż dwa.

Pozdro

Smoczek8228
21-01-2009, 14:22
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :)
@x2up
Hmm... mam, jakies 50 cytatów jest moje :)

Thurin
21-01-2009, 22:10
1. nie widzialem nigdy jakiegos zakazu w regulaminie wiec raczej legalny
2. wt 1:2 nie jest opłacalne z prostego powodu - jest 1:2 :P
3. chodzi ci o skill z ss i jednoczesne zbieranie ich? powiem ci ze u mnie nie wypaliło, bardziej opłacało mi sie uzbierac normalnie a skillic na czyms innym.
4. belted cape, p legi, c helmet, dragonka. reszta na kamienie.
5. pkt 3

RailChris
22-01-2009, 15:46
3. Czy sposób skillowania paladynem na goblinach może wypalić (do jakiego skilla da radę) ?
5. Czy sposobem trenowania z goblinami dam radę pozbierać kilka Small Stone'sów więcej ( czy coś zostanie)?
1. Tak
2. Nie
3. Wypali do skilla 30 najlepiej weź kilka sperów i zbieraj kamienie. Później już na Wild Warriory lub Valkirie.
4. Na 9 palka nie opłaca się kupowac drogie eq, kup lekkie, a tanie.
Np. Crown Helmet, Belted Cape, Plate Legs, Leather Boots, Dwarven Shield.
5. Pozbierasz.

Shamanus
24-01-2009, 12:58
Mam parę pytań.
No, to chyba wszystko, jak coś jeszcze mi się przypomni to dodam pytanie.
Z Góry dziękuję. :)
Postaram się jak najjaśniej:p
1.World Trade jest legalne, CipSoft nie zabrania, ani nie popiera. Jest po prostu dużo oszustów.
2. Możesz szukać na Trade Chacie albo na Trade Board na tibia.com , może będą korzystniejsze oferty, ale trzeba się znać trochę na tym, uważaj na oszustów. Gdybym ja dostał taką ofertę jak ty <1:2> odrazu zrobiłbym WT.
Pamiętaj o WT serwisach oferowanych przez zaufanych graczy na tibia.com.
Podaj światy do WT to Ci sprawdzę na stronie takiego serwisu czy sie opłaci.
3.Wypali. Robiłem tak na początku, ale nie pamiętam do jakich skilli. Sam zobacz, gorzej z shieldingiem.
4.Nie wiem jakie ceny u Ciebie, ale tak średnio to: p ammy, belted cape albo mammuth fur cape, crown helmet, dragon shield, p legi/k legim fur bootsy może..
5.Zależy jaki skill masz.. Jak bijesz. Zobaczysz sam.

palhajs
24-01-2009, 13:22
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :)
@x2up
Hmm... mam, jakies 50 cytatów jest moje :)

ktore? to Ci zmoderuje :p