Pokaż pełną wersje : Bot czy Nie jesli tak to po co go uzywac?...
MatyDevil
20-01-2009, 18:45
Witam od jakiegos czasu meczy mnie to ze ludzie uzywaja botów po co im to
do zarabiania kasy na rl czy na co ? Jesli nie umie sie grac to po co sie za ta gre brac ? Gra na bocie to nie gra nie ma zadnej satysfakcji...
Wyraźcie swoja opinie na ten temat...
Gadzixor
20-01-2009, 18:50
Yhm... jest wiele powodów. Można wybocić chara i sprzedać go na Allegro, można też bocić dlatego iż nie ma sie czasu na granie (bot gra a ty sie uczysz/jestes na dworzu :]). Bottuje sie również żeby miec więcej kasy w grze.
Zalgadis
20-01-2009, 18:50
Przykre ;[
Sam odpowiedziałeś sobie na swoje pytanie.
Boty były są i będą.
Edit@
Temat był.
MatyDevil
20-01-2009, 18:52
lubie tepic boty nie ze raportowac tylko ubijac:] jest to jakas zabawa
kolozombi
20-01-2009, 19:00
Idk :d
nie używam i nie będę, wole sam wbić lvl i mieć z tego satysfakcje^^
Ziomalek'boss
20-01-2009, 19:08
A czemu od razu mówisz że jak ktoś botuje to już od początku do końca??
NP. ja wybociłem sobie 50 lvl bo nie chce mi się bic rotów/minosów/goblinów bo mi nie sprawiają mi one frajdy z gry... jeśli tobie bicie rotów / skilowanie daje frajde z gry to jesteś zajebisty ;]
A tak to bociłem sobie pare dni - wbity 50 lvl i od razu mogę pójśc na coś lepszego + mam zapas kasy na następne hunty ;]
Idk :d
nie używam i nie będę, wole sam wbić lvl i mieć z tego satysfakcje^^
mi jak bot wbije lv tez jestem usatysfakcjonowany
MatyDevil
20-01-2009, 19:15
Wbij bez bota lev to bedziesz jeszcze bardziej usatysfakcjonowany^^
Ziomalek'boss
20-01-2009, 19:18
up
taa szczególnie np. wbijając lvl na rotach - zaużmy 1 dziennie gdy bot przez noc wbija z 5 xD
Gierubesoen
20-01-2009, 19:22
mnie satysfakcjonuje jak jakiś pajac sie meczy żeby mnie ubić przez pół dnia, a ja w tym czasie obejrze mecz w tv, zjem obiad, odrobie zadania etc. a jeśli mu sie uda to i tak odrobie w ciągu jednej nocy : D
psyhopatka
20-01-2009, 19:22
Graj normalnie, poznasz przynajmniej ludzi.
Ps.
Nadchodzi koniec bottów.
Nie długo będzie niespodzianka;d
MatyDevil
20-01-2009, 19:23
xd no fakt bot leci cala noc;D ja dziennie tylko 500k wbije ;/
Ziomalek'boss
20-01-2009, 19:24
2 up
taa bot będzie wbudowany w klienta tibi ;] będzie to połączenie blackd , ng , i elf bota , a GM'owie będą dawac bottom (oczywiście tylko paccom) free itemy za to że botują.
MatyDevil
20-01-2009, 19:26
psyhopatka ano masz racje:) bede sie cieszyl jak polowa mojego serva bany dostanie przynajmniej bede mial gdzie expic:) xd
Nadchodzi koniec bottów.
Nie długo będzie niespodzianka;d
przeciez to jest genialne.
Wbuduje sie bota w klienta - nie bedzie boterow, bo boterzy stana sie legalnymi graczami. Nie bedzie bicia matki krzeslem - bo co sie straci to bot odrobi. Nie bedzie hackow - bo boty beda wbudowane a nie sciagane z za.pl. Po prostu utopia.
przeciez to jest genialne.
Wbuduje sie bota w klienta - nie bedzie boterow, bo boterzy stana sie legalnymi graczami. Nie bedzie bicia matki krzeslem - bo co sie straci to bot odrobi. Nie bedzie hackow - bo boty beda wbudowane a nie sciagane z za.pl. Po prostu utopia.
poki co pol bota w kliencie juz jest. czekamy na druga polowe ;
MatyDevil
20-01-2009, 19:40
Cs szykuje jakiegos haka na boterow wiec nie bedzie tak kolorowo jak sobie myslisz;)
Ziomalek'boss
20-01-2009, 19:43
yhy Cipsoftu nie obchodzi czy ktoś botuje czy nie (no może czasami chce pokazac jaki on dobry i puszcza te prawie nieśmiertelne potworki) dla Cipsoftu duży % bottów to pacce czyli kasa = zarobek.
A co jesli i wbijesz lvl i pojdziesz z kims na dwor, do sklepu, do restauracji, czy gdzieś kurna do jakiegoś fajnego miejsca, hym? Wiekszosc Tibiarzy (nie mowie ze wszyscy)(wiekszosc tej wiekszosci to dzieci ponizej 16 lat :)), którzy nie botuja maja kupe czasu, ale nie maja kolegow. Ot i tyle. Powiedzmy chce sobie pograc, pohuncic dragi czy dle, ale mam czas tylko w weekend. Zanim wbije wymarzony lvl minie kurwa ruski rok, a nie bawi mnie bicie Trolli przez 5 godzin bez przerwy. Ba, dla mnie siedzenie przed komputerem 5 godzin to szczyt schiza, czuje sie beznadziejne, chociaz oczy mnie nie bolą, a niektórzy potrafią przed Tibią siedzieć nawet i 10 godzin, czy to normalne? Dla mnie napewno nie, a jeśli im ktoś zwróci uwagę, powiedzą, że mogą robić co chcą, bo to ich życie, to nałóg, nie mają kolegów i "prawda w oczy kole". Masz satysfakcje z wbijania lvli? Ja mam satysfakcje ze spotykania sie z kolegami i kolezankami, ot i tyle, sa rozni ludzie nic z tym nie zrobię.
MatyDevil
20-01-2009, 19:55
10h to i ja siedze dziennie;P ale to dlatego ze pogoda kijowa:D nie mam co robic to gram:P tepie jakies glupie zugoshe jest loot jest zabawa ,na bocie ktos siedzi na rotach 10 h i ma sama kase i moze pare nobowskich lev:P i co to jest... ja se tylko 7 lat zmarnowalem grajac w tibie;p poznalem paru ludzi ale tez stracilem paru kumpli ^^ skoncze szkole to skoncze gre
piramjida
20-01-2009, 20:38
Jezeli sprawia wam satysfakcje wbicie cyferki przy lvlu to gratulacje, spelniajcie sie dalej.
Angerfist
20-01-2009, 20:44
Ja nie botuje ale lubie boterów bo łatwo ich zabić i dużo kasy można dropnąć.
Graj ręcznie, po co botować ?
Wolę sam grać wbić troche expa dziennie, mieć mały lvl ale mieć przyjemność z gry..
Tak tak wiem że jak wybotujecie duży lvl to możecie huncić lepsze mobki i mieć więcej funa..
Jezeli sprawia wam satysfakcje wbicie cyferki przy lvlu to gratulacje, spelniajcie sie dalej.
bo wy ludzie z nonpvp nie wiecie po co sie wbija lvle( no insult)
Ziomalek'boss
20-01-2009, 21:39
Wolę sam grać wbić troche expa dziennie, mieć mały lvl ale mieć przyjemność z gry..
Tak tak wiem że jak wybotujecie duży lvl to możecie huncić lepsze mobki i mieć więcej funa..
sam sobie zaprzeczasz... np. ty pojdziesz na dragi bo masz np. 40 lvl poleci Ci woi już taka radocha że hej , ja wybotowałem 80 lvl pójde na DL'e poleci mi dsm (o wartosci na allegro ~8 zł ;p) i też się cieszę ;] - i to bardziej bo jeszcze myślę sobie tak : haha pobociłem sobie pare nocek jak sobie spałem , odpoczywałem a wy zarywacie nocki żeby wbic nedzny lvlek
MatyDevil
20-01-2009, 21:52
sam sobie zaprzeczasz... np. ty pojdziesz na dragi bo masz np. 40 lvl poleci Ci woi już taka radocha że hej , ja wybotowałem 80 lvl pójde na DL'e poleci mi dsm (o wartosci na allegro ~8 zł ;p) i też się cieszę ;] - i to bardziej bo jeszcze myślę sobie tak : haha pobociłem sobie pare nocek jak sobie spałem , odpoczywałem a wy zarywacie nocki żeby wbic nedzny lvlek
ty grasz dla kasy nie dla przyjemnosci:) ja np chcac lotnac ringa z foxa musze czaic 24h a ty se postawisz bota i nie musisz byc przy kompie
piramjida
20-01-2009, 22:00
Nie jestem z non pvp, a levele wbija sie po to zeby miec wiecej przyjemnosci z gry. Wisi mi to czy zrobi to za mnie maszyna czy brazol na sharingu.
Gierubesoen
20-01-2009, 22:06
ty grasz dla kasy nie dla przyjemnosci:) ja np chcac lotnac ringa z foxa musze czaic 24h a ty se postawisz bota i nie musisz byc przy kompie
człowieku, wyjdź na dwór... zobacz śnieg spadł :)
Ja botuje to expienie to najnudniejsza rzecz w tej grze
Kasiek123321123
20-01-2009, 23:01
To dziala tak. Ktos moze spedzic kilkadziesiat h przed kompem wby wbic marny 50 lvl a z koleji 2 woli te kilkadziesiat godzin pochodzic po miescie. I wtedy do akcji wkracza bot ;)
Meczace jest expienie caly czas na tym samym to jest poprostu monotonne i nudne.
Ja tm nigdy botow nieuzywalam i niezamierzam. Ale niemile wspominam wbijanie 50 lvl :D no life ;P
Piotrek Marycha
20-01-2009, 23:58
bo w tej grze lvl = fun, a nie expienie, dziwne ze jeszcze tego nie zauwazyles
CytrynowySorbet
21-01-2009, 00:47
To dziala tak. Ktos moze spedzic kilkadziesiat h przed kompem wby wbic marny 50 lvl a z koleji 2 woli te kilkadziesiat godzin pochodzic po miescie. I wtedy do akcji wkracza bot ;)
Meczace jest expienie caly czas na tym samym to jest poprostu monotonne i nudne.
Ja tm nigdy botow nieuzywalam i niezamierzam. Ale niemile wspominam wbijanie 50 lvl :D no life ;P
Czegoś nie rozumiem. Skoro woli spędzić czas na zewnątrz niż levelować, to po co w ogóle zaczął grać w tą grę? Po co boci skoro nie ma czasu / chęci grać? Co za różnica czy wbijasz 50 czy 250? Robisz non stop to samo, expisz, expisz, expisz, nic innego, i gadanie "bo do tego jest nudno te same moby" to żadna wymówka, bo potem też hunci się te same moby. No ale teraz jest tak, idziesz do laski
-"hej mała cho ze mną do łóżka",
-"chyba zwariowałeś zboczku",
-"a szkoda, mam 200 lev w tibii",
-"oh bierz mnie tygrysie".
Ziomalek'boss
21-01-2009, 01:00
Czegoś nie rozumiem. Skoro woli spędzić czas na zewnątrz niż levelować, to po co w ogóle zaczął grać w tą grę? Po co boci skoro nie ma czasu / chęci grać? Co za różnica czy wbijasz 50 czy 250? Robisz non stop to samo, expisz, expisz, expisz, nic innego, i gadanie "bo do tego jest nudno te same moby" to żadna wymówka, bo potem też hunci się te same moby.
Zaczął gre w tibię bo CZASAMI jak mu się np. nudzi to sobie w nią gra no chyba że ty dom to masz 1 pokój 5 x 5 w którym stoi tylko łóżko i oprócz spania to cały czas jesteś na dworze. A to co napisałeś że ,,hunci się te same moby'' to nie ma sensu no chyba że chcesz porównac sobie frajde z bicia cały czas np. rotwormów do bicia demców/wrli itp. A różnica w tym że wbijasz 50 czy 250 jest taka jak już na górze napisałem większa frajda bo nie znam osoby której podobało się wbijanie np. 1-20 lvla bo po prostu to jest nudne...chyba że lubisz bic trolle ale to już twoja sprawa. A po za tym zapytaj się kogoś jaką postac by wybrał 50 lvl czy 250 lvl? - Odpowiedź jest prosta ;]
Gierubesoen
21-01-2009, 01:08
Co za różnica czy wbijasz 50 czy 250?
Ano duża różnica. Jest wiele rzeczy które zrobisz na 250 lvlu, a na 50 możesz o nich pomarzyć ;-)
No ale teraz jest tak, idziesz do laski
-"hej mała cho ze mną do łóżka",
-"chyba zwariowałeś zboczku",
-"a szkoda, mam 200 lev w tibii",
-"oh bierz mnie tygrysie".
Wiesz to z autopsji?
Nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem używania botów, bardziej jestem przeciwnikiem dzieci spamujących "DEDAC BOTERUW!!!!1111 TO SOM JE*ANE KU*WY I SMIECIE", które wiele chcą a gówno mogą.
RailChris
21-01-2009, 01:22
Boty akutalnie nie dla mnie.
Kiedyś w dawnej Tibii używałem TibiaAuto, ale to dawne czasy.
Teraz od długiego czasu gram czystko bo szkoda mi chara.
Expie tylko w weekendy piątek, sobota ze względu na mój mega szybki net. W tygodniu (mimo "złej pogody" ktora dla mnie jest dobra) ide z kumplami grać w noge, na miasto etc. etc.
Wole sprzedac czas poza domem niż w świecie pikseli :D
juran_se_spychowa
21-01-2009, 08:10
A ja mam czas na granie, i to dużo, ale i tak dużo czasu botuje ;) przyczyniają się do tego 3 czynniki:
- słaby net (dla bota, co to za problem?)
- nie lubie wbijać knightem 50 lvl'a manualnie
- skille, komu chce się wbijać 70/70 manualnie? (kiedyś byłem głupi to wbijałem ;p)
pzdr.
..::QRAS::..
21-01-2009, 08:23
mi sie nie chce otwierac mobow i przesowac kase i itemki do bp xd lenia mam strasznego ...
Calkowicie zgadzam sie z postem CytrynowegoSorbeta. Teksty typu "boce bo wole sie spotkac z kolegami niz siedziec przy kompie" sa dla mnie naciagane jak cholera, bo jezeli ktos ma "fajne" zycie, kolegow, dziewczyne to ma gleboko w dupie swoj lvl w jakiejstam grze. Co ci da wybocony 200 lvl? Bedziesz dalej expil, tylko na innych mobach. Kase? Nie trzeba miec 18-stki zeby znalezc jakas dorywcza robote, zarobic wiecej niz na sprzedawaniu gp na allegro, poznac nowych ludzi i nauczyc sie paru rzeczy, ktore moga ci sie kiedys przydac. Dwusetny lvl w Tibii gowno ci da w RL, kontakty jak najbardziej.
Ano duża różnica. Jest wiele rzeczy które zrobisz na 250 lvlu, a na 50 możesz o nich pomarzyć ;-)
Jezeli ktos nie ma o czym marzyc, tylko o tym zeby wbic jakistam lvl/miec ilestam kasy/huncic jakestam moby, to albo ma bardzo beztroskie zycie albo jest stukniety.
Z prostego powodu - ludzie mają rl life i pierdolą siedzieć kilka h na kompie, aby mieć jeden lvl więcej.
CytrynowySorbet
21-01-2009, 10:17
Zaczął gre w tibię bo CZASAMI jak mu się np. nudzi to sobie w nią gra no chyba że ty dom to masz 1 pokój 5 x 5 w którym stoi tylko łóżko i oprócz spania to cały czas jesteś na dworze. A to co napisałeś że ,,hunci się te same moby'' to nie ma sensu no chyba że chcesz porównac sobie frajde z bicia cały czas np. rotwormów do bicia demców/wrli itp. A różnica w tym że wbijasz 50 czy 250 jest taka jak już na górze napisałem większa frajda bo nie znam osoby której podobało się wbijanie np. 1-20 lvla bo po prostu to jest nudne...chyba że lubisz bic trolle ale to już twoja sprawa. A po za tym zapytaj się kogoś jaką postac by wybrał 50 lvl czy 250 lvl? - Odpowiedź jest prosta ;]
Jest dużo innych lepszych gier, które nie mają takich absurdów jak "boce bo nie mam czasu". I nie wchodź z butami w czyjeś życie, dziecko :) Ty może nie znasz, ale nie powiesz mi chyba że na SAMYM POCZĄTKU gry w Tibię już myślałeś "omg glupie roty ja już chce frosty /////////" Dla wielu osób 1-20 to najlepzy okres w grze... Nie zaprzeczam że ostatni :P
Wymień je. Bo naprawdę, nie mam pojęcia czym różni się 50 lev od 250? Tłuczesz non stop te same moby o innej nazwie / lootcie / hp / exp i co? Nudzi was "expienie" a na takim 250 exp idzie BARDZO MOZOLNIE, to was nie nudzi? A może bocicie na demcach?
- nie lubie wbijać knightem 50 lvl'a manualnie
- skille, komu chce się wbijać 70/70 manualnie? (kiedyś byłem głupi to wbijałem ;p)
Rozumiem, że gdyby na wstępnie dostawało się 50 lev i skille 70/70 to nikt na świecie nie używałby botów? Wciąż narzekacie jaki to OTS się z Tibii robi a to właśnie wy to tworzycie.
Z prostego powodu - ludzie mają rl life i pierdolą siedzieć kilka h na kompie, aby mieć jeden lvl więcej.
To mi wytłumacz, po co w ogóle w to grają? To tak jakbyś kupił chipsy o smaku... grzybowym? Są obrzydliwe i na pewno ich nie zjesz, ale niech sobie poleżą dla ozdoby.
Ziomalek'boss
21-01-2009, 10:25
Wymień je. Bo naprawdę, nie mam pojęcia czym różni się 50 lev od 250? Tłuczesz non stop te same moby o innej nazwie / lootcie / hp / exp i co? Nudzi was "expienie" a na takim 250 exp idzie BARDZO MOZOLNIE, to was nie nudzi? A może bocicie na demcach?
To mi wytłumacz, po co w ogóle w to grają? To tak jakbyś kupił chipsy o smaku... grzybowym? Są obrzydliwe i na pewno ich nie zjesz, ale niech sobie poleżą dla ozdoby.
Nie rozumiem tego że cały czas piszesz że moby na których expisz na 50 lub 250 się wcale nie różnią... to tak jakby porównywac np. podniete jak ci brown POC z gohula poleci do radości gdy wylotowujesz mpa z 1 demca...Myśliż że co gościo zobaczy mpa i o no dobra , może byc... często jest tak że gościo przez pół godziny patrzy na te mpa i jest tak zadowolony że aż mu pała staje...
A grac nie musisz cały czas , ludzie grają po to żeby się czymś zając ale wtedy jak mają czas , zaużmy ktoś padł i zostawia bota na noc lub na czas pobytu w szkole wraca i już ma wszystko odrobione.Lub np. ma 79 lvl jutro jest poi nie chce mu się nocy zarywac żeby wbic lvl i zdążyc to zostawia bota.A tak po za tym z twojego myślenia wynika że jak ktoś ma grac to już musi byc no-life...
CytrynowySorbet
21-01-2009, 10:55
@up: Wcale nie wynika. I nie oszukujmy się, większośćboci bo chce żeby ich kumple "podziwiali".
Nie rozumiem tego że cały czas piszesz że moby na których expisz na 50 lub 250 się wcale nie różnią... to tak jakby porównywac np. podniete jak ci brown POC z gohula poleci do radości gdy wylotowujesz mpa z 1 demca...Myśliż że co gościo zobaczy mpa i o no dobra , może byc... często jest tak że gościo przez pół godziny patrzy na te mpa i jest tak zadowolony że aż mu pała staje...
Dla 200 lvla mpa z demca jest zapewne rownie radosnym widokiem, co brown poc dla low lvla, a jezeli komus staje pala na widok paru pikseli, to juz chyba nie jest normalne.
A tak po za tym z twojego myślenia wynika że jak ktoś ma grac to już musi byc no-life...
Co ma uczciwa gra do no-life? Jezeli komus gra sprawia przyjemnosc, to pogra godzinke lub dwie i tyle, a to ze nie nabije super wysokiego lvla raczej mu wisi.
bo w tej grze lvl = fun, a nie expienie, dziwne ze jeszcze tego nie zauwazyles
"lvl=fun" to efekt kretynskiej polityki Cipsoftu i wlasnie boterow, jesli teraz jakis kretyn lata wyboconym charem, luruje po 8 frostow na siebie i wali e gran, to za fun nikt normalny nie uzna klepania pojedynczych dragow. Jesli za rok LP bedzie to samo robil z demonami na jakims nowym expowisku, to trudno, trzeba bedzie swojego 100 levelowego chara wybocic do 200 zeby lekka reka klepac frosty po 5, bo to co aktualnie robimy nie bedzie juz "fun", tylko nudnym epizodem na drodze do "funu".
Nie rozumiem tego że cały czas piszesz że moby na których expisz na 50 lub 250 się wcale nie różnią...
zakladam ze mowimy o bocacych knightach - jesli tak to czym roznia sie, w praktyce, moby na tych dwoch poziomach gry ? Zrzucaja itemki, zrzucaja gold, zadaja relatywnie podobne obrazenia ( adekwatnie do levela - nie zagrazajace zyciu, mozesz brac po 2-3 na klate bez ryzyka i po kolei wybijac ), zrzucaja itemy pokrywajace w relatywnie podobnym stopniu koszty expienia ( inne masz zyski na 50, inne na 250, ale koszty tez pare razy wieksze ). Jaka jest wiec ta radykalna roznica ?
Gierubesoen
21-01-2009, 12:31
Jezeli ktos nie ma o czym marzyc, tylko o tym zeby wbic jakistam lvl/miec ilestam kasy/huncic jakestam moby, to albo ma bardzo beztroskie zycie albo jest stukniety.
chodziło mi bardziej o osiągnięcie jakiegoś celu który ktoś sobie wyznacza grając w tibie.
Nie wiem, nigdy nie miałem 250 lvl i nie za bardzo chcę mieć. Mam kilka celów w tej grze, a gdy je osiągnę, zapewne skończę grać. I wcale nie chodzi mi o lvle...
Ziomalek'boss
21-01-2009, 14:06
zakladam ze mowimy o bocacych knightach - jesli tak to czym roznia sie, w praktyce, moby na tych dwoch poziomach gry ? Zrzucaja itemki, zrzucaja gold, zadaja relatywnie podobne obrazenia ( adekwatnie do levela - nie zagrazajace zyciu, mozesz brac po 2-3 na klate bez ryzyka i po kolei wybijac ), zrzucaja itemy pokrywajace w relatywnie podobnym stopniu koszty expienia ( inne masz zyski na 50, inne na 250, ale koszty tez pare razy wieksze ). Jaka jest wiec ta radykalna roznica ?
Czyli najlepiej jest miec 1 lvl nie bic żadnych potworów bo po co? Są nudne wszystkie takie same :[
Gadzixor
21-01-2009, 14:54
Im większy lvl tym bezpieczniej poruszasz się po świecie gry. Chodzisz na mocniejsze potwory, które daja wiecej expa itp. Kurde, cos mi sie wydaje, że Tibia działa jak narkotyk dla większości osób :confused: ...
Czyli najlepiej jest miec 1 lvl nie bic żadnych potworów bo po co? Są nudne wszystkie takie same :[
Jezeli gra sprawia ci przyjemnosc, to grasz niezaleznie od tego czy masz 10 lvl czy 50. Lepsze to, niz bocenie do 200 lvla bo "na nizszym levelu jest nudno".
Ziomalek'boss
21-01-2009, 17:02
up
gra nie zawsze sprawia mi przyjemnośc czasami trzeba się trochę pomęczyc żeby dostac to co się chciało ,a żeby pójsc do jakiejś dobrej roboty też chyba musisz iśc do szkoły choc nie zawsze ci się chce...
Duch Niespokojny
21-01-2009, 17:18
Ciekawa rzecz. Zawsze w takich dyskusjach pada raz po raz "używam bota i dzięki temu mam czas, żeby wyjść na dwór, pójść gdzieś z kolegami itd.". A jak się takiego bociarza zablokuje, zaatakuje albo jak przyjdzie GM, to w 90% przypadków nie mija minuta i już gracz się "budzi", żeby ratować postać :D
MatyDevil
21-01-2009, 17:25
nobek pewnie se biega po polu alarm zadzwoni to mamusia podbiega i ratuje postac ^^ xd ha
Ludzie bottują, więc ludzie też mogą chakować jedni lubią jedno, a drudzy to drugie, więc się nie dziwcie, jak ktoś was chakuje :) Jak i jedno i drugie jest nielegalne, dlatego ludzie to robią:)))
juran_se_spychowa
21-01-2009, 17:42
Jezeli gra sprawia ci przyjemnosc, to grasz niezaleznie od tego czy masz 10 lvl czy 50. Lepsze to, niz bocenie do 200 lvla bo "na nizszym levelu jest nudno".
Wiesz, mi w tej grze przyjemność sprawia huncenie z kolegami różnych mobków, wykonywanie questów itp. a do tego niestety, trzeba mieć odpowiedni lvl. Choć bocenie do 200 lvl'a też nie jest fajne... gracz musi być związany z postacią, żeby wyprowadzić ją na "ludzi" ;p. Troche manuala, troche bota, idealna mieszanka ;).
gra nie zawsze sprawia mi przyjemnośc czasami trzeba się trochę pomęczyc żeby dostac to co się chciało ,a żeby pójsc do jakiejś dobrej roboty też chyba musisz iśc do szkoły choc nie zawsze ci się chce...
Tylko ze jak nie bedziesz gral bo po prostu ci sie nie chce, to sie nic nie stanie, moze ci to nawet na dobre wyjdzie, szkola to troche co innego.
Mamy obowiazek szkolny ale jakos nigdy nie slyszalem o obowiazku gry w Tibie, a niektorzy tutaj gadaja tak, jakby to byl przymus i dlatego uzywaja bota.
Wiesz, mi w tej grze przyjemność sprawia huncenie z kolegami różnych mobków, wykonywanie questów itp. a do tego niestety, trzeba mieć odpowiedni lvl. Choć bocenie do 200 lvl'a też nie jest fajne... gracz musi być związany z postacią, żeby wyprowadzić ją na "ludzi" ;p. Troche manuala, troche bota, idealna mieszanka .
Wbicie paru pierwszych lvli to nic trudnego, a wspolne hunty nie maja wymagania lvlowego.
Ziomalek'boss
21-01-2009, 18:05
Wbicie paru pierwszych lvli to nic trudnego, a wspolne hunty nie maja wymagania lvlowego.
ale chyba ide na hunt taki jaki ja chcę a nie na taki jaki mogę , bo 8 lvl z teamem demców nie pohunci.
ale chyba ide na hunt taki jaki ja chcę a nie na taki jaki mogę , bo 8 lvl z teamem demców nie pohunci.
Jezeli kazdy, kto tworzy nowa postac od razu mysli o hunceniu demcow to ja sie nie dziwie czemu tyle boterow mamy.
Wylansowany
21-01-2009, 20:15
Cip Soft nie "wupdatuje" do klienta legalne bota, bo w myśl zasady "Polak Potrafi" botterzy znajdą prędzej czy później sposób na nawet przenoszenie się na tereny dla PACC czy coś w tym stylu.
Wg mnie najlepiej byłoby zrobić servery z górnymi granicami levelowymi, bo to głównie powoduje chęć bottowania. Wbijesz w kilka/kilkanaście tygodni ten 200 czy 300 lvl i co Ci z tego? Będziesz zajmował resp Frostów do Apokalipsy? Wreszcie skończyłoby się też ocenianie ludzi po lvl. Cip Soft musi się w końcu zdecydować czy boty akceptuje, czy też nie, chociaż z tych trzech opcji: Akceptujemy boty/koniec botów/zostawiamy jak jest, ta ostatnia alternatywa jest najbardziej opłacalna...
Co do mnie: nie botuje; nie daje to satysfakcji. Wolę ostro powastować na mocniejszych potworkach niż wybocić większy level i wyczyścić resp z palcem w... A ostatnio doszedłem do wniosku, że na mniejszych levelach się lepiej gra...
Bot jest zdrowy ;) mniej niszczysz wzrok,spędzasz więcej czasu na świeżym powietrzu same plusy _/ i wtedy możesz powiedzieć "Haha chuje mam większy lvl bo gdy ja spałem to lvl sam rósł!" ... i wszystko jasne
Wole iść pośmigać po mieście 3-4h niż przed kompem 3-4h spędzić,to normalne chyba co?. A ci co bota nie używają i mówią jakie to złe i chamskie zapewne nie umieją stawić bota,nie mają bota,nie mogą postawić bota bo mama wyłączy komputer gdy tylko wyjdziesz z domu. To na tyle
Wole iść pośmigać po mieście 3-4h niż przed kompem 3-4h spędzić,to normalne chyba co?
normalne, ja tez wole posmigac po miescie, wylaczam kompa i ide.
CytrynowySorbet
21-01-2009, 23:13
@2up: Kolejne dziecko. Teraz cię zmiażdżę, a jak będziesz odpowiadał, to nie zapomnij włączyć bota na cięte riposty.
Bot jest zdrowy ;)
No patrz fajnie masz, mój komputer ostatnio coś na grypę choruje, z mikrofalówką też kiepsko, za to TV w dobrej kondycji, zdrowy jak koń!
mniej niszczysz wzrok,
Rozumiem, że wzrok niszczy się tylko wbijając levele 1-50? A potem to już jest super zdrowe? Idąd twoim tokiem myślenia, nie powinieneś w ogóle chodzić na te hunty, bo niszczysz sobie wzrok :<
spędzasz więcej czasu na świeżym powietrzu
O rly?:
Zawsze w takich dyskusjach pada raz po raz "używam bota i dzięki temu mam czas, żeby wyjść na dwór, pójść gdzieś z kolegami itd.". A jak się takiego bociarza zablokuje, zaatakuje albo jak przyjdzie GM, to w 90% przypadków nie mija minuta i już gracz się "budzi", żeby ratować postać :D wyjaśnia wszystko.
same plusy _/
Daj mi namiary gdzie expisz, chętnie kilka razy cię trapnę, potem GMa zawołam i dostaniesz bana, same plusy przecież...
i wtedy możesz powiedzieć "Haha chuje mam większy lvl bo gdy ja spałem to lvl sam rósł!" ... i wszystko jasne
Haha! To ci dopiero :) I wszystko jasne, oprócz levela coś jeszcze ci urosło :) Idź na OTSa, tam znajdziesz więcej ekstazy :)
Wole iść pośmigać po mieście 3-4h niż przed kompem 3-4h spędzić,to normalne chyba co?.
Normalne. Tylko po co w takim razie botujesz, skoro wolisz wyjść na dwór.
A ci co bota nie używają i mówią jakie to złe i chamskie zapewne nie umieją stawić bota,nie mają bota,nie mogą postawić bota bo mama wyłączy komputer gdy tylko wyjdziesz z domu. To na tyle
Zabiłem 10 ludzi, ci co nie zabili to CIOTY! HAUAHAU I CO TERAZ ZROBISZ?
Nam mama wyłącza komputer jak wychodzimy z pokoju, tobie nie pozwala w ogóle włączyć, dlatego botujesz? Czy zdajesz sobie sprawę, że gadki tupy "wasza mama to wasza mama tamto" są bardzo żałosne i akuratne na twój wiek? (Dla mnie każdy boter to dziecko na początku gimnazjum które próbuje znaleźć wielu kolegów tekstem 'ja mam 100 lev w tibii').
Xx_LeLo_xX
22-01-2009, 10:35
Popieram kolege @up
Clopaki myslą ze jak napisza ze wychodza na dwor czy na miasto z kolegami to im bedziemy bravobic ze stawiaja bota?:] po co wychodzisz z kolegami pewnie po to zeby troche wpie...olu dostać wrócić przed kompa wyłączyć bota i swoim wybotowanym 200 lvlem ubić jakiegoś 50 z radochą że teraz to "Ty" jesteś górą.
Popieram ludzi grających dla przyjemności, nie koniecznie mających mega high lvle ale potrafiących oddzielić pixele od rl life
Pozdro
Coby zabijać? :
http://i250.photobucket.com/albums/gg260/Pe-Le/Frags/Others/81rp.jpg
Zawsze w takich dyskusjach pada raz po raz "używam bota i dzięki temu mam czas, żeby wyjść na dwór, pójść gdzieś z kolegami itd.". A jak się takiego bociarza zablokuje, zaatakuje albo jak przyjdzie GM, to w 90% przypadków nie mija minuta i już gracz się "budzi", żeby ratować postać
Czasami tak, czasami nie, na noc nawet alarmów nie włączam, w dzień, boce jak jestem w chacie, moge sobię poczytać książki, filmy jakies pooglądać, moge wyjść, dostane bana, najwyżej, płakać nie będe.
Tbh, mają - na 20 lvlu nie pójdziesz pohuncić dragów bo raz - nie ma się odpowiedniej ilości kasy na to (i nie mówie tu o bicicu 1-2 dragów) a jakoś nic silniejszego huncić teamem raczej sie nie da, na takim lvlu.
Popieram ludzi grających dla przyjemności, nie koniecznie mających mega high lvle ale potrafiących oddzielić pixele od rl life
No widzisz, gram dla zabawy, po to są gry, ale nie widze sensu (i fun'u) w lvlowaniu przez XXXXX h , żeby móc się pobawić :
http://i250.photobucket.com/albums/gg260/Pe-Le/Frags/Others/50kina.png
Nigdy nie botowałem dla lvla samego w sobie, bardziej dla tego, co można takim charem zrobić.
pzdro.
10h to i ja siedze dziennie;P ale to dlatego ze pogoda kijowa:D nie mam co robic to gram:P tepie jakies glupie zugoshe jest loot jest zabawa ,na bocie ktos siedzi na rotach 10 h i ma sama kase i moze pare nobowskich lev:P i co to jest... ja se tylko 7 lat zmarnowalem grajac w tibie;p poznalem paru ludzi ale tez stracilem paru kumpli ^^ skoncze szkole to skoncze gre
I co, dumny z tego jesteś? Powiem szczerze, że uważam ciebie za debila, dla którego liczy się tylko gra. 7 zmarnowanych lat. Ile rzeczy można by było zrobić w ciągu tych 7 lat. Co ty będziesz wspominał?
Nie zakładaj durnych tematów, tylko idź zrób sam lvl i sie tym "satysfakcjonuj", bo ci expowisko zajmą.
Uran of Aurea
22-01-2009, 16:39
@ pare up
Z huntami jest jak z pracą. Wolisz zarabiać 500zl czy 200k zl ? Zabicie demona na 100lvlu daje napewno wieksza satysfakcje i radoche niz zabicie beholdera na 15 lvlu..
Powiedzcie w czym bot jest gorszy od osoby która trapuje bota i luruje potwory ? Bo i to i to jest nielegalne... Ale przeciez za bota jest ban na 30 dni !!! A za luring na 7 !!!! Wiec lurować sobie możecie i to nic zlego a bot to odrazu koles co widzi tylko pixele.
Z huntami jest jak z pracą. Wolisz zarabiać 500zl czy 200k zl ?
Z huntami nie jest jak z praca, nie dobijesz sie do pracy za 3 kafle siedzac i gapiac sie jak bot odwala za ciebie robote.
@Tharion
Ale żeby robić takie rzeczy, jak Ty(te na screenach ;p) trzeba mieć jakieś doświadczenie w grze. A teraz wiekszość ludzi samodzielnie wbija 20 level po czym poznaje boty. I tak ma po jakimś czasie ten wybocony 100 lvl, a nawet blokować nie potrafi.
Duch Niespokojny
22-01-2009, 18:10
Coby zabijać? :
No widzisz - podałeś właśnie argument przeciwko botom. Dzieci, które nie potrafią nawet zrozumieć co to jest non-pvp, nabijają sobie wypasiony level i robią, co im się podoba.
filobossek2
23-01-2009, 20:33
Jedyny bot jakiego kiedykolwiek uzywałem to Tibia Black Ice czy cos takiego to z org.pl i to 2 lata temu xD
Teraz nie boce i owszem sprawia mi satysfakcje granie bez bota, bo po to są gry, żeby bawić, uczyć i inne pierdoły ;p Wbrew pozorom mam wielu znajomych ;] i czasu bo gram co 2-3 dni...
Uważam, że osoby, które nie znajdują w tym przyjemności są "chore" <trochę za mocne słowo,ale inne mi nie przychodzi do głowy ;p>, bo tylko marnotrawią swój czas...
Mam nadzieje ze Cipki na prawdę botterami się zajmą, byle nie coś ala te moby z ostaniego update - kompletny nie wypał.
Jakkolwiek by nie było bez botterów nie ma zabawy xD - one robią kase a ja żniwa na botterach :D
@up twierdzisz ze robisz kase, ciekawe czy zdajesz sobie sprawe jaka to oni maja $$ z tego, a dead raz na miesiac nikomu nie zaszkodzi, chociaz obecnie tibia jest tak kreowana ze bez cashmakerow nie da sie grac gdzie nie pojdziesz waste nic nie leci frosty- dno hehehe i jak tu normalnie grac skoro oni az sami sie prosza by sobie jakos zarobic kase
kk
@up twierdzisz ze robisz kase, ciekawe czy zdajesz sobie sprawe jaka to oni maja $$ z tego, a dead raz na miesiac nikomu nie zaszkodzi, chociaz obecnie tibia jest tak kreowana ze bez cashmakerow nie da sie grac gdzie nie pojdziesz waste nic nie leci frosty- dno hehehe i jak tu normalnie grac skoro oni az sami sie prosza by sobie jakos zarobic kase
kk
wedlug mnie predzej czy pozniej przestanie im sie to oplacac, ale skoro poki co robia na tym koksy to gratulacje dla nich :D
mnie nic do botow nie przekona ale fakt ze biznes na nich mozna zrobic :D - jedno kolko na mount sternum okolo 30k :D
edit
a tu widze wyzej pan z askary tez xD
bimasterek
24-01-2009, 15:19
Zacznijmy od tego, że większość ludzi która botuje lvl zazwyczaj w tym czasie jest w domu, ponieważ szkoda tracić miesiąc PACC jak Cie dojebią inna sprawa gdy tego PACC się nie ma ale nawet jeśli i tak od mniej więcej 50 poziomu PACC już by się przydał bo na FACC respach jest tyle bydła że nawet boty wymiękają. Wiec jakby nie patrzeć czy bocisz czy nie jeśli chcesz mieć hlvl musisz troche posiedzieć w chacie. Poza tym expienie ręczne jest znacznie efektywniejsze bo dajmy na to ok 100 lvl'a trudno Ci bocąc wyciągnąć gdzies więcej jak 150-200k expa a jak skoczysz na wrle (w przypadku ms/ed/rp) ciągniesz 350k expa na godzine. Nie mniej jednak bot się przydaje np. gdy idziesz ED na grubszego hunta jesteś jedynym ED i musisz dbać o to aby Twoi kompani nie padli który normalny człowiek ogarnie 5 os do leczenia? Dla bota to nie problem.
Nie mniej jednak bot się przydaje np. gdy idziesz ED na grubszego hunta jesteś jedynym ED i musisz dbać o to aby Twoi kompani nie padli który normalny człowiek ogarnie 5 os do leczenia? Dla bota to nie problem.
sorry, nie jestem na czasie, ale czy ta gra upadla juz tak nisko, ze ludzie nie potrafia sobie poradzic z leczeniem wiecej niz 1 osoby przy uzyciu hotkeyow ?
bimasterek
24-01-2009, 18:10
sorry, nie jestem na czasie, ale czy ta gra upadla juz tak nisko, ze ludzie nie potrafia sobie poradzic z leczeniem wiecej niz 1 osoby przy uzyciu hotkeyow ?
Wyobraź sobie że patrzenie na hp 5 różnych osób następnie leczenie ich w odpowiednim momencie (nie za szybko żeby nie wastować i nie za późno żeby nikt nie padł) a oprócz tego bicie potworów i stawianie mw albo krzaków jak trzeba jest dość trudnym zadaniem do tego jeszcze trzeba uważać żeby stać tak aby żadna przeszkoda nie zasłaniała Ci osoby która musisz leczyć. Skoro jesteś taki pro to spróbuj sobie iść na inq w ekipie czyszczącej ed i ogarnąć wszystko bez bota. Jeśli myślisz że masz skilla grając jedynie najprostszą profesją to powodzenia.
Wylansowany
24-01-2009, 20:17
Wyobraź sobie że patrzenie na hp 5 różnych osób następnie leczenie ich w odpowiednim momencie (nie za szybko żeby nie wastować i nie za późno żeby nikt nie padł) a oprócz tego bicie potworów i stawianie mw albo krzaków jak trzeba jest dość trudnym zadaniem do tego jeszcze trzeba uważać żeby stać tak aby żadna przeszkoda nie zasłaniała Ci osoby która musisz leczyć. Skoro jesteś taki pro to spróbuj sobie iść na inq w ekipie czyszczącej ed i ogarnąć wszystko bez bota. Jeśli myślisz że masz skilla grając jedynie najprostszą profesją to powodzenia.
Ale o to właśnie chodzi - trochę wyższy poziom trudności niż przy biciu rotów knight'em, co daję niezłą dawkę przyjemności z gry ;]
bimasterek
24-01-2009, 20:22
Możliwe ale nie mniej jednak założyłbym się że gdyby każdy ED 100+ szczerze powiedział czy używa bota wyszłoby na to że większość go używa. Człowiek ma małe szanse z programem a będąc gorszym od reszty nikt nie weźmie Cię na hunta.
Możliwe ale nie mniej jednak założyłbym się że gdyby każdy ED 100+ szczerze powiedział czy używa bota wyszłoby na to że większość go używa. Człowiek ma małe szanse z programem a będąc gorszym od reszty nikt nie weźmie Cię na hunta.
Bedac szczerym, to zdziwilbym sie gdyby sie okazalo, ze wiekszosc 100+ ED NIE uzywa bota. Niestety niektorzy zapewne sciagaja bota pomimo tego, ze bez niego tez niegorzej by sobie radzili (nie mowie teraz o cavebotach), po prostu robia to dla wygody. Poruszajac sprawe healowania na huntach, to zauwaz ze za pomoca bota nie wysiochasz wszystkich pieciu partnerow w czasie ulamka sekundy poniewaz ogranicza cie exhaust, a wiec dobry healer (nie, nie mowie tu o lvlu) powinien sobie spokojnie poradzic bez bota.
Gierubesoen
24-01-2009, 20:41
Jak 100+ ED nie umie siohać, to niech się przerzuci na inną profesję, albo na pasjansa...
Jak 100+ ED nie umie siohać, to niech się przerzuci na inną profesję, albo na pasjansa...
albo poczekaj na update kolejne gdzie wpisujesz za wczasu liste osob ktore ma leczyc i sam leczy
bimasterek
24-01-2009, 21:08
Nie mówię tutaj o tym że ktoś nie umie siohać mówię o tym że człowiek nie jest doskonały i bot zrobi to lepiej. Przykra prawda.
Poruszajac sprawe healowania na huntach, to zauwaz ze za pomoca bota nie wysiochasz wszystkich pieciu partnerow w czasie ulamka sekundy poniewaz ogranicza cie exhaust, a wiec dobry healer (nie, nie mowie tu o lvlu) powinien sobie spokojnie poradzic bez bota.
ewentualnie mozna wziac dwoch dobrych healerow.
Nie mówię tutaj o tym że ktoś nie umie siohać mówię o tym że człowiek nie jest doskonały i bot zrobi to lepiej. Przykra prawda.
Bot tez nie jest doskonaly, a lista czynnosci w tej grze, ktore bot wykona lepiej od gracza jest na tyle krotka, ze gracze mogliby sie obyc bez botow... gdyby tylko chcieli.
ewentualnie mozna wziac dwoch dobrych healerow.
... albo 1 pajaca ktory zesra sie na widok wiwerny, ale jego bot sam go namanasuje i uleczy innych.
Z reszta w tych czasach edkow z botem mozna na palcach jednej reki policzyc na kazdym servie.
Wylansowany
25-01-2009, 09:15
Bot tez nie jest doskonaly, a lista czynnosci w tej grze, ktore bot wykona lepiej od gracza jest na tyle krotka, ze gracze mogliby sie obyc bez botow... gdyby tylko chcieli.
Trzeba sobie w takim razie zadać pytanie:
Dlaczego ludzie używają botów skoro sami lepiej to od niego mogą zrobić i przy okazji będą mieli więcej satysfakcji z gry?
Trzeba sobie w takim razie zadać pytanie:
Dlaczego ludzie używają botów skoro sami lepiej to od niego mogą zrobić i przy okazji będą mieli więcej satysfakcji z gry?
Poniewaz "ludzie wola sobie posmigac po miescie albo spedzic czas z dziewczyna niz sleczec przed ta glupia gra", a bez bota nie wbija wypasnego lvla i nie zarobia miliardow gp o ktorych zawsze marzyli.
Sam nie wiem jak wy z tą satysfakcją, botowałem to jedynie na rooku.
Nigdy nie miałem bota na jakimś większym lvlu.
Ale pomyślcie jakby w Tibii było o wieeeele mniej graczy, pusta expowiska i jedziesz na bocie. No jednak brak tej satysfakcji..
Ale tu gdzie jest takie przeludnienie to co innego.
Skoro gra nie daje satysfakcji, to nalezy ja odinstalowac i poszukac innej, ciekawszej, a nie odpalac przegladare i sciagac bota.
Wylansowany
25-01-2009, 19:52
Poniewaz "ludzie wola sobie posmigac po miescie albo spedzic czas z dziewczyna niz sleczec przed ta glupia gra", a bez bota nie wbija wypasnego lvla i nie zarobia miliardow gp o ktorych zawsze marzyli.
I tu jest największy paradox - kiedy ludzie wracają od tych dziewczyn...włączają Tibię, żeby pograć swoim wyboconym 100 knight'em. Tu się dołącza inny temat pt. "Górna granica levelowa", bo mam wrażenie, że brak limitu lvl jest jednym z najgorszych rzeczy w Tibii. Gdyby była określona np. 400lvl to ludzie mniej by botowali, bo tak naprawdę jedną z głównych rzeczy tego to chęć bycia lepszym od kogoś tam.
I tu jest największy paradox - kiedy ludzie wracają od tych dziewczyn...włączają Tibię, żeby pograć swoim wyboconym 100 knight'em. Tu się dołącza inny temat pt. "Górna granica levelowa", bo mam wrażenie, że brak limitu lvl jest jednym z najgorszych rzeczy w Tibii. Gdyby była określona np. 400lvl to ludzie mniej by botowali, bo tak naprawdę jedną z głównych rzeczy tego to chęć bycia lepszym od kogoś tam.
Wiesz mi gra MMO z ograniczonym lvl to głupota.
Grałem to wiem. Choćby GW.
CytrynowySorbet
26-01-2009, 00:00
Jest jeden wyjątek. Chyba nie muszę podawać nazwy.
Ujmę to tak: walona neostrada*. Teraz wchodzą sobie takie 13-latki na "neta" i myślą, że mogą wszystko (w sumie to mają rację, nie można im nic zrobić). Zaczęło się od Nas samych, co jeszcze przybił TVN. Rodzice mogli by chociaż trochę kontrolować co ich dzieci robią.
* - neostrada ma tu symbolizować spadek cen internetu i jego wzrost dostępności. Raczej każdy starszy gracz pamięta "wyprawy w kafejce" na "swojego 1 dragona". Chociaż jak sobie przypominam to 1 bota widziałem coś koło Tibi 7.6 na informatyce (to było tzn. TibiaBlackIce)
No widzisz - podałeś właśnie argument przeciwko botom. Dzieci, które nie potrafią nawet zrozumieć co to jest non-pvp, nabijają sobie wypasiony level i robią, co im się podoba.
Nie ja dodałem hotkeye do pvp.
Ja się poprostu bawię - a raczej bawiłem, bo praktycznie nie gram już, grą, w taki sposób jaki mi się podobało - ubijając skillem, nie hotem.
Skoro gra nie daje satysfakcji, to nalezy ja odinstalowac i poszukac innej, ciekawszej, a nie odpalac przegladare i sciagac bota.
Mi daje - co, wyjaśniłem już w poprzednim poście.
@Tharion
Ale żeby robić takie rzeczy, jak Ty(te na screenach ;p) trzeba mieć jakieś doświadczenie w grze. A teraz wiekszość ludzi samodzielnie wbija 20 level po czym poznaje boty. I tak ma po jakimś czasie ten wybocony 100 lvl, a nawet blokować nie potrafi.
Owszem, trzeba, ja potrafię - inni nie, niemniej ja pisałem dlaczego ja boce.
Wyobraź sobie że patrzenie na hp 5 różnych osób następnie leczenie ich w odpowiednim momencie
Jak dla mnie - nic trudnego, no ale jak dla kogoś ogarnięcie 5 hotkeyi to jakiś wyczyn, no to cóż....
Z reszta w tych czasach edkow z botem mozna na palcach jednej reki policzyc na kazdym servie.
Chyba BEZ bota?
Dokładnie..., boci sie poto bo sie nie ma czasu na gre (nauka?,praca?) czy dla tego zeby polepszyc postac, bez wysilku i ciaglego zmieniana slima?, a wogole ten kto ma bota to nie jest ten co "nieumie grac" tylko wlasnie ten co umie, poznal wszystko co mógl teraz chce miec tylko dobre skile/mlv/lv? bo musi wiedziec gdzie go postawic zeby nie pasc, co robic, co miec, a czego nie i z czego bic ;) wiec botter jest bardziej napewno doswiatczony niz niejeden 50lv bez botta :P / co do innnych spraw gra bez bota sprawia wiecej przyjemosci, i satysfakcji, oraz - wiekszej straty czasu,
Pozdrawiam :)
CytrynowySorbet
26-01-2009, 10:14
* - neostrada ma tu symbolizować spadek cen internetu i jego wzrost dostępności.
Tak, a kto się reklamuje "4 razy szybszy internet w cenie 1mb w TP"? Netia.
a wogole ten kto ma bota to nie jest ten co "nieumie grac" tylko wlasnie ten co umie, poznal wszystko co mógl teraz chce miec tylko dobre skile/mlv/lv? bo musi wiedziec gdzie go postawic zeby nie pasc, co robic, co miec, a czego nie i z czego bic ;) wiec botter jest bardziej napewno doswiatczony niz niejeden 50lv bez botta :P
Aha, to ten co kradnie ma większe umiejętności od takiego dyrektora firmy, bo on musi plan obmyślić itp... Powiem ci coś, teraz żeby dobrze zaprogramować bota nie trzeba nawet Tibii na oczy widzieć. Żebyś się nie zdziwił, że wiele ludzi jest święcie przekonanych że bot jest dodatkiem do Tibii i to w pełni legalnym :o
Ja pamiętam czasy 7.1 i swoją farmę 7 druidów na 11lvlu.BP UHs wart był 2.5k i zawsze był klient. Nie było ograniczeń, bany były śmieszne bo co za problem zrobić 11lvl? Wtedy była kasa, był pacc, była zabawa :D. Ludzie na hlvl prosili aby im sprzedać UHy, a do tego musieli pilnować swoich makerów, więc problemów na servie nigdy nie było. Jednak złote czasy odeszły w zapomnienie i nadeszła era sklepów, potionów, staminy itp.. Boty stały się inteligentniejsze od graczy ;d.
co to za reklama na tibia.pl ? http://www.vgextreme.net/ :D
musi wiedziec gdzie go postawic zeby nie pasc, co robic, co miec, a czego nie i z czego bic wiec botter jest bardziej napewno doswiatczony niz niejeden 50lv bez botta
Pewnie. Szczegolnie ze wiekszosc takich "doswiadczonych" boterow klepie lvl prawie caly czas na jednym expowisku, gdzie jedynym zagrozeniem moze byc pk (pvp) lub ktos, kto potrafi bardzo dobrze trapowac (pvp i non-pvp). Ustawianie bota to nic trudnego, a w necie mozna znalezc gotowe skrypty do prawie kazdego miejsca gdzie mozna bocic.
Dlaczego ? Bo w pewnym momencie wszyscy dostaja do reki takie samo narzedzie i lepszym staje sie ten ktory potrafi je lepiej wykorzystac ? Koncepcja ograniczonego levelu jest jedyna sensowna, nie przecze ze w wielu przypadkach moznaby ja zrealizowac lepiej ( vide WoW wcale nie jest pod tym wzgledem tak dobry jak wielu by chcialo ) ale alternatywy nie widac.
Boty stały się inteligentniejsze od graczy ;d.
Tylko z tym sie zgodze w 100%
A gra z nieograniczonym lev, skazujaca ludzi na bezsensowne rozwalanie krzywych kwadratow dla bialych cyferek to nie glupota? Ale skoro w tych czasach ponad 50% uwielbia to robic, to jednak masz racje, wprowadzenie czegos takiego do tipjii byloby idiotyczne. Nie mozna nikogo na sile odciagac od durnego expa (tzn mozna, ale wtedy to traci sens :< )
A gra z nieograniczonym lev, skazujaca ludzi na bezsensowne rozwalanie krzywych kwadratow dla bialych cyferek to nie glupota?
Nie tyle skazuje, co daje im taka mozliwosc, a co gracze z tym zrobia to juz ich decyzja.
Ale skoro w tych czasach ponad 50% uwielbia to robic
Skoro uzywaja cavebotow, to chyba jednak tak bardzo tego nie uwielbiaja.
Boty stały się inteligentniejsze od graczy ;d.
Ja bym powiedzial, ze to niektorzy gracze stali sie glupsi od botow.
Skoro uzywaja cavebotow, to chyba jednak tak bardzo tego nie uwielbiaja.
Tutaj bardziej mozesz podac za przyklad 20 levele z rotow. Na wyzszym levelu jak ktos boci na calego, nie siedzac przy kombie to z lewel mu bardziej spada niz rosnie.
Wylansowany
26-01-2009, 19:15
Na non-PvP może i tak...ale na PvP jak najbardziej przydałoby się. W tym momencie lepszy jest ten kto ma większy lvl, mlvl, skille itd. Przy wyrównaniu tego bardziej zaczną liczyć się umiejętności.
Vil - Nie tylko ograniczenie LVL mogło by pomóc. Jest kilka metod np. Ulegalizowanie trapów w stosunku do bottów. Drugi sposób jest ograniczenie nie tylko LVL a Skilli np. do 130/135 ale to nie wszystko bo po co by bić te skille pół roku ? a może tak w trzy dni do 90/90 potem schody ?
Ziomalek'boss
26-01-2009, 22:41
UP
to ze skilami dobre ale to że do skili 90 trza tylko pare dni bo co da to że będzie ograniczenie na 135 skill jak nikt takiego nie ma... nawet 400+ lvl LP
a co do trapów dla bottów to na 100% padło by dużo nie winnych osób :/
a co do trapów dla bottów to na 100% padło by dużo nie winnych osób :/
Trudno zabić gracza umiejącego grać który gra przy kompie a botta który się zacina jak go pchasz. Poza tym nooby by były też trapowane i 2 pieczenie na jednym ogniu .
Jest kilka metod np. Ulegalizowanie trapów w stosunku do bottów.
Jak ktos chce i potrafi, to i tak bota ubije, a zalegalizowanie trapow w stosunku do botow mogloby byc wykorzystywane przez tych, ktorzy wola zapolowac na "zywa zwierzyne".
Nie tylko ograniczenie LVL mogło by pomóc
Moze i by pomoglo, tylko ze to jest pewne ze tego nie zrobia poniewaz musieliby to jakos wynagrodzic tym, ktorzy mieliby lvl wyzszy niz ustalona granica (w sumie to na to znalazlby sie sposob) a przeciez nie zrobia ograniczenia do 300 lvla, bo jaki mialoby to sens?
wojo1310
26-01-2009, 23:00
A czemu od razu mówisz że jak ktoś botuje to już od początku do końca??
NP. ja wybociłem sobie 50 lvl bo nie chce mi się bic rotów/minosów/goblinów bo mi nie sprawiają mi one frajdy z gry... jeśli tobie bicie rotów / skilowanie daje frajde z gry to jesteś zajebisty ;]
A tak to bociłem sobie pare dni - wbity 50 lvl i od razu mogę pójśc na coś lepszego + mam zapas kasy na następne hunty ;]
witaj w klubie xD ja tera jeszcze bota na barbarianach stawiam jak kase need bo profit zajebisty-5/6k,itemsy(3-4 fur boots(2k ea),brutetamer staff(1,5k),10 life rings(2k ea) jakies helmy itp) i jeszcze 35 k expa.all na h
tylko skile sux =/ ale od tego tez bocik xD
Ziomalek'boss
26-01-2009, 23:00
Trudno zabić gracza umiejącego grać który gra przy kompie a botta który się zacina jak go pchasz. Poza tym nooby by były też trapowane i 2 pieczenie na jednym ogniu .
chłopie ile już trapów było na ancientach/hydrach/zropowanej na most hydrze?
Ziomalek'boss
26-01-2009, 23:04
witaj w klubie xD ja tera jeszcze bota na barbarianach stawiam jak kase need bo profit zajebisty-5/6k,itemsy(3-4 fur boots(2k ea),brutetamer staff(1,5k),10 life rings(2k ea) jakies helmy itp) i jeszcze 35 k expa.all na h
tylko skile sux =/ ale od tego tez bocik xD
dobra fajnie fajnie ale z tym lootem to nie przesadzaj bo po 1 barby są zawsze oblegane przez bottów po 2 zależy na jakim campie expisz ale i tak 6k w kasie w 1h to jest prawie nie możliwe chyba że luurujesz po 10 i exori mas po 3 10 life ringów w 1h Ci nigdy nie poleci i nie kosztują one 2k each... ale z expem się zgodzę chyba że expisz razem z 2-5 bottam to jest gorzej
wojo1310
26-01-2009, 23:19
za pol h up lvl =/ wrzuce ssa i zobaczysz...tyle ze tera gorzej w items ale kasa ladna.takie looty jak up pisalem juz nie raz mialem i nie wymadrzajsie jak nie wiesz ile stoi na moim swiecie life ring newbasie jebany
Ulegalizowanie trapów w stosunku do bottów.
przeciez tego i tak nikt nie penalizuje, wiec jak sie wam chce to mozecie za boterami latac. Inna sprawa ze za wiele to nie zmienia, bo gosc padnie jednego dnia, drugiego tez, a przez nastepne 5 odrobi z nawiazka.
Drugi sposób jest ograniczenie nie tylko LVL a Skilli np. do 130/135 ale to nie wszystko bo po co by bić te skille pół roku ? a może tak w trzy dni do 90/90 potem schody ?
a do czego innego sluza skille jak nie do bicia levela? Ustawisz poprzeczke na 150 levelu to kto po jego osiagnieciu bedzie dalej trenowal ? Pojedyncze pionki podjarane mozliwoscia bycia w top3 skillow na serwerze, reszta najzwyczajniej w swiecie to oleje.
Moze i by pomoglo, tylko ze to jest pewne ze tego nie zrobia poniewaz musieliby to jakos wynagrodzic tym, ktorzy mieliby lvl wyzszy niz ustalona granica (w sumie to na to znalazlby sie sposob) a przeciez nie zrobia ograniczenia do 300 lvla, bo jaki mialoby to sens?
ograniczenie levela bylo, zostalo usuniete.
Jedyny sens mialoby, gdyby pare lat temu zatrzymalo levele w okolicach 150. Teraz o takim rozwiazaniu trudno wogole rozmawiac a co dopiero liczyc na jego wprowadzenie.
10 life ringów w 1h Ci nigdy nie poleci i nie kosztują one 2k each...
slyszalem pogloski, ze mozna je kupic u npca za 900gp.. ale co ja tam wiem...
Ludzie czy tak naprawdę lubicie nawalać te trolle , dwarfy do usranej śmierci wbijając 50 lvl? Odpalasz bocika i potem "normalna" gra się zaczyna nie ma naabków biegających z 10 lvl zabijających twoje potworki tylko "poważni" gracze z którymi można normalnie pogadać :P
Ludzie czy tak naprawdę lubicie nawalać te trolle , dwarfy do usranej śmierci wbijając 50 lvl? Odpalasz bocika i potem "normalna" gra się zaczyna nie ma naabków biegających z 10 lvl zabijających twoje potworki tylko "poważni" gracze z którymi można normalnie pogadać
A kto ci kaze nawalac trolle? Jest pelno innych mobow ktore mozna nawalac. Pozatym, jesli kazdy naabek na 10 lvlu zacznie bocic do tego 50 lvla, to na pewno bedziesz expil w towarzystwie ""powaznych"" graczy.
MatyDevil
27-01-2009, 00:41
Po to sa boty by je ubijac:D
http://img216.imageshack.us/img216/1301/botzb2.jpg (http://imageshack.us)
http://img216.imageshack.us/img216/botzb2.jpg/1/w723.png (http://g.imageshack.us/img216/botzb2.jpg/1/)
Dark_Exhado
27-01-2009, 01:08
@up co tak słabo
http://img518.imageshack.us/img518/1523/besthahaam1.jpg (http://imageshack.us)
//
http://img292.imageshack.us/img292/2062/lee2gf6.jpg (http://imageshack.us)
loot z tego /\ to byla demonka i obs knife i 5k xd
MatyDevil
27-01-2009, 01:46
no to ladnie:D ja tylko steel boots i fs;D nie lubie boterow ... przeszkadzaja w expie ;D
Do wszystkich co trapuja botterow.
Uwazajcie, bo botter moze byc zareportowany przez jakiegos gracza i gdy gm przyjdzie to wy i botter dostaniecie bana.Ja kiedys pchalep bottera od rotow przy piramidzie mino az do dsa respiacego sie przy ghostlandzie.W polowie drogi wpadl Gm...:cup:
Up
Powiesz że za nim idziesz
Vil
Jaki 150lvl blokował by Ghaza ? ograniczenie musiało by sięgać do 230LVL.
Ziomalek'boss
27-01-2009, 17:30
Vil
właśnie o to chodzi żeby nie było że idzie sobie taki 230 lvl na ghaza i tylko stoi może se na gg pisac bo i tak go siochają tylko idzie 150 lvl i musi liczyc na szczęście żeby przeżyc musi kombinowac. Żeby gra nie była taka że boss to kolejny potworek do ubicia tylko tak jak w innych grach że drużyna musi byc bardzo liczna i bardzo dobrze zgrana.
Nie powinno byc jak teraz że w 3 osoby można wyczyścic poi...
Wlasnie cala idea sie sprowadza do tego, zeby nowy boss musial byc bardziej skomplikowany, niz tylko "ok, mamy srednio po 2 knightow na serwer z levelem 200+, to nasz nowy boss musi bic 2100 z lapy zeby byl trudny".
Poza tym Ghaz pojawil sie lata po tym jak wyskoczyli pierwsi ludzie mogacy bez wiekszych problemow go blokowac.
Wylansowany
27-01-2009, 20:28
To może tak zrobić nowe servery z ograniczeniami levelowymi?
Chociaż jeden - jeśli nie wypali to więcej nie będzie, proste.
To może tak zrobić nowe servery z ograniczeniami levelowymi?
Chociaż jeden - jeśli nie wypali to więcej nie będzie, proste.
O, to bylby dobry pomysl. Juz sie za to zabieramy.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.