zaloguj się

Pokaż pełną wersje : The travelling trader quest

wojo1310
21-01-2009, 12:33
Witam.Mam takie pytanie w związku z dzisiejszą misją a mianowicie:
Teraz musisz dostarczyć ser Rashidowi (nie możesz podróżować statkiem musisz iść pieszo do Port Hope). W tym momencie najlepiej używać czaru Haste, bądź też Strong Haste, jeżeli mamy niskopoziomową postać, ponieważ ser psuje sie po 30 minutach. Wydaje się dużo, ale słaba postać może mieć problem z przedarciem się przez dżunglę w tym czasie. Postacie słabsze niż 40 lvl powinny poprosić też kogoś silniejszego o pomoc, ponieważ na naszej drodze będzie sporo tarantul, słoni i jaszczuroludzi oraz wiele mniej szkodliwych potworków, które blokują drogę. Poza tym nie można wysyłać tego sera paczką. Idąc do Port Hope uważaj na Hydry, które można spotkać po drodze.

Nie mogę znaleźć drogi do port hope z darashi!Ma ktoś jakąś mapkę?Może zrobiłby ktoś w paincie szlak po którym mam iść?Z góry thx

P.S.
Szukałem na necie!NIEMA

Rozenix
21-01-2009, 12:35
TibiaEarth się kłania

Aruon
21-01-2009, 13:03
Z darashi idziesz na poludnie do Ankrahmun a z Ankrahmun proponuje iść droga opisana w tym poradniku:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=188662

Tyle, że zamiast na lizardy, później już idź do port hope ;)

PS Nie biegnij na oślep nie zabijając słabszych potworków, bo Ci nagle tak otoczą, że będziesz miał problem ;)

Gierubesoen
21-01-2009, 13:26
jak bedziesz szedł przez tiquande załóż stealth ringa ;)

wojo1310
21-01-2009, 13:55
problem w tym że mi się zrąbało coś i mi tibia earth nie chodzi =/

Slythia
21-01-2009, 14:05
problem w tym że mi się zrąbało coś i mi tibia earth nie chodzi =/
Spróbuj na IE.

Droga przez góry zaczyna się tutaj:

http://img329.imageshack.us/img329/512/49545331vl4.jpg

Idź po prostu przed siebie, nie ma możliwości zabłądzenia.

wojo1310
21-01-2009, 14:08
ja chodze codziennie na lizardy czy tam hydry i znam tą akurat drogę ale niewiem jak przejść z darashi do ank i potem od lizardow do port hope

Slythia
21-01-2009, 14:13
ja chodze codziennie na lizardy czy tam hydry i znam tą akurat drogę ale niewiem jak przejść z darashi do ank i potem od lizardow do port hope

Z Darashii droga jest jeszcze prostsza. Wychodząc z miasta udajesz się na południe, dokładniej tędy:

http://img440.imageshack.us/img440/6030/obrazbeznazwyro8.png

Potem droga jest banalnie prosta - idziesz na południe, aż do Ankh, a następnie w lewo w stronę zachodnich gór.

wojo1310
21-01-2009, 14:20
a z lizardów do portu? ;]

Slythia
21-01-2009, 14:31
a z lizardów do portu? ;]
Przecież wystarczy iść na zachód ;]

http://img407.imageshack.us/img407/3756/obrazbeznazwybd0.png

Strzałka rozpoczyna się w miejscu, gdzie wychodzi się z lizardów, prowadzi przez kłodę drzewa położoną na rzeczce a następnie biegnie bezpośrednio do miasta.

wojo1310
21-01-2009, 14:32
wiem wiem expie tam :) kochana jesteś ;* thx

wojo1310
22-01-2009, 21:40
a żeby nie robić niepotrzebnego spamu to jeszcze jedno pytanko dotyczące piątkowej misji

Misja 5 - Piątek

Idź do Rashida, który jest w tawernie NPC Miraia w Darashii.

* Gracz: Hi
* Rashid: Ah, a customer! Be greeted!
* Gracz: Mission
* Rashid: So, my friend, are you willing to proceed to the next mission to become a recognised trader?
* Gracz: Yes
* Rashid: Fine! There's one more skill that I need to test and which is cruicial for a successful trader. ...
* Rashid: Of course you must be able to haggle, else you won't survive long in this business. To make things as hard as possible for you, I have the perfect trade partner for you. ...
* Rashid: Dwarves are said to be the most stubborn of all traders. Travel to Kazordoon and try to get the smith Uzgod to sell a crimson sword to you. ...
* Rashid: Of course, it has to be cheap. Don't come back with anything more expensive than 400 gold. ...
* Rashid: And the quality must not suffer, of course! Everything clear and understood?
* Gracz: Yes
* Rashid: Okay, I'm curious how you will do with Uzgod. Good luck!
* Gracz: Bye
* Rashid: Farewell, may the winds guide your way.

Musimy udać się do Kazordoon i u NPC Uzgod kupić Crimson Sword.

* Gracz: Hi
* Uzgod: Hiho Player! Wanna weapon, eh?
* Gracz: crimson sword
* Uzgod: Me don't sell crimson sword.
* Gracz: forge
* Uzgod: You telling me to forge one?! Especially for you? You making fun of me?
* Gracz: no
* Uzgod: Well. Thinking about it, me a smith, so why not. 1000 gold for your personal crimson sword. Ok?
* Uzgod: Too expensive?! You think me work is cheap? Well, if you want cheap, I can make cheap. Hrmpf. I make cheap sword for 300 gold. Ok?
* Uzgod: Cheap but good quality? Impossible. Unless... you bring material. Three iron ores, 250 gold. Okay?
* Gracz: yes
* Uzgod: Ah, that's how me like me customers. Ok, me do this... <pling pling> ... another fine swing of the hammer here and there... <ploing>... here you have it!

Jesli zrobimy wszystko dobrze to NPC Uzgod zabierze nam 250 gp i 3 Iron Ore a w zamian da Crimson Sworda. Teraz wracamy do Rashida.

* Gracz: hi
* Rashid: Ah, a customer! Be greeted!
* Gracz: mission
* Rashid: Have you brought a cheap but good crimson sword?
* Gracz: yes
* Rashid: Ha! You are clever indeed, well done! I'll take this from you. Come see me tomorrow, I think we two might get into business after all.
* Gracz: bye

czy musze dac mu 3 iron ore? =/ ogólnie wychodzi na waste bo crimson sword jest mniej warty niż 250gp i 3 iron ore(1k ea na moim świecie) tak więc mogę normalnie kupić czy muszę dać mu te ironki?

Slythia
22-01-2009, 21:53
Nie pamiętam dokładnie, lecz moim zdaniem musisz wymienić na niego iron ore. Wątpię, by CipSoft umożliwił użycie innego mieczyka, gdyż można go kupić w sklepie za 600~ gp. Poza tym, w misji chodzi o sprawdzenie Twych umiejętności targowania się, mieczyk jest mniej ważny.

S.T.E.K.
04-08-2009, 18:34
Pozwolę sobie odgrzać kotleta.

Nigdzie nie jest napisane że trzeba nieść ser osobiście. Czy jest możliwość kupić ser, dać go komuś kto przejdzie przez Tiquandę, a samemu popłynąć statkiem i odebrać już w Port Hope?

Shivek
04-08-2009, 19:19
Nie jestem pewien, ale mogli dać pewne zabezpieczenia dla takich osób jak ty ;]
Ale wszystko możliwe...

shoq
04-08-2009, 20:43
Raczej nie można, ale nie dam sobie ręki obciąć. Kiedy ja to robiłem, trafiłem na hydrę, a że miałem niski lvl, prawie przypłaciłem to życiem o.O