PDA

Pokaż pełną wersje : 110 ek+ annihilator

Jimi_Pall
22-01-2009, 08:47
Witam :)

Mam pytanie. Aktualnie mam 111 ek. Chciałbym za niedługo zrobić anni. I mam pytanie ile wziąć ghp i czy brać mp ?

Proszę o nie odpowiedzi typu : Poszukaj na forum itp Szukałem i nie mogę znaleźć :(

Z góry dzięki :)

Zapomniałbym. Będę szedł na miejscu 3,4. Wiec z czego bić demony ?

Yakky
22-01-2009, 09:49
Witam :)

Mam pytanie. Aktualnie mam 111 ek. Chciałbym za niedługo zrobić anni. I mam pytanie ile wziąć ghp i czy brać mp ?

Proszę o nie odpowiedzi typu : Poszukaj na forum itp Szukałem i nie mogę znaleźć :(

Z góry dzięki :)

Zapomniałbym. Będę szedł na miejscu 3,4. Wiec z czego bić demony ?
Dużo zależy od kogo z kim idziesz. Nie ukrywajmy, teraz 90% populacji rycerzy próbuje wykonać anni na levelu 130+ ze względu na potiony.
Oczywiście możesz spróbować z GHP, ale w tym przypadku polecał bym używanie elevan amuletów i might ringów.
MP możesz wziąść tylko po to, żeby przy wejściu ''do'' anni mieć full mane i założony energy ring.
Polecam także, żebyś atakował z assassin star'ów.
Ale jak już mówiłem, dużo zależy od drużyny.
Jeżeli macie/masz zamiar isc w ekipie samych rycerzy o poziomach 130-111 to nie wróżę nic dobrego.
Polecał bym jednak team składający się z głównego blokera 140+EK, 2x 130+RP i ewentualnie ty jako 4 osoba.
-----
Jak zrobisz, zależy od ciebie...

Powodzenia.

Erverse
22-01-2009, 13:36
Weź najlepiej trochę manasów na wypadek, że zostaniesz sam.
Zawsze wtedy możesz granować demca

Yakky
22-01-2009, 13:47
Weź najlepiej trochę manasów na wypadek, że zostaniesz sam.
Zawsze wtedy możesz granować demca

Zakładając, że zostanie sam na 5 demonów i ten na wprost bedzie miał koło 1000 Hp (załużmy).
To po 1sze musiał by zmienić na broń + używać manasa (czyli nie leczył by się GHP), wiec po 3 rundach granowania nie wyrobił by z HP.
W prawdze mógł by się manasować i używać UH jednocześnie, ale za ile on się będzie UHał? 150 n/c
---------

Jimi_Pall
22-01-2009, 15:51
Ok. Dzięki :)

Yakky
22-01-2009, 15:59
Jeszcze tylko daj znać czy zrobiłeś/ i z kim robiłeś ;p

Erverse
22-01-2009, 16:57
Eh, no widzisz. Odrazu zakładasz, że będzie musiał zmienić broń dopiero jak zostanie ostatni...
Jeśli padną 2 pierwsze osoby może on będzie wtedy musiał zmienić broń.
No i nie przesadzajmy, nie trzeba tam cały czas spamować GHP, by przeżyć.
Luzem da się łykać manasy >.<

A zmiana broni to jest wielki problem. Niektórzy piszą coś do siebie podczas anhi, więc co to takiego zmienić broń....

Lechista
22-01-2009, 18:33
Powinni wprowadzić tak jak w diablo2 broń na switcha, możesz mieć 2 kombinacje broni, i za pomocą "tab" byś zmieniał z 1 na druga :>

Emcess
22-01-2009, 18:42
Eh, no widzisz. Odrazu zakładasz, że będzie musiał zmienić broń dopiero jak zostanie ostatni...
Jeśli padną 2 pierwsze osoby może on będzie wtedy musiał zmienić broń.
No i nie przesadzajmy, nie trzeba tam cały czas spamować GHP, by przeżyć.
Luzem da się łykać manasy >.<

A zmiana broni to jest wielki problem. Niektórzy piszą coś do siebie podczas anhi, więc co to takiego zmienić broń....

nie byles na anni to nie mow. ja bylem i wiem ze tak kolorowo nie jest ze moge sobie granowac itd... caly czas poty i poty, a po combo to juz w ogole : D

Yakky
22-01-2009, 18:52
Niektórzy piszą coś do siebie podczas anhi, więc co to takiego zmienić broń....

elf, ng, blacked hail?!

Powinni wprowadzić tak jak w diablo2 broń na switcha, możesz mieć 2 kombinacje broni, i za pomocą "tab" byś zmieniał z 1 na druga :>
Jak ja cie nie lubie. Masakra

nie byles na anni to nie mow. ja bylem i wiem ze tak kolorowo nie jest ze moge sobie granowac itd... caly czas poty i poty, a po combo to juz w ogole : D

Zgadzam się z tobą.
Szczególnie jak 2 demy sypną z beama a ty akurat nie wsadziłeś amuletu. Padaka na miejscu. :p

Erverse
22-01-2009, 18:56

No pewnie, znasz historię mojego życia. Co jeszcze o mnie wiesz?

bimasterek
23-01-2009, 16:23
Łatwiej byłoby nam rozstrzygnąć gdybys powiedział z jakich profesji (i poziomów) składa się drużyna z która będziesz robił anhi. Na 111 lvlu bycie na 3/4 miejscu nie jest najlepszym pomysłem w każdym razie zakładając że idziesz drużyną składającą się z samych EK radziłbym Ci wziąć pół bp elven amu, co najmniej bp might ringów oraz uhp ile tylko uniesiesz ponieważ w takim składzie demony strasznie wolno padają. Osobiście doradzam Team 1 główny bloker 1 Elder Druid ok 130 poziomu (który awaryjnie może siohnąć blokera oile oczywiście sam będzie miał dość many) a pozostałe 2 postacie dowolnie ms/ed/rp.

Yakky
24-01-2009, 14:08
Łatwiej byłoby nam rozstrzygnąć gdybys powiedział z jakich profesji (i poziomów) składa się drużyna z która będziesz robił anhi.
Ale jak zauważyłeś autor tematu nie pochwalił się z nami tą wiedzą. Prawdopodobnie dlatego, że sam jeszcze nie wie z kim wybierze się na ten quest.

Na 111 lvlu bycie na 3/4 miejscu nie jest najlepszym pomysłem w każdym razie zakładając że idziesz drużyną składającą się z samych EK radziłbym Ci wziąć pół bp elven amu, co najmniej bp might ringów oraz uhp ile tylko uniesiesz ponieważ w takim składzie demony strasznie wolno padają.
Dla 111 EK elevan amulety nie są raczej zbyt dużym wydatkiem, a może się zdażyć sytuacja, że zostanie on na quescie jedynie z 1 kolegą, więc 3 BP amuletów było by lepszym rozwiązaniem.

Osobiście doradzam Team 1 główny bloker 1 Elder Druid ok 130 poziomu (który awaryjnie może siohnąć blokera oile oczywiście sam będzie miał dość many) a pozostałe 2 postacie dowolnie ms/ed/rp.
Teraz kolego popisałeś się kompletnym brakiem wiedzy na temat walki z demonami i całego questa. Nie bierz tego do siebie ale to co napisałeś jest idiotyczne.
Zakładam, że miałeś na myśli aby nasz zaprzyjaźniony 111EK był głównym blokerem a drugi stał 130 ED (który miał by awaryjnie siokać kompana) a reszta ekipy to ms/ed/rp.
W takiej sytuacji wróże zgon całej ekipy.
Było by to wykonalne zakładając, że ekipa zkładała by się trzech postaci magicznych o poziomach 160+. Wtedy bloker z taką ilością HP miał by jakiekolwiek szanse.
Ale wg. mnie najlepszym wyjściem z sytuacji jest drużyna:
140+EK/130+Ek/130+EK/nasz bohater
albo
140+EK/nasz bohater/2x 130+RP

Aczkolwiek radzę wybrać inny wariant, mianowicie osiągnięcie 130 poziomu :p

Kurczakos
24-01-2009, 15:00
1 Elder Druid ok 130 poziomu (który awaryjnie może siohnąć blokera
Tak, anni z sioherem, najlepsza sprawa... Jak ten 130 ed nie padnie na początku to w dalszej części ledwo będzie wyrabiał z maną...

Nowohucianin
24-01-2009, 15:13
najlepiej jest robić anni we 3 (1 kina) lub 4 magów lub druidów jest jeszcze opcja 1ek i 3x rp ale ek musi mieć ponad 130 lvl zeby sie nie zlozyl choc demce padają dość szybko ,ale poty ...
ja robiłem w składzie 131ek,116 rp,114 rp,108 rp (ten sam ek dzien wczesniej zlozyl sie na anni)

.N3pt3r.
24-01-2009, 15:21
Dużo zależy od kogo z kim idziesz. Nie ukrywajmy, teraz 90% populacji rycerzy próbuje wykonać anni na levelu 130+ ze względu na potiony.
Oczywiście możesz spróbować z GHP, ale w tym przypadku polecał bym używanie elevan amuletów i might ringów.
MP możesz wziąść tylko po to, żeby przy wejściu ''do'' anni mieć full mane i założony energy ring.
Polecam także, żebyś atakował z assassin star'ów.
Ale jak już mówiłem, dużo zależy od drużyny.
Jeżeli macie/masz zamiar isc w ekipie samych rycerzy o poziomach 130-111 to nie wróżę nic dobrego.
Polecał bym jednak team składający się z głównego blokera 140+EK, 2x 130+RP i ewentualnie ty jako 4 osoba.
-----
Jak zrobisz, zależy od ciebie...

Powodzenia.

Quest od 100 lvl i idz z 140 ek....
Jak sam niedawno robiłem 104 ek i miałem
Ja
108 ms
110 Rp
i bloker 110 ek...
więc po kiego ty tu gadasz o 140 ek? i 2x 130rp?

bimasterek
24-01-2009, 15:42
Teraz kolego popisałeś się kompletnym brakiem wiedzy na temat walki z demonami i całego questa. Nie bierz tego do siebie ale to co napisałeś jest idiotyczne.
Zakładam, że miałeś na myśli aby nasz zaprzyjaźniony 111EK był głównym blokerem a drugi stał 130 ED (który miał by awaryjnie siokać kompana) a reszta ekipy to ms/ed/rp.
W takiej sytuacji wróże zgon całej ekipy.
Było by to wykonalne zakładając, że ekipa zkładała by się trzech postaci magicznych o poziomach 160+. Wtedy bloker z taką ilością HP miał by jakiekolwiek szanse.
Ale wg. mnie najlepszym wyjściem z sytuacji jest drużyna:
140+EK/130+Ek/130+EK/nasz bohater
albo
140+EK/nasz bohater/2x 130+RP

Jeśli myślisz że masz zadatki na wróżkę to grubo się mylisz mam na tyle oleju w głowie żeby wiedzieć że 111 ek nie podoła roli głównego blokera. Oile to co przedstawiłem wcześniej miałoby się udać ek powinien mieć minimalnie 130 lvl. I proszę nie mów mi jak się robi anhi ponieważ wykonywałem tego quest'a
zaledwie 6 razy (nigdy nie padłem podczas niego tylko raz straciliśmy 1 ms bo wziął za mało might ringów i nie dał rady się wypotować). Ostatecznie nawet jeśli Twoja drużyna potrafi grać osobiście doradzam aby każdy członek mial około 130 poziomu.