PDA

Pokaż pełną wersje : Jak wygrać z nałogiem ?

Revisin
24-01-2009, 14:48
Chciał bym dziś przedstawić kilka rad jak wygrać z nałogiem Tibijskim. Na arcanii około 78% graczy jest nałogowymi graczami spędzającymi grając w tibię około 10h dziennie.

A o to i te rady:

1. Znaleść sobie inne zajęcie poza domem
2. Poszukać kolegów na osiedlu a nie na tibii
3. Rozpoczac reprezentowac JP
4. Zacząc pić alkohol
5. Zaczac palic papierosy
6. Zaczac wciągać amfe
7. Rozlaczyc internet
8...

A może wy macie jakieś rady jak oderwac się od tibii ?

rumunek99
24-01-2009, 14:52
najprosciej po prostu odinstalowac tibie B)

CingCiong
24-01-2009, 15:26
Nawyzywać serverowych h-leveli (najlepiej polaczków, bo to są największe frajery ew. każdą inną nację) i oni zniechęcą Cię od grania w tibję.

Na nono-pvp należy zakpic z umiejętności trapowania jakichś pro traperów i wtedy to jest dopiero zabawa:))

A tak poza tym to polecam hazard, sex i trawę bo też uzależniają (ale zawsze się z tibii wyleczyłeś ;)

Czarus1
24-01-2009, 16:59
Taa...najlepiej hazard! Przejebiesz caly hajs w karty i nie bedziesz mial na pacca! I jak wtedy grac?B)

Smerfekk
24-01-2009, 17:09
Wywal wszystko do wody, roknij się zmień passy i kartkę z nowymi passami wywal przez okno, wyrzuć komputer, zastrzel się.

bemo
24-01-2009, 20:13
co to jest w ogole jp?

VmaX
24-01-2009, 20:39
Według mnie lepiej grac w Tibie niz ćpać lub być alkoholikiem .

Czarus1
24-01-2009, 21:20
co to jest w ogole jp?

Nie wiem. Kolega mi powiedzial, ze jak ustawie taki avatar to bede kozak B)

bombelek14
24-01-2009, 21:24
kurwa pic? Przez to mam przejebane bo matka najebany do domu wrocilem -.- przez to tydzien nie moglem lvla bic kochanego

bemo
25-01-2009, 15:36
ale to nie jest zadna prowokacja ani nic, ja serio nie wiem o,o

zero_skillu_szczylu
25-01-2009, 16:22
Jp - Jebać Policję/Jebać Psy w/e

kopacz1
25-01-2009, 16:31
Nie wiem jak można sie uzależnić od tibii.

Ale jak już to dam rade która ja bym zaradził:

- sprzedać konto
- znaleść dziewczyne

tez tak uwazam

Czarus1
25-01-2009, 17:08
A ja uważam, że lepiej sie wyjebac na tibie i żyć prawdziwym zyciem. Tak szczerze nie lepiej gdzies z dupa pojsc w ogien, albo z chlopakami posiedziec na osiedlu i wypic piwko?

Faytah
25-01-2009, 20:01
bla bla bla bla
- znaleść dziewczyne

"Znalesc" to mozna takze slownik.

Co do tematu,to ze ktos gra w tibie nie znaczy ze jest od niej uzalezniony,mozna siedziec duzo przy sprzyjajacych okolicznosciach i nie ucierpi na tym rl bo na niego tez jest czas.Jezeli ktos nie umie pogodzic gry i "reala" to nie powinien zabierac sie za gre,powtarzam gre,bo dla niektorych to second life.

Lasooch
25-01-2009, 20:11
A ja uważam, że lepiej sie wyjebac na tibie i żyć prawdziwym zyciem. Tak szczerze nie lepiej gdzies z dupa pojsc w ogien, albo z chlopakami posiedziec na osiedlu i wypic piwko?

Tak, najlepiej posiedzieć w 10 sącząc jednego browarka pod klatką schodową, poprzeklinać, pokrzyczeć HWDP i JP, nie, źą?

Co do "dupy", jeśli takową rzeczywiście masz, życzę cI, żeby cIĘ zaczęła nazywać c*ujem - analogicznie.

@top: po prostu przestać grać. Sam przestałem półtorej roku temu.

@down: rzeczywiście, teraz dopiero zauważyłem, że to podforum Arcanii. Cóż, wchodzę do tematów poprzez 'Nowe posty' i nie zawsze patrzę na dział ; )

Argen
25-01-2009, 20:15
Tak, najlepiej posiedzieć w 10 sącząc jednego browarka pod klatką schodową, poprzeklinać, pokrzyczeć HWDP i JP, nie, źą?

Co do "dupy", jeśli takową rzeczywiście masz, życzę cI, żeby cIĘ zaczęła nazywać c*ujem - analogicznie.

Nie odzywaj się bo cię tu zgniotą na miazgę i 'wywalą z ich forum' XDDDD (to była ironia)

VmaX
25-01-2009, 21:07
Każdy wali jakieś smuty a jak by naprawdę nie grali w Tibie to by na forach Tibijskich nie przesiadywali pół dnia ..

Thuygioshok
25-01-2009, 21:58
Nie odzywaj się bo cię tu zgniotą na miazgę i 'wywalą z ich forum' XDDDD (to była ironia)

bo to nasze forum (to nie byla ironia)

Sericalan
29-01-2009, 22:50
Uwazam ze punkt 3 z twoich porad jest najlepszy

Ivanov Galil
30-01-2009, 13:19

@down: rzeczywiście, teraz dopiero zauważyłem, że to podforum Arcanii. Cóż, wchodzę do tematów poprzez 'Nowe posty' i nie zawsze patrzę na dział ; )

3a umiec polaczyc rl z tibia. Np studiujac mozesz byc online od zalozmy 8-20 (12h) a pozniej isc na bro ze znajomymi i siedzie w pubie do ktorej chcesz bo na uczelni w sumie chuj klada czy ty siedzisz na zajeciach dzien w dzien czy przybiegasz na uczelnie 2 tyg przed sesja i za*******asz jak wsciekla wiewiora zeby wszystko pozaliczc. Twoj problem ty bedziesz mial srogi zapierdol i to ty mozesz ujebac semestr. I tak samo da sie wyjechac ze wszystkim innym.

Co do kawalka z nazywaniem szmul - dupami - zajechalo mi pedalstwem i feminizmem

Po 3 wy*******aj z naszego forum ;d

@tych co mowia o potrzebie rl life i chlania ze znajomymi dzien w dzien.

Ale kurwa berety ;d niektorzy moze juz maja ten okres za soba? Ile mozna siedziec w bramie dzien w dzien chlejac? Do kazdego rozgarnietego czlowieka w koncu dochodzi ze to nie ma sensu i do niczego nie prowadzi / nudzi sie to po prostu. Kiedys bedzie co wspominac etc etc ale ile mozna? Co ty osiagniesz? Ze w wieku 50 lat wylazac pod sklep znajdziesz innego kretyna i wyrzezbicie we 3 na jednego bronka? Zajebista perspektywa.

Taaa wiem ze tibia tez raczej zbyt duzego profitu nie przyniesie ale skad wiesz co dany czlowiek robi? Moze wlaczyl bota i sie ucz? Pisze cos sobie? Robi cos do roboty? A pod brama raczej partnerow biznesowych na przyszlosc nie znajdzie.

Epa elo wio
~czlowiek telenowela ;d

Lasooch
30-01-2009, 13:29
3a umiec polaczyc rl z tibia. Np studiujac mozesz byc online od zalozmy 8-20 (12h) a pozniej isc na bro ze znajomymi i siedzie w pubie do ktorej chcesz bo na uczelni w sumie chuj klada czy ty siedzisz na zajeciach dzien w dzien czy przybiegasz na uczelnie 2 tyg przed sesja i za*******asz jak wsciekla wiewiora zeby wszystko pozaliczc. Twoj problem ty bedziesz mial srogi zapierdol i to ty mozesz ujebac semestr. I tak samo da sie wyjechac ze wszystkim innym.

Nie 'trzeba', masz wolną wolę ; ) i ja po prostu wybrałem zaprzestanie grania. Gra bez PACCa moim zdaniem sensu nie ma, a kasę wolę wydać na co innego.

Co do kawalka z nazywaniem szmul - dupami - zajechalo mi pedalstwem i feminizmem

Pedałem ani feministą nie jestem. Ale myślę, że dziewczyny, które tekst typu 'niezła suczka z ciebie' uważają za komplement, to plebs i zdecydowanie nie mój target. A inne się mogą za 'dupę' obrazić.

@tych co mowia o potrzebie rl life i chlania ze znajomymi dzien w dzien. (...)

Siedzenie w bramie dzień w dzień chlejąc jest żałosne, ale generalnie z przekazem się zgadzam, chlanie robi się nudne.

SpoconyKrystyna
30-01-2009, 13:52
Siedzenie w bramie dzień w dzień chlejąc jest żałosne, ale generalnie z przekazem się zgadzam, chlanie robi się nudne.

chlanie nudne? zależy dla kogo. Jak sie pije codziennie to samo piwo to wiadomo że sie znudzi. Trzeba probowac róznych przysmaków co nam natura dała. Wina tanie, drogie, wódki, a i można spróbować przyjarać co nie co ;)

Lafa_elo
30-01-2009, 19:20
za duzo szalwi Krystynka :(

.N3pt3r.
30-01-2009, 19:26
Chciał bym dziś przedstawić kilka rad jak wygrać z nałogiem Tibijskim. Na arcanii
3. Rozpoczac reprezentowac JP

Jp Jp kozaki 100% , Wpada policja i każdy spiera*a gdzie popadnie , a taka prawda gdyby nie policja to by 30% polaków wygineło .

Btw. swoją drogą Co ma JP do tibii?

Albertus
30-01-2009, 19:36
NIE POLECAM PRZESTAWAC GRAC

powiem wam tak z mojego zycia

przestalem grac i :

-ledwo co zdalem w szkole
-uzaleznilem sie od alkoholu
-poznalem dziewczyne (teraz nie mam czasu na tibie ;* )
-nie bylem u biezmowania

no na poczatku tego roku szkolnego wrucilem do tibi i :

-srednia 5.11 na polrocze
-chodze na terapie od alkoholu
-dziewczyna niestety nadal mam ;D (ale i tak na tibie mam duzo czasu)

jaki z tego moral? graj w tibie a wszystko bedzie ukladac sie dobrze

Notopeczek
31-01-2009, 00:39

a czemu nieghrac cpac i pic?:D

himato
31-01-2009, 13:37
najprosciej wyleczyc sie z tibii, krok po kroku:

1. grac po 20h na dobe, jak nie wylapiemy bana to "zamulimy" rl zycie: stracimy prace, rodzine itd.

2. Po 3 miesiacach przyjda panowe od internetu i go odlacza.

2a. jak dostaniemy bana mamy miesiac na przemyslenie sprawy, jezeli nie wyjdziemy z nalogu w tym czasie, wracamy do pkt 1.

rada. internet na uzytkownika konta w tibii - sam sie wykonczy! :P

Notopeczek
01-02-2009, 01:40
i to mowi ten co o 3 w nocy wstaje loguje i idzie expic :D

VmaX
01-02-2009, 12:13
a czemu nieghrac cpac i pic?:D

Wydaje mi sie, ze jak sie gra nałogowo w Tibie to sie nie ma czasu na rl'ow wiec jest ograniczone picie i cpanie :)

SpoconyKrystyna
01-02-2009, 12:59
i to mowi ten co o 3 w nocy wstaje loguje i idzie expic :D

Siema Notop mój forumowy ziomie! :D