Pokaż pełną wersje : Wartość Scarab Coins
Tibiańczyk
21-12-2004, 14:52
A więc, po przedostatnim udpadzie weszly scarab coinsy. Myśle być także walutą tibiańską jak Gold Coins, Platinum Coins i Crystal Coins. Jak myślicie ile powinne być warte te monetki?
Moja propozycja jest taka aby 5 Scarab Coin kosztowala 2k tzn 1 Scarab Coin = 20 Platinum Coins. Mógłby być również NPC u którego wymieniało by się Scarab Coinsy na zwykle i platynowe.
Dla przypomnienia - 1 Crystal Coin = 100 Platinum Coins = 10 000 Gold Coins
Co o tym myślicie?
Moja propozycja jest taka aby 5 Scarab Coin kosztowala 2k tzn 1 Scarab Coin = 20 Platinum Coins.
eee...cos ci sie nie pomieszalo??Popatrz i znajdz blad plx...to jest bez sensu...
pierw piszesz ze 5 scarab coins = 2k a za chwile 1 coins 2k wtf?? :baby: :baby:
Z tego co wiem przydaja sie do questu i warte sa okolo 3-4 k za sztuke. Z pewnoscia zalezy to od swiata.
Siweczek
21-12-2004, 16:43
Tak zgadze sie sa one do questow ale i nie koniecznie. W drodze przed questam sa np: Massowy Spawn Vampow (Dobre expowisko nawet) Lisze (Nie probowalem jeszcze ich bic ) Slyszalem ze sa tez i Necro. Wiec nie koniecznie musza byc do questow ja je np lootuje i ide razem z kolega pobic Vampy i inne potwory za teleportem a troche tego jest.
Yours Siwy.
Lolek brat Bolka
23-12-2004, 21:56
O co w ogule chodzi z tymi coinasi??. Pierwszy raz o czyms takim slysze wiec powiedzcie gdzie je mozna kupic/zdobyc. Powiecie??
Leweracja
23-12-2004, 22:01
maja wartosc kolekcionerska ;)
Mastersss
23-12-2004, 22:03
Ludzi sprawdzcie w sklepie czy mozna za to cos kupic a nie :P co z tego ze taki temat zalozyliscie jak inaczej sie tego sprawdzic nie da ?
Romusiek
23-12-2004, 22:04
O co w ogule chodzi z tymi coinasi??. Pierwszy raz o czyms takim slysze wiec powiedzcie gdzie je mozna kupic/zdobyc. Powiecie??
Czyzby ktos mial problemy z ortografia ? (co to sa coinasi, wiem co sa coinsy, ale coinasi?).
Hmm, jakby kosztowały 3-4k to byłbym milionerem, bo w ciągu 2óch dni z Bravestormem 6 takich zdobyliśmy ;).
ja obecnie posiadam ich 14 a u mnie na pacerze maja wartosc 500-1 k
Lolek brat Bolka
24-12-2004, 09:01
Romusiek.. ty chyba masz cos z glowom... jak nie wiesz ze to forum nie sluzy do poprawiania bledow ortograficznych:/ od tego jest szkola:P.
Na ale dalej nie wiem skad mozna wziasc te coinsy?? Powiecie wreszcie??
Wypadaja z scarabb'a. Tylko dla pacc.
mozna je taz wykopac na pustuni dookola Ankrahmun. Trzeba kopac lopata w piasku, ale uwaga mozna wykopac scaraba [zywego :P]. GL
Romusiek
24-12-2004, 12:39
Romusiek.. ty chyba masz cos z glowom... jak nie wiesz ze to forum nie sluzy do poprawiania bledow ortograficznych:/ od tego jest szkola:P.
Na ale dalej nie wiem skad mozna wziasc te coinsy?? Powiecie wreszcie??
Masz racje.... to ze mam cos z glowa to prawda, ale ja na serio nie wiem co sa te coinasi.
Evul Tibian
24-12-2004, 13:40
Moja propozycja jest taka aby 5 Scarab Coin kosztowala 2k (2k=20platinum coins) tzn 1 Scarab Coin = 20 Platinum Coins (20platinum coins=2k).
hmm. widzi ktos w tym sens????
Lolek brat Bolka
24-12-2004, 15:46
Dzieki wam. O to wlasnie chodzilo. A jeszcze jedno, nie mozna kupic ich gdzies w sklepie dla Facc?? Odpowiedzcie jak mozecie
A co do ciebie Romusiek to nie am juz slów. Naprawde cos z tobom nie tak.
Nie pociagniesz tak dluzej jak bedziesz posty bil na takich glupich textach:/
Jak tak bardzo chcesz wiedizec, to chodzilo mi o coinsy ale przekrecilem 1 literke i wyszlo "coinasi" To cie tak meczy??
Storm Silverhand
07-03-2005, 14:04
Omg...
Powiedzcie co to jest coinasi <lol>
Ja mam 2 narazie ze scarabków :] i troszke temat bez sensu...
Lunara - okolo 500gp/1 scarab coin
Chopkers
07-03-2005, 17:00
moim marzeniem jest to aby one kosztowaly 2k za jednego scarab coina (wypadajacego ze scaraba)
w ankh jest to masowo wystawiane w domkach................
np. moj kumpel z azury ma chatke z moim kuzynem maja ich prawie caly bp..
wiec nie beda wiecej warte niz 500gp :/
kani_mani
07-03-2005, 19:49
Wątpie, aby mogły być warte więcej niż 500gp (mi jednego dnia trafiło się ich 7 8o ). Ciekawi mnie kto chciałby je kupić...
u nas na swiecie taniocha (julerka)
na tradzie widzialem oferte ''sell 15 scarab coins 6k''
czyli wychodzi na to 1=400gp
ale od kumpla kupuje za okolo 300gp za sztuke albo i taniej :) zbieram kamyczki :)
Elder Palladino
26-08-2005, 08:02
Ja tez zbieram rozne blyskotki narazie mam :
27 white pearls
8 black pearls
Napiszcie czy sa jakies questy na te scarab coinsy ?? i czy wypada z jakiegos potwora dla facc ??
Pozdro
Z tego co wiem przydaja sie do questu i warte sa okolo 3-4 k za sztuke. Z pewnoscia zalezy to od swiata.
Raczysz zartowac.
Skupuje je paczkami po co najmniej 20 sztuk i nigdy mi sie nie zdazylo zaplacic wiecej niz 150gp/szt.
Venderer
26-08-2005, 09:21
U nas na thorii, wczoraj jakiś kolo sellował selował 100 scarabów za 30k... WYchodzi 300gp/1 coin... DOśc tanio, a przecież Thoria to nowy świat O_O
BTW... Czy, żeby coś wykopać trzeba kopać w najbliższych okolicach Ankh (pryz murach) czy można wyjść też troche dalej??
Wczoraj udało mi się wykopać 2 scaraby (potworki) ale zaraz przy murze, próbując kopać dalej od miasta nie znalalazłem nic ;/
He is Erycus
26-08-2005, 10:18
ja mam tego 200 :P
Napewno cena zalerzy od świata i sprzedajacego mialem kiedys ponad 70 sc w domku dlamnie wartosc kolekcjoneska tyle ze ja nigdy niekupuje kamyków wole sam zdobyc
Bedoctoos
26-08-2005, 11:50
Watpie zeby byly warte wiecej niz 100gp za sztuke moj kumpel ma okolo 170 wiec bylby milonerem ;) ja mam takich 10 uzbieralem w 3 dni
U nas na thorii, wczoraj jakiś kolo sellował selował 100 scarabów za 30k... WYchodzi 300gp/1 coin... DOśc tanio, a przecież Thoria to nowy świat O_O
BTW... Czy, żeby coś wykopać trzeba kopać w najbliższych okolicach Ankh (pryz murach) czy można wyjść też troche dalej??
Wczoraj udało mi się wykopać 2 scaraby (potworki) ale zaraz przy murze, próbując kopać dalej od miasta nie znalalazłem nic ;/
Scaraby i sc respia sie w okolicach Tombow - tam kop. A jesli chodzi o pozyskiwanie sc, lepiej pojsc na normalne scaraby...
ja 50 takich uzbieralem przez 3 dni expienia na scarabach ;/ gram na samerze, chce ktos to kupic?
Dreamersik
26-08-2005, 12:29
Dzieki wam. O to wlasnie chodzilo. A jeszcze jedno, nie mozna kupic ich gdzies w sklepie dla Facc?? Odpowiedzcie jak mozecie
A co do ciebie Romusiek to nie am juz slów. Naprawde cos z tobom nie tak.
Nie pociagniesz tak dluzej jak bedziesz posty bil na takich glupich textach:/
Jak tak bardzo chcesz wiedizec, to chodzilo mi o coinsy ale przekrecilem 1 literke i wyszlo "coinasi" To cie tak meczy??
Ty dalej nie kumasz o co chodzi? =.= Twoje posty ciezko sie czyta (np. am, tobom, wiedizec[ciekawe], w ogule)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.