Pokaż pełną wersje : Transfer doświadczenia
sueroski
28-01-2009, 10:42
Mam pomysł!
Tworzysz nową postać i nie chcesz zaczynać od nowa? Właśnie tym problem się zajmiemy! Transfer doświadczenia będzie podobnym systemem jak przesyłanie pieniędzy! Po prostu można będzie przenieść exp na innego chara!
Co wy na ten pomysł?
Zapraszam również do rozmowy na forum tibia.com pod tym adresem (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2475943)
piramjida
28-01-2009, 10:44
Ogolnie nie chce mi sie rozwodzic nad calym tematem i tlumaczyc dlaczego ten pomysl jest do dupy, po prostu sobie to uswiadom i popros jakiegos MODa zeby usunal ten temat zanim ktos cie wrzuci do opisu, co i tak sie w sumie rychlo stanie.
sueroski
28-01-2009, 10:48
Co do ,,farmy'' charów które można by robić tylko dla expa, wprowadzona została by np. blokada do trzech charów na jedno IP. Błędy można usunąć i pomóc w rozwijaniu się pomysłu!
piramjida
28-01-2009, 10:49
W taki sposob zniknelo by cale expienie low lvlami, expiliby tylko high lvle na bocie sprzedajace expa. Zreszta jest takie cos na Infernie tylko w mniejszym stopniu takze sie tam przenies jak ci sie takie cos podoba. Bo po co robic low lvlem 30k/h jak high zrobi w tym czasie 200?
Glupi pomysl. Jak na przyklad jakis gosc zlapie hunta (slusznie!) to bedzie sie czul bezkarny bo zawsze moze zrobic nowa postac i przeslac na nia doswiadczenie? Albo jakiemus hlvl knightowi zachce sie pk, to zrobi sorca, przesle expa i jedzie kogo chce?
Pomysł nie jest głupi, trzeba by go tylko dopracować. Np przy takim transferze expa dostawać np. połowę doświadczenia.
Z drugiej strony, wiele postaci jest hakowanych; expo z każdej shakowanej postaci na pewno haker przelałby na swoją postać.
Także są i plusy, i minusy tego pomysłu.
sueroski
28-01-2009, 10:53
przecież punkty expa na nowej postaci zdobywa się tak samo jak na starej :/
wszystko jedno przecież czy na starej postaci będziesz expił na slimach czy na nowej na ratach i prześlesz exp
przecież punkty expa na nowej postaci zdobywa się tak samo jak na starej :/
wszystko jedno przecież czy na starej postaci będziesz expił na slimach czy na nowej na ratach i prześlesz exp
Tylko ze na starej postaci (w zaleznosci od jej lvlu) zdobedziesz ten exp duzo szybciej.
piramjida
28-01-2009, 11:16
Tak jak pan wyzej powiedzial, koles robiacy zalozmy 300k/h na main charze w godzine ma 30 poziomowego chara.
@Topic
Pomysł nie tyle głupi, co nielogiczny. Dokładnie ten sam efekt byś osiągnął, gdybyś przy tworzeniu postaci od razu wybrał jaki level chcesz mieć na starcie. Dodatkowo odpada sens istnienia rooka.
Ok, kupię chary na allegro i zdobędę 500 level.]
Głupi pomysł.
Mam pomysł!
Tworzysz nową postać i nie chcesz zaczynać od nowa? Właśnie tym problem się zajmiemy! Transfer doświadczenia będzie podobnym systemem jak przesyłanie pieniędzy! Po prostu można będzie przenieść exp na innego chara!
Co wy na ten pomysł?
Zapraszam również do rozmowy na forum tibia.com pod tym adresem (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2475943)
Świetny pomysł!
Jeszcze jak by można było robić transfer doświadczenia między postaciami z różnych kont i światów to już masakra.
Bocisz 2 knightów na Non-pvp a potem wymiatasz na pvp. No doprawy światne. Jeszcze jak by siędało przenosić skille. Robisz 3 postacie po 70 skila i masz 210 w swordzie jupi!!!!
-.-
z kąd ludzie mają takie pomysł, żal.de
Niemożliwe.!!!.
Temat do spamowania....
Zamiast go obrażać pomyślmy jak on :
mieć chara na 100LVL i zrobić i mieć po 4-5 50lvl
Głupie...
Ale też nad tym myślałem i tak
Szło by się do NCP **** i każdy zarówno sprzedający doświadczenie jak i kupujący musiał by zapłacić tak
7% z 1KK - 10k
7% z 3KK - 30K
7% z 5KK - 50K
7% z 10KK - 100K
albo inne ceny lub przez RL $$$ co by było na rękę Cip ! Nie ignorujcie go tylko dopracujmy mu pomysł bo myśl dobra zaś (gościa) sposób używania do kitu !
Aha! Np. przesyłanie expa od 30LVL !
sueroski
28-01-2009, 20:08
no właśnie by się płaciło realną kasą i wtedy nie było by tak dużo noobów używających tego
można to dopracować 8o tak jak ten pomysł ze smokami xD
Zamiast go obrażać pomyślmy jak on :
7% z 1KK - 10k
7% z 3KK - 30K
7% z 5KK - 50K
7% z 10KK - 100K
lol? 1kk = 1.000.000 i 7% z miliona to nie jest 10.000 :confused:
Dlaczego pomysł nie realny, głupi w wsam raz dla was czyli dzieci neo? :
*Przekładasz exp z 80 lvl na 1 i smigasz na PoI i masz masę swoftów.
*Hackujesz ludzi i wysyłasz sobie exp. Teraz hackerzy mieli by najwyższe lvl'e a nie boterzy.
*Kupujesz na allegro postacie 50-80 lvl i ładujesz w jedną postać non stop expa. Okazuje się, że masz najwyższy lvl na servie.
*Wszyscy przenieśli by się z serverów PVP-enfo (czyli 2 servery byly by bezuzyteczne). Ale nie można ich zamknąć puki są tam postacie.
Nie wiem dzieci. Rozumiem udało się wam wbić 30 lvl i chcecie to przenieść na inną postać ale to jest głupie i nierealne.
K thx Bye.
@Up
kozacki podpis.
A teraz na poważnie. Robię se właśnie postać, która ma siać lęk i postrach! Oskar Apokalipsa więc lepiej strzeż się.
8 knight o_O
nawet potwory na rooku cie karały
no właśnie by się płaciło realną kasą i wtedy nie było by tak dużo noobów używających tego
można to dopracować 8o tak jak ten pomysł ze smokami xD
Więc noobami nazywasz ludzi, którzy nie mają pieniędzy na taki transfer, ciekawe myślenie...
sueroski
28-01-2009, 20:23
Więc noobami nazywasz ludzi, którzy nie mają pieniędzy na taki transfer, ciekawe myślenie...
chodzi o to że ci którzy będą ciągle new chary robić dla expa. jak będzie za kase to mniej będą tego używać
PS MDW też nie miał odrazu 300 lvl xD
Nie chce tutaj komentowac Twojego poziomu inteligencji, ani wieku, ponieważ sądząc po fantazji jesteś młody, nawet bardzo.
A więc dlaczego ten pomysł jest debilny, idiotyczny, kretyński, pojebany, chuxxx, w kuxxx zjebany, na maksa ocipiały?
Po 1. Jak mówił ktoś wczeniej przenoszenie expa pomiędzy światami. Debilizm
Po 2. Jak również pisał ktoś to wcześniej, osoba ma sobie hunta, przeniesie expa, do tego zmieni sobie profesje na lepszą i gra od nowa, tylko, że z lvlem taki jak miała na charze z huntem ... Debilizm
Po 3. 3 postacie na jedno IP? Debilizm podwójny. Po 1. Co jeśli ktoś ma zmienne IP, a drugi ma stałe? Niesprawiedliwość (oraz debilizm wtórny). Zrobisz sobie postać, znudzi się granie tą profesją, robisz drugą, trzecią, a potem co? Chcesz pograc z kolegą na jakimś innym świecie, a tu co ci wyskakuje? Your character limit is kurxx skończony? Debilizm.
Po 4. Lord Paulistinha ma 400 lvl, sprzeda expa na kilka postaci 50 lvlowych, będzie miał nie wiem który, może 370? Dobotuje w tydzień i koło się zamyka. Debilizm
Po 5. Nie chce mi się pisać więcej, sprawdzać żadnych teorii, ale poprostu dając taki temat na tibia.com ośmieszyłeś się niesamowicie, więc lepiej go zaraz skasuj, bo jak już wspominałem jest to debilizmem.
Mam nadzieję, że Cię nie obraziłem, słodkich snów, pozdrawiam.
Ah i jeszcze to
Tworzysz nową postać i nie chcesz zaczynać od nowa?
Nie chcę zaczynać od nowa, więc kupuję sobie exp na Allegro, tak? Debilizm. Cipsoft zakazuje handlowaniem postaciami, a to jest poprostu to samo.
lol? 1kk = 1.000.000 i 7% z miliona to nie jest 10.000
Chodziło mi że za 7% z 1KK zapłacimy 10K
MC200@
Naprawdę gratuluję intelektu... Gdyby każdy tak podchodził do każdej spr. jak ty żeli byś my w kamieniołomie i grali w kamienną wersje Tibii :D
Alanus Lutinum
28-01-2009, 22:44
Dobry pomysł, lecz mam parę zastrzeżeń:
- Transferu możnaby dokonywać tylko na postaci na tym samym koncie i na tym samym świecie
- Transfer można dawać postaciom tylko do 30 lvla
- Postać na którą dokonuje się transferu musi mieć conajmniej 6lvl i być na mainie
- Zjadałoby określoną ilość expa w czasie transferu
- Kosztowałoby to kilka dni pacc (np. 3) PACC
Można dodać jeszcze koszty pieniężne, ale nie wydaje mi się to potrzebne.
Teraz tylko zadajmy sobie pytanie, po co to?
Naprawdę gratuluję intelektu... Gdyby każdy tak podchodził do każdej spr. jak ty żeli byś my w kamieniołomie i grali w kamienną wersje Tibii :D
Jakby kazdy kretyn byl wpuszczany na forum proposals ze swoimi dziecinnymi pomyslami, swobodnie mozna zalozyc ze forum.tibia.com przestaloby dzialac z powodu floodu debilizmu.
Tu nie chodzi o podejscie do pomyslow, tu chodzi o pomysly tak glupie, ze szkoda je komentowac.
Transfer można dawać postaciom tylko do 30 lvla
z takimi obostrzeniami to juz prosciej zamiast placic i tracic czesc z kilkuset k expa - zrobic nowa postac.
Alanus Lutinum
28-01-2009, 23:45
@up
Dlatego sądzę, iż ten pomysł jest zbędny, bo dopracowanie go sprawiłoby, że sama idea byłaby bezużyteczna.
Najlepiej jak można by było przesyłać expa tylko do postaci na tym samym koncie żeby nie było możliwości sprzedawania expa a i hakerzy nic by na tym nie zyskali.
Angerfist
29-01-2009, 08:22
Krótko mówiąc - głupie, nie dość że teraz są farmy kasy to jeszcze były by farmy expa.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.