zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dekaron !! Najlepsza Gra MMORPG w 3d :)

Revirovy
30-01-2009, 12:13
Witam. Chce wlasnie przedstawic swoja opinie na temat gry ktora odkrylem na wakacjach czyli DEKARON. ( www.dekaron.com) --> oficjalna strona gry :)

JEst to gra zbudowana oczywiscie podobnie jak kazda z tego gatunku
(WoW, Metin, Lineage itp)

Ale:
po 1 jest darmowa bez zadnych ograniczen z tego powodu

po 2 istnieje oczywiscie mozliwosc oplat za gre tym samym ja urozmaicajac
nie wiaze sie to jednak z dostepnoscia miejsc na mapie :)

po 3 MA rowniez ogramna liczbe itemow :)

po 4 Mozliwosc uzywania 2 broni na raz i to roznych typow (np. sword+axe, axe+club itd)

po 5 w porownaniu z WoW zajmuje o wiele mniej miejsca na dysku (instalka ok 1,5GB + patche ok 1,5 GB) --> Jest to naprawde MAŁO !! jak na taka gre

po 6 ma bardzo dobra grafike i 3 dobrze dzialajace serwery i to GLOBALNE a nie jak np WoW prywatne ktore ciagle sie wylanczaja ;/ (wiem bo gralem w WoW na priv serw)

po 7 dzieki systemowi 2 broni mozna odrazu po niewielkim rozwoju postaci bic mocne potwory i oplacalnosc walki z kazdym potworem jest oznaczona (tzn poziom zagrozenia smiercia w razie walki z nim,oraz ocena naszych możliwosci pokonania go )

po 8 mozna laczyc wiele przedmiotow w jednym slocie (np do 20 Potionw,Manasow itd) Mamy tez miejsce w EQ az na 6 talizmanow !!

po 9 miejsce nie jest ograniczone CAPem ale poprostu miejscem "powierzchniowym" (Mamy schowki na kilkanascie kratek i kazdy item zajmuje rozna ilosc kratek)

po 10 w razie deda NIC nie tracisz i wznawiasz gre po odczekaniu 10 sek :)

Ogólnie gra jest swietna gram w nia juz od wakacji 2008 i POLECAM KAZDEMU kogo moze juz troche znudzila Tibia (tak jak mnie :p) i chce odpoczac od powiedzmy sobie szczerze slabej jakosci grafy pikselkowej :):p

No to tyle przedstawilem najwazniejsze chyba cechy tej gry jak cos sobie przypomne to dopisze :) Prosze o opinie i sugestiue no i ZAPOZNANIE sie najpierw z gra zanim sie wypowiesz na temat tego posta !!

Rocket Slayer
30-01-2009, 12:32
Najlepsza Gra MMORPG w 3d
Czyżby?

JEst to gra zbudowana oczywiscie podobnie jak kazda z tego gatunku
(WoW, Metin, Lineage itp)
Czyli żadnych rewelacji.

po 2 istnieje oczywiscie mozliwosc oplat za gre tym samym ja urozmaicajac
Na czym polega to "urozmaicenie"?

nie wiaze sie to jednak z dostepnoscia miejsc na mapie :)
Szkoda...

MA rowniez ogramna liczbe itemow :)
Nic nowego co by mogło przykuć uwagę.

po 4 Mozliwosc uzywania 2 broni na raz i to roznych typow (np. sword+axe, axe+club itd)
Bez sensu takie ułatwianie rozgrywki...

Pisze się "wyłączają" od "wyłączyć", nie "wyłonczyć"

po 8 mozna laczyc wiele przedmiotow w jednym slocie (np do 20 Potionw,Manasow itd)
Mam rozumieć, że to jakaś "wyjątkowość"?

Mamy tez miejsce w EQ az na 6 talizmanow !!
Od razu 10 i będziesz wyglądać jak raper z USA na teledyskach... kolejne niepotrzebne ułatwianie rozgrywki.

po 9 miejsce nie jest ograniczone CAPem ale poprostu miejscem "powierzchniowym"
Kolejne ułatwienie...

po 10 w razie deda NIC nie tracisz i wznawiasz gre po odczekaniu 10 sek
Sic! Gorzej od GW

i chce odpoczac od powiedzmy sobie szczerze slabej jakosci grafy pikselkowej :):p
Uważam, że w Tibie się gra nie patrząc na grafikę.

Strona główna? Gdzie nie kliknąłem tam:

"Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80004005'

[DBNETLIB][ConnectionOpen (Connect()).]SQL Server does not exist or access denied.

/_inc/db/__ado_webDb.asp, line 14 "

X-Zero
30-01-2009, 12:58
To co tu wymieniłeś może podjarać tylko kogoś, komu ciężko jest w Tibię grać ze względu na cap, ilość potów na jednym "polu", ew. grafika...
po 6 ma bardzo dobra grafike i 3 dobrze dzialajace serwery i to GLOBALNE a nie jak np WoW prywatne ktore ciagle sie wylanczaja ;/ (wiem bo gralem w WoW na priv serw)
To zabrzmiało jakby WoW nie miał globalnych serwerów -.^

" Najlepsza " ... Ok, większość ludzi* uważa że WoW to najlepsza, a wszystko co tu wymieniłeś nie ma związku z najlepszymi cechami WoW'a ( no chyba że najlepszymi cechami wow'a jest ogromna liczba przedmiotów ).
Swoją drogą grafika nie zachwyca... Tak samo kolorowa jak w Wowie ;[ Albo nawet gorsza...

* - większość z tego forum, w końcu nie bez powodu wow zasłużył sobie na trzy tematy -.-"

P.S.: Jak porównujemy, to wszystko.

@edit:
No dobra, z tą grafiką trochę zmieniłem zdanie... Jak zobaczyłem i porównałem to:
http://img489.imageshack.us/img489/4846/dekaron2007073118h06m42cs7.jpg
http://www.miastogier.pl/baza/Publicystyka/teksty/FenomenMM/pbl_WoWScrnShot_020705_182526.jpg
Grafika jest minimalnie "normalniejsza" niż w WoWie ;s

Frapper
30-01-2009, 16:03
up@ pisze w party jak byk, ze pil alkohol w wowie wiec obraz jest nieco gorszej jakosci

top@ nienawidze gier w ktorych biegaja xxMacieKPLxx >.>

Cygan Slejter
30-01-2009, 18:46
Sic! Gorzej od GW
jakaś aluzja do GW ??
widze, że podnieca cie jak po ciezkim zdobywaniu wyposazenia, kasy itp tracisz to wszystko i musisz zaczynac od nowa ;)

@topic
Wnioskując z twojego opisu gry, że to kolejny shit, mogles chociaz screeny dac :)

Rocket Slayer
30-01-2009, 19:22
Cyganie, w GW tracisz po śmierci pewien % maxymalnego HP i tej "many" czy jak ona się tam nazywa.

widze, że podnieca cie jak po ciezkim zdobywaniu wyposazenia, kasy itp tracisz to wszystko i musisz zaczynac od nowa
Aha, to lubisz gry bez żadnych wyzwań, konsekwencji po śmierci? Idziesz na łatwiznę.

Cygan Slejter
30-01-2009, 19:44
@up
Napisałes to tak że w GW brak duzych strat po śmierci to minus :)
GW bede bronil "do smierci" :D

Rocket Slayer
30-01-2009, 19:46
Bo jest minusem. Małym ale jest.

Nightfall śmierdzi, żałuję, że kupiłem. :P Factions o niebo lepsze.

Cygan Slejter
30-01-2009, 20:00
Wlasnie akurat przechodze fc bo tylko on mi zostal :P

Rocket Slayer
30-01-2009, 20:53
Bo ja się napaliłem na to GW po trialu frac w CDaction... "Nightfall" - myślę - nowsza to i fajniejsza. Dupa.

X-Zero
30-01-2009, 21:23
up@ pisze w party jak byk, ze pil alkohol w wowie wiec obraz jest nieco gorszej jakosci
Akurat to mi mało przeszkadza ( szczególnie że w ogóle na to nie patrzyłem ), bardziej denerwujące są te kolorki... Pomarańczowe podłoże?

@Guild Wars:
Imho dobrze, że są te kary... Szczególnie że nie są one stałe, a tylko do zakończenia polowania / misji. Tak to nie byłoby problemu w zakończeniu pewnych zadań ( np. musimy iść gdzieś daleko, a po drodze jest wiele potworów, umieramy XX razy, a pomimo tego i tak nie mamy większego problemu w pokonaniu głównego przeciwnika... Nie zmusza to nas do dobrania dobrych skillów itp. ;p )

Cygan Slejter
30-01-2009, 21:32
@Rocket Slayer
Przejdz sobie GWEN i Propa :)

Rocket Slayer
30-01-2009, 22:01
Powiem Ci, że jakoś mnie to teraz nie kręci. 20 lvl max.. jakoś się do tego przyzwyczaić nie mogę. Do WoW'a pewnie też. Ciągłe wciskanie skilla :P
Wolę FPSy szczerze mówiąc. Factions ma ładniejsze krainy :)

a GW 2 już wyszedł? Nie wiem o nim zbyt wiele...