PDA

Pokaż pełną wersje : Tutor !

Leon'ek
31-01-2009, 19:45
Yoo. Mam pewien pomysł jak zwiększyć liczbę graczy grających uczciwie B)
Jak to zrobić ? Dać większą władzę tutorom ! Na czym by to polegało ?
Na teleportacji nieuczciwego gracza na wyspę GM'ów gdzie miałby pogadać z NCP żeby go przetransportował na miejsce gdzie expił był dalej.
Przedstawię wam pewne sytuacje :
A ) Gracz I używa tzw. "Botta" na Dragonach lecz przychodzi Gracz II i pisze reporta. Jakimś cudem GM odezwał się po 3H lecz I Gracz już nie używa Botta.
Tutor w tym wypadku zbędny X(
B ) Gracz I używa Botta a Gracz II pisze Reporta. Po około 5min przychodzi Tutor i pisze "Hi/Hello" jeśli gracz 1 Odp. znaczy że gracz I nie oszukuje.
Zaś jeśli nie odpowie Tutor przenosi go na wyspę i tu cały sekret.
Gracz I jeśli nie oszukuje podchodzi do NCP i pisze np: "Teleport". I wraca koło miejsca gdzie expił. Jeśli nie odpowie nie zdobędzie Expa ;)
GM by się zalogował raz dziennie i by zbanował tych co są na wyspie :D

Ale dlaczego Tutor miałby przychodzić ? O tuż za każdego Zbanowanego gracza dostawał by 7% jego expa albo 10K ( zależnie od LVL Bottera ).
Co sądzicie o tym pomyśle ?

Syfors
31-01-2009, 19:52
B ) Gracz I używa Botta a Gracz II pisze Reporta. Po około 5min przychodzi Tutor i pisze "Hi/Hello" jeśli gracz 1 Odp. znaczy że gracz I nie oszukuje.

Gdyby były to całe dialogi to pomysł może by był dobry.
1 pytanie to mało widziałem program, który po wpisaniu tekstu mógł odpowiedzieć. [Nie wiem czy to prawda ale widziałem]

Pomysł nawet, nawet...

Ale dlaczego Tutor miałby przychodzić ? O tuż za każdego Zbanowanego gracza dostawał by 7% jego expa albo 10K ( zależnie od LVL Bottera ).

Powinien przyjść z racji, że został Tutorem.

Leon'ek
31-01-2009, 19:59
pytanie to mało widziałem program, który po wpisaniu tekstu mógł odpowiedzieć.
Tutor zadał by 3 różne pytania.
Powinien przyjść z racji, że został Tutorem.
Fakt ale wtedy byłby luka bo kto by leciał z Demców na roty ?
Ale można by to udoskonalić. Czekam na propozycje :]
jestes idiota s*******aj
Mam wrażenie że boisz się tego pomysłu w Tibii :D

Tethi
31-01-2009, 20:05
Pomysl w miare ale wymaga dopracowania..

1. Raporty tutorow powinny byc czytane z wieksza uwaga.
2. Takiej wladzy jak tp na wyspe GM'ow tutorom od razu bym nie dal. Czemu? Za latwo jest teraz zrobic test na tutora (kupowanie odpowiedzi) i czesto taki tutor albo nie zna angielskiego albo gra w zaufanie _/ Jesli juz, taka wladze dalbym Senior Tutorowi.

@edit
Po za tym, jesli boter ma choc troche mozgu albo ustawi auto respondera, albo alarmy :/

Leon'ek
31-01-2009, 20:10
Po za tym, jesli boter ma choc troche mozgu albo ustawi auto respondera, albo alarmy :/

Senior tutor to zwykły gracz więc Alarm by mu się włączał jak przejdzie obok niego inny gracz ! A to by było irytujące.
Nad resztą muszę pomyśleć :D

Kojotes
31-01-2009, 20:10
Nie w czasach, gdy tutorem za jedyne 3.66 PLN może zostać byle gówniarz, który wcale na to nie zasługuje.

Shantirell
31-01-2009, 20:12
Nie każdy tutor jest normalnym i uczciwym graczem, który ma powołanie do pomagania innym. Część tutorów po prostu kupiła odpowiedzi do testu. I nie wszyscy tutorzy są na tyle odpowiedzialni i inteligentni by słusznie postępować z botterami. Część z nich, prawdopodobnie, próbowałaby w ten czy inny sposób wykorzystywać swoje "moce".
O tuż za każdego Zbanowanego gracza dostawał by 7% jego expa albo 10K ( zależnie od LVL Bottera )
Tutor, który kieruje się tylko zyskiem nie zasługuje na takie miano. Ogólnie pomysł do bani, a ta nagroda to już kompletny bezsens i idiotyzm. Takie rozwiązania nie są potrzebne, a w dodatku, przysporzyłyby tylko więcej problemów. Potrzeba większej ilości mistrzów gry i propagowania reportowania na większą skalę, bo na prawdę, jest wiele osób, które tego nie potrafią.

Bordo
31-01-2009, 20:47
Strzelam, że ok. w godzinę można napisać skrypt który w wypadku przeniesienia gdzieś mówi np "teleport" do NPC.

Zarejestrowany69
01-02-2009, 04:14
@up
a ja strzelam ze gdyby taki system byl NPC mowilby jak np na rapidshare jest kod do przepisania walisz do NPC teleport a on ,,Write this code to take tp -DJ2j14o15jo1i2rf1jwfoi12jfo23j6oi2j36- zawsze generowany losowo. Wiec skrypt trudnoby bylo napisac. Zeby ulepszyc system gracz ktory nie byl by botem ponownie teleportowany na expowisko bylby powiedzmy 3sec niewidzialny dla potworow zeby ogarnac sytuacje ;p

Tethi
01-02-2009, 09:32
Senior tutor to zwykły gracz więc Alarm by mu się włączał jak przejdzie obok niego inny gracz ! A to by było irytujące.
Nad resztą muszę pomyśleć :D

Chodzilo mi raczej o alarm, ktory zacznie wyc kiedybot znajdzie sie na wyspie

@Bordo
O tym wlasnie mowie ;]

Zarejestrowany69
A myslisz ze problemem bedzie skopiowanie kodu przez bota? ;)

Wylansowany
01-02-2009, 09:47
Założę się, że będzie tak jak z tymi "dziwnymi rzulfiami". Botterzy po kilka h, a nawet szybciej obmyślą skrypt, przez który znajdą rozwiązanie.
Po drugie, nie każdy tutor jest na tyle kompetentny, żeby powierzyć mu takie coś...

Erverse
01-02-2009, 11:08
Omg, kombinujecie nad skryptami na tej wyspie. A czy nie prościej byłoby ustawić respondera, żeby bot odpisał do tutora hi/hello? ^^

Leon'ek
01-02-2009, 11:22
Up@
Hi>Hello
What is your name ? > Hello
Where you from ? > Hello
I co ? Wyspa czeka :p

Erverse
01-02-2009, 11:25
UP.
Hi> yo, sorry im busy
what is your name? > i said im busy
where are you from > don't fuck with me

Jakbyś nie wiedział, w bocie można ustawić dużo zagadnień, a nie tylko hi.

Bykunn
01-02-2009, 11:29
No dobra ale grasz, uczciwy czy nie, nie ma obowiązku odpisywać na wiadomości wysyłane mu przez normalnego gracza (jakim jest tak tutor, jak senior tutor). Może to świadczyć o jego niewychowaniu i braku kultury, ale nikt go nie może pod tym kontem oceniać ani karać. Dlatego pomysł jest słaby.

MordercaCienia
01-02-2009, 11:53
glupszego pomyslu dawno nie widzialem.

Dabir
01-02-2009, 12:09
Zacznijmy od tego że tutora może mieć każdy i byle jaki baran zrobi tutora i tak z nudow wysle 20 osob na wyspe.

mc200
01-02-2009, 12:18
@up
a ja strzelam ze gdyby taki system byl NPC mowilby jak np na rapidshare jest kod do przepisania walisz do NPC teleport a on ,,Write this code to take tp -DJ2j14o15jo1i2rf1jwfoi12jfo23j6oi2j36- zawsze generowany losowo. Wiec skrypt trudnoby bylo napisac. Zeby ulepszyc system gracz ktory nie byl by botem ponownie teleportowany na expowisko bylby powiedzmy 3sec niewidzialny dla potworow zeby ogarnac sytuacje ;p

Widziales kiedys porzadnego bota ;o? Przeciez skrypt na ominięcie tego na forum ***********/tibii ng pojawiloby sie po godzinie po wprowadzeniu tego do tibii.

Up@
Hi>Hello
What is your name ? > Hello
Where you from ? > Hello
I co ? Wyspa czeka

o.O Widać, że wiele w Tibii widziałeś. Jej toż nawet na jedno zagadnienie Hi można sobie ustawić nawet i 100 różnych odpowiedzi jeśli chcesz. Więc co to za problem ? Pytań napewno nie byłoby dużo, wszystkie byś sobie wypisał i na każde dał odpowiedź ...

Bordo
01-02-2009, 13:52
Aby ominąć ewentualne wysyłanie ludzi na tą wyspę przez tutorów "dla jaj" możnaby zrobić tak, że na tą wyspę mogą lecieć tylko osoby które nie napisały ani 1 słowa na pm z Tutorem w czasie ostatnich np. 5 min. Wtedy nie byłoby strachu że jakiś dzieciak nas będzie w kółko teleportował ^^

Mimo to, pomysł trochę dziwny i nie wróżę mu sukcesu ^^

Bykunn
01-02-2009, 14:13
Nie no Twoja opcja też jest bez sensu. Trzeba było przeczytać mój wcześniejszy post. Gdzie masz przepis mówiący o tym, że jest obowiązek odpisywania zwykłym graczom ? Bez sensu.

Zarejestrowany69
01-02-2009, 14:17
A o tym kopiowaniu nie pomyslalem ;p To moze inny sposob, npc by sie krecil a my bysmy musieli powtozyc jego ruchy =p No nie wiem ale widze w tym pomysle jakas przyszlosc (chodzi mi o sam pomysl :d)

@jerry
Reported =)

Regeusz
01-02-2009, 14:21
całkowicie cie posrało Oo myślisz że tutorzy są uczciwi ? pokaże ci przykład sprzed paru dni

Lowca-Dusz
lvl 202 EK
Senior Tutor
Banished: until Mar 01 2009, 13:52:25 CET because of using unofficial software to play

Przemyśl swoje myśli ;)

Aby ominąć ewentualne wysyłanie ludzi na tą wyspę przez tutorów "dla jaj" możnaby zrobić tak, że na tą wyspę mogą lecieć tylko osoby które nie napisały ani 1 słowa na pm z Tutorem w czasie ostatnich np. 5 min. Wtedy nie byłoby strachu że jakiś dzieciak nas będzie w kółko teleportował ^^

Aha czyli hunce sobie demy na goromi i nie zawsze zauważe kto pisze i czesto poprostu nie odp więc ?

Leon'ek
01-02-2009, 14:45
Może program który by spr. po 3 reportach tak :
Hi> Bott "Hello"
gtxbr5> Bott "No have time" źle ...
dodatkowe pytanie.

Jeśli ktoś nie Odp. to po 15min nie loguje się tylko idzie na wyspę ^.^
I program już nie będzie cię nękać w dniu w którym cie nękał !

Richard56
01-02-2009, 16:05
Pomysł beznadziejny. Tutorzy by tak jedynie zarabiali, a poza tym to co by się stało kiedy by na przykład tutor przeteleportował kogoś i 2 sekundy potem pojawiłby się GM. Ban za nic.

Bykunn
01-02-2009, 16:29
No kurwa czy ktoś przeczytał, że nie ma obowiązku odpisywania random graczom ? Nie rozumiem po co w ogóle dalej się toczy dyskusja skoro każdy rozsądny gracz powoła się na ten argument.

Erverse
01-02-2009, 16:31
Może program który by spr. po 3 reportach tak :
Hi> Bott "Hello"
gtxbr5> Bott "No have time" źle ...
dodatkowe pytanie.

Jeśli ktoś nie Odp. to po 15min nie loguje się tylko idzie na wyspę ^.^
I program już nie będzie cię nękać w dniu w którym cie nękał !

BYKUN JUŻ PISAŁ, ŻE JEŚLI KTOŚ DO CIEBIE PISZE TO MOŻESZ GO CAŁKOWICIE OPIERDOLIĆ I NIE ZWRACAĆ NA NIEGO UWAGI, OBOWIĄZEK ODPISANIA MASZ TYLKO DO GM.

EDIT: Chyba, że wprowadzą potrzebę pisania do tutorów, to będziesz pierw musiał zajrzeć na stronkę czy ktoś jest tutorem i dopiero mu odpisuj <haha>

Mosted
01-02-2009, 16:58
Moim zdaniem bez sensu. Tutory "mniej mądre" nadużywali by praw do swoich niecnych celow:baby:.
Mosted.

malyboy
01-02-2009, 17:32
już lepsze było by co 30 min wysyłanie do gracza pytania np. 3+4=? jesli byś nie napisał 7 to ban :p ,to tak apropo dziwnych pomyslow

Erverse
01-02-2009, 17:34
BOŻE ŚWIĘTY!
UP. Czy TY naprawde jesteś taki zdałniony, czy tylko udajesz, że to co bykunn powiedział 3 razy, a ja raz do ciebie nie dociera?
GRACZ NIE MA OBOWIĄZKU ODPISYWAĆ DO INNEGO GRACZA

Smerfekk
01-02-2009, 18:28
Większa władza tutorów <lol2>
You make my day.

1. Każdy by sobie wysłał tego SMSa za 3.66 z VAT no i zaczął banować jak głupi.

2. Tutor to doświadczony gracz, który pomaga mniej doświadczonym, niby dlaczego miałby mieć większą władze? On po prostu pomaga, aby nie było tyle noobów tylko żeby nowi gracze obcykali o co chodzi.

@Moja propozycja

- W każdym egzaminie powinny być nowe pytania. Mniej osób by oszukiwała.
- Poznanie tutora. Każdy tutor powinien zapoznać się z GM'ami lub nawet z GOD'ami i obczaić jego porozumiewanie się po angielsku.

Erverse
01-02-2009, 20:03
Up.
You made my day jak już coś, nie pisz jak nie wiesz.

Piaer
01-02-2009, 20:13
Pomysl zly, mogloby to przeszkadzac uczciwym graczom.

Btw, troche za pozno na taki pomysl, cipsoft za niedlugo wymeczy wszystkich botterow.