PDA

Pokaż pełną wersje : Bronie dla paladina

Jozi
01-02-2009, 00:21
Postanowiłem powrócić do gry. Ostatni raz gdy grałem paladynem to 2005/2006 więc odległe czasy i podczas update'ów się dużo zmieniło, później przestałem grać, ale mniejsza z tym.
Jakich broni najlepiej używać do expienia teraz dla paladyna? Wiem że są royal speary, ale co oprócz tego? Jak grałem palem to do expienia były bolts/arrows i to wszystko. Teraz się tego więcej zrobiło. Czy opłaca się bić jeszcze bow/arrows i crossbow/bolts?

wisien_pogromca
01-02-2009, 03:09
Nie opłaca się używać boltów i strzał. Expi się royal spirami, enchant spirami możesz również zamiast royal spirów używać zwykłych gwiazdek- pięć ataku mniej a weźmiesz ich o wieeeele więcej.

Asunul
01-02-2009, 08:20
Nie opłaca się używać boltów i strzał. Expi się royal spirami, enchant spirami możesz również zamiast royal spirów używać zwykłych gwiazdek- pięć ataku mniej a weźmiesz ich o wieeeele więcej.

no tak, zwyklych boltow sie nie oplaca, ale power boltow juz tak, szczegolnie do expienia na np. frostach lub przy huncie z teamem

Vein
01-02-2009, 11:36

Znasz sie perfekcyjnie na paladynie. Napisales to tak, jakby power bolty tez nie byly oplacalne do expienia. Co do reszty - ok.

Na zwykle hunty ze zwyklymi potworami typu dragon, cyklopy, piraci etc. royal spears. Enchanted sa dobre gdy potrzebujesz extra zasiegu np necro, culty, wszystko co stoi za daleko. Zwykle bolty i strzaly odpadaja, sa zbyt slabe. Arbalest + power bolty na dlugie hunty z bardziej wymagajacymi potworami typu frost dragi, dragon lordy. Assassin stars do PG, jesli posiadasz duzy zasob gp mozesz sobie pozwolic. Zbyt duza cena zeby nimi regularnie expic. Ktos jeszcze wspominal zwykle gwiazdki, no mozna nimi expic, maja troche mniejszy atak ale mozna ich duzo wziac, pod warunkiem ze nimi dysponujesz.
Ostatnia kwestia to stairhopping, tutaj nadaja sie royal, enchanted speary oraz PB, w zaleznosci od twoich umiejetnosci.

wisien_pogromca
01-02-2009, 13:00
W szczególności na niskim lewelu. Tak sobie te frosty pozabijasz że ho ho.

Vein
01-02-2009, 13:55
Nie napisal jaki ma lvl. A skoro napisalem Arbalest to chyba logiczne jest, ze minimum lvl wymagany do uzywania.