Pokaż pełną wersje : Skille Pall vs. Knight.
Witam. Dziś zrobię sondę w której ludzie będą się wypowiadali na temat trenowania rycerza oraz paladyna. Jak wiadomo rycerz używa broni zaś paladyn włóczni które się kończą , lecz to nie powód by rycerz musiał skillować 3 razy dłużej niż paladyn. Mówienie że paladynowi się kończą włócznie nie jest wymówka ! Czy nie może być tak że rycerz skilluje tak samo długo jak paladyn ?
Michukng
01-02-2009, 14:01
Dobrzeby tak było, gdyby leciały tak samo skille. Ale tak chyba nigdy nie będzie. To nie jest sprawiedliwe. Jednak tak samo jak kończąca się amunicja. Mogliby chociaż zwiększyć o 1, a nie o 3. Pozdro. xD.
A skąd masz informację, że knight skilluje 3x dłużej niż palladyn ?! Pierwsze słyszę, że ta różnica była aż tak duża, wydaje mi się, że zawsze było to maksymalnie 2x.
Poza tym knightowi skille dają dużo więcej niż palladynowi dlatego tak długo musi nad nimi trenować. No i jeszcze jedno. Mówimy tutaj wyłącznie o skillu ataku, ponieważ shielding knight'owi rośnie znacznie szybciej bo to jest właśnie zadaniem knight'a - blokowanie, palladyn jest od ataku więc szybciej rośnie mu skill ataku. Proste i logiczne.
Pozdrawiam
Info z TibiaWiki :
Jeśli jesteś Paladynem, skille wchodzą ci 3 razy szybciej.
Więc: Czas, który masz zapisany poniżej należy podzielić na 3. Toteż, jeśli jest napisane,
że skill będzie sie wbijać 1h, to paladyn wbije ten skill w 20 minut.
Obliczenia: 1h=60 minut 60 podzielić na 3 wynik 20 minut.
Skoro kina ważniejsze skille to powinni zmniejszyć czas B)
Raczej powinno lecieć tak jak jest teraz.
Proponuję dalej sugerować się tibią.wiki na której każdy zalogowany użytkownik może napisać co mu się tylko podoba ;-) Zawsze skille palladynom wskakiwały 2x szybciej, nie wiem kiedy miałoby to być zmienione, chyba, że w którymś updacie coś przeoczyłem.
A skąd masz informację, że knight skilluje 3x dłużej niż palladyn ?! Pierwsze słyszę, że ta różnica była aż tak duża, wydaje mi się, że zawsze było to maksymalnie 2x.
Poza tym knightowi skille dają dużo więcej niż palladynowi dlatego tak długo musi nad nimi trenować. No i jeszcze jedno. Mówimy tutaj wyłącznie o skillu ataku, ponieważ shielding knight'owi rośnie znacznie szybciej bo to jest właśnie zadaniem knight'a - blokowanie, palladyn jest od ataku więc szybciej rośnie mu skill ataku. Proste i logiczne.
Pozdrawiam
jak gowno wiesz, to sie nie odzywaj,
shield rosnie tak samo,
a dist palkowi rosnie 3x szybciej niz axe/sword/club knightowi..
@topic
imo zamiast 3x dluzej powinno byc 2x (skillowanie knighta przyspieszyc o 1/3)
Shielding rośnie tak samo ? Czy Ciebie do końca popierdoliło ? Widziałeś kiedyś palka ze 100+ shielda ? A knighta ? Powiem Ci za siebie. Widziałem mnóstwo takich knightów i ani jednego palka więc zamknij kurwa ryj.
Moim zdaniem U palladyna dist rosnie o wiele szybciej ale i przy dedzie rowniez szybciutko spada :D A shield rosnie tak samo jak knight'owi. Skumaj to ze dist nie rosnie tak samo jak shield palladynowi i zazwyczaj tak jest ze koles co gra pallkiem zalozy sobie ze skiluje do x distu i stop. Kolo co gra Pallkiem zazwyczaj patrzy na dist anie na shield. Pozdrawiam :) :baby:
Proponuję dalej sugerować się tibią.wiki na której każdy zalogowany użytkownik może napisać co mu się tylko podoba ;-) Zawsze skille palladynom wskakiwały 2x szybciej, nie wiem kiedy miałoby to być zmienione, chyba, że w którymś updacie coś przeoczyłem.
Kiedy skillowalem palkiem, czas moich awansow byl bardzo podobny do tych przedstawionych na tibia.wiki wiec zakladajac, ze czasy awansow knighta sa prawdziwe, to skill dista rosnie 3x szybciej.
Shielding rośnie tak samo ? Czy Ciebie do końca popierdoliło ? Widziałeś kiedyś palka ze 100+ shielda ? A knighta ? Powiem Ci za siebie. Widziałem mnóstwo takich knightów i ani jednego palka więc zamknij kurwa ryj.
Shielding rosnie tak samo i bylo to walkowane juz wiele razy. Nie widzialem palka ze 100 shielda jednak moj znajomy mial okolo 80 (skillowal). Paladyni nie maja 100+ shielda poniewaz nie walcza w zwarciu.
tak ty idioto shield u palka i knighta rośnie z identyczną prędkością... tylko że knight expi w zwarciu a pal nie... i nie potrzeba mu 100 shielda... więc nie pisz więcej swoich mongolskich teori, jak nie masz o czymś zielonego pojęcia :baby:
No bo chyba palek jak bije to ucieka, a nie bierze na klate nie?-.-
3x Dist nie rośnie napenwo szybciej niż normalne skille, max 2.
Wiesz czemu paladyni mają mniejszy shielding, chociaż rośnie tak samo?
Ponieważ jeśli skille w diście idą szybciej, to paladyn mniej skilluje co się równa temu, że ma mniejszy shielding. Ot mi zagadka.
boniedwa
01-02-2009, 22:27
Zanim coś napiszesz zapoznaj się z tematem. Po pierwsze shielding palkowi rośnie tak samo szybko jak knightowi, a po drugie widziałem palka który ma 100 shielda, więc sam "zamknij kurwa ryj".
dla niedowiarków: http://www.tibia.com/community/?subtopic=characters&name=Stormage+Phoenyx
Bym zapomniał: Knight powinien troche szybciej wbijać skille niż obecnie to robi, mi się na przykład już nie chce skillować około 40 godzin żeby wbić jeden punkt, a taki pal to nie dość że szybciej wbija skilla to ma jeszcze assaskinki...
@down
A ty byś wniósł coś do tematu, a nie propagował skłonności samobujcze.
Witam. Dziś zrobię sondę w której ludzie będą się wypowiadali na temat trenowania rycerza oraz paladyna. Jak wiadomo rycerz używa broni zaś paladyn włóczni które się kończą , lecz to nie powód by rycerz musiał skillować 3 razy dłużej niż paladyn. Mówienie że paladynowi się kończą włócznie nie jest wymówka ! Czy nie może być tak że rycerz skilluje tak samo długo jak paladyn ?
jak się nie podoba to idź skacz przez okno ,albo zrób sobie "palka"
No nie wiem jak tam sobie uważacie. Nie gram w tibię o pół roku ponad, ale przez 4 lata grania na bank palkowi shielding szedł wolniej niż knightowi. To tyle. Pozdro.
Up.
ponieważ palek musi mniej skilować, co za tym idzie wbije mniejszy shielding.
Erverse nie wiem od kiedy grasz w tibię, ale wszyscy którzy mnie tutaj tak ostro zjechali mają daty dołączenia 2008rok+, tylko Ty się złapałeś na grudzień 2007. Nie wiem czy aż tak dobrze się znacie, czy tylko polegacie na głupiej stronce. Ja wiem swoje, w czasie kiedy grałem na bank shielding rósł knightowi najszybciej.
W tibie gram (tzn gralem) od wersji 7,5. Nikogo wyżej nie znam, ja poprostu mówię tak jak myślę, nie jestem w stu procentach pewien tego :p
PS. ja Cie nie zjechałem ;d
No spoko, spoko ;) Ja grałem trochę wcześniej bo od 7.4, no ale to i tak stare czasy tibii, której już nie ma ;)
Erverse nie wiem od kiedy grasz w tibię, ale wszyscy którzy mnie tutaj tak ostro zjechali mają daty dołączenia 2008rok+, tylko Ty się złapałeś na grudzień 2007. Nie wiem czy aż tak dobrze się znacie, czy tylko polegacie na głupiej stronce. Ja wiem swoje, w czasie kiedy grałem na bank shielding rósł knightowi najszybciej.
Przepraszam bardzo, ale czy to, ze zalozylem konto pod koniec 2008 r. z gory oznacza ze nie moge miec racji? Na "glupiej" stronce nie polegam, jednak kiedy sprawdzalem ile czasu zajmuje palkowi wbicie poszczegolnych skilli (chcialem mniej wiecej wiedziec ile zajmie mi skillowanie), to czas ktory byl tam podany byl podobny do czasu moich awansow. Dlaczego z gory zakladasz, ze wszystko co jest tam napisane to bzdury?
19Darmi92
02-02-2009, 13:06
Tak tylko potem royal spira ma 25ataku np na 70lvl z ktorej sie expi a knight juz ma bron ktura ma 40+atk.. wiec i tak knight na skilu 75 bd lepiej ciskal ni z pall na skllu 83np moim zdaniem xd
Jeżeli dobrze zrozumiałem twój post to obawiam się, że się mylisz.
Tak tylko potem royal spira ma 25ataku np na 70lvl z ktorej sie expi a knight juz ma bron ktura ma 40+atk.. wiec i tak knight na skilu 75 bd lepiej ciskal ni z pall na skllu 83np moim zdaniem xd
Royalka ma 35 ataku i nie jest najlepsza bronia z arsenalu paladyna.
Nie, nie od razu zakładam, że wszystko co tam jest to bzdura, ani też, że Ty masz małe doświadczenie z tibii. Wydaje mi się jednak, że bzdurą jest to, że shielding palladynowi rośnie równie szybko co knight'owi... Może na kilku(nastu) pierwszych skillach tak, ale na pewno nie przez cały czas.
Widziałeś kiedyś palka ze 100+ shielda ? A knighta ? Powiem Ci za siebie. Widziałem mnóstwo takich knightów i ani jednego palka więc zamknij kurwa ryj.
Dziecko nie jesteś w chlewie więc nie klnij. A żebyś wiedział, że widziałem palka ze 100 shieldingiem, i co z tego że wybotowany, ale jest:
http://erig.net/xphist.php?player=Wilmoz
Palki mają assassin stary które nie są porównywalne z żadną rycerską bronią(nie licząc ice rapiera). Nie powinni zmieniać czasu poświęconego na skilowanie ponieważ za wiele osób trudziło się ze skilami żeby teraz inni mogli uzyskać taki sam efekt co oni w 2 razy krótszym czasie.
Więc co trzeba zrobić? Dla mnie to zawsze było logiczne, że jak palkom rośnie szybciej dystans i mogą bić z dystansu zmniejszając obrażenia otrzymywane fizycznie od wroga do minimum to powinni uderzać z mniejszymi hitami od rycków. Kiedyś tak było i rzadko kto się sprzeciwiał bo to była naturalna kolej rzeczy, że jeżeli zyskujesz coś innego to tracisz na tamtym. A teraz można powiedzieć, że palek jest "boską" profesją, powinni to zmienić.
No dobra poniosło mnie trochę, sorry. Ale powiedz mi. Palkowi rośnie shielding tak samo jak knight'owi ? No kurde nie chce wyjść na upartego durnia, ale nie mogę w to uwierzyć.
A no i lepiej nie mów do kogoś dziecko jeśli nie wiesz w jakim jest wieku ;)
A ty nie mów że on ma ryj jeżeli nigdy jego twarzy nie widziałeś ;oo
Nie mam pewności 100% że palkom shielding rośnie tak samo(bo z resztą kogo to obchodzi :F)
Wg. mnie rośnie tak samo, a że zawsze mają shielding mniejszy wynika to z tego że uciekają i nie obrywają fizycznie i dlatego że dist rośnie jakoś 2x szybciej. Jeżeli zaużmy 8 palek startowałby ze skilami 10/10 i tylko skilował nigdy nie expiąc, wbiłby 100 dist a shielding miałby tylko o tyle mniejszy o ile wynosi różnica tego 2x szybszego dista.
No możliwe, też nie jestem pewien. Niemniej zgadzamy się co do tego, że knightowi skille rosną 2x wolniej, a nie 3x ;) Takich ludzi lubię (bez wazeliny:P), można szybko porozmawiać i dowiedzieć się czegoś konkretnego. Pozdro
/Bykunn
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.