zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia po polsku dla Tibia.pl

PaYo
21-12-2004, 23:50
Witam!

Jestem wasz stary PaYo tylko zgubiłem hasło do poprzedniego konta :P

A co do sprawy to ostatnio zaczełem się bawić w edytorze hexadecymalnym i znudów spolszczyłem pół tibi tzn. Przyciski, info nad przyciskami, różne menu, którymi się posługujemy w grze.

Wiem, że to wam potrzebne raczej niebędzie ale wiele osób dopiero zaczyna przygode z tą pasjonującą grą i wiem, że by ich taka chodź z poziomu komputera spolszczona gra by dużo ich nauczyła.

Mimo iż rozmowy z npc będą po angielsku taki polski client gry by im pomugł w poruszaniu się po Roku.

http://payo90.w.interia.pl/tibia.pl.bmp

Plik clienta niedługo będzie można ściągnąć z tego topiku. Mam nadzieje, że moderatorzy wrzucą go do Downloadu na stronie!

Pozdro! PaYo

Dr.Unknown
22-12-2004, 00:00
Po pierwsze edytowanie client'a jest nie legalne, a po drugie jak możemy Ci ufać, czy nie wciskasz nam keylogger'a lub inne gówno?

Raynold
22-12-2004, 00:15
1. Jaki stary payo?
2. Zgadzam się z Dr.Unknown. Jak wrzucisz mi tutaj jakieś ******, to od razu usuwam :evul:

PaYo
22-12-2004, 00:17
1. Mnie to nie interesuje czy to jest legalne czy nie. Sam kiedyś miałem problemy z interpretacją przycisków więc chcem by inni początkujący uniknęli podobnych kłopotów z przyciskami. Wiem czasem jak to trzeba się namęczyć żmudnym szukaniem informacji o tym.

2. Tyle pracy nie odwaliłem chyba na marne, żeby psuć ją jakimś dennym keyloggerem. A jeżeli mi nie wieżysz będziesz mógł plik przeskanować czym chcesz i jak chcesz. Jeśli jesteś kumaty to zobaczysz że client nie bedzie kodowany ani spakowywany kod źródłowy pliku, więc jeżeli będzie jakiś virus to twój norton napewno go wykryje ;)

Co do starego PaYo to kilka osób mnie zna. Nie mówie ze wszyscy ale z jakies 3-4 osoby z forum...

Pozdro, łapserdaki.

Vanessa
22-12-2004, 00:24
@topic

Tu nawet nie chodzi o to, czy tam jest jakis keylog, czy nie... Po prostu edytowanie klienta jest nielegalne w świetle tibia rules i w świetle prawa... Więc jak dasz coś takiego, to Ray to usunie, a ja usunę drugi raz dla pewności...
A z downloadem na tibia.pl możesz sie pożegnać...

PaYo
22-12-2004, 00:33
Ok. Spoko...

Moderatorzy się wsciekają więc sam sobie zrobie stronke poświeconą tej jednej jednynej rzeczy. Czyli Clientowi tibi w wersji Polskiej. A na dodatek widze, że jeden z panów modków troche, jak by to ująć, nadużywa włądzy do tego stopnia by usunąć jedeną głupią grafike? A zresztą to nie moje forum... Ja tu zasad nie ustalam.

Pozdro, dla was.

Dr. Omader
22-12-2004, 01:00
@up...
ehz czlowieku zanim cos napiszesz to zastanow sie 3 razy...

Po 1. dales zdjecie na ftp interi, limit zostal wyczerpany przez co grafiki nie bylo widac,
Po 2. dales grafike w formacie .bmp, za co grozi wrecz spalenie na stosie przez userow,
Po 3. jesli by ci modek zedytowal posta to by na dole pisalo: ostatnio edytowany przez <nick moderatora>

I modkowie sie nie wsciekaja, po prostu ostrzegli cie zebys tego nie dawal bo to jest niezgodne z Tibia Rules i prawem(jak Vanessa zauwazyla)

Wiec: Nastepnym razem zanim bedziesz obwinial modka to sie ugryz w palce lepiej, bo w 99% przypadkow user sie myli ;)
(autor tego 1% zostaje rozstrzelany na miejscu...)

Trener
22-12-2004, 01:12
Fakt faktem że to nie legalne.

Ale..co wy na to aby zrobić takiego Clienta ver pol i przesłać z odpowiednim komentarzem i prośbą do CipSoftu, czy czasem nie zgodzili by się na wykorzystanie go dla początkujących graczy z Polski? :D
Wiem że to może brzmieć idiotycznie, ale oni by sprawdzili i być może zgodzili się na to?
Szanse zawsze są :D

Vanessa
22-12-2004, 01:22
Jak już, to najpierw zapytać, później tłumaczyć... ;)
Poza tym takie tłumaczenia robi się w inny sposób wtedy. No i zatrudniają kogoś do tego.
Poza tym, nie sądze, żeby się zgodzili - angielski jest językiem Tibii i nie ma powodu, żeby klient był w innych wersjach językowych (jak ktoś nie zna języka na tyle, żeby zorientować się w kliencie, to jak niby poradzi sobie z grą?).

Magus
22-12-2004, 01:56
@ Drom & Vanessa
Jesli ten goscu nie umie na lycos wrzucic skompresowanej grafiki to nie sadze by sobie poradzil z edycja klienta. Proste - dla mnie to jakas sciema.
Dlatego tez zamykam.