zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Czy powinni zrobić kolejkę tibijską na mainie dla FACC?

Carl955
07-02-2009, 23:55
Jak myslicie? Czy powinni zrobić środek komunikacji miejskiej pomiędzy miastami dla FACC? 8o Ja sobie to wyobrazam jako kolejka w tunelu podziemnym na np. -9.:] Cena wynosilaby 500 gp od gracza do dowolnego miasta. Nie byłaby to podróż błyskawiczna (teleport - jak ze statku na statek dla PACC),
tylko podróż która umożliwiłaby przejazd np. w minutę z Thais do Venore.
Kolejka byłaby jednoosobowa.

Paciuch
08-02-2009, 09:55
Pomysł głupi.

Mulder
08-02-2009, 16:22
FACCom nie należy dogadzać; FACCe należy usunąć. I bardzo by to zmniejszyło możliwości tworzenia 10 cashmakerów na raz na innych kontach na bocie.

Avidek
08-02-2009, 17:08
FACCom nie należy dogadzać; FACCe należy usunąć.

1.Facca nie nalezy usuwac.
2.Faccom mozna dogadzac, jednak Facce nie powinny sie tego domagac.

@top

Glupi pomysl.

Niezbawiony
08-02-2009, 18:25
Moze jescze dodadza samolot?

Kromka123
08-02-2009, 19:01
Odrazu , dadzą statki dla facc i pacc. I paccom dadzą x10 droższe , człowieku , myśl Facc dla cipsoftu to szkodniki co przeszkadzają w expie tym na których zarabiają -.-

Carl955
08-02-2009, 19:10
Moze jescze dodadza samolot?

prosze bardzo ale najpierw musieliby niebo zrobic:]

Carl955
08-02-2009, 19:12
Odrazu , dadzą statki dla facc i pacc. I paccom dadzą x10 droższe , człowieku , myśl Facc dla cipsoftu to szkodniki co przeszkadzają w expie tym na których zarabiają -.-

pytane jest - czy "powinni" a nie - czy zrobią

Kromka123
08-02-2009, 19:13
@up
Nie rozumiesz wypowiedzi?^^ Wyciągnij wniosek , przeczytaj raz, nie zczaisz to do skutki... Jak dalej nie zrozumiesz to masz problem :baby:

Erverse
08-02-2009, 19:15
O ja cie pędze, to w średniowieczu były kolejki?

Kromka123
08-02-2009, 19:23

Nie , ale tak samo nie było paladynów , druidów i sorków xd

Erverse
08-02-2009, 19:47
Ale to jest gra fantasy, oparta na średniowieczu co nie znaczy, że tam zaraz mają latać samoloty i jeździć kolejki miedzy innymi z thais do venore ...
Skoro były w średniowieczu kolejki, to mogły bez problemu być pistolety, więc po cholere paladyni latają z dzidami i się męczą, przecież można wziąść pistolet i zastrzelić takiego cyclopa, albo w ogóle spuścić bomby na ferumbrasa, to innych potworków już nie będzie.

Wylansowany
08-02-2009, 19:57
"Nie, bo nie".
Jak chcesz podróżować - kup PACC-a.
I tak powinieneś się cieszyć, że FACC mają aż 5 miast, a nie tylko 1 czy 2...

Ewentualnie można wyjść z pomysłem dostawania bonusów za wysyłanie SMS, np. Chcesz określony czar - wysyłasz SMS, chcesz outfit - wysyłasz SMS.
Ale to pomysł do dłuższej dyskusji.

Erhion
08-02-2009, 20:17
Nie , ale tak samo nie było paladynów , druidów i sorków xd

Jak nie?

Może nie w takim sensie jak to pokazano w Tibii, ale byli ludzie uważani za magów (co nie znaczy, że czarowali), byli paladyni (co nie znaczy, że strzelali z kuszy - wizerunek tibijski).

Druidzi? Anglia choćby.

Topic:

Lol, nie.

Felux
08-02-2009, 20:24
Metro w tibii.... <owned>

Avidek
08-02-2009, 20:24
Ale to jest gra fantasy, oparta na średniowieczu co nie znaczy, że tam zaraz mają latać samoloty i jeździć kolejki miedzy innymi z thais do venore ...
Skoro były w średniowieczu kolejki, to mogły bez problemu być pistolety, więc po cholere paladyni latają z dzidami i się męczą, przecież można wziąść pistolet i zastrzelić takiego cyclopa, albo w ogóle spuścić bomby na ferumbrasa, to innych potworków już nie będzie.

Gdyby troche wysilic szare komory, to moznabyloby dowalic jakies glupie wagoniki napedzane magia... Tylko po jaka cholere?

Zamne
08-02-2009, 21:07
Facc dla cipsoftu to szkodniki co przeszkadzają w expie tym na których zarabiają -.-

a kogo maja naciagac na "nigdy nie zapomnisz swojego pierwszego pacca"?
jak facc to smiec to dlaczego na Premii jest max 200 osob?

jakby nie bylo faccow to nie dochodziliby nowi, a wtedy jak jakis pacc przestanie grac to nie przyjdzie w jego miejsce nowy paccbuyer

Shamanus
08-02-2009, 21:26
Metro w tibii.... <owned>
Dowaliłeś mistrzu <lol> Myślę, że nie chodzi tu o metro -.- Tylko tak jak już ktoś pisał wagoniki. A ogólnie to ciekawy pomysł, ale wątpie, że możliwy do zrealizowania. Faccom też coś się należy, tym bardziej, że nie jest to jakieś nowe expowisko. Tylko kolejka xd

Avidek
08-02-2009, 21:37
Dowaliłeś mistrzu <lol> Myślę, że nie chodzi tu o metro -.- Tylko tak jak już ktoś pisał wagoniki.

Gosciu pisal, ze moglby byc jakis tunel na poziomie -9 w ktorym jezdzilyby wagoniki. Felux po prostu to uproscil. ;)

A ogólnie to ciekawy pomysł, ale wątpie, że możliwy do zrealizowania.

Jezeli mialoby cos takiego powstac, to poprostu teleportowaloby gracza do innego miasta po wejsciu do wagonika bez jakiegos niepotrzebnego kombinowania.

Faccom też coś się należy, tym bardziej, że nie jest to jakieś nowe expowisko. Tylko kolejka xd

Gdyby chcieli, to facce mogliby po prostu podrozowac statkiem do wszystkich miast facclandu. Po jakiego grzyba wymyslac jakies glupie kolejki?

Vasudanin
08-02-2009, 21:41
Ewentualnie można wyjść z pomysłem dostawania bonusów za wysyłanie SMS, np. Chcesz określony czar - wysyłasz SMS, chcesz outfit - wysyłasz SMS.
Ale to pomysł do dłuższej dyskusji.
Taa... I 8 lvl'e by w full assassinie latały :D

Shamanus
08-02-2009, 21:41
Gosciu pisal, ze moglby byc jakis tunel na poziomie -9 w ktorym jezdzilyby wagoniki. Felux po prostu to uproscil. ;)

Jezeli mialoby cos takiego powstac, to poprostu teleportowaloby gracza do innego miasta po wejsciu do wagonika bez jakiegos niepotrzebnego kombinowania.

Gdyby chcieli, to facce mogliby po prostu podrozowac statkiem do wszystkich miast facclandu. Po jakiego grzyba wymyslac jakies glupie kolejki?

Żeby ciekawiej było :D

Mulder
08-02-2009, 22:54
a kogo maja naciagac na "nigdy nie zapomnisz swojego pierwszego pacca"?
jak facc to smiec to dlaczego na Premii jest max 200 osob?

jakby nie bylo faccow to nie dochodziliby nowi, a wtedy jak jakis pacc przestanie grac to nie przyjdzie w jego miejsce nowy paccbuyer

Może przesadziłem, po prostu nie mogę znieść ludzi, którzy żałują marnych 95 zł na 3 miesiące (tyle to teraz kosztuje na allegro), a płaczą, że CipSoft nic im nie dodaje. A jak dodaje coś dla PACC, to z kolei płaczą, że rary umierają. Zawiść, panowie, zawiść.

Shamanus
09-02-2009, 07:43
Może przesadziłem, po prostu nie mogę znieść ludzi, którzy żałują marnych 95 zł na 3 miesiące (tyle to teraz kosztuje na allegro), a płaczą, że CipSoft nic im nie dodaje. A jak dodaje coś dla PACC, to z kolei płaczą, że rary umierają. Zawiść, panowie, zawiść.

Dla Ciebie marne 95 zł, dla niektórych nie. Niektórzy wolą wydać tą kasę na coś innego niż na grę.

Cwaniakztibi
09-02-2009, 08:27
Dla Ciebie marne 95 zł, dla niektórych nie. Niektórzy wolą wydać tą kasę na coś innego niż na grę.

to juz ich problem.

ozahalski
09-02-2009, 09:32

tylko ze na sam internet w 3 miesiace wydasz 2 razy tyle co na pacca, wiec juz na gre wydajesz

@down
na internet wydaje 70zl miesiecznie
3x70 = 210
pacc 90zl - przesadzone?

Mulder
09-02-2009, 11:08
tylko ze na sam internet w 3 miesiace wydasz 2 razy tyle co na pacca, wiec juz na gre wydajesz

Pwned :O Mam neo 1 mbit, i mimo, że jest to jedno z droższych rozwiązań to twoje dane są mocno przesadzone...

Nie chcesz - nie graj, IMO typy z Blizzarda dobrze zrobiły, co prawda nie grałem w WoWa ale mogę się założyć że jest tam 5 razy mniej noobków typu "free itans blz"

Erverse
09-02-2009, 12:23
Dowaliłeś mistrzu <lol> Myślę, że nie chodzi tu o metro -.- Tylko tak jak już ktoś pisał wagoniki. A ogólnie to ciekawy pomysł, ale wątpie, że możliwy do zrealizowania. Faccom też coś się należy, tym bardziej, że nie jest to jakieś nowe expowisko. Tylko kolejka xd

Faccom się coś należy? A niby za co im się coś należy? Za to że grają? No proszę Cie...
Myślisz, że Cipsoft obchodzi to, że jakiś noob bez możliwości kupienia pacca odejdzie, "Bo wszystko jest dla pacc"?

No to niech nie ryczą, że nie mają statków, czarów, outfitów etc.
Niech ludzie wreszcie zrozumieją, że facc to jest demo. Tak jakby jakiś darmozjad ściągnał z neta hm... Crysisa, który zajmuje 100 mb i ma tylko np 2 misje, a później pisał do Cryteku ubolewania, że tylko jedna misja, że to że sro i że mu się należy.

Avidek
09-02-2009, 13:45

Zawsze znajdzie sie ktos, komu cos sie nie spodoba.

Jezeli nie jecza potem na forum ze "Dla FACCa znowu nic nie dodali. Cipsoft SUX!", to wisi mi na co wydali te kase. To chyba oczywiste ze nie placisz = nie masz.

Shamanus
09-02-2009, 14:56
Zawsze znajdzie sie ktos, komu cos sie nie spodoba.

Jezeli nie jecza potem na forum ze "Dla FACCa znowu nic nie dodali. Cipsoft SUX!", to wisi mi na co wydali te kase. To chyba oczywiste ze nie placisz = nie masz.

Ej koleś nie rozumiesz mnie. Czy ja mówie "CIP SUX" albo coś?? Czy ja się domagam! o jakieś nowości dla FACC? Chodzi mi o to, że fajnie/ciekawie by było z tą kolejką, ale i tak to nie przejdzie. Czytaj ze zrozumieniem kolo i w następnym poście, w którym będziesz się czepiał i mówił FACCom nic się nie należy, bo nie płacą nie wmawiaj mi głupot ok? Gdyby zrobili kolejkę byłoby ciekawiej. Nie rozumiesz tego? A ty wyskakujesz z tekstami typu: PACC płaci PACC dostaje, FACC nie płacie FACC nie dostaje.

Gollumek
09-02-2009, 15:03
FACCom nie należy dogadzać; FACCe należy usunąć. I bardzo by to zmniejszyło możliwości tworzenia 10 cashmakerów na raz na innych kontach na bocie.

To ciebie należy usunąć :D:D:D:D. Śmieszny jesteś, buahahaha :D:D:D:D.

Erhion
09-02-2009, 15:30

Wytłumacz mi bo kurwa nie rozumiem. Macie dostać coś więcej, ale nie zapłacicie za to, bo wolicie wydać kasę na coś innego?

LUL

FAIL

AND ROCK AND ROLL.

Shamanus
09-02-2009, 15:37
Wytłumacz mi bo kurwa nie rozumiem. Macie dostać coś więcej, ale nie zapłacicie za to, bo wolicie wydać kasę na coś innego?

LUL

FAIL

AND ROCK AND ROLL.
Jacy my? Czytaj ze zroumieniem wszystkie moje posty, a później nie płacz. Kolo, ja PACCa mam, bo wiem, że gra się lepiej, tylko, że ta kolejka to nawet ciekawy pomysł i nic więcej. Ile razy mam powtarzać? Czy Ty jesteś taki tępy na serio czy udajesz tylko.. Widocznie źle zrozumiałeś moją wypowiedź. Koleś powiedział marne 95 zł. Nie dla każdego. O TO MI CHODZI!

Avidek
09-02-2009, 16:05
Ej koleś nie rozumiesz mnie. Czy ja mówie "CIP SUX" albo coś?? Czy ja się domagam! o jakieś nowości dla FACC?

A moglbys zacytowac mi fragment posta, w ktorym napisalem ze TY placzesz?

Chodzi mi o to, że fajnie/ciekawie by było z tą kolejką, ale i tak to nie przejdzie.

Gdyby ten pomysl dokladnie przemyslec, to moze cos by z tego bylo. Jednak rozwiazanie ktore przedstawil autor tematu wydaje mi sie chybione.

Czytaj ze zrozumieniem kolo i w następnym poście, w którym będziesz się czepiał i mówił FACCom nic się nie należy, bo nie płacą nie wmawiaj mi głupot ok?

"Kolo", ja sie nie czepiam, tylko wyrazam swoje zdanie. Nie mam nic do graczy na Faccu, poniewaz sam obecnie pacca nie mam, jednak nie uwazam, ze teksty typu "wole wydac kase na cos innego" lub "a moze mnie nie stac na pacc" sa usprawiedliwieniem dla "jeczenia" o wiecej dla facc.

Gdyby zrobili kolejkę byłoby ciekawiej. Nie rozumiesz tego?

A co byloby w tym ciekawego? Dzialaloby to na tej samej zasadzie co statki i dywany, poniewaz nie wydaje mi sie, zeby chcialo im sie bawic w jakies jezdzace wagoniki na poziomie -9.

A ty wyskakujesz z tekstami typu: PACC płaci PACC dostaje, FACC nie płacie FACC nie dostaje.

Szczerze mowiac to pacc placi i dostaje, a facc nie placi i rowniez dostaje, tylko ze mniej.

Shamanus
09-02-2009, 18:17
@Avidek
Zaczynasz sensowniej pisać ;) Wg ciekawie byłoby tylko wtedy, gdyby nie byłoby to na zasadzie tp.

"Kolo", ja sie nie czepiam, tylko wyrazam swoje zdanie. Nie mam nic do graczy na Faccu, poniewaz sam obecnie pacca nie mam, jednak nie uwazam, ze teksty typu "wole wydac kase na cos innego" lub "a moze mnie nie stac na pacc" sa usprawiedliwieniem dla "jeczenia" o wiecej dla facc.
Nie jęczę, tylko mówie, że ta kolejka jest czymś ciekawym. A tak pozatym to chyba dalej mnie nie rozumiesz z tym 95 zł ;d
Tyle powiem.

piramjida
09-02-2009, 18:27
Pytanie brzmi 'czy powinni', a nie 'czy z twojej perspektywy jako kogos kto kupil pacc sie im nalezy' bo potem to prowadzi to takiej parodii dyskusji jaka mamy tutaj, jedynym sensownym argumentem jaki podal ktos to zwiekszenie sie ilosci cashmakerow. Facce owszem placza o expowiska, ale ton odpowiedzi kolesia, ktory sobie mysli, ze on zaplacil to ma miec a reszta niech sie p***li to juz nie widzicie. Spojrzyjcie na to z innej perspektywy i zastanowcie sie - co was obchodzi, ze jakiemus faccowi dodadza udogodnienie? Bo zachowywujecie sie conajmniej jakby wam cos odbierali i dawali to na facca.

Wylansowany
09-02-2009, 18:37
Taa... I 8 lvl'e by w full assassinie latały :D

No, właśnie o to chodzi, żeby nie latały, bo żeby mieć fajny outfit przez kilkanaście dni musiałbyś wysłać SMS za 4-5 zł, a PACC masz na trzy miechy za ok. 25zł (jak kurs Euro zejdzie na przyzwoity poziom). To bardziej kwestia "psychologiczna".

Avidek
09-02-2009, 18:50
Nie jęczę, tylko mówie, że ta kolejka jest czymś ciekawym. A tak pozatym to chyba dalej mnie nie rozumiesz z tym 95 zł ;d
Tyle powiem.

Dogadamy sie jakos. ;d

Dla Ciebie marne 95 zł, dla niektórych nie

Zapewne o to ci chodzi? Jezeli tak, to jak najbardziej nie uwazam, ze 95 zl jest "marna" kasa. Mialem juz okazje troszke popracowac i wiem, ze zdobyc stowe to cos wiecej niz poprosic starych.

Spojrzyjcie na to z innej perspektywy i zastanowcie sie - co was obchodzi, ze jakiemus faccowi dodadza udogodnienie? Bo zachowywujecie sie conajmniej jakby wam cos odbierali i dawali to na facca.

Nie obchodzi mnie to. Moga sobie nawet caly update poswiecic dla facc, niech dadza im nowy outfit, czary, questy i expowiska, leje na to. Chodzi mi o to, ze Cipsoft MOZE im to dac, a nie powinien, to jest roznica.

Carl955
09-02-2009, 19:04
all up /\
zal.pl
ten temat był tylko po to, aby się dowiedzieć czy graczom na FACC podobałaby się taka kolejka! A wy tu coś o + PACC i - FACC piep**cie...
o cenach PACC...czy się opłaca? czy nie? czy to duzo?
tyle! ..;d

Mohammed
09-02-2009, 19:56
No, właśnie o to chodzi, żeby nie latały, bo żeby mieć fajny outfit przez kilkanaście dni musiałbyś wysłać SMS za 4-5 zł, a PACC masz na trzy miechy za ok. 25zł (jak kurs Euro zejdzie na przyzwoity poziom). To bardziej kwestia "psychologiczna".

Jak wejdziemy do strefy euro to już będzie troche lepiej, drom nie będzie miał co podwyższać (ale i tak podwyższy bo euro tym razem spadnie :) o 30 groszy)
Ale kiedy to będzie w 2011 , nie ostatnio mówili że po 2012 dopiero.
A narazie słowacy, którzy mają podobną gospodarkę do Poski mogą się cieszyć jełrem

ZapodajMuze
09-02-2009, 20:10
Jak ktos ma mozg i glowe do interesow to za pacca 3 miesiecznzego zarobi z 500 ~~ zl i pozniej nie bd kupowac za prawdziwe pieniadze go a dalej bedzie zarabial coraz wiecej i wiecej . Denerwuja mnie faccki ktore mowia ze 95 zl to duzo . To kup na miecha za 38 omg. A jak nie masz 38 zl to musisz byc z biednej wiatnamskiej wioski albo etiopiskiego osrodka dla bezdomnych.

Bykunn
09-02-2009, 21:34
ZapodajMuze
Jesteś po prostu idiotą bo nie wiem jak można napisać coś takiego. To, że dla ciebie 38zł to jest nic, nie znaczy, że dla kogoś nie jest to sporo. I chu* cię to obchodzi ile ktoś ma pieniędzy.

Osobiście uważam jednak, że w tibii nie płacąc i tak można sobie normalnie pograć i na prawdę nie jest to aż tak bardzo odczuwalne. W większości MMO bez płacenia nawet nie ma mowy o sensownej grze, więc nie narzekajcie.

@piramjida
Nie wiem ile masz lat, ale jak ktoś pisze "spojrzyjcie" i "zachowywujecie" to wydaje mi się, że nawet nie powinien mieć możliwości kupienia pacc'a. Przecież to jest debilizm wtórny. A jeśli cena pacc'a drożeje to ja jako już nie grający tylko się z tego ciesze bo dla dzieciaków po 10-14lat to się zaczyna robić kasa, a normalny człowiek te 3 dyszki miesięcznie odłoży, jeśli będzie chciał.
Chociaż rodzicom tak się teraz w baniach je***, że dają dzieciom taką kase, nawet nie pytając na co... Eh

/Bykunn

Ulrikk
09-02-2009, 21:50
@UP
Chwila.. czy my mieszkamy w tym samym kraju? Bo w Polsce zarobić 38zl nawet w wieku 15 lat to nie wielki wysiłek

Bykunn
09-02-2009, 22:54
Przecież napisałem 10-14 to po pierwsze. A po drugie - daj mi kogoś w wieku 15 lat kto zarobi sobie te 38zł ;) Chętnie doniosę na tego kto go zatrudnił, chyba, że mówisz o strzyżeniu trawnika u dziadków albo zmywaniu dla mamy, ale tacy ludzie nie grają w tibię ;)

boniedwa
10-02-2009, 03:22
Jak ktos ma mozg i glowe do interesow to za pacca 3 miesiecznzego zarobi z 500 ~~ zl i pozniej nie bd kupowac za prawdziwe pieniadze go a dalej bedzie zarabial coraz wiecej i wiecej . Denerwuja mnie faccki ktore mowia ze 95 zl to duzo . To kup na miecha za 38 omg. A jak nie masz 38 zl to musisz byc z biednej wiatnamskiej wioski albo etiopiskiego osrodka dla bezdomnych.

Ja nie mam tych 38 zł na pacc, wydałem, przez to że są ważniejsze sprawy niż gra mam być obrażany przez jakiegoś szczyla? Myślisz że jesteś lepszy bo masz pacc? Żałosne, jesteś gówno warty...

@topic
Pomysł fajny, troche podobne by to było do wagoników w WoW:)

pro_palacz
10-02-2009, 09:28
Nigdy, ale to nigdy nie uszczęśliwią FACC, to ich jest polityka, jak najmniej dawać FACC a jak najwięcej dla PACC.

Avidek
10-02-2009, 14:56

Jezeli ktos ma kase na komputer i na internet, to na pacc tez najprawdopodobniej by sie znalazlo. Nie jest to jednak powod zeby pisac cos takiego.

*95 zeta to jest duzo kasy, niezaleznie na co by ona poszla.

Osobiście uważam jednak, że w tibii nie płacąc i tak można sobie normalnie pograć i na prawdę nie jest to aż tak bardzo odczuwalne. W większości MMO bez płacenia nawet nie ma mowy o sensownej grze, więc nie narzekajcie.

Jasne ze mozna. Niestety niektorzy tego nie dostrzegaja, bo caly czas narzekaja ze inni maja lepiej (tak samo jest z profesjami).

Ulrikk
10-02-2009, 17:10
Chętnie doniosę na tego kto go zatrudnił
Ja nie mam, to inni tesh nie mogom? Nieźle by cię wyśmiali na komisariacie.

chyba, że mówisz o strzyżeniu trawnika u dziadków albo zmywaniu dla mamy, ale tacy ludzie nie grają w tibię
Mi już pod koniec podstawówki głupio było brać od rodziców chociaż 2zl na chrupki czy coś, wolałem sam na nie zapracować, a w tibie jakoś grałem.

@down
Jakbym chciał pieniądze na pacc to bym na nie zarobił

Carl955
10-02-2009, 17:54
sciąles dziwadkowi trawnik za 38 zł? albo umyles mu samochod za 38 zl?
:D

golonkamatu
10-02-2009, 18:25
A kto wam każe kupować pacc za rl kasę? Za gp to już nie można?

caveki
10-02-2009, 18:46

To, że ty jesteś rozpieszczonym dzieciakiem szastającym forsą to nie znaczy, że wszyscy mają pieniądze. I Ci ludzie z Etiopii i Wietnamu chociaż nie mają pieniędzy są o wiele mądrzejsi niż ty!

Noradin
10-02-2009, 18:47
Omg.... Chcesz szybszą podróż to kup PACC a nie kolejkę -.-.Może od razu samolot,samochody i metro?X(X( WXeź ty się zastanów nad tymi twoimi pomysłami.
1/10
edit: golonkamatu@: pojebusie -.- będę zbierał 4 miechy kasę na pacc a potem jakis 6 letni dzieciak który odkrył neo mi to zwędzi pod pretekstem "jestem got stif tylko to muj drugi char" albo ze da pacca jak wróci z Włoch -.-

Valest
10-02-2009, 19:35
Przecież napisałem 10-14 to po pierwsze. A po drugie - daj mi kogoś w wieku 15 lat kto zarobi sobie te 38zł ;) Chętnie doniosę na tego kto go zatrudnił, chyba, że mówisz o strzyżeniu trawnika u dziadków albo zmywaniu dla mamy, ale tacy ludzie nie grają w tibię ;)

Dorośnij .....

ZapodajMuze
10-02-2009, 19:54
ZapodajMuze
Jesteś po prostu idiotą bo nie wiem jak można napisać coś takiego. To, że dla ciebie 38zł to jest nic, nie znaczy, że dla kogoś nie jest to sporo. I chu* cię to obchodzi ile ktoś ma pieniędzy.

/Bykunn

Nie jestem idiota tylko ty jestes durnym leniem i debilem (tak wiem co to znaczy debil) bo pojsc na 6-7 h na ulotki KAZDY moze i 10 latek i 60cio . Jak ty tego nie rozumiesz to do konca zycia bd bezuzytecznym robolem co pracuje za 5 zl na godzine w pasmenterii u pani Zosi .

To, że ty jesteś rozpieszczonym dzieciakiem szastającym forsą to nie znaczy, że wszyscy mają pieniądze. I Ci ludzie z Etiopii i Wietnamu chociaż nie mają pieniędzy są o wiele mądrzejsi niż ty!
To co u gory faccku , do roboty kazdy moze ja miec trzeba tylko chciec ;]. A jezeli nie widzisz , ze tibia moze byc inwestycja a nie tylko glupia gra to powinienes przeczekac dlugie lata pojsc do pierwszej komunii swietej i pomyslec znowu o co mi chodzilo piszac te zdanie.

Przecież napisałem 10-14 to po pierwsze. A po drugie - daj mi kogoś w wieku 15 lat kto zarobi sobie te 38zł Chętnie doniosę na tego kto go zatrudnił, chyba, że mówisz o strzyżeniu trawnika u dziadków albo zmywaniu dla mamy, ale tacy ludzie nie grają w tibię
Czemu doniesiesz ze zatrudnia ? bo sam jestes jeleniem i tylko umiesz sie opierdzielac albo siedziec z brylami nad podrecznikiem szkolnym? Dorosnij nie wiem ile ty masz lat , ze uwazasz zarabianie przez mlodziesz za zly pomysl , to co maja robic lepiej pojsc i obrabowac z telefonu taka ciote jak ty ?

Bykunn
10-02-2009, 20:19
Jesteś jednak debilem, który w dodatku nie zna polskiego prawa. Nie masz prawa iść na ulotki przed ukończeniem 16 roku życia, a od 16 do 18 za zgodą prawnego opiekuna, pracując maksymalnie 6 godzin dziennie z przerwą na jedzenie i odpoczynek. Wiem nie mów mi, że jestem leniem. A jeśli uważasz, że przestrzeganie prawa to debilizm to nie mam o czym z Tobą rozmawiać.

Wszyscy inny.
Nie nie chodzi o to, że "ja nie mam to inni też nie mogą". Ja mam już 18lat skończone i spokojnie mogę się zatrudnić do legalnej roboty, ale denerwuje mnie każde łamanie prawa i nie mów mi tutaj, że jestem jakimś aniołem, który broni prawa polskiego bo nie jestem, ale jestem po prostu przyzwoity.
A tekst o donoszeniu był oczywiście w formie żartu.. Epoka donosów już jest za nami...

/Bykunn

reasonTHC
10-02-2009, 20:36
Jesteś jednak debilem, który w dodatku nie zna polskiego prawa. Nie masz prawa iść na ulotki przed ukończeniem 16 roku życia, a od 16 do 18 za zgodą prawnego opiekuna, pracując maksymalnie 6 godzin dziennie z przerwą na jedzenie i odpoczynek. Wiem nie mów mi, że jestem leniem. A jeśli uważasz, że przestrzeganie prawa to debilizm to nie mam o czym z Tobą rozmawiać.

Wszyscy inny.
Nie nie chodzi o to, że "ja nie mam to inni też nie mogą". Ja mam już 18lat skończone i spokojnie mogę się zatrudnić do legalnej roboty, ale denerwuje mnie każde łamanie prawa i nie mów mi tutaj, że jestem jakimś aniołem, który broni prawa polskiego bo nie jestem, ale jestem po prostu przyzwoity.
A tekst o donoszeniu był oczywiście w formie żartu.. Epoka donosów już jest za nami...

/Bykunn

Zgaduje ze w RL jestes ciotą i biją Cię koledzy, a młodsza siostra na Ciebie szcza bo jesteś gorszą babą niż ona sama. Przykro mi ale tak to wygląda.

Idz na mnie na policje donieś,

szczylu.

Bykunn
10-02-2009, 21:06
Tak się traktuje w tym kraju porządnych ludzi. Jak ktoś tylko powie coś w miarę sensownego i jeszcze w dodatku przestrzega ustanowionego prawa to jest ciotą i go koledzy biją. Dorośnij "kolego" bo chyba sobie na świecie nie poradzisz. To, że ja mam takie wartości, a nie inne nie jest twoim zasranym interesem, a jak Ty się chcesz dorabiać dziadostwem i cwaniactwem to powodzenia i krzyżyk na drogę.

Carl955
10-02-2009, 21:20
do ZapodajMuze

człowieku! X( zastanów się decydencie co ty wogóle piszesz!X(
po pierwsze to weź słownik ortograficzny do ręki! ... :baby:

po drugie to nie każdy ma naiwnego lub b. bogatego dziadka, u którego dostaniesz np. 38 zł za umycie samochodu!

A jak nie masz 38 zl to musisz byc z biednej wiatnamskiej wioski albo etiopiskiego osrodka dla bezdomnych.

po trzcie to nie każdy bedzie wydawał kase (nie wazne ile) na jakąs grę!
nie ważne, czy ma jej dużo, czy mało...poprostu nie chce tracić na to pieniędzy!
Nie obrażaj tutaj ludzi, którzy wolą wydać pieniądze na coś innego, niż dać Cipsoft'owi kase za "pełną wersję kilkunastoletniej gry" (sam wydałem kiedyś kase na PACC, ale moze to był błąd?).
Poprostu ich nie obrazaj! ; dd

ehh..tyle

Shamanus
10-02-2009, 22:22
@ZapodajMuze (czy jak Cię tam wołają na obiad)
odkąd wpełzłeś do tego tematu i napisałeś tak idiotyczny post zrobił się tu syf:( tyle Ci powiem. Weź wyjdź z tego tematu i odłącz kabel od neostrady dla naszego i Twojego dobra:cygaro:, a jak Cię nosi to poubijaj kotlety pachami dla mamusi;)

Avidek
10-02-2009, 23:00

Glupio bym zrobil gdybym powiedzial ze to co napisales to glupota, jednak wolalbym zeby dzieciaki lamaly prawo pracujac niz krojac komus komore lub obijajac gebe.

reasonTHC
11-02-2009, 06:09

wogóle
po trzcie

Skonczcie juz z tymi slownikami bo mi sie smiac chce jak to czytam, wnioskuje ze siedzisz i jak piszesz post na forum masz slownik na kolanach i szukasz kazdego słowa?

Co moge powiedziec, chyba tylko krótkie - wy*******aj i zero skilu szczylu.

Idz doexp 24 bo ci roty w veno zajma.
I powiem tyle.
ODEJDŹ, Nic nie znaczący zerowy FACCU.

Carl955
11-02-2009, 09:12
Skonczcie juz z tymi slownikami bo mi sie smiac chce jak to czytam, wnioskuje ze siedzisz i jak piszesz post na forum masz slownik na kolanach i szukasz kazdego słowa?

Co moge powiedziec, chyba tylko krótkie - wy*******aj i zero skilu szczylu.

Idz doexp 24 bo ci roty w veno zajma.
I powiem tyle.
ODEJDŹ, Nic nie znaczący zerowy FACCU.

hahahaha! :D
co masz do mojego "wogóle" ?? albo do "trzci" ??
można z tego wywnioskować, że się poprostu spieszę....ja nie popełniam błędów typu "młodziesz" tak jak ZapodajMuze...takie dziecko to pewnie dostało neostrade w prezencie na gwiazdkę i teraz pisze głupoty na forum.
co ty mi tu pier*olisz, żebym lvl wbił cioto, zapewne ty masz 70~~ ek, który wbił ten lvl na larvach na bocie, a potem padniesz na dl'u albo np. na hydrach bo wyjdzie na to, że grać nie umiesz CIOTO, więc mnie nie pouczaj szczylu... IDZ LEPIEJ USTAW BOTA NA LARVY BO CI 20 LVL ZAJMIE TWOJE ZAJE*ISTE EXPOWISKO ...

Mosted
11-02-2009, 12:43
Nie. Uwazam iz powinno sie pozbyc darmozjadow

Aphino
11-02-2009, 15:00
Lol? Za to PACC jest święty i się na respa nie wbija tak? Zdziwił byś się, tam gdzie ja gram (Harmonia) na POH'u (mówię o cycach, slimach, i mino) "latają" z PACC'iem 30 lvl ...

Free Multiplayer Online Role Playing Game.

U FAIL.?

Wiecie nie każdy może sobie pozwolić na kupowanie cały czas PACC'a, miałem tylko raz PACC'a, teraz jestem FACC (nie jest źle ;])

Avidek
11-02-2009, 16:28

Nie kazdy facc jest darmozjadem.

Zyphius-Knight
11-02-2009, 21:26
Po jakiego grzyba wymyslac jakies glupie kolejki?

Po to zeby nie mieli AŻ ZA dobrze

Kliyeamsis
11-02-2009, 22:23
Czyli co? Autobusy mają zapier*alać po Tibii? xD

Zdecydowanie nie...

Rocket Slayer
11-02-2009, 22:25
"facc powinno się usunąć" i tym podobne myśli - ludzie, ile wy macie lat? Po 14? Macie jakiekolwiek pojęcie o tym co piszecie?

@topic
Ja tam wolałbym wagon sypialniany, tak żeby stamina rosła i mógłbym przeżyć nockę i na drugi dzień iść w pełni sił do szkoły.

Czyli co? Autobusy mają zapier*alać po Tibii? xD
Noo coo... jakby cię kanar złapał to jesteś o 1k w dupę dla króla tibianusa

Bykunn
11-02-2009, 22:52
Rocket
Ale spójrz na inne gry, chociażby na WoW'a. Przecież tam bez kasy nie ma praktycznie gry, masz może z 5% wszystkiego, a mimo to ludzi gra więcej niż w tibii. Więc nie narzekajcie na to co macie za darmo bo w tibii jest to na prawdę dużo.

reasonTHC
12-02-2009, 00:01
hahahaha! :D
co masz do mojego "wogóle" ?? albo do "trzci" ??
można z tego wywnioskować, że się poprostu spieszę....ja nie popełniam błędów typu "młodziesz" tak jak ZapodajMuze...takie dziecko to pewnie dostało neostrade w prezencie na gwiazdkę i teraz pisze głupoty na forum.
co ty mi tu pier*olisz, żebym lvl wbił cioto, zapewne ty masz 70~~ ek, który wbił ten lvl na larvach na bocie, a potem padniesz na dl'u albo np. na hydrach bo wyjdzie na to, że grać nie umiesz CIOTO, więc mnie nie pouczaj szczylu... IDZ LEPIEJ USTAW BOTA NA LARVY BO CI 20 LVL ZAJMIE TWOJE ZAJE*ISTE EXPOWISKO ...

Oznajmie Ci ze posiadam 140 paladyna i nie - nie na non pvp. :) Jak wiekszosc kozakow tu.
Jak ja gralem w tibie to ty nie wiedziales jak sie po drabinie wchodzi, a tak ogolnie bo stylu twojego pisania wnioskuje ze

1. Grasz na non-pvp
2. Nie masz pacca
3. Nie masz nawet 50 lvla
4. Jesteś ciotą
5. Kupą gówna

ciao

boniedwa
12-02-2009, 02:48
@up
Sądząc po twoich wypowiedziach i zachowaniu można smiało stwierdzić że jesteś dzieckiem z problemami. Udaj się do specjalisty albo przestań się tu udzielać, nic tylko bluzgasz, jest to nudne, żałosne i obraźliwe.

reasonTHC
12-02-2009, 08:33
@up
Sądząc po twoich wypowiedziach i zachowaniu można smiało stwierdzić że jesteś dzieckiem z problemami. Udaj się do specjalisty albo przestań się tu udzielać, nic tylko bluzgasz, jest to nudne, żałosne i obraźliwe.

We wszystkich moich wypowiedziach tu uzylem chyba tylko jednej bluzgi:

-Wy*******aj,
wiec nie wiem o co Ci chodzi

Zero skillu szczylu _/ Jak możesz to wyjdz z forum i nie wracaj

K-2
12-02-2009, 09:48
Jeżeli umie się grać to Pacc czy Facc i tak Lvl Up więc po co się kłucicie?

Hadugg
12-02-2009, 11:49

Tibia nie toczy sie w sredniowieczu idioto.
W tibii mozna piec ciasta, sprawdzac czas na zegarku i palic fajke wodna.

Carl955
12-02-2009, 12:00
1. Grasz na non-pvp
2. Nie masz pacca
3. Nie masz nawet 50 lvla
4. Jesteś ciotą
5. Kupą gówna

ciao

1. Gram na pvp - Galana.
2. Aktualnie nie mam PACCA, ale miałem i za jakiś miesiąc będę go miał ponownie.
3. Mam chara na pvp - Grimera + 50 lvl, lecz tam już nie gram.
4. Nie jestem tobą...
5. Ani twoją starą.
(radze Ci więcej mnie nie obrażac ;) )

Hadugg
12-02-2009, 12:21
1. Gram na pvp - Galana.
2. Aktualnie nie mam PACCA, ale miałem i za jakiś miesiąc będę go miał ponownie.
3. Mam chara na pvp - Grimera + 50 lvl, lecz tam już nie gram.
4. Nie jestem tobą...
5. Ani twoją starą.
(radze Ci więcej mnie nie obrażac ;) )

"Każdy, kto jedzie po matce jest zerem, jak ciebie spotkam szmato, to zrobię z ciebie dawcę nerek."

boniedwa
12-02-2009, 12:36
4. Jesteś ciotą
5. Kupą gówna

To już są dwie bluzki, jak nie potrafisz liczyć to wracaj do podstawówki szczeniaku.

We wszystkich moich wypowiedziach tu uzylem chyba tylko jednej bluzgi:

-Wy*******aj,
wiec nie wiem o co Ci chodzi

Zero skillu szczylu _/ Jak możesz to wyjdz z forum i nie wracaj

Widzę że czynisz postepy, w pewnym stopniu ocenzurowałeś wulgaryzm, brawa dla ciebie:cup:

Nie mów do mnie "szczylu" bo jestem starszy od ciebie.
btw. to kolejne dwie bluzgi, a tak wyglądają chyba wszystkie twoje posty, i ty nie wiesz o co mi chodzi? Jeśli jesteś na tyle mało inteligetny by zrozumieć o co mi chodzi powiem ci to twoim językiem, zamknij w końcu ten tepy ryj, bo jesteś pop******onym gó**em z kompleksami. To tyle co do ciebie, eh aż tak nisko upadłem że gadam z taką chołotą;/

Shamanus
12-02-2009, 15:18
@reasonTHC
W każdym poście kogoś obrażasz, więc nie pisz głupot, a może nie wiesz co piszesz nawet. Od tego są specjaliści, jak ktoś juz napisał. Czemu w każdym poście piszesz "szczylu? Tak Cię obiad wołają w zakładzie dla nieletnich z neostradą? A co do palka to chyba zero za dużo. Widocznie za długo siedziałeś przy kompie i kumpel z poprawczaka Ci łbem o klawiature i w to zero tak perfidnie:D Twój pierwszy post? Oczywiście bluzgasz. Nawet się na temat nie wypowiedziałeś. Widać, że dzieciaku masz problemy z sobą. Krój chleb łokciem i mieszaj głową bigos, a będzie tak dalej:D To Ciebie wszyscy biją, poniewierają Tobą i jesteś ciotą, a to nie jest śmieszne, ale nie musisz się wyżywać na na forum. Rób tak w RLu, i zobaczymy.. Krój chleb łokciem i mieszaj głową bigos, a będzie tak dalej:D Nikt Cię tu nie chce frajerze!

Noradin
12-02-2009, 16:19
omg ponawiam kolejce mówimy NIE! co do tych darmozjadów Sunrise nigdy nie kupił pacc a tera jest darmozjadem? Gandi Tea [najlepszy palek] już go nie ma bo deleta chara ale NIGDY powtarzam NIGDY nie kupił pacc a osiągnął niemalże 450 lvl na starej tibii 6.~

reasonTHC
12-02-2009, 17:01
To już są dwie bluzki, jak nie potrafisz liczyć to wracaj do podstawówki szczeniaku.

Widzę że czynisz postepy, w pewnym stopniu ocenzurowałeś wulgaryzm, brawa dla ciebie:cup:

Nie mów do mnie "szczylu" bo jestem starszy od ciebie.
btw. to kolejne dwie bluzgi, a tak wyglądają chyba wszystkie twoje posty, i ty nie wiesz o co mi chodzi? Jeśli jesteś na tyle mało inteligetny by zrozumieć o co mi chodzi powiem ci to twoim językiem, zamknij w końcu ten tepy ryj, bo jesteś pop******onym gó**em z kompleksami. To tyle co do ciebie, eh aż tak nisko upadłem że gadam z taką chołotą;/

Jeżeli gówno albo ciota to bluzga, to masz 11 lat, i jak powiesz ja piernicze to Cie ojciec pod pregięża po plerach ciska.

reasonTHC
12-02-2009, 17:04
@reasonTHC
W każdym poście kogoś obrażasz, więc nie pisz głupot, a może nie wiesz co piszesz nawet. Od tego są specjaliści, jak ktoś juz napisał. Czemu w każdym poście piszesz "szczylu? Tak Cię obiad wołają w zakładzie dla nieletnich z neostradą? A co do palka to chyba zero za dużo. Widocznie za długo siedziałeś przy kompie i kumpel z poprawczaka Ci łbem o klawiature i w to zero tak perfidnie:D Twój pierwszy post? Oczywiście bluzgasz. Nawet się na temat nie wypowiedziałeś. Widać, że dzieciaku masz problemy z sobą. Krój chleb łokciem i mieszaj głową bigos, a będzie tak dalej:D To Ciebie wszyscy biją, poniewierają Tobą i jesteś ciotą, a to nie jest śmieszne, ale nie musisz się wyżywać na na forum. Rób tak w RLu, i zobaczymy.. Krój chleb łokciem i mieszaj głową bigos, a będzie tak dalej:D Nikt Cię tu nie chce frajerze!

Hahaha xd fajnie post piszesz btw.
Powiem szczerze moze szukasz przyjaciol moze, chcesz byc fajny nie wiem nie wnikam, ale nie ruszaja mnie "szczyloskie" teksty. :)

Szczylu.

<3 jaka napina xD

A co do tematu, darmozjadom (FACCom) nie powinno sie dawac nic, malo tego powinno sie im wszystko zabrac, powinni miec ogranicznik lvla na 2, i najlepiej zeby w ogole pisac nie mogli, to by bylo 100% mniej pliks fri itanz eyey pl? pl? pl?

Tyle, szczyle.

co rym w (cenzura - zeby nie bylo ze jestem goloslowny) xd

A tak w ogole lubie jak "probujecie" mnie cisnac, posmiac sie mozna, jak ktos pisze o bigosie i mysli ze dostanie admina na forum za to ze "jes fainy". xdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

Argen
12-02-2009, 18:03
Gandi Tea [najlepszy palek] już go nie ma bo deleta chara ale NIGDY powtarzam NIGDY nie kupił pacc a osiągnął niemalże 450 lvl na starej tibii 6.~

: DDDDD
A więc ktoś jednak pamięta moją starą postać. : DD

boniedwa
12-02-2009, 18:21
Nawyk ubliżania innym wyniosłeś z domu? Jeśli tak to na serio ci współczuje, możesz iść do psychologa, może ci pomoże. A może twoje zachowanie jest związane z nickiem (THC)? Przejaranym ryjem jesteś? Jeśli tak to to wszystko tłumaczy... Nie bedę już więcej odpisywał na te twoje wypociny, szkoda czasu. Nara palancie.

reasonTHC
12-02-2009, 19:26
Przeczytaj moj podpis co do słowa.

Palancie _/

Bykunn
12-02-2009, 20:39
No i co robią moderatorzy ? ;/ Nie wiem albo przyjmijcie więcej modków albo siedźcie trochę na tym forum bo przecież taki idiota już od paru dni pisze durne posty i jeszcze się przyznaje, że jego celem jest tylko robienie syfu.

Btw trzeba być 11latkiem żeby uważać słowa "gówno" i "ciota" za wulgaryzmy? Może nie są to jakieś strasznie wulgarne słowa, ale w powszechnym rozumieniu i kontekście w którym zostały użyte są nie tylko obraźliwe ale i wulgarne.
Btw. Mam 18lat, a nie 11 ;)

Tethi
12-02-2009, 20:43
omg ponawiam kolejce mówimy NIE! co do tych darmozjadów Sunrise nigdy nie kupił pacc a tera jest darmozjadem?

O czlowieku.. Sunrise nigdy nie kupil PACC ? Skad masz takie info? -.-'

Askaral
12-02-2009, 22:12
omg ponawiam kolejce mówimy NIE! co do tych darmozjadów Sunrise nigdy nie kupił pacc a tera jest darmozjadem?

Tak, jest darmozjadem nie placacym za gre.

ZapodajMuze
12-02-2009, 22:46
do ZapodajMuze

człowieku! X( zastanów się decydencie co ty wogóle piszesz!X(

po drugie to nie każdy ma naiwnego lub b. bogatego dziadka, u którego dostaniesz np. 38 zł za umycie samochodu!

nie ważne, czy ma jej dużo, czy mało...poprostu nie chce tracić na to pieniędzy!
Nie obrażaj tutaj ludzi, którzy wolą wydać pieniądze na coś innego, niż dać Cipsoft'owi kase za "pełną wersję kilkunastoletniej gry" (sam wydałem kiedyś kase na PACC, ale moze to był błąd?).
Poprostu ich nie obrazaj! ; dd

ehh..tyle

Po 1 gdzie zrobilem blad , po 2 piszac to mialem zamiar uswiadomic dzieciaka jakie sa leniwebo to nie jest nawet dzien roboty .

Zyphius-Knight
13-02-2009, 00:10
@reasonTHC
Twoja stara to twoj wujek od strony tescia
Twoja stara to 5 zolw ninja
Twoja stara nie ma kolan
Twoja stara miesza bigos łokciem
Twoja stara to Elvis Presley
Twoja stara sciaga tibie, nagrywa na plyte, a pozniej sprzedaje 8latka za 1zl
Twoja stara to Macius z klanu
Twoja stara to Rysiu z klanu
Twoja stara to afro-amerykanin
Twoja stara lize piasek
Twoja stara jak chce sie zwazyc widzi twoj numer telefonu
Twoja stara zaplodnila twojego starego
Twoja stara to Howard Webb

Milo jak ktos cie wyzywa ?

Yakky
13-02-2009, 09:25
Jak myslicie? Czy powinni zrobić środek komunikacji miejskiej pomiędzy miastami dla FACC? 8o Ja sobie to wyobrazam jako kolejka w tunelu podziemnym na np. -9.:] Cena wynosilaby 500 gp od gracza do dowolnego miasta. Nie byłaby to podróż błyskawiczna (teleport - jak ze statku na statek dla PACC),
tylko podróż która umożliwiłaby przejazd np. w minutę z Thais do Venore.
Kolejka byłaby jednoosobowa.

Za dużo WoW'a, za dużo :p
Minute za 500gp, żal troche.

Moża jak by było połączenie pomiędzy Ab'D a Thais za np. 2k po wykonaniu jakiś questów no to jeszcze a tak za free nie ma nic dla Facc :p

ema ide do szkoły

Carl955
13-02-2009, 11:31
@up
nigdy w WoW'a nie gralem ;dd od razu mowie ^.^

Mahomet
13-02-2009, 21:52
Autor tematu:

I wszystko jasne ;)

caveki
18-02-2009, 09:29
To co u gory faccku , do roboty kazdy moze ja miec trzeba tylko chciec ;]. A jezeli nie widzisz , ze tibia moze byc inwestycja a nie tylko glupia gra to powinienes przeczekac dlugie lata pojsc do pierwszej komunii swietej i pomyslec znowu o co mi chodzilo piszac te zdanie.

Account Status: Premium Account
(Premium time expires at May 13 2009, 17:55:46 CEST)
May 18 2008 Single Premium Time 360 May 18 2008 May 13 2009

Gram w tą grę od 2005 roku, komunie mam już wiele lat za sobą. I zarobiłem o wiele więcej na tej grze niż możesz sobie wyobrazić, więc mi tu nie praw kurwa morałów bo mnie już w*****a jak jakiś n/c myśli, że jest mądrzejszy od całego świata i będzie się kłócił chociaż gówno wie...

Arathorn
18-02-2009, 21:57

I tu dochodzimy do sedna sprawy. Każdy może wydać te pieniądze na co chce, tibia/lizaki/wódka/nowy rower. Ale jeżeli nie płaci za granie w tibie to niech nie narzeka że"pacce mają lepiej". Jak ściągacie ze strony jakiegoś dystrybutora demo nowej gry które się kończy po pierwszym etapie to też narzekacie że ci co kupili grę w sklepie mają więcej poziomiów? Pewnie większość userów tutaj wychowała się na wszelkiego rodzaju torrentach i dla nich płacenie za coś czego defacto nie ma (w przeciwieństwie do np. batonika) jest nie do pojęcia. Ale niestety prawda jest smutna, płacę - wymagam, nie płacę - siedzę cicho i cieszę się że mam cokolwiek. Sam sporo mojej tibijskiej kariery spędziłem jako FACC - ale obecnie bez pacca już praktycznie nie da się normalnie grać - ostatnio w ramach testu zrobiłem sobie rundkę po facc expowiskach i efekt był bardzo mizerny.
Jeżeli umie się grać to Pacc czy Facc i tak Lvl Up więc po co się kłucicie?
Z paccem zrobię level w 3-4h, z faccem w 20, o ile dobrze pójdzie. Więcej czarów, więcej miejsc, ciekawsza zabawa, dużo by wymieniać - ok. 1pln/dziennie to naprawdę nie są duże pieniądze. Nowa gra na peceta kosztuje w sklepie z reguły 70-130pln i na palcach jednej ręki można policzyć tytuły które wyszły w zeszłym roku i zapewniają więcej niż 30h zabawy. O grach na konsole już nie wspominam, bo czas grania podobny a ceny jeszcze większe. Tyle że tibii nie da się ściągniąć z torrenta...

StagG
19-02-2009, 19:45
Account Status: Premium Account
(Premium time expires at May 13 2009, 17:55:46 CEST)
May 18 2008 Single Premium Time 360 May 18 2008 May 13 2009

u fail?

A ta cała kłótnia co do zamożności, cenie pacca i wzajemnym bluzganiu jest chyba nie na miejscu :<

Z tego co pamiętam to temat dotyczył wagoników na FACC area a nie co kto powinien dostać w update'cie

@Topic

Pomysł dość ciekawy, ale myślę, że by się nie sprawdził (już prędzej coś ala wagoniki w kazoo - tp wewnątrz miasta)

Plejer
20-02-2009, 19:38
Pomysł nawet fajny ale raczej nie do zrealizowania.

FlisApola
20-02-2009, 21:00
Jakby dopracować to może cipki by się zgodziły, ale czy w kazo nie ma darmowej kolejki?

yju123
20-02-2009, 21:15
@All up co mówili, że "wolą wydać kasę na coś innego" czy "nie będę marnował kasy na grę"

A z tatusiem to by się skoczyło po najnowszego Farcraya?
Nie usprawiedliwiajcie się takimi rzeczami, bo poprostu wam tych pieniążków szkoda, kropka.

@reasonTHC, ZapodajMuze
Tak jak to już inni napisali, po Waszych wypowiedziach można stwierdzić pare oczywistych rzeczy..
Proszę Was, pisząc dalej bezsensowne posty/pyskować osobom, które mają rację tylko się irytujecie. Następnym razem, jak zamierzasz(już nie chce mi się patrzeć który to napisał) się tłumaczyć "śpieszyłem się i dlatego napisałem z błędami" to nie twórz posta, to nie jest wytłumaczenie...

@nextofftop
Śmieszy mnie to, ale osoby, które tutaj piszą nie łamiąc jednocześnie zasad netykiety mogę policzyć na palcach jednej.... stopy ; ]

@Wreszcie, Topic
Nie powinni.
Pomysł bezużyteczny, wydaje się być napisany po to aby wykorzystać czas, tzw. nudy. Gdyby był bardziej sprecyzowany/udoskonalony to może coś by z tego było.. Takie 'nowości' to radził bym dodawać do OTSów :S. Poza tym, jest wiele innych idei które można by prędzej zrealizować.

Pozdrawiam
Yju123

Lord_Piterek
20-02-2009, 21:20

no to kur** baranie czemu gra jest "darmowa"? :o

Bykunn
20-02-2009, 22:26
Dlatego, że jak taki dzieciak 10-12 lat zacznie grać za darmo to w końcu tak się wciągnie, że jakoś sobie skołuje tą kase na pacca, a to dla Cipków już sam zysk. Po to gra jest darmowa.

A no i jeszcze jedno. Uważam, że w tibii proporcje pacc-facc wyglądają mnie więcej 70%-30%(opcjonalnie 65-35), a nie to co w innych grach 95%-5%..

Shoxii
21-02-2009, 09:26
dla facc praktycznie nic sie zmieniac nie bedzie

a moze jeszcze bardziej was udupia abyscie zakupili pacca

taki facc ktory nie jest w posiadaniu chociaz przez rok pacca na 90 dni jest smieciem dla cipkow bo nic nie wnosi a obciaza server /chociaz z drugiej strony inna osoba moze kupic pacca z waszego powodu bo co proboje sie polaczyc z serwerem to w kolejce czeka :) dziala to obustronnie

oni w was widza potencjalnych klientow

ale nie liczcie ze wasze pomysly ktore wam by ulatwily gre oni zrealizuja

caveki
21-02-2009, 12:34
u fail?

Rok nie ma 360 dni. U fail :/

Donatz
23-02-2009, 20:26
Wg mnie facc to okres przejsciowy, tak jak rook. Jak wiemy na rooku nie ma wielu udogodnien maina zatem (jak i z innych, wazniejszych przyczyn) facc musi byc gorszy od pacca

ZapodajMuze
23-02-2009, 22:44
Do usuniecia , nie chce mi sie odpowiadac na glupie posty pustakow z walbrzycha,

caveki
24-02-2009, 09:57
Po 1. Pustakiem jesteś ty ponieważ widzisz, że nie masz racji, a się kłócisz.
Po 2. Mało kto tu jest z Wałbrzycha.
Po 3. Nie ty decydujesz kiedy modki zamkną temat.

p.s Nawet Ci w tibii nie idzie :<
Feb 23 2009, 16:25:43 CET Died at Level 67 by a bog raider
Feb 19 2009, 17:23:20 CET Died at Level 61 by a hero
Feb 06 2009, 17:55:23 CET Died at Level 56 by a worker golem
Feb 05 2009, 16:10:36 CET Died at Level 57 by a giant spider
Feb 04 2009, 19:06:46 CET Died at Level 58 by a worker golem
Feb 04 2009, 18:55:41 CET Died at Level 59 by a worker golem

juran_se_spychowa
24-02-2009, 15:12
A wg. mnie to nie głupi pomysł, tylko, żeby to było dla PACC ^.^

Jadąć tą kolejką, byłyby podziemne stacje, gdzie mogliby się znajdwać jacyś npc, mogłaby się znajdować droga na jakiś niezbyt trudny quest, mogłoby to służyć jako rekreacyjna forma podróżowania podziemnego między miastami, mogłoby się tam po drodze znajdować jakieś expowisko. Wg. mnie to nie głupi pomysł, tylko trzebaby to jakoś rozbudować... I oczywiście wszystko dla pacc ;]

Szef_Ryby_i_Etorica
24-02-2009, 19:37
Statków nie ma dla facc dlatego żeby ich zachęcić do kupna pacc więc napewno wam zrobią kolejkę, aczkolwiek statki powinny też być dla facc tylko bilecik 2k i już większość wolałaby iść niż płynąć :D

StagG
26-02-2009, 02:21
d
taki facc (...) jest smieciem dla cipkow bo nic nie wnosi a obciaza server /chociaz z drugiej strony inna osoba moze kupic pacca z waszego powodu bo co proboje sie polaczyc z serwerem to w kolejce czeka :) dziala to obustronnie

oni w was widza potencjalnych klientow

ale nie liczcie ze wasze pomysly ktore wam by ulatwily gre oni zrealizuja

u fail

Yes! You can play free of charge for as long as you want and enjoy most of the features Tibia offers!

However, if you like the game, you may consider upgrading your free account to a premium account. This will give you additional benefits and allow you to enjoy the full Tibia experience! Just log into your account and click on "Add Premium Time" to start the ordering process.

FACC nie jest śmieciem - nie ma hierarchii, w której to PACC jest lepszy bo płaci, a FACC jest gorszy, bo to są darmozjady.

FACC nie będzie udupiany - albo nie dostanie nic, albo niewiele

Tak samo jak FACC nie jest demem (kilka up?) - można powiedzieć, że FACC to jest pełna, freeware'owa wersja, a upgrade'ując ją do premium dostajemy dodatki ułatwiające gre - To tak jakbyś kupił powiedzmy.. Guildwars (porównanie - FACC), a kupując dodatek do niego (porównanie - PACC) dostajesz dodatkowe misje, spelle itd...

Zapchane serwery? Popatrz na status online... na większości serwerów w godzinach szczytów liczba playerów nie przekracza 500 (przeważnie ~~300?),a w godzinach nocnych i porannych i poniżej 100 (rzadko, ale jednak)...

Avidek
26-02-2009, 14:53
@up

Fakt. Patrzac jednak np. na tereny dostepne dla facc i dla pacc, czary, outfity, questy itp. predzej powiedzialbym ze facc to demo, a okreslenie pacca jako "dodatku" brzmi dziwnie.

StagG
26-02-2009, 17:51
@up

"dodatek" to było porównanie : )

Wiesz, można to odebrać w obie strony:

1. FACC - demo // PACC - "Odblokowana" pełna wersja

2. FACC - pełna wersja // PACC - dodatki (tj. spelle, mapy itp, itd)

Jednakże patrząc obiektywnie, i czytając faq czy tam forum na tibia.com mogę śmiało stwierdzić, że "odp. 2 jest poprawna".

Pamiętajmy, że Tibia to nie WOW, i założeniem tibii jest to, aby była free ;p

anasazi
26-02-2009, 18:10
pomysł conajmniej intrygujący, jednakże zepsuje to troche klimat tibi... kolejki ^^?

poza tym w dyskusji o pacc facc, też uważam że pacc to dodatek dla osób które poszukują nowych wrażeń, można sobie grać ze spokojem na facc, ale jest to gra która się nudzi po pewnym czasie, dlatego też kupuje się pacca by urozmaicić grę, po czym pacc się nudzi i kończy się z tibią na jakiś czas by potem znowu sobie pograc i zataczamy błędne koło :). Plusem jest to, że wykup premium account jest stosunkowo tani w porównaniu do innych mmo. 90 zł średnio za 3 miesiące to żart, bardziej mnie irytuje (uczeń liceum) ograniczona ilość sposobów płacenia :P... nie mam konta, a poczta ma spore szanse na zgubienie mojej kasy :P

dla porównania kupiłem lord of the rings conqest za 110 zł (obecny koszt pacc) grałem w nią może 8 godzin ? kompletna strata pięniędzy, a w tibie to ja pogram z 2 miechy : ) potem zazwyczaj mi się nudzi... i wróce za rok !

StagG
26-02-2009, 21:54
@up

najlepiej za pomocą paypala jak nie masz konta/karty