PDA

Pokaż pełną wersje : 51MS pare pytań

kamykal
11-02-2009, 16:58
Pytałem się w temacie Gdzie expić, porady dla nie zdecydowanych. ale, żeby tam dostać odpowiedź trzeba mieć dużo szczęścia ^.^.
Mam 51 MS z 41mlvl i nie bardzo wiem gdzie mam expić.
Chodzi mi o miejsca gdzie mogę szybko expić ale i mieć zysk, chodzi mi o dokładną miejscówke a nie np. Dragi... no bo spawnów jest dużo i znowu nie będę wiedział gdzie ...

No i chciałbym poznać miejsce gdzie mógłbym dobrze zarobić bez robienia lootbagów :)
EQ: Hat of the mad, Spirit Cloak,Vampire Shield,Blue Legs,BoH,WoI,WoCE =]

hefifij
11-02-2009, 17:17
Sproboj tomby na ank male frosty na okolnir Gs z blokerem :> sproboj poszukaj ;p to nie boli

Berials
11-02-2009, 17:19
Spróbuj Ancient Scaraby, obojętnie który resp.

kamykal
11-02-2009, 18:02
Sproboj tomby na ank male frosty na okolnir Gs z blokerem :> sproboj poszukaj ;p to nie boli

Jakby nie było to prosiłem o miejsca z zyskiem a na frostach jakby nie chodził jest waste i to duże chyba, że bym zabijał pare frostów a potem czekał aż mi food mane zregeneruje...

CychCmg
11-02-2009, 18:18
Ancient scaraby - wszystkie miejscówki w Ankrahmun (z mp powinien byc profit),
Tarpid tomb - -3 poziom przed tp (możliwe waste, ale to zależy od szczęścia. Czasem poleci Vampire shield, czasem spike sword... ale polecam)
Bonebeast Island - Jeśli zrobisz lootbaga, to nawet profit. Bez lootbaga to zależy. Ale 100k/h expa jest godne uwagi ; )
Dragi 2 resp w Ankrahmun - zwrócić się powinno z samej kasy, a może jeszcze polecieć coś wartościowego. Zbieraj kusze.
Nargor (Piraci) - coprawda odnawiałem tam tylko soule, ale waste nie miałem. Nie biegaj po całym, ale na ground i +1
Hero w Edron - często wyniesiesz jakąś część crown setu. Przyzwoity exp, powinno sie wyjść na + po dłuższym huncie. Jednak szybko pozbędziesz się tu swoich mana potionów.

jak mi sie coś przypomni, to dopiszę ; P

kamykal
11-02-2009, 19:57
Ancient scaraby - wszystkie miejscówki w Ankrahmun (z mp powinien byc profit),
Tarpid tomb - -3 poziom przed tp (możliwe waste, ale to zależy od szczęścia. Czasem poleci Vampire shield, czasem spike sword... ale polecam)
Bonebeast Island - Jeśli zrobisz lootbaga, to nawet profit. Bez lootbaga to zależy. Ale 100k/h expa jest godne uwagi ; )
Dragi 2 resp w Ankrahmun - zwrócić się powinno z samej kasy, a może jeszcze polecieć coś wartościowego. Zbieraj kusze.
Nargor (Piraci) - coprawda odnawiałem tam tylko soule, ale waste nie miałem. Nie biegaj po całym, ale na ground i +1

jak mi sie coś przypomni, to dopiszę ; P

O taką odpowiedź mi chodziło! Nic dodać nic ująć, dzięki! Od jutra wezme się za sprawdzanie. A i mam jeszcze jedno pytanie na 2 respie dragów ankh są DL i czy wyskakują wieksze spawny dragów? (po 2-3 naraz)

Axdinel
11-02-2009, 20:23
Zależy od farta mogą być zlurowane wszystkie lub żadnego.
Spróbuj iść przy zachodniej ścianie.
Wtedy żaden nie powinien Cie przyuważyć.

A tak wogóle to lepiej robić ,że lootbagujesz ,sprzedajesz loot
i za kase expisz kilka dni.
I potem od nowa.

kamykal
11-02-2009, 20:30
Zależy od farta mogą być zlurowane wszystkie lub żadnego.
Spróbuj iść przy zachodniej ścianie.
Wtedy żaden nie powinien Cie przyuważyć.

A tak wogóle to lepiej robić ,że lootbagujesz ,sprzedajesz loot
i za kase expisz kilka dni.
I potem od nowa.

Już ostatnio tak do mnie kumpel powiedział zarobilem 100k~ expiłem 2dni wbilem 4lvl padłem i mialem jakies 30k w banku wole expić cały czas tym samym tempem ale z zyskiem xD

CychCmg
12-02-2009, 16:24
Na 2 respie floor jest bez dl'i.
Poziom -1: W najgorszym przypadku jest 1 dl i 1 drag przy schodkach, ale metodą up/down z powodzeniem ubijesz.
Poziom +1: czarny scenariusz to dl i 2 dragi ; P Jeśli jednak wszystko będzie na swoim miejscu, to udaj się po draga znajdującego się w dolnej części respu. Następnie idź przy zachodniej ścianie i ubij dl'a. Potem pozostaje już tylko jeden drag ; ) Tym sposobem się nie namęczysz : p W miarę wzrostu lvla, sprzątaj całość jak i 3 resp. Teraz możesz jeszcze biegać na 1 resp dragów w Ankh, czekając na ponowny respawn na 'dwójce'. Zawsze to parę expa więcej : p

Sutivet
15-02-2009, 12:15
Jeżeli masz dużo pieniędzy to ja proponuje kupić z 5-6 bp sd i iść na Yalahar. Jest tam jedna wieżyczka gdzie jest 1 Necro wyżej 1 Hero i wyżej 1 Warlock. Warlocka tylko z SD bijesz. Ja tam expiłem bo też mam Sorcerera tylko ze juz 60. Od poniedziałku do Piątku wbiłem tam 9 lvli. wydałem około 200~k na SDki i MFy ale sie zwróciło. Exp około 60-70k/h. Jak chcesz mogę dać Ci nawet filmik bo sobie nakręciłem.

Pozdrawiam:
~Sutivet

Qcyan
15-02-2009, 14:22
up
Jesli mozna to ja bym prosil.

MasterMor
15-02-2009, 14:48
Najlepszym rozwiązaniem jest najbliższy zachodniej bramy z Ankrahmun resp Ancient Scarabów.
Na Bonebeast island na powierzchni jest 80k/h bez robienia lootbaga, z lootbagiem będzie może 65-70. Na tym lvlu jak ogarniasz to możesz schodzić na dół na Vampy, Necro i te 2 Bog Raidery co są w jednej dziurze, jak będziesz miał szczęście to Ci się zwróci.
Na Tomby nie chodź, exp jest kijowy, a kasy też nie wpada super dużo.
Dragi polecam na Yalahar, aczkolwiek nie zdziw się, jak nic Ci nie będzie lecieć, po kilku godzinach expienia powinno się zwrócić.
Polecam do tego Necro w Yalahar, wybijaj wszystko razem z necro i kultami, ale nie idź za daleko na zachód, bo spotkasz Hellspawna. Kasa będzie Ci się zwracać też z Blue djinnów w Yalahar, powinieneś być zawsze na +, czyść też Maridy u góry, wyniesiesz z nich bardzo dużo small sapphirów, blue PoC'ów i Hailstorm Rodów, exp może sięga 45-50k/h. (weź kilka avalanche, żeby wybić resp jak wyskoczą Ci 2 Maridy i 3 blue djinny, no i dwarven ringa.)
Szczęścia próbuj też na Cemetery Quarter na GSach, i Kultach w magician quarter, tylko nie zapuszczaj się dość głęboko.