zaloguj się

Pokaż pełną wersje : [Pytanie] Czy znacie ...

Slajt
22-12-2004, 20:19
Czy znacie jakiś program, który mógł by konwertować dźwięk wprowadzony poprzez mikrofon na tekst ?
Np: mówisz winamp i winamp ci się otwiera (coś w tym rodzaju)

Szukałem w google, na idg. Bardzo proszę o odpowiedź (moja ciocia ma nowy komputer, a ja nie mogę wytrzymać jak wpisuje jeden wyraz pół minuty (^^))
--to nie żart--
Bardzo proszę o odpowiedź

Ashlon
23-12-2004, 12:34
Nie, nie ma jeszcze takiego programu :/ A bylby calkiem fajny.Jednak wiazalby sie z pewnymi burakami, np winamp powinno sie wymawiac "łinamp", a gosc, ktory nie zna angielskiego, mowi "winamp".I co teraz? Program musialby byc bardzo rozbudowany ;)

Shanhaevel
23-12-2004, 12:44
Nie, ale jest program, w którym się pisze, a koleś mówi. Unreal Tournament 2004, gwoli ścisłości. ;)

Kajulec
23-12-2004, 12:48
Oczywiscie, ze jest taki program. Mialem go. Najpiwer wprowadzasz nazwe i dajesz do konkretnego pliku. Mowisz do mikrofonu "łinamp" i sie otwiera. Ale mozesz tez rownie dobrze komende do Winampa nazwac "pies" i wtedy jak powiesz "pies" to sie Winamp otworzy..

Poszukam teraz tego programu i jak znajde, to zedytuje posta i dam link ;)

sesaj
23-12-2004, 16:40
A ja pamietam, ze w Komputer Swiecie wspominali cos na ten temat. Bylo tam wyjasnione i pieknie wszystko opisane co i jak.
Ja niestety nie sprawdze jak to zrobic, poniewaz ogladalem to akurat w kiosku.
Bys musial poszukac tego w ostatnich 8 numerach :baby: W ktoryms napewno to jest...

Chopkers
23-12-2004, 23:10
ogolnie to do pisania z glosu niema chyba, ale program mowiacy jest i mialem taki. nazywal sie chyba unispiker iles tam