Pokaż pełną wersje : odleglosc rzutu a czestotliwosc missow
mam takie pytanie ktore meczy mnie juz dluugi czas , czy jak stoimy przy potworze i walimy z spear'ow to jest wieksza czestotliwosc missow niz stojac dalej ?
Były jakieś testy, artykuły na ten temat, przed kilkoma laty. O ile dobrze pamiętam, to empirycznie wyszło, że jeśli dzieli nas przynajmniej kratka odległości to hity są wyraźnie częstsze/większe.
Ja zresztą podzielam to zdanie.
gram palem i to nie powinno mieć żadnego wpływu ( poza tym podczas hunta kto stoi kolo moba?? chyba ze chodzi ci o skillowanie to lepiej stać blisko). Powiedział bym prędzej że odległość ma większy wpływ na prędkość niszczenia się spirów ( ale to tylko moja teoria z obserwacji)
chodzi mi bardziej o przypadek gdzie jestesmy w pomieszczeniu gdzie jest bardzo malo miejsca do uciekania i jestesmy czesto narazeni na wave co powoduje duza strate hp czy lepiej stac obok i dostawac tylko z lapy .
z tego co widzę chodzi ci o Dragona no to nie ma zbytniej opcji stania w oddali (nie często się zdarza) ale im bliżej tym większa szansa jest ze on przyjmie atak na swoja obronę ale to też zależy od skilla dista jaki masz
najefektywniejsza odległość to 2 kratki od potwora - sprawdzone własnoręcznie
więcej mocnych hitów i rzadsze missy. sprawdzane na power boltach i e spirach
hm, tez to zauwazylem, stojac przy potworze dosc czesto miewam miss, ale moze to tylko zludzenie
Arathorn
14-02-2009, 17:32
Artykuł z tibianews na ten temat:
http://tibianews.net/article.asp?Id=429
o.O
Moje obserwację jednak były miarodajne i wiarygodne :P u mnie tez 2 kratki od moba najlepiej hity wchodziły
najefektywniejsza odległość to 2 kratki od potwora - sprawdzone własnoręcznie
więcej mocnych hitów i rzadsze missy. sprawdzane na power boltach i e spirach
+1 :)
Ile to ja razy testowałem na moim palku :)
jeszcze kwestia formalnosci , 1sqm tzn. ze, stoje obok potwora tak ?
Arathorn
20-02-2009, 20:21
tak.
<limit znaków>
2 kratki, jeżeli bierzemy pod uwagę tylko te kratki, które nas dzielą od moba (tj. Ty (kratka) (kratka) mob)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.