PDA

Pokaż pełną wersje : Infernalist sorcem

Arathorn
15-02-2009, 17:13
Mam pytanie do kogoś kto już bił infernalisty na tej podwójnej wieżyczce w magician quarter. Przeczytawszy tibia wiki widzę że bije on głównie z ognia + czasami z melee. Piszą tam też że zalecany lvl do bicia z dsami to coś koło 60.
Ale zastanawia mnie czemu ich nie spróbować już na 28lvlu. Niby można już i robić dsy i strzelać icicle. Tak więc może ktoś kto już na nich expił mi podpowie dlaczego miałbym nie spróbować na tym 28lvlu. Może za szybko się leczy?

Saatis
15-02-2009, 17:23
może dlatego że ma 3650 hp i się leczy
jak tak lubisz tibia wiki to :Taktyki: Zabij go jak Warlocka. Uważaj na jego niebezpieczne ataki, które często łączą się w combo.
Jak ciś to byś te infernale pewnie z sd walił ale to 60+ (mniejsze też) haha
A na 28 wal z hmm powodzenia
PS napisz jaki loot

Mosted
15-02-2009, 20:11
sorcem wedlug mnie nie oplaca ich sie bic.
dosc duzo bije z melee wbrew pozororm ;)

Asunul
15-02-2009, 20:17

You fail :<

Arathorn
15-02-2009, 20:53
może dlatego że ma 3650 hp i się leczy
jak tak lubisz tibia wiki to :Taktyki: Zabij go jak Warlocka. Uważaj na jego niebezpieczne ataki, które często łączą się w combo.
Jak ciś to byś te infernale pewnie z sd walił ale to 60+ (mniejsze też) haha
A na 28 wal z hmm powodzenia
PS napisz jaki loot
Wyobraź sobie że potrafię czytać wiki, i właśnie tam już przeczytałem że ma 3650hp i leczy się, również podaną przez ciebie taktykę. Poza tym napisałem o zamiarze walenia z icicle, bo wydaje mi się że po tych wszystkich update'ach będzie to najmocniejszy możliwy atak na tym lvlu. Za takie porady to dziękuję, następną poproszę choć trochę na temat. Np. jak szybko się leczy. Loot i opłacalność całej zabawy jakoś niespecjalnie mnie obchodzi, podobnie jak ilość expa/h.
Zarówno wiki jak i wszyscy z którymi do tej pory gadałem wspominali o jego mocno słabych atakach wręcz. I jeszcze raz napiszę że mnie obchodzi mnie opłacalność. Chcę po prostu sobie kilka ubić sorcem, tak dla zabawy...

Michukng
15-02-2009, 21:52
Możesz spróbować ;x Jedynie techniką... Up/down. Nie wiem jak to bije. Nie expiłem na nich... Ale wątpie żebyś przeżył... Z hmm się nie opłaca lej z icicle. Pozdro. xD.

Mr.Punisher
15-02-2009, 22:01
Tak swietny pomysl,najlepiej wez ciskaj z exori frigo bauhahahahaha
hauhsuhuaaabsuhas
basuhasuhuashaa
<leży i płacze>
Omg czlowieku przeczytaj to co napisales,jak nie zrozumiesz to przeczytaj jeszcze raz a jak nie zrozumiesz za 3 to znaczy ze jestes nupem B)
Tak jakbys poszedl na wrl na 28 lvl , masakra...
Są 3 wyjścia :
- Padniesz na combo jak skonczy sie utamo
- Padniesz na combo z utamo ahushuas
- Nie padniesz,zejdziesz na dol sie manasowac a tu hero i nie zdazysz nawet napisac pl?

elo pocwicz

Arathorn
15-02-2009, 22:24
omg kurwa to idz na 28 walnie ci kilka razy ded i już
Możesz spróbować ;x Jedynie techniką... Up/down. Nie wiem jak to bije. Nie expiłem na nich... Ale wątpie żebyś przeżył... Z hmm się nie opłaca lej z icicle. Pozdro. xD.
Tak swietny pomysl,najlepiej wez ciskaj z exori frigo bauhahahahaha
hauhsuhuaaabsuhas
basuhasuhuashaa
<leży i płacze>
Omg czlowieku przeczytaj to co napisales,jak nie zrozumiesz to przeczytaj jeszcze raz a jak nie zrozumiesz za 3 to znaczy ze jestes nupem B)
Tak jakbys poszedl na wrl na 28 lvl , masakra...
Są 3 wyjścia :
- Padniesz na combo jak skonczy sie utamo
- Padniesz na combo z utamo ahushuas
- Nie padniesz,zejdziesz na dol sie manasowac a tu hero i nie zdazysz nawet napisac pl?

elo pocwicz

Czy wy jesteście totalnymi debilami czy po prostu nie umiecie czytać? Nie będę sam go blokował, do tego jest ds, albo nawet dwa dsy, mana shield tylko na wszelki wypadek. Dlatego opcja że walnie mnie kilka razy i ded raczej nie wchodzi w grę, chyba że na lagu - stojąc kratkę od schodów nawet jak się przerzuci to zawsze zdążę zejść na dół, gdzie w międzyczasie nic się nie zdąży zrespić, tego jestem akurat pewien.

Nie zamierzam bawić się w jakieś up/down, chodzi mi o spróbowanie tego numeru z dsami. To że z hmm nie ma sensu to wiem. Napisałem to jużdwa razy i napiszę 3ci, może wyboldowane to zrozumiecie dsy blokują, ja biję z icicle.

A użytkownik Mr.Punisher swoimi postami daje naprawdę znakomity pokaz swojej inteligencji. I to akurat TY powinieneś przeczytać to co ja napisałem, może wtedy zrozumiesz. Żadna z twoich opcji nie wchodzi w rachubę gdyż:
-z pełnym utamo mam coś koło 900hp, takiego combo mi nie zasadzi stojąc inaczej niż twarzą do mnie, a ja nie zamierzam stać centralnie przed nim. Jak tylko się przerzuci z dsa to skaczę na dół. Gdzie zresztą nic się nie zrespi, a nawet jeżeli coś by tam było to od razu wskakuję na górę i manasuję się już tam gdyż infernalist będzie z powrotem bił dsa.

Proszę dalsze odpowiedzi, może tym razem, dla odmiany, konstruktywne.
Zależy mi głównie na odpowiedzi na pytanie czy on się nie będzie leczył szybciej niż ja go biję.

EDIT:Spróbowałem i już wiem.
Infernalista najprawdopodobniej można zabić takim sorcem (28lvl, 40mlvl) tylko jest to diabelnie kosztowne. Ja miałem ze sobą bp icicle, 3bp mana potków, bag ihów i po zbiciu go do żółtego hp skończyła mi się mana i ihy. Bicie samo w sobie jest naprawdę banalne, tylko na single spawnie są takie głupie wieżyczki które trochę zasłaniają widok. Wystarczy pukać hotkey od icicle (hity po 100+) i leczyć dsa co jakiś czas, oprócz tego warto zabijać fe jak się pojawi bo zajmuje to chwilę (1-2 hity dsa + 1 strzał icicle) a potrafi całkiem mocno naszego dsa uszkodzić. Szacuję że mając 5-7bp many, 1,5bp icicle i ~bp ihów można spoko go zabić. Co prawda z opłacalnością nie ma to nic wspólnego, ale tak dla zabawy :p

Na 28lvlu pewien problem może stanowić jeszcze to że wchodząc do infernalista wchodzimy na ogień co zabiera nam 10many a na dsa potrzeba 630, tak więc ostatniego potiona trzeba użyć już będą tam u niego na górze.

Saatis
16-02-2009, 20:29
eee to weź blokera :D
chyba że masz za dużo kasy to solo :)

PS brawo za odwagę :>

Arathorn
16-02-2009, 20:40
Już widzę te stada blokerów którzy pójdą na infernalisty z 28lvl sorcem :p

btw. Po tym jak mi kolega pomógł go dobić to wypadło z niego 8gp, niezły loot :p

kropik
17-02-2009, 17:14
Tak próbujmy iść na niego z 28 lvlem ;) Jakby sie przerzucił to nawet byś nie zauważył jakbyś combo dostał, a tak naprawdę DS'y mało zrobią, ludzie używają ich głównie do blocka a iciclem mu niewiele zrobisz

mistrz99
17-02-2009, 17:56
Lols Chyba cie człowieku pojebało.
Weź mój kuzyn (60 druid nerana) to jak bił hero przez przypadek wlazł na schody zszedł i już reda miał (miał utamkę ,lol i jeszcze nie zdążył się exurnąć a tu jeb od hero i leży) Człowieku proponuję iść do psychologa

Mosted
17-02-2009, 17:59
@up Aha czyli twój kolega mial reda na hero zszedl z schodow na dol , dostal hita od hero i padl?:baby:

Mr.Punisher
17-02-2009, 18:09
@up Aha czyli twój kolega mial reda na hero zszedl z schodow na dol , dostal hita od hero i padl?:baby:

n/c umiesz czytać?

Dabeko
17-02-2009, 18:09
jesli chcesz, to idz, ale na pojedynczy resp ktory sie znajduje po poludniowo wschodniej stronie od tych dwoch wiez, wbij utamo, wejdz na gore zrob 2 dsy i bij go tak, zeby nie dostawac dmg, bijac z icicle mysle ze go ubijesz
nie widze zadnych przeszkod dlaczego mialoby sie to nie udac, teraz tibia jest bardzo latwa a infernalist z dsami to pestka dodatkowo wez uhy bo dsa moze zjechac do reda a szkoda many na drugiego

pozdrawiam

nie wiem jak wy, ale ja od infernalista nie dostalem combo wiecej jak 400, zreszta na 650~ hp blokowalem 2 infernalisty i jakos zyje, jedyny grozny atak to wave ktory potrafi ladnie wejsc

Arathorn
17-02-2009, 20:32
Zanim zacznie mi dawać kolejne rady to przeczytajcie chociaż poprzednie posty. Kawałek wcześniej już napisałem że byłem i jest to banalne, tyle że ogromnie kosztowne. Czytaj dwa moje posty wcześniej.
Tak próbujmy iść na niego z 28 lvlem ;) Jakby sie przerzucił to nawet byś nie zauważył jakbyś combo dostał, a tak naprawdę DS'y mało zrobią, ludzie używają ich głównie do blocka a iciclem mu niewiele zrobisz
Jak już pisałem z icicle biję go po 100+ z reguły, do tego ds (próbowałem z jednym tylko) też bije po ~100.
Największym problemem jest to że jak się robi niewidzialny to ds przestaje go atakować i wraca do mnie, co często wiąże się z dostaniem z jakiegoś ataku obszarowego. Ale stojąc na utamie, nawet przy niepełnej manie mam spokojnie z 600++hp co w zupełności wsytarcza do zblokowania kilku ataków.
Lols Chyba cie człowieku pojebało.
Weź mój kuzyn (60 druid nerana) to jak bił hero przez przypadek wlazł na schody zszedł i już reda miał (miał utamkę ,lol i jeszcze nie zdążył się exurnąć a tu jeb od hero i leży) Człowieku proponuję iść do psychologa
A to że twój kuzyn tak zrobił to już nie mój problem, podczas tych kilku minut jak z nim walczyłem to ani razu mi hp nie spadło poniżej zielonego a w ogóle raptem parę razy cała mana się skończyła.

jesli chcesz, to idz, ale na pojedynczy resp ktory sie znajduje po poludniowo wschodniej stronie od tych dwoch wiez, wbij utamo, wejdz na gore zrob 2 dsy i bij go tak, zeby nie dostawac dmg, bijac z icicle mysle ze go ubijesz
nie widze zadnych przeszkod dlaczego mialoby sie to nie udac, teraz tibia jest bardzo latwa a infernalist z dsami to pestka dodatkowo wez uhy bo dsa moze zjechac do reda a szkoda many na drugiego
Czytaj posty - już byłem :p Może niedługo się przejdę jeszcze raz, tym razem spróbuję z dwoma dsami i chyba na tym drugim single spawnie (na którejś z tych południowych wież też jest o ile pamiętem, tylko przez necro i jakieś syfy trzeba przejść). Na tym spawnie denerwowały mnie te 4 wieżyczki w rogach, sporo zasłaniają i do tego powodują że muszę co chwilę biegać.

Xevez
17-02-2009, 20:54

o kurwa... nieźle mu z tego melee walnie, skoro będzie między nimi odstęp na 2 kratki o.O

Nokiasymbian
17-02-2009, 20:57
Widac że piszą tutaj osoby które nawet na oczy tego infernalisty nie widzieli... on Cie weźmie na 1-2 hity gościu rozumiem że wezmiesz dsy ale on sie czasami przerzuca no i... robi FE... (fire elementala) jak ja na 95 ms bije go up/down i czasami dostaje kombo do reda a ty masz 28... pewien kolega na 91 lvlu padł na kombo... wyobraź sobie że bijesz infernala z 2 dsami wtedy on sumonuje FE (który sam w sobie ma Ciebie na kombo) + infernalist wali (i on wali hity zawsze co ture nie ma tak jak drag że wave to walnie raz na 10 razy) dostaniesz od niego za 200-300 + FE z dysta walnie cie za 150 + dostaniesz 10 od ognia - on wszedzie wali fire bomby no i niestety po tobie...

EDIT
a infernalist będzie bił dsy po 0-100 z melle ;p

Arathorn
17-02-2009, 21:00
Widac że piszą tutaj osoby które nawet na oczy tego infernalisty nie widzieli... on Cie weźmie na 1-2 hity gościu rozumiem że wezmiesz dsy ale on sie czasami przerzuca no i... robi FE... (fire elementala) jak ja na 95 ms bije go up/down i czasami dostaje kombo do reda a ty masz 28... pewniej kolega na 91 lvlu padł na kombo... wyobraź sobie że bijesz infernala z 2 dsami wtedy on sumonuje FE (który sam w sobie ma Ciebie na kombo) + infernalist wali (i on wali hity zawsze co ture nie ma tak jak drag że wave to walnie raz na 10 razy) dostaniesz od niego za 200-300 + FE z dysta walnie cie za 150 + dostaniesz 10 od ognia - on wszedzie wali fire bomby no i niestety po tobie...

EDIT
a infernalist będzie bił dsy po 0-100 z melle ;p

Do ciężkiego chuja, czytaj co napisałem. Byłem już na infernaliście, nic mi nie jest, nie zabił mnie a dzięki używaniu mana shielda ani razu nie spadłem poniżej zielonego hp.

Nokiasymbian
17-02-2009, 21:05
A no to chyba że na utamie tego nie zauważyłem srry no ale na utamie to takie waste że nawet exp tego nie wynagradza...

Gothanor
17-02-2009, 21:49
Nokiasymbian, człowieku, czy ty na prawdę myślałeś, że 28ms może iść na infernalisty dla zysku? Albo bez utamy? To już by trzeba być całkowicie nienormalnym. Ludzie myślcie, czasem to mnie aż porażają te wasze wypowiedzi...

piternet
17-02-2009, 21:56
Czy wy nie rozumiecie, że ktoś może pójść na coś w Tibii DLA ZABAWY!!!

hakin
18-02-2009, 17:52
omg kurwa to idz na 28 walnie ci kilka razy ded i już

PROSTO I NA TEMAT.

Brawa dla tego pana :)

Saatis
18-02-2009, 19:03
@UP

to do mnie ? :D

kropik
18-02-2009, 19:06
2x @up.

Też popieram, ja sam ledwo go bije a ci wyskakują z tekstem że da rade na 28 lvlu, a koleś który zrobił temat do tego mówi że wali z icicle po 100, dsy będą go bić po 150, GÓWNO PRAWDA, on max bije z icicle po 60, DS'y może będą hitać go po 70 a Infernalist ma 3450 HP i się leczy po 400-600, nawet jak go będą ds'y bloczyć to jak infer przywoła FE który nieźle bije z łapy, może wybić dsy, a zanim ziomek zdąży zejść schodami już dostanie duże combo i to że ma 900hp z utamą nic mu nie da, przy combie fire wave + GFB + fire bomb + fire ball + fire explo wezmą z 2000 hp jak się nie mylę, ziomek się nawet obejrzeć nie zdąży

Deramiel
18-02-2009, 20:23
omg... zal dupe sciska jak sie na to patrzy co piszecie
koles pytal o taktyke bicia itp. a tu kazdy rowno mu jedzie ze na 28 nic nie zdziala. Pisal przeciez ze chce zabic dla zabawy ,sprobowac moze jego postac, jego waste.
@topic
ja ci nie pomoge bo nie duzo o tych mobach wiem xd
ale mam nadzieje ze znajdzie sie ktos na poziomie i napisze konkretnego posta

Arathorn
18-02-2009, 20:26
2x @up.

Też popieram, ja sam ledwo go bije a ci wyskakują z tekstem że da rade na 28 lvlu, a koleś który zrobił temat do tego mówi że wali z icicle po 100, dsy będą go bić po 150, GÓWNO PRAWDA, on max bije z icicle po 60, DS'y może będą hitać go po 70 a Infernalist ma 3450 HP i się leczy po 400-600, nawet jak go będą ds'y bloczyć to jak infer przywoła FE który nieźle bije z łapy, może wybić dsy, a zanim ziomek zdąży zejść schodami już dostanie duże combo i to że ma 900hp z utamą nic mu nie da, przy combie fire wave + GFB + fire bomb + fire ball + fire explo wezmą z 2000 hp jak się nie mylę, ziomek się nawet obejrzeć nie zdąży

Następny który nie potrafi czytać. Byłem, sprawdziłem, opisałem jak to wygląda i już naprawdę w dupie mam to co ty i całą reszta twierdzicie na temat solowania go 28lvlem. Ja wiem że się da tylko będzie to sporo kosztować. A infernalist to nie wiem kogo z tej łapy mocno bije bo na pewno nie dsa, wystarczyło go ihać średnio raz na 30-60sec. A z icicle to w infernalista hity mi wchodziły w okolicach 100, trochę ponad w draga maxymalny hit kiedyś mi przekroczył 150. Więc z tym swoim "max 60" to sobie daruj. Leczenie po 400-600? Możliwe, fakt jest taki że na zbicie go do głęboko żółtego hp zmarnowałem ponad pół bp icicle (czyli ponad 5k dmg) + jeden ds go bił (myślę że też kilka k dmg dostał). Ale generalnie to hp mu spadało, powoli, ale jednak.

kropik
19-02-2009, 17:26
Następny który nie potrafi czytać. Byłem, sprawdziłem, opisałem jak to wygląda i już naprawdę w dupie mam to co ty i całą reszta twierdzicie na temat solowania go 28lvlem. Ja wiem że się da tylko będzie to sporo kosztować. A infernalist to nie wiem kogo z tej łapy mocno bije bo na pewno nie dsa, wystarczyło go ihać średnio raz na 30-60sec. A z icicle to w infernalista hity mi wchodziły w okolicach 100, trochę ponad w draga maxymalny hit kiedyś mi przekroczył 150. Więc z tym swoim "max 60" to sobie daruj. Leczenie po 400-600? Możliwe, fakt jest taki że na zbicie go do głęboko żółtego hp zmarnowałem ponad pół bp icicle (czyli ponad 5k dmg) + jeden ds go bił (myślę że też kilka k dmg dostał). Ale generalnie to hp mu spadało, powoli, ale jednak.

Dobra kurde jak masz forse na takie wasty to sobie idź, ale się nie rozczaruj że liczyłeś na coś dobrego a loot to 50gp i jakieś śmieci które się po depo walają

Arathorn
19-02-2009, 18:52
Dobra kurde jak masz forse na takie wasty to sobie idź, ale się nie rozczaruj że liczyłeś na coś dobrego a loot to 50gp i jakieś śmieci które się po depo walają

A czy ja gdzieś twierdzę że chcę w ten sposób zarobić?
Patrz na poprzedni post użytkownika piternet w tym temacie.

CinkoL
19-02-2009, 19:18
Arathorn
Jednak potwierdza się teza, że średnia wieku tego forum nie przekracza 12-13 lat, przecież te dzieci nawet nie potrafią czytać, napisałeś, że byłeś, zabiłbyś ( wiem, że da radę, tylko najgorzej tego ds'a postawić, bo hit od infernalista w utamo, i nei masz many na to :P) a te dzieci, dalej piszą, że w życiu nie dałbyś rady, po prostu żal, a kolejny 2 posty wyżej, spamuje, że liczyłbyś na super loota, a ty przecież napisałeś, że idziesz dla frajdy. Jeden morał z tego taki, dzieci do podstawówki idźcie, bo tam uczą czytania ze zrozumieniem.

Nokiasymbian
19-02-2009, 19:39
Dobra może i dasz go zabic takim sposobem no ale takim tokiem myślenia to ty będziesz miał waste 200k na godzine... a exp z tym że musisz go podzielic na dsy + musisz czekac na respa + bijesz go pewnie pare minutek wychodzi taki lipny jak na tobie na którym mógłbyś spokojnie expic...

Arathorn
19-02-2009, 20:34
A czy ja gdzieś napisałem że to dobry sposób na exp czy loot? Po prostu chciałem sobie jednego zabić DLA ZABAWY - bo temu gra ma służyć, a nie biciu jak najwyższego levela czy jak największej ilości kasy. A exp to praktycznie na pewno gorszy niż na tombie bo myślę że max 20-25k/h bym wyciągnął gdzie na tombie wychodzi z reguły 25-30.

Bykunn
19-02-2009, 21:04
Co się produkujesz Arathorn (chyba wróciłeś na forum po dość długiej nieobecności nie ?) jak i tak im do rozsądku nie przemówisz. Teraz nie ma już w tibii takich pojęć jak bicie dla zabawy, czy nie patrzenie na waste ... ;/ Więc pewnie niewielu Cię tu zrozumie, jak można sobie dla zabawy 28 sorcem bić infernalisty, a nie rooty na darashii bo się bardziej opłaca i szybciej level idzie.

Xevez
20-02-2009, 00:57
daj sobie spokój z nimi i z tym tematem;d ten nokiasymbian tak temat ogarnia jak pierwszy lepszy noob z carlin, kropik to samo

Valest
20-02-2009, 08:35
, a zanim ziomek zdąży zejść schodami już dostanie duże combo i to że ma 900hp z utamą nic mu nie da, przy combie fire wave + GFB + fire bomb + fire ball + fire explo wezmą z 2000 hp jak się nie mylę, ziomek się nawet obejrzeć nie zdąży

Nie wiem co powiedzieć ;<

Gustek
20-02-2009, 09:18
Przeraża mnie myśl, że w Tibii coraz mniej ludzi gra dla zabawy. Coraz więcej osób patrzy na tą GRĘ (gra - forma ZABAWY) jak na pełnoetatową pracę...

@Arathorn
Gz pomysłu i powodzenia przy biciu następnych infernalistów :P :)

@Nokiasymbian
Reported

Temat do zamknięcia. Odpowiedź padła w 40 różnych wersjach (od udanej próby, w co jestem skłonny uwierzyć, po combo 2000+ xD).

@down
Chyba nie przeczytałeś wszystkich postów...

Elderty
20-02-2009, 09:24
Byłem tam 90+ ms, zeby sprawdzic jak padna dsy szybko.
Na*******ał je po 100+/- , wiec nie oplaca sie stawiac dsów do blocku.
Ja to bilem z frigo i taka sama zmuła jak na wrl z morta.
Sd tez ładnie wchodzi. Porownywalne hity jak do wrl.

Nie wybieraj sie tam :)
waste i b. łatwo pasc B)

Pozdrawiam.

Xevez
21-02-2009, 13:19
Byłem tam 90+ ms, zeby sprawdzic jak padna dsy szybko.
Na*******ał je po 100+/- , wiec nie oplaca sie stawiac dsów do blocku.
Ja to bilem z frigo i taka sama zmuła jak na wrl z morta.
Sd tez ładnie wchodzi. Porownywalne hity jak do wrl.

Nie wybieraj sie tam :)
waste i b. łatwo pasc B)

Pozdrawiam.

spróbuj z samych icicle bez zaznaczania ataku, ds będzie 2 krati od infernalista to go nawet nie dotknie;d

kropik
21-02-2009, 13:23
spróbuj z samych icicle bez zaznaczania ataku, ds będzie 2 krati od infernalista to go nawet nie dotknie;d

Czy ty jakis durny jestes? DS'y mają go blokować a jak dsy będą przy tobie to jak infernalist walnie to z gfb albo z innej "obszarówki" to ziomek oberwie a jak dsy będą blokowały to infernalist będzie się skupiał na atakowaniu dsa a ziomek nie oberwie z gfb ani z fire wave bo go nie dosięgnie, oraz jest 0% szans na przerzucenie się bo będzie zblokowany. A tak wogóle zanim ziomek go z icicle trafi bez zaznaczenia go żeby hotkeyem zrypać to on sobie uleczy to co mu walniesz a to DS odwala 99% roboty w walce bo rani mocno i bloczy -.-

Czy ty infernalista kiedyś widziałeś czy po prostu na OTS'ie grasz gdzie SD jest nieskończoność a na start masz demon seta, 100cc i wszystkie runy? Weź wyjdź -.-

robek
21-02-2009, 14:23
A tak wogóle zanim ziomek go z icicle trafi bez zaznaczenia go żeby hotkeyem zrypać to on sobie uleczy to co mu walniesz a to DS odwala 99% roboty w walce bo rani mocno i bloczy -.-
wiesz co to battle? mozna F12 wcisnac i lpm na potworku w battle

Ancient_Dark
22-02-2009, 02:46
Dziś byłem pierwszy raz moim 51ed na infernalistach i wybrałem resp 1-go na +3(lewą strone podzielonej wieży), bo tam jak twoje 2 dsy zblocza go (górna część pokoju)to on juz nie wyjdzie i wtedy stojac koło schodów spokojnie dasz mu rade z icicle pozatym jak trzymasz caly czas hota na icicle to nawet jak zniknie to automatycznie runa zdąrzy go jeszcze walnać no i leczyc dsa runami ih/uh;). Mama nadzieje, że moja wypowiedź w czymś komuś może pomóc :]

Problem leży w tym, że pod infernalem respi sie tam 1 hero ;/ (ciężko na małym lv)

kropik
22-02-2009, 08:37
Dobra kurna nie piszcie już tutaj jak chce ziomek paść albo mieć mega waste to niech se idzie ale niech potem nie ryczy że "poszlo mi 2bp manasuf i tszy bp ikiklu a loot to 11 gypy"

mistrz99
22-02-2009, 10:03
LOL
Koleś nie wierzę ci bo raz jak byłem u kumpla to se bił hero i te inne potworki na yalahar i próbował na infernalista to wszedł po schodach i nie zdążył napisać "Pl?"
i już wąchał kwiatki od spodu

kropik
22-02-2009, 10:46
LOL
Koleś nie wierzę ci bo raz jak byłem u kumpla to se bił hero i te inne potworki na yalahar i próbował na infernalista to wszedł po schodach i nie zdążył napisać "Pl?"
i już wąchał kwiatki od spodu

Też mu nie wierze, to tak jak ubić warlocka na 28 lvlu, nie dasz rady nawet w ciasnym pomieszczeniu z dsami bo padną na 2 hity a potem warlock na niewidce cię skosi zanim się obejrzysz, a co dopiero infernalist, fakt że nie położy ds'a na hita ale jak się na ciebie przerzuci to zioma hitem zjadą -.-

Jak ja go sam z trudem biję i mam duże waste a umiem grać dobrze (Mam 59 lvl)

No chyba że będę walił z SD to waste będzie znacznie większe a ubije go bez trudu ale bez sd np. z DS'ami i icicle nawet na utamce to wychodzę czasem na dół z redem i bez many

Bykunn
22-02-2009, 10:54
No faktycznie jak 59lvl wychodzisz na dół z redem i bez many to "umiesz grać". Nie ma co koleś. Albo wchodzisz go bić mając połowę many i w ogóle na nią nie zwracając uwagi (nie ma szans, żebyś się nie zdążył manasować przy odpowiednim ustawieniu) albo jesteś baranem, który wybotował 59lvl na rootach i teraz się wozi po infernalistach i płacze bo ma waste..

A jak Ci powiem, że kumpel na 16lvl blokował dla to co nie uwierzysz ?
Albo jak 7lvl sorc ubił demka z blokerem ?
To są fakty, potwierdzone filmami, więc co to za problem ubić 28 sorcem infernalista?

Corphia
22-02-2009, 11:49
28 sorciem nie ma co isc w ogole na infe, bo nie zwroci sie na pewno. Bedziesz go bil bardzo dlugo i bedzie szlo strasznie duzo ih/icicle. Ale jesli chcesz to najlepiej bic na podwojnej wiezy po lewo, tam stawiasz dsy na samym dole, infe leci do gory.Wtedy jest caly zablokowany i nie ma szans zeby przerzucil sie na ciebie. Najlepiej jakbys wzial shootera, wtedy moze wam sie zwrocic, bo czasem na infe jest tak ze na 10infe spadnie wam 7ss, a czasem nic. jak wezmiesz ed to infe bedzie padal szybciej i nie bedzie schodzilo duzo ihow bo ed walnie exura gran mas res i leczy dsy.Dobry exp bo infe w godzinach popoludniowych respi sie bardzo szybko.Jedyna wada bicia infe tam jest czeste przechodzenie ludzi na poziom wyzszy i bicie up down i blokowanie respa hero za co ludzie bardzo czesto sie czepiaja.

http://i395.photobucket.com/albums/pp33/Corphia/infepomoc.jpg

pozdro
corphia

Xevez
23-02-2009, 00:40
Czy ty jakis durny jestes? DS'y mają go blokować a jak dsy będą przy tobie to jak infernalist walnie to z gfb albo z innej "obszarówki" to ziomek oberwie a jak dsy będą blokowały to infernalist będzie się skupiał na atakowaniu dsa a ziomek nie oberwie z gfb ani z fire wave bo go nie dosięgnie, oraz jest 0% szans na przerzucenie się bo będzie zblokowany. A tak wogóle zanim ziomek go z icicle trafi bez zaznaczenia go żeby hotkeyem zrypać to on sobie uleczy to co mu walniesz a to DS odwala 99% roboty w walce bo rani mocno i bloczy -.-

Czy ty infernalista kiedyś widziałeś czy po prostu na OTS'ie grasz gdzie SD jest nieskończoność a na start masz demon seta, 100cc i wszystkie runy? Weź wyjdź -.-
to przestańcie kurwa pierdolić, że wam dsy padają. skoro wolicie bić tak, że on obrywa z łapy i pada po paru chwilach to wasz wybór. na co ci 0% szansy na przerzucenie, skoro stoisz pod schodami? a co do 'ots' to skąd do chuja mogę wiedzieć, jak się je bije ms? to była propozycja z mojej strony, a skoro mogło się to nie udać, to może byś napisał trochę lepiej, a nie od razu z błotem równasz, bo w twoich elo postach nie ma nic, co by mu pomogło, a wszystkim pierdolisz, że grać nie potrafią, a sam jesteś jakiś low lvl sorc, co pół życia na as spędził, a lepszego potwora od ww infernalista pewnie na oczy nie widział.

@edit
Jak ja go sam z trudem biję i mam duże waste a umiem grać dobrze (Mam 59 lvl)
masz 59 lvl... to niezbity dowód, umiesz dobrze grać (zwłaszcza w erze 8.4, gdzie 54 lvl można luźno w tydzień wbić)
Dobra kurna nie piszcie już tutaj jak chce ziomek paść albo mieć mega waste to niech se idzie ale niech potem nie ryczy że "poszlo mi 2bp manasuf i tszy bp ikiklu a loot to 11 gypy"
skoro masz jakieś kompleksy na punkcie gp, a twoja gra opiera się na tym, żeby tylko się zwróciło, bo ledwo wiążesz koniec z końcem, to nie znaczy, że masz te kompleksy leczyć na forum. widocznie nie jesteś takim 'dobrym' graczem;s