Pokaż pełną wersje : Sword a Club
Bloody_Izual
30-12-2003, 11:35
Mam zamiar zrobic sobie sorca.Jaka wg. was broń jest lepsza?
kotomaniak
30-12-2003, 11:55
Ja bije swordami i jest ok. Mam FSa który wcale nie taki drogi a obrarzenia świetne. :)
Bloody_Izual
30-12-2003, 12:11
No dla maga liczy sie cap a narazie co mam dla maga to:c helmet,scraf,moge miec blue robe,k legsy,10k i bron moge miec albo fs albo ss wiec sie pytam a i shield to guardian bo mi na c nie starczyło.
myślałem kiedyś że club, ale przekonałem się że raczej FS ... bo po pierwsze daje światło (joke), też jest lekki a mniej kosztuje niż SS, no i ma lepszą obronę ... i wogóle wygląda jak broń a nie jak zabawka na halloween (SS).
@re: down
Dlatego właśnie twierdzę że FS lepszy (ze światłem to żart, więcej światła mam z torcha (ja nie używam tibiigg < FUJ)) Bo lepiej wydać 14 k niż 20 ...
nawigator
30-12-2003, 13:20
Oryginalnie dodany przez p.l
myślałem kiedyś że club, ale przekonałem się że raczej FS ... bo po pierwsze daje światło (joke), też jest lekki a mniej kosztuje niż SS, no i ma lepszą obronę ... i wogóle wygląda jak broń a nie jak zabawka na halloween (SS).
Chlopie z duzo tibi.gg bo FS daje swiatlo. Nie wielkie ale daje a ss sprawdzalem na sorcu mojego kolegi (pozwolil mi poexpic) ss wali tak samo nawet jak nie ma swiatla tzn hity nie maja duzej rozbierznosci tak jak przy innych broniach'
Bloody_Izual
30-12-2003, 13:56
Ceny broni zależą od świata na Danubi możesz kupić fs za 8-10k a ss za 10-12k,a kasa mi nie robi różnicy bo moge się przejść i wrócić z odpowiednią gotówką na ss lub fs.
PS.Oddawajcie głosy:)
Według mnie magowie powini używać clubów :] ponieważ to wychodzi samo z ich "natury". Cluby to równierz różdżki. :))
Skillowanie w Sword jest znacznie lepsze jezeli masz perspektywy posiadania jakiejs fajnej unikatowej kosy (o co po update nie jest wcale trodno)
Club ma duzego plusa: Bronie sa bardzo latwo dostempne ale wybor jest ograniczony :( (war hammer, dragon hammer, ss i tyle z lepszych)
Wampirek
09-01-2004, 10:46
A ja mam sorca i wale z axa :D i tez jest dobrze poczekam na great axe i bedzie git :)
Na grate axe sobie poczekasz ale może CIP wreszczcie pomyśli o tych graczach używających cluby i udostempni ich troche nowych albo te silniejsze będą dostępnijesze bo jakby Silver Mace było w quescie skrzynkowym to wszyscy używający clobow byli by zadowoleni..
Bloody_Izual
10-01-2004, 03:41
Hehe ty chcesz great axe a ja chce tego legendarnego stonecrush axe o jakim mowił Gremlin:)
Podobno magowie lepiej bija z axe wiec trenuj axe fighting ;)
Oryginalnie dodany przez Hinol
Podobno magowie lepiej bija z axe wiec trenuj axe fighting ;)
huh? gdzie ty to uslyszales?
@re: down
Dlatego właśnie twierdzę że FS lepszy (ze światłem to żart, więcej światła mam z torcha (ja nie używam tibiigg < FUJ)) Bo lepiej wydać 14 k niż 20 ...
to że mniej kosztuje toi nie do konca prawda bo na securze (ja tam gram) fs kosztuje 12-13k a ss 7-10k
...
No więc większość ludzi co na każdym kroku mówi że nie używa tibi GG, to używa Tibi GG, MC, Run-maker, i inne pliki ułatwiające.
No ale: "Nie sądźcie, abyście sami nie byli sądzeni"
Więc ni osądzam cie i nie mówie że używasz "dopalaczy" ale chyba większość "starszych" graczy tak samo pomyślała.
-----------------------
Tak naprawdę to jest obojętne czym posługuje sie mag albo druid. Bo tak naprawdę one i bez dobrej broni se poradzą. Druid na początku dobije na 10 lv. na słabych potworach i na 10 zacznie HMM robić i chodzić na nieco silniejsze potworki, A na lv. 20-30 to będzie mugł przywoływać silne potworki i nimi nawalać. A co do maga to on sobie świetnie poradzi czarami bo ma więcej "agresywnych czarów" i w taki sposub zarobi kase a druid zarobi sobie sprzedająs HMM, GFB, IH, UH, FB(fire bomb), Explozion. Więc nie przejmuj się tak wyborem broni, ćwicz lepiej mlv.
------
Edit by Gremlin
Zlaczylem 2 posty.
Od tego momentu jesli napiszecie 2 posty pod soba w krodkim odstepie czasu kasuje obydwa niewazne co bedzie w nich pisalo.
Dobrze mowisz Bestmajen ale Bloody sie pytal czego ma uzywac na poczatku bo dopiero ma zamiar zalozyc maga.
Ja Ci proponuje cluba.
Moj mag ma cluba i dobrze to sie sprawuje :D
-------------------
A tak wlasciwie to czemu zadales to pytanie Bloody, skoro mowisz ze jush skonczylet z Tibia??? ?(
Raczej cluby prawie wszyscy magowie maja cluba.
Pytasz sword czy club a ja mówie axe.Ja jestem magiem używam axe i jest super.
Dark Lord Nasher
24-01-2004, 18:59
No ja tam chodze z FSEm i jest good.
Dla maga i druida jak najbardziej to Club poniewaz jest tani a magowie i druidzi musza miec kase na czary a nie na bronie :D
Re up
Skull staf jest drozszy od fs
Ale polecam bardziej bo jest Lekki :D
Dan the Automator
27-01-2004, 15:38
Od kiedy b-sword stał się łatwy w zdobyciu, zdecydowanie swordy ;)
Norticus
27-01-2004, 16:26
sadze ze da maga powinny byc clubyponiewaz sa w miare lekkie i sa takie a mag nie zawsze ma duzo pieniedzy
Nieno, co was ludzie napadło z tymi lekkimi? Jak słyszę ludzia, który lata ze scimitarem, albo m-starem i sie wypowiada tak zeby bylo... Od kiedy cluby za lzejsze? to, ze ss jest lzejszy od fs o 6 oz. to nie znaczy, ze cluby sa lekkie. Wezcie sobie np. takiego d hammera - jakby zamiast niego wziac fs to wezmiesz prawie 2bp runow wiecej. A jak kogos nie stac na fs to niech kupi spike sworda - i tak ponad 2 razy lzejszy od ss. Poza tym defence. To ze mag nie nawala z broni, nie znaczy ze inni gracze, ani potworki nie wala z lapy. Niby nic, ale zawsze oberwiesz troche mniej z fs, a szczegolnie z bs.
Jeszcze taka refleksja - nierozumiem knightow z clubami. Na wysokich v wydaja fortune zeby kupic lepsza tarcze. A ja z moim bright swordem + crown shieldem mam juz tai defence, jaki nikomu walczacemu z clubami nie uda sie osiagnac (nie licze zadnych super rarkow).
Skoro dla maga cap ma duze znaczenie, to niech wali z piesci... 8)
Moim zdaniem cap nie ma znaczenia. Zakładaj te rzczy które są lepsze.
Moim zdaniem cap nie ma znaczenia. Zakładaj te rzczy które są lepsze.
Zgadzam się pół na pół:
- dodatkowy cap przerobiony na np. BP UH uratuje życiee i da większe szanse przetrwania niż +4 defa z broni..
- broń jak najlepsza, ale druid musi sie niestety liczyć z każdym pkt. capacity. Więc druid mui mieć bron lekką i o dobryc statystkach- tak samo reszte equipu, ale jeg bron główna to runy......
Bloody_Izual
27-01-2004, 20:08
Heh wy tu walicie w sonde a ja już dawno wybrałem swordy ze względu na def i że fs jest w miare lekki a te 6 cap to już kij z nim miałem poprzednim magiem ss to walił niezle ale słaby def a teraz biegam ze spike i żyje mi sie dobrze zbieram na fs'a:)
Sorc to tylko club(skull staff)poniewaz jest lekki a obrazenia prawie ze takie same jak FS
Sephiroth
27-01-2004, 21:21
XjanulX
Sorc to tylko club(skull staff)poniewaz jest lekki a obrazenia prawie ze takie same jak FS
Ze skullstaffa się zadaje więcej obrażeń niż z firesworda, takie jak z brightsworda (pod warunkiem równego skilla) ale porównaj def ss i bs, a bs waży mniej niż 30...
Na rooku zacapalem z jakiegos zdechlego typa mace i tak sie zaczęło........................
zdecydowanie club kupisz warhammera (wyjdzie tyle samo capa co ss i tarcza) i wszytko lejesz 4 ciosami max (od rota do rata ) i warhammer jest stosunkowo tani do gs i dl ;)
Najlepszy jest club a dokladnie ss bo jest strasznie lekki a war hammer nie oplaca jest kupowac bo nie bedzie ci potrzebny jak bedziesz mila lvl 30 + bo bedziesz walil runkami :))
moj druid doskonale radzi sobie z clubem i ciesze sie ze wybrałem tą sztuke walki :D
Ja jestem rycerzem ... Dla mnie lepsze są Club'y ponieważ są tansze i lepsze , a sword'y drozsze i słabsze :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.