zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Podział lota !!

Zumi115
22-02-2009, 08:36
Witam !

Chciałbym się dowiedzieć jak podzielić lota np. Jak expią EK i RP ? Jeżeli EK ma waste a RP nie to lota nadal na pól się dzieli ?

Erverse
22-02-2009, 08:53
Zazwyczaj ek dostaje całego loota bo to on blokuje i zużywa najwięcej supplies.

Piotrek Marycha
22-02-2009, 10:43
kwestia tylko i wylacznie tego jak sie umówicie, nie ma zadnej zasady

Berials
22-02-2009, 10:50
Masz poradnik na temat dzielenia loota.

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=30593

Rozenix
22-02-2009, 12:17
Zasada jest prosta - dzielenie loota na równe części mija się z celem wyprawy. Nieważne że knight bloczy czy nie - idzie team na hunt, więc każdy ma jakąś rolę i każdy coś robi.

Ja jestem RP ale na hunta chodzę głównie z ED, a podział loota jest taki, że po wyprawie najpierw liczymy straty i je pokrywamy. O ile starczy kasy z wyprawy to resztę dzielimy na równe części i wtedy jest najbardziej sprawiedliwie. Itemy niepodzielne albo wkładamy do wspólnego BP i czekamy na zdublowanie, albo wykładamy za nie kasę, bądź sellamy u NPC, a czasami sami się ugadujemy, że np.: ja biorę jakiś itemek a druga osoba bierze coś innego. Nie robimy wtedy problemów że pixel droższy czy tańszy.

Na 99.9% wypraw, zawsze mamy duże plusy i ładny exp, a w najgorszym wypadku mam malutkie waste.

Michukng
23-02-2009, 10:05
@ Up
Bo rp i profity masz xD Heheh.

@ Topic
Najlepiej jak dzielicie się po pół, wtedy jest bez żadnych kłótni :)

LukibossKomboss
23-02-2009, 10:07
Ja robie tak przed huntem mówimy kto ile wziął potów ,a po huncie pierw zwracamy aby każdy nie miał waste (no chyba że ogólnie nic za bardzo nie poleciało to wtedy po równo) i jak coś zostanie to po równo się rozdaje.

Tak mi się wydaje że jest najlepiej bo np. jak idziemy z siocherem to czemu ek ma dostawac więcej jak on tylko stoi i nawet pota nie zmarnuje?