Pokaż pełną wersje : Przyszły Paladyn w Ab'Dendriel
Komandor
23-12-2004, 19:12
Witam wszystkich, mam kilka pytan odnośnie mojej przyszłej postaci:
- Czy Ab'Dendriel jest dobrym miejscem na exp. paladynem? Słyszałem o trollach, na którym można nieźle poexpić...
- Czy warto kupować dobre EQ dla paladyna? - po wyjściu z Rookgaardu mam zamiar skillować do 50/50 z ghoulem przywołanym przez kolegę i bugiem lub ratem (shielding) - moje EQ: - scale armor, soldier helmet, brass legs, dwarven shield, spears ofkorz...
- Czy mam martwić się różnicą między skillem w distance fighting, a w shieldingu? Zauważyłem, że jest to częste u paladynów.
- Czy po skillowaniu do wspomnianego przeze mnie wcześniej 50/50 - warto expić na rotwormach (dają 40 exp.) na dużym spawnie w Venore? Jeśli tak, to - brać strzały czy dalej męczyć się ze spearami?
- Czy głównym źródłem przychodów paladyna są pieniądze z huntów i BP HMM? Jakie jest zapotrzebowanie na BP Arrows?
- Podstawowe czary dla low-lvl. paladyna? Light, Create Food, Antidote, Intense Healing (lub w przypadku braku funduszy - Light Healing), Conjuse Arrow, Heavy Magic Missile?
- Czy 1600 GP w zupełności wystarczy, aby wybić sie na MainLandzie, posiadając 8 lvl.?
- Załóżmy, że mam paladyna. Czy założyć sobie UH-maker`a, który będzie robił UH-y na hunty oraz Great Fire Ball`e, czy też poświęcić swój czas na skillowanie paladynem?
Jestem z góry wdzięczny za wszelkie rady i odpowiedzi. Pozdrawiam, Komandor.
Tretogorczyk
23-12-2004, 19:45
- Czy Ab'Dendriel jest dobrym miejscem na exp. paladynem? Słyszałem o trollach, na którym można nieźle poexpić...
Tak, poznasz tam takze duzo ludzi. Zwykle Ab jest polskim miastem, wiec moze ktos Ci pomoze, da sprzet, wyjasni co i jak. Na trollach warto poskillowac do 40/30 i moze nabic tak z 10 lvl...
- Czy warto kupować dobre EQ dla paladyna? - po wyjściu z Rookgaardu mam zamiar skillować do 50/50 z ghoulem przywołanym przez kolegę i bugiem lub ratem (shielding) - moje EQ: - scale armor, soldier helmet, brass legs, dwarven shield, spears ofkorz...
W zasadzie dobry newbie set masz albo za darmo, albo za bezcen... -> scale armor, soldier helmet, brass legs, dwarven shield, spears ofkorz... <- starczy do 20... Na ghoulu to Ty sobie nie poskillujesz... zabijesz go momentalnie, zalatw sobie "monka". Niech Cie leja na dodatek 2 raty dla shielding.
- Czy mam martwić się różnicą między skillem w distance fighting, a w shieldingu? Zauważyłem, że jest to częste u paladynów.
Dist skacze szybciej niz shielding. Pale expiac nie uzywaja tarczy, a kuszy. Patrz sword/shield u graczy, ktorzy uzywaja Giant Sworda, tzn. dwurecznego miecza.
- Czy po skillowaniu do wspomnianego przeze mnie wcześniej 50/50 - warto expić na rotwormach (dają 40 exp.) na dużym spawnie w Venore? Jeśli tak, to - brać strzały czy dalej męczyć się ze spearami?
Wg. mnie skoro jestes juz w ab, to tam zostan. Pod trollami sa jeszcze ghoule, slime i inne takie syfy. Luznie mozna tam expic ze strzalkami. Do 12 starczy, potem cyce w thais przy 50 dista spokojnie.
- Czy głównym źródłem przychodów paladyna są pieniądze z huntów i BP HMM? Jakie jest zapotrzebowanie na BP Arrows?
Widzisz... nawet na cycach z 50+ dista i strzalami zarabiasz. Na guardach z ~60 i beltami tez kasa pieknie leci. Ogolnie to z kasa pale nie maja zwykle problemu. Dochodza jeszcze questy, hunty i inne takie. Podsumowujac - o kase sie nie martw i NIE ROB HMM! Marnotrawstwo... Rob strzalki/belty/pbelty/dfki/OSTATECZNIE hmmy, ale to na uzytek wlasny...
- Podstawowe czary dla low-lvl. paladyna? Light, Create Food, Antidote, Intense Healing (lub w przypadku braku funduszy - Light Healing), Conjuse Arrow, Heavy Magic Missile?
Light, Create food starcza na skillowanie na 8 lvlu. Jesli chcesz dlugo skillowac, to bij tak do 40 dista na trollach i nabij 10 lvl. Kup conjure arrows i kiedy bedziesz dobijal do ~50 stworz troche strzal i zacznij expic... Antidote, IH tez trzeba kupic... Na 8 mlvlu od razu musisz kupic vitke - najlepszy czar prawdopodobnie. Great light tez jest bardzo uzyteczne, wlasciwie najlepsze swiatlo. Magic rope, levitate, haste i conjure bolts tez koniecznie.
- Czy 1600 GP w zupełności wystarczy, aby wybić sie na MainLandzie, posiadając 8 lvl.?
Tak, spokojnie. Kupujesz troche czarow, moze scale armor, brass legsy. Jesli nie chcesz sie bawic w expienie wloczniami/strzalkami na low lvlach, to kup jeszcze 2hsa za 950 o ile pamietam...
- Załóżmy, że mam paladyna. Czy założyć sobie UH-maker`a, który będzie robił UH-y na hunty oraz Great Fire Ball`e, czy też poświęcić swój czas na skillowanie paladynem?
Rune maker tylko i wylacznie jesli masz "kilka pcetow", powiedzialbym >MULTI< siec w domu. Zajmij sie skillowaniem, potem exp. O kase sie palem raczej nie musisz martwic. Nie marnuj czasu na expienie w jakichs pseudo-expowiskach, tylko przy przyzwoitych skillach zacznij juz grac. Kase tylko na czary, domek, amunicje. O sprzet sie nie martw - p-set, steel do 40 lvl'a starcza (oczywiscie mamy jeszcze po drodze questy).
Nie dojedziesz do 50 dista na ghoul'u, nie wiem czy dasz rade do 40...
Komandor
23-12-2004, 20:12
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. W Ab'Dendriel już kiedyś mieszkałem, jednak gra tam opierała się tylko na robieniu runów przez mojego Sorcerera. Mam jeszcze kilka wątpliwości, co do summonowania ghoula. W temacie: "Pall - AB" wyczytałem, iż "na upartego" można trenować z tym potworem do 50 skilla w distancie. Czy to prawda? Czy ghoul będzie miał czas na uleczenie się? Jeśli nie, to czy mogę trenować z sorcererem?
Czas będzie miał, ale jeśli ty mu go dasz :P
Ja radzę :
10-40 <= Ghoul
40-60 <=Monk
60+ <= Player
Komandor
23-12-2004, 20:45
Dzięki, Tomkos. Co do ghoula to mam nadzieję, że uda się wyciągnąć te "50" w distancie, jeśli nie, będę musiał trenować z moim Sorcererem. Niestety, nie może on przywołać monka. :(. Jeszcze jedno małe pytanie - czy dwarven shield w zupełności wystarczy do trenowania shieldingu?
Oczywiście, może być coper , a nawet studdent, ale dwarven jest w sam raz, nawet dobry def, i za góra 100gp , wkońcu 2 raty nie tak trudno bloknąć :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.