Pokaż pełną wersje : Tajemnicza książka
http://img167.imageshack.us/img167/9694/grab22022009001631.png
http://img87.imageshack.us/img87/2804/uo0062.jpg
Lesiu Obwiesiu lootnął tajemniczą książkę. Nie chce nam zdradzić jej treści. Moga być 2 powody: pierwszy, to że jest to część questu którego nie skonczyl jeszcze (moze cos z teleportem, wkoncu to jest minotaur uczen i zostala mu powierzona tajemnica, kto wie ;o) albo jest to zwykly wkret. Jak wkret to widac ze Lesiu dal ciała bo prawie nikt mu nie wierzy (może być w zmowie z Eldyrizfem) i szybko wyjdzie na jaw. Jestem ciekawy czy na innych swiatach byly wzmianki o jakiejs dziwnej ksionżce? Może Isara - tam gra najlepsza Polka.
Czekam na wasze opinie :>
"Ksionżce"? O.o
Wydaje mi się, czy w deadzie bag powinien być na samym końcu loota?
A po drugie być może jest to książka, którą trzeba dać komuś, aby cos dostać (quest spoiling) ;).
Nie zawsze bag jest na koncu, weź sobie orca shamana np wyrzuca 2 bagi i ten co na koncu jest moze sie nie trafic i zostaje tylko ten w srodku ; D
Marcin24
25-02-2009, 18:12
Znowu nie potrzebne zamieszanie wokół niepotwierdzonej rzeczy.
Może Isara - tam gra najlepsza Polka.N/C
@down
Czyż tak.
Tak samo wygląda pamiętnik który trzeba oddać Amber, czyż nie? :)
Rocket Slayer
25-02-2009, 18:36
Znowu jakieś badziewie?
Swoją drogą, dlaczego nie otworzył książki?
3/10 - niezbyt ciekawy fake/dowcip. Równie dobrze może to być pamiętnik Amber...
ksionżce
Nothing to add...
Obiecałem Lesiowi, że nie ujawnie jej treści.
Póki co szukam teraz związku.
To nie wystarczyłoby zamazanie części jej treści? Wg mnie bullshit, każdy może podrobić, że mu książka z shenga wypadła. Nie będę wyjaśniał bo ja cpt obvious'em nie jestem :D
Czekam na wasze opinie :>
Śmierdzi prowokacją. :/
Obiecałem Lesiowi, że nie ujawnie jej treści.
Póki co szukam teraz związku.
Czyli fajny wkręt...
@down
A jednak nie ;o
Pan Klocek
25-02-2009, 18:57
Ajak llarnbuss ilstar Dalninuken d' Kirok.
Lu' whol l' v'dre. 'zil hiever della udossa. Voiry zhahus noamuth drill naut mal'rak. Lu' nin olt rath. Orior Dalninuken d' Kirok, jalbyr szeous ssrig'luinen udossta xxizz.
Ilstar quen - Vhid zhah udossta alurl sarol.
Ci co mają zrozumieć zrozumieją o co chodzi.
Dla reszty, książka jest jak najbardziej autentyczna.
@PPL
Gdzie ja napisałem że to treść książki?! Nigdzie. To wiadomość dla pewnych użytkowników. Więc proszę nie pisać do mnie na PW w tej sprawię. Podkreślam to NIE JEST TREŚĆ KSIĄZKI! Treści nie zamieszczę na forum, ponieważ osoby które miały ją przeczytać już to zrobiły.
Milan ognia
25-02-2009, 19:00
Znowu jakieś badziewie?
3/10 - niezbyt ciekawy fake/dowcip. Równie dobrze może to być pamiętnik Amber...
Śmierdzi prowokacją. :/
Muszę się z Tobą zgodzić.
Blue Jeepa nikt nie pokona. \o/
Ta, zapewne jest to kolejny zwykły wkręt, zaraz pewnie wyskoczy jeszcze dębowa, i cała śmietanka, i pokarzą nową nieznaną sztuczkę, a wszyscy będą cieszyć michy. Wkręt.
Res Khmer
25-02-2009, 19:13
Książka ta o ile istnieję, mam nadzieję że trafiła w dobre ręce. Gratuluje, o ile to nie fake.
Z drugiej strony nie wierzę, by doszło do tego by Sheng gubił w trakcie śmierci ów przedmiot, choć wszystko układałoby się w całość, i być może w ten sposób Knightmare zarzucił nam porcję rpg.
btw. Hail Blue Jeep (wogole tak się zastanawiam po kiego to do nas wtedy przylgnęło, skoro to tylko miało jakoś tam zobrazować).
Hail Blue Jeep
@Panie z przyczepki, znaczy się Klocku, to ja napisałem :P. Tylko nie wiem dlaczego to wtedy tak przylgnęło.
Pan Klocek
25-02-2009, 19:16
Książka ta o ile istnieję, mam nadzieję że trafiła w dobre ręce. Gratuluje, o ile to nie fake.
Z drugiej strony nie wierzę, by doszło do tego by Sheng gubił w trakcie śmierci ów przedmiot, choć wszystko układałoby się w całość, i być może w ten sposób Knightmare zarzucił nam porcję rpg.
btw. Hail Blue Jeep (wogole tak się zastanawiam po kiego to do nas wtedy przylgnęło, skoro to tylko miało jakoś tam zobrazować).
Hail Blue Jeep
Pamiętam dlaczego blue jeep To Tomek Tanerek wyskoczył "ale z nas ekipa z niebieskiego dżipa" chyba żeby się rymowało :D
Ale miałem na was nerwa wtedy
@UP
A no może :D wiesz ogólnie za dużo masła jadam więc może się coś mieszać ;) zawsze wydawało mi się że to ŁON - szalony z poczuciem humoru ala Monty P.
Nie sadzilem ze, takie trolle z niektorych powychodza.
Cieke ile wersji tekstu bedzie niedlugo krazyc po sieci... moze cos wymyslicie?
Na dzien dzisiejszy jestem jedynym posiadaczem dowodu ze jeden z nich bedzie prawdziwy. Ale z checia poczytam wasze propzycje! GO!! GO!!
Tak jak P.K. napisal: kto mial sie zapoznac z trescia, ten sie zapoznal. Spekulowanie na temat kto to jest, i czego sie dowiedzial nie ma na razie wiekszego sensu.
(sorrki za brak polskich literek ostatnio.. ale nie mam czasu instalowac czcionek... kbd... etc..)
Zyphius-Knight
25-02-2009, 20:26
Podkreślam to NIE JEST TREŚĆ KSIĄZKI! Treści nie zamieszczę na forum, ponieważ osoby które miały ją przeczytać już to zrobiły.
Kolejny Sunrise, duzo wie, gowno powie. Po co mowicie o ksiazce skoro nawet nie podacie tresci? zyd, tyle
Virtus360
25-02-2009, 20:34
Dziwne ze przez (2 lata?) nigdy nikt jej nie lootnol, az tu nagle Lesiu Obwiesiu (uznawany za prawdomownego?, szanujacego sie) lootnol to :), dziwne.
Milan ognia
25-02-2009, 20:38
Dziwne ze przez (2 lata?) nigdy nikt jej nie lootnol, az tu nagle Lesiu Obwiesiu (uznawany za prawdomownego?, szanujacego sie) lootnol to :), dziwne.
btw, Lesiu jak nie ujawniasz tekstu, to po co w ogole zalozyles ten temat i wkleiles scereen?
To akurat jest łatwe do wyjaśnienia - update. Zauważ, że to nie ON założył temat a screen w Albumie ogranicza się do pytania, czy ktoś jeszcze lootnął to. Ludzie, nauczcie się czytać.
Choć to wszystko i tak wydaje się dziwne. Hm... urażona ambicja, że nie znam treści - być może.
Heh, a zdaje się, że do 1 kwietnia zostało jeszcze trochę czasu. Zaczęliście wcześniej aby wypaść bardziej wiarygodnie? ;)
Osobiście wierzę, że ta książka wyleciała z Shenga.
Dlaczego? Dice wyleciał z Munstera także niewiele razy (więc czemu nie książka z ASa?) Czy ta książka może miec jakikolwiek związek z questami? Moim zdaniem nie bardzo.
Morderff
25-02-2009, 21:04
Rozmawiałem z Lesiem i trzyma to w strasznej tajemnicy a jego odpowiedzi, są w ogóle dla mnie nie zrozumiałe..
Marcin24
25-02-2009, 21:04
Dice wyleciał z Munstera także niewiele razy (więc czemu nie książka z ASa?
Niewiele =/= jeden raz.
Zyphius-Knight
25-02-2009, 21:49
E no nie kloc nie chce podac tresci wiec nie ma o czym dyskutowac, wiec mozna dyskutowac tylko o tej ksiazce jako loot nic pozatym, co nas to obchodzi klocu ze odpowiednie osoby znaja tresc ksiazki? bez obrazy ale na moje niby taki extra user od x lat i pomagasz rozwiazywac te zagadki, ale jak dochodzi co do czego tresci nie chcesz podac. Oczywiscie nie mam za zle, bo poprostu grasz w tibie od x lat, czegos sie dowiedziales i nie chcesz tego powiedzec, poniewaz glupio by bylo komus mowic dokladnie to co ty wiesz. No ale mozesz powiedziec z czym to ma zwiazek ghulem, mino magiem, spike swordem, moze tarantula, albo moze z dzwignia Toma, albo poprostu nic. Poprostu nikt nie bedzie zgadywac. Temat do zamkniecia ksiazka sama w sobie nie ma wartosci dla nas bez tresci, tylko wiecej ciekawosci dodala na temat rookgaardu. No zaluzmy ze ksiazka posiada w sobie tresc ktora rozwiazuje ostatecznie wszystko, mozna by na tym bylo zbic kokosy (oczywiscie jesli ze umie), no a jak tak poprostu powiesz wszystko to koniec kazdy ziom bedzie lazil z spike swordem na rooku. nara tyle odemnie
Marcin24
25-02-2009, 21:52
E no nie kloc nie chce podac tresci wiec nie ma o czym dyskutowac
Żałosny jesteś. Jeżeli książka jest prawdziwa, to bardzo dobrze, że trzymają to w tajemnicy.
Lukaszekbb
25-02-2009, 21:53
A może nie jest ani pierwszy ani jedyny ?
Może zwyczajnie po raz pierwszy taki fakty wyszedł na jaw ?
Kiedy w końcu zrozumiecie że jeśli ktoś pracuje nad czymś długi czas może nawet kilka lat i uda mu się na coś trafić nie napisze o tym zaraz spoiler'a tylko zachowa to dla siebie a wystarczającą nagrodą dla takiej osoby jest świadomość że on to ma i on tą zagadkę rozwiązał i nie potrzebuje poklasku innych.
@3up
Chłopie napisałeś to tak chaotycznie, że 3 razy przeczytałem i dalej mało z tego rozumiem.
@topic
Jeśli ta książka istnieje, pewnie jest to "elementarz" maga. Przecież to uczeń. Pewnie tam zapisywał różne rzeczy jakich nauczył go nauczyciel...
Pan Klocek
25-02-2009, 22:05
E no nie kloc nie chce podac tresci wiec nie ma o czym dyskutowac, wiec mozna dyskutowac tylko o tej ksiazce jako loot nic pozatym, co nas to obchodzi klocu ze odpowiednie osoby znaja tresc ksiazki? bez obrazy ale na moje niby taki extra user od x lat i pomagasz rozwiazywac te zagadki, ale jak dochodzi co do czego tresci nie chcesz podac. Oczywiscie nie mam za zle, bo poprostu grasz w tibie od x lat, czegos sie dowiedziales i nie chcesz tego powiedzec, poniewaz glupio by bylo komus mowic dokladnie to co ty wiesz. No ale mozesz powiedziec z czym to ma zwiazek ghulem, mino magiem, spike swordem, moze tarantula, albo moze z dzwignia Toma, albo poprostu nic. Poprostu nikt nie bedzie zgadywac. Temat do zamkniecia ksiazka sama w sobie nie ma wartosci dla nas bez tresci, tylko wiecej ciekawosci dodala na temat rookgaardu. No zaluzmy ze ksiazka posiada w sobie tresc ktora rozwiazuje ostatecznie wszystko, mozna by na tym bylo zbic kokosy (oczywiscie jesli ze umie), no a jak tak poprostu powiesz wszystko to koniec kazdy ziom bedzie lazil z spike swordem na rooku. nara tyle odemnie
Zastanów się nad tym co piszesz. Co ma AS wspólnego z Tomem czy Tarantulą? Jak ktokolwiek kto wie "więcej" ma się dzielić ot tak z ludźmi którzy nie potrafią kojarzyć podstaw o.0
Oczywiście, że dzielę się swoją wiedzą. Każdy jej fragment jest dla ludzi, ale dla ludzi którzy potrafią zadać mądre i inteligentne pytanie. Wielokrotnie udzielałem wskazówek na PW czy w grze i to wielu osobom.*
*Ten tekst nie ma nic wspólnego z książką Lesia. Muszę to dopisywać bo się rodzą jakieś dziwne historie z moją osobą w roli głównej o.0
Zyphius-Knight
25-02-2009, 22:24
Nie rozumiem czyli masz ta ksiazke czy nie? Ten lesiu ma ja, a ty mowisz ze nie podasz trescii? To jak jest wkoncu?
Edit: nie chodzi mi o tego bossa tylko o TRESC WYLOOTOWANEJ KSIAZKI
Nie wiem co autor chciał osiągnąć wklejając tutaj to zdięcie.
Mam tylko nadzieję, że to nie jest kolejna beznadziejna próba zaistnienia w świecie tibii.
Marcin24
25-02-2009, 22:28
Edit: nie chodzi mi o tego bossa tylko o TRESC WYLOOTOWANEJ KSIAZKI
Po co Ci treść książki, skoro jej nie zrozumiesz. Nawet nie umiesz sklecić postu.
Zyphius-Knight
25-02-2009, 22:32
Moze to ze jak wklei tresc tutaj to razem uda nam sie cos rozszyfrowac-,- przynajmiej jakas czesc
Moze to ze jak wklei tresc tutaj to razem uda nam sie cos rozszyfrowac-,- przynajmiej jakas czesc
Jeżeli mamy podawać informacje osobom takim, jak ty to wolimy zachować dla siebie. Zdobędziesz książkę to sam sobie tu wkleisz.
Rocket Slayer
25-02-2009, 22:45
Kręcicie bardziej niż w "Modzie na sukces"...
Zgadzam się z przedmówcą. O ile na początku wierzyłem, to wydaje mi się to coraz mniej prawdopodobne. Coś dziwne że sami dobrzy/znani rookowcy o tym wiedzą. Rośnie nam kolejne zielone porshe, czy co to tam bylo.
Zyphius-Knight
25-02-2009, 23:02
@3up
Chłopie napisałeś to tak chaotycznie, że 3 razy przeczytałem i dalej mało z tego rozumiem.
bo bylem <cenzura>
i nadal jestem, bo mówią, że mają książkę, a nie chcą nic o niej powiedzieć, a tak mogli by się nie chwalić
Morderff
25-02-2009, 23:03
@up
Lesiu tylko chciał pokazać, coś nowego bądź starego ale 1-szy to pokazał tu i uznał, że tylko wybrani mogą to zobaczyć... Zobaczymy co przyniesie czas.
8o no wai.
http://img18.imageshack.us/img18/6491/eloelo.th.png (http://img18.imageshack.us/my.php?image=eloelo.png)
Zalgadis
25-02-2009, 23:31
Ya wai.
Ta książka to taki wkręt jak ze Spike Swordem dziewiczego instynktu.
Też tak uważam ._. ale jakby autor tematu ujawnił zawartosc ksiązki i by byla inna niz pamiętnik Amber to bym sie zdziwil :D
Zyphius-Knight
25-02-2009, 23:39
@Golona
Swietnie, a tresc?
Ej wiesz że to byl Fake, nie? ._.
Jeśli posiadacze książki nie chcą ujawnić jej treści to po co tutaj jeszcze piszemy? Jeśli to jest Fake napędzany chęcią rozsławienia się lub po prostu 'wkręt' to nie dajmy im tej satysfakcji.
Zyphius-Knight
25-02-2009, 23:46
tak wiem :<, wysatrczy pomyslec akurat dziwnym przypadkiem po zalozeniu tematu wyskakuje ci book z skeletona a tamtemu z minosa...
Res Khmer
25-02-2009, 23:57
Ja stanę w obronie Lesia... Mimo, że jakoś nie specjalnie mu wierzę i podchodzę teraz do wszystkiego sceptycznie, to jednak czy on postem w temacie Album chciał zabłysnąć. Jeżeli by tego oczekiwał to założyłby stosowny temat, a nie pisał w temacie który jest bardzo rzadko odwiedzany.
Zobaczę to uwierzę... Póki co tekstem nie za bardzo chcą się podzielić.
Morderff
26-02-2009, 00:02
Z jednej strony wątpie, żeby Lesiu chciał zabłysnąc robiąc fake... On nie należy do takich osób a znam go .. No ale z drugiej kiedy rozmawiam z nim o tym dziwnie odpowiada w ogole nie rozumiem czasem o co chodzi... Zobaczymy, czy ktoś przerwie milczenie co do treśći, lub jakieś nowe booki zostaną zdobyte... jeżeli takowe istnieją. Narazie daje szanse 50/50 tej historii.
A mnie dziwi czemu akurat tej osobie wypadła ta ksiażka :-) Tyle shengów pojawia się codziennie na wielu światach i akurat książka wypadła osobie tak zaangażowanej w rozwiązywanie zagadki. Może szczęście hehe
Y'all
Morderff
26-02-2009, 00:10
A a to Lesiu jakoś bardzo zaangażowany ? Jak to kolega powiedział, zbiera mnie na rzyganie czasem jak czytam to forum :) Czas pokaże wolałbym, żeby to był fake bo nie chce, aby Rook stał się innym miejscem...
Pozdro
DK-LOG.911
26-02-2009, 08:20
to zrobimy tak... jak lesiu da nam tresc, to sie pogodzimy, wszyscy beda "chepi", sprobojemy to jakos wspolnie rozszyfrowac. jak nam nie da to TEMAT DO ZAMKNIECIA!, a my sami bijemy shengi :)
Pan Klocek
26-02-2009, 08:52
Wiec wszystko wiadome fake, gdyby ten lesiu rzeczywiscie zdobyl tego booka i chcial dla siebie to zostawic nie robil by zadnych screenow :< i nie rozsylalby je (bo niby jak screen zostal zdobyty), wszystko jest zeby zostal slawny, no i udalo mu sie jest slawny jako pedal. Tyle !
On jest już znany i nie potrzebuje do tego fake'ów więc po co miałby je robić? I radze edytować te bluzgi, chyba że chcesz punkciki. Przestań się frustrować dziecko, to że nikt nie chce cię wtajemniczyć nie oznacza końca świata! Idź się pobawić czy coś, może jeszcze znajdziesz kolegów.
Fpitolony w sprawe
26-02-2009, 11:38
No i proszę, mały wkręt i od razu żywiej na forum ;P. Coś w tym jest...
Gdzie wy tu widzicie wkret? Kto was wkreca? Bo chyba nie osoby ktore zapoznaly sie z zawartoscia ksiazki. Powiedzialy swoje zdanie i tyle.
Jesli macie zamiar czekac na informacje na temat zawartosci ksiazki, to moge powiedziec wam jedno: jesli jest ona zwiazana z jakims questem to dostaniecie ogolne informacje gdy bedziemy pare ladnych krokow przed wami.
Dlaczego? Popatrzcie na to jak sa zamykane najtrudniesze questy ostatnimi czasy. Jesli chcecie byc przed nami, to macie jedyna mozliwosc - zdobycie ksiazki*. (a jej nie zdobedziecie siedzac na forum i blyskajac wulgaryzmami)
*zebysmy sie dobrze rozumiali: caly czas nikt nie jest pewny ze ksiazka jest powiazana z questami.
btw
I faktycznie jesli bedzie tu sam spam i obrazanie, sam jako autor zamieszania zwroce sie do modow o zamkniecie tematu.
Trzeba było wybrać inny format książki niż notatnik Amber - byłoby bardziej wiarygodne... ;)
Scross'Rooker
26-02-2009, 14:04
Mimo, że chciałbym aby to było prawdą uważam, że nie jest.
Z jednej strony spójrzcie na opis Lesia - chodzi mi o to "11 x 5" po tym można wywnioskować że Lesiu lubi być w centrum wydarzeń. Nie osądzam go czy ma ją czy nie wysuwam wnioski. Otóż po niedawnej aferze z Dice nagle pojawiła się książka, przypadkowo u osoby, która robi wśród siebie zamieszanie. Dla mnie to trochę za dużo jak na zbieg okoliczności. Anyway jeżeli to prawda życzę sukcesów.
Scross, nie wiem skad u Ciebie takie podejscie do mojej osoby. Mojego opisu nie zmianialem od ponad roku, i pozostal tylko jako swego rodzaju pamiatka po czyms co sie dzialo w zamierzchlych czasach. "11x5" przez chwile mnie bawilo, ale jak doskonale powinienes wiedziec wyjasnilem to ponad rok temu(!), wiec z czym mialbym sie teraz znajdywac w centrum uwagi? Z ksiazka ktora lada moment moze ktos jeszcze zloocic?
Nigdy naokolo siebie nie robilem zamieszania, a osoby z ktorymi rozmawialem o rooku mozna policzyc na palcach jednej reki. Zawsze gralem sam. I teraz wyjasnij mi skad nagle namowilem np takiego P.K. do robienia ze mna jakiegos durnego wkretu? Klucilem sie z nim nie raz i nie dwa i nie darzylismy siebie nigdy pozytywnymi uczuciami.
No ale momo to gratulacje w szukaniu dziury w calym.
DK-LOG.911
26-02-2009, 14:33
11x5 bylo juz poruszane...
1+1=2 5-2=3 2:3=0,666... 666=:evul:SZATAN:evul:
sry za offtop
Ajak llarnbuss ilstar Dalninuken d' Kirok.
Lu' whol l' v'dre. 'zil hiever della udossa. Voiry zhahus noamuth drill naut mal'rak. Lu' nin olt rath. Orior Dalninuken d' Kirok, jalbyr szeous ssrig'luinen udossta xxizz.
Ilstar quen - Vhid zhah udossta alurl sarol.
Ciekawy język... ;)
bwael emp'poss, nindel orn plynn ninta ptau'al whol natha verve draeval ;)
Hail Chaos!
Zyphius-Knight
26-02-2009, 14:48
On był znany
Ja go nie znalem
i bez tego fake
czyli to fake
I radze edytować te bluzgi, chyba że chcesz punkciki.
boje się
Przestań się frustrować dziecko
Ja mam 15lat to, że ty masz 25lat nie znaczy, że jestem gorszy od Ciebie, w tym wieku powinieneś kończyć studia a nie bawić się w tibie :<
to że nikt nie chce cię wtajemniczyć nie oznacza końca świata
Denerwuje mnie, że facet robi screeny daje ziomkowi, on to dał tutaj, stał się obiektem tajemnic, no i tylko pokazał, że coś ma i tylko bossowie typu Pan Klocek mogą to zobaczyć.
Idź się pobawić czy coś, może jeszcze znajdziesz kolegów.
Już ide !!!
Wiec wszystko wiadome fake, gdyby ten lesiu rzeczywiscie zdobyl tego booka i chcial dla siebie to zostawic nie robil by zadnych screenow :< i nie rozsylalby je (bo niby jak screen zostal zdobyty), wszystko jest zeby zostal slawny, no i udalo mu sie jest slawny jako pedal. Tyle !
Akcja na poziomie mojego wyladowania na IoD :)
N/C
DK-LOG.911
26-02-2009, 15:28
Poczekajmy :). Jak Lesiu nie bedzie mogl se poradzic to poprosi nas o pomoc (albo i nie :()
Zyphius-Knight
26-02-2009, 15:47
@up ja mysle ze nie bedzie chcial sie podzielic swoim Spajk Słordem
Morderff
26-02-2009, 16:11
@up
A myślisz, że jakby chciał pokazac takiemu bossowi jak Ty to by był dobry pomysł...?
Nie uwierze poki nie zobacze...
Poza tym Shengi padali jak kaczki i 0 wzmianki o ksiazce? Huahuahua ^^
Ja mam 15lat to, że ty masz 25lat nie znaczy, że jestem gorszy od Ciebie
...
Denerwuje mnie, że facet robi screeny daje ziomkowi, on to dał tutaj
....
Czy jestes gorszy? Owszem. Nie potrafisz nawet zrozumiec, ze osoba dajaca screena, i wypowiadajaca sie jednoczesnie w pierszej osobie to ta sama osoba co na screenie ; o
Obrazasz kogos kogo nawet nie znasz, ani nie wiesz jak i gdzie sie wypowiada, bravo dales popis.
A jak masz cos do wieku, to slucham! ja mam wiecej niz P.K.
Nie gram w ta gre od dawna, loguje sie czasem na mh pozbierac mino leathers i to wszystko. Wpadlem ze screenem na forum bo chcialem rozwiac swoje watpliwosci. Cala reszta jest zwyklym spamem i semi flame warem(ktorego zreszta kocham ;> ).
Jak jeszcze ktos ma pretensje o to ze/jaki book wypada z AS, to odsylam na fotum.tibia.com do dzialu propozycji. Ani ja ani nikt z tych co poznali tresc nie maja wplywu na to ze jest to taka ksiazka i loot z tego potwora. Niech was cipsoft przeprasza za to nie jest to zgodne z waszymi prymitywnymi marzeniami.
Na dzien dzisiejszy jest book i tyle o tym wiecie. Tak jak obiecalem bedzie opis zawartosci wylacznie jesli tresc jest tylko wskazowka do czegos dalej. Jesli nie, book zostanie w mojej kolekcji jako rare, i zycze powodzenia w zdobywaniu wlasnych.
Podaj choć jedno zdanie, które napisaliśmy, że to część questa. Sami nawet nie wiemy co to, badamy tą książkę.
@down
Źle mnie zrozumiałeś.
badamy tą książkę.
-Profesorze! Odkrycie.
--Słucham cię.
-W okładce książki znaleźliśmy cząsteczki żelaza.
--Kontynuuj
-Spajk Słord jest ze stali!!!
--:cup::cup::cup:
@edit
Nie, ty się źle wyraziłeś ;P
Badamy TREŚĆ książki, jak już. No chyba, że ona nie ma treści. To wiele zmienia.
Zyphius-Knight
26-02-2009, 17:00
Co ja? prorok? facet na forum na nick D@bro. Skad mialem wiedziec ze to on?
No dobra nie przeszkadzajmy im to sa bardzo wazni ludzie, sami bossowie, tylko oni moga to robic, dali screena zeby pokazac ze sa maja cos, ale nam nie dadza, po co maja nam dawac, nie damy rady rozszyfrowac tego, no ale oni dadza oczywiscie. Tyle
@up
1)D@bro nie ma książki, panie patrz-jak-po-pokaże-że-jestem-mondrzejży.
2)Nie. Jakbyś myślał i czytał co ludzie piszą, wiedziałbyś, że Hmm wrzucił zdjęcie do tematu ze zdjęciami, wraz pytaniem 'czy ktoś coś wie o takim loocie'. Nie wiem, czy to fake, czy nie, czy ma książkę, czy nie, ale to raczej popis nie byl...
Marcin24
26-02-2009, 17:39
Zachowujesz się jakbyś był zazdrosny o tą książkę. Masz problem, to idź do MH, poluj na AP, a może Ci książeczka wypadnie. I daj już sobie siana.
Pan Klocek
26-02-2009, 18:11
Ciekawy język... ;)
bwael emp'poss, nindel orn plynn ninta ptau'al whol natha verve draeval ;)
Hail Chaos!
Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust ;)
Vin'ult Vla'rinnyn d' Kirok
@Zyphius-Knight
Mówiłem o tym, że Lesiu nie potrzebuje fakeów do sławy, nie mówiłem że to zdjęcie to fake. To że ty go nie znasz, nie znaczy, że nie jest on sławny. Świadczy to tylko o tym jak bardzo siedzisz w temacie Rookgaardu, więc wybacz, sam siebie pogrążasz.
Postaw się w sytuacji takiego Rookgaardiana, na prawdę myślisz że chciałby robić jakiś głupi fake w celu zdobycia sławy?! No ale tak rozumują ludzie twojego pokroju (dlatego też zmuszony byłem usunąć pewne zdjęcia axa z albumu, ciągłe oskarżenia). Możesz mi wierzyć, stać nas na więcej niż głupi screen z byle książką, jeśli chciałby "zabłysnąć" to zrobiłby to z pompą.
<hmm> trafnie zauważył , po co miałbym go bronić i narażać się w jakimś "wkręcie"? Darze go szacunkiem, ale nie raz się kłóciliśmy (swego czasu kilka dość ostrych listów na PW ;) za które kolejny raz przepraszam).
Nie wierzysz to trudno. Prędzej czy później samo się to wyjaśni.
Morderff
26-02-2009, 21:29
@up
Hehe nie słyszałem a masz jakieś screeny czy coś?
CytrynowySorbet
26-02-2009, 21:44
Taaa... I jak zwykle coś "ważnego" odkrył Polak... Za dużo już było przypadków, w których jakiś nieznany Polak (a nawet znany) nagle coś znalazł, a okazało się że to fake. Taki już naród.
A wy, zamiast wlepiać screen na forum mogliście w tajemnicy badać tą książkę. Bo posty typu "my ją mamy ale nic wam nie powiemy, najpierw sami wszystkiego się dowiemy" są żałosne. Trzeba było najpierw się dowiedzieć, a potem, jeśli byłaby taka potrzeba, napisać na forum.
Poza tym taki sam wygląd jak dziennik Amber... To chyba mówi samo za siebie, huh? Wymieńcie mi choć jeden item, który wygląda tak samo jak jakiś inny (oprócz jakichś książek dla newbie, no i tej rzekomej książki).
Najprostszy sposób - zrobić screena treści książki, ale nie całej treści. Np. zamazać wszystko oprócz jakiejś linijki, i było by wiadomo czy fake czy nie. Ale panowie "my wiemy lepiej <ego>" tego nie zrobią :< To pytam się znów, po co to tu zamieściliście, chyba tylko po to, żeby ludzie na was źli byli (co wiąże się ze stworzeniem szumu wokół was, co najwyraźniej tak bardzo chcieliście).
Emperor_Lovah
26-02-2009, 21:56
Jeżeli istnieje ta książka i rzeczywiście wyleciała Panu Lesiowi z AS to wg. mnie nie ma związku z żadnym questem. Dlaczego?
Dlatego, że setki AS padło i nie zostawiło po sobie owej księgi więc musi ona
spadać co najmniej żadko. Lesio jest w posiadaniu jakiegoś rare (o ile to nie fake), albo poprostu ja się mylę. ;)
Poznaniak
26-02-2009, 22:00
@up
Absolutnie się z Tobą zgadzam mimo szacunku jaki mam dla tych "słynnych" rookstayerów i nie rozumiem takiego postępowania.
@Klocek
Kiedy można Cię zastać na Titanii,bo chciałem Ci zadać pare pytań.Sam mówiłeś, że na dobrze zadane i inteligentne chętnie odpowiesz.
To pytam się znów, po co to tu zamieściliście?
Specjalnie dla Ciebie wytluscilem i powiekszylem odpowiedz.
Nastepny raz czytaj pierwszy post przed zadaniem pytania.
Nie wiem gdzie to wrzucic.. moze najposciej:
Jesli ktos spotkal sie juz z tym lootem, prosze o kontakt.
Nie chcialem dyskusji na temat zawartosci, sami ja wywolaliscie tym tematem.
Pan Klocek
26-02-2009, 22:21
Poza tym taki sam wygląd jak dziennik Amber... To chyba mówi samo za siebie, huh? Wymieńcie mi choć jeden item, który wygląda tak samo jak jakiś inny (oprócz jakichś książek dla newbie, no i tej rzekomej książki).
Chodzi Ci o itemy które mają ten sam wygląd jednak inne zastosowania?! NA prawdę chcesz tu listę? Powiedzmy 5 pierwszych które przychodzą mi na myśl:
Pick - Icepick
Bag - santa bag
worn boots - worn soft boots
broom - witch broom
grey book - stara book of grudges
Wymieniać dalej? Przecież tego są setki! A książek to akurat nie mamy wielu modeli, przejdź się po bibliotekach, ten sam model - inna treść, BA! Nawet inny model a ta sama treść.
@UP
No właśnie, czemu mu zarzucacie ciągle że chciał zaistnieć i że wyskakuje z tekstami "mam ale nie pokaże, wiem ale nie powiem" skoro on tylko zapytał o to czy to jest dziwny loot. To Wy rozdmuchujecie temat :)
Taaa... I jak zwykle coś "ważnego" odkrył Polak... Za dużo już było przypadków, w których jakiś nieznany Polak (a nawet znany) nagle coś znalazł, a okazało się że to fake. Taki już naród.
Sorbecie, jesteś taki naiwny, że myślisz, że na innojęzycznych forach tak nie ma? Oj, muszę cię zmartwić. Po prostu na innych forach nie zawsze mają takie pomysły i rzadko się ktoś wysila ;P
Emperor_Lovah
26-02-2009, 23:17
Nindel zhahus zud'dar ? Vel'bol nin ? f'sarn ulu dossta uxxahuu.
M vm ymy fa słęnawa i pgbuq wgdim u yażqouq yu zmewaolkć tm! I asóxq Funum fa buqdpaxazq sóiza u ymy lmyumd bdlqefmć i fa sdmć na ymy iuqxq ouqwmielkot lmvęć:ROT12
skoro bawimy sie w szyfry ;)
DK-LOG.911
27-02-2009, 08:04
krakremija końtormija tulismanore idetrenos :D
no fajnie a lech przegral ; (
A a to Lesiu jakoś bardzo zaangażowany ? Jak to kolega powiedział, zbiera mnie na rzyganie czasem jak czytam to forum
To sie wyrzygaj i nie czytaj forum.
A do tych ludzi, ktorzy zczaili moja odpowiedz i posiadaja IQ wieksze niz doniczki na parapecie powiem tak.
Od czasu tego shenga (25.02) pojawilo sie 47 shengow (nie liczacych tych ktorych nie zabito) i troche dziwne ze od tej pory nie spadla zadna ksiazka czy inny badziew. Albo to jest super rzadkie, albo super sciema :-)
Y'all
Morderff
27-02-2009, 11:50
@up
Aha czyli każdy kto ubił Shenga czyta to forum?
.N3pt3r.
27-02-2009, 13:27
To sie wyrzygaj i nie czytaj forum.
A do tych ludzi, ktorzy zczaili moja odpowiedz i posiadaja IQ wieksze niz doniczki na parapecie powiem tak.
Od czasu tego shenga (25.02) pojawilo sie 47 shengow (nie liczacych tych ktorych nie zabito) i troche dziwne ze od tej pory nie spadla zadna ksiazka czy inny badziew. Albo to jest super rzadkie, albo super sciema :-)
Y'all
Obraziłeś i mnie i inne doniczki.....
Ale tak na poważnie to ściema. Nigdy i jeszce raz PRZE NIGDY! Nie spadła żadna książka z Minotaur Mage Juniora. A teraz pytanie ... Co za problem zabić munstera i wsadzić do niego np... Cooper Shielda? Zrobić zdjęcie i wstawić na forum w temacie "Tajemnicza tarcza którą ma połowa ludzi na rooku spadła mi z Munstaha".. Proste... Nawet w loocie nie ma opisanej żadnej wzmianki o "Tajemniczej Książce" w której za pewne pisze coś o byle czym <bo to z biblioteki>..... Odpowiedź jest Prosta - Autor = FAAAAAAILLLOORRRR. ;]
@Edit
Dzisiaj hunciłem raty.. Nagle z 1 RastaRata wypadła mi tajemnicza bibułka na skręty!
Kto może coś o niej powiedzieć? Czy to przełom? Czy odnajdziemy przez to SyF'a?
http://img21.imageshack.us/img21/7043/bibuka.th.jpg (http://img21.imageshack.us/my.php?image=bibuka.jpg)
Nie będę więcej komentować tego tematu... Wszystko opisałem po wyżej.
Smerfekk
27-02-2009, 13:42
Dzisiaj hunciłem raty.. Nagle z 1 RastaRata wypadła mi tajemnicza bibułka na skręty!
Kto może coś o niej powiedzieć? Czy to przełom? Czy odnajdziemy przez to SyF'a?
.
Mi tesh to wypaduo ;d
book - ściema \o
Lukaszekbb
27-02-2009, 14:13
Y'all
Idąc twoim tokiem rozumowania
1)Ja zabiłem 200 nomadów i ani razu nie poleciał mi Parchment (Deathlist) to z tym questem musi być jakiś blef.
2)Rozumiem że zabiłeś je wszystkie sam, bo wiesz że takowego lota nie było
Jeśli poleciał to albo jakiś noobek go olał i nie zabrał względnie wyrzucił, jeśli ktoś w temacie był zachował to dla siebie.
Mohammed
27-02-2009, 14:33
A mnie kiedysh wypaduo z minotaurza maga co mnie gieem fpusciu to mi fypaduo Suord yf Furjii i ale mi siem dysk spaliu i mi sie skrin usunoo <ironia>
A tak wogóle to ile jeszcze będzie tematów o dziwnych rzeczaach na rooku, modkowie powinni to wszystko przenosić w jeden temat...
Pan Klocek
27-02-2009, 15:23
A mnie kiedysh wypaduo z minotaurza maga co mnie gieem fpusciu to mi fypaduo Suord yf Furjii i ale mi siem dysk spaliu i mi sie skrin usunoo <ironia>
A tak wogóle to ile jeszcze będzie tematów o dziwnych rzeczaach na rooku, modkowie powinni to wszystko przenosić w jeden temat...
Tiaaaa, tak samo z dziwnymi rzeczami na mainie. Po co osobne tematy do Serpentine Tower, Beholder Language, Godslayer, Ancients, J. Desert, a władować to wszystko w jeden temat! BA! Po co dzielić na Rookgaard i Main?! Przecież wszystko to Tibia! Zrobić 1 podforum! A po co wogóle podforum! 1 forum z 1 tematem! I będzie git majonez.
Zyphius-Knight
27-02-2009, 16:27
A wy, zamiast wlepiać screen na forum mogliście w tajemnicy badać tą książkę. Bo posty typu "my ją mamy ale nic wam nie powiemy, najpierw sami wszystkiego się dowiemy" są żałosne.
Swietnie to ujeles :> dokladnie o to mi chodzilo niepotrzebnie screena robia daja na forum ze cos maja dla szpanu no ale my sie o tym nie dowiemy, przy okazji jest screen ten facet robi jak ksiazke odrazu lootnal z bossa przeciez odruchowo tak poprostu oooo patrzy sie ksiazka i walnol screena? Poprostu cos tu nie tak albo jakis spisek hlvl-rookstayerow. No poprostu cos mi tu nie pasi kazdy normalny czlowiek wziolby ja do bp, ewentualnie wtedy by zrobil screena. No ale mozliwe ze sie myle, no ale dobra. Na moje chca szpanowac ze sa cool, chcieli tylko to pokazac nam, no ale my sie tego nie dowiemy...
Masz racje ze mogli ciagle trzymac to w tajemnicy, zamiast pokazywac ze ja maja. A ja poprostu zdenerwowalem sie bardzo ze nie chcieli podac tresci. Tyle
Morderff
27-02-2009, 16:39
@up
Ale żeś do*ebał z tym walnięciem screena... Bardzo dziwne, że zrobił bardzo
Zyphius-Knight
27-02-2009, 16:41
@up
ja naprzylad w zyciu nie zrobilbym screena odrazu po zobaczeniu ksiazki w ciele
@down
tak mysle ze tak, ze to wystarczy
.N3pt3r.
27-02-2009, 16:48
Więc chyba wszystko jest wyjaśnione, nie prawda?
Pan Klocek
27-02-2009, 17:44
@up
ja naprzylad w zyciu nie zrobilbym screena odrazu po zobaczeniu ksiazki w ciele
Bo widocznie się znasz na potworach Rookgaardu jak Kaczyński na kobietach. Jeśli bym zobaczył w ciele zwykłego trolla rybę też bym walnął od razu screena. Jakbym znalazł w ciele munstera sworda, też bym zrobił screena itd. Rookgaardianie znają loot potworów, które biją, na pamięć, bo ciągle biją te same, więc nie wiem skąd zdziwienie, że ktoś zrobił odruchowo screena rzeczy która była BARDZO nietypowa.
I denerwuje mnie takie podejście dzieciaków "ja nie znam" - więc gość nie jest sławny, "ja nie robiłem" - wiec jesteś nienormalny że robiłeś, "ja nie lubie" - więc to jest głupie. Gościu, nie jesteś Alfą i Omegą tylko jakimś wypierdkiem z czeluści neostrady :)
Pozdro.
Poznaniak
27-02-2009, 17:55
To dlaczego zrobił zdjęcie odrazu jak zobaczył loota da się wyjaśnić, ale czemu akurat mu to wypadło a AS-ów ubito bardzo dużo i nie ma o tym wzmianki nigdzie...Tego nie wiemy. Chyba, że treść tej książki to opis questa krok po kroku to rozumiem czemu nie chce tego ujawnić.
Przypomina mi sie taka stara sytuacja jak RdB miał mieć spike sworda i okazało się, że znikł mu po jednym uderzeniu,a Ci co to wymyślili to wiedzą o co chodzi.
Shantirell
27-02-2009, 18:18
@ Pan Klocek
Co prawda to ostatnie zdanie było nieco za ostre, jednakże, czasem niestety trzeba użyć nieco ostrzejszych słów, bo do niektórych ludzi nie docierają rozsądne argumenty.
@ Poznaniak
Tą książkę mogli wprowadzić dopiero niedawno, a częstotliwość jej wypadania na rzadką, jak i nie mniejszą.
Więc chyba wszystko jest wyjaśnione, nie prawda?
Nie.
Teraz apeluję do wszystkich. Zaprzestańcie wreszcie tej bezsensownej dyskusji, która i tak do końca nigdy nie udowodni, że Lesiu, Eld i Pan Klocek stworzyli wielki spisek przeciwko nam, a zdjęcie jest mistyfikacją (wiem, Lesiu, że niszczę Twoją ulubioną zabawę, no ale cóż...). 4 strony idiotycznego spamu wciąż z tą samą treścią: "fake", albo "to nie fake". Nic Wam to nie da. :s
Zyphius-Knight
27-02-2009, 18:43
@Pan Klocek
Sory Panie Najważniejszy, Tobie nie można nic powiedzieć, nie można się Tobie sprzeciwić, jesteś Bossem całego forum, jak coś Ci się powie co chwile wyłazi noob i broni Cie, tylko dlatego, że ty długo grasz w tibie i jesteś jednym z starszych użytkowników forum. Jakby nowy coś powiedział mądrego i może miałby racje, a może nie, połowa forum zapewne nie musiało by go bronić i na 100% przyznawać mu racje. No ale dla większości jesteś Panem tutaj, no dobra już nic nie mówię.
PS zara wyskoczy ziom co będzie go bronił :<
EDIT: a ja myślę, że punkcik powinieneś dostać za ostatnie zdanie, co ty w ogóle, o mnie wiesz, że mówisz o mnie takie rzeczy ? nawet nie mam neostrady i nie jestem żadnym Alfą i Omegą tylko ustalam jak jest a jest tak i już nie będę powtarzał.
Dajecie screen z pewnym odkryciem, dajecie nam znać, że coś macie, ale nie powiecie co to tak naprawdę jest, a tak moglibyście w tajemnicy "badać" tą książkę.
Tak jest i tyle
Morderff
27-02-2009, 18:49
@up
Mówisz masz to ja ten ziom. Nie masz racji zobacz na przykład Shantirella nowy był nikt go nie znał ale pisząc mądrze wszedł w ,,łaski forum".
1:0
Edit
To może zaczekajmy w miare w ciszy a nie wszystko odrazu... Nic nie wyjaśni sie w 10 sec chyba trzeba czekać...
DK-LOG.911
27-02-2009, 18:50
@up
ja wskocze. Pan Klocek wie wiecej o rooku niz ty i twoje egoX(. gdybym mial napisac liste jego odkryc i twojego spamu, to zajela by tu okolo tyle stron ile jest w "Odzpowiedziach na zagadki"X(.
Zyphius-Knight
27-02-2009, 19:07
Mówisz masz to ja ten ziom. Nie masz racji zobacz na przykład Shantirella nowy był nikt go nie znał ale pisząc mądrze wszedł w ,,łaski forum".
Shantirell
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2007
Wpisy bloga: 2
Czyli ponad rok jest użytkownikiem
@up
ja wskocze. Pan Klocek wie wiecej o rooku niz ty i twoje egoX(. gdybym mial napisac liste jego odkryc i twojego spamu, to zajela by tu okolo tyle stron ile jest w "Odzpowiedziach na zagadki"X(.
Co to teraz ma do rzeczy? Co ma teraz do tego wiedza na temat Rookgaardu? Możesz mi tą listę dać ciekawy jestem czy będzie tego aż tak dużo jak mówisz? Czy ja mówię że posiadam więcej wiedzy na temat Tibi od niego?
LoL Ułatwiacie mi wszystko, ja nie potrzebuję adwokatów w takich sprawach
.N3pt3r.
27-02-2009, 19:10
@ Pan Klocek
Co prawda to ostatnie zdanie było nieco za ostre, jednakże, czasem niestety trzeba użyć nieco ostrzejszych słów, bo do niektórych ludzi nie docierają rozsądne argumenty.
@ Poznaniak
Tą książkę mogli wprowadzić dopiero niedawno, a częstotliwość jej wypadania na rzadką, jak i nie mniejszą.
Nie.
Teraz apeluję do wszystkich. Zaprzestańcie wreszcie tej bezsensownej dyskusji, która i tak do końca nigdy nie udowodni, że Lesiu, Eld i Pan Klocek stworzyli wielki spisek przeciwko nam, a zdjęcie jest mistyfikacją (wiem, Lesiu, że niszczę Twoją ulubioną zabawę, no ale cóż...). 4 strony idiotycznego spamu wciąż z tą samą treścią: "fake", albo "to nie fake". Nic Wam to nie da. :s
Zaprzeczyłeś że wszystko jasne... I Właśnie Sam Napisałeś Wszystko!
Ogarnij się, proszę !
@topic
Jeżeli chcecie nadal sobie coś udowadniać zaraz założę temat "Tajemnicza Bibułka na Skręty".....
Dwimenor
27-02-2009, 19:16
Ech, żeby was pokręciło. Jakiś fake, a ludzie robią aferę. I oczywiście każdy musi mnie o tym poinformować na gg. Spokoju nie dadzą.
No, ale skoro tu jestem to już zadziałam.
Zamykam temat do czasu aż dostanę wiarygodny dowód na to iż książka istnieje.
Dwimenor
28-02-2009, 12:09
http://dwimeron.googlepages.com/ruk.jpeg
Lesiu udowodnił, że ma książkę.
Miłej zabawy z męczeniem go, żeby ujawnił treść. Mi nic do tego, ja się nie wtrącam.
Nie rozumiem Ciebie Lesiu czemu nie chcesz ujawnic jej tresci .. Moze jakis forumowicz pomoze wam w jej odszyfrowaniu. Po co robicie jakas tajemnice z tej ksiazki jezeli w ciagu kilku tygodniu / Gora miesiac ktos to wylootuje i kazdy sie o tym dowie .. No chyba ze to jest jakis fake xd Przez takie durne tematy powodujesz tylko spam na forum i nic wiecej .. Jezeli masz ta ksiazke to udowodnij to bo kazdy moze sobie cos podlozyc do ded'a jakiegos Bossa lub zwyklego moba :| Przestan robic juz z tego jakas tajemnice i ujawnij to jezeli naprawde ta ksiazka jest z Shenga bo sam widzisz ze robi sie tylko spam
i pewnie jeszcze to sie pociagnie ..
Milan ognia
28-02-2009, 13:38
Nie rozumiem Ciebie Lesiu czemu nie chcesz ujawnic jej tresci .. Moze jakis forumowicz pomoze wam w jej odszyfrowaniu. Po co robicie jakas tajemnice z tej ksiazki jezeli w ciagu kilku tygodniu / Gora miesiac ktos to wylootuje i kazdy sie o tym dowie .. No chyba ze to jest jakis fake xd Przez takie durne tematy powodujesz tylko spam na forum i nic wiecej .. Jezeli masz ta ksiazke to udowodnij to bo kazdy moze sobie cos podlozyc do ded'a jakiegos Bossa lub zwyklego moba :| Przestan robic juz z tego jakas tajemnice i ujawnij to jezeli naprawde ta ksiazka jest z Shenga bo sam widzisz ze robi sie tylko spam
i pewnie jeszcze to sie pociagnie ..
Czemu on ma się dzielić czymś, co SAM zdobył (poszczęściło mu się, fakt, ale JEMU, nie wam)? Tak chcesz poznać treść - zaczaj się na Shenga. To proste, że chce być kilka kroków przed wami i chce, żeby to ON to rozwikłał, nie WY + ON = ONI. Proste.
To tak jakbyś chciał by jakiś program nad którym typek siedział 4 miesiące był za darmo... świat nie jest wielką instytucją charytatywną.
Morderff
28-02-2009, 13:44
Heh tak na marginesie nie wiem czy to cos waznego ale lognąłem na rook i Lesiu biega jak szalony od npc do npc, i znika gdzies na premium arena.. kiedy zapytałem go co robi odpowiedział:
-,,13:26 Lesiu Obwiesiu [63]: z enpecami sobie gadam"
Już za nie długo więcej osób to wylooci i sprawa się wyjaśni
Nie było mnie kilka dni a tu zdarzyli rozpocząć jakąś aferę, zamknąć ją i ponownie otworzyć, no ładnie.
Sam nie wiem co myśleć o tej książce... Ale zakładając, że istnieje, powtarzam ZAKŁADAJĄC- to o ile nie ma jej od stworzenia shenga,
tylko od ostatniego upa a egzemplarz jest tylko 1 to i tak szybko jej nie lootniecie...
4 up
Dokładnie, jeżeli Lesiu będzie chciał, i będzie dostatecznie blisko rozwikłania zagadki to poda nam zapewne treść, jak na razie sprawą zajmuję się "Elita" Rokstayerów którzy zarejestrowani są na tym forum i nie tylko...
.N3pt3r.
28-02-2009, 14:19
LOl.... Co za problem zabrać czarną książkę z biblioteki i szpanować?
Ja tam radze Ci nie podawać treści książki tym darmozjadom. :P
No czarną książkę z biblioteki to akurat trudno wziąć ^^.
Wiecie co, po zastanowieniu... A czemu nie?
Pamiętam wypowiedź CipSoftu na prywatnym forum dla tutorów, że w ZIMOWYM update dodadzą co nieco do historii Rookgaardu.
(Jak ktoś nie wierzy, to wypowiedź ta jest w temacie o letnim update rok temu, ofc tylko tuty mogą to sprawdzić)
A bynajmniej ja osobiście nie znalazłem żadnej innej zmiany u NPC/w książkach.
Instynkt
28-02-2009, 14:50
Heyah
@topic
Istnieje czy nie, to mnie nie interesuje. Sam fakt, ze byle pare kartek papieru potrafi poruszyc jakze nieograniczona wyobraznie wszystkich graczy jest za prawde powodem do usmiechu =]
@offtopic
Kiedys ze szczura zaczna wypadac kredki i 99% dojdzie do wniosku, ze wlasnie dzieki nim beda mogli sobie narysowac mapke do SS'a xD
Uwielbiam Wasze teorie ^^
PeZet Dr. =]
Minio654
28-02-2009, 14:51
Powiem wam co o tym myślę...
Ta książka to pic na wodę po prostu on ja tam włożył zęby zrobić wielkie zamieszanie :baby::baby::baby:
Jestemfajny
28-02-2009, 15:12
Jeden wielski BULLSHIT :) Eld, Lesiu b. ladnie was proszę - nie kompromitujcie się juz... gdyby to była prawda, to żaden rooker z ROZUMEM nie poleciałby z taką sensacją na forum... oj ludzie, ludzie ładnie sie dajecie podpuszczać
N3pt3r
Co za problem? To znajdź takową książkę :) Nie jest to zwykły NoteBook jaki mamy okazje dostarczyć Amber tylko "Coś Niezwykłego".
@Ameriov
We did not implement a consistent questline leading through Rookgaard this time, but it will surely follow in one of the next updates so bear with the existing quests for the moment.
I tak jak napisałeś, nie wiadomo kiedy wprowadzili zmiany w grze. Ostatnio nie bywałem nigdzie indziej niż na drodze minohell - bank, więc nie wiem czy w przeciągu ostatniego miesiąca zaszły jakieś zmiany. Co wskazywało by na to że książka istnieje od niedawna, i nie jest prawdopodobnie niczym niezwykłym.
Jeśli jednak wypadła od ostatniego update pierwszy raz... to powodzenia ; >
I nie ukrywam, że to by mnie najbardziej ucieszyło, a wszystko na to wskazuje :)
A jeśli nadal sądzicie, że Was w coś wkręcam... no cóż widać wkręciłem już trzy osoby dając im do przeczytania książkę która jak twierdzicie zabrałem z biblioteki.
Uważacie że są aż tak naiwne i nie znają pozostałych książek na rookgaardzie?
Tematu nie zakładałem, ale myślę że Wam jest bardzo potrzebny do podładowania własnego 'Ego', więc pomogłem go otworzyć. Jako że jest weekend i każdy odpoczywa POZA TIBIĄ nie spodziewajcie się żadnych rewelacji do poniedziałku, więc macie pole do popisu. Pa :)
edit@down
Ojej! Kolejne fikcyjne konto! Boisz sie o swoja reputacje w internecie czy ze Cie zabije na nonpvp/rooku? Zalosne.
@clint
Raz odpowiedzialem dlaczego nie ma zawrtosci publicznie dostepnej. Wiecej nie bede o tym pisac bo jak ktos nie umie czytac to i dwa razy napisane nie pomoze.
Moze to bedzie odkrycie dla co niektorych, ale z tego co wiem osoby wtajemniczone odpoczywaja w inteligetniejsze sposoby, niz marnowanie czasu w grze, wiec do poniedzialku nie usiada nad ta ksiazka i nie bedzie zadnego postepu w jej "badaniu". Ja tez nie mam ochoty z wami gadac ciagle o tym samym, wiec przestancie mnie zaczepiac pm/gg bo to nie ma sesnu i traficie tylko do ignore.
Do poniedzialku. Pa!
Jestemfajny
28-02-2009, 15:26
Ojej! Co sie dzieje z twoją taktyką, którą zawsze stosujesz? (Stoimy i milczymy)
Dawniej, to byś nawet na forum nie wszedl!
Jeśli jednak wypadła od ostatniego update pierwszy raz... to powodzenia ; >
I nie ukrywam, że to by mnie najbardziej ucieszyło, a wszystko na to wskazuje
Tak pewnie pewnie .. To jezeli masz ta ksiazke to czemu boisz sie ja ujawnic?
Udowodnij nam ze ja masz i bedzie po sprawie a nie srasz sie w tajemnice itd bo juz zaczynam watpiec ze ja masz ..
Jako że jest weekend i każdy odpoczywa POZA TIBIĄ nie spodziewajcie się żadnych rewelacji do poniedziałku, więc macie pole do popisu. Pa
Nie koniecznie .. Ludzie maja wolny czas od pracy / szkoly wiec graja w Tibie bo w koncu jest weekend i ma sie wolne, nikt nie powiedzial ze to akurat musi byc czas na odpoczywanie od Tibii ..
Dla mnie to jest MEGA WKRĘT, koleś otworzył minosa, włożył do niego książke i szpanuje :/
Morderff
28-02-2009, 17:31
@Clint i Jestemfajny
Czy Wy naprawde nie umiecie czytać? Pytanie dlaczego nie ujawnia narazie treści było x razy i odpowiedź też x razy więc to Wy się nie kompromitujcie... Ja ksiązki nie widzialem ale skoro takie osoby jak Ci wymienieni przez Lesia to potwierdzają to coraz bardziej w to wierze...
Zaczekajcie może się coś stanie a nie piszczie w kółko o tym samym czemu pokazał na forum i czemu nie pokaże treści...
Zalgadis
28-02-2009, 17:38
Nie rozumiem Ciebie Lesiu...
Czemu on blablabla
Nie ciebie się pyta, adwokat jesteś?
Topic@
Skoro Dwim potwierdza że książka istnieje, i nie jest to pamiętnik Amber no to ja wierzę w unikalność tejże książki.
Pozostaje życzyć powodzenia.
Offtopic@
Ciekawe czy w tej książce jest napisane:
"Nie mów nikomu o jej treści" ^^
http://tibia.wikia.com/wiki/Apprentice_Sheng
Loot:0-10 gp, Meat, 0-2 Torch, 0-2 Dead Snakes, Rope, Shovel, 0-5 Carrot, Leather Legs, Leather Helmet, Magic Light Wand, Knife (semi-rare), Brass Armor (very rare), Black Book (very rare), Minotaur Leather (always).
Założę postać na świecie na którym gra, przejdziemy się z Lesiem do Amber z tą ksiązką i niech napisze do niej ze chce oddać netbooka, a jak Amber napisze ze to nie netbook to wtedy uwierze że ma tą książkę. Proste ^^.
@up Nie zauważyłem.
@edit Brass Armor (very rare) ._. no chyba nie..
Marcin24
28-02-2009, 18:26
http://tibia.wikia.com/wiki/Apprentice_Sheng (http://urlguard.net/l/http://tibia.wikia.com/wiki/Apprentice_Sheng)
Loot:0-10 gp, Meat, 0-2 Torch, 0-2 Dead Snakes, Rope, Shovel, 0-5 Carrot, Leather Legs, Leather Helmet, Magic Light Wand, Knife (semi-rare), Brass Armor (very rare), Black Book (very rare), Minotaur Leather (always).
A zobacz sobie co jest przed książeczką. Nie wierzyłbym w to za bardzo.
A zobacz sobie co jest przed książeczką. Nie wierzyłbym w to za bardzo.
kurde nie zauważyłem brass armora żeczywiście któś się bawi Tibią wiki chyba wrócę do polskiej wersji
Zyphius-Knight
28-02-2009, 18:28
No z tym lootem jest i pisze ze mozna kupic w
Thomas (Edron) 15 gp
Gorn (Thais) 15 gp
Perod (Port Hope) 15 gp
ide zobaczyc, moze da sie na mainie kupic to a ludzie robia afery xd
EDIT aha sry o to lazi ze kupujesz pusta ksiazke bez tresci lol a na wiki pisze ze tresc jest nieznana
Wiec nikt nie zaprzeczy juz ze on to robi dla slawy... Proste, Ma ksiazke, udowodnil ze ma, ale nie pokaze jej tresci i nie ma innego powodu dlaczego to robi...
._. chodzi o to ze to rare na roku, ale jeżeli mozna to kupić na mainie to można i treść zobaczyc ^^
Marcin24
28-02-2009, 18:32
ide zobaczyc, moze da sie na mainie kupic to a ludzie robia afery xd
Niewątpliwie kupisz czarną książkę... ale pustą.
Osobiście nie uważam, że ta książka miała jakiekolwiek bardzo ważne informacje po prawidłowym rozszyfrowaniu jej treści. Czemu?
Być może Wrinkly rzekł, że "Minotaury są blisko odkrycia prawdy.".
Być może AS to uczeń Minotaura Maga.
Być może, ma to związek - ale każdy dobry mythbuster wie, że Pomarszczonemu Bibliotekarzowi chodziło o coś zupełnie innego, mówiąc w/w zdanie.
Pozatym - wkońcu to uczeń. Myślicie, że coś by zrozumiał? Nie dość, że przywołuje hieny, zamiast zajmować się poteżnięjszą magią, ha! : )
Pozdrawiam, Piombon.
P.S. Zbędny flame na forum. Jeśli by mieli w zamiarze pokazać treść, zrobiliby to. Jeśli nie - nie zrobią tego. Tacy są mythbusterzy. A najgorsi są ci, którzy są w tajnych organizacjach takich jak: Ruch Kiroka, Bractwo Krwi Edrońskiej, Bractwo Kości i Koszmarni Rycerze... Są ostatnio wzmianki o nowej organizacji - Ogniu Zmarłego Smoka, a ich pierwszy wysłannik - Pythius przeszukuje tereny nawiedzonego tajemnicą Yalahar. Buława Ciemnej Trójcy w jego skarbcu ma z pewnością związek, że ich członkowie kontaktują się z posiadaczami owych Buław...
a może ta książka do loota została wprowadzona dla klimatu AS to uczeń a uczeń powinien mieć książki
Zyphius-Knight
28-02-2009, 18:48
@up taak moze to podrecznik do magi dla 2gimnazjum
Rocket Slayer
28-02-2009, 19:23
http://dwimeron.googlepages.com/ruk.jpeg
Lesiu udowodnił, że ma książkę.
Miłej zabawy z męczeniem go, żeby ujawnił treść. Mi nic do tego, ja się nie wtrącam.
xD
http://img17.imageshack.us/img17/53/clipboard01d.jpg
Też udowodniłem, że ją mam. Treści nie podam. Hunćcie bugi!!!
Heh tak na marginesie nie wiem czy to cos waznego ale lognąłem na rook i Lesiu biega jak szalony od npc do npc, i znika gdzies na premium arena.. kiedy zapytałem go co robi odpowiedział:
-,,13:26 Lesiu Obwiesiu [63]: z enpecami sobie gadam"
Też zacznę latać!!111
Swoją drogą, autor musiał mieć niezły polew oglądając te 100~ postów xD
.N3pt3r.
28-02-2009, 19:27
Rocket...
To znaczy że za niedługo odkryjesz tajemnicę SyF'a?!?!?! Oenn1rennen1en1ne1111
JEJUUUU!!!
Widzicie? Rocket po 3 minutach huncenia buguf wylocił książkę w której pisze że ją znalazł.
Temat = Epic Fail.
Wicher'Sorcer
28-02-2009, 20:31
Denerwuja mnie posty nic nie wnoszace do tematu . Koles moze sobie miec ksiazke , jego sprawa jest to czy pokaze ja ludzia . To tak samo jak bys kupil ksiazke a jakis lump poprosil by cie o jej przeczytanie. Jesli ja zdobyl to jest jego , jesli chcesz poznac jej zawartosc to musisz sam ja zdobyc (lub trapnac jej posiadacza :D ).
@Topic: Czekam na dalsze informacje .
Morderff
28-02-2009, 20:59
Wiecie co? W sumie macie racje Lesiu pewno wkręca i w ogóle jaja sobie robi... Żal mi Cie Lesiu troche...
@down
Póki nie zrobi filmu na yt i nie zrobi fake na otsie to może nie bedzie aż tak źle...
Wicher'Sorcer
28-02-2009, 21:02
Moze i wkreca ale jak wyjdzie na jaw ze to klamstwo , bedzie podobny do Shadow Rexa
Prezydent_czuwa
28-02-2009, 22:57
No trudno.
Lesiu zloocił książkę. Napewno nie jako pierwszy, lecz jako ten, który wreszcie ujawnił, że jest ona w loocie.
A wy jak pazerne, leniwe, zapchlone nooby siedzicie i piszecie ,,czemu nie napisze tresci pewnie jej nie ma co za nob z niego X(X(X(" albo tak jak Rocket, robicie fotki :<
No czy to jest wogóle adekwatne do takiej sytuacji? Lesiu nie chciał rozgłosu. Spytał się tylko, czy to coś dziwnego. I teraz może ma większe szanse na zdobycie SSa niż ktokolwiek z innych, prawda? ;)
,,z npcami sobie gadam" - No cóż. On ma książkę - on ma treść. Nic nie poradzisz. Lesiu rozdaje karty, przynajmniej przez najbliższy czas. I napewno szybko treści nie ujawni (o ile w ogóle).
Branoc :baby:
@edit
Nie Rocket, mi się nie wydaje, żeby Lesiu kłamał. Troszku z nim gadałem, i to wcześniej, dawno temu - on by czegoś takiego nie zrobił. chyba ;f
@edi2
jestem fajniejszy :<
@edit3
Założę postać na świecie na którym gra, przejdziemy się z Lesiem do Amber z tą ksiązką i niech napisze do niej ze chce oddać netbooka, a jak Amber napisze ze to nie netbook to wtedy uwierze że ma tą książkę. Proste ^^.
To jest pomysł.
.N3pt3r.
28-02-2009, 23:23
@up i reszta
KIEDY ZROZUMIECIE ŻE SPIKE SWORD NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z SyF'EM?......
@topic
Fail nadal l;]
Jak dla mnie to jakiś wkręt, do którego z pomocą przyszedł im moderator co by było wiarygodniej.
@up
Taak, Lesiu nie ma racji, P.K też nie a już nie wspomnę o moderatorze po prostu nikt nie ma racji tylko Ty -.-
@Topic
Książka prawdziwa pozostało nam tylko huncenie ASów
.N3pt3r.
01-03-2009, 02:53
@up
Taak, Lesiu nie ma racji, P.K też nie a już nie wspomnę o moderatorze po prostu nikt nie ma racji tylko Ty -.-
@Topic
No i co? A Mpa na mainie też prawdziwe. Pozostaje nam huncenie demców..
Zrozumiesz to kiedyś że książka jest podłożona?
Nie ździwiłbym się, jeśli treści nie byłoby - też. Jest wiele możliwości.
Postacie magiczne noszą książki, ale są one puste. Bodajże Orc Shaman ma jedną.
Pozdrawiam.
CytrynowySorbet
01-03-2009, 09:46
Bardzo dobry pomysł. Chyba Lesia to nic nie kosztuje? Niech po prostu on sam, mając w BP książkę pójdzie do Amber i spróbuje "zrobić q", oczywiście niech nakręci filmik. Treści nikt się nie dowie, a rozwieje to wszelkie wątpliwości. No chyba że już ten q zrobił, ale to by się dało załatwić robiąc nową postać.
Ale po co, zamieszanie na forum to lepsza perspektywa, prawda?
Rocket Slayer
01-03-2009, 09:47
No trudno.A wy jak pazerne, leniwe, zapchlone nooby siedzicie i piszecie ,,czemu nie napisze tresci pewnie jej nie ma co za nob z niego X(X(X(" albo tak jak Rocket, robicie fotki :<
Jesteś idiotą czy tylko tak ciężko myślisz?
Gdyby nie chciał rozgłosu to by nie zakładał nowego tematu, tylko by pisał prywatnie do rookstayerów. Zakładając taki temat cel jest jasny i konsekwencje są też jasne. Więc proszę, skończcie go usprawiedliwiać...
No czy to jest wogóle adekwatne do takiej sytuacji? Lesiu nie chciał rozgłosu. Spytał się tylko, czy to coś dziwnego.
Patrz wyżej.
I teraz może ma większe szanse na zdobycie SSa niż ktokolwiek z innych, prawda? ;)
Hahahahaha roz...łupałeś mnie tym.
Swoją drogą, co wam przeszkadza nazewnictwo Sof = SS? Jeden shit, a wam to strasznie kole w oczy jakby wam codziennie ktoś pluł do owsianki...
,,z npcami sobie gadam" - No cóż. On ma książkę - on ma treść. Nic nie poradzisz. Lesiu rozdaje karty, przynajmniej przez najbliższy czas. I napewno szybko treści nie ujawni (o ile w ogóle).
Zrobił popis, wielu z was dało się nabrać i to on się pewnie śmieje. Trochę żałosne, no ale cóż...
@edit
Nie Rocket, mi się nie wydaje, żeby Lesiu kłamał. Troszku z nim gadałem, i to wcześniej, dawno temu - on by czegoś takiego nie zrobił. chyba ;f
Chyba... Dziękuję za to słowo. Nigdy nie możesz ręczyć za drugą osobę, tymbardziej met by net. Sądzę, że zmówił się z innymi by zrobić taki wkręcik na forum i sprawdzić was, jak zareagujecie.
@edi2
jestem fajniejszy :<
Powtarzałeś sobie to, póki się nie obudziłeś.
@up
Nie wiem czy mi ciebie żal, że nie potrafisz analizować, czy co... Spójrz na screena co niby potwierdza istnienie, a mój. Dowiesz się jaka to melodia. Moderator, jeśli faktycznie w to uwierzył, jest głupi czy naiwny.
@Topic
Patrz mój screen: I bugów!!!11
Morderff
01-03-2009, 09:50
@up
A to Lesiu ten temat założył?
Nie bronie go bo też mu nie wierze, ale poprostu niektórzy tak tu mylą pierdo*ą po raz 10 to samo i trzeba czasem zareagować...
@up
Czy ja gdzieś napisałem, że tylko ja mam rację? Wyraziłem tylko swoją opinię nikomu jej nie narzucając.
Raz im się już udało nabrać wszystkich w TR, teraz udało się tylko część. Wymyślili jakąś książkę bo wiedzieli, że na SoF'a się już nikt nie nabierze. Zrobili wokół siebie aurę tajemniczości, Pan Klocek poklikał coś na klawiaturze na chybił trafił dając nam wskazówkę, później wpadł Dwim, zamknął temat, a na drugi dzień otworzył bo dostał dowód istnienia tej książki. A wy w to uwierzyliście. Jak pewnie wiecie moderator ma zawsze rację:) Ciekawe jest też to, że tyle Shengów padło od up date i tylko Lesiowi wypadł book. Ahhh... zapomniałem, przecież to very rare.
Ja w to nie wierzę, wy macie swoje zdanie na ten temat.
@Lesiu, Pan Klocek, Eld
*Jeśli to wkręt, to chyba nie będziemy mieli wam tego za złe - przynajmniej coś się działo przez chwile w TR.
*Jeśli macie tę książkę (w co wątpię) to życzę powodzenia w rozwiązywaniu zagadki.
Vermilion
01-03-2009, 12:33
Pan Klocek poklikał coś na klawiaturze na chybił trafił dając nam wskazówkę
Nie na chybił trafił. To język drowów =/.
Jesteś idiotą czy tylko tak ciężko myślisz?
Panie doktorze! Panie doktorze! Pacjent Rocket znowu mówi sam do siebie. Źle z nim.
Czy jesteś taki głupi, drogi rockecie, że nie widzisz kto założył temat? To nie Lesiu, on tylko zapytał w temacie Album czy ktoś taką zdobył.
Rocket Slayer
01-03-2009, 16:27
Panie doktorze! Panie doktorze! Pacjent Rocket znowu mówi sam do siebie. Źle z nim.
Trzeba wiedzieć gdzie coś napisać, jak się chce komuś dowalić, Michasiu.
Czy jesteś taki głupi, drogi rockecie, że nie widzisz kto założył temat? To nie Lesiu, on tylko zapytał w temacie Album czy ktoś taką zdobył.
Nie ma znaczenia kto założył ten durny temat.
Radzę zmniejszyć podpis. Ofc jeśli kolekcjonujesz punkty...
Radzę zmniejszyć podpis. Ofc jeśli kolekcjonujesz punkty...Ty naprawdę pomyśl, zanim coś napiszesz. ._."
Jak ja kocham flamewar.
Czy wy naprawde musicie się popisywać przed wszystkimi jakimi wy jesteście macho i pojeżdżać się w każdym poście zamiast załatwić
to na PW lub założyć sobie swoje własne forum, aby nikt tego nie czytał?
Naprawde podnieca was to, że ludzie opowiedzą się po jednej czy też drugiej stronie i zasilicie w ten sposób szeregi swoich armii? To gratulacje.
Tak wiem, teraz zrobiłem to samo co wy (W tym miejscu tylko dlatego, że miałem zamiar powiedzieć to WSZYSTKIM a nie tylko waszej małej grupce) i jak to w życiu bywa stane się przedmiotem ataków,
oby nie w tym miejscu bo zwątpię w inteligencje ludzką i trzeba będzie wprowadzić do j.pol nowe słowo,
gorsze od totalnego idioty/kompletnego kretyna.
Topic:
Co z tego, że to nie Lesiu założył temat, pokazując to na tak obszernym forum musiał wiedzieć co się stanie po opublikowaniu zdj.
Dlatego choć okazja na bajke była dobra, łatwo można się domyslić czy to prawda czy mystyfikacja.
Tak czy siak teoretycznie to może być prawda więc...
jeśli zobaczę to uwierzę, jeśli nie- będę miał tą sprawę gdzieś.
Ameriov
@edit po postach niżej:
Jakieś propozycje na ten nowy wyraz?
Skoro temat zszedł na "gadamy o tym że gadamy":
Rocket coś często nazywasz idiotą ludzi na podstawie rzeczy w których się mylisz i nie mają dla Ciebie znaczenia.
Często masz racje w tym co piszesz, ale chciałbym w końcu zobaczyć Twoją wypowiedz na tym forum. Na razie dopisujesz komentarze do cudzych wypowiedzi, lub wstawiasz pomiędzy cudze posty pytania które nie jednokrotnie już ktoś zadał, albo jasno wynika z cytowanych przez Ciebie treści że ktoś nie ma zamiaru pisać na dany temat więcej.
To też fajne ale, i dobra wprawka do rozmowy, ale od osoby w Twoim wieku raczej oczekuje się bardziej dojrzałych wypowiedzi.
Zresztą pisz jak chcesz, miejsca tu jest dość dla każdego ;)
@\mole książkowe\
Myślałem że to jasne ale jednak muszę to napisać: Książka nie jest pusta, nie jest 'rewritable', nic do niej nie można wpisać/dopisać/zmienić.
@\miłośnicy filmów\
Nie posiadam żadnego działającego tibicam dla GNU/Linuxa.
Program xvidcap na tą chwilę nie kompiluje się na moim systemie, ale jak będzie potrzeba to znajdę inny i nagram film z Amber który trafi na u2b'a.
@\tropiciele spisków\
Faktycznie z was mam największy ubaw. Warczycie jak małe ratlerki i sądzicie że swoim 'kąsaniem' wzbudzicie w kimś strach i wymusicie respekt do siebie.
Waszym argumentem jest "ja nie widziałem, to tego nie ma!". Empiryzm dobra rzecz, lecz...
Ubaw polega na tym, że każdy z was może iść i zdobyć ta książkę sam, i widzę już wasze miny w tym momencie. : D
Trzęście się dalej moje małe ratlerki ;*
@\”sądzę iż nie jestem ratlerkiem!”\ czyli \on topic\
Ktoś zakończył temat że już tacy pewni jesteście i wypowiadacie swoje osądy? To po co ja „otwierałem” Wam ten temat? : (
Mimo to, fajne miejsce do pisania o tym co się dzieje, bo już mamy dość spamu na IM'ach w tej kwestii. Póki co dalszych informacji brak. Koniec transmisji.
(A teraz przyjdzie Rocket Slayer i jak ratle... ehem.. Dziki Wilk, rzuci się do rozbierania mojej wypowiedzi na osobne linijki)
Rocket Slayer
01-03-2009, 18:25
Rocket coś często nazywasz idiotą ludzi na podstawie rzeczy w których się mylisz i nie mają dla Ciebie znaczenia.
Yyy
Zresztą pisz jak chcesz, miejsca tu jest dość dla każdego ;)
Nie ma to jak akceptacja ;o
(A teraz przyjdzie Rocket Slayer i jak ratle... ehem.. Dziki Wilk, rzuci się do rozbierania mojej wypowiedzi na osobne linijki)
Błont!1 Jest post, nie? Czy coś w tym stylu, więc się powstrzymałem =) Czytając, jak mnie porównujesz do ratlerka, Gormitas mi przyszedł na myśl ;( jesteś okrutny...
Póki*
Btw - nie kręć filmu, bo przegram dychę =(
Wiesz, <hmm>, jakoże wydaje mi się, że wspomniałeś o mnie - należałoby zripostwać.
"Książka nie jest pusta, nie jest 'rewritable', nic do niej nie można wpisać/dopisać/zmienić." - Biorąc właśnie pod uwagę ten cytat.
Dałem jedynie taką możliwość - jest tak u Orc'a Shaman'a, więc opowiadając się za jedną stroną i jednocześnie za drugą - można było twierdzić, że książka jest pusta, co i tak jak na Rook byłoby rare'm : )
Zaprzeczyłeś. Nie twierdzę, że książki nie masz. Nie twierdzę też, że masz. Ja po prostu tego nie wiem - i dopóki nie będę tego pewny, nie będę dokładnie osądzał.
W sprawę nie wchodzi też wiara, w to, że to zrobiłeś - bo na co mi się ona przyda? Zdobyłeś, bardzo dobrze, fajnie. Jeśli to mistyfikacja - sam się na to zadecydowałeś, bądź wiedząc więcej - pragniesz zwrócić na coś uwagę, co w środowisku Mythbusterów jest pospolitym zagraniem.
Niemniej jednak - zgłaszam się do pomocy nad deszyfracją książki. : ) Jak wiadomo "Minotaury są blisko prawdy" jak to rzekł Pomarszczony Obserwator, a mam sporą wiedzę na temat tych drugich - może się przydam. Spytaj Pana Klocka o moje referencje ; ).
Pozdrawiam, Piombon.
Minio654
01-03-2009, 20:00
Wiecie co o tym myślę ze koleś znalazł sobie byle jaka książkę i włożył ja do ciała minosa niby ze wypadła i zęby zrobić trosze szumu wokół siebie...
:):):):):):):):):)
Dziekuje
DK-LOG.911
01-03-2009, 20:01
@Uisel (czytaj od tylu!!)
chociaz daj nam wzkazowke do prawdopodobnie nieistniejacego "Ave Satan Questa" (czyli tzw. 11x5).
:edit
@up
tak, ZĘBY
Dark_Yamakashi
01-03-2009, 21:20
Myślę, że głównym waszym problemem jest to, że nie umiecie zaufać i przewidzieć wszystkiego co CipSoft wprowadza w update'ach.. Należy się zastanowić do czego służy owa ksiażka i jaka jest jej zawartość.. :)
http://www.youtube.com/watch?v=W6sbNAb2dzY
I tak powiecie, że fake... więc powiedzmy że lubię się drażnić z ratlerkami ;)
Zalgadis
02-03-2009, 09:40
No i to już jest jakiś dowód, a nie samo paplanie.
Teraz tylko myśleć czy książka to tylko taki rare czy do czegoś potrzebna.
up@
Uważaj, bo Cię zaraz zflameują :P
Pan Klocek
02-03-2009, 10:22
No i co? A Mpa na mainie też prawdziwe. Pozostaje nam huncenie demców..
Zrozumiesz to kiedyś że książka jest podłożona?
Ty to mnie zawsze rozbrajasz, jak coś się dzieje w czym ty nie masz żadnego udziału np. Potty Afera to udajesz miłego, z nadzieją że wyciągniesz jakieś informacje, jak zobaczysz że to nic nie daje, to zaczynasz rzucać bluzgi.
Dlaczego nie potraficie zrozumieć, że Lesiu nie chce wyjawiać tajemnic?
Wiele razy mówiłem, że wiem jak uwalniać pewnych "więźniów" w Wężowej Wieży, ale tego nie powiem. Nie sądzicie, że jeśli ktoś wyrobił sobie renomę to nie będzie jej szargał jakimś wkrętem? Skoro coś takiego mówi to bierze odpowiedzialność za swoje słowa. Kiedyś dałem się skusić i wyjawiłem tajemnicę którą mi ktoś powierzył (BS quest), później on mimo że się zarzekał wyjawił ją swojemu best przyjacielowi, który wyjawił ją swojej dziewczynie i co? BS to teraz normalny quest, a zastanawialiście się ile czasu minęło zanim ludzie wpadli jak go robić? Czy wy wiecie jaki to był rare i za jaką kasę chodził?
Od tamtego czasu nie wyjawię nikomu tajemnicy jeśli nie wykazuje choćby odrobiny inteligencji. Nikomu kto nie włożył w poszukiwania cząstki siebie, krwi i potu. Możecie mnie nazwać samolubem, ale wole żeby te tajemnice zostały całkowicie zapomniane.
@TOPIC
Zapłacę na serwerze Guardia 500k (na mainie) za tą ksiżkę przyniesioną na main. Pięknie uzupełni moją bibliotekę (Nadal będę miał ok. 75% wszystkich książek z Tibi :)).
@Piombon
Bractwo Kiroka to tylko plotki, oni nie istnieją...
Vermilion
02-03-2009, 10:46
Uwierzyłem :P. Jeszcze specjalnie sprawdziłem, czy jak się ma student booka w łapie, czy Amber przyjmuje notatnik. I przyjmuje. Czyli książka jak najbardziej prawdziwa.
@Lesiu
Czy mógłbyś powiedzieć, czy jest jakaś inna droga zdobycia książki, poza zdropieniem z shenga? Nie mówię o tym, żebyś ją opisywał, tylko powiedział czy chociaż jest.
DK-LOG.911
02-03-2009, 13:34
a jesli Lesiu nie wyloocil tego booka shenga, tylko zdobyl z questa i wmawia nam ze z shenga, bo... bo... eeeee... bo ma w tym jakis cel
Pan Klocek
02-03-2009, 14:11
a jesli Lesiu nie wyloocil tego booka shenga, tylko zdobyl z questa i wmawia nam ze z shenga, bo... bo... eeeee... bo ma w tym jakis cel
Podoba mi się Twój sposób myślenia. Zero schematów, dodaj do tego wiedzę a zajdziesz daleko :)
Instynkt
02-03-2009, 14:12
Heyah
Dlaczego nie potraficie zrozumieć, że Lesiu nie chce wyjawiać tajemnic?
Juz to zrobil
Wiele razy mówiłem, że wiem jak uwalniać pewnych "więźniów" w Wężowej Wieży, ale tego nie powiem.
Ah ta skromnosc =]
Nie sądzicie, że jeśli ktoś wyrobił sobie renomę to nie będzie jej szargał jakimś wkrętem? Skoro coś takiego mówi to bierze odpowiedzialność za swoje słowa.
Zachowanie prestizu to jedno, zas odpowiedzialnosc to zupelnie co innego. Jak na 25latka zbyt powaznie podchodzisz do tej gry ^^'
BS < moglbys rozwinac ten skrot?
Od tamtego czasu nie wyjawię nikomu tajemnicy jeśli nie wykazuje choćby odrobiny inteligencji. Nikomu kto nie włożył w poszukiwania cząstki siebie, krwi i potu. Możecie mnie nazwać samolubem, ale wole żeby te tajemnice zostały całkowicie zapomniane.
Nie sadzisz, ze dla wielu ta wysoko podniesiona poprzeczka jest nieosiagalna?
Zeby wogole od czegos zaczac nalezy miec minimum bardzo dobry angielski. Wiekszosc rozwiazan na przerozne zagadki znajduja sie w ksiazkach lub slowach wypowiedzianych przez NPC. Ot cala filozofia. Zawsze gdzies znajduje sie jakas wskazowka. CipSoft nigdy nie tworzyl Questow, ktorych nie daloby sie rozwiazac (chyba ze cos co na pozor wydaje sie Questem w rzeczywistosci nim nie jest).
Chcialbys pomoc innym wskazujac im kierunek? Wielu chcialoby sprobowac, lecz nieliczni potrafia zrozumiec to co napisane i wypowiedziane. Przetlumacz dla nich ksiazki, a kto wie ... moze ktos odkryje cos czego jeszcze nikt nie odkryl.
Odkryles cos interesujacego? Swietnie. Nie widze powodu, by wlozony wysilek poszedl na marne poprzez udzielenie wszystkim informacji co i jak. Ty zachowujesz w tajemnicy -rarki-, przykladowo ja sposob na Ferumbrasa =]
Zapłacę na serwerze Guardia 500k (na mainie) za tą ksiżkę przyniesioną na main. Pięknie uzupełni moją bibliotekę (Nadal będę miał ok. 75% wszystkich książek z Tibi :)).
1. Ewidentnie widac, kto wsrod polskich N1'ow zajmuje sie mistycyzmem Rookgaardu, a kto przelamywaniem innych stereotypowych barier.
2. Gdyby ta oferta obejmowala Isare ...
@Offtop
Ja w odroznieniu od wielu luzno podchodze do rarkow. Niejednokrotnie mialem ta przyjemnosc potrzymania tego i owego. Harmonia > Spike Sword Slythii ... sama zapytala czy chcialbym go potrzymac, odmowilem, poniewaz nie widze w tym niczego nadzwyczajnego =] Moj entuzjam dotyczacy odkrywania Tajemnic Rookgaardu zniknal zaraz po tym jak po 10 minutach kopania kilofem niczego nie znalazlem hehe. Kolejnym przykladem moze byc znikajacy Spike Sword. Poznalem sposob jego znikania, mimo to zachowalem to w tajemnicy, gdyz szanuje czyjes osiagniecia i tylko sam jego autor ma prawo i przyjemnosc ogloszenia swiatu o swoim dokonaniu. Jezeli chodzi o moj filmik ... coz ... zawsze lubilem sobie zartowac z graczy i nigdy to sie nie zmieni. Nie mniej nigdy nie powiedzialem co nalezy zrobic by zniknal. Do czego zmierza ten akapit? Do tego, ze kazdy okrywca moze naprawde cieszyc sie swoim odkryciem wowczas, gdy przynajmniej 1 osoba o tym wie. Innymi slowy - napawanie sie sukcesem jest niepodwazalnie zwiazane z wiedza innych. Kwestia tego czy bedzie wiedzialo o tym waskie grono zaufanych ludzi czy pol globu.
Jezeli ktos z tu obecnych chcialby byc posiadaczem czegos unikatowego, to o ile bede cos mial, chetnie oddam na Test Serwerze (hehe). Kiedys namietnie zbieralem wszystko, obecnie po 3 minutach mam dosc i oddaje graczom wszystko co udalo mi sie zdobyc - ostatnio Darth Evol otrzymal BOHy i cos tam jeszcze.
Podsumowanie: Zamiast biadolic i prosic o rozwiazanie, poproscie o przetlumaczenie ksiag oraz dialogow z NPCami. Czasem nawet ludzie inteligentni Panie Klocku potrzebuja pomocy ^^
PeZet Dr. =]
Lukaszekbb
02-03-2009, 15:22
Instynkt Co do tłumaczenia bym się może i z tobą zgodził i może sam bym nawet się w takie coś zaangażował bo do wielu rzeczy w tibi trzeba mieć naprawdę dobry angielski, zwłaszcza gdy mamy do czynienia z "grą słów" i dwuznacznościami jednak problem jest nieco inny.
1) ciężko przetłumaczyć wspomniane dwuznaczności tak by zachować ich sens i nie zdradzać właściwego znaczenia.
2) Jaki sens ma tłumaczenie rozmowy z NPC jeśli od razu przetłumaczymy rozmowę w której NPC odpowiada na słowo na które najpierw trzeba wpaść aby mu je podsunąć ?
Niestety jest to niewykonalne, w tym sensie aby nie psuło zabawy.
Myślę też że jest to też powód dla którego znaczna część graczy nawet nie próbuje poszukiwać zagadek.
Kto wie może CipSoft wpadnie kiedyś na pomysł aby można było ustawiać język w jakim rozmawiamy z anglojęzycznymi postaciami i w jakim czytamy książki anglojęzyczne.
Jednak szybko to nie nastąpi choćby z powodu ogromu tłumaczeń i dostosowania ich do potrzeb danego języka tak by gra słów pozostała i dwuznaczności, tak aby jednocześnie ich znaczenie w jednym języku i innym nie powodowało że dany tekst jest "rozszyfrowywany" na dzień dobry.
OFFTOPIC czy admin serwera mógłby wydać polecenie rdate ?? naprawdę właściwy czas na forum by się przydał ;)
Synthian
02-03-2009, 17:24
Książka istnieje, udowodnił to filmik który podał <hmm> :)
Mnie jedynie ciekawi zawartość tej książki, a jeżeli Lesiu nie chce jej wyjawić to wcale nie musi ^^.
Pozdrawiam,
Synthian.
.N3pt3r.
02-03-2009, 17:44
A ja ci nakręcę filmik ze mam bibułkę na skręty i co?
Synthian
02-03-2009, 18:00
Bibułkę na skręty to nawet dziecko może mieć, a tak poza tym to jest temat o książce która się znajduję na Rookgardzie, a nie w rl świecie. Film mi sie wydawać autentyczny, ale każdy może mieć swoje zdanie ^^.
Pozdrawiam,
Synthian.
Bibułkę na skręty to nawet dziecko może mieć, a tak poza tym to jest temat o książce która się znajduję na Rookgardzie, a nie w rl świecie. Film mi sie wydawać autentyczny, ale każdy może mieć swoje zdanie ^^.
Pozdrawiam,
Synthian.
bibułke może miec nawet dziecko, czyli żeby miec taką książkę trzeba byc pro pakerem? :D nice
dajcie sobie spokój z tą książką co wam to daje? dzizas
Synthian
02-03-2009, 18:06
Nie trzeba być pro pakerem, ale po co Pan .N3pt3r. wyskakuje tutaj z bibułką skoro to temat o Tibii? Wyjaśnij proszę.
Wicher'Sorcer
02-03-2009, 18:13
Coraz bardziej zaczynam wierzyc w te ksiege , flim udowodnil nam ze istnieje .
Chcialbym poznac jej tresc jak wiekszosc osob w tym temacie.
Innymi slowy czekam , czekam moze sie nie do czekam :)
Zyphius-Knight
02-03-2009, 18:22
ta a ksiazka z trescia to tak naprawde tez co ma zwiazek z tibia? moze cipsoft zrobi za 10lat ze w tibi bedzie mozna jarac ;p a bibulka to rare bedzie na rooku
Przestancie juz plx. Ziomek robi z was wielkie jajo a wy to lykacie, dajcie juz spokoj i pozwolcie temu tematowi odejsc daleko w dol bo to jest bez sensu. Upadete byl juz troche dawno temu, a shengow padlo juz sporo i jezeli ta ksiazka byla by dostepne to napewno ktos by juz ja mial .. Dziwne ze akurat Lesiu ja wylootowal, wielki miszcz od tajemnic, np 11x5 czy co on tam wymyslil .. Wiadomo ze jezeli ktos rzucil na forum taka fote i to jeszcze na t.pl to nikt tego nie oleje i zaraz poleci sie milion stron spamu a Lesiu chyba umie myslec (Taa jasne) i nie trzeba zakladac jakis beznadziejnych tematow zeby znalesc kogos kto zna historie rookgaardu i takie tam. Przykladem jest Pan klocek (Takich ludzi o takiej wiedzy mozna wyliczyc na palcach jednej reki ). Jezeli Lesiu mialby tego booka to by nie mial wachania sie do upublikowania go, zawsze mozna postawic wyzwanie dla slabszych ;]
Ignorujcie posty od osob ktore maja konta zalozone w ciagu kilku dni ..
Chcial zrobic halo, to udalo mu sie ale juz STOPujcie ten offtop bo to jest bez sensu :f Trollujcie sobie w tematach propozycje na questy lub glupie nicki czy jakies tam lubicie, cu
CytrynowySorbet
02-03-2009, 18:27
Dziwi mnie że nikt nie napisał, że to fake (na otsie). Aczkolwiek... zaczynam wierzyć. Ale co mi do tego, prawda jest taka, że to interesuje tylko prawdziwych rookerów. Powodzenia w rozwiązywaniu zagadki.
Synthian
02-03-2009, 18:29
Na jakiej podstawie twierdzisz że robi nas w jajo? Filmik umieścił? Umiescił, Amber nie przyjęła Booka, od nowej postaci, więc to chyba dużo tłumaczy. Czyż nie?
Wicher'Sorcer
02-03-2009, 18:32
@2UP: chyba kpisz , przeciez sprawdzal wszystkich ludzi (jaki posidaja nick)
@Clint: Do szkoly sie nie chodzilo ? miszcz to mnie rozwalilo ...
Morderff
02-03-2009, 18:58
O Jeju Clint a pomyśl, faktycznie może ona wogóle z sehnga nie jest pozatym nie każdy rookstayer czyta to forum...
Synthian
02-03-2009, 19:30
Przepraszam ale jaki Bag? o0
Zyphius-Knight
02-03-2009, 21:40
ja mysle ze trzeba lootnac bibulke na skrety i to rozwiaze caly problem :p
@topic Boze, juz mam dosc tych bohaterow, mozecie dac se lajta? To nie wasze forum, tylko publiczne a wy placzecie boNIE wasze forum jest niby zaspamowane. Temat jest o ksiazce, a my dyskutujemy o niej(jesli wogule jest w co nie daje wiary). Kazdy mowi to co uwaza i kazdy sie wypowiada. Jesli on uwaza ze ksiazka nie istnieje powinien pisac tu, a nie siedziec cicho i niby
spamowac
Na samej antice shengów w ostatnim miesiącu było około 10. Mogło być nawet i 100 ale co z tego skoro może jeden zostałby zabity przez osobe mającą pojęcie czym w ogóle jest? Reszta zostałaby pokonana przez dwunastolevelowych noobków szwędających się po rooku, nie sądze aby zwrócili uwagę na knife czy mlw w ciele, nie wspomnę już o jakiejkolwiek książce. Zapewne tak jest na większośći serverów co tłumaczyłoby tak małą ilość ''black book'ów''.
Co do samej książki to nie wątpie w jej istnienie, podczas gry na antice widziałem bardzo różne przedmioty i nic już nie jest w stanie mnie zadziwić.
Zapewne ów książka nie pomoże w rozwiązaniu żadnego questu, będzie tylko kolejnym urozmaiceniem nudnej kolekcji bananów i marchewek.
Pozdrawiam. :-)
Zyphius-Knight
02-03-2009, 23:14
to tyle starczy na dzis Edit ; ] tak myslalem ze taka reakcja bedzie
@down poprostu po napisaniu 2 zdan troche glupio mi bylo ; ] i sie ujawnilem
@2xdown to samo
Morderff
02-03-2009, 23:19
Korba Here;]
To tłumaczy jaki jesteś nie dojżały? Dziwny? Dziecinny? Zaczekaj może na coś albo siedź cicho a nie podaszywaj sie i to jeszcze tak nie udolnie..
Nie chce sie kłócić ani obrażać ale poprostu...
Gdzie tam nie udolnie?! toż to człowiek o stu dup... ehhm twarzach, który może się podszyć nawet pod podszewkę!
Nieobliczalny niczym odkurzacz, wyrafinowany, robi z siebie pacana z zimną krwią, jedyny i niepowtarzalny - Zzipany-Knight.
DK-LOG.911
03-03-2009, 13:06
a moze tylko "wybraniec" moze wyloocic ta ksiazke z AS. to wlasnie Lesiu Obwiesiu zostal wybrany. tylko 1 sof moze byc chyba na serv. gdyby bylo ich wiecej to gra stracila by klimat. jest tylko 1 miecz legenda, a nie "miecze-legenda". tak samo by bylo gdyby np. byl0 20 excalibugow, a legenda mowi tylko o JEDNYM. moze gdy ktos zdobedzie sofa, to on zniknie i na wysepce sie juz nie pojawi??
@down
:( to tylko teoria
Morderff
03-03-2009, 14:21
@up
A juz Cie uważałem za porządnego usera...
..czy jest jakaś inna droga zdobycia książki, poza zdropieniem z shenga?
Książka to rarek, i znam tylko ten jeden sposób jej zdobycia. Co innego jej treść... większość zapisanej w niej historii odnajdziesz w rozmowach z NPC i pozostałych książkach. Oczywiście zawiera coś nowego, więc nie umniejszał bym tak jej wartości do zwykłego rara. Zresztą jest więcej rzeczy wskazujących, że nie jest to tylko bajka dla samej bajki, i napewno warto ją zdobyć by o nich się dowiedzieć.
Dla zainteresowanych:
Nadal zero odzewu od potencjalnych innych posiadaczy tej książki.
.N3pt3r.
03-03-2009, 14:50
@wiele up
Ktoś napisał coś o książce z Nomad'a...
Jest to Nomad Death List - Dropiona tylko po wylurowaniu potwora w specjalne miejsce <coś jak to żeby zdobyć Sam old BP na OF>
Tak samo jest z AS. Może trzeba go zlurować z miejsce specjalne?
Zalgadis
03-03-2009, 16:06
up@
Mino Hell jest chyba za małe jak na coś takiego.
Orc Fortress to jeszcze rozumiem.
Ale wiadomo, tylko teorie i teorie.
DK-LOG.911
03-03-2009, 17:40
Może trzeba go zlurować z miejsce specjalne?
co powiecie na to miejsce w rogu (jak na screenie)? centralnie tam trza go bloknac (boxy ida w ruch). oj Lesiu... chyba twoj screen nam pomogl :)
BakuRook
03-03-2009, 17:44
Wątpie, że pomysł ze zlurowaniem AS do rogu jest przyczyną wypadnięcia tej książki. Napisałem wątpie, ponieważ nie jestem tego pewien. Wierzę w istnienie tej ksiązki, mam nadzieje że przyda się jako wskazówka, do któregoś questu czy coś.
Lostwind
03-03-2009, 19:31
Uwaga już nie tylko Lesiu jest posiadaczem tej książki! Znalazłem ją dzisiaj na mino hell, leżała zwyczajnie na podłodze pewnie jakiś newbie nie wiedział co znalazł:baby:
A oto screen razem z treściom książki (TO NIE FAKE!)
http://img10.imageshack.us/img10/6619/ksiaszka.jpg
Oto jej pełna treść:
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****
Jak widać jest dosyć tajemnicza i cienżko będzie coś wykombinować X(
Morderff
03-03-2009, 19:32
@up
To żart? Nie wiem czy dać sie wkręcić? No ale ok dam sie. Ten book co znalazłeś to ksiązka Amber którą można zdobyć z questu... Nie ten book posiada Lesiu.
Wicher'Sorcer
03-03-2009, 20:05
To mnie rozwalilo , myslalem ze wkoncu poznam tresc a tu taki shit ! ;/
Emperor_Lovah
03-03-2009, 21:38
Nie wiem jak Was, ale mnie to rozbawiło ;)
@Morderff
Co to za quest?
"28.02.2009 - 2nd in Harmonia and propalby in the world **** quest done."
edit: Przepraszam Morderff. Już poprawiłem
Morderff
03-03-2009, 21:48
Żaden quest... Takie niewinne głupie żarty ;]
Pozdro
edit
Spoko tak wiesz poprostu nie lubie przekręcania nicków ;]
tam dla szukajacych tamejnic...
pierwszego asa jakeigo ubilem solo, ubilem w tym miejscu co lesiu swojego z bookiem. zly trop.
.N3pt3r.
03-03-2009, 22:29
Tzn. na Orc Fortess jest wyznaczony obszar <bodajże 4x4 sqm> i w tym miejscu może wylecieć, ale nie koniecznie zawsze z tego samego miejsca. To samo na nomadach jest obszar bodajże 5x5 sqm gdzie leci ten Death List.
@up
Głowa cię chyba boli?
Deathlist leci z wszystkich nomadów, niezależnie gdzie są. Plecak tak samo, ale na terenie orc fortress. I nie chodzi o to, ze potwór musi się w fortecy znajdować, ale musi się tam 'urodzić'.
Morderff
03-03-2009, 22:39
@up
Z tego co wiem, choć nie miałem okazji loocić tych itemów to Michoss ma racje, a te 4x4 i 5x5 to mit... Ale nie próbowałem więc 100% nie ma.
Prawda, sam's old BP leci obojętnie gdzie na OF, nomady nie wiem ale prawdopodobnie to samo.
.N3pt3r.
04-03-2009, 01:32
@3x all up
1.Dziwne? Jakoś w innym temacie gracze z mainland'u wypowiadali się i pokazywali dokładne miejsce gdzie można wydropić Sam Old Bp.
Niżej podam link :]
2. W thais w pewnym miejscu orci mają zmieniony loot.
3. Hunciłem na OF około 3-4 dni co dzień po 6 h - rezultat? 0 Sam old BP. A gdy lurowałem Orce w miejsce zaznaczone w innym temacie poleciał po 20 min :]
Pisze coś tam o spawnie Orca w tym miejscu, jest też możliwość lurowania dowolnego orca.
3b. http://tibia.pl/quest_pokaz/Sam%27s_old_backpack
Ściema z tym miejscem do wydropienia bp? Czyżby tibia.pl kłamała?
4. Death list w każdym z Nomadów.
Parchment (Deathlist) (Bardzo rzadko)
W każdym powiadasz? Daj ip otsa.
3b. http://tibia.pl/quest_pokaz/Sam%27s_old_backpack
Ściema z tym miejscem do wydropienia bp? Czyżby tibia.pl kłamała?
Coś jeszcze czy wystarczy dowodów jak szybko można się pomylić :]?
@edit
4b. Sprawdzone to zostało :] Death list leci bardzo rzadko tylko i wyłącznie w miejscu ich "siedziby". Nie ma określonej przestrzeni.
Dark_Yamakashi
04-03-2009, 07:54
To jest temat o ksiazce a nie brazylijska telenowela... Jesli macie cos powiedzenia o ksiazce to o niej piszcie a nie czy Izabela Rzucila Bogdana i że Józef jest smutny bo go żona zdradzała... Załóżcie se temat 'sam old bp'...
@p0k3m0n
Wypada on z ORCa urodzonego w TAMTYM miejscu, nie musi on paść dokładnie w MIEJSCU SWOJEGO SPAWNU.
Michoss napisał to dobitnie, ja napisałem, że leci w byle gdzie na OF.
Naucz się czytać ze zrozumieniem, bo dokładnie to samo napisane było w linku który podałeś.
@Dark
Chyba właśnie zamknęliśmy tą sprawę.
.N3pt3r.
04-03-2009, 10:54
@up
Sam robisz z siebie ofiare... Piszesz że chodzi o Spawn a niżej że o całe OF.
Powtarzam Gówno prawda że leci byle gdzie na OF.Nie umiesz się przyznać do błędu?
Nie życzę sobie byś nazywał mnie PoKeMoNeM jeżeli sam nie wiesz dobrze nic o tej sprawie.
I nie chodzi tylko o to że on musi zginąć w swoim spawnie.. Lecz że w tym miejscu on może wylecieć :]
Koniec o SOB i NDL.
Morderff
04-03-2009, 14:31
Nepeter spawn to nei znaczy że tam wypada... Pozatym już to widze jak wyloociłeś ten old bp po 20 min ten bp jest dość rzadki i gdyby każdy był tak mądry jak Ty to by ten bp był zwykłym lootem ale jakoś cieżko go kupić od tak... Pozatym w każdym nomadzie to znaczy, że nie musi on być w tym miejscu bo o to jest dyskusja... Jak już Ameriov powiedział, cienko u Ciebie z czytaniem ze zrozumieniem albo z myśleniem. I wiem, że zaraz odpowiesz mi i będziesz dalej usiłował mówić, że masz racje ale niestety zbłaźniłeś się ;]
Pozdro
edit down@
hmm po filmiku troche bardziej wierzę w tą księgę.
Alanus Lutinum
04-03-2009, 14:42
Death list leci z każdego nomada. Jeden wypadł mi z przybrzeżnego, jeden z tego w kryjówce, znalazłem deathlist także w nomadzie z ataku na ankh.
Co do samej książki, jak zawsze nic się nie dowiemy. Powie, że ma, zyska sławę, ale nie powie co jest w środku i jak zdobył, czyli dupa. Temat skończony, możemy co najwyżej spekulować. Jak dla mnie typowy fejk.
.N3pt3r.
04-03-2009, 15:35
@up
no comment...
Nie leci to z każdego Nomada...
@top
Koniec srania książka prawdziwa treść nie znana.
Co do sam's old backpack.. wypadł mi kiedyś z orca na północ od samej fortecy, więc wypada prawdopodobnie z orców ktore zrespiły się na całym obszarze of jak i wokół niego.
Nomad parchment, wylootowałem kilka zabijając nomady w drodze na ancient ruins tomb jak i w okolicach pustyni darashii, więc miejsce nie ma raczej większego znaczenia.
Może nie powinienem pisać tego w tym temacie ale widze, że pojawiło się pare niejasności i chciałem ostatecznie wszystko wyjaśnić.
bacpak sama wypada z każdego orca byłe w orc fortecy a ten papierek z nomada z to niema znaczenia gdzie
@|\|3p-|-3R
"OMG! Zabiłem demca i nie wypadła mi MPA! Pójde naspamowac na forum że MPA leci tylko ze specjalnych demców, albo tylko stojących na pr0kratkach, bo mi nie poleciała."
Co do orca:
Spawn znajduje się mniej więcej w tym miejscu
Rozumiesz, pacanie?
Z reszta, to nie jedyne miejsce. Z tego co wiem, to na OF jest kilka miejsc spawnu specjalnego orca. Przynajmniej 3. I to nie kwestia stania na odpowiedniej kratce.
No, to gratulacje Lesiu i powodzenia w tej juz jakze dlugiej drodze do rozwiazania tajemnic Rookgaardu.
Swoja droga, nie rozumiem czym kieruja sie ludzie tak uparcie dazacy do udowodnienia potencjalnego oszustwa. Tylko jakies puste slowa w stylu 'lesiu to lesiu tamto i lesiu sie popisuje i jest gej'. Zazdrosc? Moze dajcie jakies dowody na poparcie swoich oszczerstw. Lesiu juz zrobil co mogl aby potwierdzic posiadanie ksiazki bez ujawniania tresci, teraz wy udowodnijcie ze jednak jej nie ma. Jestem pewny ze Lesiu jest otwarty na jakiekolwiek sugestie i jesli z glowa wymyslicie kolejny sposob w stylu spotkania Amber, to napewno z niego skorzysta. A wasze prowokacje, ktore imho maja doprowadzic do ujawnienia tresci, sa bezsensowne.
A decyzja o nie przekazywaniu tresci jak dla mnie bardzo dobra. I choc jestem ciekaw, co moznaby zobaczyc po jej otworzeniu ( chociazby nazwy wlasne :P ), to swoim zachowaniem udowodniliscie jedynie tyle, ze nie warto was angazowac w takie sprawy.
Wierze Lesiowi od poczatku, bo nie widze celu w rozsiewaniu tak bezsensownych plotek. No, ale jesli kiedys okaze sie, ze to byl jednak fake (w co atm nie wierze), to szczerze sie na nim rozczaruje.
Szkoda, ze jak narazie nie mam mozliwosci aby bardziej sie wdrazyc w te wszystko tajemnice, bo badz co badz, sa dosc interesujace. No, ale moze kiedys przy odrobinie szczescia i wolnego czasu... ;)
.N3pt3r.
05-03-2009, 12:08
@|\|3p-|-3R
"OMG! Zabiłem demca i nie wypadła mi MPA! Pójde naspamowac na forum że MPA leci tylko ze specjalnych demców, albo tylko stojących na pr0kratkach, bo mi nie poleciała."
Co do orca:
Rozumiesz, pacanie?
Z reszta, to nie jedyne miejsce. Z tego co wiem, to na OF jest kilka miejsc spawnu specjalnego orca. Przynajmniej 3. I to nie kwestia stania na odpowiedniej kratce.
Nie obrażaj mnie bo nie rozumiesz co ja napisałem. Popatrz w mój podpis, jak ja szanuję ciebie liczę na to samo.
"Spawn znajduje się mniej więcej tu"
Rozumiesz że mniej więcej w tym miejscu może ci spaść OLD bP?
Napisz mi na pw gdzie napisałem "Musisz stać na tej kratce bo ci nie poleci".
I zaprzestań tego.
Btw. Napisałem że się pomyliłem i że koniec srania, nie prawda?
Jeżeli chcesz dyskutować na temat OLD BP załóż nowy w innej sferze.
Napiszę raz jeszcze - Pomyliłem się co do tego i przyznaję że to mój błąd.
Morderff
05-03-2009, 14:10
@up
SPawn to znaczy że z orka który sie zrespi w tym miejscu a nie że w tym miejscu go ubić musisz...
Ok ok sorry.
temat zaczyna obiegać od rzeczy
.N3pt3r.
05-03-2009, 14:25
@2up
Napisałem już że się pomyliłem - wystarczy.
CytrynowySorbet
05-03-2009, 16:40
Swoja droga, nie rozumiem czym kieruja sie ludzie tak uparcie dazacy do udowodnienia potencjalnego oszustwa.
Zdjęcie nie jest żadnym dowodem, a z takim pomysłem mógł wyjść każdy chętny do zrobienia afery. Przecież wiadomo, że brak dowodu = potencjalne oszustwo. Jakby ktoś wyszedł na ulice i krzyczałby, że jest Jezusem, to też byś mu uwierzył? Bo przecież oskarżanie go o upośledzenie na umyśle to tylko puste słowa...
A jeszcze co do sprawy filmiku... Czy ktoś może mi powiedzieć, co mówi Amber gdy już kiedyś zrobiliśmy questa u niej, i znów chcemy dać jej książkę?
DK-LOG.911
05-03-2009, 17:01
@up
wlasnie tez nad tym myslalem...
Czy ktoś może mi powiedzieć, co mówi Amber gdy już kiedyś zrobiliśmy questa u niej, i znów chcemy dać jej książkę?
Tego questa możesz robić tyle razy ile chcesz. Nie ważne, że już raz jej tą książkę dałeś, zawsze ją wymieni.
~Topic.
Szczerze, to nie wiem co o tym myśleć. Nie znam <hmm> i nie wiem na co go stać, więc wolę się nie udzielać. Poczekam na rozwój wydarzeń. ; )
Monsword
05-03-2009, 17:37
@edit
4b. Sprawdzone to zostało :] Death list leci bardzo rzadko tylko i wyłącznie w miejscu ich "siedziby". Nie ma określonej przestrzeni.
^^ niewyłacznie w miejscu ich siedziby, z kazdego nomada w tibi mozna lootnac deathlist nawet na yalahar wiem bo tam lootłem
.N3pt3r.
05-03-2009, 18:55
@up
Umiesz czytać? Napisałem już 3x że się pomyliłem i że zamykam sprawe tego shitu.
Zdjęcie nie jest żadnym dowodem, a z takim pomysłem mógł wyjść każdy chętny do zrobienia afery. Przecież wiadomo, że brak dowodu = potencjalne oszustwo. Jakby ktoś wyszedł na ulice i krzyczałby, że jest Jezusem, to też byś mu uwierzył? Bo przecież oskarżanie go o upośledzenie na umyśle to tylko puste słowa...
A jeszcze co do sprawy filmiku... Czy ktoś może mi powiedzieć, co mówi Amber gdy już kiedyś zrobiliśmy questa u niej, i znów chcemy dać jej książkę?
Oczywiscie, ze zdjecie nie jest zadnym dowodem. Dobrze o tym wiem i wytlumacz mi gdzie napisalem ze jest inaczej. Nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi, skoro sam w kolejnym zdaniu wspomniales o nastepnym dowodzie, filmie, przy ktorym te pojedyncze zdjecie nie jest jedynym potwierdzeniem dropniecia przez ASa ksiazki. Sprecyzuj, bo strasznie niekonkretny jestes.
Jak chcecie jeszcze jakies dowody to wymyslcie cos w stylu spotkania z Amber (wiem, pisze to drugi raz, ale chyba niektorym tak trzeba). Lesiu imho bez robienia zadnych problemow skorzysta z mozliwosci udowodnienia posiadania ksiazki z ASa bez ujawniania jej tresci.
hmm czytalem tak co druga strone, chce sie tylko wtracic odnosnie tego 'ale dlaczego nikomu jeszcze to nie wypadlo skoro tyle shengow bylo zabitych?'.. moje pytanie brzmi "dlaczego na razie lootnieto tylko jednego great shield`a z massacry ? skoro tyle ich padlo na wszystkich swiatach' chyba ze ja o czyms nie wiem
.N3pt3r.
06-03-2009, 12:10
@up
Bo ta księga wypada Bardzo Rzadko?
To tak jak kiedyś hunciłem hydry z kolegą, i dopiero po 1,5h poleciały nam bohy.
@nepter
ty to jednak jestes idiota...
pan 2x wyzej uzyl tak zwanej ironii, w ktorej wykrywaniu nie jestes dobry.
hmm czytalem tak co druga strone, chce sie tylko wtracic odnosnie tego 'ale dlaczego nikomu jeszcze to nie wypadlo skoro tyle shengow bylo zabitych?'.. moje pytanie brzmi "dlaczego na razie lootnieto tylko jednego great shield`a z massacry ? skoro tyle ich padlo na wszystkich swiatach' chyba ze ja o czyms nie wiem
dla sprostowania to 2 razy
ale masz trochę racji niedługo miną 3 miechy od czsu lootniecie g helmeta
.N3pt3r.
06-03-2009, 16:58
@nepter
ty to jednak jestes idiota...
pan 2x wyzej uzyl tak zwanej ironii, w ktorej wykrywaniu nie jestes dobry.
Pisałem parę up że nie życzę sobie aby mnie wyzywać.
Idiota? Bo co? Popatrz loot na tibia.pl i KU*WA NIE PIE*DOL JEZELI NIE WIESZ -.-
Idiota? Bo co? Popatrz loot na tibia.pl i KU*WA NIE PIE*DOL JEZELI NIE WIESZ -.-
Rzeczywiscie jesteś na maksa niekumaty ...
Smerfekk
06-03-2009, 17:34
Chłopcy, nie odbiegajmy na offtopa. Sam Old Bp/ Nomad List~ ch** z tym;p.
Co do książki. Dziwne, że z ASa wyleciała. Jestem pewny, że ta książka jest prawdziwa. Ten film mnie przekonał a z resztą po co Pan Lesiu miałby sobie robić 'sławe'. Heh. Lesiu, mam nadzieje, że z czasem wyjawisz co nieco z tej książeczki :D
Pozdro -Smerf-
Diablo91
06-03-2009, 17:43
N3pt3r.
Nie chciał bym Cię obrażać (nie, tego nie mam na celu), ale zauważ że jeżeli kilka/naście osób Ci mówi że np. twoje wypowiedzi nie mają sensu, czy są wręcz idiotyczne to coś musi w tym być.
Tylko proszę Cię, nie pisz kolejnych postów w stylu "masz coś do mnie?". Nie wywołujmy "flam-wara". (Jeżeli chciał byś ze mną podyskutować to pisz na PW)
@(off)topic:
Nie wiem może się starzeje czy coś innego, ale mnie jakoś od dłuższego czasu "nie jarają" rzeczy związane z tibia... Przeglądałem dzisiaj ten temat, i jedno mnie dziwi. Ile zawiści jest w niektórych postach, nie którzy uważają się że im się wszystko należy itp. Całe te zamieszanie (pierw z dice, teraz z "tajemniczą książką") jest moim zdaniem chore, bo czy ludzie powinni się jarać kilkoma pixelami? No ale to już nie moja sprawa.
Ok, koniec marudzenia. Co do samej książki Lesia. Mam pytanie do wszystkich co piszą "czemu nie chce podać treści/daj treść itp", nawet jeśli książka została zloocona, nawet jeżeli poda treść to wam coś to da? Satysfakcje osobistą? A może dalej myślicie że na rookgaardzie jest mieć na SoFa i w tibi została choć by "kropla" RPG? No to kubeł zimnej wody na głowę, w dzisiejszych czasach questy przelicza się na kasę jaką można na nich zarobić a nie na elementy fabularne... Wiem, wiem marudzę i odbiegam od tematu.
Lesiu ma książę? A niech ją ma, jeśli mu to radość i satysfakcje dostarcza (bo to gra powinna). Mi nic do tego, jeśli ujawni jej treść? Przeczytam, jeśli nie? Nie będę mieć do niego żalu i nie będę wylewał swej żółci na forum.
pozdrawiam :)
Pan Klocek
06-03-2009, 18:26
@(off)topic:
Nie wiem może się starzeje czy coś innego, ale mnie jakoś od dłuższego czasu "nie jarają" rzeczy związane z tibia... Przeglądałem dzisiaj ten temat, i jedno mnie dziwi. Ile zawiści jest w niektórych postach, nie którzy uważają się że im się wszystko należy itp. Całe te zamieszanie (pierw z dice, teraz z "tajemniczą książką") jest moim zdaniem chore, bo czy ludzie powinni się jarać kilkoma pixelami? No ale to już nie moja sprawa.
Ok, koniec marudzenia. Co do samej książki Lesia. Mam pytanie do wszystkich co piszą "czemu nie chce podać treści/daj treść itp", nawet jeśli książka została zloocona, nawet jeżeli poda treść to wam coś to da? Satysfakcje osobistą? A może dalej myślicie że na rookgaardzie jest mieć na SoFa i w tibi została choć by "kropla" RPG? No to kubeł zimnej wody na głowę, w dzisiejszych czasach questy przelicza się na kasę jaką można na nich zarobić a nie na elementy fabularne... Wiem, wiem marudzę i odbiegam od tematu.
Lesiu ma książę? A niech ją ma, jeśli mu to radość i satysfakcje dostarcza (bo to gra powinna). Mi nic do tego, jeśli ujawni jej treść? Przeczytam, jeśli nie? Nie będę mieć do niego żalu i nie będę wylewał swej żółci na forum.
pozdrawiam :)
Jestem i na TAK i na NIE.
Może i questy przeliczają się na kasę, jednak kilka osób które je opracowuje dba o to aby miały one podłoże (coraz mniej, prawda, ale mają). Dzięki temu mają rzesze fanów RPG. Mnie Tibia przyciągnęła na tyle lat tylko dzięki historii i tym tajemnicom. Wiecie ile questów nie ma jeszcze rozwiązania?
Nie wiem który z Cip'ków funduje nam te wszystkie łamigłówki ale z serca mu dziękuję. Uwielbiam takie klimaty ala Indiana Jones, grzebanie w książkach, sięganie do przeszłości.
Dla niektórych Tibia to pixelowata gierka, dla mnie ciekawa książka z brzydkimi obrazkami.
Shantirell
06-03-2009, 20:46
Może i questy przeliczają się na kasę, jednak kilka osób które je opracowuje dba o to aby miały one podłoże (coraz mniej, prawda, ale mają). Dzięki temu mają rzesze fanów RPG. Mnie Tibia przyciągnęła na tyle lat tylko dzięki historii i tym tajemnicom. Wiecie ile questów nie ma jeszcze rozwiązania?
Nie wiem który z Cip'ków funduje nam te wszystkie łamigłówki ale z serca mu dziękuję. Uwielbiam takie klimaty ala Indiana Jones, grzebanie w książkach, sięganie do przeszłości. Dla niektórych Tibia to pixelowata gierka, dla mnie ciekawa książka z brzydkimi obrazkami.
Całkowicie się z tym zgadzam. Kilmat RPG jest wszechobecny. Gdzie tylko spojrzysz jest, wbrew pozorom, bardzo ciekawa fabuła (i często też zabawna). Tylko, że po prostu ludzie nie umieją patrzeć. Ta książka, według mnie, stała się prawdziwym błogosławieństwem dla całej społeczności Tibijskiej. Sprawiła, że jeszcze bardziej zainteresowałem się tą zapomnianą i pogrzebaną pod stertą spoili stroną tej gry, pełną tajemnic i fascynujących historii. Mam nadzieję, że chociaż kilku osobom to się zdarzyło. Dzięki tej książce już od kilku dni siedzę we wszystkich bibliotekach jakie istnieją w grze (niestety w oczach wyobraźni, gdyż moja postać na Mainlandzie utkneła pod Outlaw Camp :D) i szukam czegoś związanego z minotaurami...
The outcasts stole the key to our secret laboratory! That is worst of all. Now we can't make our milk, the source of our power.
AND WHAT THE HELL MEANS "KAPLAR"?!?!?
Edit:
Jestem tylko ciekaw, czy robicie cokolwiek w sprawie tej księgi, czy tylko potraficie marudzić bez przerwy o tym samym?
Beh0lder
08-03-2009, 17:08
Dla niektórych Tibia to pixelowata gierka, dla mnie ciekawa książka z brzydkimi obrazkami.
Bo to prawda
tibia = paint + notatnik ;0 /// cos w tym musi byc :)
co do ksiazki jak dla mnie jakis wkret ale niech bedzie rownie dobrze ja moge dac screena jak wyciagam z wolf'a Syf'a ale kto uwierzy ? Nikt? Bo nie jestem bossem rooka ktory wie wszystko ?:baby:Ale skoro wy dajecie screena to napewno musi to byc prawda 8o:cup: jeszcze ten dziwny szyfr ... udajecie ze cos wiecie a wiecie tyle co inni czyli nic :D
65141520120911 16191420 1764 :baby:
Rocket Slayer
08-03-2009, 17:38
co do ksiazki jak dla mnie jakis wkret ale niech bedzie rownie dobrze ja moge dac screena jak wyciagam z wolf'a Syf'a ale kto uwierzy ? Nikt? Bo nie jestem bossem rooka ktory wie wszystko ?:baby:Ale skoro wy dajecie screena to napewno musi to byc prawda 8o:cup:
Niezbyt na czasie jesteś.
jeszcze ten dziwny szyfr ... udajecie ze cos wiecie a wiecie tyle co inni czyli nic :D
Jako beholder zapewne wiesz wszystko na temat swojego języka...
99% prawda. Ksiega zostala lootnieta. Skoro tak mowicie, ze 'fstafje to folfa sófa ji bende suawny muahschcachachah!' to wstawcie... I co zobaczycie? Wasz 'pro mjedż' nie pojawi sie na samym koncu jak ksiega w potworze, a na samym poaczatku.
A teraz ten 1%...
Bag jest ZAWSZE na koncu loota.
Nie zawsze. Przykłady (wzięte z h.pl):
http://img216.imageshack.us/img216/2149/lotug1.jpg
http://img172.imageshack.us/img172/645/10551539.jpg
http://img132.imageshack.us/img132/5818/lotiq8.jpg
To ja mam jeszcze pytanie dotyczace ksiazki. Czy sa w niej zawarte jakies nazwy wlasne? Miasta, nazwy potworow, imiona NPCow, cokolwiek?
@OT
AVE TOMPIOR
taki bag mozna zrobic sobie w B-L-A-C-K-D-P-R-O-X-Y (taki bot) ;]
Nie wydaje mi się żeby na Linux'a są boty...
skalinho
11-03-2009, 18:43
Nie wydaje mi się żeby na Linux'a są boty...
zapewniam cie ze jezeli tibia jest pod linuxa to boty tez są.
edit.
koles niezle robi was w chuja a wy jeszcze mu wierzycie...
mozecie mnie besztac ale jestem do tego przekonany calkowicie...
z czasem zobaczycie dlaczego , znam kolesia.
Mi sie wydaje, że to nie fake ._.
Lesiu po co pokazałeś nóbkom tą książke?
Będą Cie męczyć teraz ;/
skalinho
14-03-2009, 21:19
po 1. ten koles juz probowal tak ludzi wrobic ze ma brass armor o ile sie nie myle ;p po 2. lootnalem ta ksiazke i mozesz w niej pisac co chcesz ;).
Beh0lder
15-03-2009, 01:39
po 2. lootnalem ta ksiazke i mozesz w niej pisac co chcesz ;).
No to jest bardziej prawdopodobne niz wersja Lesia.
po 2. lootnalem ta ksiazke i mozesz w niej pisac co chcesz ;).
Znajdź mi taką samą książkę na Rookgaardzie, gdzie można na nim cokolwiek napisać a przejdę ci moim Eldem na Mainlanda.
@down
Lepiej wymyśl sobie lepszą wymówkę.
skalinho
15-03-2009, 19:30
wyloocilem z shenga ;)
mozesz w niej pisac co chcesz ;]
@up
niechcesz?
niewierz ;)
i tak wszystko wyjdzie na jaw ;*.
zapewniam cie ze jezeli tibia jest pod linuxa to boty tez są.
edit.
koles niezle robi was w chuja a wy jeszcze mu wierzycie...
mozecie mnie besztac ale jestem do tego przekonany calkowicie...
z czasem zobaczycie dlaczego , znam kolesia.
Znajdź plx.
@Topic
Nie wierzę Lesiowi ;)
Beh0lder
17-03-2009, 16:43
wyloocilem z shenga ;)
mozesz w niej pisac co chcesz ;]
@up
niechcesz?
niewierz ;)
i tak wszystko wyjdzie na jaw ;*.
Ymkh mógłbyś pokazać tą książkę?
Marcin24
17-03-2009, 17:56
Ymkh mógłbyś pokazać tą książkę?
Ja też Ci mogę pokazać tą książkę. Na jakimkolwiek świecie.
Dobra, ok. Ma książkę a RB wykopał pickiem dziurę pod CipFriedem i mógł zabić Morgarotha na mainie runą UE. Skończcie już te wasze twierdzenia na temat "A co jeżeli..." pomyślcie o tym "Co jest i było."... Co do książki... Nie ma treści nie ma rozmowy, proste.
skalinho
19-03-2009, 10:23
ile razy mam tlumaczyc ze w ksiazce mozesz pisac co chcesz?.
@up
Skoro jestes tak zderemnowany i pytasz "ile" to odpowiedz brzmi "do usranej smierci". Nagraj fimik to pogadamy i okaze sie kto jest kozak :)
Nie sadze ze masz jakikolwiek dowod na to ze Lesiu, Klocek, Hakuoh i Dwim klamie :) Napewno bys go wykorzystal do ich "zownienia".
Lesiu i Klocek przepadli jak amfory.. dziwne
Beh0lder
19-03-2009, 15:03
Lesiu i Klocek przepadli jak amfory.. dziwne
Jak mówili będą probowali rozszyfrowac tresc ksiazki :P.
Trudno jest rozszyfrować coś czego nie ma. Autor tematu , Lesiu , Mr. Klocek i reszta śmieją zapewne z tego co tu piszemy.. Bo co to za problem wstawić fake i zrobić wielkie halo? Żaden.
Jeżeli treść książki jest naprawdę taka ważna przynajmniej powiedzcie czego ona dotyczy, śmiem twierdzić że jeśli napiszą iż treść książki odnosi się do SoF'a jest to kłamstwo. Nie raz CipSoft wspominał iż nie będą spoilować questów w grze.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.