zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Gorace info o Cipsoftowym programie anty-boterowym

Lord_Piterek
03-03-2009, 18:24
Mar 03 2009 -
Today we have punished 5163 Tibia accounts for using unofficial software to play during the last couple of weeks. These accounts have been identified by our automatic tool. For this reason, complaints about these punishments are in vain.

Cipsoft nie zartowali :)

Dzisiaj zbanowaliśmy 5163 konta za używanie nielegalnego oprogramowania do gry. Zostały wykryte przez nasze automatyczne narzędzie. Z tego powodu odwoływanie się od bana jest próżne.

Nareszcie coś robia! Dzieki:D

poprawione, thx StagG ;)

Zacev
03-03-2009, 18:28
Banishment:Account banished until Apr 02 2009, 16:20:04 CEST because of using unofficial software to play (Automatically detected.)

FAKTYCZNIE

Biohazardd
03-03-2009, 18:42
ta, pewnie banują pierwsze lepsze konta i się popisują.
a co do tego super wykrywacza botów, to pewnie wykrywa jakieś boty darmowe z tibiasoftu :p

Ja nie dostałem bana. ;)

Michukng
03-03-2009, 18:42
O.o to ci nowość ;P Może padnie rekord 10 k o.O Dobrze, że tyle wiary dostało bana, z drugiej strony mój rl kumpel też :D Mniej wiary na expie :) xD ! ! !

LoluU$
03-03-2009, 18:45
http://i90.photobucket.com/albums/k263/Vids-Kras/banwhaahhhaha.jpg

Kulfa ??? :||

Wylansowany
03-03-2009, 18:58
Jeszcze tylko brakuje ceny EURO z lipca (dzisiaj po 4,77 :() i tylko rozgrzewać myszkę do gry. :p

Erverse
03-03-2009, 19:05
a co do tego super wykrywacza botów, to pewnie wykrywa jakieś boty darmowe z tibiasoftu :p

Ja nie dostałem bana. ;)

Tak, na pewno masz rację. Wzięli sobie losowo 5k+ kont, nie mając zielonego pojęcia czy właściciel konta botuje czy nie... myśl człowieku.

Kurczakos
03-03-2009, 21:58
W ten sposób motywują ludzi żeby zaczynali botwać, gdyż bot place po "starych" boterach są chwilowo mniej zaludnione.

Milten Magician
03-03-2009, 22:05
@up
Dokładnie, sam z 'zemsty' odpaliłem 3 dodatkowe boty, jak nigdy tego nie robię.

@topic

Ja jestem jakoś tak obojętnie nastawiony do tego sytemu, nie znam zasady jego działania więc ciężko mi powiedzieć, czy on faktycznie dobrze działa.

W sumie, zbanowali mi kumpla z rl, to tez w fajny sposób, bana dostał o 15.40, a grał do 16.40 :P

Inferno3031
03-03-2009, 23:20

Ja nie dostałem bana. ;)
ta, nie masz o tym pojęcia i się popisujesz. System nie polega na wykrywaniu tylko "kiepskich" botów...

Widać, że konsekwentnie zabrali się do wywalania boterów.

pi0trus
03-03-2009, 23:27
Ale pobanowali tych botterów:) Na Neranie tylko 650 osób teraz gra. Na pvp to jeszcze można zabijać i zarabiać na botterach a na non-pvp to trochę trudniej się ich pozbyć ale też się da;): http://tibiacam.tv/cams.php?id=soca96czafsphwlk

okozaoko
04-03-2009, 00:07
Banowanie malo daje , wiecej traca niz zyskaja , miesiac temu gralo srednio po 60k ludzi teraz po banach gra jakos 42k ludzi , dla mnie lepszym rozwiazaniem jest ulepszenie funkcji w tibi , np przyjazne hotkeje ( nie tylko pod fami ) ale jak chcesz to i pod cala klawa albo pod myszke ( bo ogolnie ciezko jes operowac myszka strzalkami i do tego wciskac w ruchu np f1 ,

Vil
04-03-2009, 00:38
wiecej traca niz zyskaja

zyskają marketingowo, bo przestaną być TĄ firmą która dopuszcza sytuacje w której 20-30% użytkowników gry łamie regulamin i pozostaje to bez konsekwencji.

Ziker
04-03-2009, 00:38
Banowanie malo daje , wiecej traca niz zyskaja , miesiac temu gralo srednio po 60k ludzi teraz po banach gra jakos 42k ludzi , dla mnie lepszym rozwiazaniem jest ulepszenie funkcji w tibi , np przyjazne hotkeje ( nie tylko pod fami ) ale jak chcesz to i pod cala klawa albo pod myszke ( bo ogolnie ciezko jes operowac myszka strzalkami i do tego wciskac w ruchu np f1 ,

O tak masz ogromna racje !! Ludzie botow uzywaja bo im nie wygodnia grac :D Wez nie dobijaj pls? Botuja, bo nie chce im sie grac / graja dla kasy / nie maja czasu grac.

Aphino
04-03-2009, 00:39
Jeszcze tylko brakuje ceny EURO z lipca (dzisiaj po 4,77 :() i tylko rozgrzewać myszkę do gry. :p

Racja! :)

#top
Widać że coś robią :P

Dobranoc :)

StagG
04-03-2009, 00:45
Zostały wykryte przez nasze automatyczne urządzenie.

prosze cie popraw to.. x.x to jest skrypt (narzędzie) :)

@kilka up

skrypt nie sprawdza jakiego kto ma bota (bo niby jak? o.O), tylko czas w ms (milisekundach) w jakim jest np. przerzucany loot, czy jak w przypadku auto healera - po przekroczeniu progu automatycznie leczenie / używanie manasa, i uwierz mi, nie ma znaczenia jakiego bota używasz, bo każdy działa tak samo - możliwie jak najszybciej.
Czyli krótko mówiąc - producenci sami załatwili sobie pogrzeb - i dobrze. Napewno botterów nie wytępią w 100%, ale znacząco ograniczą ich liczbę :)

O tak masz ogromna racje !! Ludzie botow uzywaja bo im nie wygodnia grac :D Wez nie dobijaj pls? Botuja, bo nie chce im sie grac / graja dla kasy / nie maja czasu grac.

[w] nie masz czasu grać? nie chce ci się? proste - nie graj, i daj innym pograć w spokoju / uczciwie <kropka> . [/wypowiedź ogólna, nie skierowana do nikogo konkretnego]

ps:
146 accounts have been deleted today for mass login with illegal software. Play fairly and follow the Tibia rules! o.O

jedrolek
04-03-2009, 18:10
No, teraz jest dobrze. Kiedyś kolejki na harmoni o godz.18 sięgały do 250~ A teraz po 30~

Wylansowany
04-03-2009, 20:57
@up
Dokładnie, sam z 'zemsty' odpaliłem 3 dodatkowe boty, jak nigdy tego nie robię.

Sam doprowadzasz do tego, że program Cip Softu będzie włączony 24h/7d i będzie banował automatycznie. Logiczne myślenie się kłania. :p

@Aphino
Dzięki :).

Lord_Piterek
04-03-2009, 21:24
@up

no dokladnie, jeszcze kolesiowi dostanie sie ban na ip (6 miesiecy) i wtedy bedzie placz

Etemen
04-03-2009, 21:32
Kurde wezmą, losowo zbanują 6k kont i happy.

Askaral
04-03-2009, 21:37
Kurde wezmą, losowo zbanują 6k kont i happy.

W tym twojego wyboconego 23 knajta??Nosz kurczem pieczonem, co za niefartowny przypadek!

Etemen
04-03-2009, 21:44
@up
Nie zrozumiałeś mnie. Chodziło mi o to, że za wszelką cenę chcą pokazać działanie. Nawet banując uczciwych graczy. (ja nawet wtedy nie grałem)

Lord_Piterek
04-03-2009, 22:09
@up

"niewinny" czyli nie grajacy na bocie?

nawet jesli ktos nie gra na bocie to i tak moze dostac bana, np za wyzwiska, i to sie nazywa zbieg okolicznosci :p

piternet
04-03-2009, 23:11
Nie rozumiem dlaczego administracja dopuszcza do dyskusji, w której wszyscy chwalą się botem... hmmm myślałem, że to na tym forum zakazane. Reported temat, nawet ktoś z supportu mówi, o botach, lol?

Vil
05-03-2009, 00:02
mamy dla uspokojenia sumień używać skryptu zamieniającego każde słowo 'bot' na 'ciasteczko' ?

na forum bezwarunkowo nie ma dyskusji o szczegółach bocenia - tematy dotyczące skryptów, ustawień, cracków, egzemplarzy botów są regularnie kasowane, a do każdego skasowanego tematu ja osobiście dodaję gratis perm bana. A dyskusja o istnieniu botów istnieje, tak samo jak można dyskutować o hitleryzmie, bez jego gloryfikacji.

Zacev
05-03-2009, 08:10
Cipsoft nie straci tyle , żeby się to nieopłacało. Tak naprawdę na tym zyskają tyle , że na dłuższą metę ( reputacja musi się poprawić) Przecież widzę , że w tematach o skasowanych botterach odzywają się głosy - było 900 graczy teraz juz 600 to zaczynam grać blablablabla. Usuwając botterów ( vide ja)
zmuszają ich do ciśnięcia ręcznie. No nie mówcie mi proszę , że ludzie przestaną grać , zrobią nowe acc po delete i co prawda nie usuną botterów ze słabszych mobów bo mogę postawić 10 kina dla kasy na rotach i mam to gdzieś czy mi je skasują czy nie.. Litości!
Pozdrowienia dla pseudo ekonomistów.

dervenx
05-03-2009, 08:18
ale i tak jest pełno boterów
jak wczoraj z kumplem poszliśmy na cyce to tam może 3 osoby z nami to nie były boty -.-(a ludzi na górze cyców było może ok. 30)X(

StagG
05-03-2009, 12:32
@up

cierpliwości, ich kampania anty-botterska trwa dopiero miesiąc, i niemożliwie jest aby wszystkich naraz wyjebali :<

Cierpliwości :P

kropik
07-03-2009, 19:52
Ja czasem używam bota jak jestem na AS (bot na ciągłe gadanie exori flam :P) A jakoś jeszcze bana nie dostałem O.o

--Cienius--
07-03-2009, 21:50
zyskają marketingowo, bo przestaną być TĄ firmą która dopuszcza sytuacje w której 20-30% użytkowników gry łamie regulamin i pozostaje to bez konsekwencji.

Wierzysz w to ze 20-30 %? Moze ci sie pomylilo z tym ze tyle jest czystym, to Ci przyznam racje

Kabaczeek
08-03-2009, 08:06
Cipsoft jest popieprzony, zostawilem Cave na noc na malpach a jak wstalem rano to bylo to okno ze dostalem bana, co za gnoje za co ten ban -.-?

--Cienius--
08-03-2009, 08:20
@up

Marna prowokacja

Vil
08-03-2009, 10:19
Wierzysz w to ze 20-30 %? Moze ci sie pomylilo z tym ze tyle jest czystym, to Ci przyznam racje

ostrozny szacunek, ja rowniez spodziewam sie ze sporo zanizony.

PanKracy
08-03-2009, 11:17
Bardzo dobrze. Co do postów up - to że w najbliższym czasie będą mieli spadek kupowania PACCów nic nie szkodzi. Jak ludzie zobaczą że w grze nie ma tylu oszustów to zaczną wracać do gry co spowoduje że będą mieli większe dochody niż teraz. Bo po co ktoś ma kupować PACCa który oferuje mu tereny wypchane po brzegi botterami? A tłumaczenie, że ktoś używa bota bo nie ma czasu grać/ nie chce mu sie - co to kogoś obchodzi? Jak nie ma czasu grać to niech nie gra.