PDA

Pokaż pełną wersje : Kolejne Bany !

Zalgadis
03-03-2009, 21:54
Dzisiaj Cipsoft ukarał 5163 kont tibijskich za używanie nielegalnego oprogramowania do ułatwiania sobie gry przez ostatnie kilka tygodni. Konta te zostały wykryte automatycznie przez ich nowy program. Z tego powodu, jakiekolwiek usprawiedliwienia w tej sprawie są bezcelowe.

Warto przypomnieć że to już 2 fala banów. W poprzedniej ukaranych zostało 4959 graczy używających nielegalnego oprogramowania.

Pozdrawiamy i życzymy miłej gry bez oszustów, Tibia.pl team.

Marilla
05-03-2009, 00:14
Omgz0rz, ja chyba powrócę do Tibii :)
Na Pandorii były same boty, mam nadzieję, że DUŻO się zmieniło :D

@edit
Aha. F1R5T H4H4!

ziomkow
05-03-2009, 00:26
Bany dla boterow=mniej kasy z Pacc dla CIPS
Chyba im sie to nie oplaci.
Pozdro

informat6
05-03-2009, 00:34
Przestałem grać w tibie, gdyż gdy miałem ochotę i czas na expienie cały czas siedziały same boty. Kto wie, może zagram...

Rav
05-03-2009, 01:02
szkoda tylko ze ja w ich loteri padlem ofiara i mnie wytypowali do bana w tym miesiacu a innych botterow nie xd, ale co ma za sens gra jakby mieli zbanowac 90% gracy no profit menz

Frezko
05-03-2009, 06:50
tibia była nudna jak się szło na expowisko a tam latały o wiele większe boty i zabijały ci potworki w tedy odechciewało się gry pamiętam jeszcze jak poszedłem na 11 lvl na dc na rotwormy a tam biega czterech kolesi z 40 lvl + i jeden 83 lvl w tedy mi już się żal tych botów robiło

Ganci.
05-03-2009, 06:58
Pragnę zauważyć że banując i zmniejszając ilość botterów CIPSOFT ponownie zwróci uwagę uczciwych graczy którzy kiedyś odeszli.
Pozatym gracze którzy dostali delete/ bana na miesiąc dalej będą grać na innych kontach i kupować pacce a MOŻE NAWET zaczną grać uczciwie.

Dominik38
05-03-2009, 07:09
Może uczciwi gracze powrócą, jednak myślę, że ci którzy dostali delety na swoich 80lvlach + raczej tego nie zrobią. Używali bota, by nie przeznaczać tyle czasu na grę i nie wydaje mi się by teraz chciało im się zaczynać od nowa i np. skilić co zajmuje trochę czasu. Wydaje mi się też że teraz 8-20lvl będą miały ciężko bo jak już botterzy dostali bana to założą nowe konta, którymi będą bocić na mino/rotach/trollach i uniemożliwi to spokojną grę nowym graczom.

sammon
05-03-2009, 07:18
I, dobrze tak tym frajerom może se tera spokojnie poexpie xD

qq2
05-03-2009, 07:30
Może jeszcze choć odrobinkę starej Tibii da się uratować... ;o

Endderx Druid
05-03-2009, 07:30
To tylko 1% boterów ...
zbanowali tylko 10% wszystkich graczy online przy godzinach 20~ (50000 osób online)
I nie powinnien być ban na konto tylko ban ni IP na 30dni.
Bo i tak więszka większośc większości ma już założone konta nowe.
Dlatego nie gram tibie :)

tibia była nudna jak się szło na expowisko a tam latały o wiele większe boty i zabijały ci potworki w tedy odechciewało się gry pamiętam jeszcze jak poszedłem na 11 lvl na dc na rotwormy a tam biega czterech kolesi z 40 lvl + i jeden 83 lvl w tedy mi już się żal tych botów robiło

Kiedyś 40-50 lv sorc/druid mógł tylko expić na rotach, bez zbędnego waste.

Avios
05-03-2009, 07:48
Esprit, ja miałem bota, ale gram uczciwie... W sumie już nie gram, bo mi się znudziło, ale raz w życiu użyłem bota, a kilkanaście razy WH xd

Duchens
05-03-2009, 07:52
Dobrze, że banują użytkowników używających nieoficjalnego oprogramowania do tej gry, ponieważ jest to łamanie ogólnych zasad.
Jednak przyglądając się osobom wypowiadającym się na ten temat, nasuwają mi się pewne refleksje. To prawda, będziecie mieli więcej miejsc na polowanie w takich miejscach jak DC, Dwarves Kazz itp. Mam tu na myśli wypowiedzi osób które nie maja konta PACC. Musze też stwierdzić, że w większej części, botów używają ludzie, którzy kupują PACC, ponieważ PACC = miejsce do "bocenia".
Reasumując... Jeżeli będą kolejne fale banów, zostanie niewielka liczba graczy PACC. Jeżeli nie będzie graczy PACC to FACC tym bardziej.

Evil Maul
05-03-2009, 09:20
Jak do wakacji wyp****ą jeszcze z 2-3 razy po 5kk osób to wracam do gry ;p
Bravo Cipsoft! oby tak dalej ;]

b-boyandziaocb
05-03-2009, 09:31
wedlug mnie ten system nie istnieje moj rl ziomek boci non stop napieprza bez staminy bot nawet po ss sam sie loguje a bana nie dostal a ja kikla trazy wlaczylme bota zeby poskakac gora dol i bana dostalem wiec to jest raczej nie prawda
hail candia i grzejcie vifona

Bali*
05-03-2009, 10:06
Mówicie że mniej kasy dla cipsoftu...
Boterzy są denerwujący.
Idziesz na np. na dragi na pacc ofc.
A tu boter lata i nie masz gdzie expic bo boter lata...
Się nie chce grać wtedy.

Vertiro
05-03-2009, 10:11
haha i dobrze ;~

Glacial
05-03-2009, 10:30
Pozdro

Skoro podejmują takie akcje, to chyba jednak im się opłaci.

Po tych dwóch ( i mam nadzieje nie ostatnich!) falach ja również zacząłem rozważać powrót. Niech jeszcze zbanują z jakieś 20 000 graczy i będzie już całkiem nieźle.

Aphino
05-03-2009, 10:34
Może Cip-Soft nie myśli tylko o kasie, ale i o graczach.
No cóż zobaczymy jak to dalej pójdzie :)

rosa39
05-03-2009, 10:50
A ja uważam że nazywając graczy oszustami nazwaliście 90 % graczy. Dzięki botom clipsoft ma kase.

M@tthew
05-03-2009, 11:10
Mnie i kolegi jeszcze nie zbanowali <3

Mudbloods
05-03-2009, 12:30
Mówicie, że banują to mniej kasy z pacc itd... Może i racja, ale jest też możliwość, że po kilku takich masowych banach ludzie przestaną w pewnym stopniu bocic na tych NG, BlackD, ElfBotach etc. bo się przestraszą. Wtedy CIPy zrobią swojego bota (oczywiscie nieoficjalnie), który będzie kosztował powiedzmy 100 zł będzie on "niewykrywalny" i znowu botterzy zaczna bocić, tyle ze CIP na tym będzie jeszcze wiecej zarabiał :)

Moja teoria.
Chev~

Tr0k
05-03-2009, 12:32
PozdroWłaśnie dlatego banują seriami.
Nie chodzi o to by zbanować boterów (moim zdaniem dobrze by było ale nie dla cipsoftu) tylko o to, żeby sami przestali bocić.
Może po pierwszym mass banie wiele się nie zmieniło ale teraz już poważniej zaczną się bać.

I nie mówcie, że cipsoft straci wszystkich klientów bo botterzy to ludzie uzależnieni i z botem czy bez - za pacc będą płacić.

Regeusz
05-03-2009, 13:16
Jak mniej kasy ? A kto przestanie niby grać ? Z tego co wiem co ci dostali bana w 1 fali graja dalej tylko że bez botów, przestańcie pierdolic bzdury

Eteral
05-03-2009, 13:49
sporo ludzi co kupiło Pacc'a marnuje go ;p
Gdzieś słyszałem że jak wykryją cie to w miejscu gdzie np pisze... "Sorry, not possible." można zobaczyć komunikat że wykryli u ciebie bota ;p.
czy to prawda?

Vipciu
05-03-2009, 14:07
na non-pvp najwiecej zniemić non-pvp w pvp na pvp ubijało się tych botterów na goblinach :P

Dwarfik
05-03-2009, 14:09
Jakie h4xy[boty] polecacie do tibii ;p

Evil Maul
05-03-2009, 14:11
Wtedy CIPy zrobią swojego bota (oczywiscie nieoficjalnie), który będzie kosztował powiedzmy 100 zł będzie on "niewykrywalny" i znowu botterzy zaczna bocić, tyle ze CIP na tym będzie jeszcze wiecej zarabiał :)

Moja teoria.
Chev~

bardziej prawdopodobne jest to że w przyszłym update wprowadzi swoje macro do klienta coś na podobiznę w WoW'ie :>

Eborcik
05-03-2009, 14:16
wedlug mnie ten system nie istnieje moj rl ziomek boci non stop napieprza bez staminy bot nawet po ss sam sie loguje a bana nie dostal a ja kikla trazy wlaczylme bota zeby poskakac gora dol i bana dostalem wiec to jest raczej nie prawda
hail candia i grzejcie vifona

Pomysl... przecierz nie zbanuja wszystkich od razu

Dwarfik
05-03-2009, 14:16
bardziej prawdopodobne jest to że w przyszłym update wprowadzi swoje macro do klienta coś na podobiznę w WoW'ie :>
wtf co to jest macro bo nie wszyscy są tutaj nałogowymi tibijczykami ;d

qq2
05-03-2009, 14:32
Cipsoft samymi PACC'ami nie żyje, więc zwracam się do większości aby nie pieprzyli głupot, że wytną w pień 90% populacji tibijskiej (a tak na marginesie, czy to w ogóle jest poparte jakimiś badaniami)? Bo nie sądzę... Gdyby tak im zależało na kasie "s pakuff" to nie podejmowali by tak ryzykownej decyzji, o masowych banach... Więc pomyślcie zanim coś napiszecie... ; [

ZapodajMuze
05-03-2009, 15:06
Na ratowanie tibi jest juz zapozno bo kogo nie pytam z tych co dostali bana mowia "minie ban i moze juz cip nie zrobi czyszczenia".

caveki
05-03-2009, 15:19
sporo ludzi co kupiło Pacc'a marnuje go ;p
Gdzieś słyszałem że jak wykryją cie to w miejscu gdzie np pisze... "Sorry, not possible." można zobaczyć komunikat że wykryli u ciebie bota ;p.
czy to prawda?

Sorry, not possible piszę gdy np chcesz wejść w ścianę więc cię za to nie zbanują xd

--Cienius--
05-03-2009, 15:31
smieje sie wam w twarz bo botuje codziennie 12h na 6 mckach i od 2 miechow nie mam ani jedengo bana

CesarzRoxy
05-03-2009, 15:45
Mój 113 ek poszedl na urlop xD
Co do tych banów to mysle ze banuja tylko h-levele
Zawsze na bocie miałem 4 postacie na oddzielnych kontach.
-113 ek (banned)
-74 rp (banned)
-60 ek (free)
-28 druid (free)
Można dojść do wniosku ze tylko h-levele banuja.

Inferno3031
05-03-2009, 15:47
Mówicie, że banują to mniej kasy z pacc itd... Może i racja, ale jest też możliwość, że po kilku takich masowych banach ludzie przestaną w pewnym stopniu bocic na tych NG, BlackD, ElfBotach etc. bo się przestraszą. Wtedy CIPy zrobią swojego bota (oczywiscie nieoficjalnie), który będzie kosztował powiedzmy 100 zł będzie on "niewykrywalny" i znowu botterzy zaczna bocić, tyle ze CIP na tym będzie jeszcze wiecej zarabiał :)

Moja teoria.
Chev~
To najgłupsza teoria jaką kiedykolwiek widziałem. Brawa dla tej fanki piłki nożnej!

Widze, że jest tu masa fanów stwierdzenia "Cip leci na kase"... A macie może dowód takiego zachowania z ich strony? Starają się jak mogą usuwając oszustów a niektórzy jeszcze próbują przedstawiać ich w złym świetle ;] To jest dopiero debilizm...

suchy89
05-03-2009, 16:08
Smiesza mnie ludzie co pierdola ze jak cipsoft usunie botterow to nie bedzie ludzi do kupienia PACCa napewno jakis tam % ludzi odejdzie (i dobrze) ale dam sobie palca uciac ze wiecej ludzi wroci do gry i tych lepszych:)
A poza tym ile jest ludzi uzaleznionych co graja z botem i bez bota nawet jak im postac skasuje zrobia nowa postac i beda grac dalej tylko ze bez bota i tyle:)
Zreszta gdyby Cipsoft wiedzial ze niby straci na botterach to by ich nie kasowal wiec pewnie jest na odwrot.

Arka_Sath_Wielki
05-03-2009, 16:21
To tylko 1% boterów ...
zbanowali tylko 10% wszystkich graczy online przy godzinach 20~ (50000 osób online)

Ale zauważ, że zrobią sobie nowe konto, wbiją 50 na bocie i znowu ban i znowu nowe konto :) myslisz ze po ilu razach im sie to znudzi?

Tjolek
05-03-2009, 16:30
Coś z forum tibia.com

* 5163 accounts was the total number of accounts that got punished
* 3048 of them had premium time
* 141 accounts were deleted
* 37 accounts of the punished accounts had tutor status.

Explorer of Hell
05-03-2009, 16:39
Widac, ze ponad polowa zbanowanych to posiadacze pacc. Niektorzy pisza, ze ktos, kto dostanie bana/delete itak bedzie gral. Wiele znanych mi ludzi po otrzymaniu bana sprzedaje chara i konczy gre. Cipki przestana banowac jak dochody im sie zmniejsza... teraz jeszcze euro drozeje, to mniej ludzi kupuje pacca.

Kaelthas666
05-03-2009, 16:51
Jak do wakacji wyp****ą jeszcze z 2-3 razy po 5kk osób to wracam do gry ;p
Bravo Cipsoft! oby tak dalej ;]

to w tibie gra 5 milionów osób :o WoW ;)

Cipsoft samymi PACC'ami nie żyje, więc zwracam się do większości aby nie pieprzyli głupot, że wytną w pień 90% populacji tibijskiej (a tak na marginesie, czy to w ogóle jest poparte jakimiś badaniami)? Bo nie sądzę... Gdyby tak im zależało na kasie "s pakuff" to nie podejmowali by tak ryzykownej decyzji, o masowych banach... Więc pomyślcie zanim coś napiszecie... ; [

no a niby z czego?? reklam na stronie nie ma więc niby skąd pytam się ja bystrzaku - większośc h-lvli boci i nie powiesz że tak nie jestbo nawet jeśli nie cave bot to skiluje, zbiera gp i sortuje loota - boty są wygodne a jak dostaną bana na rlu to pójdą na otsy - tam nadal nie ma programowego wykrywania botów

Zreszta gdyby Cipsoft wiedzial ze niby straci na botterach to by ich nie kasowal wiec pewnie jest na odwrot.

wiesz cipy (spójrz co za nazwa) - poza tym to niemcy, nacja która wywołała II WŚ - też myśleli że wygrają

CesarzRoxy
05-03-2009, 17:09
Są tu 2 teorie

pierwsza:
Jeśli cipsoft bedzie banował botów. Prawie wszyscy się sprzeciwią przestaną grac i cipsoft bedzie miał mniejsze dochody.

druga:
Jeśli zabnuja wszystkich botów to zaczną oni grać bez botów, a dużo ludzi powróci do gry.

Jeszce kiedyś 100 lvl to trzeba było bić conajmiej pół roku, a teraz 100 lvl można wbić w 1 miesiac. Nie raz widziałem ludzi co na jednym (90) paccu potrafią wbić 160 lvl.

Gawaran
05-03-2009, 17:15
No i dobrze, niech banują, ich sprawa jeżeli mają jakiś w tym cel.
Bo każdy jeden się powtarza, że Cipsoftowi nie opłaca się banowanie tych kont. Wreszcie szansa dla uczciwych graczy.

@up
100lvl w pół roku bez bota? To chyba dla uzależnionych nieuków.

kenobi8
05-03-2009, 17:29
Brawo! Jeszcze więcej powinni zbanować...

Trol'Trol
05-03-2009, 17:33
Są tu 2 teorie

pierwsza:
Jeśli cipsoft bedzie banował botów. Prawie wszyscy się sprzeciwią przestaną grac i cipsoft bedzie miał mniejsze dochody.

druga:
Jeśli zabnuja wszystkich botów to zaczną oni grać bez botów, a dużo ludzi powróci do gry.

Jeszce kiedyś 100 lvl to trzeba było bić conajmiej pół roku, a teraz 100 lvl można wbić w 1 miesiac. Nie raz widziałem ludzi co na jednym (90) paccu potrafią wbić 160 lvl.

bo kiedys bylo trudniej nie bylo tylu expowiks vis na jedna krate knight walil po 20 no a pal byl niezly

Mudbloods
05-03-2009, 17:54
To najgłupsza teoria jaką kiedykolwiek widziałem. Brawa dla tej fanki piłki nożnej!

Widze, że jest tu masa fanów stwierdzenia "Cip leci na kase"... A macie może dowód takiego zachowania z ich strony? Starają się jak mogą usuwając oszustów a niektórzy jeszcze próbują przedstawiać ich w złym świetle ;] To jest dopiero debilizm...

Ludzie wchodzą na ten temat, żeby wypowiedzieć swoje zdanie. Inni mają takie, inni takie. Nie musisz od razu wszystkich krytykować. Wchodzisz tu zeby wszystkich pocisnać? Tu masz swoj debilizm...

Monsword
05-03-2009, 18:03
cip soft to w koncu nie banda dzieci, wiedza raczej ze moga im sie dochody zmienjszyc, ale napewno nie natyle by niewystarczały. I wrazie gdyby cos niewypaliło napewno maja inne sposoby na utrzymanie firmy nie?

Rozenix
05-03-2009, 18:21
Skoro Cipsoft nie toleruje boterów to widocznie mają w tym jakiś cel podyktowany ekonomią.
Moim zdaniem Cipsoft wychodzi z takiego założenia:

Na bocie szybciej wbijasz level niż na manualu a co za tym idzie:

1 - Kupiujesz 1 PACC na 90 dni - włączasz bota ( i idziesz do szkoły, na piwo, na boisko itp), i przez te 90 dni wbija ci bot na przykład 160 lev. Potem dajesz sobie spokój bo masz już spory level i możesz PKować na pvp, huncić na molts, poh, POI i w paru innych miejscach, ewentualnie może kupisz kolejnego PACCa ale to jeszcze nie jest pewne. Cipsoft zarabia wtedy tylko na jednym PACC.

2 - Kupujesz 1 PACC na 90 dni - expisz, skilujesz manualnie a to zajmuje więcej czasu, bo musisz przy tym być a co za tym idzie nie zawsze masz czas na skill i expa, więc kupujesz kolejnego PACCa. Cipsoft zarabia na 2 PACCach, więc ma lepszy zysk.

Proste.

qq2
05-03-2009, 18:22
no a niby z czego?? reklam na stronie nie ma więc niby skąd pytam się ja bystrzaku - większośc h-lvli boci i nie powiesz że tak nie jestbo nawet jeśli nie cave bot to skiluje, zbiera gp i sortuje loota - boty są wygodne a jak dostaną bana na rlu to pójdą na otsy - tam nadal nie ma programowego wykrywania botów
Tak szefuniu. Jakbyś nie mógł zauważyć, to oni są firmą. Więc pomyśl teraz racjonalnie... Gdybyś jakimś cudem założył firmę rywalizującą chociażby z Cipsoftem (5 liga podwórkowa na tle MMO) to czy abyś nie wolał mieć jak najwięcej pieniążków dla siebie? : < Każdy zdrowo myślący człowiek postąpiłby w ten właśnie sposób. I co oni by z tego całego banowania mieli? Same staty? PACC'e są tylko zalążkiem tego, co kryje Cipsoft. Ale nie jest to ich jedyny dochód!
Aaaaa... I jeszcze jedno: porównywanie OTS'ów do rl to już totalny kretynizm. Następnym razem pomyśl główką zanim coś napiszesz, a jak to nie pomoże, walnij ze trzy razy nią o biurko.

Gadzixor
05-03-2009, 18:37
biórko.
Pozdro600

No prosze prosze... A mnie nie zbanowali :] A juz sie przestraszyłem, ze jak sie logne to bedzie ten napis "....banished...". Ale cos mi sie wydaje, że mnie wykryją, mimo iż bota uzywam tylko zeby mi mówił automatycznie "exura" podczas expa i zeby mi światło dawał i grupował przedmioty w bp.

Trol'Trol
05-03-2009, 19:01
Skoro Cipsoft nie toleruje boterów to widocznie mają w tym jakiś cel podyktowany ekonomią.
Moim zdaniem Cipsoft wychodzi z takiego założenia:

Na bocie szybciej wbijasz level niż na manualu a co za tym idzie:

1 - Kupiujesz 1 PACC na 90 dni - włączasz bota ( i idziesz do szkoły, na piwo, na boisko itp), i przez te 90 dni wbija ci bot na przykład 160 lev. Potem dajesz sobie spokój bo masz już spory level i możesz PKować na pvp, huncić na molts, poh, POI i w paru innych miejscach, ewentualnie może kupisz kolejnego PACCa ale to jeszcze nie jest pewne. Cipsoft zarabia wtedy tylko na jednym PACC.

2 - Kupujesz 1 PACC na 90 dni - expisz, skilujesz manualnie a to zajmuje więcej czasu, bo musisz przy tym być a co za tym idzie nie zawsze masz czas na skill i expa, więc kupujesz kolejnego PACCa. Cipsoft zarabia na 2 PACCach, więc ma lepszy zysk.

Proste.

ale wy jestescie smieszni myslicie ze na bocie da sie wbic 160 lvl tak na full afk zal mi was no chyba ze na non pvp na pvp na pewno cie ktos zabije i non pvp jest dla nobow :)

anasazi
05-03-2009, 20:26
widać, że większość z Was gra na non pvp, bo na pvp (eternia) ja takich problemów nie mam, chyba raz w życiu spotkałem bota na larvach ... aczkolwiek to było w 2006 roku :D

Crystal
05-03-2009, 20:48
Wszystkim analitykom rynku przypomne, ze jakos pare lat temu nie było takiej fali botowania a jakis programikow to sie uzywało do robienia runek/łowienia ryb albo do leczenia na anni, a jakoś tibia zaistniała, rozwinęła się. Czyli jednak ktoś grał i jakies obroty firma miała. Nawet jeśli teraz znikną boty to i tak tibia w opinii wiekszosci (nie w mojej) jest atrakcyjniejsza niż kiedyś i gra wiecej dzieci, koleżka koleżce w szkole powie i sie rozchodzi. Oprócz tego (do osób, które mowią ze cip zarabia tylko dzieki botom) przecież boty nie znikną całkowicie z dnia na dzień, banują stopniowo seriami po kilka tysiecy ludzi, potem nastepne kilka itp ale nie wszystkich na raz i ostatecznie, botowy świat sie kreci dalej tylko ze jakaś czesc kont zostaje w końcu usunietych albo ludzie niektórzy rezygnują. Tak czy siak graczy cały czas przybywa a innych ubywa, wychodzi na 0, troche botów odpadnie, troche przybedzie, przybedzie moze tez troche uczciwych. To jest działalnosc na szeroką skale, ogólnoswiatową i ona tak łatwo nie upadnie przez to ze pare tysiecy kont zostanie zbanowanych na miesiąc a kilkaset usunietych po 3 banie.... takze relax boys :)

Kliyeamsis
05-03-2009, 21:32
To tylko 1% boterów ...

34677
Players Online

Yah, sweet.. Godzina 21;14.. ;o
Kiedyś może i tyle wbijało..

#topic
Yah, sweet.. jeszcze 3 takie fale i będzie po botach. Przestraszą się :P

mc200
05-03-2009, 21:57
34677

Yah, sweet.. jeszcze 3 takie fale i będzie po botach. Przestraszą się :P

Phii, że co ;D? Ja już szóstego cashmakera botuje ;) Jak mi jakiegoś zbanują poczekam na apdejta Blackd i zrobie nowego ;D

i00n
05-03-2009, 22:13
Powinni dodać jakiś wykrywacz do Tibii który ciągle sprawdza czy nic nie modyfikuje procesu Tibia,exe, a także sprawdza czy ten plik nie został w jakiś sposób zmodyfikowany (crack itp) aby ominąć to zabezpieczenie. W WoW'ie takie coś jest i na orgu nikt, kompletnie nikt nie oszukuje, a jeśli już by próbował to po 5 min dostaje auto perm-bana. Ja sam nie gram w Tibię dlatego że rywalizacja nie jest uczciwa, może jak by takie coś wprowadzili to czasem bym pograł, a tak to nie ma sensu.

Dirk Pitt
05-03-2009, 22:16
widać, że większość z Was gra na non pvp, bo na pvp (eternia) ja takich problemów nie mam, chyba raz w życiu spotkałem bota na larvach ... aczkolwiek to było w 2006 roku :D

Widac masz mizerne pojecie o tej grze, a mage bomb itp?, jak chcesz wygrac wojne na pvp bez bota, mysl racjonalnie, oszukiwannie zabija gre, CIPSOFT to wie, wiekszosc z was niestety NIE.

Rozenix
05-03-2009, 22:26
ale wy jestescie smieszni myslicie ze na bocie da sie wbic 160 lvl tak na full afk zal mi was no chyba ze na non pvp na pvp na pewno cie ktos zabije i non pvp jest dla nobow :)

Trolu - napisałem wyraźnie "na przykład" i wcale nie twierdzę, że można tak wybocić, jedynie podałem przykład. Idź do okulisty Trolu.

Frezko
05-03-2009, 23:07

no tak ja rozumiem że by iśc na jakiś duży spawn rotów i tam sobie dobic lvl lub przyexpic ale że by iśc na taki spawn jak na dc jeszcze do tego kilka osób tam lata 40+ to już chyba przesada jak mi tam na 17 lvl już zarombiście wolno wpadał exp a co dopiero na tym lvl

Topic
Cipsoft może straci trochę kasy za to banowanie botów ale zapewni sobie lepszą przyszłośc no bo taki nowy gracz jak zacznie grac i pójdzie na jakieś expowisko dla początkujących a tam lata dużo botów z wysokimi levelami co będą mu zabijac potworki to mu się szybko taka gra znudzi

Trol'Trol
05-03-2009, 23:29
Trolu - napisałem wyraźnie "na przykład" i wcale nie twierdzę, że można tak wybocić, jedynie podałem przykład. Idź do okulisty Trolu.

wlasnie ze to jest twierdzenie i wogle malo kto boci tak ze zosatwia bota i idzie do szkoly czy na pwio no chyba ze jakies 20 lvl na rotach watpie rzeby ktos zosatwil 150 ek na 24h na afk no chyba ze na towim non pvp i wogle co wam przeszkadzaja boty ??? same noby sie tu wypowiadaja a bot mi bije potwora co bot ci bije twojego acienta,dla,demona ???

Trol'Trol
05-03-2009, 23:58
Elfbot <3 <3 Stawiałem 60 ed na ancientach :p Tylko co 3h trzeba bylo potki zmieniac ;p ale exp lecial jak szalony[/QUOTE]

no tak ja tez ;p ale to co innego bo sobie zajmujesz expowisko i nikt ci tam przecerz nie wejdzie i nie odpali bota i bedzie bocil z toba

i00n
06-03-2009, 00:13
Przeczytaj to co napisales i pomysl dlaczego cipsoft tak nie zrobił ?

Możliwe że jeszcze na to nie wpadli albo nie potrafią tego zrobić. Ja tylko napisałem sugestię jak powinno być a nie pytanie dlaczego tak nie jest.

Ashlon
06-03-2009, 01:28
Heh, niedlugo 1/2 wszystkich graczy w Tibii bedzie pobanowana...:P

Xr3
06-03-2009, 01:47
Gdyby możliwości zdobywania punktów doświadczenia dla postaci z 200 poziomem i większym, nie kończyły się na Okolnir, to ludzie nie sięgali by po Boty. Proste i oczywiste.

Gonzo
06-03-2009, 02:01
Gdyby możliwości zdobywania punktów doświadczenia dla postaci z 200 poziomem i większym, nie kończyły się na Okolnir, to ludzie nie sięgali by po Boty. Proste i oczywiste.

Najlepiej jak by zrobili lvl capa, tak właśnie do 350. ;)

--Cienius--
06-03-2009, 07:36
maxymalny level 400 bylbym dobrym rozwiazaniem potem w miare updatow podwyzszac (pomysl sciagniety z wowa ale jak widac bardzo sie podoba)

sebastiano
06-03-2009, 09:00
No jeszcze z 10x tyle mają do roboty :/.

Duke Dran
06-03-2009, 10:13
Widzę, że się rozkręcają nieźle : ). Tak trzymać!

Zalgadis
06-03-2009, 11:01
Według mnie zamiast wprowadzać coraz to silniejsze potworki (Różniące się jedynie obrażeniami i kolorem skóry) już dawno powinni wprowadzić że max level to 200.
I zamiast wbijania lvla ludzie ćwiczyli by pvp. Oczywiście bot odpada z gry.
No ale lepsze to niż nic.
Przynajmniej część oszustów została zbanowana.

Artusta
06-03-2009, 12:06
po 1 limit 200lvl odpada bo ile jest lvl 200+? jak cip i wytlumaczy ze zabieramy wam xxx expa bo tam nam sie podoba?
po 2 jak ktos pisal limit 400lvl haahh no co to da kto normalny wbija 1mld expa? to nic nie da bo limit jest za wysoki.
po 3 cipsoft powinien zwikszyc dlugosc warninga za bota z 1miecha do 2-3 zeby to byla duza strata czasu a nie miesiac. jescze lepszym rozwiazaniem jest delate za bota.
po 4 troche za pozno taka akcja ludzie nawbijali lvl dostali bana i teraz beda grali bez bota ale 250lvl maja...

nie powiem sam uzywam bota i narazie bana nie dostalem teraz juz wiem ze na mnie kolej wiec botuje ile sie da;p nie uzywal bym gdyby gracze grali uczciwie bo on wbija 50lvl ja 10.

macios216
06-03-2009, 13:44
dobrze tak noobom .....i niech zadne nooby juz nie graja w tibiie...a tak wogole to co to za program:):):):)

beko123654789
06-03-2009, 14:55
boterzy bocą i bedą bocic dalej bo co im szkoda 40 k jak w 5 dni maja 50 ?? xD

Zalgadis
06-03-2009, 15:07
Limit 200lvl odpada bo ile jest 200lvl+??

Czy muszę siebie cytować?
Już dawno powinni wprowadzić że max level to 200.

Dlatego powiedziałem że teraz na to już jest za późno.

Trol'Trol
06-03-2009, 15:51
co by robili na non pvp gdyby byl limit 200 lvl ?

Gonzo
06-03-2009, 15:56
co by robili na non pvp gdyby byl limit 200 lvl ?

A co robią na non-pvp na 80 lvlu w takim WoWie? RPG + grupowe hunty + questy, matole.

notop_konto2
06-03-2009, 16:00
Omgz0rz, ja chyba powrócę do Tibii :)
Na Pandorii były same boty, mam nadzieję, że DUŻO się zmieniło :D

@edit
Aha. F1R5T H4H4!

na arcani masz 80% botow w tym 96% knighty i jakos max 10 banow..
cos ten ich automatyczny system jest zpizdy

notop_konto2
06-03-2009, 16:01
po 1 limit 200lvl odpada bo ile jest lvl 200+? jak cip i wytlumaczy ze zabieramy wam xxx expa bo tam nam sie podoba?
po 2 jak ktos pisal limit 400lvl haahh no co to da kto normalny wbija 1mld expa? to nic nie da bo limit jest za wysoki.
po 3 cipsoft powinien zwikszyc dlugosc warninga za bota z 1miecha do 2-3 zeby to byla duza strata czasu a nie miesiac. jescze lepszym rozwiazaniem jest delate za bota.
po 4 troche za pozno taka akcja ludzie nawbijali lvl dostali bana i teraz beda grali bez bota ale 250lvl maja...

nie powiem sam uzywam bota i narazie bana nie dostalem teraz juz wiem ze na mnie kolej wiec botuje ile sie da;p nie uzywal bym gdyby gracze grali uczciwie bo on wbija 50lvl ja 10.

jak to sie mowi

twoja stara przeszla tibie...

djbuhos
06-03-2009, 16:20
Koleega oci prawie cale dnie i nie dostał a drugi właczył bota na 7 min na ancienty i zbanowali go...... powinno byc inaczej jak wie zmieni cos w klijencie to ban odrazu a nie mass ban ..

CesarzRoxy
06-03-2009, 16:49
Napewno zyski spadna. W końcu przestaną banować
Szkoda ze mnie zbanowali.Na bocie dziennie 150k wyciagalem. Recznie to bede 100k - wastowal na d.lair ;s

Dabir
06-03-2009, 17:02
1 bota mnie ja juz dzisiaj odinstalowalem szkoda stracic postac za jakis glupi bot... bez bota tez sie da grac moze zadziej ale da;]

Trol'Trol
06-03-2009, 17:22
A co robią na non-pvp na 80 lvlu w takim WoWie? RPG + grupowe hunty + questy, matole.

nie wiem geju co robia na 80 lvl w wowie poco huncic cos jak nie dostaje sie expa ? questow duzo nie ma PALO

Kaczanthebest
06-03-2009, 18:00
A popatrzcie np na Lord;paulistinha gra ciągel na boocie pada od frostów www.tibiaring.com <- prosze wpisac jego nick i zoabczyc dedy od frostów i bana nie miał :)

Milten Magician
06-03-2009, 18:43
Mówicie, że banuja h lvle, większość botterów boci max 50 lvle, sam botuje non-stop dla kasy, i mam taka politykę, że botuje 50 lvl ( uzbiera sie z 300k z loota), sprzedaje tego 50 lvla za 50zł na allegro, i wystawiam kasę na oddzielnej aukcji. Wisi mi to czy dostanę bana na 1 chara, jak w chwilę zrobię następnego.

Sądzę, że te akcje to takie raczej pokazówki ich siły a nie rzeczywiste działanie. Imho jeśli to całe halo wokół tego systemu opadnie, to i system też przestanie działać.

Maver
06-03-2009, 19:50
Wg. mnie powinni zwiększyć ilość expa potrzebnego na adv powyżej XXlvl. Zmienić lvl osób powyżej tej granicy uwzględniając ilość zdobytego doświadczenia, co nie wpłynęło by w znaczący sposób na jednostkę. W sporej większości gier mmo hlvl nie mają możliwości na równie efektywne zdobywanie doświadczenia jak przeciętni gracze. Co za tym idzie nie mogą wbić paru lvl dziennie powyżej jakiegoś pułapu. Nie chodzi tutaj już nawet o blokadę na danym lvl tylko o uniknięcie dużej ilości graczy na monstrualnie wysokich poziomach w niedalekiej przyszłości. Stary system doświadczenia był dobry przed paroma laty kiedy expic było dużo trudniej niż na chwilę obecną.

Co do cheaterów;

część ludzi, którzy używają botów zaczęła to robić ze względu na to, że nie mogli dorównać nieuczciwym graczom. Jestem przekonany, że tacy ludzie nie przestaną grać (przynajmniej nie na maincharach).

Inni z kolei grają normalnie mainami zarabiając na cashmakerach. Teraz nawet nie logują się maincharem na bocie bo boją się o bana. Tacy ludzie też nie przestaną grać. Bocić knightami też niestety nie przestaną tak szybko, ale jeżeli, każdy nowo stworzony cashmaker, będzie systematycznie banowany to w końcu straci to sens. Pozostanie im gra bez bota na mainach.

Kolejna grupa ludzi to osoby zarabiające na tibii. Są to starsi gracze, którzy nie widzą przyjemności w tej grze. Najczęściej posiadają mainchara na średnim lvlu + całe multum wysoko poziomowych cashmakerów. Adekwatnie do ludzi powyżej, jeżeli stary jak i nowo stworzony cashmaker, będzie (po jakimś czasie) banowany to przestanie się to wszystko opłacać. Większość z nich przestanie grać, ale jest to chyba normalna kolej rzeczy, że w jakimś wieku gra w tibie już nie przystoi.

Są też oczywiście ludzie, którzy przyjemność czerpią jedynie z wojen. Oczywiście bez wyboconej kasy, magebombow, leczenia i aim botów nie umieją grać, ale uważają się za mistrzów pvp. Większość tych proelo kozaków pewnie poprzestanie na pkowaniu noobcharami w carlin gdy wszystkie ich chary zostaną zbanowane.

No i na koniec nooby, których osobiście nienawidzę. Są to dzieci, które same nie wbiły by ponad 50lvl, a posiadają wybocone postaci na hlvl. Najczęściej liżą dupę starym wyjadaczom i od*******ają pa na newbe. Takich graczy w tibii raczej nie potrzeba. Niech się wypłaczą w poduszkę po stracie swojego prochara i wy*******ają grać w mapplestory.

Także podsumowując, jeżeli CipSoft systematycznie będzie banował cheaterów, a twórcy botów nie znajdą na to sposobu to tibia może odzyska trochę dawnego "klimatu". 100% oszustów nie wyplewią, ale sam fakt, że ludzie nie będą używali macro na mainach będzie dużym sukcesem. Odejdzie może 1/5 graczy, ale będą to w większości lamy i pozerzy lansujący się na kozaków (tacy ludzie nie są raczej potrzebni w tej grze).
Nie można także zapominać o osobach, które przestały grać właśnie ze względu na cheaterów. Duża część z nich może wrócić do gry, a jest to dosyć liczne grono prawdziwych graczy.

Wylansowany
06-03-2009, 22:07
@up
Czyli jednym słowem: Cip Soft robi dobrze.

Mnie zastanawia też to, czemu ludzie nagle zaczęli się bać o dochody Cip Softu? Doszedłem po prostu, że

a) Ich chary zostały zbanowane/skasowane i muszą się w jakiś "nienoobowski" sposób wyżalić.
b) Boją się o swoje postacie, (które były ustawione na MC, tak długo, dopóki mama nie rozkaże wyłączyć sprzętu) że chcą jak najszybciej zapobiec mass-banom.

Virlan
06-03-2009, 22:20
A popatrzcie np na Lord;paulistinha gra ciągel na boocie pada od frostów www.tibiaring.com <- prosze wpisac jego nick i zoabczyc dedy od frostów i bana nie miał :)

A masz jakiś dowód na to, że boci? Nie i widocznie Cipsoft tez nie ma ^^.
Kolejny zazdrosny koleś, jakby już naprawdę nie było o co być zazdrosnym, tylko o level w podrzędnym MMO.;/

Co do banów: Wreszcie coś się dzieje... nie łudzę się specjalnie, obecnie nawet nie gram, moze jeśli w update dojdzie coś ciekawego to wróce na czas jednego premium... i będzie to zależało właśnie od tego, czy będą dalej banować botterów... niech chociaż cavebotting zwalczą, bo to jest najbardziej dokuczliwa forma botowania...

Askaral
06-03-2009, 22:41
Sam fakt, ze teraz zaden bot nie moze w totalnym spokoju pobocic jest juz wielkim osiagnieciem. Drug fala mile mnie zaskoczyla, spodziewalem sie ze po pierwszym "bum" przestana banowac.

Duchens
06-03-2009, 22:42
@Maver
Twój długi post zaciekawił mnie z wyjątkiem kilku błędnych informacji.

Po pierwsze, gracz który lubi wojny, nie musi botować. Zazwyczaj robi PA na low lvl i dzieki nim zarabia na wojnę, pking, itp.

Po drugie, osoby które używają botów to nie tylko "nooby", ale również osoby które potrafią radzić sobie z pozyskiwaniem gotówki, aby mogli w pełni bawić się tą grą (kasa=super zabawa na expie).

A tak ponadto, jeżeli CIPSOFT miałby być skrupulatny w swoim działaniu, 60-70% osób w obecnej chwili dostałaby bany.

Jeszcze chce dodać fakt, iż ilość osób pkujących drastycznie się zwiększyła, ponieważ ludzie nie mogą spokojnie botować, a trzeba skądś brać gotówkę.

Jak widać, seria banów ma swoje plusy i minusy, a zależy to od tego na jakim szczeblu tego łańcucha pokarmowego się znajdujesz.

Zaxom
07-03-2009, 14:13
Większosc graczy ukaranych nie skonczy z grą poniewaz beda wiedzieli ze to byla ich wina, a wiec wroca do gry na innych kontach i prawdopodobnie beda nie grali z botem ;]

Kolejna czesc graczy ktora odeszla teraz bedzie rozwazac powrot

Czyli wreszcie zrobili cos pozadnego co sie oplaci i im i nam :)

wasili
07-03-2009, 15:47
no 9 marca osoby których zbanowano a nie usunięto konta wracają do gry.
co do tego drugiego mass bana mam małe wątpliwości bo nie mogę znaleść nic o tym na tibia.com ani żadnego gracza który dostał w tym dniu bana. Jeśli to moje przeoczenie przepraszam

Z.Y.G.A
07-03-2009, 18:44
Sam fakt, ze teraz zaden bot nie moze w totalnym spokoju pobocic jest juz wielkim osiagnieciem. Drug fala mile mnie zaskoczyla, spodziewalem sie ze po pierwszym "bum" przestana banowac.

Jakos nie widze żeby zmniejszyła sie ilosc botterów poprostu nie botuja tylko ci co maja final warninga a reszta jedzie dalej. Przed pierwszym mass banem ok 90% graczy używało botów teraz nie wiele mniej bo każdy kto botował i nie dostał bana botuje dalej. W tych 5000 zbanowanch jest ok 4000 takich postaci jak money makerów które sa tylko do botowania i to głownie oni są zbanowani.

Maver
07-03-2009, 19:58
@Maver
Twój długi post zaciekawił mnie z wyjątkiem kilku błędnych informacji.

Po pierwsze, gracz który lubi wojny, nie musi botować. Zazwyczaj robi PA na low lvl i dzieki nim zarabia na wojnę, pking, itp.

Po drugie, osoby które używają botów to nie tylko "nooby", ale również osoby które potrafią radzić sobie z pozyskiwaniem gotówki, aby mogli w pełni bawić się tą grą (kasa=super zabawa na expie).

A tak ponadto, jeżeli CIPSOFT miałby być skrupulatny w swoim działaniu, 60-70% osób w obecnej chwili dostałaby bany.

Jeszcze chce dodać fakt, iż ilość osób pkujących drastycznie się zwiększyła, ponieważ ludzie nie mogą spokojnie botować, a trzeba skądś brać gotówkę.

Jak widać, seria banów ma swoje plusy i minusy, a zależy to od tego na jakim szczeblu tego łańcucha pokarmowego się znajdujesz.

Z własnego doświadczenia wiem, że większość ludzi biorąca udział w wojnach używa botów żeby mieć kase na waste. Nigdzie nie napisałem, że wszyscy cheaterzy to nooby. Mi największą przyjemność sprawia każdy lvl wbity manualnie. Nawet 150ek wybocony to juz nie jest to samo co 100 wbity własnoręcznie ;)
Co do ilości zbanowanych graczy to nie mogą od razu zbanować wszystkich bo widocznie nie mają wystarczających dowodów.

7kaczor7
07-03-2009, 22:30
Na Początek Zaczne tak:

Gm Odwiedził Expowisko na Danym Monsterze

Napisał Graczowi: ''HI''

Player odpisał: ''Hello''

Gm napisał ''Długo tu jesteś??'' (Oczywiście Po Angielsku)

Player Odpowiedział: ''Jakieś 2 Godziny'' (Oczywiście Też Po Angielsku)

Poczym Player zignorował Gm I poszedł expić Na Drugi dzień Ten Oto Player dostał Bana Za Używanie Nie Legalnego w świecie Tibie Oprogramowania

Byłem Tego Światkiem!
8o Byłem ogromnie Przerażony !! Jak zobaczyłem 30 dniowy ban Na koncie tego Gracza

Wienc stwierdzam że takie coś jak ''Skaner na boty'' Nie Istnieje !!!

Z szacunkiem 7kaczor7 :)

7kaczor7
07-03-2009, 22:43
A ja uważam że nazywając graczy oszustami nazwaliście 90 % graczy. Dzięki botom clipsoft ma kase.

To SĄ święte słowa ~!!! clipsoft ma kase bo 90 % graczy to boty:);):p:(B):]:D:o8o:baby:X(:confused:;(:evul::cup:

StagG
07-03-2009, 23:03
To SĄ święte słowa ~!!! clipsoft ma kase bo 90 % graczy to boty:);):p:(B):]:D:o8o:baby:X(:confused:;(:evul::cup:

Gówno prawda

Cipy mają kasę, bo mają graczy - a tych ubywa, bo nie mają zamiaru grać z botterami...

Podaj link do sondy, na której są wyniki, że 90% graczy to botterzy -.-

Cipy postanowiły zrobić z nimi porządek - i dobrze, bo wiedzą, że więcej zyskają na uczciwych graczach, którzy nie przestaną po miesiącu grać, bo wszystkie respy będą zasrane botterami -.-

bo jakby na to nie patrzeć, gdyby dalej nic nie robili, to za niedługo 100% by bociło, i nie było by miejsca dla normalnych playerów (blablabla, sortowanie lota to jedno, a cave to 2-gie)

I nie bój się, oni nic nie stracą, a wy (botterzy) nie robicie im łaski, że kupujecie pacca i łaskawie gracie >.<

ps. W następnej twojej wypowiedzi daj więcej emotek ^.-

Tr0k
08-03-2009, 00:33
Wartość firm "internetowych" takich jak Cipsoft nie jest mierzona zarobkami, tylko ilością użytkowników - w tym wypadku graczy.
Co z tego, że mają 10 000 000 kont, skoro na jedną osobę przypada 10 bo wszyscy bocą?
Patrząc na dochody z pacc dużo ale chodzi tutaj o liczbę użytkowników, bo właśnie to daje największe możliwości zarobku.
Np. gdyby mieli więcej użytkowników (a gdyby nie botterzy tak właśnie by było) to mogliby w razie walnąć na stronie reklamy i mieliby z tego naprawde niezłą kasę...

Tak samo jest chociażby z google, nawet gdyby nie mieli tych swoich systemów reklamowych na których niewiadomo ile zarabiają, i nie zwracałoby im się za utrzymanie serwerów to firma i tak byłaby warta kilka miliardów $ bo na google.com mają niewiadomo ile wejść na sekundę i daje to ogromne możliwości.

Podsumowując w tym biznesie liczą się gracze a nie to ile % z nich ma pacc.

ZiomD
08-03-2009, 01:41
Mój kumpel dostał bana w tych 5 k zbanowanych w 1 fali. Pytałem się czy będzie bocił dalej a on na to tak od 3 kwietnia bo mi mija kryminal record i raz dwa poexpie te 40 lvli - najwyżej dostane kolejnego i znowu troche poczekam albo w międzyczasie zrobie kilka cashmakerów.

Na przykładzie do góry widać że Ci co bocą bocić nie przestaną :P

Gra knightem bez bota to nie robota :D tak w sumie jest to strasznie nużące jak idizemy na scaraby i mamy 6 h nawalać ;P sam bociłem po 12+h na dzień 100+ ek i powiem szczerze innaczej knightem nie da sie grać :D Cipsoft i tak nic nie zdziała bo na 50 osób które znam i używają bota po banie grało by na bocie 45-49 :} więc to nie ma sensu :P a wiara co płacze że nie ma gdzie expić bo grają boty niech się zbiorą w kupę i zaj(***ebią botera i już jest gdzie expić :P najlpeiej siedzieć i nic nie robić tylko narzekać. Dla takich ludzi wogole szkoda czasu. Boty były są i będą :P

No bo bez bota ... to nie robota :} ^^ Pozdr dla boterów

Rocket Slayer
08-03-2009, 09:02
Mój kumpel dostał bana w tych 5 k zbanowanych w 1 fali. Pytałem się czy będzie bocił dalej a on na to tak od 3 kwietnia bo mi mija kryminal record i raz dwa poexpie te 40 lvli - najwyżej dostane kolejnego i znowu troche poczekam albo w międzyczasie zrobie kilka cashmakerów.

Na przykładzie do góry widać że Ci co bocą bocić nie przestaną :P
Aha, czyli on jeden reprezentuje te X tysięcy/setek botterów?

Gra knightem bez bota to nie robota :D tak w sumie jest to strasznie nużące jak idizemy na scaraby i mamy 6 h nawalać ;P sam bociłem po 12+h na dzień 100+ ek i powiem szczerze innaczej knightem nie da sie grać :D
Oj szaraczku, szaraczku... nikt ci nie zmusza do grania w tą grę jeśli jesteś tak ułomny, że nawet tego nie potrafisz. Właśnie o to chodzi być nie siedział te 6h przed kompem... Przez ludzi z podobnym myśleniem teraz jest pełno 170+, którzy po wybotowaniu chara narzekają na wszystko. Ich nie powinno być.

Cipsoft i tak nic nie zdziała bo na 50 osób które znam i używają bota po banie grało by na bocie 45-49 :} więc to nie ma sensu :P
Powiedz mi, dlaczego to jest pozbawione sensu? Kolejki się zmniejszyły, co na pierwszy rzut oka widać =)

a wiara co płacze że nie ma gdzie expić bo grają boty niech się zbiorą w kupę i zaj(***ebią botera i już jest gdzie expić :P najlpeiej siedzieć i nic nie robić tylko narzekać. Dla takich ludzi wogole szkoda czasu. Boty były są i będą :P
To znalazłeś panaceum!!!1111 Nie pisz tak chaotycznie. Firefox podkreśla ci już wszystko a ty dalej swoje...

No bo bez bota ... to nie robota :} ^^ Pozdr dla boterów
Nie potrafisz ogarnąć tak prostej gry jak Tibia, po takim czasie... Czy czy jesteś upośledzony? (jeśli tak, przepraszam, że obrażałem cię ale najzwyczajniej w świecie mi cię szkoda.

19Darmi92
08-03-2009, 09:21
Da sie jakos sprawdzic jakie name z poszczegolnych swiatow zbanowali?

Xr3
08-03-2009, 09:33
Da sie jakos sprawdzic jakie name z poszczegolnych swiatow zbanowali?
Na niektórych World Boardach, gracze zakładają tematy z listą zbanowanych osób.

ZapodajMuze
08-03-2009, 09:51
Jakbym byl czlonkiem firmy Cipsoft , to daniel od blackd proxy mial niezle przesrane .

Askaral
08-03-2009, 12:05
Up:
To sie wydaje takie logiczne, ze oni mogliby jakos prawnie to rozwiazac, no ale gyby to bylo takie latwe to chyba juz by cos robili...

_cineq_
08-03-2009, 13:05
ehm.
Daniel z blacked sprzedaje program. nie naklania do jego uzywania, lecz go sprzedaje. to cos w rodzaju dzisiejszych dopalaczy, o ktorych bylo glosno, nie mozna ich uzywac, ale mozna je sprzedawac i kupywac jako kolekcjonerstwo.

Do ludzi zakladajacych te tematy:
Gdybyscie mogli, piszcie daty, w ktorych posypaly sie bany, gdyz kazdy taki temat dla mnie jest prawie taki sam jak poprzedni i kolejny. nie uzywam strony glownej tibia.pl i nie wiem kiedy sie sypia dane bany. nie mozna napisac np. "[24.02.08] 5544 kolejnych banow." byl bym wdzieczny.

Kileros fire'son
08-03-2009, 16:54
ehm.
Daniel z blacked sprzedaje program. nie naklania do jego uzywania, lecz go sprzedaje. to cos w rodzaju dzisiejszych dopalaczy, o ktorych bylo glosno, nie mozna ich uzywac, ale mozna je sprzedawac i kupywac jako kolekcjonerstwo.

Dokładnie. ;)

Askaral
08-03-2009, 17:43
No tak, ale ten program bez zgody cipsoftu opiera se na ICH grze. Czyli to chyba cos w rodzaju plagiatu.

Ulrikk
08-03-2009, 18:00
To tak jakby karać ludzi robiących trainery do gier..

Rocket Slayer
08-03-2009, 18:09
To tak jakby karać ludzi robiących trainery do gier..

Trainery się robi do single player, jeśli się nie mylę...

CesarzRoxy
08-03-2009, 18:59
trzeba własne macro robic ;] zdąrzyłem wyboćić na pół roku pacca . Znam paru takich co sami se bota zrobili i expią na luzie. Teraz nieliczne grono bedzie botować

Mar 03 2009, 14:48:12 CET Rider the knight AccBan using unofficial software to play, account will be deleted in case of further rule violations! 30 days

Ulrikk
08-03-2009, 21:04
Trainery się robi do single player, jeśli się nie mylę...
Ale ingerują w te gry tak samo jak boty w tibię.

Rocket Slayer
08-03-2009, 21:37
Tak, ale nigdzie nie ma powiedziane, że nie mogą. Kupujesz grę typu Fable za 40zl i możesz z nią robić co chcesz, gdyż już ją nabyłeś. Możesz sobie psuć, modyfikować rozgrywkę, twoja wola.
Jeżeli chodzi o multiplayer sprawa ma się nieco inaczej. Jest regulamin, wyraźnie określający zasady użytkowania programu, który jest darmowy. Gracze także oczekują, aby rozgrywka była fair, gdyż jest to miejsce publiczne.

Tak żeby było jaśniej: Z ZAKUPIONYM produktem robisz co chcesz, jeżeli korzystasz za DARMO i z INNYMI LUDŹMI obowiązuje pewien regulamin.

Ulrikk
08-03-2009, 21:51
Tak, ale moja wypowiedź nawiązywała do tej:
No tak, ale ten program bez zgody cipsoftu opiera se na ICH grze. Czyli to chyba cos w rodzaju plagiatu.
I chodzi mi o konsekwencje karne jakie mieli by ponosić twórcy botów

Vil
09-03-2009, 09:30
Ale ingerują w te gry tak samo jak boty w tibię.

Ingerują w dane lokalne zapisane u ciebie na dysku, a nie dane wymieniane z serwerem i bedace w interakcji z innymi graczami.

DamianekShadow
10-03-2009, 13:27
To tylko 1% boterów ...

Wiesz koleś co to jest modem albo router?

Mario5204
10-03-2009, 19:11
Ja olewam niech sobie banują kogo chcą i ile osób chcą to oni kasę tracą :D

giertychowiec
10-03-2009, 20:45
Ta ale ciekawe ile z tych zbanowanych charow to jakis cash makery h lvl'ów

StagG
10-03-2009, 21:32
Tak, ale nigdzie nie ma powiedziane, że nie mogą. Kupujesz grę typu Fable za 40zl i możesz z nią robić co chcesz, gdyż już ją nabyłeś. Możesz sobie psuć, modyfikować rozgrywkę, twoja wola.
Jeżeli chodzi o multiplayer sprawa ma się nieco inaczej. Jest regulamin, wyraźnie określający zasady użytkowania programu, który jest darmowy. Gracze także oczekują, aby rozgrywka była fair, gdyż jest to miejsce publiczne.

Tak żeby było jaśniej: Z ZAKUPIONYM produktem robisz co chcesz, jeżeli korzystasz za DARMO i z INNYMI LUDŹMI obowiązuje pewien regulamin.

Nie, jeśli kupisz grę, to musisz przestrzegać umowy licencjalnej którą zawierasz kupując i instalując daną aplikację. Nie bez powodu jest tam pole do zaznaczenia "I read and understand all of this license terms" xd - w singlu najwyżej możesz sobie "kodów" używać...

Co porównania trailera gry/filmu do bota - też nie jest do końca tak, bo trailera wypuszcza producent/developer gry, nie ingerując w nią bezpośrednio, i ma na to zgodę - Więc porównując trailera do bota, to daniel powinien mieć zgodę Cipów na produkcję i sprzedaż tegoż bota :)

^Trial^
10-03-2009, 21:39
Nie, jeśli kupisz grę, to musisz przestrzegać umowy licencjalnej którą zawierasz kupując i instalując daną aplikację. Nie bez powodu jest tam pole do zaznaczenia "I read and understand all of this license terms" xd - w singlu najwyżej możesz sobie "kodów" używać...

Co porównania trailera gry/filmu do bota - też nie jest do końca tak, bo trailera wypuszcza producent/developer gry, nie ingerując w nią bezpośrednio, i ma na to zgodę - Więc porównując trailera do bota, to daniel powinien mieć zgodę Cipów na produkcję i sprzedaż tegoż bota :)

Jezeli grozilo by mu cos, to by napewno owego bota publicznie nie sprzedawal.. :x

verssus
10-03-2009, 22:27

Moja teoria.
Chev~

moze juz ktos cytowal tego debila, nie moglem sie powstrzymac...

a teraz moja teoria, jestes tempym debilem, tylko nasz narod mysli o tej grze jako maszynce do zarabiania (przyznam niektorym sie udalo owntibia, tibiaring itd.) ale nie wszyscy sa tak pojebani i jezeli myslisz ze cipsoft zrobi jakiegos pro super mega nie wykrywalnego bota to jestes popierdolony i to ostro.

Rafx
10-03-2009, 23:34
i dobrze, że banują. ciekawe czy nastęopnym razem polecą już jakieś masowe delete w końcu to będzie już 3 banowanie w kwietniu

boniedwa
11-03-2009, 02:16
Oby tak dalej, może za 10 lat będzie dało się normalnie grać, może za te 10 lat cipsoft będzie wykrwywał różnego rodzaju hacki i boty, jak blizzard 3 lata temu8o

Xr3
11-03-2009, 07:02
Niemniej jednak, ludzie wciąż botują.

Kamilt
11-03-2009, 12:25
to forum mowi wiele o mlodziezy xxi wieku. 'przeciez cipsoft straci tyyyle kasy' albo 'to boty kupowly pacce'.
zalozcie kaski bo kasa leci i wam lby pourywa;)

StagG
11-03-2009, 13:09
i dobrze, że banują. ciekawe czy nastęopnym razem polecą już jakieś masowe delete w końcu to będzie już 3 banowanie w kwietniu

Najpierw jest ban na 30 dni. Za 2-gim razem delete :]

Nonex
11-03-2009, 17:36
Powinni dodać jakiś wykrywacz do Tibii który ciągle sprawdza czy nic nie modyfikuje procesu Tibia,exe, a także sprawdza czy ten plik nie został w jakiś sposób zmodyfikowany (crack itp) aby ominąć to zabezpieczenie. W WoW'ie takie coś jest i na orgu nikt, kompletnie nikt nie oszukuje, a jeśli już by próbował to po 5 min dostaje auto perm-bana. Ja sam nie gram w Tibię dlatego że rywalizacja nie jest uczciwa, może jak by takie coś wprowadzili to czasem bym pograł, a tak to nie ma sensu.

DLa wszystkich co myślą że w wowie nie botują na oryginale mam zła wiadomośc ze jest gorzej niz myslicie bo tzw boxy i znane wam caveboty farmuja po 7 kont naraz 300 gold na h z jednego konta. tyle ze to juz nie zabawa dla dzieci i tak jak w tibi kazdy wie co i jak i gdzie i jaki bot. w wowie pewnie nie masz pojecia jak sie te programy nazywaja a co dopiero ich konfiguracja i odpowiednie maszyny. zal

wolfik95
12-03-2009, 10:58
Jaka to przyjemność botować??? Tylko same nooby to robią , bo nie umieją same nabić lvl...X( albo skilla X( Mam nadzieję ,że znowu pojawi się fala banów i nooby potracą konta

WhiteLotus
13-03-2009, 13:44
W jaki sposób cip wykrywa boterów?... Starą metodą czy może mają jakiś program, który wykrywa boty? :ban:

Zalgadis
13-03-2009, 14:06
W jaki sposób cip wykrywa boterów?... Starą metodą czy może mają jakiś program, który wykrywa boty? :ban:

Cytuje sam siebie.

Konta te zostały wykryte automatycznie przez ich nowy program.

WhiteLotus
13-03-2009, 14:20
Ok thx. Sry za niedoczytanie ;)

JedrO
18-03-2009, 20:58
To nie fer lord'paulistinha kut.. pier.... fraj.... kur.. dzi... szma... na botach i kur.. nic pier.... taki interes

dybik
19-04-2009, 14:50
Witam wszystkich ...

Tak ostatnimi czasy poczytalem o rozwoju Tibii... Co prawda nie gram w tibie od ok 3 lat, glownie iz przyczyny tych wszystkich nowosci. Mam takie drobne pytanie...

Nie sadzicie ze bardzo duzo ludzi wrociloby do gry gdyby byla Tibia gdzie przejscie Anhillatora bylo czyms niewyobrazalnym dla wiekszosci graczy ? A lvl 100 byl nielicznym na serwerze ??

Czy myslicie ze kiedys CIPSoft otworzy jakis OLD server bez tych wszystkich nowosci ??
Ja osobiscie gdyby taki serwer powstal, mysle ze wrocilbym do gry. Pamietam jak cieszyly BOHy z necro, a MPA bylo czyms nie do osiagniecia :) A moze jakas powszechna PETYCJA wplynela by na CIPSOFT ? :)

Pytam tutaj bo mysle ze najwiecej komptentnych osob na ten temat moze sie wypowiedziec :)

Serdecznie pozdrawiam wszystkich zapalonych graczy, a przede wszystkim najstarsza gwardie za czasow Turtlesow, NG, sensacji z powodu co chwile to nowych serwerow itd.

Grilu
19-04-2009, 15:06
czy kiedyś znikną archeolodzy?...
Czy ludzie będą pisać na temat?...

Rav
19-04-2009, 15:08
otworzenie nowego starego serwera (<-lol) to nie byloby w stylu cipsoft'u takze nie pokladalbym w tym za duzo nadziei

a temacik troche bumpniety lecz na czasie

dybik
19-04-2009, 15:43
Nie napisalem tego posta aby kogos urazic zmiana tematu... Poprostu nie sledze dziejow Forum od dlugiego czasu, wpadlem tutaj przez przypadek i przeczytalem kilka komentarzy o starej tibii (ze dzieki banom moze wroci klimat jaki byl kiedys). Tak wiec wyrwalem swoja wypowiedz z kontekstu...

Co do tego ze cipsoft tego nie zrobi - niestety zdaje sobie z tego sprawe. Ale tak jak mowie, mysle ze bardzo duzo ludzi wrociloby na serwer ktory bylby na stan jakies 5 lat temu. Depo ktore pekalo w szwach tak ze do skrzynki nie mozna bylo sie dopchac... To byly czasy. Tibia fajnie sie rozwijala do momentu zablokowania mozliwosci lurowania. Po tych zmianach kazde kolejne byly juz dzialajace na niekorzysc Tibii.

Zalgadis
03-06-2009, 20:41
Kolejne Bany

"Today, 5594 Tibia accounts have been punished for using unofficial software to play. These accounts were all identified by our automatic tool, therefore complaints about these punishments are in vain."

Tym razem 5594 ;P

Liper
03-06-2009, 21:31
w tym jedna z moich, he

Aphino
03-06-2009, 21:39
I mojego kumpla hahah :D