PDA

Pokaż pełną wersje : Wampiraci - ogólnie o książkach i coś dodatkowego

piternet
04-03-2009, 14:54
Witam!
Przez wiele lat zgromadziłem wiele książek, które stanowią dal mnie "bestsellery";) Mam nawet na nie długą półkę, na której niedługo zabraknie mi miejsca <lol>. Pozycje takie jak Harry Potter, Eragon, Seria Niefortunnych Zdarzeń, Ulysses Moore, FNiN, Tunele, Władca Pierścieni. Pomyśleć, że z niektórych już wyrosłem - ale nadal jakoś ich "wielkość" zmusza mnie do trzymania ich tu; kiedy wychodzą nowe z serii kupuję je mimo iż samemu mi wydają się dziecinne. Niech nikt nie pomyśli, że nie dysponuję znajomościa kultowych jak dal mnie dzieł Nienackiego czy Szklarskiego - wprawdzie jedynie je wypożyczyłem (kilkakrotnie, lol) ale gdyby było miejsce i kasa chętnie kupiłbym je i postawił obok innych. Dysponuję oczywiście także dziełami Pratchetta i Sapkowskiego - na półce niżej znajduje się cały Świat Dysku oraz Wiedźmin. Ostatnio w ręce wpadła mi polecana przez panią w księgarni seria Wampiraci. Wczoraj skończyłem ją czytać. Dzieła Justina Sompera zachwyciły mnie. Może i wy je znacie?
Jednocześnie chciałbym poinformować, że szukam kogoś z kim wspólnie mógłbym stworzyć stronę o Wampiratach. Nie szukam jednak lamera, który każe zrobić stronę na dbv.pl; nie szukam też studenta jakiegoś uniwersytetu z poważną nazwą. Poszukuję kogoś kto zna całą serię, umie pisać po polsku, rozumie angielski i ma chęć. Oczywiście musi też umieć napisać coś w HTML'u.
Nie liczę na dużą ilość chętnych. Ale myślę, że projekt jest godny uwagi - nie ma jeszcze polskiej fanowskiej strony o Wampiratach. Na seria naprawdę jest świetna; ) Jeżeli macie zamiar tu spamować itp. to proszę i apeluję - nie róbcie tego! :D
Pozdrawiam
Piternet
Btw. Po więcej informacji pisać na PW.

Lord_Piterek
04-03-2009, 15:04
Szczerze, ale szukanie kogos z kim moglbys prowadzic strone internetowa na temat ksiazek, na forum o Tibi jest głupota.

Xevez
04-03-2009, 16:19
w porządku, ale nie musiałeś przez 10 linijek rozwodzić się nad tym, ile masz książek na półce, skoro sedno sprawy zawarte jest w kilku słowach;d
co do strony - wklepałem w google i od razu wyskoczyło wampiraci.pl, co prawda bardzo ubogo to wygląda, ale jest

eerion
04-03-2009, 16:49
Eragon

ale nadal jakoś ich "wielkość" zmusza mnie do trzymania ich tu;

O przewspaniały, Latający Potworze Spagetti! Chroń mnie, albowiem oto nadszedł dzień próby!
Nadchodzą...

Dr.Unknown
04-03-2009, 21:11
Witam!
Przez wiele lat zgromadziłem wiele książek, które stanowią dal mnie "bestsellery";) Mam nawet na nie długą półkę, na której niedługo zabraknie mi miejsca <lol>. Pozycje takie jak Harry Potter, Eragon, Seria Niefortunnych Zdarzeń, Ulysses Moore, FNiN, Tunele, Władca Pierścieni. Pomyśleć, że z niektórych już wyrosłem - ale nadal jakoś ich "wielkość" zmusza mnie do trzymania ich tu; kiedy wychodzą nowe z serii kupuję je mimo iż samemu mi wydają się dziecinne. Niech nikt nie pomyśli, że nie dysponuję znajomościa kultowych jak dal mnie dzieł Nienackiego czy Szklarskiego - wprawdzie jedynie je wypożyczyłem (kilkakrotnie, lol) ale gdyby było miejsce i kasa chętnie kupiłbym je i postawił obok innych. Dysponuję oczywiście także dziełami Pratchetta i Sapkowskiego - na półce niżej znajduje się cały Świat Dysku oraz Wiedźmin.
Powiększył Ci się już e-penis?
http://img3.imageshack.us/img3/5064/giveafuckometer.gif
http://img3.imageshack.us/my.php?image=giveafuckometer.gif

piternet
04-03-2009, 22:08
w porządku, ale nie musiałeś przez 10 linijek rozwodzić się nad tym, ile masz książek na półce, skoro sedno sprawy zawarte jest w kilku słowach;d
co do strony - wklepałem w google i od razu wyskoczyło wampiraci.pl, co prawda bardzo ubogo to wygląda, ale jest

wampiraci.pl to strona oficjalna - tu nawet nie ma żadnych opisów itp. Tylko krótko o autorze o serii, zachęcenie do kupna i tyle.

semilunaris
04-03-2009, 23:57
#1 linijka: przywitanie
#2-#7: nie wiem, jaki był sens pisania tego, ale ok.
#8-kunec: napisz na forach poświęconych światu książek. Efekt będzie o wiele, wiele korzystniejszy.

btw, polecam 'Achaję' Ziemiańskiego ;>

Rincewind
05-03-2009, 00:33
btw, polecam 'Achaję' Ziemiańskiego ;>

Ale tylko pierwszy tom. Pozniej robi sie z tego straszny gniot.

Glannath
05-03-2009, 16:27
Wątpie, żeby ktoś się tym zainteresował, jeśli dajesz to na tibia.pl. Wrzuć na jakieś fora książkowe itd.

@up, 2up
Achaja to jest pikuś przy sadze George'a Martina "Pieśń Lodu i Ognia" ;p

semilunaris
05-03-2009, 16:57
Ale tylko pierwszy tom. Pozniej robi sie z tego straszny gniot.

No dokładnie. Jezus/wirusy/broń palna etc. Ale da się znieść ;p

Gelt
09-03-2009, 15:27
Plus za Pratchetta ; ) Chociaż ostatnie książki coraz gorsze są..: (

Jak lubisz mroczniejsze klimaty i brutalne to polecam Jacka Piekare.